Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My



Assalamualaikum dan hi semua..Apa khabar. Diharap semuanya sihat dan ceria selalu. Zaza memang suka membeli handbag cuma kebanyakan koleksi beg zaza jenis kecil saiznya, jadi boleh muat beberapa barang je. Pernah sekali tu zaza beli satu handbag ni secara online..zaza ingat besar rupanya kecil..muat-muat masuk wallet je..itu lah silap tak tengok saiz..terpengaruh tengok gambar macam besar kan..hehe

Memang sebelum ni zaza ada servey nak beli handbag lain yang besar yang boleh muatkan dslr zaza dengan beberapa barangan lain tapi bila servey tak banyak yang berkenan dan kebanyakan kualiti macam tak sama dengan gambar. Sebab sebelum beli zaza memang suka baca review-review sesuatu barang tu dari pembeli lain.

Tapi kan..jujur zaza cakap yang zaza berpuas hati sangat dengan handbag dari jenama Neufa ni..Sebelum ni Neufa telah memperkenalkan koleksi handbag The Orked, dan untuk koleksi tahun 2020 ni, Neufa melancarkan handbag baru Edisi Neufa Serena.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

NEUFA

Neufa merupakan sebuah jenama handbag di Malaysia dan menjual koleksi handbagnya secara atas talian. Neufa menyediakan handbag buat wanita dengan kualiti yang bermutu tinggi dan harga jualan yang mampu untuk dimiliki.

Buat masa ini hanya ada dua edisi yang terdapat di website iaitu The Orked dan Serena. 

EDISI NEUFA SERENA

Bagi tahun 2020 ini, Neufa memperkenalkan handbag edisi Neufa Serena dengan tiga pilhan warna iaitu Serena Garnet, Serena Pine Green dan Serena Black.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Warna Serena Pine Green menjadi kesukaan zaza kerana zaza memang gemarkan warna hijau. Apa yang membuatkan zaza suka sangat handbag edisi ini kerana material dan saiznya yang besar.

MATERIAL BERKUALITI DAN TEBAL

Serena adalah handbag dari versi The Orked yang diperbaharui. Handbeg Serena menggunakan material kulit yang lebih baik dan tebal. Ia diperbuat dari Nylon berkualiti tinggi. Handle atau pemegang beg tu pula diperbuat dari 100% genuine cow leather ( kulit lembu )

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

SAIZ YANG BESAR DAN LUAS

Apa yang zaza suka adalah saiznya yang luas dan besar. Jadi banyak barang yang zaza boleh letak dalam handbag ni. Tak perlu lagi zaza nak bawa dua tiga beg untuk letak barang lain. Biasanya kalau berjalan jauh mesti kita akan bawa sekurangnya dua beg untuk letak kain telekung kan..so handbag ni muat untuk letak telekung, wallet dan beberapa barangan kecil lain.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

HANDBAG DENGAN TAG NAMA SENDIRI

Apa yang eksklusif dan istimewanya handbag Serena ini adalah kerana didatangkan dengan tag nama sendiri. Kiranya kita boleh letak nama kita pada handbag ini. Letak nama ni percuma tau..memang tak ada cas tersembunyi.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

BOLEH JADIKAN SLING BAG

Handbag Serena juga dilengkapi dengan tali panjang. Boleh la bergaya dengan cara silang. Talinya juga tebal dan lebar. Boleh adjust panjangnya.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

KOS PENGHANTARAN PERCUMA 

Kos penghantaran ditanggung sepenuhnya oleh Neufa. Ia adalah PERCUMA, tanpa caj tersembunyi, selagi kita berada di Malaysia.
Handbag ini juga diletakkan di dalam kotak istimewa yang tebal. Jadi ia selamat dari rosak semasa dalam proses penghantaran. Ada warranty 180 hari.

Penghantaran biasanya akan mengambil masa 4-6 hari bekerja untuk pemprosesan. Dalam kebanyakan kes, bungkusan akan diterima kepada pelanggan sebelum 6 hari.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Zaza memang berpuas hati dengan handbag dari Neufa ni..nak beli dan jadikan hadiah untuk tersayang atau teman-teman pun okay juga.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan handbag Edisi Neufa Serena ni, boleh la buat tempahan segera. Harganya cuma RM229 sahaja.

Pembelian terus melalui :

Website : https://neufa.my/

#neufa #neufamy #neufaserena




Baca lagi »
Zaza Iman
10 Comments

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran



Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran. Semua orang nak cantik..tak kiralah cantik dari segi pakaian ke, solekan ke..lepas tu kalau boleh nak sangat wajah tu cantik, bersih macam model-model dan artis kan..Zaza paling adore gila dengan kecantikan Miss Fazura. Halus mulus dan bersih sangat..macam tu juga dengan Memey Suhaiza juga mempunyai kulit yang cantik..sebab zaza pernah tengok Memey Suhaiza depan-depan..memang manis dan lawa sangat..

Dan kalau nak tahu, Memey Suhaiza merupakan duta kepada jenama Ephyra dan merupakan pengguna setia sejak bertahun lama..zaza pun dah kenal dengan produk Ephyra ni sejak 2015 dan juga antara pengguna Ephyra Skincare.

Ephyra juga telah berada dipasaran sejak tahun 2012 dan sehingga kini sudah dikenali ramai.

Ephyra Premium Kini Dikenali Sebagai Ephyra Plus

Untuk kali ini, zaza nak story tentang produk minuman Ephyra. Jika dahulu mungkin ramai mengenali minuman Ephyra sebagai Ephyra Premium kan? Sekarang Ephyra Premium telah bertukar wajah packaging baru yang lebih menarik dan nama sekarang dikenali sebagai Ephyra Plus. Kalau dulunya, kotak Ephyra lebih besar dan mempunyai 30 sachet tapi sekarang kotaknya lebih mudah dibawa kemana-mana sebab lebih kecil dan mempunyai 15 sachet. Bg Zaza harga pun lebih mampu milik iaitu RM88 sekotak compare yang dulu RM197.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Kotak Ephyra Plus berwajah baru 

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran

Kalau nak tahu, Ephyra Plus mempunyai rasa dan manfaat yang masih sama seperti Ephyra Premium yang masih mengekalkan kombinasi lebih 10 bahan dari sumber semulajadi dan kaya dengan vitamin serta mineral. Cumanya untuk Ephyra Plus ini, terdapat penambahan bahan baru iaitu L-Cysteine.

Ephyra Plus sangat baik diambil untuk memberikan tenaga, kecantikan dalaman dan luaran, kecantikan kulit dan sesuai juga diambil oleh ibu mengandung, ibu berpantang dan ibu menyusu.

Bagi pendapat zaza, rasanya sedap seperti jus-jus buah atau macam rasa sugus oren.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Bahan lain di dalam Ephyra Plus

Bahan-bahan yang terdapat dalam Ephyra Plus ialah Astaxantin, Gam Akasia, Salmon Ovari Peptide, Serbuk Tomato, Marigold Extract, Acerolla Cherry, Superberry ( Cranberry extract, Bilberry Extract ), Acai Berry juga Kolagen Ikan Laut Dalam & satu lagi bahan baru iaitu L-cysteine di mana ianya sangat bagus membantu melancarkan sistem badan kita, menstabilkan hormon dan membantu untuk badan untuk terus kekal bertenaga.

Siapa yang boleh mengamalkan Ephyra Plus Ini?

Ada yang tanya Zaza, perempuan je ke boleh minum Ephyra Plus ni? Jawapannya, Ephyra Plus boleh diambil oleh lelaki dan wanita yang berumur seawal 20an sehingga 50an. Amat sesuai bagi anda yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan keletihan berpanjangan. Zaza pun recommend untuk ibu-ibu yang mengandung, berpantang dan menyusu untuk try minum. Ephyra Plus ni. Boleh kata ramai yang berpuas hati tau.

Bagaimana Cara Pengambilan Ephyra Plus

Okay macam zaza sendiri, zaza akan ambil satu sachet setiap hari dan minum sama ada diwaktu pagi sebelum sarapan. Kadangkala zaza skip ke waktu petang atau waktu malam sebelum nak tidur.

Kalau zaza lebih suka dengan air kosong atau sejuk..barulah rasa lega je tekak tu…dinasihatkan untuk mengelakkan dari menggunakan air panas bagi mengelakkan bahan aktif di dalam Ephyra Plus menjadi rosak.

Waktu pagi adakala badan mungkin masih letih atau penat, jadi pengambilan di waktu pagi dapat membantu badan bergerak aktif dan dapat menyerap segala nutirisi, memberikan tenaga dan menjadikan wajah berseri.

Pada waktu malam pula, ia dapat membantu menyerap segala nutrisi ketika tidur kerana pada waktu itu, badan sedang berehat jadi bila bangun pagi, badan akan lebih segar dan pelawasan makin lancar.

Digalakkan supaya kurangkan pengambilan minuman berkafein. Nasib la zaza bukan pengemar minuman kafein..nak jumpa minuman kafein tu rasanya dalam sebulan dua pun belum tentu zaza minum..Tapi kalau anda yang memang jenis tak boleh tinggal kopi, bolehlah jarakkan masa pengambilan kopi 1 jam selepas minum Ephyra Plus.

Selepas minum Ephyra Plus, banyakkan minum air masak untuk kesan yang lebih baik dan hasil yang optimum.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Packaging sachet dengan saiz yang lebih kecil mudah untuk bawa travel ( masih mengekalkan isi kandungan 15g ) 

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Ephyra Plus yang telah dibancuh/digoncangkn..macam air oren je kan..rasanya pun memang sedap dan zaza memang suka.. 

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Kulit

Kalau korang rajin amalkan selalu minum Ephya Plus ni insyaallah dapat membantu melembabkan kulit dan menganjalkan kulit wajah. Dalam masa yang sama boleh rasakan kulit susah nak naik jerawat. Kalau korang ada parut jerawat tu  mudah je nak hilang.

Kalau ada yang tercari-cari penyelesaian untuk mendapatkan kulit yang sihat tanpa jeragat, pigmentasi mahupun garis halus, boleh la cuba sendiri. Berkesan. Insyaallah

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Badan

Selain untuk kulit, ia baik juga untuk badan. Macam letih ke..so bila minum insyaallah dapat memberikan tenaga berpanjangan. Kalau ada masalah penghadaman pun ia boleh membantu melancarkan semula sistem penghadaman dalam badan.

Oh ya, mengamalkannya secara berterusan juga boleh buatkan rambut kelihatan lebih sihat dan kuat, lembut dan bersinar.

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Ibu Mengandung, Ibu Menyusu dan Ibu Berpantang

Kalau untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang pun boleh juga ambil Ephyra Plus ni tau..kalau ibu-ibu yang minum ni, boleh mengawal alahan ( morning sickness ). Selalunya ibu-ibu pun selalu je rasa penat, jadi bila ambil Ephyra Plus ni boleh bagi tenaga supaya tak letih dan lesu. Disamping tu juga boleh buatkan kulit lebih cantik, tak kusam dan bertambah seri.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Pengalaman zaza setelah mengamalkan minuman Ephyra Plus selama sebulan

Zaza start minum Ephyra Plus ni bermula 24 Januari 2020. Pada zaza setiap kesan sesuatu produk yang kita ambil tu bergantung juga pada setiap individu kan..ada yang kesannya cepat dan ada yang agak lambat.

So untuk diri zaza, mungkin zaza dalam kategori yang agak lambat nak dapat kesannya..sebab kalau dulu pun masa kulit muka zaza tengah buruk dengan jerawat dan parut pun, zaza pakai Ephyra Skincare berbulan-bulan dan banyak botol baru lah nampak kesannya.

Jadi untuk mendapatkan betul-betul kulit yang cerah berseri dalaman dan luaran ni, zaza kena rajin amalkan selalu minum Ephyra Plus ni..sekurangnya dalam 3 bulan ke atas macam tu..

Cuma apa yang zaza nampak dari segi pembuangan tu lancar tak ada sembelit sepanjang zaza minum Ephyra Plus ini.. kalau nak tahu, zaza sebenarnya ada masalah sembelit dan boleh berejam dalam tandas tau! Zaza pernah alami sembelit selama 3 jam dalam tandas dalam sebuah event dulu sampai ada yang sangka zaza hilang..hehe

Macam parut-parut kat muka tu makan masa sikit la nak pulih..tapi apa pun zaza suka sangat dengan minuman Ephyra Plus ni..yummyyyy

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Harga Ephyra Plus dan Bagaimana Untuk Mendapatkannya

Ephyra Plus telah dipek 15 sachet di dalam 1 kotak. Jadi bagi penggunaan sebulan perlu mengambil 2 kotak ( 30 sachet ). Setiap sachet mengandungi isi kandungan 15.

Bagi yang ingin mencuba dan mendapatkan Ephyra Plus, boleh mendapatkannya dengan harga seperti dibawah :

1 Kotak Ephyra Plus ( 15 sachet ) = RM88 
2 Kotak Ephyra Plus ( 30 sachet untuk sebulan pengunaan ) = RM179 

Pembelian produk Ephyra Plus boleh dibuat melalui :

Website : www.ephyra2u.com
Instagram : @ephyra2u / @ephyra.hq  

Baca lagi »
Zaza Iman
9 Comments

Fungsi  CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature

Fungsi CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature




Fungsi CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature. Okay.. Sebelum ini zaza pernah share pengalaman zaza sendiri mengunakan produk pencuci wajah dari Hansaegee Nature. So untuk tahun 2020 ini, zaza nak recommend pula satu lagi produk mereka iaitu Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Zaza jarang makeup memandangkan zaza amat jarang keluar. Buat kerja pun dekat rumah je..jadi jika nak keluar tu mungkin dalam sebulan dua kali atau jika betul-betul ada urusan penting.

Tapi adakalanya jika abang atau kakak balik adakala mereka ajak keluar. Jadi selalu rushing nak bersiap. Zaza kalau makeup memang agak lama terutama bab kening. Stress betul nak bagi bentuk kening tu cantik..dan selalu makeup memang guna foundation. Bila guna foundation ni memang agak lama la juga nak blend kannya bagi sekata. So kat situ je dah makan masa yang banyak..

Jadi zaza memerlukan solekan yang cepat, boleh digunakan untuk harian dan senang untuk dicuci. Tak ada la selalu kena bebel dengan abang atau kakak yang terpaksa menunggu lama untuk adik bongsunya ini bersiap hahaha...

Untuk mengatasi hal itu, zaza tertarik untuk menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature.

Apa istimewanya Gold Nano CC Cream ini? Betul ke ia okay?
Bermula tahun 2019, Hansaegee Nature telah memperbaharui packaging lama kepada packaging yang lebih menarik seperti yang zaza tunjukkan ini. Yeahhh zaza pun love dengan packaging baru ni.

Fungsi  CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature
Gold Nano CC Cream dengan packaging kotak dan botol baru

Baca lagi »
Zaza Iman
13 Comments

Pengalaman Buat Cleo Glow Peel Treatment di Cleo Clinic Sri Hartamas

Pengalaman Buat Cleo Glow Peel Treatment di Cleo Clinic Sri Hartamas



Pengalaman Buat Cleo Glow Peel Treatment di Cleo Clinic Sri Hartamas. Assalamualaikum dan hi…sudah seminggu zaza berada di KL. Zaza dekat sini ada beberapa urusan sikit. So akan stay dalam beberapa hari lagi sebelum zaza pulang ke kampung halaman zaza.

Memandangkan zaza ada di KL ni dan memang dah lama sangat nak try buat rawatan wajah..jadi baru-baru ini zaza sempat singgah buat rawatan wajah dekat Cleo Clinic yang terletak di Desa Sri Hartamas Kuala Lumpur.

Pengalaman Buat Cleo Glow Peel Treatment di Cleo Clinic Sri Hartamas
Baca lagi »
Zaza Iman
9 Comments
Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner

Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner



Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner

Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner. zaza sebenarnya memang suka bertukar-tukar dalam penggunaan shampoo rambut. Kebetulan pula beberapa minggu yang lalu semasa zaza sertai  satu program dari Guardian, zaza ada dapat suprise box dan di dalamnya ada beberapa produk dan salah satunya adalah Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan juga Conditioner nya.

Shampoo tu zaza bagi mak guna tapi dalam masa yang sama zaza pun pakai juga sebab disimpan dalam bilik air.. banyak kali juga zaza guna sebab zaza dah tersuka dengan bauan cocoa butter shampoo ini.

Zaza juga memiliki masalah rambut rosak dan sudah pun potong pendek serta membuat rawatan rambut. Tapi untuk mengekalkan agar rambut tak lagi rosak memang memerlukan shampoo yang bagus dan bahan yang sesuai dengan rambut. Jadi setelah menggunakan Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo banyak kali, ia buat rambut zaza lebih nampak baik.

Walaupun ada ketika selepas guna dan cuci tu, rambut terasa macam kesat dan kasar tapi jika gunakan bersama Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Conditiner, pasti rambut akan terasa begitu lembut sekali.

Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner

Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner

Herbal Essences bio:renew Strength Whipped Cocoa Butter Shampoo dan Conditioner ini mengandungi Theobroma Cacao ( Cocoa ) Seed Butter, Ecklonia Radiata Extract ( Sea Kelp ), Histidine ( Antiokasidan ), Tocopheryl Acetate ( Vitamin E ) dan juga Aloe Barbadensis Leaf Juice
( Aloe )

Theobroma Cacao ( Cocoa ) Seed Butter - adalah lemak berasaskan tumbuhan yang secara literal mencairkan ke dalam kulit pada suhu bilik, dengan memperoleh gelaran "Ultimate Moisturizing".

Ecklonia Radiata Extract ( Sea Kelp ) - mengandungi iodine antioksidan yang melekat pada struktur membran sel untuk membalikkan kerosakan daripada radikal bebas.

Histidine ( Antiokasidan ) - membantu melindungi sel badan dari damaging force of free radicals.

Tocopheryl Acetate ( Vitamin E ) - salah satu daripada antioxidan yang dapat menguatkan pertumbuhan rambut.

Aloe Barbadensis Leaf Juice ( Aloe ) - Aloe telah dipanggil "Plant of Immortallty".Cleopatra dan Nefertiti menggunakan lidah buaya sebagai sebahagian daripada rutin kecantikan harian mereka.

Ia bebas dari sebarang bahan bahaya seperti 0% paraben, tiada glutan dan colourants. Shampoo ini membantu dalam menguatkan rambut dari kerosakan.

Boleh didapati di Guardian Malaysia. Tapi zaza lihat jenis ini seperti tiada stok. Bagaimana pun you all boleh beli variasi lain seperti Coconut Milk, White Strawbery & Sweet Mint, Moraccan Argan Oil, Rosemary & Herbs dan White Grapefuit & Mosa Mint. Pembelian online https://guardian.com.my/index.php/pbrand/herbaless.html

Baca lagi »
Zaza Iman
3 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)