Zaza Iman: ADVERTORIAL



Memaparkan catatan dengan label ADVERTORIAL. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ADVERTORIAL. Papar semua catatan

Jumaat, Disember 16, 2016

MAHA 2016 Berjaya Tarik Jutaan Pengunjung
Jumaat, Disember 16, 2016 2 Comments
MAHA 2016 Berjaya Tarik Jutaan Pengunjung. Assalamualaikum rakan-rakan zaza semua. Apa khabar. Baru-baru ini zaza berkesempatan hadir ke MAHA 2016 ( Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia.

Last zaza pernah datang semasa tahun 2008 kalau tak silap. Dan MAHA 2016 kali ini memang cukup meriah sangat. Tapi sayangnya zaza tak dapat lawat banyak tempat. Dengan kaki sakit. So berpeluang ke kawasan-kawasan berdekatan je. Sedih rasa hati tak dapat melawat kasawan upin ipin dan lain-lain


MAHA 2016 Tarik Jutaan Pengunjung
Meriahnya sambutan dari orang ramai

MAHA 2016 Tarik Jutaan Pengunjung

MAHA 2016 Tarik Jutaan Pengunjung

Berkonsepkan OUR FOOD, OUR FUTURE MAHA 2016 berjaya menarik 3.7 pengunjung. - Sumber Berita Harian,

MAHA 2016 telah diadakan di Taman Pameran Pertanian Malaysia, MAEPS Serdang. Pameran MAHA 2016 ini berlangsung dari 1 Disember sehingga 11 Disember lalu.

Turut hadir ke pameran MAHA 2016 ini ialah Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani iaitu Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

MAHA 2016 Tarik Jutaan Pengunjung
Wali Band

Selain pameran dan jualan tentang hasil pertanian, terdapat juga Kampung Mok Cun, Upin Ipin dan juga festival muzik.

Beberapa artis juga turut hadir membuat persembahan. Zaza juga berkesempatan bergambar bersama artis dari Indonesia, Wali Band.

MAHA 2016 Tarik Jutaan Pengunjung

Masa zaza datang..memang ramai sangat orang. Sepanjang berada di MAHA 2016..apa yang zaza beli dan bawak balik adalah selonggok jagung je..mehmeh... Bukan main lagi berjalan sana sini tapi yang dibelinya hanya selonggok jagung berharga RM5.00

Sebenarnya juga zaza nak beli pokok buah-buah tapi sayang zaza tak boleh nak bawa balik memandangkan untuk balik semula ke tempat zaza tinggal adalah dengan menaiki bas..so susah la pulak kan..

Apa pun zaza amat gembira datang ke MAHA 2016 kali ni.. seronok....Rasa nak pergi lagi sebab tak puas. Insyaallah tahun depan jika ada lagi zaza nak pergi dan shopping lebih banyak lagi.. ;)


Reading Time:

Khamis, Disember 01, 2016

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata
Khamis, Disember 01, 2016 4 Comments
Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata. Assalamualaikum dan hai kawan-kawan zaza..apa khabar semua? Sihat? Semoga semuanya sihat dan ceria selalu.

Zaza tahu banyak di kalangan kawan zaza ni alami lebam bawah mata. Memang ia mencacatkan penampilan seseorang. Stress kan rasa. Kadang tu nak guna petua orang dulu rasa malas. Yela nak kena itu ini. Tercari-cari jugalah cara mudah. Akhirnya kan..zaza dah jumpa satu produk baru khusus untuk menghilangkan lebam-lebam dan lingkaran gelap bawah mata tu.

Produk baru ni adalah AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR. Tapi sebelum tu kan zaza nak ceritakan kenapa lebam bawah mata terjadi. Apa puncanya yang sebenar?

6 PUNCA TERJADI LEBAM BAWAH MATA

1. Ia adalah disebabkan keturunan. Untuk pengetahuan semua, Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur.

2. Stress / Kurang Tidur dan Keletihan- Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.

3. Mata yang bekerja lebih keras iaitu - Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.

4. Faktor pertambahan Usia dan Penuaan- Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun.

5. Alergik atau alahan - Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat.

6. Kekurangan zat besi atau mengalami Anemia- Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam.

PETUA ORANG LAMA ZAMAN DULU KALA UNTUK MENGHILANGAN LEBAM BAWAH MATA ADALAH :

1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup.
2. Amalkan pemakanan sihat seperti pengambilan sayur dan buah-buahan
3. Memperbanyakkan minum air kosong sebab ia dapat mengawal kelembapan kulit
4. Menggunakan ais, timun dan uncang teh

Bagaimanpun tip ini adakala tidak berhasil. Jadi tip mudah adalah menggunakan produk jenis BIOMIST seperti AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR

Korang alami masalah-masalah lebam bawah mata? Ni dia AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR yang dicipta khas untuk merawat masalah tersebut. Produk ini adalah ciptaan Inovasi baru teknologi KSK III terkini dari Jepun. Ia mempunyai kandungan bahan semulajadi. Amat sesuai digunakan oleh wanita dan juga lelaki.

Apa yang bestnya produk AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR?

Produk ini dapat membantu meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran mata dan menebalkan kulit di bawah mata sekaligus dapat mengurangkan bayangan mata yang nampak jelas.

FUNGSI DAN KEBAIKKAN
AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL
SKIN ACTIVATOR

Ia membantu menegangkan kawasan sekeliling mata
Menghilangkan bulatan hitam di bawah mata
Dapat melembab dan mengurangkan kesam lebam kulit di sekeliling mata
Ia dapat menengangkan kawasan kulit bawah mata
Mengurangkan rasa letih pada kulit bawah mata
Dapat menjadikan kulit mata lebih segar dan sihat
Dapat menghilangkan garis-garis  kulit bawah menjadikan ia licin dan halus sekitar mata

Cara pakainya cukup mudah. Hanya picit sedikit ke tapak tangan dan sapu di bahagaian bawah mata. urut perlahan dan biarkan ia meresap.

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

AMEENA KSK III ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR ini juga bebas dari sebarang bahan kimia berbahaya. Ia juga HALAL dan SELAMAT digunakan. Produk istimewa ini juga telah mendapat kelulusan KKM ( No kelulusan NOT KKM 151205676K )

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata
Pihak AMEENA sendiri telah ke Jepun bagi menghasilkan produk AMEENA KSK III

Ameena KSK III Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata

Zaza pun masih lagi mencuba produk ini. Buat kawan-kawan zaza dan sesiapa sahaja nak cuba sendiri produk ni..boleh la terus membuat pembelian di 

Instagram : @ameena_khk
Tel : 019 508 1433 ( Eyda )

HARGA : RM150.00  ( WM )
RM160.00 ( EM )

#ameena #lebambawahmata #lebammata
#ubatmatalebam #misiterusjalan


Reading Time:

Khamis, September 15, 2016

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai
Khamis, September 15, 2016 5 Comments
Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai. Zaza memang suka sangat beli belah secara online. Kebanyakan barangan seperti pakaian,kasut dan makeup menjadi kegilaan zaza. Memandangkan masa untuk keluar terhad..so zaza lebih suka membeli atas talian saja.

So kat sini zaza nak kenalkan kat korang satu website shopping online yang sedang popular iaitu EZBUY

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai

Di EZBUY terdapat beribu item yang dijual. Memang gila la tengok. Antara barangan yang dijual seperti pakaian wanita,pakaian lelaki, permainan kanak-kanak, kasut, aeg dan aksesori, barangan sukan, peralatan rumah dan dapur, peralatan pejabat,barangan motor,produk kecantikan dan kesihatan, barangan telefon dan juga komputer.

Terdapat pelbagai jenama yang boleh korang pilih. Harga ada yang murah. Ada yang sedikit mahal. Pun begitu bijaklah membeli.

Paling menyeronokkan di EZBUY ni adalah kos penghantarannya hanya RM8.80 (unlimited parcel size & weight )

So dah tak sabar rasanya nak shopping di EZBUY? Jom tengok caranya seperti dibawah.

1. Daftar acc EZBUY. Setelah berjaya daftar boleh la mula membuat pesanan
2. Pilih pesanan yang korang nak. Klik ADD TO CARD
Macam zaza pilih baju New Winter Fashion Show Rose Print Pettiskirt Dressess
berharga RM64.71 ( panjang betul nama item :p )

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai


3. Pilih kos penghantaran. Disini ada empat pilihan. So kalau nak murah pilih la yang biasa. Selepas siap pilih CHECK OUT

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai

 3. Masukkan butiran peribadi seperti nama, alamat dan nombor telefon.
Pastikan segala maklumat adalah betul

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai


4. Selesai proses mengisi maklumat peribadi....maka akan keluarlah page seperti dibawah. 
Seterusnya klik TOP UP NOW

Ezbuy Laman Web Shopping Murah Pilihan Ramai

5. Akhir sekali..pilihlah cara pembayaran yang korang mahukan.

Haaa...senang dan mudah je kan?


Bagi korang yang baru mendaftar dengan EZBUY, korang juga berpeluang untuk mendapatkan voucher bernilai RM15 yang akan dimasukkan ke dalam account EZBUY korang.

So kalau korang nak membeli belah di EZBUY daftar je di sini..



Reading Time:

Isnin, Jun 06, 2016

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA
Isnin, Jun 06, 2016 7 Comments

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA. Terdedah kepada sinaran UV atau cahaya matahari terik dalam tempoh yang panjang adalah antara punca terjadiya masalah kulit wajah termasuk kanser kulit. Perkara ini didedahkan oleh Pakar Estetik dan Kecantikan, Dr. Hatun Deleila Azrai dalam Majlis Kempen Kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda” anjuran Ephyra.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

Antara masalah kulit yang timbul termasuklah jeragat, tompok hitam atau ‘melasma’ yang menyebabkan wanita kurang berkeyakinan diri untuk berjumpa orang ramai. Seawal usia 20-an, wanita berisiko untuk berdepan dengan masalah kulit wajah.  Jeragat terutamanya, bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang malahan tanpa pengawalan dan rawatan yang betul ia boleh menjadi masalah serius.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA


“Kajian menunjukkan 80-90% wanita Asia mengalami masalah jeragat akibat sinaran UV. Sinaran UV dari matahari yang berlebihan menghasilkan melanin yang banyak. Melanin diperlukan oleh kulit untuk melindungi sel daripada rosak. Namun, sekiranya penghasilan melanin berlebihan, ia akan menyebabkan tompok hitam terjadi dan tidak terkawal.”
Kempen kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda!” yang dianjurkan Ephyra memberi kesedaran kepada wanita untuk menjaga dan menghargai kulit wajah mereka dalam cabaran cuaca hari ini.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

Pengarah Urusan & Pengasas Ephyra ; Pn. Amiza Amiruddin memberitahu Ephyra kini menambah dua lagi produk penjagaan wajah iaitu Serum Ephyra Skin Nano Advanced Repair & Pelembap Muka Ephyra Skin Snow Advanced White Repair. Disamping ‘killer product’ mereka iaitu sabun pencuci muka Ephyra Skin Bar.
Serum yang berteknologi Nano & dipatenkan di Switzerland ini bertekstur ringan dengan bahan asasnya adalah air. Manakala pelembap muka dengan teknologo Geno-White pula sangat mudah menyerap dan langsung tidak melekit atau berminyak apabila digunakan.


Ia dirumuskan khas dan difokuskan kepada masalah kulit wanita Asia seperti jeragat, jerawat, parut jerawat, kulit kendur dan kulit kusam. Formulasi semulajadi yang hebat digunakan dengan kandungan bahan antioksida seperti Glutathione, Vitamin C dan Vitamin E yang diekstrak dari sumber buah-buahan.

Duta Ephyra, Memey Suhaiza & Norman Hakim pun turut berkongsi pengalaman mereka menggunakan produk Ephyra setelah hamper 4 tahun. Malahan apa yang menarik Ephyra yang terkini telah menerima Anugerah Asia Pacific Super Health Brand 2015-2017. Anugerah ini memberikan kredibiliti dan keyakinan pengguna tentang kualiti produk tempatan seperti Ephyra.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA


Semalam, baru je terima parcel Ephyra Skin Care Series. Tak sabar nak cuba dan rasa sendiri keberkesanan produk terbaik dari Ephyra ni. Tambahan pula nak Hari Raya kan, semua nak berseri-seri & nampak cantik. Tunggu review dari saya ye!

Untuk konsultasi dan maklumat lanjut mengenai produk Ephyra hubungi –

Hotline : 019-3999 238 / 03-4141 7889


Reading Time:

Ahad, April 24, 2016

 Blouse Dan Jubah Nursing Serta Mesra Wudhuk Dari Norie Signature
Ahad, April 24, 2016 6 Comments

Blouse Dan Jubah Nursing Serta Mesra Wudhuk Dari Norie Signature. Zaza memang gila dengan baju..pantang nampak yang berkenan mesti nak beli. Sekarang ni banyak zaza lihat trend gadis dan wanita memakai pakaian blouse dan jubah plain dengan warna pastel. Warna pastel banyak dipilih kerana ia memberikan kesan kelembutan pada si pemakai.

So buat korang yang nak ke sebarang majlis dan sedang mencari baju yang sesuai, nursing dan mesra wudhuk zaza suggestkan korang boleh dapatkan koleksi blouse dan jubah dari NORIE SIGNATURE.

NORIE SIGNATURE merupakan butik pakaian online yang mula semakin dikenali  ramai yang terletak di Meru, Klang. NORIE SIGNATURE menjual pakaian  seperti jubah, blouse, kurung moden, polazo, shawl yang berkonsepkan menutup aurat dengan sempurna dan longgar. Menepati ciri-ciri pakaian seorang muslimah. 

LAYLA BLOUSE

Kini NORIE SIGNATURE memperkenalkan satu lagi koleksi baru pakaian mereka iaitu LAYLA BLOUSE. Didatangkan dengan 5 pilihan warna pastel yang begitu memukau pandangan mata. Antara warna yang dikeluarkan adalah Aqua Blue, Dusty Purple, Mustart, Nude Peach dan Soft Pink.




Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
5 pilihan warna pastel Layla Blouse

LAYLA BLOUSE menggunakan material dari premium soft crepe yang cukup selesa dan tidak panas. Nursing dan mesra wudhuk. Yang menariknya ia labuh dan menutup pinggul. Kain yang best dan selesa. Tak mudah kedut. Rekaannya yang unik dan moden. Di bahagian lenggan baju seperti ada corak alunan bertingkat-tingkat.

Terdapat dalam saiz S,M,L dan XL. Sangat sesuai dikenakan dengan seluar polazzo. Nak dapatkan koleksi polazo yang sweet-sweet? Boleh klik SINI

Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Warna Layla Blouse yang menjadi kesukaan zaza... 

Harga bagi LAYLA BLOUSE KINI HANYA RM99 je


HELENA BLOUSE

Selain LAYLA BLOUSE yang kini menjadi kegilaan wanita, NORIE SIGNATURE juga mempunyai koleksi blouse lain seperti HELENA BLOUSE. HELENA BLOUSE didatangkan dengan 6 pilihan warna iaitu Brown, Cream, Dark Blue, Green, Grey dan Magenta.

Blouse Helena dibuat dengan menggunakan  material premium soft crepe. Selesa dan tidak panas. Nursing dan mesra wudhuk. Kainnya pun tak mudah kedut. Bagi korang yang hendak menghadiri majlis santai bersama sahabat bolehlah memilih HELENA BLOUSE ni.

Terdapat dalam saiz S,M,L dan XL. Ukuran penuh saiz boleh rujuk dekat www.noriesignature.my
Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature

Harga bagi HELENA BLOUSE HANYA RM99 je


Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Warna yang buat zaza jatuh cinta... 


WARDAH JUBAH EDISI 2016

Mencari jubah yang simple untuk dipakai di majlis perkahwinan sahabat? Apa kata cuba pulak koleksi WARDAH JUBAH EDISI 2016.

WARDAH JUBAH direka dengan menggunakan material heavy dull satin dan terdapat lace-lace kecil pada hadapan baju. Terdapat 4 warna pilihan iaitu Tiffany Blue,Dark Green, Golden Brown dan Ice Pink. Designnya tampil simple namun kelihatan elegan dan moden. 

WARDAH JUBAH juga nursing dan mesra wudhuk. Untuk korang yang memiliki tubuh tinggi sangat sesuai dipakai. Kainnya cukup selesa apabila dipakai dan tidak mudah kedut.

Terdapat dalam saiz S,M,L dan XL. Stok jubah ini sangat terhad. So cepat cepat la order. Kalau habis tak akan direstock kembali.  Ukuran penuh saiz boleh rujuk dekat www.noriesignature.my

Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Tiffany Blue

Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Ice Pink

Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Dark Green

Promosi Jualan Murah Blouse Dan Jubah Dari Norie Signature
Golden Brown

Harga bagi WARDAH JUBAH HANYA RM159 je

Oh ya, NORIE SIGNATURE juga menawarkan promo diskaun sebanyak 10% ke atas pembelian blouse dan jubah ( untuk pembelian pertama sahaja )

Gunakan kod promo REG10 semasa anda membuat CHECKOUT.

So kalau korang berminat sangat nak dapatkan koleksi blouse dan jubah yang ditawarkan oleh NORIE SIGNATURE ni, boleh la membuat tempahan terus dengan melayari :


Alamat : Norie Signature Online Store, 63B, Tingkat 2,
Jalan Besar KU/8, Meru, Klang Selangor.
Whatsapp : 016 - 660 7840 ( Norie )
Facebook : Norie Signature HQ

Pembayaran boleh dibuat melalui :

FPX, Master Card, Visa, CIMB, MAYBANK, RHB, AMBANK,
ALLIANCE BANK dan HONG LEONG BANK

***

Selamat membeli belah bersama NORIE SIGNATURE :)


Reading Time:

Isnin, Mac 28, 2016

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Isnin, Mac 28, 2016 3 Comments

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut. Entah yang keberapa kali..zaza pun dah tak terbilang nak kira. Tiga minggu lalu entah dimana silap..mungkin pada produk, pemakanan dan hormon yang tidak stabil..kulit zaza mengalami masalah jerawat  lagi dan yang sedihnya ia berparut. Biasanya parut jarang berlaku. Kali ini jerawat dan parut naik di pipi kanan, kiri dan dahi. Nak kata zaza campur produk..zaza dah tak campur dah. Hanya fokus satu produk muka je itu pun zaza dah stop sejak perasan skin makin naik jerawat.

Lama-lama jerawat tersebut tinggalkan parut hitam dan coklat-coklat. Mungkin juga sebab zaza degil cuba picit jerawat. Akibatnya.. zaza alami stress dengan keadaan kulit. memang sedih jugak. Dalam hati bercakap "kenapa kulit aku tak lawa macam orang lain". hari-hari kat tempat kerja zaza telek muka kat cermin.

Balik keje pun sama.Tengok cermin dan tengok perubahan kulit yang berlaku. Bila telek-telek muka orang lain kat instagram lawaaaanyaaaaaaaa.... flawless..gebu... but why muka zaza tak macam tu?

Tapi zaza bersyukur sekurangnya masalah zaza ni tak kronik. Ada zaza jumpa tu.. lagi teruk. Ada yang satu muka..berbiji-biji dan bergunung ganang. Ada  juga yang berkongsi masalah kulit kat wasap zaza. Bila tengok.. mereka lagi teruk ditambah dengan masalah jeragat.

Kalau ikut sejarah dulu-dulu.. zaza pernah alami resdung. Tapi bila dah berubat sembuh. So tak pasti la jika jerawat yang berlaku sekarang adalah sisa-sisa dari resdung dulu.. tapi zaza rasa mungkin faktor horman yang tak stabil.  Memang ramai jugak yang tegur akan kulit zaza sekarang ni..

Nak buat rawatan dengan pakar zaza ni bukan bergaji besar. So terpaksa la guna cara dan produk-produk yang boleh dibeli.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM BANTU PUDARKAN PARUT

Syukur Alhamdulillah kerana dalam tengah sedih nak rawat masalah kulit ni..zaza berpeluang untuk mencuba sendiri satu produk baru iaitu EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM. EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM ni adalah serum pertama yang dikeluarkan oleh pihak OCEANLIFE MARKETING SDN BHD dibawah jenama EPHYRA.

Sebaik je dapat produk ni..malam tu sebelum tidur je zaza terus sapu. EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM ni bau nya memang sedap. Zaza suka akan baunya. Bila apply kat muka sejuk terasa. Dalam masa pakai tu zaza harap sangat akan ada keajaiban. Sebab zaza nak pergi event Sepetang Bersama Blogger 2016 bulan 4 nanti. Malu la rasa kalau kulit rosak.

Tarikh zaza mula pakai serum ni pada 17 MAC 2016 sehingga hari ini. Ini bermakna dah 11 hari zaza gunakan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ni.

Zaza sapu sebelum tidur dan pagi, sebelum makeup.. So inilah keadaan kulit zaza. Kulit pipi belah kiri memang selalu bermasalah dan teruk. Kalau sebelah kanan kurang. Kat dahi zaza pun sekarang dah pudar berbanding beberapa minggu lalu.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Gambar kiri masa tengah naik...ada kesan parut sikit mula nak jadi... gambar kanan kulit jadi semakin berparut hitam dan besar.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Kulit sekarang selepas menggunakan Ephyra Skin Nano Advance Serum. Kiri semakin mengering. Kanan kulit dah mengering dan kian pulih. Alhamdullillah. Sekarang kena terus pakai sehingga ia betul-betul pulih. Doakan zaza...

Terkini...


Memang zaza sabar dalam proses nak baiki kulit ni. Kadang pergi muka tak makeup sangat. Calit foundation je sikit bagi muka ada seri. Kalau tak makeup nanti pucat sangat. Lagi pun kerja zaza hari-hari berdepan dengan orang ramai.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Masa ni tengah makeup nipis.. so dapatlah cover masalah kulit. Tapi bila zoom sebenarnya boleh nampak kulit rosak kat pipi dan dahi ada jerawat dan parut.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Cakkk...amboi zaza dalam gambar kemain kulit.. mehmeh.. biasa la dah calit-calit makeup sikit tak nampak la sangat... korang yang gigirl pun sama jugak kan? :p

Sekarang zaza berpuas hati dengan keadaan perubahan kulit. So jom baca pulak apa yang bagus dan kelebihan Ephyra serum ni. Harap-harap dapat membantu korang jugak yang tengah mencari produk untuk rawat parut dan jerawat.

FORMULASI BAHAN
EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM


EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM ini telah menggunakan Teknologi Nano di mana ia telah dipatenkan di Switzerland. Serum Ephyra ini telah diuji keberkesanannya dan terbukti secara klinikal dapat memulihkan kulit wajah yang rosak dan mengembalikan kulit yang cantik dan berseri.

Tak perlu risau kalau nak cuba serum Ephyra ni kerana ia BEBAS dari sebarang bahan kimia berbahaya, merkuri dan hydroquinone. Ianya mudah meresap ke kulit sehingga ke lapisan paling dalam kulit serta tidak berminyak.

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM menggunakan gabungan formulasi bahan antioksida iaitu Arbutin Semulajadi, Gluthathione, Vitamin C dan E mampu mencerah dan menaikkan seri wajah. 

KELEBIHAN EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM

Berikut adalah kesan dan kelebihan yang terdapat di dalam Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum :

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Senyum manis memey... duta dan mengguna setia Ephyra


BAGAIMANA TEKNOLOGI NANO BERTINDAK PADA KULIT

Teknologi Nano merupakan teknologi terkini yang cukup popular digunakan dalam bidang kecantikan. Teknologi yang digunakan ini menjadikan partikel serum sangat kecil sehingga ia begitu mudah meresap masuk ke lapisan kulit yang paling dalam. Partikel serum yang meresap itulah dapat memulihkan struktur dalaman kulit yang rosak dan menjadikan permukaan kulit anjal serta tidak berminyak.

TIGA MANFAAT SERUM INI :

MEMULIHKAN - Ia membantu mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia juga membantu memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang dan muda.

MEMPERBAHARUI - Ia menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil yang lebih anjal, lembut dan kelihatan bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

MELINDUNGI - Membantu melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaaan dengan menjadi agen anti=oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan vitamin E kepada kulit.

Cara tindakan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bertindak

Masalah jerawat dan parut memang tak pernah henti. Apa pun untuk merawatnya memang kita memerlukan penjagaan dan rawatan yang sesuai. Nak picit pun biar cara betul. Jangan jadi macam zaza...degil..akibatnya jadi parut..pastu menyesal tak sudah... ^_^


TESTIMONI PENGGUNA

Testimoni pengguna lain yang telah mencuba sendiri serum ini dan telah berjaya merawat masalah kulit

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut

CARA GUNA 

Mudah je. Bersihkan muka dan keringkankan. Kemudian titiskan sedikit Ephyra Skin Nano di pipi, dahi dan dagu. Selepas tu sapu perlahan-lahan ke seluruh muka dan biarkan ia meresap.

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum Bantu Pudarkan Parut
Sapu kan sedikit Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum kat seluruh muka dan biarkan ia meresap


HARGA

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM
15ml ( sebotol )

Harga Asal :
RM88 ( Sememanjung Malaysia )
RM92 ( Sabah/Sarawak )

Namun kini ada berita baik.. Pihak Oceanlife2u sedang membuat harga promosi iaitu

hanya 
RM 68 ( Semenanjung Malaysia )
RM72 ( Sabah / Sarawak )

wow...bestkan???

Cepat dapatkan sekarang sebelum harga dinaikkan semula....

***Produk Serum Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit


CARA NAK ORDER

So buat rakan-rakan zaza dan pembaca-pembaca yang sedang bersedih akibat masalah jerawat, parut,jeragat ke..kulit kusam tak bermaya ke...boleh la cuba EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM.

Berminat boleh la membuat pembelian secara online melalui :

Whatsapp ke HOTLINE : 019 737 3770  /  019 380 0779

Korang juga boleh dapatkan di semua rangkaian pengedar sah EPHYRA termasuklak di Brunei dan Singapura. Juga boleh didapati di farmasi dan kedai serta toko jamu yang terpilih.

Info lanjut juga boleh ke

Instagram : @ephyra2u

Sekiranya korang ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi terus ke 019 301 5577


JOM BACA JUGA TESTIMONI SAYA MENGGUNAKAN

EPHYRA SKIN BAR - KLIK SINI
MINUMAN EPHYRA - KLIK SINI


Reading Time:

Jumaat, Mac 18, 2016

Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut
Jumaat, Mac 18, 2016 6 Comments
Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut. Stress juga rasa bila kulit sekarang tengah berparut jerawat. Entah di mana silapnya kulit zaza alami parut di dahi dan pipi. Nampak kehitaman.  Tinggal sebulan saja lagi tempoh untuk zaza rawat parut ni sebelum menyertai sebuah event yang akan diadakan di KL tak lama lagi.

Bagi korang yang tengah alami masalah seperti zaza ni nah ada satu produk yang boleh merawat masalah ni.Pernah dengar AZANIS SCAR SERUM? Zaza pasti ramai yang dah tahu tentang produk ni dan keistimewaannya. Produk hot ini banyak diperkatakan oleh semua dan menjadi viral di laman sosial. Banyak feedback positif yang diterima selepas mereka menggunakan Azanis Scar Serum ni.

AZANIS SCAR SERUM kalau dulu didatangkan dengan formula vitamin E saja.. namun kini pihak AZANIS telah meningkatkan kualiti dan keberkesanan produk dengan menghasilkan formula baru iaitu VITA COCOA BOOSTER FORMULA


Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut
Formula dan packaging baru Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster


AZANIS SCAR SERUM VITA COCOA BOOSTER FORMULA

VITA COCOA BOOSTER FORMULA adalah gabungan unik antara Cocoa Butter dan Vitamin E. Mengandungi 100% vitamin E semulajadi ( d-alpha tocopherol) yang dihasilkan dari soya.  Cocoa Butter pula memang umum mengetahui ia sangat berkesan untuk mengatasi masalah parut. Ia kerap digunakan oleh lapisan masyarakat kerana bekerkesanannya mengatasi masalah tersebut.

Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut

Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut

Bagaimana Azanis Scar Serum Vita
Cocoa Booster Berfungsi?

Vitamin E  di dalam Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster  mengandungi paras anti oksida dan anti radang yang cukup tinggi. Oleh itu ia dapat mempercepatkan proses pemulihan parut dan melicinkan kulit. Selain itu ia dapat membantu memudarkan parut lama dan baru serta menggalakkan proses sintesis kolagen. Ia juga dapat melicinkan garis-garis halus dan kesan kulit kering.

Manakala Cocoa Butter pula bertindak sebagai bahan  untuk optimiskan proses di atas. Ia diserap ke lapisan epidermis dan dermis so ia akan menghasilkan satu lapisan kelembapan dan minyak. Dengan tindakan tersebut ia dapat melindungi kulit dari cuaca yang menjadi penghalang kepada penstrukturan semula kulit rosak.

Cara Penggunaan

Caranya mudah je..apa yang perlu korang buat adalah hanya sapukan sedikit Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster ni pada parut-parut yang terdapat di muka atau sekitar badan. Sapu sekerap yang mungkin di waktu pagi dan malam.

Bagi parut akibat terbakar pastikan ia kering dahulu baru lah boleh digunakan. Manakala bagi parut pembedahan seelokknya biarkan luka sembuh atau tertutup dahulu.


Azanis Scar Serum Vita Cocoa Booster Formula Baru Rawat Masalah Parut



Satu Botol Azanis Scar Serum boleh bertahan selama sebulan. Dan korang tak perlu ragu-ragu nak guna sebab Azanis Scar Serum ni telah mendapat kelulusan halal dari JAKIM

-         Walaupun Azanis Scar Serum telah dipertingkatkan formulanya, namun ia masih mengekalkan harga yang sama...wow!!!..syokkan??

Harga asal Azanis Scar Serum terbaru RM75.00
tapi Azanis sedang membuat promosi iaitu hanya RM60 je sebotol.
Buat korang yang nak cuba dan membuat pembelian boleh la terus menghubungi mereka di


Facebook : Azanis HQ
Website : azanis.my
Call : +60 11-1096 4979 ( 9 pagi - 9 malam )
Whatsapp : +6 011-1082 4979

Boleh juga membuat pembelian menerusi agen berdaftar. Lihat senarai agen di Sini



Reading Time:

Rabu, Januari 27, 2016

 Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature Jadi Kegilaan Muslimah
Rabu, Januari 27, 2016 6 Comments
Sekali pandang je terus tergoda. haiii itu la kalau dah nama pun perempuan..pantang tengok pakaian atau tudung lawa-lawa dan berkenan dihati..terus tangan tu rasa gatal nak membeli. Sama la macam zaza jugak.. memang pantang tengok baju-baju atau tudung...mesti nak beli sampai 2-3 helai terutamanya kalau ada tawaran best dari butik-butik. 

Zaza tahu mesti ada pembaca blog zaza ni pun sama perangai macam zaza..oh ya sekarang ni pun zaza gemar kumpul jubah dan blouse-blouse labuh. Trend zaman ni pun banyak zaza nampak remaja dan wanita dewasa mengenakan baju-baju labuh dan jubah. So sweet...sangat-sangat cantikkkkkk tahu...!

Eh......sebenarnya zaza nak kenalkan korang kat satu website jubah dan blouse yang memang besttt kalau korang soping kat situ... sebab apa best?? sebab harga yang ditawarkan cukup murah, berbaloi dan berkualiti. Lawa-lawa pulak tu..bukan baju je lawa... modelnya pun alahai...cantik betul....terasa seperti awan-awan mula muncul di atas kepala...sambil berangan zaza pulak jadi model......mehmeh

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature

Website yang zaza maksudkan adalah NORIE SIGNATURE. Sebuah butik online yang menawarkan pakaian seperti jubah, kurung moden, blouse,polazo, shawl yang cukup eksklusif, trendy, moden dan yang penting adalah longgar dan menutup aurat dengan sempurna. 

Sempena dengan tahun baru ni.. NORIE SIGNATURE telah melancarkan 2 pakaian baru iaitu Jubah Wardah dan Blouse Helena. Dua rekaan ini menampilkan ciri yang simple tetapi cukup elegen dan moden. Didatangkan juga dengan warna-warna yang cukup menarik. 

Keistimewaan Jubah Wardah adalah ia diperbuat dari heavy dull satin dan terdapat lace-lace kecil pada rekaannnya.... So amat sesuai la untuk korang yang nak ke pejabat atau apa-apa majlis formal atau tidak formal.

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature
Jubah Wardah...dengan gabungan dua warna pastel 

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature
Cantiknya kakak model ni mengenakan jubah Wardah... :p

Sebenarnya zaza berkenan sungguh kat Blouse Helena ni..warna brown dan cream tu...alahai.....cantiknya...blouse macam ni la yang dah lama zaza nak cari.. kat tempat zaza kawasan kampung ni susah nak cari style macam ni....ini dah jumpa website NORIE SIGNATURE ni insyaallah next time zaza grab ok... ;p

Blouse Helena ni dibuat dari material premium soft crepe. Selesa dan tidak panas. Nursing dan Wudhuk Friendly. Kain pun tak mudah kedut. Untuk acara-acara santai sesuai mengenakan blouse Helena ni.. harganya pun murah..berbaloi untuk korang miliki...
 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature
Si kakak yang cantik ni mengenakan blouse Helena... 


 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature


Selain dua koleksi baru yang ditampilkan, NORIE SIGNATURE  turut mengeluarkan  Jubah Raisha. Dengan gabungan tiga warna. kini Jubah Raisha tengah ada mega clearance sale.Kalau dulu sehelai jubah Raisha RM160..sekarang hanya RM99 je..wowww....haaa baik korang grab cepat-cepat...nanti habis menangis korang....

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature

Mencari-cari hadiah untuk mak, adik perempuan, kakak atau rakan perempuan? dan terasa malasnyaaaaa la 'aku' nak keluar bandar... haaaa apa kata sekali sekala korang hadiahkan pula seluar jenis Polazo ni..dan tak perlulah korang hadap jem dan berpanas-panas di luar...di NORIE SIGNATURE ni...ada 5 pilihan warna yang boleh korang pilih.. sementara stok masih ada.. so cepat-cepat la tekan butang order..


 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature


Memang lawa-lawa laaa...saya pun nak order jugak!!! tapi macam mana??? ehhh sabar-sabar... ada lagi zaza nak bagitahu.. NORIE SIGNATURE juga ada menjual shawl. Antara yang ada adalah Pinless Shawl dan Printed Shawl. Zaza tengok koleksi shawl ni cepat habis.. kalau berminat boleh la korang usha-usha ok..

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature

 Jualan Murah Jubah Dan Blouse Dari Norie Signature

Pendek kata harga yang ditawarkan dekat NORIE SIGNATURE  ni sangat la murah dan berbaloi untuk dimiliki. Rekaan baju dan tudung pun lawa-lawa...cantik belake..

Ok lah korang pun ada yang tak sabar nak membeli belah dan dapatkan baju-baju yang cantik ni kan?..sekiranya ada pertanyaan atau nak buat tempahan, boleh la korang layari :


Alamat : Norie Signature Online Store, 63B, Tingkat 2,
Jalan Besar KU/8, Meru, Klang Selangor.
Telefon : 012 - 345 7840
Facebook : Norie Signature HQ

Selamat mencuci mata...jom bercantik-cantik dengan NORIE SIGNATURE muahhh ;p




Reading Time: