Zaza Iman: beauty



Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Rabu, Januari 23, 2019

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar
Rabu, Januari 23, 20191 Comments

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar. Hai assalamualaikum. Kalau hari tu zaza ada share kan pasal produk minuman kecantikan keluaran dari Nadia Annuar.. ala siapa lagi kalau bukan pengacara tv yang popular suatu masa dulu dan juga merupakan anak kepada usahawan, Kak Ton. Yang selalu keluar tv dengan slogan "Comel Tak Kak Ton?. mesti korang ingat kan..Zaza ada share tentang minuman kecantikan Be The Glamorous Drink atau Be Drink. So nak tahu tentang minuman ni, boleh refer entri Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Tapi untuk entri kali ni, zaza nak perkenalkan satu lagi produk baru keluaran Nadia Annuar ni tau iaitu Be Lemtox.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox ni sebenarnya masih baru lagi kat pasaran Malaysia. Be Lemtox adalah produk minuman detox untuk melancarkan dan menjaga sistem percernaan badan. Selain dari produknya untuk detox, zaza suka gila dengan packaging dan design kotak dia..tengok pun orang jadi tertarik nak beli..

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar
Pengasas Nadia Annuar

Be Lemtox menggunakan lemon dari Italy dan kaya dengan antioksidan serta vitamin C. Elok dan sesuai sangat diambil buat you all yang sedang berdiet atau yang tengah jaga pemakanan untuk turunkan berat badan.

Be Lemtox boleh diambil untuk wanita dan juga lelaki atau yang mempunyai masalah seperti :

📌 Mempunyai masalah berat badan
📌 Penggemar kafein
📌 Masalah perut buncit
📌 Tidak bermaya atau tak bertenaga sepanjang hari
📌 Tidak suka makan buah-buah atau sayuran
📌 Ada masalah sembelit
📌 Mempunyai nafsu makan yang tinggi

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

So untuk you all yang ada masalah perut di atas tu, boleh la cuba minum Be Lemtox ni. Bila penghadaman tu lancar baru lah perut pun rasa kempis, badan terasa ringan dan berat pun berkurangan.

Be Lemtox ini pun sudah pun mempunyai Kelulusan Kementerian Kesihatan dan Halal.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Rasa Be Lemtox ni seperti rasa lemon. Masam manis dan jangan risau sebab tak ada rasa nak cirit birit sebab ia membuang dengan semulajadi. Kiranya macam nak membuang seperti biasa je.

Antara beberapa bahan aktif lain yang terdapat dalam Be Lemtox iaitu :

Guarana, Garcinia Cambogia, Lemon, Vitamin C, Bitter Orange, Asid Ascorbic, Chitason, Green Coffee Bean,Frutafit Iq Inulin dan Ekstrak Teh Hijau. Setiap bahan ini mempunyai fungsi tersendiri.

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Cara Minum Be Lemtox

Untuk minum Be Lemtox ni mudah je..lagi okay kalau combine kan sekali dengan Be Drink ( Be Drink boleh rujuk entri yang zaza beritahu di atas tadi )

Cara Amalkan minum :
Pagi sebelum breakfast : Be Drink ( 1 sachet )
Malam sebelum tidur : Be Lemtox ( 1 sachet )

* Detox 10 hari je selepas tu boleh rehat atau sambung Be Drink


Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox Minuman Detox dari Nadia's Secret by Nadia Annuar

Be Lemtox tak perlu ambil hari-hari..kalau nak tahu guide yang betul boleh terus tanya BE DRINK HQ sebab mereka akan bantu you all kalau ada apa-apa persoalan.





Jom mulakan 2019 dengan Detox Slimming Liquid dr Italy #BELemtox from @bedrink.hq . . Bila 💩 lancar barulah perut kempis, badan rasa ringan, kulit pun bersih, berat pun berkurangan dan macam2 lg kebaikan berdetox kalau kena cara yg betul. Yg penting takyahlah ambil pil2 atau ubat2 kurus yg ada drugs. Yg ni selamat dan semula jadi. . Lagi2 kalau combine dgn @bedrink.hq . Ingat Detox 10 hari lepas tu rehat dan sambung dgn #bedrink. . Cara minum Be LemTox dengan Be drink; Pagi sebelum breakfast : Be Drink Malam sebelum tidur : Be LemTox . Be Lemtox tak perlu hari-hari ambik pada hari pertama - ketiga dan lepas itu ambik selang seli . 2 hari/3 hari sekali ambik Be Lemtox. . . Tapi jgn risau takde ceri beri...sbb dia membuang dgn semula jadi. Mcm sakit nak pupu biasa je. . Rasa dia?? Lemon dr Italy yg sgt sedap! Masam manis. Bukak Pijit Makan. Done! 💋 Order today dengan stockist2 & agen yg sah sahaja! Sbb stok sgt terhad!! Kami bawa dr jauhhhh nun dr Italy tau 🤣 . Tag kawan, kenalan atau keluarga anda yg anda rasa perlu ambik BE Lemtox. Yang bertuah Nadia nak hadiah dr kami #hadiahtahunbaru 😘 . . #MrsBe #FounderBedrink #BeLemTox #10dayscleanse
A post shared by Be HQ KURUS|DETOX|PUTIH|MUDA (@bedrink_hq) on


Harga Be Lemtox

Harga tertera pada kotak :

RM 59.00 Semenanjung 
RM 62.00 Sabah/Sarawak

Harga Jualan :

RM 49.00 Semenanjung
RM 52.00 Sabah/Sarawak

Bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Be Lemtox dan Be Drink boleh terus dibuat melalui :


Reading Time:

Isnin, Disember 31, 2018

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup
Isnin, Disember 31, 2018 6 Comments

Pore Purifying Serum Cleanser Althea. Hai all, selepas makeup mesti kita nak cuci wajah kan tapi tak boleh terus cuci dengan sabun pencuci sebab dia tak menanggalkan keseluruhan makeup..so kena ada sama ada tisu basah atau macam sekarang yang zaza cuba guna iaitu Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser

Pore Purifying Serum Cleanser ini dapat digunakan untuk menanggalkan kesan makeup, membuang minyak dan juga kotoran pada kulit wajah tanpa membuatkan kulit jadi kering.

Cleanser ini dapat membantu mengimbangi kadar pH kulit sekaligus ia membantu menjadikan kulit kita lebih sihat.

Ia mempunyai fungsi sebagai makeup remover dan juga sebagai pencuci wajah. Mempunyai kandungan ekstrak mint yang menjadikan kulit muka terasa sejuk dan terhidrat.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Zaza sendiri dah try guna dan bersihkan wajah dengan makeup yang tebal, memang tanggal..kiranya memang puas hati juga guna cleanser ni..zaza cuci dengan tisu muka..so dalam 2 tisu digunakan untuk bersihkan satu muka zaza tu..


Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup
Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Pore Purifying Serum Cleanser ini adalah :

💋 Mint Leaf Extract - Menyejukkan dan dan menenangkan kerengsaan pada kulit
💋 Jojoba Seed Oil - Memberikan kelembapan pada kulit yang kering
💋 Tea Tree Leaf Extract - Membantu membersihkan kulit kerana sifatnya yang antibakteria

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Bagi menghilangkan kesan makeup caranya :

😉 Tuangkan dalam kuantiti yang mencukupi pada tapak tangan atau kapas muka
😉 Lakukan urutan membulat pada seluruh wajah untuk menanggalkan makeup
😉 Kemudian cuci wajah menggunakan air bersih.

Untuk mencuci wajah caranya :

😉 Basahkan wajah dan tuang dalam kuantiti yang mencukupi pada tapak tangan
😉 Kemudian urut perlahan secara membulat dalam beberapa saat dan bersihkan menggunakan air.

Bila guna Pore Purifying Serum Cleanser ni memang zaza puas hati..so kalau habis pun memang boleh repeat lagi beli..

Harga bagi cleanser ini hanya RM33 je dengan botol bersaiz 150ml. Bagi yang berminat untuk mendapatkannya dan lain-lain produk Althea boleh terus membuat pembelian di :



Reading Time:

Rabu, Disember 26, 2018

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal
Rabu, Disember 26, 2018 20 Comments

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal. Hi all, zaza memang suka membeli barang dekat Althea. Biasa zaza suka mencari produk makeup dan produk untuk rambut. Kalau dah buka je web Althea, memang berejam nak memilih produk mana yang berkenan.

Dekat Althea ni, selalu je ada produk-produk baru yang diperkenalkan dan yang terbaru adalah wangian badan Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal.

Zaza pun tak lepaskan peluang untuk mendapatkannya juga sebotol, tambahan pula Stay Fresh Body Sparkling Mist ini kolaborasi dari Althea dan Titi Kamal, Artis Indonesia yang cukup popular dan terkenal.

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Stay Fresh Body Sparkling Mist datang dalam botol yang bersaiz 100ml. Saiz yang mudah juga untuk bawa dalam handbag atau travel. Design botolnya pun cukup memikat dengan design bunga-bungaan..zaza ni kan kalau nak beli sesuatu zaza suka tengok design botol selain dari bauan.

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal
Titi Kamal

Titi Kamal..? Rasanya semua orang kenal beliau sebagai seorang penyanyi dan juga pelakon yang berjaya. Dengan rambutnya yang panjang dan gelap serta seorang fashionista dan memiliki kecantikan yang mengagumkan. Disebabkan itulah, Althea memperkenalkan Body Mist ini sesuai untuk kegunaan harian yang elegan, segar dan manis sebagai kerjasama bersama dengan Titi.

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Fragrance Fresh Floral Fruity

Semburan Stay Fresh Body Sparkling Mist yang memikat ini telah diformulasi dengan wangian bunga dan buah iaitu Sweet Orange dan Fresh Peach. Ditambah pula dengan Bunga Rose yang sentiasa megah.


Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Antara bahan-bahan utama yang terdapat di dalam Stay Fresh Body Sparkling Mist adalah :

Damask Rose Water - 
Menghidupkan kulit terhidrat dan memberikan bauan aroma yang lembut
Sweet Orange Oil - 
Menyegarkan deria, rasa fresh
Elder Flower Extract -
 Menyejukkan dan melegakan kulit dan memberikan bauan aroma feminin

Lain-lain kandungan adalah Alcohol, Water, Glycerin, Fragrance, Pentylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Rosa Damascena Flower Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sambucus Nigra Flower Extract, Citrus Aurantiunm Dulcis ( Orange ) Flower Extract, Magnolia Liliflora Flower Extract, Plumeria Rubra Flower Extract, Lilium Tigrinum Extract, Ethylhexylglycerin.

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Stay Fresh Body Sparkling Mist By Althea x Titi Kamal

Stay Fresh Body Sparkling Mist ini tidak melekit dan semestinya meninggalkan wangian yang segar dan harum pada badan.

Bauannya pun menyenangkan dan begitu lembut serta tahan lama. Selepas membersihkan diri, semburkan ia sebelum keluar rumah.

Harga sebotol Stay Fresh Body Sparkling Mist ini hanya RM35 sahaja. So kepada you all yang nak dapatkan produk wangian ini, boleh membuat pembelian terus di web Althea https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist
Reading Time:

Jumaat, Disember 21, 2018

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens
Jumaat, Disember 21, 2018 9 Comments

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens. Assalamualaikum..ingat lagi dulu-dulu bila nak pakai contact lens..memang takut giler..pernah try nak masukkan dalam mata tapi terus tak jadi bila tersentuh sikit terus rasa pedih ya amat.. sejak dari tu fobia rasa nak pakai..

Zaza pakai contact lens pun sebab zaza rabun jauh..kalau zaza tak rabun memang zaza tak pakai..so masa tu zaza berazam nak cuba juga pakai..dan akhirnya zaza berjaya juga masukkan contact lens kat mata..tak pedih pun.. cuma berair sikit je tapi lepas tu okay..Sampai la sekarang zaza akan pakai contact lens kalau nak keluar pergi event.

Pemilihan contact lens pun kena berhati-hati juga. Hari tu zaza ada beli contact lens yang murah dalam beberapa belas ringgit je yang ada power, bila nak cabut tu dia macam melekat-lekat kat mata..risau juga..terus zaza buang tak pakai dah..tanya rakan dia kata sebab kandungan air rendah. lagi pun tak berapa okay la pakai yang murah sangat..takottttt

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

So setelah usha-usha, zaza pun berkenan dekat contact lens jenama Amber Lens ni..Apa yang membuatkan zaza berkenan nak try sebab kandungan air ( water content ) nya yang tinggi sehingga 57%. So memang elok lah untuk mengelakkan mata menjadi kering dengan cepat.

Satu lagi sebab dekat Amber Lens ni, sebab mereka menyediakan juga contact lens untuk yang rabun dari power -0.50 sehingga -9.50 dan saiz diantara 14mm sehingga 16mm.

Kalau zaza, zaza suka jenis saiz standart kecil 14mm tu..kalau jenis besar memang tak sesuai dengan zaza.. terasa mata tu besar dan bulat sangat..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Zaza pakai pun tak memedihkan mata dan sangat selesa bila pakai sebabnya ia mengekalkan keselesaan dengan permukaan kanta yang sangat lembut ( kanta jensi soft lens )

Biasa kan kalau zaza beli contact lens kat kedai-kedai sebelum ni, dalam pack biasa je tapi Amber Lens ni istimewa sebab datang dalam kotak dengan design yang memang cantik. Sampaikan rasa sayang nak buang kotak dia tau..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens juga menawarkan beberapa pilihan warna yang menarik seperti Scarlett Brown, Mariah Carey Gray, Madonna Brown, Katy Perry Brown, Beyonce Gray, Madonna Gray, Selena Gomez Brown, Ladu Blue dan Madonna Blue. Nama-nama artis gituu

Macam zaza suka pilih warna gray..so zaza ambil warna Mariah Carey Gray..warna-warna lain zaza pernah try ( jenama lain ) tapi macam tak kena pulak rasa..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Warna Mariah Carey Gray

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Replacement Amber Lens ni untuk 3 bulan..so memang jimat jugak lah dengan harga dia pun murah.

Dengan setiap pembelian juga akan dapat Lens Case, Travel Kit + Cermin dan Pemegang Lens. First time disediakan sekali kit macam ni..biasa kena beli asing-asing..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Travel Kit dan Pemegang Lens

Tip Penjagaan Contact Lens :

1. Gunakan stick atau pengepit yang disediakan untuk mengelakkan habuk atau bakteria yang merebak
2. Selepas 9 jam penggunaan, rendam contact lens ke dalam bekas berisi air solution sahaja
3. Gantikan air solution 2 kali sehari kalau tidak memakainya
4. Titiskan eyeglo atau eyemore untuk yang bermata sensitif selepas guna contact lens agar mata tak jadi kering dan merah
5. Elakkan memakai contact lens menggunakan jari yang tersentuh lada atau sambal kerana ia boleh menyebabkan mata menjadi pedih, berair dan merah

Harga Jualan Amber Lens 

Amber Lens dijual pada harga :

Plano - RM49
Power - RM55

Jadi bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Amber Lens dan ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh la terus menghubungi mereka di :

Whatsapp : +6 010 900 4712 / +6 010 217 8440


Reading Time:

Selasa, Disember 18, 2018

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea
Selasa, Disember 18, 2018 15 Comments

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea. Hai all..rasa happy sangat bila ini pertama kali zaza terima Birthday Gift Box istimewa dari Althea. Terima kasih Althea sebab bagi point kredit untuk zaza beli pelbagai produk di Althea. Rambang mata juga nak pilih hadiah apa yang nak di beli.

Point kredit bernilai 400 ni diberi kepada ahli Althea Angel yang terpilih..Point ni dimasukkan ke dalam account Althea mengikut bulan kelahiran ahli.

Memandangkan zaza ni minat makeup dan produk-produk rambut, apa lagi zaza pun orderlah..

Oh sebelum tu zaza nak share sikit tentang Althea..sebab maybe ada yang belum tahu kan althea tu apa...Althea adalah satu jenama dan website secara online yang menjual produk kecantikan dari Korea. Di Althea, terdapat pelbagai-bagai produk kecantikan Korea dan semestinya ia adalah 100% asli. Paling seronok buat yang gemar shopping online adalah kerana Althea memberikan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA ke seluruh dunia. Althea banyak menawarkan pelbagai diskaun dan pilihan kotak kecantikan yang mengikut tema dan merupakan edisi terhad.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Dalam masa hampir 2 minggu juga untuk zaza terima hadiah ni..maklumlah ia di hantar dari Korea. So bila nak sampai Malaysia ambil masa sikit..zaza dapat dalam 2 box warna pink. Jom tengok antara barang-barang yang zaza beli..ada yang zaza dah bagi mak untuk pakai..

1. Nature Republic Argan Essential Shampoo

Memandangkan rambut zaza tengah rosak..so zaza banyak beli shampoo. Senang buat stok kat rumah..Shampoo pilihan zaza dari jenama Nature Republic - Argan Essential Deep Care. Shampoo ini mengandungi ekstrak minyak argan yang dapat menyuburkan dan menguatkan rambut. menjadikan rambut sentiasa lembap.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

2. Argan Damage Hair Care Treatment & Argan Damage Shine Hair Mist

Kedua-dua produk ni pun fungsinya sama je macam shampoo argan. baik untuk menguatkan rambut, membaik pulih dan memelihara helaian rambut yang rosak. Bahan-bahan utama selain minyak argan adalah minyak bunga cendawan dan minyak kelapa sawit asai yang kaya dengan vitamin A dan E untuk menjaga rambut yang sihat.
Reading Time: