Sabtu, Oktober 14, 2017

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver Kelantan

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver. Assalamualaikum dan apa khabar rakan-rakan zaza tersayang. Harapnya semua sihat. Zaza memang tak pernah nak ada aksesori seperti cincin. Cuma baru-baru ni zaza terima cincin merisik dari bakal mertua. Itulah cincin pertama zaza. Bila dah ada cincin dijari, terasa nak tambah lagi. Terasa cantik pula diri ini apabila mengenakan cincin,berseri- gittu..mehmeh

Trend sekarang ni zaza tengok wanita-wanita banyak memakai aksesori yang jenis ukir nama,bukan setakat cincin, malah gelang pun ada jenis yang boleh ukir nama. Pernah zaza tengok ada seorang makcik datang ke tempat kerja zaza pakai gelang ukir nama.Cantik sangat. Berkenan zaza tengok.

Maklumlah lumrah wanita..memang amat suka barang kemas dan perhiasan wanita terutaman gelang, cincin, rantai kaki dan rantai leher.

Cincin Ukir Nama Murah Dari Asiasilver

Rabu, Oktober 11, 2017

Alami Sengugut? Cuba 5 Tip Ini

Alami Sengugut? Cuba 5 Tip Ini


Alami Sengugut? Cuba Tip Ini. Sakit sengugut memang sangat perit. Adakala sampai tak boleh nak bangun. Ada setengah dari kita juga mengambil pil tahan sakit untuk meredakan kesakitan.

Sebenarnya rasa sakit sengugut ni boleh dikawal jika kita tahu cara bagaimana mengalihkan minda dari terus memikirkan kesakitan tersebut.

Disini terdapat 5 Tip yang boleh dicuba saat mengalami sengugut. Mungkin dengan cara ini dapat mengurangkan kesakitan tersebut,

Mendengar Lagu - Sekiranya berasa susah untuk tidur kerana rasa sakit sengugut,cuba tenangkan diri dengan mendengar lagu. Mendengar lagu dapat membuatkan diri dan minda berasa tenang dari emosi dan perasaan marah akibat rasa sakit yang dialami.

Mandi Air Panas - Cubalah mandi dengan air panas atau suam. Ini kerana haba yang panas dapat membuatkan pengaliran darah ke arah bahagian pelvis berjalan lancar. Sekaligus ia membantu menenangkan otot kejang akibat sakit sengugut.

Tidur - Jalan mudah untuk melupakan sakit sengugut yang terjadi. Setelah bangun dari tidur, badan akan berasa segar dan bertenaga. Sekaligus kesakitan yang dialami reda dengan segera.

Minum Teh Halia Atau Kayu Manis -  Cuba ambil minuman panas yang berasaskan herba.Kerana minuman panas dapat mengurangan kekejangan. Umum mengetahui halia sangat bagus untuk menghilangkan rasa sakit manakala kayu manis berfungsi sebagai anti-radang yang dapat mengurangkan kekejangan di bahagian uterine.

Makan - Kebiasaannya apabila sengugut berlaku,kita akan cenderung untuk makan. Ia disebabkan badan kita menggunakan lebih kalori sewaktu sengugut dan adanya ketika menstruasi. Peningkatan penggunaan kalori tersebut membuatkan badan membakar lebih banyak kalori dan membuatkan berasa cepat lapar. Oleh itu, makanlah apa sahaja kerana ia dapat membuatkan rasa sengugut berkurangan. sumber - majalah EH


Jumaat, Oktober 06, 2017

Bayview Langkawi Hotel | Percutian Di Tepi Pantai Dengan Harga Murah

Nikmati Percutian Di Tepi Pantai Dengan Harga Murah. Menikmati keindahan pantai begitu mengasyikkan. Cuba bayangkan percutian korang kali ini korang menginap di sebuah hotel berhampiran dengan persisiran pantai yang cantik sambil tu boleh menikmati angin sepoi-sepoi bahasa.. perghhh nyaman nya!!! Terasa tenang. Malah segala masalah kerja atau masalah peribadi boleh hilang tanpa kita sedar kan..

Nikmati Percutian Di Tepi Pantai Dengan Harga Murah

Rabu, Oktober 04, 2017

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral. Kucing adalah merupakan haiwan yang dekat dengan manusia. Rata-rata memang ramai menjadikan kucing sebagai haiwan peliharaan.Begitu juga dengan zaza.. pernah bela hampir 15 ekor kucing..paling seronok bila ada kucing banyak ni, time nak makan. Berebut-rebut sambal mengeow-geow tak sabar nak makan.. Ok itu kenangan dulu.. semuanya dah mati dan ada yang hilang. Sekarang zaza ada 2 ekor je kucing bernama wafa dan Kandy.

Apa yang nak zaza cerita adalah tentang seekor kucing yang bernama Chase. Mungkin ada dikalangan zaza pun pernah baca kisah tentang Chase ni..

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Chase, kucing comel yang telah dilanggar oleh sebuah kereta beberapa tahun lalu di jalan raya. Kemudian ada seorang lelaki yang mendengar tangisan Chase dan segera menyelamatkannya.
Chase dibawa ke sebuah klinik Haiwan dan doktor segera megubati Chase.

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Seorang doktor haiwan bernama Melissa yang turut berkerja di sana menjaga Chase dengan penuh kasih sayang.

Chase dan Melissa telah dihantar ke sebuah Hospital Universiti Tenn Vet untuk membuat pembedahan plastik tetapi tidak berjaya.

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Sejak itu Chase hidup dalam keadaan yang berbeza dari kucing-kucing yang lain dimana rupanya seolah sudah tiada. Wajah Chase kelihatan merah jambu dan hanya ada tisu-tisu muka. Tiadalagi bulu-bulu tumbuh.

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Bagaimanapun Chase mempunyai penglihatan yang baik dan suka bermain dan mesra. Walaupun wajah Chase kelihatan menakutkan tetapi Chase adalah kucing yang cukup bertuah kerana disayangi  dan dicintai oleh ramai orang.

Chase Kucing Tanpa Wajah Viral

Bagi penjagaan Chase pula, pemiliknya perlu memberikan ubat untuk matanya setiap beberapa jam agar matanya sentiasa lembab dan tidak sakit.

Pemiliknya sering berkongsi wajah-wajah Chase dan aktiviti yang Chase lakukan. Apa pula komen korang tentang Chase? Comel kan :D

Kredit Foto dan Pemilik >>> Chase No Face / Chase Heart Face

Jumaat, September 29, 2017

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink. Hi everyone.. apa khabar  korang semua.. sebenarnya zaza agak lupa jenis kasut yang zaza pakai ni..sebab kasut ni hampir sebulan juga nak sampai dekat zaza. So status tentang kasut ni pun dah clear dari account shopping zaza tu..that why zaza lupa nama kasut ni..but zaza namakan dia kasut sandal tumit tinggi blink-blink..ok kot?

Kasut Sandal Tumit Tinggi Blink Blink

Jumaat, September 22, 2017

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia. Baru-baru ini bersempena dengan Hari Malaysia pada16 September yang lalu, Lulu Hypermarket berjaya memecah rekod apabila berjaya menghasilkan Kek Buah Terpanjang di Malaysia. Ukuran kek tersebut adalah 123.3 meter.

Kek Buah Terpanjang itu berjaya mendapat pengiktirafan dari Malaysia Book of Record sebagai kek terpanjang di Malaysia setakat ini.

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Seramai 8 orang chef bersama kaki tangan pasaraya telah berusaha untuk menyiapkan kek tersebut.
Kek Buah tersebut dihiasi dengan pelbagai jenis buah segar seperti Epal, Anggur, Kiwi, Ceri, Mangga dan Nanas.

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah tersebut juga diberikan kepada semua pelanggan di Lulu hypermarket.

Pada hari tersebut juga pihak Lulu Hypermarket turut mengadakan kutipan amal. Kutipan ini untuk diberikan kepada Rumah Cheshire Selangor hasil daripada jualan kek tersebut.

Lulu Hypermarket menyediakan semua produk Halal. Lulu Hypermarket mempunyai 5 tingkat. Bagi barangan dapur dan basah ia terletak di tingkat bawah. Barang basah seperti sayur-sayuran, buah-buahan, ayam, ikan segar, daging, dan lain-lain.

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Di tingkat 2 pula ialah Lulu Fashion Store dimana ia merangkumi produk pakaian untuk wanita. Tingkat 3 pula Lulu Fashion Store Khas untuk lelaki. Banyak pilihan jenama dan semestinya harganya murah.

Ada juga bahagian Lulu Celebrate yang menjual pakaian kaum India. Harga pula ada yang murah dan ada yang mahal mengikut jenis material.

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Di tingkat 4 pula ada bahagian menjual barangan elektrik seperti Peti ais, Tv dan lain-lain.
Tingkat 5 pula adalah bahagian makanan atau Food Court. Ada bermacam makanan djual disitu. Terdapat juga kemudahan surau dan tandas

Kek Buah Terpanjang Dicipta Oleh Lulu Hypermarket Malaysia

Untuk datang ke Lulu hypermarket ni ada bahagian parking di bahagian bawah B1 dan B2 dengan kadar bayaran parking RM4.00

Bagi korang yang berdekatan bolehlah datang ke Lulu Hypermarket ini.Bolehlah bawa kawan-kawan dan keluarga dihujung minggu.