Zaza Iman : beauty
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Selasa, Jun 05, 2018

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty
Selasa, Jun 05, 2018 10 Comments

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty. Zaza memang suka kumpul foundation makeup.. untuk kali ni zaza try pula foundation jenis roller iaitu HB Roller Cream dari jenama Hallas Irish Beauty. Foundation ni fungsinya sama sebagai bedak asas makeup..tapi yang menariknya sebab ia datang dalam bentuk roller di mana bahagian atasnya mempunyai span yang boleh berputar.

HB Roller Cream ni adalah dari jenis BB Cream. Sangat mudah nak apply kat muka..hanya tekan butang di bahagian tepi botol dan biarkan foundation keluar dekat span tu..lepas tu baru lah oles kan pada muka..

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty
Gambar selepas makeup menggunakan HB Roller Cream..makeup ni zaza tak sapu bedak..hanya HB Roller ni je..dan zaza sapu blusher sedikit..

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty
Span yang boleh berputar dan butang tekan di bahagian tepi botol

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty

Bagi zaza tekstur HB Roller Cream ni pekat, so kalau nak apply dekat muka tak perlu banyak-banyak..masa tekan butang untuk keluarkan cream foundation tu..agak-agak je..jangan sampai penuh satu span tu..

Lepas dah oles-oles kat muka..tak perlu dah tekan butang tu..just golek-golek kan je kat seluruh muka..macam zaza.selepas golek-golek tu...zaza gunakan span untuk ratakan di beberapa bahagian..

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty

Zaza suka guna HB Roller Cream ni sebab walaupun tekstur dia pekat..tapi nak blend tu senang..satu lagi lepas zaza selesai makeup..dan bersihkan guna tisu basah pun mudah nak tanggal..

Kalau nak pergi majllis dinner ke, nak pergi majlis kahwin ke..memang cantik dan sesuai sangat kalau nak pakai foundation jenis ni..

Kenapa Hb Roller Cream Menjadi Pilihan..?

Dapat mengecilkan liang pori - bahan-bahan yang digunakan dalam HB Roller Cream ni dapat mengecilkan liang pori dan mengawal minyak yang berlebihan di muka.

Sekatakan tona kulit - Ia dapat memberikan kemasan HD yang akan membuatkaan tona muka kelihatan lebih sekata

Menjimatkan masa - Dengan menggunakan teknik tekan dan oles dapat menjimatkan masa serta bersih tanpa perlu guna jari

Melindungi dari sinar UV -  Di dalam HB Roller ni mengandungi SPF 25 yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty

Selain itu, HB Roller ni pun membantu menghilangkan kemerahan pada wajah serta memudarkan parut jerawat

HB Roller Cream ini sesuai semua jenis kulit..mempunyai satu warna iaitu Natural..penggunaan boleh bertahan sehingga tiga bulan..tapi kalau hari-hari guna cepat lah habisnya kan..mehmeh

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty

HB Roller Cream Foundation Dari Hallas Irish Beauty

So bagi sesiapa yang berminat nak mencuba sendiri HB Roller Cream ni boleh membuat pembelian di nombor  whatsapp berikut :

018 571 4962 ( Wanie ) / 013 476 4982 ( Nani ) / 019 760 2890 ( Syitah )
017 516 3380 ( Bibah ) / 012 478 9658 ( Iera )

AGENT DAN STOKIS JUGA DIPERLUKAN

Nak dapat free girft? Boleh follow instagram :

@bedakasasarab_bywunny
@bedakasas.arab
@bedak.asas.arab_hq
@ceklawa_byhabibah
@ieraceklawa_hq



A post shared by ZAZA (@_zaza.iman) on


Reading Time:

Isnin, Jun 04, 2018

 Sentuhan Makeup Ephyra Matte Glow Foundation Dan Ephyra Lips Matte
Isnin, Jun 04, 2018 5 Comments


 Sentuhan Makeup Ephyra Matte Glow Foundation Dan Ephyra Lips Matte. Zaza ni memang minat sangat dengan makeup..walaupun tak la mahir sangat..dalam family..zaza dan seorang kakak je yang gila makeup..kakak-kakak lain memang tak berapa sangat..zaza pun masih lagi belajar..sekarang yang zaza reti makeup basic je..tapi part paling susah adalah kening.. 2 tahun lebih tau zaza usaha belajar buat bentuk kening.. haha..baru sekarang la nampak bentuk sikit..kalau dulu kawan-kawan selalu tegur..awat kening macam sinchan..zzzzz…

Ada satu hari tu masa zaza jalan kat sebuah mall di kuala lumpur..zaza masuk kedai barangan kosmetik..dan jurujual kat situ tegur makeup zaza pecah dan bercapuk..so zaza tengok cermin yang ada kat kedai tu..memang rasa time tu nak pergi cuci muka..

But now..zaza dah tahu sikit basic makeup dengan betul.. sebelum apply sebarang foundation..zaza akan sapu dulu moisturizer dan primer..lepas tu barulah zaza sapu foundation terbaru dari Ephyra iaitu Ephyra Matte Glow Foundation.


Ephyra Matte Glow Foundation

Sebelum ni Ephyra hanya ada produk minuman  dan skincare je..now Ephyra dah keluarkan produk cosmetics seperti foundation dan juga lips matte.

Zaza memang pakai produk Ephyra dah lama.. sekarang ni zaza jatuh hati dengan foundation dan lips nya.

Ini hasil makeup zaza guna Ephyra Matte Glow Foundation.  Makeup paling simple..lepas dah pakai..zaza tak sapu bedak..zaza terus je oles sedikit blusher kat pipi..dan selepas beberapa ketika zaza dapat tengok hasil kulit zaza lembab-lembab.



Satu lagi part yang paling zaza suka sebab senang nak blend..guna berus atau jari..memang mudah gila..dan satu lagi sebab senang juga nak cuci.. kalau nak balik kampong yang perjalanan jauh..memang zaza akan pakai foundation jenis macam ni…

Sangat sesuai sekali untuk daily makeup atau nak pergi kerja..Ephyra Matte Glow Foundation ni tak rasa melekit pun dan ringan sekali di muka. Tahan 1-3 bulan sebab pakainya hanya sedikit je..tak perlu banyak-banyak.

Yang menarik tentang Ephyra Glow Foundation

Ada SPF 30 yang melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB
Full coverage yang mana dapat tutup cela dan parut dimuka
Kaya dengan Vitamin E yang melembabkan kulit
Menjaga dan merawat kulit ( whitening, anti aging, brightens skin tone )
Tahan sehingga  12 jam dan tak membuatkan muka berminyak walaupun pakai lama
Memberi kesan glowing pada wajah
Tidak membuatkan liang pori tersumbat

Kandungan : 15ml

Lipstik juga memainkan peranan tau agar solekan kelihatan lebih menyerlah..so antara lipstick favorite zaza sekarang ni pun dari Ephyra tau.. setakat ni zaza dah ada 8 koleksi Ephyra lips dengan pelbagai warna

Sebelum ni zaza ada share warna-warna lain Ephyra lips..now zaza nak share 2 lagi warna baru yang Ephyra baru keluarkan iaitu Ruby Chic dan Katy Cherry


Ephyra lips ni istimewanya sebab ada Jojoba Oil dan kandungan Vitamin E yang dapat melembabkan bibir..Apa yang zaza suka dengan Ephyra lips ni ia juga senang gila nak dibersihkan.. ada sentengah lips bila nak bersih..kena tonyoh kuat sampai sakit bibir..tapi Ephyra lips ni tak langsung..lap-lap je dengan tisu basah..



Cream to matte tekstur yang pekat..ringan dan longlasting sehingga 6 jam..memang you all nak cantik-cantik tu kena try tau produk Ephyra ni..

Harga Ephyra Lips

RM30 untuk satu batang
Harga tak masuk postage

Bagi yang nak dapatkan produk-produk Ephyra boleh membuat pembelian di :



Reading Time:

Khamis, April 19, 2018

Glam Face Primer Moss Mayra
Khamis, April 19, 2018 7 Comments

Glam Face Primer Moss Mayra.
Zaza bukanlah mahir sangat makeup tapi untuk yang basic dah boleh la sikit-sikit.. pernah juga masuk beberapa kelas solekan..

Kalau dulu bila makeup zaza terus je sapu foundation kat muka..dan ia menyebabkan solekan zaza tak bertahan, bercapuk dan cair.. pelik juga..masa tu tertanya-tanya kepada orang lain cantik je..

Rupanya banyak step makeup yang zaza tak tahu dulu..now..zaza dah reti sikit..so sebelum sapu foundation, kenalah sapu pelembab dan juga primer

Jadi antara favorite brand cosmetics primer yang zaza pakai adalah Glam Face Primer Moss Mayra.

Glam Face Primer Moss Mayra

Kenapa zaza suka dan menjadi kegemaran zaza? sebenarnya zaza dah pakai primer ni dah beberapa bulan.

Dan yang menarik sebab harganya yang murah dan mampu untuk dibeli..Glam Face Primer Moss Mayra ni ada dua saiz.. satu saiz 7g RM30 dan 20g RM59.

Zaza beli yang 7g sebab masa tu nak cuba..dan tak sangka pula zaza terus jatuh hati..memang lembut sangat jadi kulit, rasa lembab-lembab dan smooth je..

Glam Face Primer Moss Mayra
Botol petak saiz 20g

Glam Face Primer Moss Mayra
saiz 7gram

Kalau nak jimat beli terus yang 20g tu..sebab memang murah RM59 je kan.. tapi kalau yang nak mencuba boleh pakai yang 7g..zaza pakai 7g pun memang lama juga tahan..sebab primer ni tak perlu sapu banyak-banyak sangat..calitkan sikit-sikit kat pipi, dahi, dagu dan hidung kemudian sapu je secara meyeluruh.

Apa keistimewaan yang ada pada Glam Face Primer Moss Mayra ni..? kalau you all nak tau kan, primer ni berfungsi untuk merawat dan formulasi terbaik essence tumbuhan

Zaza pakai ni memang buat makeup bertahan lama walaupun muka berpeluh. Satu lagi sebab tekstur dia memang ringan. Warna primer ni zaza suka sebab pink-pink lembut je..comel je kan warna dia..

Glam Face Primer Moss Mayra
Tekstur yang sangat ringan

Primer ini juga ada SPF30 yang dapat mengelakkan sunburn..jangan risau okay sebab ia lulus KKM dan dikilangkan oleh kilang yang bertaraf GMP. Lagi pun memang ramai juga jurusolek yang pakai..Paling penting ia 100% BEBAS MERKURI dan HYDROQUINONE.

Sesuai sangat digunakan pada semua jenis kulit. Primer ni antara wajib yang zaza bawa kalau pergi berjalan jauh..

Favorite Brands Cosmetics This Month - April
ini wajah solekan zaza menggunakan primer Glam Face Primer Moss Mayra diikuti dengan foundation dan lain-lain..

So kalau you all nak dapatkan primer ni boleh hubungi agent terpilih..macam zaza beli kat agent di Shopee Malaysia

Kredit Gambar produk Facebook : https://www.facebook.com/mossmayramalaysia/

Reading Time:

Rabu, April 18, 2018

My Hair Care Products For Hair Loss
Rabu, April 18, 2018 6 Comments

My Hair Care Products For Hair Loss. Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..

So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..

My Hair Care Products For Hair Loss

Then zaza cari info tentang seborin tonic hair ni..dalam masa sama juga terfikir nak beli di mana sebab zaza cuba juga cari-cari kat Guardian tapi tak ada. Jenama lain ada dalam satu dua je dan agak mahal.

So zaza pun try cari kat Shopee dan ada beberapa seller yang menjual seborin tonic hair ni.. sebelum membeli memang zaza suka bertanya dulu.. sebabnya seborin hair cair ni ada dua tau..

Satu botol biru dan satu lagi botol kuning. Jadi bila zaza share about masalah rambut gugur zaza, so si seller suggest untuk ambil botol biru sebab ia berfungsi untuk pertumbuhan rambut dan kelemumur dan mempunyai extract halia yang sesuai untuk rambut gugur.


My Hair Care Products For Hair Loss


Kalau botol kuning tu lebih more kepada untuk kelemumur sahaja.

Setelah 3 minggu sebab zaza pakai alhamdulillah rambut gugur zaza makin kurang.. paling best bau dia macam baru keluar dari salon je..wangi je rambut..zaza sangat-sangat suka..

Zaza akan sapu selepas mandi bila rambut dah macam nak kering sikit..dan kadangkala bila zaza rest zaza sapu-sapu kat kulit-kulit kepala.. plus zaza sapu juga di rambut sikit secara rata kat seluruh rambut

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

Bau dia yang sedap dan wangi tu buat zaza asyik nak cium je rambut..mehmeh

Seborin Hair Care  ni popular pada era tahun 1930-an dan banyak digunakan oleh hairdressers. Kini ia mudah didapati.

My Hair Care Products For Hair Loss

Seborin hair care ni tak berminyak. Ia mengandungi extract root ginger dan Pro-Vitamin B5. Untuk pakai, just sapukan pada rambut kering atau rambut kering selepas dicuci, kemudian urut perlahan ke kulit kepada kira-kira dalam masa seminit.  Tak perlu basuh atau bilas tonik. Biarkan je kekal di rambut dan akar.

You all nak cari boleh cari kat Shoppe dan Lazada okay..

Reading Time:

Jumaat, April 13, 2018

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Jumaat, April 13, 2018 8 Comments
CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit. Assalamualaikum..adakala kita ni tak sedar badan banyak daki..bila banyak daki mula la kawasan kulit yang berdaki tu jadi macam gelap-gelap sikit kan..sekarang ni ada banyak sabun pencuci muka dan badan yang boleh membantu menghilangkan daki dan menjadikan kulit lebih cerah antaranya adalah CokkoWhite Lightening Soap.

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap

Alhamdulillah zaza pun tengah cuba pakai sabun ni..kira-kira dah seminggu juga zaza pakai. Zaza gosok kat tangan, badan dan muka sebab sabun ni boleh pakai untuk ketiga-tiga kawasan yang zaza sebut tadi.

Sabun CokkoWhite Lightening ni wangi..bauan macam mana tak dapat nak gambarkan...tapi bau sedap..didatangkan dengan warna hijau yang cukup mengancam..warna kegemaran zaza tau dan juga dalam bentuk bujur..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Nampak macam ada putih-putih timbul tu adalah isi kelapa..ni sebab zaza dah pakai tonyoh-tonyoh sebab itu seakan keluar isi kelapa tu....

Best tau..rasa nyaman je rasa..ni kalau mandi dalam tab mandi ni..sambil tonyoh-tonyoh CokkoWhite ni..memang syok la kan..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Keistimewaan CokkoWhite Lightening Soap

Apa kesitimewaan CokkoWhite Lightening Soap ini..? bila korang pakai dengan kerap dan secara konsisten..apa yang akan terjadi adalah ia dapat menghilangkan parut jerawat dan jeragat di muka. Kalau korang ada daki-daki yang degil kat leher atau badan, Insyaallah hilang.Juga kalau ada bintik-bintik dekat muka dan juga badan..Insyaallah pun boleh hilang. Yang penting kena pakai dengan kerap lah..

CokkoWhite Soap ini juga dapat membantu menghilangkan sunburn atau kesan gelap akibat terkena cahaya matahari berlebihan. Kalau korang yang ada masalah kulit sensitif dan kulit kering pun sesuai menggunakan sabun ini.

Untuk mendapatkan kulit yang cerah pun boleh. Amalkan selalu mencuci muka dengan sabun CokkoWhite ni..

Kalau korang atau pun ssesiapa sahaja ada masalah bau badan, sesuai juga guna sabun ni kerana sabun CokkoWhite juga berfungsi untuk menghilangkan bau badan walaupun ketika korang berpeluh.

Kesitimewaan lain yang ada pada CokkoWhite Soap ini ia dapat mengembalikan kulit yang lembut seperti bayi. malah turut membantu melewatkan proses penuaan kulit supaya kulit kelihatan segar, awet muda dan juga flawless.

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Cara Penggunaan CokkoWhite Lightening Soap

Cara gunakan sabun ini adalah korang hanya perlu cuci muka dan badan atau pun dimana-mana kawasan yang gelap atau berdaki.. Untuk badan, korang boleh sental sepuas hati korang..boleh juga guna berus sental badan tu..lagi bertambah-tambah syok kan..biarkan seketika.. kalau macam zaza suka mandi lama-lama..so zaza buat dalam beberapa minit..lepas tu tunggu beberapa minit lagi dalam 15 minit ke..barula zaza bilas..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Ni muka zaza dok mengosok kat muka..bestt..lepas bilas terasa lembut je kulit tu..segar..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Kiri sebelum zaza pakai..kanan selepas seminggu lebih zaza pakai..

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit
Untuk bahagian tangan..zaza try cuci disebelah kiri je dulu.. rasa kulit macam ada smooth sedikit.. **keputusan dan hasil berbeza pada setiap individu**

Kandungan Dan Bahan Utama Di Dalam CokkoWhite Lightening Soap

Antara kandungan dan bahan utama dalam pembuatan sabun CokkoWhite ni adalah :

Olive Oil ( Minyak Zaitun )
umum mengetahui minyak zaitun mengandungi bahan antioksida yang dapat mengelakkan kulit dari terkena radiasi berbahaya

Tea Tree Oil
Minyak ini dapat menghilangkan jerawat dan jeragat serta parut-parut bekas jerawat. ia juga berfungsi untuk melembutkan kulit agar tidak mengelupas

Fucowhite
Merupakan bahan utama dalam sabun yang mengandungi agen-agen yang dapat memutihkan dan mencerahkan kulit

Vitamin C
Antara kebaikkan vitamin C adalah dapat melindungi kulit dari kering dan mengelupas. Ia juga dapat mncegah kulit dari tanda penuaan

Isi Kelapa
Dijadikan sebagai bahan Scrub bagi menghilangkan daki-daki degil yang menyebabkan kulit menjadi hitam

CokkoWhite Lightening Soap Hilangkan Daki Dan Cerahkan Kulit

Harga Dan Cara Pembelian

Bagi korang yang nak mencuba dan merasai sendiri sabun CokkoWhite ini, boleh membuat pembelian terus di 

Facebook : Cokko White 
Instagram : Cokkowhiteofficial
Telefon : 010 282 6344 / 014 263 6132

HARGA :

Sekotak : RM70

Harga PROMOSI terkini : 
Pakej A 
Sekotak RM60 dan percuma penghantaran

Pakej B
2 kotak RM100 + 2 Special FREE GIFT dan percuma penghantaran

Penghantaran percuma di seluruh Malaysia


Reading Time: