Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video


Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video. Assalamualaikum dan hi korang..khas buat korang peminat permainan video dan teknologi, dengan bangganya. Jenama Teknologi Global Infinix bakal melancarkan inovasi terbaru mereka iaitu siri Hot 10S di Malaysia.

Pelancarakan ini akan diadakan pada 13 Julai 2021 secara eksklusif di Shopee dan untuk pembeli, korang boleh "add to card" Hot 10S ini bermula 7 Julai. 

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Hot 10S ini dicipta khas buat peminat teknologi, pengemar permainan video, pelajar dan juga buat generasi muda dimasa akan datang.  Selain dari harga yang berpatutan, Hot 10S ini juga mempunyai penambahan baru kepada portfolio Hot 10.  Oleh itu, ia merupakan telefon pintar permainan video dan hiburan yang akan dinanti-nantikan yang membolehkan pengguna bermain permainan video dengan lancar dan dapat mengikuti trend terkini dengan lebih mudah.

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Untuk pelancaran dan memeriahkan lagi buat kesemua peminatnya, Infinix dengan kolaborasi permainan video Mobile Legends: Bang Bang ( MLBB ) telah mencipta penutup belakang telefon bimbit edisi terhad yang diukir dengan reka bentuk MLBB dan juga casing telefon MLBB estetik yang dibuat khas untuk siri Hot 10S ini. 

Infinix juga akan mendedahkan lebih banyak info mengenai spesifikasi dan ciri-ciri yang terdapat pada telefon ini semasa hari pelancaran itu nanti.

Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai siri Hot 10S, boleh layari laman web Infinix Malaysia, laman Facebook, Instagram dan Kedai Rasmi di Shopee.

Tentang Infinix

Infinix Mobile adalah jenama telefon pintar global yang merancang, mengeluarkan dan memasarkan portfolio peranti mudah alih yang berkembang di seluruh dunia di bawah jenama Infinix yang ditubuhkan pada tahun 2013. Menyasarkan Generasi Z, Infinix memberi tumpuan untuk mengembangkan teknologi canggih yang terkandung dalam peranti mudah alih yang dirancang dengan teliti yang menawarkan gaya, kekuatan dan prestasi yang halus. Peranti Infinix bergaya & dapat dicapai dengan pengguna akhir di barisan hadapan setiap langkah ke hadapan.

Dengan "THE FUTURE IS NOW" sebagai intipati jenamanya, Infinix bertujuan untuk memperkasakan remaja masa kini untuk menonjol dari orang ramai dan menunjukkan kepada dunia siapa mereka & apa yang mereka perjuangkan.

Portofolio produk syarikat dijual di lebih daripada 40 negara di seluruh dunia, meliputi Afrika, Amerika Latin, Timur Tengah, Asia Tenggara, dan Asia Selatan. Dengan berkembang pada tahap fenomenal, Infinix tumbuh 160% yang belum pernah terjadi sebelumnya selama 2018-2020 dan mempunyai rancangan besar untuk terus membuat peranti tingkat unggulan yang menawarkan reka bentuk menarik dan cadangan nilai yang kuat. Untuk sebarang info layari :https://www.infinixmobility.com/my/





CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan


McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan. Assalamualaikum dan hi semua. Diharap semuanya sihat-sihat dan ceria selalu ya. Sebenarnya, Sejak mco ni kan, zaza dah lama juga tak makan McD sebab dekat bandar yang zaza tinggal sekarang ini belum ada lagi restoran McD. Memang rindu sangat nak makan terutama burger nya memang zaza suka sangat. Harapnya suatu hari nanti McDonald’s bolehlah pula buka satu lagi cawangan dekat sekitar Jengka. Sebab sekarang ni Jengka pun dah maju tau. Banyak prasarana dan pasaraya besar baru macam mydin dah diwujudkan pada tahun ini. Sekarang ni, kalau nak makan McD pun, ada dekat bandar yang agak jauh dari tempat zaza. Tapi itulah, nak keluar ke sana memang tak boleh dah. Tambah pula servis penghantaran makanan pun tak masuk dekat kawasan zaza ni sebab jauh sangat.

Jadi, kalau buka dekat Jengka, dekat la sikit. Kalau buka nanti mahu tiap minggu atau bulan asyik nak order je kan, hehe..oh ye, baru-baru ini kan, zaza dapat tahu tentang satu inisiatif daripada McDonald’s Malaysia untuk menunjukkan penghargaan kepada warga frontliner negara kita.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Salah satu hospital yang menerima tajaan McDonald’s Malaysia, Hospital Bentong, Pahang

Bila tengok frontliner yang bekerja keras dan penat lelah mereka, memang buatkan zaza pun terasa sedih dan sebak didalam hati sebabnya kakak zaza juga merupakan salah seorang kakitangan yang bekerja di salah sebuah hospital di Pahang. Hari tu pun masa balik raya pun sehari je dapat cuti sebab perlu bertugas semula.

Oleh sebab itu, McDonald’s dengan penuh rasa tanggungjawab telah mengambil inisiatif dengan memberi tajaan dan membuat penghantaran makanan di lebih 70 buah hospital rawatan COVID-19 yang terletak di seluruh negara. Penghantaran ini dilakukan sekurang-kurangnya sekali dalam setiap minggu.

Tajaan makanan yang diberikan kepada hospital-hospital yang merawat pesakit COVID-19 ini pula telah melibatkan seramai 30,000 frontliners ( pekerja penjagaan kesihatan ).

Sebenarnya, inistiatif terbaru ini merupakan kesinambungan dari organisasi #KitaBoleh di seluruh negara yang mana ia telah dimulakan oleh syarikat itu semasa Perintah Kawalan Pergerakan ( MCO ) pertama pada tahun lalu.

Konsep #KitaBoleh yang dibuat oleh McDonalds’ Malaysia ini mula dilancarkan di platform media sosial mereka. Menurut McDonald’s Malaysia, tujuan mereka mewujudkan #KitaBoleh ini adalah untuk meningkatkan semangat semua rakyat Malaysia supaya mereka semua akan tetap terus bersatu dan menjaga semangat juang walaupun mereka sedang menghadapi masa -masa yang sukar ketika ini.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Antara yang terlibat merakam memori di Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, Kulai

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Tanda terima kasih dari Hospital Tampin

Bila sebut #KitaBoleh, ia melambangkan keberanian barisan hadapan yang bekerja tanpa penat lelah dalam usaha mereka untuk memerangi wabak tersebut. Malah panggilan #KitaBoleh juga merupakan panggilan nasional yang kerap kita gunakan.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

Menurut Encik Azmir Jaafar,Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia, beliau telah mengatakan,

"Sudah lebih dari satu tahun sejak Perintah Kawalan Gerakan (MCO) pertama dilaksanakan di Malaysia. Sejak itu, kita rakyat Malaysia telah melalui berbagai tahap kehidupan selama wabak ini,

"Apa yang tetap konsisten sepanjang masa-masa mencuba ini adalah ketekunan berterusan para barisan hadapan kami, yang pekerjaan hariannya menjadikan kehidupan kita lebih selamat setiap hari ketika kita melawan wabak ini," tambah Encik Azmir.

Encik Azmir juga turut mengenali pasukan restoran yang telah bertugas untuk menghantar makanan ke hospital, dan sedikit-sebanyak dapat mengukir senyumandi wajah barisan depan perubatan.

"Satu teriakan hebat kepada pasukan restoran McDonald's yang telah terlibat dengan hospital, dan memastikan bahawa barisan perubatan kami mendapat makanan kegemaran mereka," katanya lagi.

Apapun, marilah kita semua bersama-sama berdoa agar wabak COVID-19 yang sedang melanda negara kita ini berakhir dengan segera dan kita dapat menjalani kehidupan biasa sebelum berlakunya wabak ini. Amin. Mudah-mudahan Allah angkat doa kita semua.

Kepada McDonald’s Malaysia pula , tahniah diatas usaha yang dibuat ini. Semoga diteruskan di masa akan datang. Moga-moga mendapat ganjaran dan pahala didunia dan akhirat.

Untuk petugas-petugas hospital dan barisan hadapan semua, jangan berputus asa. Tetaplah terus bekerja dengan penuh semangat. Usaha kalian juga bukan sahaja untuk dunia, tetapi untuk akhirat juga. Insyaallah.

Bagi yang ingin mengetahui setiap perkembangan dan info lanjut tentang McDonald’s Malaysia, bolehlah mengikuti laman facebook mereka di https://www.facebook.com/My.McDonalds



CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi


Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi. Assalamualaikum dan hi korang..hari tu kan zaza ada share makanan sunnah dan dry food dari Kembara Sufi..kali ini zaza nak share pasal sambal dia pula. 

Zaza ni kalau makanan, tekak zaza memang selera kampung betul. Tak macam kakak yang lebih suka menu-menu western. So kalau macam bila keluar atau singgah mana-mana nak makan ke, memang suka sangat dengan masakan kampung. Tambah pula kalau makan nasi ada ulam-ulam, petai, jering dan budu..memang dua tiga kali juga lah tambah nasi..

Selain dari tu, zaza suka makan nasi dengan sambal hitam pahang. Ni pun buatkan zaza tambah makan nasi dua tiga pinggan..

Selain dari agensi travel  dan mengeluarkan makanan sunnah, Kembara Sufi ni pun ada keluarkan produk Sambal Ori Pahang tau.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Ada tiga jenis sambal iaitu Sambal Hitam Pahang, Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Acar Ikan Masin. Zaza dah rasa ketiga-tiga sambal ni.. untuk peminat sambal dan yang suka sambal pedas gila boleh cuba sambal 3 sekawan ni..

SAMBAL HITAM PAHANG

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal Hitam ni semua orang tahu kan rasanya macam mana kan. yang ni serius zaza cakap memang sedap sangat.. nak tulis dan share ni pun dah buat zaza kecur haha..lepas siap tulis ni, zaza nak makan nasi lah. Kebetulan ada petai jeruk sekali..memang ngam lah makan sekali dengan sambal ni..

Sambal ni memang pedas gila rasanya. Tak tahan juga makan pedas.. Berair mata tapi sebab rasanya yang sedap, tak kisahlah. Janji puas bila makan. Memang berselera betul.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Antara bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan Sambal Hitam Pahang ini seperti Shallot, Hot Cili Padi, Belimbing Buluh, Ikan Bilis, Minyak Sawit dan Garam. Dan yang penting ia bebas dari sebarang bahan pengawet.

Selain itu, Sambal Hitam Pahang ni pun boleh dijadikan pes masakan dan untuk tumis. Nak masak nasi goreng ke, pun boleh.

SAMBAL TEMPOYAK IKAN BILIS

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Bau Sambal Tempoyak Ikan Bilis ni pun dah cukup menyelerakan. Buat yang gemar tempoyak, sesekali bolehlah cuba menikmati hidangan nasi bersama Sambal Tempoyak Ikan Bilis ni.

Kalau bau pun dah sedap, apatah lagi rasanya..memang buatkan kita bertambah-tambah nasi. Cuma rasanya tersangatlah pedas. Rasa secuit pun dah terasa tahap kepedasannya. Macam zaza tak boleh makan pedas sangat tapi disebabkan sedap, zaza makan je di selang seli dengan air.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Antara bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan Sambal Tempoyak Ikan Bilis ini seperti Shallot, Hot Cili Padi, Durian Paste ( Tempoyak ), Ikan Bilis, Minyak Sawit dan Garam. Ia juga bebas dari bahan pengawet.

ACAR IKAN MASIN

Zaza memang suka ikan masin dan ini pertama kali zaza cuba makan Acar Ikan Masin dari Kembara Sufi ni. Baru rasa sekali terus dah jatuh hati tau. Rasanya sangat sedap dan pedas tapi tidak keterlaluan. Zaza siap boleh ratah lagi makan sambil tengok movie hehe..

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Dihasilkan dari bahan-bahan seperti Isi Ikan Talang, Pes Cili, Bawang, Bawang Putih, Halia, Cuka Makanan, Cili Padi, Minyak, Gula dan Garam.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Puas hatilah dapat rasa acar ikan masin ni. Juga boleh dijadikan pes masakan.

Packaging pun dibalut kemas. Kalau beli online pun insyaallah selamat dan tak pecah. Setiap botol mengandungi berat 200gram. Boleh juga kalau nak buat gift dekat kawan-kawan. 

SAMBAL 3 SEKAWAN

Pedas-Pedas manis
Penambah selera makan
Bekas simpanan yang kemas...mudah dibawa kemana-mana
Tahan lama
Kualiti terbaik

HARGA

1 botol : RM19 + RM3 caj pos
2 botol : RM38 + RM4 caj pos
3 botol : *RM57 + FREE CAJ POS*

Masih nak tunggu lagi?
JOM ORDER SEKARANG !!

CARA PEMBELIAN 

Call terus , Lambat-lambat nanti stok habis pula.
Tekan link Whatsaap Di Bawah untuk info lebih lanjut:-

Facebook : KS Legacy Pahang


CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia


Assalamualaikum, hi apa khabar? Harap semuanya sihat dan ceria selalu. Alhamdulillah baru selepas beberapa hari yang lalu kita menyambut Hari Raya kan..walaupun tak dapat beraya seperti tahun sebelum ini, tapi tetapi sambutan tetap meriah.

Btw kan, zaza ni memang penggemar tudung dan rajin beli. Kebanyakan koleksi hijab atau tudung zaza jenis plain shawl. Kalau jenis bercorak zaza kurang sikit tapi ada je yang bercorak sekali sekala zaza pakai. Selebihnya lebih kepada plain je. Rasa macam plain ni lebih sesuai dengan muka zaza ni..

So kali ini zaza nak share satu jenama tudung yang zaza suka iaitu MARHUNA. 

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Selalu je zaza dengar jenama Marhuna ni tapi baru kali ini zaza cuba dapatkan tudungnya. Apa yang menariknya pasal shawl ini adalah kerana rekaannya yang berbentuk pensel yang pertama di Malaysia. Ia dinamakan atau disebut sebagai Pencilbie by Marhuna

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Unikkan? Tak pernah lagi zaza jumpa shawl bentuk pensel macam ni. Sebelum ni memang zaza pun dah lama nak cari shawl yang bucunya jenis tirus. Alhamdulillah tak sangaka pula yang jenama Marhuna ni ada mengeluarkan jenis bucu yang memang sudah lama zaza mahukan.

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia
Kotak eksklusif Marhuna

Setiap pembelian Pencilbie ini didatangkan dengan kotak eksklusif berwarna biru gelap. Sesuai sangat kalau nak buat gift untuk ibu ke, kakak atau adik, rakan-rakan perempuan ke..pasti mereka suka sebab Pencilbie ni menggunakan material kain yang sangat berkualiti iaitu dari material Premium Crepe Chiffon dan lembut.

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia
Penggunaan material yang baik dan berkualiti memudahkan ia dibentuk dan terletak kemas

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Dengan saiz 180cm x 70cm pastinya ia labuh dan dapat menutup dada.  Bahagian belakang pula labuh menutup punggung.
Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di MalaysiaPencilbie dengan sebelah hujung tirus

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia
Sebelah lagi berbentuk bulat

Bentuk pensel ( tirus ) ini dicipta untuk menampakkan efek tinggi dan langsing. Amat mudah dibentuk dan dengan rekaan bentuknya kita boleh memilih untuk mengayakan sama ada di depan tirus atau di depan bulat.

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Ada lebih dari 15 warna pilihan yang pastinya membuatkan korang jatuh hati. Harganya pula sudah tentu harga yang mampu milik.

Kalau nak cuci pula, zaza galakkan rendam dan sental guna tangan je kalau ada kesan kotoran. kalau guna mesin basuh pastikan tidak bercampur dengan pakaian lain untuk mengelakkan kesan warna lain terkena tudung atau kesan seakan tompok minyak. Sebab tudung zaza pun banyak rosak bila ada kesan seolah tompokan minyak bila basuh dengan mesin.. memang sayang betul..

Info Tentang Jenama Marhuna

Disini zaza nak share sedikit info bagaimana weujudknya jenama Marhuna ini. MARHUNA berasal daripada nama seorang ibu, seorang ibu tunggal yang membesarkan pengasasnya, Pn. Nabiha Mohd Mashut dan adik beradiknya dengan hasil pendapatan menjadi tukang jahit di Kampung Felda Pasak, Kota Tinggi, Johor.

Berbekal minat beliau dan niat meringankan beban ibunya, Pn.Marhuna Tauhib ketika belajar di universiti. Perniagaan MARHUNA awalnya bermula dengan menolong ibu beliau menjual kain pasang di blog pada tahun 2010.

Pada 2021, MARHUNA telah dibangunkan semula dan diberi nafas baharu dengan misi membantu lebih ramai lagi wanita diluar sana untuk mendapatkan hijab yang berkualiti tinggi, disamping merealisasikan cita-cita ibu untuk mengubah nasib keluarga MARHUNA agar tidak terkubur begitu sahaja. Sekaligus, membantu masyarakat agar dapat sama-sama menjana pendapatan bersama MARHUNA melalui Program Dropship "Marhuna Squad Academy".

Baru-baru ini, Marhuna telah memperkenalkan rekaan hijab shawl yang diinspirasikan daripada bentuk sebatang pensel. Bila sebut tentang shawl, sudah tentu kita terus terfikirkan bentuknya yang segiempat sama.

Namun, kelainan yang ada pada Pencilbie Shawl mampu menyerlahkan keunikan kepada pemakainnya kerana bentuk tirusnya sengaja dicipta untuk membuatkan si pemakai nampak langsing dan tinggi. Ditambah lagi dengan penggunaan material yang berkualiti tinggi untuk memberi efek flowy dan premium ketika menggayakannya.

Bertepatan dengan tagline Marhuna, "The Hijab Match-Maker". Marhuna mempunyai kepakaran membantu wanita dalam mencari padanan hijab yang terbaik dan berkualiti tinggi agar bersesuaian dengan personaliti serta penampilan diri mereka, sekaligus mampu menyerlahkan keunikan dan kecantikan semulajadi wanita.

Bagi yang ingin mendapatkan Pencilbie by Marhuna ni, boleh terus membuat pembelian di :






CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi



Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi. Assalamualaikum, sebenarnya kan, akhir-akhir ini zaza kerap mengalami masalah kaki kebas. Benda ni dah terjadi beberapa bulan. Bila zaza duduk bersila, atau duduk atas kerusi, atau ketika bangun dari katil, kaki zaza jadi kebas. Itu menyebabkan zaza macam tak boleh nak bergerak sehinggalah rasa kebas tu hilang. Bila keadaan ini terjadi, zaza tak buat apa pun. Just biarkan ia menghilang sendiri.

Pernah juga zaza buat carian dekat google kenapa kaki kerap kebas. Risau juga sebabnya kaki kebas yang kerap boleh jadi petanda kencing manis. Takut juga kan tapi dalam sejarah keluarga zaza, tak ada pun yang mengalami sakit kencing manis.

Apa yang zaza tahu kebas ni adalah salah satu daripada kompilasi yang membabitkan saraf ( urat saraf rosak ) dan ia juga termasuk dalam kumpulan besar kompilasi neuropati diabetes.

Bila usia mencecah tiga series ni, macam-macam lah sakit yang mula muncul. Macam kebas ni pun zaza sendiri tak pasti punca bermula dari mana. Mungkin faktor pemakanan? Sebab zaza kerap sangat ambil makanan dan minuman bergula. Boleh kata setiap hari.

Sebab tu sekarang ni zaza pun tengah usaha nak kawal pemakanan. Tapi kadang tu terbabas juga makan macam-macam benda yang manis.

Disebabkan masalah yang zaza hadapi sekarang ni jugalah, zaza ada cuba pakai Garci Pro Gel.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

GARCI PRO GEL KURANGKAN RASA KEBAS , SAKIT LUTUT DAN LEGAKAN SAKIT SENDI

Sebelum zaza nak try produk ni, zaza ada buat carian dulu. Bila zaza tengok Garci Pro Gel ni baik untuk mengatasi kebas, itu yang zaza pun terus nak cuba.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

So, zaza nak share lah pengalaman zaza pakai Garci Pro Gel ni. Pada zaza Garci Pro Gel ni sejenis Massage Gel yang agak berbeza dari yang lain. Bila zaza sapu dekat kaki yang kebas, rasa macam ada satu kelegaan. Rasa sejuk dan kulit tapak kaki rasa segar.

Masa tengah terjadi kebas tu, zaza cepat-cepat sapu dekat seluruh tapak kaki sambil tu zaza urut-urut perlahan sehingga terasa kebas tu mula berkurang dan lama-lama menghilang.

Pada zaza betullah yang Garci Pro Gel ni boleh membantu mengurang dan menghilangkan kebas.

MANFAAT GARCI PRO GEL

Zaza amat sukakan baunya. Bau yang fresh dari herba-herba semulajadi. Bau yang menenangkan. Selain dari baik untuk bantu redakan masalah kebas, Garci Pro Gel ni pun dapat membantu mengatasi beberapa masalah lain antaranya :

  • Melegakan sakit urat dan sakit lutut
  • Melegakan kekejangan otot dan masalah sakit sendi
  • Melancarkan pengaliran darah dan merawat saluran badan tersumbat
  • Membantu mengelakkan risiko strok dan serangan jantung mengejut
  • Melegakan selsema dan pening kepala
  • Melegakan sakit perut dan sengugut
  • Membuang angin dalam badan

Zaza sapu hanya bila kebas tu muncul. Cuma sekali sekala, kalau kebas tak datang pun, zaza suka je sapu sikit-sikit kat kaki bagi darah lancar. Lagi best sapu sebelum tidur. Lega je rasa.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi
Tekstur Garci Pro Gel

Tekstur gel ini berwarna putih, ringan dan lembut je. Bila dah sapu tu, akan rasa sejuk-sejuk je dan berangin. Paling best ia tak melekit pun. Tidak panas dan menyerap ke dalam kulit dengan pantas.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi
Selepas di sapu seketika

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

Garci Pro Gel ni mengandungi 100% bahan semulajadi yang selamat digunakan. Ia dikeluarkan oleh syarikat MISG GLOBAL dan telah mendapat kelulusan KKM.

Garci Pro Gel ini merupakan produk yang berasaskan minyak kayu putih atau lebih dikenali sebagai Eucalyptus Oil yang mampu membantu melancarkan peredaran darah di saluran darah dan saraf. Ia amat mudah meresap ke dalam kulit kerana telah dihasilkan menggunakan teknologi nano.

Selain dari minyak kayu putih, bahan lain yang terdapat dalam Garci Pro Gel ini antaranya Argan Oil, Peppermint ( Daun Pudina ), Aloe Vera, Epal Hijau dan Menthol Crystals.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

CARA PENGGUNAAN GARCI PRO GEL

Cara penggunaan gel ini senang je. Just picit je sedikit gel dan sapu kat mana-mana bahagian yang rasa kebas, lenguh dan sambil tu urut secara perlahan-lahan.

Gel ini sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita yang mempunyai masalah seperti yang zaza beritahu di atas tadi. Pada yang aktif bersukan pun boleh menggunakannya.

TIPS PENGGUNAAN GARCI PRO GEL

Sedikit tips zaza nak share bila menggunakan Garci Pro Gel ni. Boleh amalkan iaitu

1. Untuk yang sakit kebas kurang dari 6 bulan – dinasihatkan guna 3 kali sehari iaitu waktu pagi, petang dan malam sebelum tidut

2. Untuk sakit kebas lebih dari setahun dan strok – dinasihatkan supaya sapu gel ini 4 jam sekali.


Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

So pada mana-mana rakan dan pembaca yang berminat nak cuba Garci Pro Gel ni bolehlah membuat pembelian terus melalui :

Website : https://garciprohq.com/
Instagram : https://m.facebook.com/gelsarafHq
Facebook : https://instagram.com/garcipromalaysia

Sekarang ni ada promosi yang ditawarkan. Beli 2 percuma 1 dan kos penghantaran adalah Percuma. Maklumat lanjut layari laman sesawang di atas.

CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee


Assalamualaikum,  Alhamdulillah pejam celik sudah pertengahan ramadan dah kita. Raya pun dah hampir berkunjung tiba. Cuma tahun ni ramai bersedih sebab masih tak berpeluang untuk pulang beraya dekat kampung memandangkan keadaan negara kita yang masih dilanda wabak covid -19. 

Jomlah kita berdoa sama-sama semoga wabak ini berakhir dengan cepat dan semoga tahun hadapan kita dapat menyambut ramadan dan syawal seperti tahun-tahun sebelumnya. 

Tentu masih ingat zaman dulu kala, rajin diantara kita yang membalas kiriman kad raya yang diberi rakan dan orang tersayangkan. Nostalgia sungguh. Biasa kad raya yang dikirim tu pula ambil masa 7 hari hingga 2 minggu nak sampai. Sampai sekarang pun zaza masih simpan kad raya yang diberi rakan masa tahun 2018. Itu je la kenangan yang ada. 

Btw, sekarang ni lebih mudah bila wujudnya Kad Raya Digital. Lagi pantas dan paling best, orang lain pun boleh membalas ucapan kita tu. Dan ada muzik raya autoplay ( ada setengah peranti tak dapat autoplay, jadi korang boleh klik icon lagu untuk dengar )

Macam mana ia berfungsi? Kat mana nak tempah dan beli Kad Raya Digital ni?

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Sebenarnya Kad Raya Digital ni hasil dari team Envitee. Sangat menarik dan zaza sendiri dah cuba menggunakan platform ini. Jadi zaza nak share cara untuk korang beli dan guna.

Harga Kad Raya Digital ni pun cuma RM19 je. Memang murah kan? 

Langkah 1 : Buka dan daftar dekat https://raya.envitee.com/
Langkah 2 : Log in dan korang akan di bawa ke bahagian utama Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian utama dan ada 100 lebih design kad yang menarik

Langkah 3 : Pilih design kad raya kegemaran dan buat pembelian. Selepas pembelian, korang ada berjumpa bahagian edit " Card Setting". Masukkan url contohnya nama " zazaraya2021"  dan klik "Save and Go To Card Info "

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Pilih design dan buat pembayaran

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian Card Setting

** jangan tick lagi Go To Live tu sebab ini korang kena tick selepas siap design kad digital korang tu**

Langkah 4 : Design Kad Raya Digital korang tu dengan masukkan info-info yang diperlukan.

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Masukkan ucapan raya dan pilih lagu raya kegemaran dekat Playlist

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Upload Design Custome Here tu korang boleh masukkan gambar sendiri. Saiz untuk ini 1 : 1

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian Bottom Navigation, masukkan nama dan no telefon. Selepas tu klik Comfirm


Langkah 5 : Selesai isi, Klik " Comfirm" dan selepas tu barulah korang kena tick " Go To Live"
 
** Untuk tick Go To Live, korang pergi ke My Account dan akan terpapar bahagian seperti di bawah ini ( Copy, Edit, My Raya Wishes ). Klik " Edit dan Tcik Go To Live "


Selesai.

So korang boleh Copy Link dan Copy Text dan kirimkan ke rakan-rakan. Contoh macam zaza buat ni..

Hi, saya zaza iman.

Ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.
Ingatan tulus ikhlas saya dan keluarga buat semua rakan-rakan dan saudara mara.
Maaf tak dapat balik raya atau ziarah menziarah..

Sedikit pantun buat semua..

Tangan dihulur maaf dipohon,
Tanda ikhlas mensucikan diri,
Salah dan silap harap diampun,
Semoga berbahagia di Aidilfitri.

Sila klik link ini untuk buka kad raya digital.



Paparan Link Kad Raya Digital korang tu akan terpapar seperti ini

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Korang scroll je dekat link raya zaza tu. Macam zaza cakap tadi, ada muzik raya autoplay ( ada setengah peranti tak dapat autoplay, jadi korang boleh klik icon lagu untuk dengar )

Kalau guna pc/laptop memang lagu akan autoplay


Untuk rakan-rakan membalas ucapan tersebut, just klik Ikon Pink tu.  Masukkan nama dan ucapan dan Submit


Antara ucapan balas dari rakan-rakan zaza..terima kasih korang..

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee


Pada rakan lain jika sudi boleh tinggalkan ucapan korang dekat zaza okay..


Terima Kasih dan zaza amat menghargainya :)



Korang juga boleh rujuk Youtube ( Full Tutorial ) cara-cara menggunakannya di :





CONTINUE READING
Zaza Iman
9 Comments

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata


Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata. Akhir-akhir ni zaza kerap lesu dan cepat penat. Semuanya atas sebab bila zaza hadap buat kerja di waktu malam sampai 3-4 pagi..sudahnya bila masuk je pukul 10 pagi ke siang hari, mulalah lesu dan mengantuk gila.

Disebabkan benda ni berlarutan beberapa minggu, sekarang zaza dah cuba ubah tabiat tu. Alhamdulillah, bila siang je dah tak mengantuk sangat. Selain dari ubah tabiat tu, zaza ada juga cuba amalkan suplemen tambahan supaya badan zaza lebih cergas.

Suplemen yang zaza cuba adalah Ecolite Boostick Concentrated. Ecolite Boostick ni boleh membantu untuk memberikan tenaga pada badan yang keletihan, baik untuk mencantikkan kulit dan membantu melegakan keletihan mata. So sebab itulah zaza nak cuba sebab nak tengok keberkesanannya nanti.

Zaza baru je cuba beberapa hari. Walaupun baru cuba, zaza nak kongsilah dengan pembaca kebaikkan Ecolite Boostick ni. Lagi pun jenama Ecolite ni memang dipercayai sejak sekian lama.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick ni mempunyai 3 jenis rasa iaitu:

1. Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear ( baik untuk kecantikan kulit )
2. Ecolite Boostick Concentrated Red dates and Date Palm ( baik untuk kecantikan kulit )
3. Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum ( baik untuk kesihatan mata )

1. Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear 

Dihasilkan dari pati pekat buah pear dan sarang burung. Selain itu ia turut mengandungi beberapa bahan lain seperti  Lily Bulb, Tuckahoe, Monk Fruit, Kudzu Root, Ophiopogon Tuber, Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear ni baik untuk kecantikan kulit. Terdapat kandungan air, serat dan nutiren yang tinggi pada buah pear. Digabungkan pula dengan asid sialic sarang burung yang dapat membantu memperbaharui sel kulit sekaligus memberikan khasiat tambahan.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Selain itu, ia juga dapat mencegah sembelit dan sistem pencernaan. Elok sangat lah untuk zaza makan sebab zaza memang ada masalah sembelit. Bila datang je masalah tu, boleh 1-2 jam jugalah duduk dalam tandas. Teringat pengalaman zaza dulu selama 3 jam dalam tandas awam gara-gara sembelit yang teruk. 

Rasanya memang sedap sangat. Pada yang gemar tidur lewat malam, sesuai lah untuk ambil Ecolite jenis ini.

2. Ecolite Boostick Concentrated Red Dates and Date Palm

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Red Dates and Date Palm

Umum mengetahui yang buah kurma mempunyai banyak khasiatnya. Ia sering digunakan dalam produk kecantikan dan kesihatan. Dengan campuran buah kurma dan kurma merah yang kaya dengan kandungan zat besi dan Vitamin A, Vitamin C, iron, Cellulose,  dan riboflavin, ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah kurang darah, meningkatkan fungsi hematopoietik, mencantikkan kulit, menyuburkan rambut dan melegakan sembelit.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Bahan lain yang terdapat dalam Ecolite Boostick Red Dates and Date Palm ini seperti Brown Sugar, Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup (GOS).

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

3. Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum

Kebiasaannya zaza selalu buat dan menyiapkan kerja-kerja design pada waktu malam. Jadinya bila menghadap pc terlalu lama, mata memang boleh jadi kering dan cepat je rasa letih. Oleh itu, untuk mengurangkan dan mengatasi masalah tu, zaza cuba ambil Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum pula.


Wolfberry merupakan buah goji yang sememangnya diketahui banyak digunakan dalam produk kesihatan.  

Selain Wolfberry, bahan lain yang terdapat dalam perisa ini adalah White Chrysantemum ( bunga kekwa ) dan buah Delima. Ia mengandungi banyak nutrien yang bermanfaat dan baik dalam membantu melegakan keletihan mata, mencegah katarak, masalah rabun, melindungi dari cahaya biru, dan bertindak sebagai anti-pengoksidaan.

Info lain mengenai Ecolite Boostick

Ecolite Boostick dihasilkan mengunaakan bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dengan menggunakan teknologi terkini. Setiap produk dipilih dari bahan semulajadi kelas pertama yang memenuhi spesifikasi makanan dan menggunakan pengeluaran aseptik dan teknologi pengenap aseptik.

Proses pengeluaran berlangsung lebih dari 24 jam, merangkumi pengekstrakan, penumpuan, penyediaan pes (pes penapisan madu) hingga pengumpulan pes. Setiap langkah diperiksa dengan teliti untuk memastikan kebersihan dan kualiti nya terjamin.

Halal dan Selamat

Produk Ecolite Boostick ini semestinya HALAL ( disahkan oleh JAKIM ) dan SELAMAT untuk dimakan. Ia juga telah lulus ujian standard makanan HACCP yang ketat.

Cara Pengambilan

Ambil 2 sachet sehari. Macam zaza nak jimat ambil satu sachet je sehari. Hanya koyak dan makan terus atau boleh juga campurkan dengan air suam. 

Untuk menyimpan pula, seeloknnya disimpan di tempat yang sejuk dan kering. Setiap sachet didatangkan dengan saiz 12g.

Harga dan cara Pembelian

Harga bagi sekotak Ecolite Boostick ini cuma RM38.80 ( ada 10 sachet ). So, kalau korang teringin nak cuba produk ni bolehlah beli dekat farmasi berdekatan seperti Guardian, Big Pharmacy dan Health Lane Family Pharmacy.

Atau pembelian online di Shopee Ecolite Malaysia . Untuk info lanjut boleh layari :










CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)