My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss



Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..

So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..


My Hair Care Products For Hair Loss

CONTINUE READING
Zaza Iman
36 Comments

Ramayan Beri Nafas Baru Kepada Rock Melayu Dengan Single Terbaru "PUAS"

Ramayan Beri Nafas Baru Kepada Rock Melayu Dengan Single Terbaru "PUAS"



Ramayan Beri Nafas Baru Kepada Rock Melayu Dengan Single Terbaru "PUAS". Puas adalah single kedua Ramayan yang telah dipetik daripada album penuh mereka yang pertama, Di Persiaran Cakrawala, selepas single pertama mereka, Lamunan Anak Bulan, dirilis pada 1 Mei 2020, diikuti oleh pelancaran album Di Persiaran Cakrawala pada 22 Januari tahun ini.

Album terbitan Luncai Emas ini telah menerima sambutan yang amat menggalakkan, memandangkan para peminat telah menunggu lebih 4 tahun untuk karya terbaru Ramayan. Lebihan lagi apabila berita tentang kolaborasi mereka bersama pengasas kugiran Sore dan pemuzik tersohor Indonesia, Mondo Gascaro, tersebar dan antisipasi untuk album ini pun makin meningkat. Single pertama, Lamunan Anak Bulan, pula menjadi kegemaran para peminat, dan juga menjadi muqadimah kepada pembaharuan muzik mereka; iaitu bunyi psychedelia yang berbeza daripada EP mereka namun tetap mengekalkan jiwa yang sama. Namun, setelah itu semua gembargembur pelancaran album ini terhambat apabila PKP diumumkan di seluruh negara lalu menunda pelancarannya hampir setahun.

Ramayan Beri Nafas Baru Kepada Rock Melayu Dengan Single Terbaru "PUAS"
CONTINUE READING
Zaza Iman
2 Comments
Cici Pertaruhkan Lagu Keluaran Terbarunya "Ku Takkan Mengalah" Dalam Pertandingan Carta Lagu Artis Sabah ( CLAS ) Musim 14

Cici Pertaruhkan Lagu Keluaran Terbarunya "Ku Takkan Mengalah" Dalam Pertandingan Carta Lagu Artis Sabah ( CLAS ) Musim 14



Feli Stacy Paimin atau lebih mesra dengan nama pentasnya – CICI, berusia 15 tahun, merupakan seorang penyanyi yang aktif dan terlibat dalam industri hiburan & muzik tanah air sejak umur 8 tahun . Cici berasal dari Kundasang, Sabah dan bersekolah di Sekolah Seni Malaysia Sabah. Beliau membawakan genre muzik Balada , Pop & Rock.


Lagu ‘’Ku Takkan Mengalah’’ ciptaan oleh Shaiffulhan telah dianugerahkan kepada Cici untuk menyanyikan lagu ini setelah Cici dinobatkan Juara dalam pertandingan Bintang Remaja RTM Sabah 2019. Penciptaan lagu ini juga secara tak langsung terhasil apabila komposer Shaiffulhan telah memenangi Juara dalam pertandingan Carta Lagu Artis Sabah musim ke-12 dengan lagu yang dipertandingkan berjudul ‘’Keseorangan’’ nyanyian Santiana Ramli . Oleh itu , Shaiffulhan telah ditawarkan untuk mencipta lagu ini untuk Cici menerusi pertandingan itu.


Cici Pertaruhkan Lagu Keluaran Terbarunya "Ku Takkan Mengalah" Dalam Pertandingan Carta Lagu Artis Sabah ( CLAS ) Musim 14
CONTINUE READING
Zaza Iman
0 Comments

Coolblog Perkenal Minuman Geisha Garden, Perisa Yubari Lemon dan Sakura Lemon

Coolblog Perkenal Minuman Geisha Garden, Perisa Yubari Lemon dan Sakura Lemon



Assalamualaikum dan hi korang..baru-baru ni zaza ternampaklah iklan Coolblog dekat laman sosial yang mana Coolblog ada memperkenalkan minuman siri terbaru iaitu Geisha Garden. Memandangkan sekarang ini sedang berlangsungnya temasya sukan Olimpik Tokyo 2021, Coolblog mengabdikan keunikan rasa dan budaya Jepun dengan memperkenalkan siri Geisha Garden ini bermula Julai 2021 sehingga Ogos 2021. Btw, jomlah kita bersama-sama memberi sokongan buat para atlet negara kita yang terlibat dalam sukan Olimpik Tokyo ini. Semoga ada kejayaan buat mereka.

Coolblog Perkenal Minuman Geisha Garden, Perisa Yubari Lemon dan Sakura Lemon

Memandangkan zaza berkesempatan untuk ke bandar, jadinya sempatlah zaza singgah Coolblog sekejap untuk membeli minuman baru ini. 

CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Y.O.U Beauty Just Launched One Of The Longest Lasting Eyeliner That Will Amaze You!

Y.O.U Beauty Just Launched One Of The Longest Lasting Eyeliner That Will Amaze You!



Y.O.U Beauty Just Launched One Of The Longest Lasting Eyeliner That Will Amaze You!.Kuala Lumpur, 27 July 2021 – Global beauty brand Y.O.U Beauty is on fire with the launch of Stay All Day Pen Eyeliner, just like its’ name, this eyeliner can indeed stay all day. It is invented with a colour-lock formula that lasts up to 24 hours, catering to the growing demand for eye wear makeup. Especially during the pandemic where everyone has a face mask on and want to emphasis on their eye makeup look.

Y.O.U Beauty Just Launched One Of The Longest Lasting Eyeliner That Will Amaze You!
CONTINUE READING
Zaza Iman
0 Comments

Raintree Syurga Pencinta Teh dan Pakar Premium Food Gift

Raintree Syurga Pencinta Teh dan Pakar Premium Food Gift




Raintree Syurga Pencinta Teh dan Pakar Premium Food Gift. Assalamualaikum, siapa kat sini pengemar teh? Kalau dalam keluarga zaza, mak merupakan orang yang memang suka teh. Setiap pagi, petang atau malam memang wajib baginya untuk mengambil minuman teh. Kalau zaza pula ambil waktu tertentu je sama ada waktu pagi atau malam hari. Biasa zaza suka minum teh ais. Kalau teh panas, zaza suka makan biskut lemak cicah dengan teh panas. Dari zaman kecil lagi memang suka makan macam tu.

Kalau dulu-dulu masa kecil, zaza tahu teh cuma ada satu perasa je tapi sekarang ini sudah banyak pengeluar menghasilkan pelbagai perasa teh yang semakin banyak permintaan di seluruh dunia.

Mengikut sejarah, teh dihasilkan dari pokok renek Camellia Sinensis. Rasanya pula bergantung kepada jenis baka sama ada memberikan aroma yang wangi atau pahit.

Teh sememangnya minuman yang digemari ramai dan mempunyai peminatnya tersendiri. Ia bukan sahaja dibancuh dengan air panas bersama gula, tetapi boleh juga dibancuh menggunakan susu segar atau dicampur dengan herba.

Raintree Syurga Buat Pencinta Teh

Pernah tak korang dengar teh dari jenama RAINTREE ?? Rasanya peminat teh dekat Malaysia kurang familiar dengan jenama RAINTREE ni. Meh zaza rungkaikan keunikan teh jenama RAINTREE pada korang semua.

RAINTREE adalah jenama pengeluar teh yang ditubuhkan di Singapore pada tahun 1979 dan kini telah mempunyai kilang yang beroperasi di Pasir Gudang, Johor. Ia telah diasaskan oleh Hank dan Sarah. Pasangan yang gemar menikmati teh ketika melancong.

Memandangkan kerana cinta dan minat terhadap minuman teh dan juga kopi gourmet, makanya Raintree terus berkembang pesat menjadi pembekal teh, kopi dan juga produk roti khas.

Raintree juga telah mula menjadi pembekal teabags untuk cenderamata di luar negara, duty-free shop dan juga airport. Dan sekarang ini, Raintree menyasarkan hotel 5 bintang seperti Doubletree Hilton JB, Legoland, KSL, Suasana Suites dan Sunway BigBox JB. Raintree sedang dalam perbincangan untuk membekalkan produk teh untuk Hotel Hard-Rock Penang, Hotel Alila dan Bangi Golf Resort.

Dengan 42 tahun pengalaman, Raintree sentiasa memastikan setiap produk yang dikeluarkan adalah berkualiti dan bersih.

Raintree Syurga Pencinta Teh dan Pakar Premium Food Gift

Boleh di katakan Raintree adalah syurga bagi pencinta teh kerana mereka telah menghasilkan teh yang mempunyai pelbagai jenis perasa dan aroma yang mengasyikkan. Antara produk seperti teabags, Loose Leave, Coffee, Hadiah/Souvenir dan Confectionaries (artisan cookies, dried food dan festive cookies / snack)
CONTINUE READING
Zaza Iman
3 Comments
   McDonald’s Malaysia Belanja Penghantar Makanan Melalui Kempen #LekLuMcDBelanja

McDonald’s Malaysia Belanja Penghantar Makanan Melalui Kempen #LekLuMcDBelanja




McDonald’s Malaysia Belanja Penghantar Makanan Melalui Kempen #LekLuMcDBelanja. Assalamualaikum dan hi semua, jika dilihat sehingga pada hari ini, kita masih lagi berdepan dengan kes Covid-19 yang masih belum menemui jalan penyelesaian. Saban hari kita sering membaca berita mengenai jumlah kes yang terus meningkat dan agak membimbangkan. Siapa yang tak risau dan sedih dengan keadaan ini. Sudah setahun lebih kita menghadapnya. Nak berjumpa dengan keluarga yang jauh pun sukar.

Memang semua rakyat negara ini terkesan dengan situasi yang berlaku sekarang namun mereka semua terus gagah bertahan demi kelangsungan hidup.

Begitu juga dengan petugas barisan hadapan kesihatan, walau berpenat lelah mereka terus berjuang menyelamatkan nyawa rakyat Malaysia.

McDonald’s Malaysia Belanja Penghantar Makanan Melalui Kempen #LekLuMcDBelanja
Riders McDelivery menerima Quarter Pounder dengan Keju percuma, menandakan bermulanya kempen #LekLuMcDBelanja #RiderKu pada 12 Julai 2021
CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Mixberry Yogurt Powder Drink Untuk Kulit Cantik Dan Beri Tenaga Pada Badan

Mixberry Yogurt Powder Drink Untuk Kulit Cantik Dan Beri Tenaga Pada Badan


Mixberry Yogurt Powder Drink Untuk Kulit Cantik Dan Beri Tenaga Pada Badan. Assalamualaikum dan hi..Kebiasaan waktu malam adalah waktu untuk zaza buat kerja-kerja editing dekat pc. So bila kerja waktu malam memang sampai ke pagi lah..selepas tu mula lah tak cukup tidur atau bila siang hari je, mesti badan rasa lesu dan keletihan. Jadi zaza memerlukan something yang boleh bantu beri zaza tenaga. Tambahan pula dengan faktor usia semakin meningkat ni, memang zaza memerlukan suplemen untuk kecantikan dan kesihatan badan.

So zaza diperkenalkan dengan minuman kecantikan dan kesihatan Mixberry Yogurt Powder dari Mia Beauty Care Enterprise.

Mixberry Yogurt Powder Drink Untuk Kulit Cantik Dan Beri Tenaga Tambahan Pada Badan
CONTINUE READING
Zaza Iman
5 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)