Zaza Iman: beauty



Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Selasa, Mei 07, 2019

Althea A'bloom - New Collection From Althea
Selasa, Mei 07, 2019 15 Comments

Althea A'bloom - New Collection From Althea. Hi guys! Setiap tahun Althea sentiasa memperkenalkan produk-produk barunya di website Althea.  Untuk yang belum mengenali tentang website ni, Althea adalah satu laman beli belah produk kecantikan dan kosmetik dari Korea. So kalau korang semua nak dapatkan produk-produk Korea yang berkualiti, sila terjah website ini okayy..

Untuk kali ini, Althea sekali lagi memperkenalkan produk baru iaitu Althea A'bloom. Apa yang menarik dalam koleksi kali ini?

Althea A'bloom - New Collection From Althea
Reading Time:

Selasa, April 16, 2019

Spa Ceylon Ayurveda Tawarkan Rangkaian Produk Spa Dan Kecantikan
Selasa, April 16, 2019 7 Comments

Spa Ceylon Ayurveda Tawarkan Rangkaian Produk Spa Dan Kecantikan. Setiap wanita memang menitikberatkan penjagaan diri dari hujung rambut hingga hujung kaki. Ada sesetengah wanita mungkin terlalu sibuk dengan kerja sehingga tiada masa untuk ke spa. Oleh kerana memahami yang wanita memang sukakan kecantikan diri, Spa Ceylon Ayurveda telah memperkenalkan rangkaian produk spa, wellness dan kecantikan.

Spa Ceylon tidak menyediakan rawatan spa sebaliknya menjual produk spa, wellness, kecantikan dan you all boleh melakukannya sendiri di rumah.

Spa Ceylon Ayurveda Tawarkan Rangkaian Produk Spa Dan Kecantikan
Pemandangan salah satu outlet Spa Ceylon

Reading Time:

Khamis, Februari 28, 2019

Majlis Soft Launching Be Lemtox Bersama Founder Nadia Annuar
Khamis, Februari 28, 2019 10 Comments

Majlis Soft Launching BeLemtox Bersama Founder Nadia Annuar. Mewarisi kecantikan dari ibunya iaitu Kak Ton, seorang usahawan produk kesihatan dan kecantikan yang cukup popular dengan slogan " Comel Tak Kak Ton?".  Nadia Shahrul Annuar memiliki kecantikan yang diidamkan ramai gadis.

Kini Nadia Annuar turut mengikuti jejak langkah ibunya menjadi seorang usahawan kecantikan dengan mengeluarkan produk kecantikan menggunakan label namanya sendiri iaitu  Nadia's Secret Sdn Bhd.

Majlis Soft Launching Be Lemtox Bersama Founder Nadia Annuar
Founder Nadia Annuar bersama produk terbarunya Be Lemtox

Reading Time:

Isnin, Februari 18, 2019

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review
Isnin, Februari 18, 2019 18 Comments

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review. Hi all..today zaza nak share contact lens dari jenama Barbie Eyesland. Zaza memang pengguna contact lens disebabkan mata zaza yang rabun jauh. So sesekali jika keluar pergi jalan-jalan zaza akan mengenakan contact lens.

But kat tempat zaza ni, ada satu kedai spek mata yang jual cumanya patern contact lens agak terhad. Ada satu jenis je untuk yang power -550 macam zaza dan pilihan warna hanya ada dalam 8. Warna pula pekat-pekat...memang tak sesuai sebab zaza gemar contact lens yang nampak natural je.

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens

Jadi baru-baru ni zaza ada lihat website Barbie Eyesland yang menjual contact lens dan ada pilihan banyak color yang sangat nice dan ada banyak juga pilian power.. so excited lah zaza tengok. Memang banyak yang berkenan but zaza lebih gemarkan warna grey.

So zaza pilih 3 pasang contact lens warna grey tapi lain patern. Mean 2 patern sama dan satu lagi patern lain. Zaza ada berkenan satu lagi warna grey ni tapi stok warna tu untuk power mata zaza dah habis..

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Seperti biasa, zaza akan memilih diameter 14mm. Ada yang suka jenis nampak mata besar tapi zaza tak berapa gemar. 

Power mata yang ada bermula dari 0 sehingga 800. Penghantaran order pula cepat. Shipped out dalam masa 24 jam dan ambil masa 1 hingga 3 hari waktu bekerja untuk diterima ( Malaysia ) dan pihak Barbies Eyesland juga turut membuat penghantaran ke Singapore yang mengambil masa 2 hingga 5 hari waktu bekerja.

Kos penghantaran semua item adalah "Free Shipping" untuk Malaysia dan RM25 untuk Singapore.

Pembayaran juga begitu mudah.Mereka juga menerima pembayarn melalui Paypal.

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Produk yang dihantar pula dibalut dengan baik sekali. Ia diletakkan di dalam kotak dan mempunyai packaging dan design yang begitu cantik sekali. 

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review
packaging dan design yang nice giler..diletak di dalam kotak

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Biasa zaza beli contact lens kat kedai sebelum ni tak pernah dapat contact case box tapi di Barbies Eyeland, zaza terima contact case lens termasuk dengan travel kit case box yang comel.

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review
travel kit case box

Di Barbie Eyesland, mereka menawarkan setiap produk adalah 100% authentic dan berkualiti tinggi walaupun harga yang dijual begitu murah.

Malah setiap contact lens boleh pakai sehingga 3 bulan dan perlu ditukar selepas itu. Pemakaian untuk sehari pula sehingga 8 jam sahaja.

Antara color pilihan zaza iaitu Velvet Grey ( 2 box ) dan Iris Grey ( 1 box )

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review
Velvet Grey Color

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review
Iris Grey Color

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Kalau tengok dari segi pattern Velvet Grey dengan Iris Grey ni lebih kurang sama je cuma ada sedikit beza yang mana Velvet Grey lens color dia cerah sedikit dan Iris Grey gelap-gelap sikit.

Velvet Grey
RM25 / 3 month 

Iris Gey
RM25 / 3 month

Zaza suka dengan contact lens dari Barbie Eyesland ni sebab ia jenis soft lens dan tak memedihkan mata. Malah color nya amat sesuai dengan zaza dan kelihatan natural.

Lepas tamat tempoh luput lens ni, zaza sure akan repeat order lagi sebab zaza memang betul-betul suka dengannya..

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Barbie Eyesland Cosmetics Contact Lens Review

Cara Pembelian

Bagi memudahkan pelanggan yang pertama kali nak membeli, Barbie Eyeland ada menyediakan video tutorial bagaimana nak membuat order. Boleh klik link ini, Cara Pembelian Barbie Eyesland

Contact




Reading Time:

Rabu, Januari 23, 2019

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar
Rabu, Januari 23, 2019 14 Comments

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar. Hai assalamualaikum. Kalau hari tu zaza ada share kan pasal produk minuman kecantikan keluaran dari Nadia Annuar.. ala siapa lagi kalau bukan pengacara tv yang popular suatu masa dulu dan juga merupakan anak kepada usahawan, Kak Ton. Yang selalu keluar tv dengan slogan "Comel Tak Kak Ton?. mesti korang ingat kan..Zaza ada share tentang minuman kecantikan Be The Glamorous Drink atau Be Drink. So nak tahu tentang minuman ni, boleh refer entri Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Tapi untuk entri kali ni, zaza nak perkenalkan satu lagi produk baru keluaran Nadia Annuar ni tau iaitu Be Lemtox.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox ni sebenarnya masih baru lagi kat pasaran Malaysia. Be Lemtox adalah produk minuman detox untuk melancarkan dan menjaga sistem percernaan badan. Selain dari produknya untuk detox, zaza suka gila dengan packaging dan design kotak dia..tengok pun orang jadi tertarik nak beli..

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar
Pengasas Nadia Annuar

Be Lemtox menggunakan lemon dari Italy dan kaya dengan antioksidan serta vitamin C. Elok dan sesuai sangat diambil buat you all yang sedang berdiet atau yang tengah jaga pemakanan untuk turunkan berat badan.

Be Lemtox boleh diambil untuk wanita dan juga lelaki atau yang mempunyai masalah seperti :

📌 Mempunyai masalah berat badan
📌 Penggemar kafein
📌 Masalah perut buncit
📌 Tidak bermaya atau tak bertenaga sepanjang hari
📌 Tidak suka makan buah-buah atau sayuran
📌 Ada masalah sembelit
📌 Mempunyai nafsu makan yang tinggi

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

So untuk you all yang ada masalah perut di atas tu, boleh la cuba minum Be Lemtox ni. Bila penghadaman tu lancar baru lah perut pun rasa kempis, badan terasa ringan dan berat pun berkurangan.

Be Lemtox ini pun sudah pun mempunyai Kelulusan Kementerian Kesihatan dan Halal.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Rasa Be Lemtox ni seperti rasa lemon. Masam manis dan jangan risau sebab tak ada rasa nak cirit birit sebab ia membuang dengan semulajadi. Kiranya macam nak membuang seperti biasa je.

Antara beberapa bahan aktif lain yang terdapat dalam Be Lemtox iaitu :

Guarana, Garcinia Cambogia, Lemon, Vitamin C, Bitter Orange, Asid Ascorbic, Chitason, Green Coffee Bean,Frutafit Iq Inulin dan Ekstrak Teh Hijau. Setiap bahan ini mempunyai fungsi tersendiri.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Cara Minum Be Lemtox

Untuk minum Be Lemtox ni mudah je..lagi okay kalau combine kan sekali dengan Be Drink ( Be Drink boleh rujuk entri yang zaza beritahu di atas tadi )

Cara Amalkan minum :
Pagi sebelum breakfast : Be Drink ( 1 sachet )
Malam sebelum tidur : Be Lemtox ( 1 sachet )

* Detox 10 hari je selepas tu boleh rehat atau sambung Be Drink


Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Dalam satu kotak Be Lemtox ini ada 10 sachet. Minum selepas makan malam.

Be Lemtox tak perlu ambil hari-hari..3 hari pertama je everyday, lepas tu selang 3 hari 1 sachet. Kalau nak tahu guide yang betul boleh terus tanya BE DRINK HQ sebab mereka akan bantu you all kalau ada apa-apa persoalan.



Jom mulakan 2019 dengan Detox Slimming Liquid dr Italy #BELemtox from @bedrink.hq . . Bila 💩 lancar barulah perut kempis, badan rasa ringan, kulit pun bersih, berat pun berkurangan dan macam2 lg kebaikan berdetox kalau kena cara yg betul. Yg penting takyahlah ambil pil2 atau ubat2 kurus yg ada drugs. Yg ni selamat dan semula jadi. . Lagi2 kalau combine dgn @bedrink.hq . Ingat Detox 10 hari lepas tu rehat dan sambung dgn #bedrink. . Cara minum Be LemTox dengan Be drink; Pagi sebelum breakfast : Be Drink Malam sebelum tidur : Be LemTox . Be Lemtox tak perlu hari-hari ambik pada hari pertama - ketiga dan lepas itu ambik selang seli . 2 hari/3 hari sekali ambik Be Lemtox. . . Tapi jgn risau takde ceri beri...sbb dia membuang dgn semula jadi. Mcm sakit nak pupu biasa je. . Rasa dia?? Lemon dr Italy yg sgt sedap! Masam manis. Bukak Pijit Makan. Done! 💋 Order today dengan stockist2 & agen yg sah sahaja! Sbb stok sgt terhad!! Kami bawa dr jauhhhh nun dr Italy tau 🤣 . Tag kawan, kenalan atau keluarga anda yg anda rasa perlu ambik BE Lemtox. Yang bertuah Nadia nak hadiah dr kami #hadiahtahunbaru 😘 . . #MrsBe #FounderBedrink #BeLemTox #10dayscleanse
A post shared by Be HQ KURUS|DETOX|PUTIH|MUDA (@bedrink_hq) on

Bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Be Lemtox dan Be Drink , dan jika ada sebarang pertanyaan harga dan lain-lain, boleh terus dibuat melalui :


Reading Time: