Zaza Iman : beauty
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Isnin, September 10, 2018

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Isnin, September 10, 2018 34 Comments

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah. Assalamualaikum, apa khabar semuanya. Diharap semuannya ceria dan sihat selalu.

Kebiasaannya kalau zaza keluar kemana-mana, balik kampung atau berjalan jauh, selain barangan makeup, tisu basah adalah wajib untuk zaza masukkan sekali dalam beg makeup. Macam zaza seorang yang gemar bersolek, jadi kalau zaza berhenti kat mana-mana perhentian rehat, tisu basah dijadikan alat untuk membersihkan segala makeup dimuka. Selepas tu baru zaza bilas sikit muka dengan sabun wajah dan air. Barulah zaza rasa betul-betul yakin bersih untuk mengambil wudhuk.

Beberapa minggu lalu zaza selalu nampak rakan-rakan zaza ada share pasal tisu basah dari Imaan Suci World. Jadi zaza pun yang memang pencinta setia tisu basah apa lagi..nak lah cuba juga..akhirnya berjaya zaza dapatkannya.

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Tisu basah Imaan Suci World ni ada beberapa jenis iaitu Imaan Facial Wipes ( Biru ),  Imaan Facial Wipes ( Premium Wet Tissue - Pink ), Imaan Feminine Wipes ( Purple ) dan Imaan Family Wipes ( Kuning )

Macam zaza, zaza pilih Imaan Facial Wipes jenis Premium dan Imaan Family Wipes untuk kegunaan seisi keluarga.

IMAAN FACIAL WIPES ( PREMIUM WET TISSUE )

Imaan Facial Wipes jenis premium ni zaza suka sebab mengandungi Aloe Vera, Vitamin E dan penambahan Minyak Argan  Jadi ia amat bagus sekali pada mereka yang mempunyai kulit kering dan sensitif macam zaza ni..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Kadangkala kulit zaza ni selalu juga kering. Jadi dengan adanya bahan dan penambahan minyak argan tu dapat membantu melembabkan dan melindungi kulit zaza. Juga kaya dengan anti oksidan dimana ia dapat melambatkan penuaan.

Apa yang zaza suka lagi sebab ia betul-betul dapat membersihkan solekan zaza dengan sempurna dengan sehelai tisu. Memang jimat gila. Biasa kalau tisu-tisu basah lain zaza pakai 2 ke 3 helai untuk cuci tapi dengan Imaan Tisu ni, satu helai pun dah cukup..

Paling sedap baunya lah..wangi sangat..kalau zaza suka, you all yang try pun mesti jatuh cinta.

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Masa ni zaza dalam kereta dan muka pun berpeluh sikit sebab panas..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Selepas gosok-gosok..nampak bersihkan pipi sebelah tu..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Kesan-kesan makeup dan kotoran yang terdapat pada tisu

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Jom kita try cuci lipstick pula..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Yeayyy bibir pun dah bersih dari lipstick..

Lepas zaza siap bersihkan satu muka, kulit pun terasa fresh sangat tau..zaza pun dah jadi suka dengan tisu basah keluaran Imaan Suci World ni.. 💛

Kesemua tisu basah keluaran Imaan Suci Wipes ni telah diuji oleh DERMATOLOGICALLY TESTED. Jadi ia memang selamat digunakan dan HALAL. Malah ia BEBAS DARI ALKOHOL, BEBAS PARABEN dan BEBAS FORMALDEHYDE

Satu lagi yang menariknya dengan tisu basah Imaan Suci World ni kerana permukaan Honeycomb yang dapat mengandakan kuasa menanggalkan makeup walaupun waterprof makeup.

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

IMAAN FAMILY WIPES

Imaan Family Wipes pula sesuai digunakan untuk penjagaan kebersihan seisi keluarga contohnya digunakan semasa anak-anak makan, nak tukar lampin, menyusu, mencuci muntah dan lain-lain.

Kandungan Imaan Family Wipes ini dari bahan seperti Aloe Vera, Vitamin E dan Madu. 

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Sesuai bagi kegunaan aktiviti di luar dan travel..tisu ini pun menyegarkan dan dapat membersihkan peluh dan daki-daki.

Keistimewaan lain Imaan Family Wipes ni ia bertindak sebagai deodorant untuk menghilangkan bau badan.

Kalau dirumah pula, boleh digunakan untuk membersihkan segala peralatan anak-anak selepas mereka bermain, memcuci habuk-habuk pada perabut dan lain-lain..jadi memang pelbagai gunalah tisu Imaan Family Wipes ni..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Tapi macam zaza, zaza guna untuk lap screen phone zaza..sebab kadang-kadang screen phone selalu je kotor..sesekali zaza pakai je untuk cuci makeup..mehmeh..

Zaza rasa you all pun patut cuba juga tau tisu Imaan ni..dah try sekali mesti nak repeat sekali lagi..lagi pula saiznya pun senang untuk diletakkan di dalam beg, di dalam poket seluar atau baju..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Warna packaging yang cantik dengan design rama-rama buat zaza jatuh hati..💜 

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah
Tema packaging berwarna kuning sesuai dengan bahan yang digunakan iaitu madu..love it..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Kat sini zaza share sikitlah beberapa testimoni pengguna yang dah pakai tisu Imaan Suci ni..rata-rata memang suka dengan bauan bahan dan lembut je di kulit..

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

Imaan Suci Wipes - Tisu Basah Tanggalkan Makeup Dengan Mudah

**Lain-lain testimoni boleh rujuk di Instagram dan Facebook Imaan Suci World**

Rasa tak sabar pula nak beli kan..? tapi harganya berapa?...harganya sudah tentulah murah dan mampu dimiliki oleh semua orang..

IMAAN SUCI WIPES ( PREMIUM - PINK )

1 Paket : RM8
3 Paket : RM20
1 Kotak : RM120

IMAAN FAMILY WIPES ( KUNING )

1 Paket : RM6
3 Paket : RM15
1 Kotak : RM85

Setiap satu paket mengandungi 10 helai tisu


Kat mana nak dapatkan tisu Imaan Suci World ni.. ? eh sebelum tu zaza nak share sikit info mengenai Produk Imaan Suci World..

Ia dimiliki oleh WOW MISSION SDN BHD yang telah diasaskan oleh Puan Wawa Idris  ( Perunding Imej Bertauliah )

Selain Imaan Suci Wipes, beberapa produk lain turut dikeluarkan iaitu Teh Kurus Zero Belly Fruitea Detox, teh ni zaza dah minum.. boleh rujuk entri zaza ZERO BELLY FRUITEA DETOX , Serum Susuk Beradu, Jardin Imaan Foundation, dan produk penjagaan rambut.

Produk-produk Imaan Suci World dihasilkan dari kilang bertaraf GMP dan telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ), oleh itu tak usah ragu-ragu nak try okay..

Produk Imaan Boleh Di dapati di...

Jadi kepada rakan-rakan zaza tersayang..jika you all nak dapatkan mana-mana produk Imaan Suci World boleh terus melayari :



Reading Time:

Rabu, Ogos 01, 2018

Oh Most Wanted Foundation Magic Look
Rabu, Ogos 01, 2018 9 Comments

Oh Most Wanted Foundation Magic Look. Foundation antara salah satu kegilaan zaza kalau bab makeup..memang suka mencuba pelbagai jenama.

Kali ni nak share tentang foundation Oh Most Wanted Magic Look Inspirasi Nora Danish. First time zaza tengok packaging foundation ni yang memang cantik gila..!

Jenama Oh Most Wanted ni sebenarnya dah beberapa tahun kat pasaran cuma sekarang je baru ramai yang kenal. Ia diinspirasikan dari minat Nora Danish yang menyukai kecantikan dan penjagaan wajah sejak kecil.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Mempunyai SPF50 yang dapat melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari yang berbahaya. Produk Oh Most Wanted ni pun dah memasuki beberapa pasaran antarabangsa seperti di Singapura, Brunei dan beberapa lagi negara lain.

Oh Most Wanted ni telah diformulasikan oleh doktor aesthehic iaitu Dr Aina dan Dr Azri yang juga merupakan rakan kongsi Nora Danish. Produk ini menggabungkan kosmetik dan farmasi iaitu cosmeceutical.

Foundation Oh Most Wanted ni juga amat senang untuk dicuci..bila you all pakai pun rasa ringan.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Foundation Oh Most Wanted ni ada dua kod warna iaitu Kod Natural 01 dan Natural 02. Bagi you all yang sukakan solekan yang kelihatan nipis dan natural, memang sesuai sangat menggunakan foundation ni. 

Produk ini juga mempunyai kandungan asid hyaluronik dimana ia berfungsi untuk melambatkan proses penuaan sebab asid ini menggalakkan penghasilan serat elastin dan juga kolagen. Asid ini juga cepat meresap ke dalam kulit sekaligus dapat membaiki masalah kulit secara mendalam.

Keistimewaan lain adalah berfungsi untuk meningkatkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Foundation Oh Most Wanted juga mengandungi Vitamin C iaitu Ascorbyl tetraisopalmotate. Ia bertindak sebagai anti oksida yang dapat melawan radikal bebas dan mencegah penuaan sel. Terdapat juga ekstrak Chamomile iaitu sejenis bunga dimana ia mempunyai antikongestan bagi menenangkan dan menurangkan iritasi pada kulit. Jadi bagi you all yang ada masalah kulit sensitif juga sesuai memakai foundation ni.

Dan ada lagi beberapa kandungan lain yang bertujuan untuk merawat masalah kulit.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh ya, selain foundation..produk Oh Most Wanted ini juga mempunyai produk lain iaitu lipcream, magic spone dan magic wand.

Foundation Oh Most Wanted dijual pada harga RM79 je dan tahan lama.Tak lama lagi dalam pertengahan bulan Ogos juga produk Oh Most Wanted ni boleh dibeli di Watson Ecm Mall Kuantan..

Kepada you all juga yang nak dapatkan foundation dan lain-lain produk Oh Most Wanted boleh menghubungi agent Halimah di Instagram https://www.instagram.com/myohsem_cosmetic/


Reading Time:

Ahad, Julai 08, 2018

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World
Ahad, Julai 08, 2018 7 Comments
Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World. Hai you all..apa khabar..semoga semuanya sihat dan ceria selalu. Okay, baru-baru ni zaza diperkenalkan dengan minuman teh detox Zero Belly Fruitea dari Imaan Suci World.

So waktu pagi  zaza cuba try minum satu uncang teh detox Zero Belly ni..zaza pun agak lama tak detox kan badan ni..tambah zaza memang ada masalah sembelit. Zaza ingat lagi satu peristiwa masa zaza dan kakak buka booth jualan di sebuah Universiti..masa tu zaza pergi solat zohor..lepas je keluar dari surau, zaza terasa nak membuang tapi tak sakit perut..so zaza pun pergi je la toilet..dan time tu sembelit datang.. 3 jam zaza dalam toilet tau..memang satu penyeksaan kalau sembelit datang..

Selain memakan buah-buah untuk memudahkan melawas pembuangan, salah satu yang boleh dicuba adalah minum teh detox Zero Belly Fruitea Imaan Suci World ni..

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Untuk bancuhan, zaza ambil satu uncang Zero Belly Fruitea dan masukkan ke dalam Tumbler yang disediakan..kemudian zaza letak air suam sehingga paras 500ml. Okay pada Tumbler yang disediakan tu ada paras untuk letak air dari 100ml ke 500ml. 

Kalau agak-agak nak rasa teh tu pekat boleh la letak paras-paras 100-300..rasa Zero Belly Fruitea Detox macam teh-teh limau dan markisa. Tapi sebenarnya ia diperbuat dari campuran buah seperti Markisa, Durian Belanda,Malberi, Daun Gelenggang dan juga Daun Teh.

Nak minum guna air sejuk pun boleh juga tapi macam zaza lebih suka dengan air suam..

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Untuk pagi, ambil sebelum sarapan pagi dan malam pula bila rasa nak dekat-dekat tidur..rasanya teh ni sedap juga..rasa teh-teh buah..

Kalau dulu Zero Belly Fruitea Detox ni asalnya dikenali sebagai Imaan Fruitea Daily Detox, tapi kini dengan rupa paras yang lebih menarik dan packaging yang lebih berkualiti dan selamat.

Dahulu di pack dalam aluminium foil tetapi sekarang dimasukkan ke dalam Tumbler yang menarik dan berteknologi tinggi dengan ciri-ciri seperti BPA FREE, FOOD & DRINK SAFE, TAHAN AIR MENDIDIH, KUAT & LASAK dan TAHAN LAMA.

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World
Tumbler yang disediakan berwarna hitam dan mempunyai pemegang di bahagian belakang..

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Minuman Teh Zero Belly Fruitea Detox ni dapat membantu memudahkan proses pencernaan dan sembelit. Bertindak sebagai Detoxifikasi ( menyah toksin ) dan meningkatkan sistem imunisasi. Selain itu ia juga dapat mengawal gula dalam badan.

Zero Belly Fruitea Detox diproses secara natural dan tidak mengandungi bahan kimia terlarang. Oleh itu pengambilan minuman ini selamat dan sedap untuk diminum.

Teh Zero Belly Fruitea Detox ini dikilangkan di premis yang mempunyai GMP dan SO ( 9001/22716 ) dan telah mendapat pensijilan daripada MELAKA BIOTECH CORP yang diiktiraf KKM.

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan Suci World

Minuman Zero Belly Fruitea Detox ini boleh diambil oleh wanita yang menyusu, mereka yang berumur 7 tahun ke atas. Pesakit diabetic dan gastrik. Walaubagaimanapun ia tidak digalakkan untuk wanita yang sedang mengandung. 

Setiap uncang boleh digunakan sebanyak 2 kali.. Buat yang mempunyai masalah pencernaan boleh mengambil 1 atau 2 uncang setiap hari.

Untukyang kurang berat badan ambil 2 uncang 2 kali sehari manakala bagi individu yang ingin mengekalkan berat badan sedia ada, minum 3 kali seminggu.

Bagaimanapun, bila ambil minuman ini, ada orang kesannya cepat dan kerap membuang, dan ada yang lambat. Jadi ia bergantung kepada seseorang individu.

Bagi yang ingin merasai sendiri minuman Zero Belly Fruitea Detox Imaan Suci World ni boleh dapatkan melalui info dibawah :

HARGA 1 BOTOL ZERO BELLY FRUITEA
RM 60 ( 25 UNCANG )

TETAPI ADA HARGA PENGENALAN IAITU :

BELI 1 BOTOL HANYA RM55.00 SAHAJA
PERCUMA TUMBLER DAN LOTION ZB.

Berminat boleh terus whatsapp 019 872 3577 ( Hazirah )
Instagram : @iuzira

Bagi yang ingin mendapatkan produk-produk Imaan Suci World juga boleh menghubungi Hazirah okay..

Reading Time:

Rabu, Julai 04, 2018

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..
Rabu, Julai 04, 2018 13 Comments

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..Hi you all.. tahu tak zaza antara individu yang sering mengalami jerawat dimuka. Sejak dari remaja sehinggalah usia menjangkau 29 tahun..jerawat zaza tak hilang-hilang. Jika hilang pun dalam tempoh yang sekejap.. adakala naik jerawat pasir di dahi, adakala jerawat biasa-biasa..dan paling geram bila jerawat batu muncul..bila dah banyak tu memang zaza gemar picit..bila picit mulalah tinggalkan parut..

Jerawat ni memang banyak jenis.. ada orang biasa-biasa, ada orang mengalami jerawat yang teruk dan kronik..zaza bersyukur kerana jerawat zaza bukan ditahap yang kronik..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Tapi zaza tak berasa nak risau sangat dah kalau jerawat datang sebab adanya produk acne yang dapat menyelesaikan masalah kulit zaza ni. Produk yang zaza pakai adalah Hiruscar Anti Acne - Dermatological Acne Skin Care.

Hiruscar Anti Acne ni ada 4 produk tau..iaitu Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser, Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum, Hiruscar Anti-Acne Spot Gel dan Hiruscar Post-Acne.


Produk ini dikeluarkan oleh Syarikat Medinova yang berpangkalan di Switzerland. So jom zaza nak share rutin penjagaan muka zaza menggunakan produk Hiruscar Anti Acne ni..


Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser

Yang first adalah pencuci muka iaitu Hiruscar Anti Acne Pore Purifying Cleanser. Biasanya zaza akan cuci muka 2 atau 3 kali sehari.. Bila bangun pagi, mandi petang dan juga sebelum tidur. Cleanser ini berfungsi untuk membersihkan kulit muka dan menanggalkan kotoran serta minyak berlebihan pada muka.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Memang lepas cuci kulit akan rasa segar dan selesa. Untuk membersikan, picitkan sikit kat tapak tangan dan sapu kat muka yang tengah basah..urut perlahan-lahan..agak-agak beberapa minit tu boleh la dibilas.

Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum

Step kedua pula selepas mencuci wajah, zaza akan menggunakan Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum. Zaza memang jenis pakai serum wajah..memang tak boleh tinggal..kalau tinggal je rasa tak seronok..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Yang menariknya pada Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum ialah ia tidak berminyak tau dan cepat meresap..dari segi bau memang zaza suka sangat.. Serum ini bertindak sebagai pelembab dan membantu untuk mengatasi masalah kulit yang berjerawat..

Serum ni zaza suka sapu time zaza rest-rest kat rumah dan juga sebelum tidur.. memang rasa syok sangat..dan kulit pun terasa seperti bernafas.

Serum ni zaza letak kan sikit-sikit kat dahi, pipi dan dagu..lepas tu baru zaza sapu secara menyeluruh.

Hiruscar Anti-Acne Spot Gel

Krim ni zaza suka..Hiruscar Anti-Acne Spot Gel yang memang baik dalam menghapuskan jerawat. Ia dalam bentuk gel lutsinar.. zaza pakai memang tak berminyak langsung tau..

Ia diformulasi dengan antibakteria yang dapat membantu menghapus jerawat dan memudarkan kesan parut jerawat.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Lepas dah letak serum tu..sapukan sedikit Hiruscar Anti-Acne Spot Gel ni dekat mana-mana bahagian kulit muka yang ada jerawat..tapi macam zaza ni..selalu banyak jerawat pasir kat dahi memang zaza sapu menyeluruh kat dahi..

Jangan risau tau sebab produk Hiruscar ni tak menyebabkan kulit mengelupas..that why la zaza suka pakai.



Hiruscar Post-Acne

Dan seterusnya sekali sekala zaza akan sapu pula Hiruscar Post-Acne. Keistimewaan Hiruscar Post-Acne ni adalah sebagai anti bakterial untuk kulit yang berparut dan juga berparut gelap. Ia juga dapat memudarkan parut akibat jerawat.

Kalau you all yang selalu bila picit-picit jerawat tu dan meninggalkan kesan parut..memang elok lah pakai Hiruscar Post Acne ni tau..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Untuk pakai, biasa 2 ke 3 kali sehari..tapi macam zaza..zaza sering selang seli  pakai dengan Hiruscar Anti-Acne Spot Gel..

Selepas pakai ni..you all nak terus makeup pun boleh juga sebenarnya tau..Produk Hiruscar ni juga bebas alkohol dan sesuai untuk skin yang sensitif.

Hiruscar Anti Acne Untuk Masalah Jerawat Saya..

Jadi buat you all yang sedang mencari produk untuk jerawat tu..boleh la dapatkan produk Hiruscar ini di mana-mana farmasi berdekatan atau boleh terus membuat pembelian di website http://hiruscar.com.my/buy-now/


Reading Time:

Isnin, Julai 02, 2018

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural
Isnin, Julai 02, 2018 13 Comments

Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural. Hai..masih ingat lagi zaman masa mula-mula zaza nak belajar pakai contact lens. Memang penakut gila..nak pula bila ada rakan-rakan beritahu masa nak pakai tu akan ada rasa pedih-pedih..sampaikan rakan bantu nak tolong masukkan tapi terus surrender..sampai kesudah tak pakai dan lens tu terbuang macam tu je..

zaza ni rabun..zaza pakai lens pun bukan hari-hari..sebab harian zaza pakai spek saja. kalau nak keluar atau buat kerja-kerja review yang perlu zaza bergambar je baru zaza pakai..

Selain membeli lens di kedai cermin mata..zaza suka satu lagi jenama contact lens dari Ezlens By Asyallie dan made in Korea.

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Bab membeli contact lens memang zaza berhati-hati..zaza pun pernah mendapatkan nasihat dari kedai cermin mata bila menggunakan contact lens..kalau contact lens yang dah tamat tempoh masa tetapi masih elok kejadiannya, seelokknya jangan dipakai lagi..perlu dibuang..ini kerana bahan yang digunakan mungkin sudah luput dan tamat tempoh masa.

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Bagi Ezlens By Asyallie ni pula ia jenis contact lens yang soft. Zaza suka dengan koleksi warna-warna yang ada pada Ezlens sebab warnanya yang nampak natural bila pakai..

Antara warna yang zaza pakai Gorgeous Honey, warna cerah-cerah kehijauan dan Gorgeous Grey. Ada beberapa warna lain yang zaza suka tapi memandangkan power zaza ni tinggi, so warna-warna yang zaza minat tu tak ada stok power.


 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Ezlens By Asyallie datang dengan 3 bulan penggunaan..So memang menjimatkan..warna yang memang natural dan supreme comfort.

Contact lens ni juga mengandungi 38% water, 62% polymacon : immersed in a 0.9% saline solution )

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Ezlens By Asyallie mempunyai GMP dan adalah 100% organik di Malaysia. Ada saiz 14m dan 14.5m.


Macam zaza pakai Gorgeous Grey bersaiz 14.5m dan Gorgeous Honey bersaiz 14m. saiz tak ada beza pun..tapi zaza memang selesa pakai..

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

 Ezlens Contact Lens by Asyallie :  Soft And Natural

Untuk yang tiada power hanya RM56 dan yang ada power RM60. Murah je kan..walaupun murah ia berkualiti. packaging kotak lens pun dibalut dengan kemas sekali..sampai zaza nak bukak pun sakit tangan tau..

Pembelian Ezlens Contact Lens : Instagram https:www.instagram.com/ezlens.shope

Reading Time:

Labels

beauty (50) KECANTIKAN (24) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (38) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)