Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Hi korang! Selalu tak dengar nama "Carina"? Zaman-zaman remaja zaza lagi, dah familiar dengan nama Carina ni. Kalau sebut je Carina, fikiran akan terus ingat dekat tisu. Dan ya..memang zaza nak share tentang Carina, sebuah jenama tisu yang terkenal di Malaysia.

Zaza rasa semua orang pun sangat kenal dengan jenama ini. Pada tahun 2009, Carina telah ditubuhkan di Lembah Klang dan menjadi pengeluar tisu pertama Malaysia.

Setiap penghasilan tisu Carina adalah 100% menggunakan pulpa dara dan 100% menggunakan kapas tulen asli. Dengan penggunaan bahan ini, ia memberikan keselesaan kepada orang ramai dan juga dapat mengekalkan standard kualiti produk.

Tisu Carina sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit sensitif kerana ia tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula. Jadi ia lembut pada kulit dan tahan lasak. Tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air. Oleh itu, ia bukan sahaja melindungi kita tetapi juga turut melindungi alam sekitar.

Selain produk yang berkualiti, Produk tisu Carina dijual dengan harga yang murah dan berpatutan. Sesuai untuk dibeli oleh semua lapisan masyarakat. Oleh itu, ia menjadi jenama tisu yang sangat terkenal dan digunakan ramai orang.

Tisu Carina telah didatangkan dengan pelbagai saiz. Oleh itu ia sesuai untuk digunakan oleh individu dan seisi keluarga.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Tisu Carina dibungkus dengan pembungkusan yang kecil sehingga pembungkusan yang lebih besar.

Siri Carina Handkerchief Tissue adalah tisu dengan pembungkusan sederhana sesuai digunakan untuk kegunaan harian, manakala Siri Carina Wallet Tissue dengan pembungkusan yang mengikut trend masa kini, boleh digunakan sebagai on-the-go wallet atau dompet harian anda.

Terdapat juga siri lain seperti Tisu Basah, Kapas Muka, Putik Kapas, Kapas Gulung dan banyak lagi.

Bagi Carina Wipes ( tisu basah ), ia mempunyai tekstur yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair daru kulit atau permukaan.

Manakala rangkaian Carina Cotton, ia dihasilkan dengan menggunakan kapas asli yang lembut dan tahan lasak serta mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi.

 Carina #WeCareWeLove

Menjelang tahun baru tak lama lagi, Carina berazam untuk bergerak ke hadapan seiring dengan peredaran zaman. Untuk itu, bagi memastikan Carina sentiasa maju selepas pandemik, Carina telah memperkenalkan konsep baharu mereka iaitu bertemakan "We Care, We Love "

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Dengan konsep ini, Carina ingin memberikan kesedaran tentang kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran.
  • Kami menjaga kulit anda dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara
  • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran
Konsep "We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Carina WeCareWeLove

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Beg Carina

Carina mempunyai 4 siri utama iaitu:

1. Penjagaan Kecantikan (Beauty Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu kering dengan pelbagai saiz


Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Kapas muka dan putik kapas Carina



Review Selepas Guna 

Tisu kering memang antara wang wajib ada di rumah. Bila guna tisu kering Carina ni, ia memang mudah guna misalnya bila nak lap peluh dimuka, mudah menyerap peluh. Tisu ini juga lembut.

Untuk kebersihan di telinga, zaza gunakan putik kapas. Bila guna, rasa selesa dan apa yang zaza perasan, kapasnya tak mudah tertanggal. So, memang berkualiti sangat. Sebelum ni pernah guna jenama lain, bila guna dekat telinga, kapasnya tertanggal sikit.


2. Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu yang digunakan di tandas

Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan.

3. Peralatan Dapur (Kitchenware) 

Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair.

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Tisu gulung untuk kegunaan di dapur

Review Selepas Guna

Tisu ini memang wajib diletakkan dekat dapur. Senang kalau nak lap-lap dapur dan peralatan dapur. Bila lap minyak dan kotoran dekat dapur, ia mudah lekat dan senang dibersihkan juga tak mudah terkoyak

4. Penjagaan Kesihatan (Health Care)

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah
Datang dengan dua saiz

Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan.


Review Selepas Guna

Tisu basah biasa zaza akan gunakan untuk mencuci makeup di muka sebelum guna pencuci muka. Memang mudah sangat nak tanggalkan makeup. Ia juga tak terlalu berair atau meleleh. Selain tu, zaza akan gunakan untuk lap meja atau perabut yang berhabuk.

Ada saiz kecil dan besar. Sesuai untuk bawa travel kemana-mana.

Carina Gift Box

Selain daripada Siri Tisu, Carina juga mempunyai Carina Gift Box yang mengandungi beberapa produk antaranya :

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Di dalam Carina Gift Box ini juga terdapat :

1. Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
2. Flyer Review & Win Kempen
3. Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Sila ambil perhatian bahawa, di pasaran, Carina Gift Box Set TIDAK termasuk

1. Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online)
2. Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?

Aeon Big (Cawangan terpilih)
Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall)
Hot Market @ Berjaya Times Square
Tong Hup Trading, Melaka


Carina Contest Review & Win

Carina WeCareWeLove Tisu Contest Review dan Win Menang Hadiah Barang Rumah

Sempena dengan #WeCareWeLove ni, Carina menganjurkan satu contest REVIEW & WIN dan korang berpeluang untuk memenangi 3 bulan produk barangan rumah yang jumlahnya bernilai keseluruhan RM45,000


Cara Menyertai Review & Win

1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok

2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok

3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).

Terma & Syarat

1. Tempoh kempen: SEKARANG- 30 April 2023

2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!

3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.

5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.

6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.

7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.

8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Produk-Produk Carina Boleh didapati di lokasi berikut :

Aeon Big,
Aeon Wellness,
Econsave,
Mydin,
NSK,
Ascen+ Pharmacy,
MiX Store,
PotBoy Groceries,
C-Mart Penang, Kedah, Perlis
Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
Family Stores Seremban
Family Stores Melaka
Oppa Mart Melaka & Seremban
Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan
Target Supermarket Johor
Song Mart Malaysia Johor
Pasaraya Hwa Thai Johor


Pembelian Secara Online di :

Shopee: https://shopee.com.my/carina.os
Lazada: https://www.lazada.com.my/wangzheng-care/
TopzMall: https://topzmall.com/store/789

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai produk-produk Carina boleh melayari :

Carina MY Facebook: Carina Malaysia
Carina MY Instagram: https://www.instagram.com/carina.malaysia/
Carina MY Tiktok: https://www.tiktok.com/@carinamalaysia

Juga boleh menghubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.

#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove
#beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature



3 Ulasan

  1. dah lama tak dengar tentang tisu brand carina ni. haha

    BalasPadam
  2. Pertama kali Sally nampak tisu jenama Carina, Sally tertarik dengan pembungkusan yang menarik berwarna ungu dengan pokok bunga Lavender. I is tak boleh tgk purple kalerrr~ hahaha

    BalasPadam
  3. Suka dia punya tisu wallet tuhh... tebal, lembut... mudah bawa

    BalasPadam

Catat Ulasan

Post a Comment

Terbaru Lebih lama