Assalamualaikum dan hi, korang apa khabar? semoga baik-baik saja dan ceria selalu. Macam mana dengan aktiviti harian korang sepanjang mco ni? Zaza kat rumah kalau ada kerja yang dah selesai, so belah petang tu suka melepak kat kebun bunga depan rumah je..seronok sambil duduk bawah pokok rambutan dengan angin yang kuatnya..

Btw kan, zaza sebenarnya nak share lah sikit pasal Makanan Sunnah dan Dry Food ( Makanan Kering ) dari Kembara Sufi ni.

Rasanya mesti korang kenalkan Kembara Sufi? Sebuah Agensi Pelancongan yang agak popular dekat Malaysia. Rupanya selain dari travel, Kembara Sufi pun ada mengeluarkan produk makanan sunnah dan makanan kering sendiri.



Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi. Assalamualaikum dan hi korang..hari tu kan zaza ada share makanan sunnah dan dry food dari Kembara Sufi..kali ini zaza nak share pasal sambal dia pula. 

Zaza ni kalau makanan, tekak zaza memang selera kampung betul. Tak macam kakak yang lebih suka menu-menu western. So kalau macam bila keluar atau singgah mana-mana nak makan ke, memang suka sangat dengan masakan kampung. Tambah pula kalau makan nasi ada ulam-ulam, petai, jering dan budu..memang dua tiga kali juga lah tambah nasi..

Selain dari tu, zaza suka makan nasi dengan sambal hitam pahang. Ni pun buatkan zaza tambah makan nasi dua tiga pinggan..

Selain dari agensi travel  dan mengeluarkan makanan sunnah, Kembara Sufi ni pun ada keluarkan produk Sambal Ori Pahang tau.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi



Hot Wheels™ Legends Tour 2021 Kini Kembali ke Malaysia. Kuala Lumpur, 7 Oktober 2021 - The Hot Wheels™ Legends Tour kembali ke Malaysia untuk edisi kedua! Keraian budaya kereta ini diadakan dengan kerjasama Art of Speed Malaysia dan merupakan satu siri global pencarian kenderaan rekaan khas untuk dijadikan model sebenar kereta permainan Hot Wheels®. Panel juri yang terdiri daripada pereka global Hot Wheels® disertai barisan juri tempatan telah menyenaraipendek 12 rekaan terbaik (Top 12) daripada 163 penyertaan di Malaysia dengan pusingan akhir dijadualkan untuk siaran langsung dalam talian (livestream) pada 17 Oktober 2021 (Ahad), pukul 8 malam.

Hot Wheels™ Legends Tour 2021 Kini Kembali ke Malaysia


McDonald’s Malaysia Sasar 10,000 Peluang Pekerjaan Buat Belia Menjelang 2026. Assalamualaikum dan hi, apa khabar? Alhamdulillah bertemu lagi kita disini. Jika sebelum ini ada zaza kongsikan mengenai McDonald’s Malaysia yang telah membantu para frontliner kita dengan memberikan beberapa sumbangan. Jadi kali ini zaza nak kongsikan berita baik untuk semua belia di seluruh Malaysia.

Dengan keadaan pandemik yang masih belum ada pengakhiranya, masih ramai lagi yang terkesan dan hilang pekerjaan. Selalu juga zaza lihat dan baca beberapa kisah di laman sosial mengenai keperitan mereka dalam mencari pekerjaan disana sini. Apa pun, semoga mereka yang sedang berusaha mencari pekerjaan di rezeki kan mendapat kerja dengan segera. Insyallah.

McDonald’s Malaysia Sasar 10,000 Peluang Pekerjaan Buat Belia Menjelang 2026



Tonton Siri Animasi Para Nabi-Nabi di Nurflix 2021. Bermula 10 Ogos lalu, dua siri animasi dengan tajuk Habibullah dan Kalimullah ini telah mula dipertontonkan kepda umum dan rata-rata penonton merasakan kandungan siri sebegini sangat sesuai sebagai tontonan seisi keluarga. Diana Amir selaku Penerbit Eksekutif Nurflix Junior berasa bersyukur kerana siri-siri kenabian ini mula mendapat perhatian bukan sahaja golongan kanak-kanak malahan juga golongan dewasa. Berikut merupakan sebab mengapa anda WAJIB menonton siri-siri ini,menurut Diana Amir dan Fara Fauzana:

Tonton Siri Animasi Para Nabi-Nabi di Nurflix 2021


Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia. PETALING JAYA, 1st September 2021 — realme Malaysia today released the realme GT Master Edition in the market followed by its global launch during the realme Fan Festival 2021. The realme GT Master Edition is furnished with a Qualcomm Snapdragon 778G processor chip, 120Hz Super AMOLED Fullscreen, and supports 65W SuperDart Charge. realme fans will be able to purchase the long-awaited flagship series of realme smartphones lineup starting from 9 September via its official first sale on Lazada.

Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia

 
“Two weeks ago, we have just launched realme Book in Malaysia, and today we are thrilled to bring another product which many Malaysian fans have been waiting for, the realme GT Master Edition. The realme GT Master Edition is the birth of another masterpiece through realme’s collaboration with Mr. Naoto Fukasawa. This Master Edition of realme flagship smartphones is the first brand to introduce 3D vegan leather technology in the smartphone industry. Fans can expect realme to continue its Dare to Leap spirit by developing and presenting more comprehensive devices and flagship experiences to them in the future,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.

Award-winning Master Design by Naoto Fukasawa

The design of realme GT Master edition is inspired by the most representative thing in travel – suitcases. Every time people open and close their suitcases, they will recall the story of their travels. Naoto Fukasawa extracts inspiration from life and amazes the industry with a new and interesting horizontal grid suitcase design on the smartphone that will arouse the urge of people to travel and explore. realme GT Master Edition also adopts a concave vegan leather process which is the industry's unprecedented vegan leather design.

realme GT Master Edition offers two color options: Voyager Grey and Daybreak Blue. The use of low saturation and high tolerance grey color makes people feel comfortable and tranquil at a glance. realme used the most direct method - a 6-step ink printing process to achieve a delicate color effect. The color of daybreak used Japan's patented PICSUS®️ technology - nano-laminate coating to give the phone a metallic shiny feel and enable it to refract holographic colors at different angles.

Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia

Qualcomm Snapdragon 778G 5G Flagship Processor that adopts 6nm advanced process

The device undoubtedly brings a comprehensive and powerful performance experience as it is powered by the Qualcomm Snapdragon 778G 5G flagship processor, adopting the current 6nm advanced process, four A78 architecture super cores, and the main frequency is up to 2.4GHz. realme GT Master Edition already supports the 90-frame mode of Honor of Kings.

Flagship Display

realme GT Master Edition’s 6.43-inch display features the Samsung AMOLED Fullscreen. It supports 120Hz screen refresh rate and 360Hz touch sampling rate, and has 100% DCI-P3 wide color display. It has rich color expression, narrower frame and lower energy consumption.

4300mAh Battery Pairs Up with realme 65W SuperDart Charge

realme GT Master Edition has discovered 65W low-voltage high current flash charging and adopted a 3C-Certified dual-cell design, supporting a higher charging efficiency and making it safer to the users. VCVT intelligent tuning algorithm can intelligently adjust the voltage and current, finely adjust the unit and thus improve the charging efficiency along with reducing the unnecessary heat loss caused during charging.

Flagship Camera


realme GT Master Edition’s camera is able to satisfy users’ photography needs as it is equipped with a 64MP primary camera, a 119° ultra-wide lens, and a 4cm macro lens. The 64MP professional camera can record perfectly from far to near, from day to night, and from portrait to landscape. On the front, the device features a 32MP selfie camera with a Sony IMX615 sensor, F2.45 aperture, 85-degree field of view (FOV), and 6560*4928 resolution.

This sensor allows better image quality with high resolution, enabling every selfie to be super sharp. realme introduces the exclusive and professional street photography mode in realme GT Master Edition after working with many professional street photographers to discuss the methods in creating emotive and storytelling street photography. The two characteristics of ‘fast’ and ‘real’ are the keys to developing this new mode that can quickly capture and reduce the interference of algorithms.

In terms of filters, photography enthusiasts will also be able to try out the new Street filter that provides a science of colour for street photography. realme simulates film effects based on Kodak, a century-old imaging brand, to provide a visual effect with strong color contrast.

Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia

GT Mode On to Unleash The Greatest Performance

When GT Mode is on, the peak performance will be unleashed with maximum CPU, Ultra Reality Enhanced Picture Quality, Ultra-HD Visual Effects, Game quick launch, and 4D gaming vibration On. The Vapor Chamber Cooling System is efficient in reducing the temperature while keeping the phone in a high performance state.

Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia

8GB RAM + 256GB ROM, Steps Advance with DRE Technology

Furthermore, the Advanced Dynamic RAM Expansion Technology (DRE) equipped in realme GT Master Edition can convert ROM into virtual RAM in order to multitask more smoothly. In regards to that, the device will expand its 8GB RAM with an additional 5GB virtual RAM. With the huge RAM size, users will not have to worry about lagging issues and assured super smooth daily use performance.

Flagship Killer Realme GT Master Edition Enters Malaysia


Product

Color

Sales Info

realme GT Master Edition

8GB + 128GB

RRP: RM1,499

Voyager Grey

 

Daybreak Blue

First Sale on 9th of September via realme Malaysia’s Lazada Flagship Store

        Promotional Price: RM1,399

        Only on 9.9 Sales

        Link: https://bit.ly/gtme8128pr

 

realme GT Master Edition

8GB + 256GB

RRP: RM1,699

Voyager Grey

 

Daybreak Blue

First Sale on 9th of September via All Authorized Stores and Lazada

        Only on 9.9 Sales

        Free Gift: realme Soundbar

worth RM129

        Link: https://bit.ly/gtme8256pr

 
To find out more about realme’s events and promotion, do follow our Facebook page and Instagram at @realmemalaysia.


#realmeGTMaster #MasteryBeyondSpeed #GoToExplore #FlagshipKiller2021

Bahaya Pembakaran Asap Rokok Boleh Menyebabkan Barah Paru-Paru. Assalamualaikum, umum mengetahui bahawa rokok sememangnya amat bahaya pada kesihatan. Seorang penghisap rokok yang sedang merokok bukan sahaja boleh memudaratkan diri tetapi juga sebenarnya boleh menyebabkan orang yang tidak merokok mendapat kesan yang buruk apabila menghidu asap rokok.


Apabila perokok mula membakar rokok, ia dipanggil pembakaran ( burning ) atau combustion.

Berapa ramai orang yang tidak peduli dengan amaran bahaya rokok. Walaupun undang-undang dan banyak kempen larangan merokok dibuat, masih ada juga sebilangan yang tetap berdegil dan tidak mempedulikan langsung kesihatan orang di sekeliling.


Sumber gambar - pixabay


Crystal Skin Rish Beauty : Tomato Kristal dengan Collagen, Habbatus Sauda. Assalamualaikum dan hi korang..siapa suka makan tomato kat sini? Kalau zaza memang tak makan tomato tapi zaza ada sorang kawan yang memang hari-hari dia akan tomato macam makan buah epal. Biasa tomato zaza suka buat tepek kat muka je.

Walaupun tak makan buah tomato tapi jika ada minuman atau jus berasaskan tomato, zaza suka je minum. Kebetulan pula kulit zaza pun tengah kering sikit. So ada rakan zaza perkenalkan minuman botanical Crystal Skin dari Rish Beauty. Crystal Skin ini berasaskan Tomato Kristal dengan Collagen dan Habbatus Sauda.

Crystal Skin RishBeauty : Tomato Kristal dengan Collagen, Habbatus Sauda

Instagram

Zaza Iman. Theme by STS.