Sabtu, Oktober 14, 2017

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab. Ramai antara kita menghadapi masalah rambut seperti gugur, gatal dan kelemumur. Jadi pemilihan syampu yang sesuai adalah penting supaya kita dapat memastikan rambut dan kulit kepala kita kekal cantik dan sihat.

Bagi wanita bertudung, keadaan rambut yang sentiasa tertutup sepanjang hari terutamanya dalam keadaan cuaca panas dan lembap boleh mengakibatkan rambut mudah berminyak. Ia sekaligus membuatkan masalah kelemumur berlaku. Tentunya keadaan ini membuatkan kita tidak berasa selesa, rambut mudah berbau dan perkara inilah yang boleh membuatkan antara kita kurangnya keyakinan diri.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Oleh itu zaza memperkenalkan syampu yang dapat membantu mengatasi masalah yang zaza nyatakan di atas iaitu Syampu Shurah Ariana. Ia diperkenalkan khas untuk membantu dalam penjagaan rambut wanita terutamanya wanita berhijab.

Untuk pengetahuan, Syampu Shurah Ariana ini telah diperkayakan dengan bahan aktif semulajadi iaitu DANDRILYS. DANDRILYS berfungsi untuk mengurangkan kelemumur dan ia lebih efisyen berbanding molekul anti kelemumur terkenal, Zin Pyrithione ( ZPT ). Ia mambantu dalam mengurangkan kerengsaan, ketidakselesaan akibat kegatalan sekaligus dapat mengawal pengeluaran minyak pada kulit kepala.

Selain itu, Syampu Shurah Ariana ini juga mengandungi bahan aktif Farnesol dan aroma bau serta wangian dengan teknologi pengurangan bau (Malodour Reduction Technology  ) Oleh itu, dengan teknologi ini ada boleh mengurangkan bau yang tidak menyenangkan  dan akan menjadikan rambut kekal harum mewangi serta sentiasa segar sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Produk rangkaian Syampu Shurah Ariana ini didatangkan dengan empat ( 4 ) set berbeza bagi menangani pelbagai masalah rambut bagi perempuan bertudung.

Syampu ini bebas dari Paraben. Jadi ia selamat digunakan dan tidak membuatkan rambut anda rosak atau rapuh.

Berikut adalah setiap fungsi mengikut warna botol :

1. Botol Pink - Lembut Dan Bersinar atau Smooth & Silky Hair, dirumuskan dengan pati buah tin dan delima yang membantu melembutkan rambut dan membersihkan kulit kepala dari kesan minyak serta kekotoran. Kandungan bahan antioksidan yang tinggi memelihara kesihatan kulit kepala walaupun berhijab sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

2. Botol Hijau - Anti Kelemumur atau Anti Dandruff, diformulasi dengan bahan aktif Octopirox dan Menthol dapat mengurangkan masalah kelemumur melalui pengawalan minyak berlebihan, mengoptimumkan tahap sebum serta melindungi dari unsur-unsur luar. Kandungan menthol di dalam syampu ini juga membuatkan kulit kepala dan rambut anda kekal sihat, menawan dan segar sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

3. Botol Oren- Rambut Kering & Rosak atau Dry & Damaged Hair, diadun menggunakan ekstrak minyak Argan, minyak Jojoba, Vitamin A, B5 dan E yang berupaya membekalkan nutrisi mencukupi untuk mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut lebih lembut, subur dan bermaya. Vitamin A memberi kelembapan berkekalan kepada kulit rambut. Vitamin B5 menguatkan akar rambut supaya tidak mudah gugur, membantu mengawal kerosakan rambut akibat terdedah kepada panas dan mengurangkan masalah rambut bercabang. Vitamin E pula mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dan membekalkan nutrisi yang mencukupi bagi mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut anda tampil lebih lembut, subur dan bermaya.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

4. Botol Biru - Kawalan Rambut Gugur atau Hair Fall Control diperkaya dengan protein dan minyak zaitun untuk menguatkan, memperbaiki serta melindungi rambut agar sentiasa lembut dan sihat. Kandungan minyak zaitun membantu mengawal kesan anti radang pada kulit kepala. Bahan anti oksidan pula menyubur dan menguatkan akar rambut serta mengurangkan kelemumur.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Zaza sendiri telah mencuba produk Syampu Shurah Ariana ini.. memandangkan zaza mempunyai masalah kelemumur, jadi zaza menggunakan Syampu berwarna hijau dahulu.

Selepas menggunakan rambut terasa segar. Zaza gunakan Syampu Shurah Ariana ini 2 kali seminggu. Bagi merawat masalah kelemumur zaza ni, zaza perlu menggunakan secara berterusan sehingga kelemumur hilang.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Bagi korang yang nak dapatkan seleksi Syampu Shurah Ariana ni boleh la dapatkan di pasaraya atau farmasi utama di seluruh negara.

Harga untuk botol 330 ml : RM12.30
Harga untuk botol 170 ml : RM7.90

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, anda boleh layari:

Facebook Shurah Malaysia : https://www.facebook.com/ShurahMalaysia/
Pembelian secara online: http://www.jetaine.com/shop/

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver Kelantan

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver. Assalamualaikum dan apa khabar rakan-rakan zaza tersayang. Harapnya semua sihat. Zaza memang tak pernah nak ada aksesori seperti cincin. Cuma baru-baru ni zaza terima cincin merisik dari bakal mertua. Itulah cincin pertama zaza. Bila dah ada cincin dijari, terasa nak tambah lagi. Terasa cantik pula diri ini apabila mengenakan cincin,berseri- gittu..mehmeh

Trend sekarang ni zaza tengok wanita-wanita banyak memakai aksesori yang jenis ukir nama,bukan setakat cincin, malah gelang pun ada jenis yang boleh ukir nama. Pernah zaza tengok ada seorang makcik datang ke tempat kerja zaza pakai gelang ukir nama.Cantik sangat. Berkenan zaza tengok.

Maklumlah lumrah wanita..memang amat suka barang kemas dan perhiasan wanita terutaman gelang, cincin, rantai kaki dan rantai leher.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Jumaat, September 29, 2017

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink. Hi everyone.. apa khabar  korang semua.. sebenarnya zaza agak lupa jenis kasut yang zaza pakai ni..sebab kasut ni hampir sebulan juga nak sampai dekat zaza. So status tentang kasut ni pun dah clear dari account shopping zaza tu..that why zaza lupa nama kasut ni..but zaza namakan dia kasut sandal tumit tinggi blink-blink..ok kot?

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink

Selasa, September 26, 2017

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita. Assalamualaikum.. sejak kebelakangan ni banyak juga zaza baca kisah macam-macam penyakit melanda wanita hari ini.Takut juga rasa. Semua orang nak sihat kan. Terutama masalah kitaran haid, jamgkitan kuman, penuaan, dan lain-lain.

Jadi zaza pun ambil pendekatan untuk mencuba produk minuman baru yang diperbuat dari Kurma Hitam dan Madu Asli.

Produk baru tersebut adalah Minuman Botanical DEA DELLA yang diformulasikan untuk semua golongan wanita bagi meningkatkan kecantikan dan penjagaan kesihatan dalaman secara semulajadi

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

KENAPA PERLU MEMILIH MINUMAN DEA DELLA?

Minuman DEA DELLA merupakan minuman istimewa sebagai minuman pengikat & pemikat suami. Malah minuman DEA DELLA ini dihasilkan dari bahan semulajadi oleh mereka yang pakar dalam bidang botanikal serta kepakaran melebihi 30 tahun. Jadi semestinya produk ini amat berkualiti.

Produk minuman ini juga melalui pergilangan bertaraf GMP ( Good Manufacturing Practise ) serta HALAL


Alhamdulillah...sudah seminggu zaza mengambil minuman DEA DELLA untuk memberikan tenaga kepada zaza. Maklumlah bekerja ni memang kadangkala badan letih dan mengantok.

DEA DELLA dirumus dari bahan seperi Kurma Hitam, Madu Asli, Akar Serapat, Kacip Fatimah, Manjakani, Sireh, Rumput Jarum Emas, Serai, Habbatussauda, Asam gelugur, Asam Jawa, Halia, Lengkuas, Lada Pintal,Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin B12, Kolagen Marin dan Glutation.

Setiap bahan yang terkandung didalamnya mempunyai fungsi-fungsi tertentu yang amat baik dalam membantu merawat masalah dalaman wanita.


KELEBIHAN DAN KEBAIKKAN DEA DELLA

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Rasa just minuman DEA DELLA ni seperti jus kurma dan amat sedap sekali. Didatangkan dengan botol berkuantiti 250ml. Walaupun kecil produk minuman ini amat bagus.

Apa yang wanita masa kini akan dapat sebaik sahaja meminum DEA DELLA ni...?

Berikut kelebihan dan kebaikkan DEA DELLA

* Menstabilkan hormon wanita
Memberikan kesan penegangan dan keindahan yang istimewa pada payudara
Memberikan kesegaran dan kemantapan pada bahagian intim wanita
menguatkan otot faraj dan mengecutkan rahim
Membantu menyelesaikan masalah keputihan ( bersifat antifungus )
Mengurangkan sengugut
Menghilangkan masalah perut buncit
Memberikan sumber tenaga dan meningkatkan kecergasan tubuh
Mengembalikan pelincir pada wanita
Merawat luka dalam perut dan pembedahan ( sangat baik untuk wanita selepas bersalin - dinasihat selepas 14 hari bersalin )
Menambah kolagen dalam badan
Mengurangkan kedutan halus pada wajah
Menjadikan kulit lebih halus dan licin serta menaikkan seri wajah
Mengurangkan gejala Pra-monopouse
Mengurangkan bau badan dan mulut
Membantu mengatasi masalah sengal tulang dan sendi terutama warga tua
Meningkatkan kesuburan wanita

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

CARA PENGAMBILAN DEA DELLA

Pengambilan DEA DELLA senang je.. Seelokknya diambil 15 minit sebelum makan dan minum. Elakkan sudu berlogam sebaliknya guna sudu plastik.

Bagi wanita dewasa
1 sudu sehari

Bagi golongan remaja
1 sudu sehari

Minuman Botanikal Dea Della Untuk Kesihatan Wanita

Jadi sesiapa sesiapa berminat nak mencuba dan mendapatkan produk minuman DEA DELLA ni..boleh terus menghubungi zaza di facebook

Facebook : Zaza Iman
Facebook Page : https://www.facebook.com/zazaimandotcom/


Khamis, September 21, 2017

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau. Siapa sangka lukisan bukan sahaja di atas dinding dan atas kertas tetapi dengan idea yang menarik berjaya membuatkan Jazmina Daniel popular kerana kelainannya iaitu melukis bibir dengan pelbagai corak dan lukisan yang cukup memukau.
Bukan sahaja berkongsi teknik makeup dan memakai lipstick biasa, Miss Jazmina sentiasa berkongsi idea-idea lukisannya. Antaranya lukisan bibir inspirasi cerita Pirates Of The Carribean, Beauty and The Beast, Aladdin, Alice In Wonderland, The Wonderful Wizard Of The Oz dan pelbagai lagi.
Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Kreatif! Lukisan Atas Bibir Ini Buat Anda Terpukau

Memang agak teruja juga zaza melihatnya. Selain inspirasi dari filem-filem, Miss Jazmina juga memgilhamkan hasil seni lukis bibirnya dengan wajah-wajah artis ternama di Instagram miliknya @missjazminad
Mungkin selepas ini anda yang suka makeup boleh mendapat ilham dengan menghasilkan seni seperti ini..

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan. Memandangkan foundation zaza dah hampir kehabisan jadi zaza tercari-cari foundation apa lagi untuk dicuba. Zaza memang suka bertukar foundation untuk melihat foundation apa yang sesuai dengan kulit dan bajet.

Foundation yang tahan lama sangatlah penting terutama buat mereka yang sering melakukan aktiviti diluar.

Buat mereka yang pandai makeup tentunya memilliki banyak jenis foundation. Foundation atau alas bedak adalah komponen utama bagi menata rias wajah. Sekaligus membuatkan penampilan lebih sempurna.

Jadi jom kali ni zaza nak share Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan. Ada diantaranya yang telah zaza cuba.

1. ALHA ALFA COSMETICS

Alha Alfa merupakan seorang Mua yang agak popular di Malaysia. Jadi dengan menggunakan namanya sebagai jenama , Alha mengeluarkan foundation iaitu Luminous Silk Foundation. Foundation ini tahan lama dan boleh merawat kulit yang bermasalah.

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Terdapat 3 pilihan warna iaitu BRAHEA ( paling cerah ), CASSIA ( medium) dan OKRA ( kulit gelap )

Harga Luminous Silk Foundation RM100 untuk 30ml.

Alha juga turut mengeluarkan satu lagi foundation mampu milik iaitu Royal Propolis Foundation. Foundation ini adalah jenis Matte Finishing,

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Juga didatangkan dengan kod warna iaitu AURI (cerah ), FERVI ( medium ) dan MORRI ( dark )
Royal Propolis Foundation dijual dengan harga RM49.90

2. CPG COSMETICS ( CIK PUAN GOJES )

Foundation ini semakin popular dikalangan Mua. Foundation ini adalah jenis liquid dan amat mudah digunakan dan juga full coverage.

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Ia jenis Sheer Glow iaitu teksturnya tidak terlalu pekat. Tidak berminyak dan tahan lama.bagi yang kulit kering juga sesuai menggunakan foundation ini. CPG Foundation Mempunyai 3 Code Warna pilihan iaitu BEAU – Cerah, MAGANDA – Natural dan PRAGTIGE – Gelap

3. ROSETYARA

Foundation Rosetyara menjadi pilihan zaza dan zaza memiliki dua koleksi warna iaitu Lily dan Rose. Foundation ini tahan lama dan paling best sebab full cover. Macam zaza selalu pakai hanya dua titik je dah cukup untuk cover satu muka.

Terdapat 3 kod warna pilihan iaitu Lily (paling cerah ), Rose ( sederhana dan sesuai untuk kulit orang Malaysia), Violet ( untuk kulit gelap ).

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Antara kesan best lain pada foundation Rosetyara ini adalah ia memiliki tekstur foundation yang pekat tetapi ringan apabila dikenakan di wajah. Mengandungi SPF 30 yang dapat melindungi kulit dari sinaran matahari.

Ia tahan lama dan apabila memakai kulit kelihatan glowing. Menjadi pilihan Mua tempatan. Harga bagi sebotol foundation Rosetyara ini adalah RM98.00 ( Saiz besar )

4. NRC COSMETICS ( NUEX ROSLI COSMETIC )

NRC Foundation ini diperkaya dengan Vitamin C dan Honey Bee Venom. Ia amat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Mempunyai 4 pilihan kod warna iaitu LIGHT ( cerah ), MEDIUM ( kulit tidak cerah atau gelap sangat ),MEDIUM DARK ( untuk kulit sawo matang ) dan DARK ( untuk kulit gelap ). Harga sebotol RM89.00

5. OKAYA

Menjadi pilihan ramai pengguna. Okaya boleh menggantikan bedak. Ia tahan lama sehingga 12 jam.
Okaya mengandungi Vitamin E dan minyak zaitun untuk merawat masalah kulit seperti jerawat dan jeragat. Mengandungi SPF 30 untuk melindungi kulit dari sinaran UV. Okaya bebas dari bahan kimia dan alkohol.

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Selain itu Okaya jugadapat menutup parut jerawat dan jeragat sekaligus membantu menganjalkan kulit serta mengurangkan kedutan

6. COVER UP FOUNDATION SENDAYU TINGGI

Cover Up Foundation sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Ia bertekstur demi-matte iaitu tidak terlalu berkilat dan tidak terlalu matte. Zaza pun baru je menggunakan foundation dari Sendayu Tinggi ini. Agak ringan apabila dikenakan dimuka dan lembut.

Cover Up Foundation dapat menutup cela, parut jerawat dan jeragat. Ia juga tahan lama sehingga 12 jam jika disapukan dengan bedak tabor atau bedak padat.

6 Foundation Local Terbaik 2017 Jadi Pilihan

Sesuai untuk kulit normal, kulit jerawat berminyak dan kombinasi jeragat. Cover Up Foundation mengandungi SPF 25 PA++ yang dapat memberikan perlindungan dari radiasi UVA dan UVB

Harga di website RM37.10