Langkau ke kandungan utama

SOCIAL MEDIA

KUALA LUMPUR, 09 MEI 2023 - Anytime Fitness, francais kelab kecergasan 24 jam yang terbesar dan paling pesat berkembang di dunia, mengumumkan perkembangan penting dalam industri kecergasan di Malaysia menerusi pelancaran kelas Les Mills dan pembukaan kelab baharu di wilayah Johor.

Bermula Jun ini, ahli Anytime Fitness boleh merasai pengalaman inovasi kecergasan terkini menerusi kelas Les Mills yang menggabungkan muzik bertenaga dan pergerakan berkoreografi untuk memberikan senaman yang berkesan dan menyeronokkan buat peserta dalam apa jua peringkat kecergasan.

Anytime Fitness Meningkatkan Pencapaian Menerusi Pelancaran Kelas Les Mills dan Kelab Baharu di Wilayah Johor

Di samping pelancaran kelas Les Mills, Anytime Fitness membuka kelab baharu di wilayah Johor. Kelab baharu berkenaan menyediakan peralatan terkini, kawasan senaman yang luas serta jurulatih pakar untuk membantu para ahli mencapai matlamat kecergasan masing-masing. Perluasan jenama ini mengukuhkan lagi kedudukannya sebagai peneraju dalam industri kecergasan.

Anytime Fitness Meningkatkan Pencapaian Menerusi Pelancaran Kelas Les Mills dan Kelab Baharu di Wilayah Johor

"Ini merupakan perkembangan penting dalam industri kecergasan di Malaysia, pelancaran kelas Les Mills dan pembukaan kelab baharu kami di wilayah Johor bakal merevolusikan pengalaman kecergasan untuk ahli kami dan mengukuhkan kedudukan kami sebagai peneraju industri,” kata COO Anytime Fitness Malaysia, Ryan Cheal.

Untuk meraikan perkembangan menarik ini, Anytime Fitness kini menganjurkan Jualan Mega & Jualan Ulang Tahun dengan harga keahlian yang menarik,” tambah Ryan.

Anytime Fitness Meningkatkan Pencapaian Menerusi Pelancaran Kelas Les Mills dan Kelab Baharu di Wilayah Johor

Jualan berkenaan akan diadakan mulai pertengahan Mei di beberapa lokasi termasuk R&F Mall, Setia Tropika, Tasek Central dan Sunway Big Box.

Mulai pertengahan Mei, individu yang berminat boleh mendaftar untuk keahlian di lokasi berikut:-

Masa : 10 pagi – 10 malam

Tarikh : 15 Mei – 21 Mei , R&F Mall

22 Mei – 28 Mei, Setia Tropika

29 Mei – 4 Jun, Tasek Central

5 Jun – 11 Jun, Sunway Big Box


Bagi memulakan perjalanan kecergasan mereka, Ryan Cheal berkata, ahli baharu boleh menyertai pelan transformasi 60 hari Anytime Fitness.

Pelan terbabit termasuk rancangan senaman, bimbingan pemakanan dan sokongan daripada jurulatih pakar untuk membantu ahli mencapai matlamat kecergasan mereka.

Anytime Fitness Meningkatkan Pencapaian Menerusi Pelancaran Kelas Les Mills dan Kelab Baharu di Wilayah Johor


Untuk maklumat lanjut mengenai pelancaran kelas Les Mills, pembukaan kelab haharu di wilayah Johor serta Jualan Mega, sila layari laman sesawang Anytime Fitness di www.anytimefitness.com.my

Anytime Fitness Meningkatkan Pencapaian Menerusi Pelancaran Kelas Les Mills dan Kelab Baharu di Wilayah Johor
Mengenai Anytime Fitness

Anytime Fitness ialah francais kecergasan 24 jam terbesar dan paling pesat berkembang di dunia, dengan lebih 5,000 kelab yang berada di lebih daripada 50 negara. Anytime Fitness percaya bahawa setiap orang harus mempunyai akses kepada peralatan dan sumber yang diperlukan untuk mencapai gaya hidup sihat. Kelab mereka dilengkapi dengan peralatan terkini, jurulatih pakar serta komuniti sokongan bagi membantu para ahli mencapai matlamat kecergasan mereka. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.anytimefitness.com.my









Walaupun Kegelapan Menyelubungi Dunia, Cahaya Ilahi Akan Tetap Terus Menyala. Assalamualaikum dan hi..apa khabar. Semoga semuanya sihat-sihat selalu. Memang dari zaman remaja lagi zaza suka baca buku dan kali ini zaza memilih buku dari Hilal Asyraf.

Sebelum ni zaza banyak follow Hilal Asyraf dekat facebook beliau dan website Langitilahi. Ingat dulu zaman-zaman sekitar 2012 boleh dikatakan setiap hari zaza akan lawat website langitilahi untuk baca perkongsian cerita darinya dan penulis lain. Gaya penulisan beliau tu yang best. Tentang kehidupan, tentang Islam..

Zaza tahu beliau ada keluarkan buku tapi masa tu belum tergerak hati nak beli..sehinggalah suatu hari tu beliau ada open untuk baca karyanya secara percuma..dan time tu la tertarik nak baca karya bertajuk Takdir. Tapi masa tu dapat baca sekerat je bila beliau close balik karya percuma tu gara-gara ada orang salah guna.

So disebabkan macam excited gila bila baca Takdir tu..terus la zaza cari..tapiiiiii...yang zaza dapatkan adalah Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam versi lama..versi baru lain sikit..tapi tak apalah..lama pun lama lah..tetap jalan cerita yang sangat best.

Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam by Hilal Asyraf

Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam by Hilal Asyraf

Selasa, April 25, 2023


Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus | Sekarang ni bila usia dah masuk 30an memang sangat-sangat perlu menjaga kesihatan badan. Sekarang ni zaza pun dah stop atau dah kurang ambil minuman manis atau bergula. Puncanya sebab setiap hari kaki zaza jadi kebas tak kira masa. Kadang ia datang bila waktu zaza nak solat. Time ni memang krem gila kaki.

Zaza pun cari info kenapa kebas kaki kerap terjadi. Boleh kata hari-hari berlaku. Lepas dapat info seramlah juga baca.Lepas tu baru terfikir yang zaza hari-hari ambil minuman manis dengan kuantiti yang banyak. Sejak dari tu lah zaza plan-plan ubah tabiat minum. Zaza banyakkan minum air kosong je. Sekali dua je ambil air manis dalam sebulan. Dan alhamdulillah, selama berbulan-bulan kebas dah tak jadi..memang lega sangat..skin kulit muka zaza pun lebih sihat.

Selain tu zaza pernah juga alami masalah sembelit yang sangat kerap. Banyak kali dah zaza share dekat blog yang zaza memang ada masalah sembelit.

Bila banyak membaca pasal isu sembelit barulah tahu yang sembelit ni salah satu tanda ada masalah usus yang kurang sihat. Masalah sembelit ni dah 2-3 tahun. Sekarang je dah kurang alami.

Jadi penting tau untuk kita menjaga usus sebaiknya. Bila usus tak sihat ia boleh mendatangkan banyak masalah seperti berat badan cepat naik, kulit kusam dan berjerawat, cepat letih dan lesu, masalah pencernaan seperti sembelit, cirit-birit, gas, kembung perut, masalah pedih ulu hati dan beberapa lagi.

Alang-alang cakap pasal penjagaan usus, ni zaza nak share tentang produk kesihatan GKB ( GK BIO International Sdn Bhd )

Produk GKB ni khas untuk mereka yang mempunyai kesihatan usus. Ia membantu meningkatkan proses penghadaman secara menyeluruh dan untuk kesejahteraan usus secara Komprehensif.

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Untuk pengetahuan, GKB ( GK BIO International Sdn Bhd ) adalah syarikat yang telah ditubuhkan dengan usaha sama antara All Cosmos Bio-Tech Holding Corporation dan Grape King Bio Taiwan. Ia telah ditubuhkan pada tahun 2018.

GKB telah mengeluarkan lima produk unik untuk mereka yang menghadapi masalah penghadapan dan kesihatan usus iaitu GKB Probio+, GKB Probizymes, GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus, GKB G-Pro Gold dan GKB Lactobacillus Plantarum GKM3.

Kelebihan utama probiotik GKB adalah dihasilkan dengan teknologi paten lapisan pelindung pelbagai antioksidan dalam bentuk granul. GKB ialah satu-satunya syarikat suplemen kesihatan dengan empat lapisan pelindung untuk probiotiknya, untuk memastikan probiotik berjaya sampai ke usus dengan kadar kelangsungan hidup yang tinggi. Selain itu, probiotik yang bentuk granul probiotik ini juga dapat membantu mengurangkan risiko tercekik, sesuai untuk dimakan terus atau dicampurkan dengan minuman.

Jom zaza share info-info setiap produk

1. GKB Probio+ : Untuk Membaiki Usus

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Ia datang dalam packing berkotak dan dalam bentuk sachet. Zaza dah cuba makan. GKB Probio+ ni isinya berbentuk biji halus silinder ( kalau tengok macam gula-gula budak punya )

Rasanya manis-manis yang tak manis sangat. Cara makannya hanya tuang terus ke dalam mulut atau kalau nak campur dalam jus minuman pun boleh.

Sachetnya yang kecil amat mudah jika nak masuk dalam beg atau bawa travel. 

GKB Probio+ ni ada 5 jenis bakteria probiotik yang aktif tau dan 4 jenis prebiotik yang mana ia dapat membantu dalam proses pencernaan dan mengurangkan sembelit dan ciri birit. 

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Selain itu, ia juga membantu dalam pencernaan dan penyerapan nutrien daripada makanan juga mengekalkan keseimbangan mikroflora usus serta dapat membantu meningkatkan imuniti.

Buat masa ni sembelit zaza belum datang lagi.

2. GKB Probizymes : Untuk Mengurangkan Gastritis

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Apa tu Gastritis?  Gastritis adalah keradangan perut. Tandanya seperti rasa nyeri ulu hati,mual,muntah dan rasa nyeri di perut.

Untuk GKB Probizymes ni, sebenarnya zaza belum makan lagi sebab zaza tak ada masalah gastritis. So mungkin nanti zaza akan share dengan rakan-rakan yang ada masalah tersebut dan teringin nak cuba.

Didatangkan dalam bungkusan kotak berwarna ungu dan dalam bentuk sachet. Setiap kotak mengandungi 30 sachet cukup untuk sebulan dan setiap sachet mengandungi 4.5 bilion jumlah bakteria probiotik hidup.

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus


Diformulasi daripada probiotik,prebiotik,enzim karbohidrat, enzim protein dan enzim lemak. Baik untuk mengatasi masalah kembung perut yang berpanjangan, sakit perut akibat gastrik dan mengurangkan simptom refluks asid gastrik dengan berkesan.

3. GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Untuk korang yang ada masalah kulit kering dan sensitif boleh ambil GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus ni.

Ia juga datang dalam kotak dan dalam bentuk sachet. Rasanya pun manis-manis macam gula-gula. Isinya juga berbentuk biji halus silinder. Memang sedap.

GKB Lactobacillus Rhamnosus Plus juga mengandungi probiotik Lactobacillus rhamnosus yang dapat mencegah gastrousus ( radang usus ) seperti usus bocor atau dysbiosis ( ketidakseimbangan mikroorganisma dalam badan )

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, perlu amalkan secara konsisten. Pendapat zaza, sekurang-kurangnya perlu ambil dalam tempoh 1 hingga 3 bulan untuk menampakkan hasil. Bagaimana pun ia bergantung juga pada individu.

Produk ini juga membantu mencegah jangkitan alat kelamin wanita,meningkatkan imuniti dan melegakan penyakit berkaitan ketidakseimbangan mikrob.

4. GKB G-Pro Gold : Untuk Mengurangkan Sembelit

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Produk ni pun sesuai untuk zaza sebab ia dapat membantu mengurangkan sembelit. Siapa yang memang ada sembelit tahu lah betapa seksanya untuk membuang air besar. Teringat dulu peristiwa masa zaza di salah sebuah universiti, tahun bila zaza dah lupa. Kebetulan sakit perut dan sembelit. Hampir 3 jam zaza dalam tandas kerana sembelit yang sangat-sangat teruk. Sejak kes ni lah zaza cuba beberapa produk untuk kurangkan sembelit.

Dalam GKB G-Pro Gold ini terdapat 10 jenis probiotik dan 2 jenis prebiotik. Datang dalam bentuk kapsul.

Setiap kapsul pula mempunyai 80 bilion jumlah bakteria probiotik hidup yang mana ia boleh membantu meningkatkan flora usus.

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Produk ni memang khas untuk membaiki usus. Untuk yang ada masalah iritasi usus,cirit birit yang teruk juga boleh mengambil produk ini.

Untuk produk ini, zaza belum cuba lagi sebab zaza nak habiskan makan GKB Probio+ dulu.


5. GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 : Untuk Mengawal Minyak dan Mengurangkan Kalori

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Panjang nak sebut nama produk ni hehe..btw, GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 ini dicipta khas untuk mereka yang mahu menurunkan berat badan atau mengurangkan berat badan.

Selain itu fungsi-fungsi lain adalah membantu mengurangkan penyerapan kalori, meningkatkan tenaga, membantu sistem penghadaman, meningkatkan kelembapan kulit dan mengurangkan kesan kerosakan kulit yang berpunca dari sinaran UV

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 ini juga kalau dimakan berterusan dapat membantu masalah sembelit, masalah kulit kering, mengurangkan kedutan kulit, menganjalkan kulit dan meningkatkan kesihatan.

Pengalaman Selepas Cuba Produk GKB

Zaza ambil GKB Probio+ untuk sembelit..buat masa ni memang sembelit tak ada datang lagi. Pembuangan pun lancar dan mudah. So memang rasa lega sangat. Kalau tak dulu memang seksa juga kalau sembelit tu datang kan.

Untuk GKB Probizymes, ia sesuai untuk diambil oleh mereka yang ada Gastritis iaitu keradangan perut. Seperti yang zaza dah beritahu di awal tadi, zaza belum makan sebab zaza memang tak ada masalah keradangan perut. Nak bagi mak abah cuba pun tak boleh sebab mereka consume ubat doktor setiap hari. Jadi nya untuk GKB Probizymes ni, zaza belum dapat kongsikan feedback buat masa ini. Tapi sekiranya korang ada masalah tersebut boleh pertimbangkan untuk cuba. Apa pun perlulah mendapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi terlebih dahulu.

Untuk GKB Lactobacillus Rhamnosus, zaza ambil waktu sebelum tidur. Kena rajin konsisten makan setiap hari untuk dapatkan kesannya dan sekurangnya dalam tempoh 2-3 bulan. Buat masa ni kesannya belum ada lagi. Mungkin ambil masa sikit untuk kulit zaza kerana setiap badan dan kulit orang tak sama. Ada orang seminggu dua dah dapat kesan. Ada orang sebulan lebih.. Apa pun GKB Lactobacillus Rhamnosus ni memang sedap sangat tau. Nanti habis sekotak boleh lah beli lagi.

GKB G-Pro Gold pula, ia juga untuk masalah sembelit. Memandangkan zaza tengah makan GKB Probio+, jadi zaza just consume selang seli dalam masa dua tiga hari baru makan GKB G-Pro Gold ni. Sebab tak nak lah makan dua-dua sekaligus setiap hari. Buat masa ni, sembelit zaza memang tak terjadi. Syukur sangat.

GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 sesuai untuk turunkan berat badan. Badan zaza pun sekarang memang tengah naik dan buncit. malu rasanya. zaza masih lagi dalam tempoh untuk makan. Jadi, zaza nak tengok dalam sebulan lebih lagi macam mana. Nak kena beli penimbang berat dulu untuk cek berjaya atau tidak berat turun.

Adakah Produk-Produk GKB Mempunyai Kelulusan dan Halal? 

So, zaza dah share info tentang produk-produk GKB ni..tapi mungkin ada yang was-was adakah produk ini ada kelulusan atau tidak?

Untuk maklumat, GKB sudah pun diperakui dengan SIJIL PIC/S GMP, ISO22000, HACCP, NSF GMP, TQF, HALAL, SIJIL KAWALAN KUALITI TAHAP 2 TFDA, Pensijilan Standart pembuatan cemerlang GMP MALAYSIA, FSSC 22000 dan ISO/IEC TAF 17025.

Setiap penghasilan produk juga mempunyai jaminan keselamatan, kualiti dan standard piawaian pembuatan produk pada tahap tertinggi.

So, korang tak perlu was-was lagi. 

Bagaimana pun, bagi yang ingin mencuba, zaza sarankan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau ahli farmasi terlebih dahulu.


Bagaimana Untuk Membeli Produk GKB?

Pada anda yang berminat, boleh dapatkan produk GKB di semua cawanga Farmasi besar di Malaysia. 

GKB Official Selling Platform 

Semua farmasi besar termasuk :

Central: Alpro Pharmacy, M CARE Pharmacy, Leo Pharmacy
Melaka: Alpro Pharmacy, Farmasi Big Tree, Farmasi Limbongan, Farmasi Tanjung Minyak
Penang: Alpro Pharmacy, MEDS & VITS Pharmacy, Pure Pharmacy, NuCare Pharmacy, Bliss Pharmacy, Guan Pharmacy, Island Retail Pharmacy
Perak: Alpro Pharmacy, HTM Pharmacy
East Coast: Alpro Pharmacy, Lau & Tan Pharmacy, Farmasi Nazen, Farmasi Ehsan
Southern: Alpro Pharmacy, The One Pharmacy, You Pharmacy, AcePro Pharmacy
Sabah: Alpro Pharmacy, LifePlus Pharmacy, Pearl Pharmacy
Sarawak: Alpro Pharmacy, Trinity Pharmacy, Hometown Pharmacy, Mana Pharmacy

Untuk senarai terbaru farmasi, boleh layari : 

Laman Web: www.mygkb.com

Platform Media Sosial GB:

Facebook: www.facebook.com/mygkb

Instagram: www.instagram.com/mygkb

TikTok: www.tiktok.com/@gkbmsia

RED ID: 1318211221 (GKB 集康宝)

YouTube: Official GKB - YouTube

#gkbinternational #gkbsoftlaunch2023 #gbprobiotics #gkbspacesuit










Produk GKB Membantu Meningkatkan Proses Penghadaman dan Kesihatan Usus

Selasa, Mac 21, 2023


Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Salam sejahtera para pembaca sekalian, kita bertemu lagi untuk membincangkan isu kesihatan yang merupakan kunci terpenting yang mesti dikekalkan.

Di sini, kita akan membincangkan salah satu suplemen kesihatan yang terkenal untuk tubuh, terutama untuk perut dan usus.

Tahukah pembaca bahawa imuniti badan kita sebenarnya boleh dipengaruhi oleh kesihatan usus kita tau (1).

Diketahui, mengikut kajian yang dijalankan, 70% kesihatan usus yang menurun juga akan menjejaskan sistem imun badan kita terhadap pelbagai penyakit.

Oleh itu, untuk melindungi tubuh daripada serangan bakteria, virus dan bahan berbahaya, kita boleh mulakan dari langkah pertama.

Langkah awal yang diketahui boleh dalam bentuk mengekalkan pengambilan makanan yang akan diambil setiap hari.

Mengekalkan diet, makan makanan yang sihat, minum banyak air juga boleh membantu mengekalkan tubuh yang sihat.

Selain itu, anda juga boleh mulakan dengan rajin bersenam, tidur yang cukup dan juga boleh mengambil pelbagai supplement mengikut keperluan badan (2).

Apakah Gaxodus dan apakah kegunaannya?

Jadi para pembaca, adakah di antara anda yang sering sakit perut tetapi walaupun anda makan makanan yang betul dan sihat?

Pembaca perlu tahu bahawa ini boleh menjadi petanda bahawa mungkin badan mengalami beberapa masalah.

Kemungkinan apa yang berlaku boleh jadi seperti badan tidak menyerap nutrien secara optimum atau boleh juga disebabkan oleh kekurangan zat makanan (3).

Mengapa badan tidak dapat menyerap nutrien? Adakah ini normal dan boleh dirawat?

Kini, beberapa perkara yang diketahui daripada penyelidikan yang dijalankan ialah ini tidak berbahaya.

Badan tidak menyerap nutrien daripada makanan secara optimum disebabkan oleh nutrien yang bersaing, makan terlalu cepat dan keadaan kesihatan umum yang lain.

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Oleh itu, adalah dinasihatkan untuk menyusun makanan yang hendak dimakan dan makan perlahan-lahan yang juga berfungsi untuk mengelakkan tercekik.

Tetapi mungkin sesetengah pembaca sudah biasa makan dengan cepat dan kadang-kadang terlupa atau malas untuk mengubah tabiat itu.


Jadi, tenang pembaca, Gaxodus iaitu supplement yang terkenal khusus untuk masalah sembelit juga berguna untuk usus.

Suplemen ini boleh membantu badan dengan bekerja lebih berkesan untuk menyerap nutrien yang baik yang tidak dapat diserap oleh badan (4).

Jika anda masih takut kerana tidak biasa dengan produk ini, kami boleh mengesahkan bahawa suplemen ini benar-benar sangat selamat.

Ini kerana syarikat yang mengeluarkan Gaxodus mempunyai pasukan pakar profesional yang cuba memastikan penyelidikan telah diuji untuk memastikan potensinya.

Produk ini juga diketahui telah mendapat kelulusan FDA tempatan Malaysia iaitu KKM & MESI.

Selain kesihatan usus, Gaxodus juga merupakan suplemen yang direka untuk membantu kesihatan badan yang lain.

Beberapa faedah lain yang boleh diberikan oleh Gaxodus termasuk menurunkan kolesterol, melegakan sakit gastrik, melegakan sembelit, mengurangkan cirit-birit dan membantu penurunan berat badan.

Bukan itu sahaja, Gaxodus juga didakwa sebagai suplemen yang berkualiti tinggi kerana bahan yang terkandung menggunakan bahan import premium.

Gaxodus boleh dimakan setiap hari kerana bahan-bahannya 100% daripada bahan herba dan di bawah ini saya akan kongsikan kesemua bahan-bahan yang terdapat dalam Gaxodus.

Sejumlah bahan yang terdapat dalam Gaxodus

1.Curcumin

Curcumin adalah sebatian semula jadi yang terdapat dalam kunyit, rempah yang biasa digunakan dalam masakan India.

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?


Curcumin telah dikaji dan dikaji untuk potensi manfaat kesihatannya termasuk kesannya terhadap kesihatan usus (5).

Selain memberikan warna kuning khas pada kunyit, terdapat bukti yang menunjukkan bahawa curcumin mungkin mempunyai ciri anti-radang dan antioksidan yang boleh membantu menggalakkan kesihatan usus.

Sesetengah kajian juga menyatakan bahawa curcumin boleh mengurangkan keradangan dalam usus dan boleh membantu memperbaiki gejala penyakit radang usus (IBD) seperti penyakit Crohn dan kolitis ulseratif.

Curcumin boleh membantu meningkatkan motilitas usus, iaitu keupayaan sistem pencernaan untuk memindahkan makanan melalui usus.

Ini boleh membantu melegakan gejala sembelit dan gangguan pencernaan yang lain.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa bioavailabiliti curcumin adalah agak rendah yang bermaksud ia tidak mudah diserap oleh badan.

Untuk meningkatkan penyerapannya, suplemen curcumin sering dirumus dengan sebatian lain.

Oleh itu, tidak hairanlah kunyit merupakan bahan semulajadi yang berpotensi untuk membantu mengatasi atau mencegah beberapa penyakit (6).

Contohnya osteoarthritis, diabetes, penyakit jantung, tekanan darah tinggi atau hipertensi, gangguan hati, dan kanser.




2. Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus acidophilus ialah sejenis bakteria probiotik yang biasanya ditemui hidup dalam usus atau saluran penghadaman manusia.

Ia adalah salah satu daripada banyak bakteria berfaedah yang boleh membantu menyihatkan badan.

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?


Selain itu, bakteria ini juga boleh membantu mengimbangi mikrobiom usus iaitu seperti himpunan mikroorganisma yang hidup dalam saluran penghadaman (7).

Penyelidikan menunjukkan bahawa Lactobacillus acidophilus mungkin mempunyai beberapa manfaat kesihatan apabila diambil dalam jumlah yang mencukupi.

Seperti boleh meningkatkan penghadaman, meningkatkan sistem imun dan membantu mengurangkan keradangan.

Selain itu, ia juga boleh membantu mencegah atau merawat keadaan tertentu seperti cirit-birit, sindrom usus besar (IBS), dan juga jangkitan faraj.

Kebanyakan lactobacillus acidophilus boleh didapati dalam beberapa makanan yang ditapai seperti yogurt dan kefir (8).

Ia juga boleh didapati dalam bentuk suplemen seperti kapsul, tablet, serbuk, dan juga cecair.

3. Mixed berries

Dari segi membantu meningkatkan kesihatan usus, mengekalkan diet dan menguruskan makanan ke dalam program diet adalah kunci (9).

Salah satu makanan diet yang sangat bermanfaat dan diketahui baik untuk usus ialah beri campuran.

Beri seperti beri biru, strawberi, elderberi dan beri hitam padat dengan nutrien dan antioksidan yang boleh menggalakkan kesihatan pencernaan.

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Salah satu nutrien yang paling penting dalam buah beri ialah serat dan serat diketahui penting untuk mengekalkan penghadaman dan menggalakkan pertumbuhan bakteria usus yang bermanfaat.

Apabila serat dipecahkan oleh bakteria usus, ia menghasilkan asid lemak rantaian pendek (SCFA), yang dikaitkan dengan pengurangan pelbagai risiko penyakit.

Selain daripada serat, buah beri juga kaya dengan antioksidan seperti anthocyanin yang mempunyai sifat anti-radang dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser, penyakit radang usus, kanser kolon dan diabetes.

Sesetengah penyelidikan mencadangkan bahawa antosianin juga boleh membantu meningkatkan fungsi penghalang usus dan mengurangkan keradangan usus yang boleh membawa kepada pelbagai gangguan pencernaan (10).

Beri juga rendah kalori dan tinggi vitamin dan mineral yang menjadikannya tambahan yang sihat dan lazat untuk sebarang diet.

Pastikan anda memilih buah beri organik dan elakkan buah yang ditinkan atau dibungkus dengan gula tambahan kerana ini boleh memberi kesan negatif kepada kesihatan usus.

Selain daripada bahan-bahan yang dinyatakan di atas, terdapat juga beberapa bahan lain yang baik untuk badan.

Seperti aloe-vera, pektin epal, biji cassia, prun, multivitamin, cordyceps, guar gum dan lain-lain lagi.

Untuk mengetahui lebih lanjut apakah kebaikan bahan-bahan dalam Gaxodus yang boleh diberikan kepada badan, anda boleh terus ke laman web rasmi mereka.




Apakah keputusan 30 hari selepas mengambil Gaxodus?

Seperti yang kita tahu, Gaxodus mempunyai tujuan dan fungsi utama untuk membantu meningkatkan kesihatan usus.

Kini, daripada beberapa testimoni ramai yang mengatakan selepas mengamalkan Gaxodus, anda dijamin boleh buang air besar setiap hari.

Bagi orang yang mempunyai penghadaman yang baik dan lancar, jangan risau, Gaxodus masih boleh dimakan kerana ia dapat membantu mengekalkan dan meningkatkan sistem imun badan.

Selain itu, testimoni pada hari kelima menyatakan pedih ulu hati yang dirasai akibat asid perut mula beransur-ansur reda malah sembuh.

Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Supplemen ini juga boleh menjadi sangat baik untuk anda yang suka makan makanan pedas tetapi takut kerana kesan pedas yang mungkin menjejaskan perut.

Kerana ada juga yang mengatakan selepas beberapa hari mengamalkan Gaxodus, perut terasa lebih selesa dan kurang sakit apabila makan makanan pedas.

Tetapi ia juga harus diperhatikan bahawa Gaxodus juga boleh membuat seseorang berasa tidak selesa. kenapa ?

Ini disebabkan sifat detoks yang disediakan oleh suplemen ini, jadi badan sering memberi isyarat untuk kerap membuang air besar.

Kesimpulan

Gaxodus sudah pun menjadi makanan tambahan yang terkenal dan juga pilihan nombor satu untuk orang ramai membantu meningkatkan kesihatan usus.

Selain itu, Gaxodus juga diketahui bebas daripada kebanyakan makanan yang boleh menyebabkan alahan.

Sekarang, kerana badan setiap orang berbeza, maka orang yang lebih sensitif terhadap alahan dinasihatkan untuk memberi lebih perhatian kepada kandungan bahan yang ada dalam suplemen.

Secara keseluruhan, ini adalah produk yang sangat baik, mempunyai kelayakan yang tinggi dan reputasi yang baik untuk produk tersebut.






Apakah yang dihasilkan Gaxodus selama 30 hari penggunaan?

Isnin, Mac 20, 2023

 

Hi korang.. dah lama rasanya tak bercuti ke pusat-pusat peranginan. Last dulu zaza bercuti masa dekat Port Dickson. Tempah hotel dengan kolam mandi private. Seronok sebab bercuti dengan kakak dan anak-anak dia. Sekarang kakak pun dah sibuk dengan kerja. So tak ada masa nak becuti sama.

Tapi itulah kan, bila tengok rakan-rakan bercuti bawa anak-anak mandi kolam..tengok rakan-rakan bersama geng-geng pergi mandi sungai..eh seronoknya..teringin la pula kan..

Tapi kan macam kita orang perempuan ni, kalau nak mandi manda tak kisah kat tempat private ke atau terbuka, seeloknya kenalah pakai pakaian mandi atau renang yang sesuai. 

Zaza adalah juga servey-servey pakaian mandi dan renang untuk wanita dekat web dan laman beli-belah. So, zaza terjumpalah satu jenama pakaian mandi dan renang, LYRA SWIMWEAR. Bila zaza belek-belek tengok, eh cantik-cantiklah design baju mandi diorang ni..tak pernah jumpa lagi design pakaian mandi macam ni..memang lawa sangat.

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

BAGAIMANA LYRA SWIMWEAR DITUBUHKAN

Ikram, merupakan pengasas LYRA Swimwear ini menyatakan LYRA dicipta melalui perjuangan seorang wanita untuk mencari pakaian renang yang sesuai dengan gaya hidupnya. Menurutnya, agak sukar untuk menemui pakaian renang yang sopan. Oleh itu, beliau mengambil keputusan untuk menghasilkan sendiri pakaian renang mengikut apa yang diinginkan.

Mengambil masa selama setahun membuat papan mood di bilik tidur dan juga bercakap dengan wanita dari semua agama yang menghadapi masalah kesukaran ketika berenang, akhirnya beliau mencipta rangkaian jenama LYRASWIMS

Pada Disember 2016, beliau telah melancarkan jenama ini dan rekaan LYRA mempunyai keanggunan Hollywood klasik, reka bentuk sejuk dan minimalis pantai Maghribi.


KEISTIMEWAAN PAKAIAN RENANG LYRA SWIMWEAR

Selain design yang ekslusif, cantik dan selesa, Pakaian renang LYRA ini dihasilkan daripada fabrik Carvico Itali yang ringan, cepat kering, berkualiti premium dengan perlindungan UV Tinggi.

LYRA juga menyediakan pembelian dalam set lengkap atau berasingan. Ia termasukan dengan penutup kepala gaya turban, seluar renang dan tudung renang.

Bukan itu sahaja, LYRA juga telah berjaya dipamerkan di London Modest Fashion Week sekaligus dapat mengembangkan lagi rangkaian jenama ini dengan lebih banyak reka bentuk sesuai untuk wanita kontemporari.

KOLEKSI - KOLEKSI PAKAIAN RENANG LYRA SWIMWEAR

Disini zaza kongsikan sikit beberapa pakaian renang LYRA yang ada. Memang cantik dan rekaan pun buat zaza juga tertarik serta lain dari yang lain. Ada banyak lagi design yang korang boleh servey dekat website LYRA ni.

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear



Dibawah ini pula antara koleksi penutup kepala yang boleh korang pilih. Ada banyak warna boleh tengok di website LYRA :

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear
Turban Knot Swim Cap

Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear


Selain pakaian untuk renang, ada juga koleksi lain seperti baju maxi dress dengan kaftans. Tapi koleksi maxi dan kaftans belum ada banyak lagi. Mungkin akan dikemaskini nanti.

So buat korang yang nak cari pakaian renang wanita, bolehlah servey-servey dekat LYRA website okay. Harga pun sesuai lah dengan kualitinya. Sambil-sambil berenang, sambil-sambil tu boleh bergaya..kannn



Pakaian Renang Wanita Lyra Swimwear

Rabu, Mac 08, 2023



Sungguh teruja rasa bila zaza dapat hadiah buku Nirnama by Hilal Asyraff sempena hadiah birthday zaza hari tu.

Hadiah buku Nirnama ini adalah pemberian dari rakan blogger Tengkubutang. Rakan baik zaza dalam dunia maya sejak 10 tahun.

Terima kasih Tengkubutang sebab hadiahkan buku ni. Sebenarnya memang lama nak beli tapi tak beli-beli. Just masuk dalam bakul shopping je tapi tak bayar2 lagi. Sekali masa birthday, ada barang sampai dekat rumah. Buka-buka rupanya Buku Nirnama.

Buku Nirnama By Hilal Asyraf


Nirnama Hilal Asyraff

Zaza memang pengikut Hilal Asyraff sejak zaman era kegemilangan Langit Ilahi. So, zaza nak story sikit cerita tentang Nirnama.

Nirnama, merupakan seorang pemuda. Dia digelar Pendekar Tanpa Nama kerana tiada siapa yang tahu siapa namanya yang sebenar.

Nirnama menjadi buah mulut orang ramai kerana sikapnya yang ringan tulang dan sering membantu masyarakat di serata Tanah Semenanjung.

Nirnama juga seorang yang berani menentang kezaliman orang-orang Jagat Suci.

Siapa Jagat Suci?

Seorang pemerintah Kerajaan Indera Kayangan. Yang merasakan dirinya berkuasa. Hidupnya penuh kesaktian. Mampu terbang ke langit,mampu berjalan atas air,mampu menyembuhkan penyakit dengan hanya melalui sentuhan dan kebal dari sebarang serangan.

Dia dianggap sebagai seorang Ahli Sihir.

Hasil campur tangan Nirnama, Wilayah Ujong jajahan Kerajaan Indera Kayangan jatuh ke tangan Kerajaan Semutar Putih.

Indera Kayangan terkenal sebagai tempat untuk berdagang dan berhibur,menjadi tumpuan sesiapa yang mahu berseronok-seronok melayan hawa nafsu, penjualan hamba abdi, pemerdagangan barangan mewah dan banyak lagi.

Kerajaan Semutar Putih satu-satunya kerajaan yang tidak jatuh kepada kekuasaan Jagat Suci. Kerajaan Semutar Putih dipimpin oleh Sultan Mansur dan diteruskan oleh anakanda baginda, Sultan Mahmud setelah sultan itu mangkat lebih sedekat lalu.

Ada banyak lagi watak-watak yang cukup menarik. Antaranya, Nadim ( seorang budak yang menemani setiap pengembaraan Nirnama), Bagak Durjana, Cendana, Tanggang, Adiwaja, Mat Jenin, Putera Serapi, Nujum Surya, Puteri Sejinjang, Puteri Santubong, Jalak Bentala ( tukang sihir jagat suci ), Sultan Mansur, Tuha, Jebat , Sultan Mahmud, Tun Nirmala, Puteri Gunung Ledang, Kasturi, Alauddin, Sang Kelembai, Pak Kaduk, Raja Bersiong dan Kasturi.

Sebut nama-nama watak pun terbayangkan ia sebuah novel cerita kisah pengembaraan Nusantara.

Menurut Hilal Asyraff, Buku Nirnama ini mengangkat identiti ajaran Islam yang sebenar dan juga Nusantara.

Mengambil inspirasi dan elemen dari karya Raya The Last Dragon juga elemen mitos dan lagenda nusantara kita sambil mengekalkan identiti sebagai pengangkat tema Islam.

Seperti karya-karya Hilal Asyraf yang lain, sudah tentu ada diselitkan ayat suci dan pesanan seperti

“Wahai orang-orang kaya sekalian, Bertaubatlah kalian kepada Allah. Telah berfirman Allah Azzawajallah dalam al Quran ‘Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu dilalaikan oleh harta benda dan anak pinak kamu daripada mengingati Allah. Dan sesiapa yang melakukan demikian, maka mereka itulah orang-orang yang rugi”

***

“Ingatlah bahawanya kita akan mati dan dibangkitkan pada hari kiamat kelak di hadapan Allah. Firman Allah Azzawajalla, ‘Hari yang tidak ada maknannya harta dan anak pinak, kecuali mereka yang kembali kepada Allah dengan hati yang sejahtera”


Biodata Penulis :

Mohamad Hilal Asyraf bin Abdul Razak. Berasal dari Johor dan merupakan graduan di Yarmouk University dalam bidang Usuluddin. Memulakan karier sebagai penulis sejak 2009. Aktif dalam menghasilkan karya-karya fiksyen dan non fiksyen. Telah menghasilkan lebih 40 buah karya. Merupakan mengasas kepada website Langitilahi dan kini menguruskan perniagaan penerbitannya sendiri.





Buku Nirnama By Hilal Asyraf

Ahad, Mac 05, 2023


Assalamualaikum dan hi, lama tak share pasal masalah kulit muka. Bila usia dah menjangkau 30an ke atas ni, memang betul-betul nak kena jaga kulit muka dan badan. Alhamdulillah syukur sangat sebab kulit zaza sekarang dah tak ada masalah kulit yang teruk. Dulu je masa umur 20an+ dengan jerawat teruk, parut hitam-hitam dekat pipi. Malu juga masa tu. Rasa hilang keyakinan bila nak keluar rumah.

Sekarang ni jerawat tu ada tapi tak teruk dah. Parut hitam pun tak berapa ada. Kalau ada pun dalam saiz kecil-kecil je. Dan satu lagi zaza ada masalah kulit berlubang sikit..ni semua sebab zaza degil pergi picit.. lama-lama jadi parut berlubang.

Kalau masalah jeragat pula, zaza tak ada tapi zaza pernah jumpa dengan seorang auntie cina ni, masa tu zaza kat tempat kerja dulu ( zaza keje sebagai pembantu kedai produk kosmetik ). So auntie cina ni datang jumpa bos dan minta suggest kan kepadanya produk apa untuk dia pakai nak hilangkan jeragat yang sangat teruk. Dah hitam-hitam pipi kiri kanan auntie tu zaza tengok.

Tapi bos cadangkan untuk auntie ni pergi mana-mana klinik kecantikan bertauliah untuk masalah dia tu sebab dah teruk sangat..

Pada zaza pun, kalau ada jeragat yang terlalu teruk, lebih elok pergi berjumpa doctor kulit yang bertauliah. Atleast kita tahu kondisi kulit jeragat dan kaedah rawatan apa yang terbaik untuk merawatnya.

Tahu tak jeragat ni disebabkan oleh hiperpegmentasi yang terjadi pada kulit.

Apa itu hiperpegmentasi kulit?

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Hiperpegmentasi adalah masalah kulit di mana melanocyte menghasilkan terlalu banyak melanin, iaitu pigmen yang menentukan warna kulit, sehingga terbentuk nya tompok tompok kulit yang berwarna lebih gelap daripada kulit normal.


Jenis- jenis hiperpigmentasi:

Melasma

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

1)Melasma adalah keadaan yang menyebabkan tompokan hiperpigmentasi pada wajah. la adalah salah satu jenis hiperpigmentasi kulit yang disebabkan oleh perubahan hormon.

Sering terjadi pada ibu mengandung oleh sebab berlakunya perubahan hormon yang mempengaruhi penghasilan melanin

Namun, bukan bermaksud melasma hanya terjadi pada wanita, lelaki juga mengalami melasma. Selain kehamilan, melasma juga terjadi jika menggunakan pil perancang kehamilan

Solar Lentigo

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Lentigo adalah sejenis hiperpigmentasi kulit yang terjadi pada kulit yang sering terdedah dengan sinaran matahari.

Apabila kulit terdedah dengan sinar matahari yang sangat panas badan kita akan menghasilkan lebih banyak melanin untuk melindungi kulit anda dari matahari

Keadaan ini terjadi pada kawasan muka dan juga tangan. Hiperpigmentasi kulit jenis ini biasanya akan makin membesar dan bertambah banyak seiring dengan peningkatan umur

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Sekiranya anda mengalami masalah2 ini dinasihatkan untuk membuat rawatan di Renora Clinic, selain dari memakai sunscreen dan pakaian yang boleh melindungi diri dari sinar UV matahari.

Di Renora Clinic doktor akan membuat analisis kulit dan pemeriksaan untuk memastikan yang hiperpigmentasi anda ini masih ditahap awal. Mengikut kata dr melasma ini terletak di antara dua lapisan kulit iaitu epidermal (lapisan atas ) dan dermal (lapisan dalam) Sekiranya melasma anda di tahap dermal maka pemulihan mungkin tipis

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Pastikan anda hanya memakai produk yang di luluskan oleh KKM. Lagi selamat jika anda dapatkan ubat preskripsi dari doktor untuk masalah jeragat ini.

Dapatkan rawatan jeragat di klinik yang diiktiraf. Ini kerana jeragat susah utk hilang dengan sndiri atau dgn hanya memakai skincare. Sekiranya anda merasakan pigmentasi dan jeragat anda makin serius segeralah pergi mendapatkan khidmat nasihat doktor di estetik klinik yang diiktiraf seperti di Renora Clinic
Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Renora Clinic menawarkan pelbagai rawatan jeragat yang selamat dan terbukti berkesan dari segi saintifik. Ini kerana ia dikendalikan oleh Doktor yg bertauliah dalam bidang ini. Bukan sahaja klinik ini menggunakan "medical grade machine" malah semua skincare dan ubatan juga mereka pastikan adalah dari sumber yang selamat.

Kebiasaannya sebelum memulakan rawatan jeragat Dr akan memeriksa jenis kulit dan akan mengesyorkan rawatan yang perlu mengikut keseuaian setiap jenis kulit. Ini kerana mengikut kata Dr . Ruhil (Doktor Pakar Kecantikan yg mempunyai lesen LCP yg diiktiraf oleh KKM) setiap individu mempunyai jenis kulit yang berbeza, justeru memerlukan jenis rawatan yang berlainan.

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Terdapat pelbagi rawatan seperti laser , chemical peeling melasma, meso injection, skin booster, microneedlng, aqua peels, dan cooling therapy serta ubat ubatan pil dan topikal krim yang hanya boleh diberikan oleh doktor

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Berkesan ke Rawatan di Renora Clinic?

Tengok sahaja lah result pesakit2 jeragat yang datang ke Renora Clinic. Semuanya menunjukkan hasil yang sangat memberangsangkan

Yang paling penting anda perlulah pastikan anda membuat rawatan yang selamat kerana jeragat boleh menjadi makin pekat sekiranya anda membuat rawatan di tempat yg salah dan tidak mempunya doktor yang berpengalaman dlm bidang ini

Ini adalah gambar sebelum dan selepas mendapatkan rawatan di Renora Clinic.

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Sekiranya anda mengalami masalah kulit seperti jeragat, melasma , jerawat batu, jerawat pasir dan parut jerawat, dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan yang sesuai melalui doktor yang bertauliah. Ini kerana, jenis rawatan perlu disesuaikan dengan keadaan kulit seseorang pesakit bagi mendapatkan kesan yang optimum.

Renora Clinic merupakan sebuah klinik perubatan estetik dan kulit yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Di sini, perkhidmatan rawatan kulit menjadi fokus dan kepakaran utama selain daripada rawatan penyakit-penyakit umum yang lain. Klinik ini telah memperoleh persijilan LCP bagi menjalankan rawatan perubatan estetik daripada KKM.

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Renora Clinic mempunyai 3 orang doktor yang sangat berpengalaman dalam diagnosis dan rawatan pelbagai jenis penyakit kulit, terutamanya jerawat. Setiap rawatan dijalankan oleh doktor perubatan estetik dengan menggunakan kaedah yang telah terbukti berkesan secara klinikal. Peralatan dan ubat-ubatan yang digunakan dalam setiap rawatan pula adalah berdaftar dan ‘strictly medical grade’.

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Sekiranya anda mempunyai masalah jerawat, jeragat atau masalah kulit lain, cuba dapatkan rawatan di RENORA CLINIC , klinik kulit dan estetik yang menjadi pilihan ramai di kawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor ni, bukan itu sahaja malah mereka juga sentiasa dikunjungi oleh ramai pesakit dari luar negeri seperti Pulau Pinang, Kedah dan juga Kuantan.

Anda semua perlu mendapatkan temujanji sebelum datang ke Renora Clinic, ini untuk mengelakkan waktu menunggu yang lama. Boleh lawati terus ke sosial media (FB dan IG) Renora Clinic atau boleh terus hubungi klinik yang beroperasi dari jam 10 pagi hingga 6 petang, seperti tertera dibawah :

Whatsapp : 011 6098 8315 / Tel : 03-9172 7211

Web : www.renoraclinic.com | FB : @renoraclinic | IG : @renora_clinic
Emel : inforenora@gmail.com

Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Renora Clinic Bandar Sri Permaisuri Cheras Kuala Lumpur
(Klinik Jerawat , Jeragat , Laser, Estetik & Kulit )

Alamat : 
R-UG-17, Kompleks Permasuri Q, Jalan Sri Permaisuri,
Bandar Sri Permaisuri, 56000, Kuala Lumput

No Tel : 011 6098 8315

Website : www.renoraclinic.com

Renora Clinic cawangan Bangi akan beroperasi pada April 2023






Rawat Masalah Jeragat Anda di Renora Clinic

Khamis, Februari 02, 2023

Hi korang! Selalu tak dengar nama "Carina"? Zaman-zaman remaja zaza lagi, dah familiar dengan nama Carina ni. Kalau sebut je Carina, fikiran akan terus ingat dekat tisu. Dan ya..memang zaza nak share tentang Carina, sebuah jenama tisu yang terkenal di Malaysia.

Zaza rasa semua orang pun sangat kenal dengan jenama ini. Pada tahun 2009, Carina telah ditubuhkan di Lembah Klang dan menjadi pengeluar tisu pertama Malaysia.

Setiap penghasilan tisu Carina adalah 100% menggunakan pulpa dara dan 100% menggunakan kapas tulen asli. Dengan penggunaan bahan ini, ia memberikan keselesaan kepada orang ramai dan juga dapat mengekalkan standard kualiti produk.

Tisu Carina sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit sensitif kerana ia tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula. Jadi ia lembut pada kulit dan tahan lasak. Tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air. Oleh itu, ia bukan sahaja melindungi kita tetapi juga turut melindungi alam sekitar.

Selain produk yang berkualiti, Produk tisu Carina dijual dengan harga yang murah dan berpatutan. Sesuai untuk dibeli oleh semua lapisan masyarakat. Oleh itu, ia menjadi jenama tisu yang sangat terkenal dan digunakan ramai orang.

Tisu Carina telah didatangkan dengan pelbagai saiz. Oleh itu ia sesuai untuk digunakan oleh individu dan seisi keluarga.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Tisu Carina dibungkus dengan pembungkusan yang kecil sehingga pembungkusan yang lebih besar.

Siri Carina Handkerchief Tissue adalah tisu dengan pembungkusan sederhana sesuai digunakan untuk kegunaan harian, manakala Siri Carina Wallet Tissue dengan pembungkusan yang mengikut trend masa kini, boleh digunakan sebagai on-the-go wallet atau dompet harian anda.

Terdapat juga siri lain seperti Tisu Basah, Kapas Muka, Putik Kapas, Kapas Gulung dan banyak lagi.

Bagi Carina Wipes ( tisu basah ), ia mempunyai tekstur yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair daru kulit atau permukaan.

Manakala rangkaian Carina Cotton, ia dihasilkan dengan menggunakan kapas asli yang lembut dan tahan lasak serta mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi.

 Carina #WeCareWeLove

Menjelang tahun baru tak lama lagi, Carina berazam untuk bergerak ke hadapan seiring dengan peredaran zaman. Untuk itu, bagi memastikan Carina sentiasa maju selepas pandemik, Carina telah memperkenalkan konsep baharu mereka iaitu bertemakan "We Care, We Love "

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Dengan konsep ini, Carina ingin memberikan kesedaran tentang kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran.
  • Kami menjaga kulit anda dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara
  • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran
Konsep "We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Carina WeCareWeLove

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Beg Carina

Carina mempunyai 4 siri utama iaitu:

1. Penjagaan Kecantikan (Beauty Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu kering dengan pelbagai saiz


Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Kapas muka dan putik kapas Carina



Review Selepas Guna 

Tisu kering memang antara wang wajib ada di rumah. Bila guna tisu kering Carina ni, ia memang mudah guna misalnya bila nak lap peluh dimuka, mudah menyerap peluh. Tisu ini juga lembut.

Untuk kebersihan di telinga, zaza gunakan putik kapas. Bila guna, rasa selesa dan apa yang zaza perasan, kapasnya tak mudah tertanggal. So, memang berkualiti sangat. Sebelum ni pernah guna jenama lain, bila guna dekat telinga, kapasnya tertanggal sikit.


2. Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu yang digunakan di tandas

Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.

3. Peralatan Dapur (Kitchenware) 

Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu gulung untuk kegunaan di dapur

Review Selepas Guna

Tisu ini memang wajib diletakkan dekat dapur. Senang kalau nak lap-lap dapur dan peralatan dapur. Bila lap minyak dan kotoran dekat dapur, ia mudah lekat dan senang dibersihkan juga tak mudah terkoyak

4. Penjagaan Kesihatan (Health Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Datang dengan dua saiz

Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan.


Review Selepas Guna

Tisu basah biasa zaza akan gunakan untuk mencuci makeup di muka sebelum guna pencuci muka. Memang mudah sangat nak tanggalkan makeup. Ia juga tak terlalu berair atau meleleh. Selain tu, zaza akan gunakan untuk lap meja atau perabut yang berhabuk.

Ada saiz kecil dan besar. Sesuai untuk bawa travel kemana-mana.

Carina Gift Box

Selain daripada Siri Tisu, Carina juga mempunyai Carina Gift Box yang mengandungi beberapa produk antaranya :

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Di dalam Carina Gift Box ini juga terdapat :

1. Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
2. Flyer Review & Win Kempen
3. Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Sila ambil perhatian bahawa, di pasaran, Carina Gift Box Set TIDAK termasuk

1. Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online)
2. Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?

Aeon Big (Cawangan terpilih)
Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
Hot Market @ Berjaya Times Square
Tong Hup Trading, Melaka


Carina Contest Review & Win

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Sempena dengan #WeCareWeLove ni, Carina menganjurkan satu contest REVIEW & WIN dan korang berpeluang untuk memenangi 3 bulan produk barangan rumah yang jumlahnya bernilai keseluruhan RM45,000


Cara Menyertai Review & Win

1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok

2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok

3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).

Terma & Syarat

1. Tempoh kempen: SEKARANG- 30 April 2023

2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!

3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.

5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.

6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.

7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.

8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Produk-Produk Carina Boleh didapati di lokasi berikut :

Aeon Big,
Aeon Wellness,
Econsave,
Mydin,
NSK,
Ascen+ Pharmacy,
MiX Store,
PotBoy Groceries,
C-Mart Penang, Kedah, Perlis
Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
Family Stores Seremban
Family Stores Melaka
Oppa Mart Melaka & Seremban
Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan
Target Supermarket Johor
Song Mart Malaysia Johor
Pasaraya Hwa Thai Johor


Pembelian Secara Online di :

Shopee: https://shopee.com.my/carina.os
Lazada: https://www.lazada.com.my/wangzheng-care/
TopzMall: https://topzmall.com/store/789

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai produk-produk Carina boleh melayari :

Carina MY Facebook: Carina Malaysia
Carina MY Instagram: https://www.instagram.com/carina.malaysia/
Carina MY Tiktok: https://www.tiktok.com/@carinamalaysia

Juga boleh menghubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.

#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove
#beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature



Carina Jenama Tisu Pilihan Seisi Keluarga

Rabu, Disember 28, 2022


Hello!

I'm zaza iman, blogging since 2012. like photography, sometime i read book, sometime i like travel..masih menulis blog cuma kadangkala jiwa menulis itu telah menjauh ~ jan 2024 ~ for any collaboration can emel me here : zazaiman17@yahoo.com , thanks.

view this blog!