Friday, March 31, 2017

Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare. Assalamualaikum. Pengalaman zaza bekerja dalam penjualan produk kecantikan dan kesihatan, zaza temui ramai dikalangan perempuan menghadapi masalah kulit jerawat dan jeragat berbanding lelaki.

Jadi untuk merawat masalah ini ada satu produk penjagaan wajah baru yang boleh dicuba iaitu TIENNA SKINCARE


Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

TIENNA SKINCARE merupakan produk baru yang mengggunakan ekstrak buah betik dalam proses pembuatannya. Semestinya ramai yang telah mengetahui buah betik sering digunakan dalam produk kecantikan dan banyak khasiatnya untuk mencerahkan dan merawat kulit.

TIENNA SKINCARE juga mengandungi Vitamin A, C dan E dan amat sesuai untuk semua jenis kulit

Dalam set produk TIENNA SKINCARE terdapat empat ( 4 ) iaitu

1. Toner 50ml
2. Day cream ( 20g )
3. At Night Cream ( 20 g )
4. Facial Wash 100ml

KEBAIKAN TIENNA SKINCARE

Berikut adalah beberapa kebaikan TIENNA SKINCARE jika memakai secara konsisten antaranya

1. Ia dapat mengatasi masalah jerawat 
2. Dapat membantu mencerahkan kulit kusam dan tak bermaya
3. Dapat membantu memutihkan kulit
4. Meratakan warna kulit yang tidak rata
5. menghilang dan menyamarkan cela dan parut dimuka
6. Dapat menghilangkan kedutan wajah
7. Mengembalikan keremajaan dan menyinarkan kulit muka


CARA MENGGUNAKAN TIENNA SKINCARE

Cara menggunakan set muka TIENNA SKINCARE ni mudah saja. Langakah pertama adalah...

Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

1. Cuci Muka menggunakan Facial Wash
Pencuci ini bertindak untuk membersihkan kulit dari kotoran yang melekat. Mengandungi ekstrak buah betik yang dapat membantu mencerahkan kulit

Cara penggunaan : Bersihkan muka dan leher 3 kali sehari. Di waktu pagi, tengahari dan malam


Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

2. Memakai Toner 
Toner bertindak sebagai pembersih dan penyegar kulit di mana ia dapat mengurangkan jerawat dan kulit yang kusam

Cara penggunaan :  Ratakan toner menggunakan kapas muka ke seluruh muka selepas menggunakan facial wash

Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

3. Day Cream
Ia berfungsi untuk melindungi kulit muka dari cahaya matahari yang terik sekaligus mengilangkan flek hitam yang terdapat pada muka.Day Cream ini juga bertindak sebagai sunblok yang mengandungi SPF 30 yang dapat melindungi kulit dari cahaya matahri yang boleh merosakkan kulit

Cara Penggunaan : Ratakan day Cream waktu pagi dan di siang hari

Kulit Wajah Sihat Dengan Tienna Skincare

4. At Night Cream
 Ia mengandungi ekstrak betik, Vitamin A, C dan E serta bemzoly. Fungsi At Night Cream dapat merawat kulit, mengeringkan jerawat dan menyekatakan tona kulit. Selain itu ia juga bertindak sebagai pencerah dan menghaluskan kulit muka. 

Cara Penggunaan : Ratakan At Night Cream di waktu malam

Produk TIENNA SKINCARE masih dalam proses KKM, Bagaimanapun produk ini juga begantung kepada kulit individu. Jika didapati produk ini tidak bersesuaian, jangan teruskan pemakaian.


HARGA TIENNA SKINCARE :

Set Trial : RM99.00
Postage RM 8.00 ( SM ) / RM11 ( SS )
( Cleanser 30ml, Toner 20ml, Day Cream 5g, dan At Night Cream 5g )


Premium Set : RM189.00
postage RM8.00 ( SM ) / RM 11 ( SS )
( Cleanser 100ml, Toner 50ml, Day Cream 20g dan At Night Cream 20g )


Bagi yang berminat untuk mencuba boleh mendapatkan produk ini dengan menghubungi :

Instagram : tieenaempire
Whatsapp : 017 666 3592


Sunday, February 05, 2017

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela. Assalamualaikum. Apa khabar rakan zaza semua. Beberapa minggu lalu zaza ada ambil kelas makeup. Zaza belajar basic dan belajar melukis kening dan shading pada hidung serta shading pada tulang pipi. Jadi masa belajar kelas ni.. MUA Yaya ajar menggunakan foundation dari TMS Jelita Shine Foundation.

So dah beberapa minggu zaza pakai TMS Jelita Shine Foundation ni dan pengalaman zaza guna..memang best. Apa kelebihan foundation ni sampai zaza pun memilikinya? 

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Label baru..foto dari facebook TMS Jelita Shine Foundation

TMS JELITA SHINE FOUNDATION

TMS Jelita Shine Foundation didatangkan dengan 2 kod warna iaitu Natural dan Pinkish. Zaza guna kod Pinkish.

Bagi kod Natural ia sesuai untuk semua jenis kulit dan sawo matang.  Untuk kod Pinkish sesuai untuk kulit cerah dan kuning langsat.

Setelah guna zaza amat berpuas hati dengan foundation ni kerana amat ringan apabila di apply pada kulit muka. Terasa lembut dan apabila apply pada kulit muka, ia mudah meresap. Bila lama-lama tengok kulit macam glowing.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Hasil menggunakan TMS Jelita Shine Foundation.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Label lama..

Bahan-bahan yang digunakan di dalam TMS Jelita Shine Foundation adalah dari bahan semulajadi seperti Aloe Vera, Minyak Argan, Vitamin E dan juga Kolagen. Fungsi bahan-bahan ini mampu merawat sekaligus membantu mencerahkan kulit muka.

Foundation ini juga mesra solat, tahan sehingga lebih 12 jam. Ia juga dapat menghilangkan jerawat dan jeragat bagi penggunakan yang berterusan.

Selain itu, kandungan yang ada dalam foundation ini juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV kerana kandungan Spf 60+

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
foto dari facebook TMS Jelita Shine Foundation

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela
Hasil makeup menggunakan TMS Jelita Shine Foundation

Gambar kelas Makeup menggunakan TMS Jelita Shine boleh tengok entri >>> Kelas Makeup Natural Look dari Yaya Touch Bandar Seri Jempol

Beberapa testimoni pengguna yang gembira mengunakan foundation ni.

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

Banyak lagi testimoni di mana ada yang berjaya merawat masalah jerawat dan membuatkan kulit mereka kelihatan bersih. Tak kusam lagi.

Sebab tu zaza pun suka guna foundation ni.. zaza sendiri pun jatuh hati. Walaupun saiznya agak kecil tapi boleh tahan sebulan peggunaan. 

Harganya pun murah je hanya RM30.00 je..


TMS Jelita Shine Foundation Merawat Kulit Dan Menghilangkan Cela

So kalau ada rakan-rakan zaza nak try foundation ni boleh la terus Whatsapp Agent Yaya di talian 016 261 7253

Info lanjut juga boleh dapatkan di Facebook >>>  TMS Jelita Shine Foundation


Thursday, October 22, 2015

Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat


Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat. Memang agak runsing juga bila fikirkan masalah kulit terutama masalah jerawat dan parut. Rasa nak tonyoh je dengan berus dawai kasi hilang.. Tapi tu bukan menghilangkan... merosakkan kulit lagi adalah....haipp ke ada yang guna berus dawai?

Zaza tahu bukan zaza je yang hadapi masalah jerawat..korang pun sama jugakkan..? Banyak produk-produk sebenarnya yang boleh membantu atasi masalah ni.. cumanya korang kena sentiasa konsisten.

So zaza nak kenalkan korang dengan satu produk iaitu LUMINOUS SERUM dari REMEDY.MY.




Apa yang bestnya LUMINOUS SERUM ni? Memandangkan  zaza sendiri dah cuba so zaza nak share la kat korang.

Bila zaza pakai dan sapu kat seluruh muka.. ia buat kulit zaza terasa lembut dan minyak di muka agak kurang. Zaza memang dahulu jenis kulit berminyak. Bab jerawat kat muka zaza ni pula makan masa sikit untuk hilang. Tapi tak apa la yang penting zaza kena sentiasa pakai...biasanya bila kita sentiasa pakai dan jaga rutin penjagaan wajah dengan betul..insyaallah masalah dapat di atasi.


 Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat


LUMINOUS SERUM


Luminous Serum dihasilkan dari serbuk berlian yang dapat meningkatkan warna kulit dan menyerikan wajah. Serum ini dicipta dengan campuran khas dan bahan perlindungan aktif seperti glucan beta, sodium hyaluronate dan ekstrak kaktus.

Antara fungsinya ialah :

Sesuai untuk kulit normal dan sensitif
Membantu mencerahkan kulit
Dapat mengurangkan parut
Mengecutkan jerawat
Mengawal lebihan minyak
Mengurangkan  milia seed / oil seed
Memberi kesan glowing pada wajah

Cara Pakai :

Selepas membersihkan muka, korang hanya perlu 
sapukan sedikit serum secara sapuan ke atas. Lepas tu boleh la korang nak
pakai krim siang atau malam dan boleh makeup


Berikut dua testimoni pengguna yang telah menggunakan Luminous Serum. Mereka memberi feedback positif selepas memakai serum ni... testimoni lain korang boleh lihat di laman web Remedy. Banyak testimoni pengguna yang telah berjaya dan berpuas hati dengan produk ni.


 Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat

 Luminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan Jerawat


                                                      

Selain Luminous Serum, Remedy juga turut menawarkan 4 Serum lain yang mana ia berfungsi merawat masalah kulit tertentu.

Serene Serum - Untuk kulit kering,berjerawat, kulit sensitif dan kemerahan.
Plush Serum -  Untuk kulit berminyak dan berjerawat hitam/batu, pori tersumbat
dan sesuai untuk orang lelaki.
Radiance -  Membantu membaiki permukaaan kulit berparut,
mengecilkan pori, membaiki sel kulit muka sera menyerikan wajah
Golden - Berfungsi seperti Luminous tetapi sesuai untuk
pengguna yang berumur 30 tahun ke atas.


So boleh la korang cuba mengikut kesesuaian. Harga Luminous Serum dan serum lain hanya RM79 ( 15 ml ). Buat korang yang berminat nak mencubanya sendiri  dan ada sebarang pertanyaan lanjut boleh menghubungi :

Website : www.remedy.my
Instagram : remedy.my
Facebook : Remedy Malaysia





Tuesday, November 26, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda




Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.