Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours


Assalamualaikum dan hi, korang apa khabar? semoga baik-baik saja dan ceria selalu. Macam mana dengan aktiviti harian korang sepanjang mco ni? Zaza kat rumah kalau ada kerja yang dah selesai, so belah petang tu suka melepak kat kebun bunga depan rumah je..seronok sambil duduk bawah pokok rambutan dengan angin yang kuatnya..

Btw kan, zaza sebenarnya nak share lah sikit pasal Makanan Sunnah dan Dry Food ( Makanan Kering ) dari Kembara Sufi ni.

Rasanya mesti korang kenalkan Kembara Sufi? Sebuah Agensi Pelancongan yang agak popular dekat Malaysia. Rupanya selain dari travel, Kembara Sufi pun ada mengeluarkan produk makanan sunnah dan makanan kering sendiri.

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

6 Jenis Makanan Sunnah dan Makanan Kering KS

Alhamdulillah, dapat juga merasainya. Dalam satu box makanan sunnah dan makanan kering dari KS ni ada 6 jenis makanan iaitu :

1) Kurma Ajwa
2) Golden Raisins
3) Buah Tin Premium
4) Pistachio
5) Buah Kiwi
6) Buah Apricot

Semuanya sedap dan antara favorite zaza adalah Kismis dan Pistachio atau disebut kacang cerdik. Biasa dulu masa zaza kerja kat luar, setiap kali balik kerja mesti singgah pasaraya cari kekacang dan kismis. Memang sedap buat kunyah time tengok tv ke, lepak-lepak petang hari ke..

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

Antara Khasiat Makanan Sunnah dan Makanan Kering KS adalah :

1) Menjaga pernafasan dan memberikan tenaga sepanjang hari
2) Mengandungi serat yang tinggi dan melancarkan penghadaman
3) Menjaga kesihatan badan, minda dan kulit

Memang bagus juga makan makanan sebegini. Nak pula lately badan zaza pun kurang cergas. Kalau diambil dengan kerap lagi bagus. So next time boleh lah beli lagi sebab satu box ni tak cukup untuk zaza..haha..

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

Oh ya, first time juga zaza makan Kurma Ajwa ni tau. Rasanya memang sedap dan lembut. Dan Buah Aprikot tu manis-manis yang tak terlalu manis.. memang asyik nak makan je lah hehe..

Untuk kismis dan Pistachio tu sebenarnya di pack dalam plastik yang boleh dibuka tutup. So tak adalah angin masuk.

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours

Beli Makanan Sunnah Mix Dry Food dan Dapatkan Voucher RM300 Kembara Sufi Travel Tours
Voucher Kembara Sufi Travel & Tours

Harga dan Special Free Gift KS

Dari segi harga pula, bagi zaza murah juga. HARGA CUMA RM39.90 untuk 1 box. Dengan packaging dalam box lutsinar ni, bukan sahaja untuk makan sendiri, tapi sesuai juga untuk dijadikan hadiah untuk sesiapa sahaja. Untuk syarikat-syarikat yang nak beri hadiah kat pekerja ke..

Apa yang isitmewanya bila beli Makanan Sunnah dan Makanan Kering KS ni, korang akan dapat "Special Free Gift " iaitu FREE VOUCHER RM300 KEMBARA SUFI TRAVEL & TOURS dan Voucher ini sah sehingga 2023. So nanti bila dah habis PKP dan boleh melancong, bolehlah tebus voucher ni. 

Bagi yang nak cuba dan buat pembelian, KS ada buat postage ke seluruh Malaysia. Untuk order,

π‰πŽπŒ π“π„πŠπ€π π‹πˆππŠ πƒπˆππ€π–π€π‡ π’π„πŠπ€π‘π€ππ† :
.



CONTINUE READING
Zaza Iman
7 Comments
Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu


Assalamualaikum dan hi..macam mana dengan aktiviti harian korang sepanjang pkp ni? harap semuanya okay, sihat dan ceria selalu. Zaza macam biasalah kalau tak ada kerja nak buat, petang hari lepak dekat kebun je ambil angin... kebun tepi rumah je..duduk bawah pokok rambutan. Sekarang ni buah rambutan tengah berbuah lebat dan masak merah..memang seronoklah dengan angin sepoi-sepoi..

Btw, zaza kan selalu sangat craving nak makan macam-macam.. rasanya perempuan lain pun sama juga kot..kejap nak makan itu, kejap nak makan ini..selagi tak dapat selagi tu lah asyik berlegar dalam kepala kan haha..

Semalam zaza teringin nak makan sotong goreng celup tepung. Lama dah tak makan. nak beli tak ada orang jual. Kebetulan zaza ada stok Tepung Goreng Segera Hasil Laut Mr Celup Tepung Station Ori dari Terengganu. So apa lagi kan, terus minta anak buah zaza pergi cari sotong. Nasib baik ada lagi sikit sotong dapatlah beli. Kat tempat zaza ni jauh dari pasaraya besar.. So kat sini hanya ada dua tiga kedai runcit dan barang basah.. Kalau lambat beli, memang habislah sotong dan lain-lain.

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Okaylah, zaza share sikit resepi sotong goreng celup tepung guna Tepung Goreng Segera Hasil Laut Mr Celup Tepung Station ( MCTS ) ni..sedap dan rangup tau..

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Cara Penyediaan :

1. Masukkan tepung ke dalam bekas

2. Masukkan sebiji telur

3. Masukkan 200ml air dan kacau sebati

4. Masukkan sotong ( hasil laut yang dikehendaki )

5. Kemudian gaul pula dengan tepung goreng segera kering MCTS

6. Goreng sehingga kekuningan

*Nak terus goreng tanpa gaul dengan tepung kering tu pun boleh



Tips :

Kalau nak bagi sotong tu berkerak banyak, gunakan air sejuk ( air batu sejuk )

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Sotong goreng celup tepung ni kalau nak lagi sedap, boleh makan dengan sos pencicah Mr Celup Tepung Station ni. Sos dia pun rasa sedap.

Zaza buat sepinggan ni memang tak cukup. Nasib baik beli sotong banyak..so nanti boleh la buat lagi..

Harga Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station

Tepung RM10 Sepeket
Sos RM5 sebotol

Pakej Combo RM30 - 3 bungkus tepung + 1 botol sos

Untuk pembelian boleh terus whatsapp https://wa.me/60194961929








CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments
5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia


5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia. PKP nak tak nak kita kena ikut! Wajib ikut! Walaupun kelihatan agak membosankan tetapi ianya jauh lebih baik daripada terpaksa berdepan dengan risiko bahaya. Syukur bila ada pihak yang menawarkan servis pesanan dalam talian beserta dengan servis penghantarannya sekali.

Servis penghantaran makanan dengan cara contactless delivery turut diperkenalkan dan ianya sangat bagus bagi memudahkan para pelanggan mendapatkan makanan sambil menjaga jarak untuk keselamatan diri masing-masing.

Antara perkhidmatan makanan yang popular di dalam Malaysia ini adalah seperti 

1. GrabFood

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.kakigrab.com/

Terdapat ramai orang yang tidak sempat untuk makan tengah hari kerana terlalu sibuk dengan kerja hingga tak sempat untuk masak. GrabFood merupakan salah satu jalan penyelesaian yang boleh digunakan. Kini anda dapat menerima dan menikmati makanan kegemaran anda dalam keadaan yang masih panas dan segar.

Caranya sangat mudah, anda hanya perlu melancarkan aplikasi “Grab” di dalam telefon pintar anda, pilih ciri “makanan” di dalam aplikasi itu dan kemudian pesanlah makanan yang anda inginkan. GrabFood kini turut beroperasi di Lembah Klang dan juga ke kawasan lain yang terpilih di Pulau Pinang, Kota kinabalu, Kuching, Pulau Pinang dan juga Melaka.

2. FoodPanda

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.myrujukan.com/


FoodPanda merupakan perkhidmatan penghantaran food delivery yang sangat popular di Malaysia. Foodpanda sudah lama beroperasi dan sudah berjaya mempermudahkan pelanggan dengan memastikan makanan tetap dalam keadaan yang terbaik.

Terpulang kepada anda sama ada anda ingin memesan makanan untuk sarapan, makan tengah hari, makan malam mahupun snek. Foodpanda ada segalanya.

Di antara anda mungkin ada yang tidak pasti sama ada ingin memasak atau ingin membuat pesanan, maka Foodpanda adalah jalan penyelesaian yang tepat. Di FoodPanda anda boleh memesan makanan daripada lebih 700 restoran yang terdapat di Malaysia melalui aplikasi atau laman web mereka yang mudah untuk digunakan.

Cara pembayaran juga mudah di mana anda boleh membayar secara dalam talian, menggunakan iPay88 dan juga secara tunai semasa penghantaran kepada penghantar mereka.

3. Honestbee

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.appscyclone.com/


Honestbee adalah perkhidmatan penghantaran makanan dalam talian yang terkemuka yang beroperasi dengan misi yang sederhana, iaitu memberi pelanggan pengalaman makanan hebat yang mudah didapatkan. Anda juga boleh memesan bahan masakan anda dari kedai-kedai runcit pilihan anda.

Anda akan menerima pekerja khusus mereka untuk memilih produk yang terbaik dan “lebah penghantar” mereka akan memastikan penghantaran barangan anda berjalan dengan lancar, cekap dan cepat sampai ke depan pintu rumah anda.

Kini, perkhidmatan ini bekerjasama dengan lebih dari 10,900 buah kedai sehingga akan membuatkan anda yakin bahawa mereka akan memberikan barangan yang terpilih kepada anda dengan harga terbaik yang ditawarkan.

4. DeliverEats


5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.vulcanpost.com/

DeliverEats merupakan sebuah syarikat penghantaran makanan dalam talian yang mengkhususkan diri mereka dalam memberikan kemudahan kepada para pelanggan dengan memberikan tawaran yang tiada bandingannya dan juga khidmat penghantaran yang cekap.

Dari masakan China hinggalah Mediterranean, pastri, pencuci mulut dan semua kesukaan rakyat tempatan, anda namakan sahaja makanan yang anda inginkan dan mereka akan menghantarnya ke depan pintu rumah anda.

5. Dahmakan


5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.happygokl.com/

Memang ada dikalangan pengguna yang tidak gemar membuat pesanan makanan dari perkhidmatan penghantaran atau dari restoran dengan alasan selalunya makanan yang dipesan itu terlalu berminyak, terlalu pedas dan secara umumnya tidak begitu sihat.

Melalui Dahmakan, anda boleh memesan apa sahaja yang anda suka dari menu yang telah disediakan. Bahan masakan yang mereka gunakan diperoleh daripada petani tempatan dan dimasak oleh tukang masak mereka yang ramah dan dihantar secara percuma ke depan pintu rumah anda.

Dahmakan ketika ini mengantar makanan ke kebanyakan kawasan di Lembah Klang. Sekiranya anda mencuba makanan daripada Dahmakan dan menyukainya, anda juga boleh Dahmakan Prime yang merupakan rancangan makanan prabayar dengan potongan harga sebagai ganti untuk membayar awal makanan anda dan faedah tambahan penghantaran dalam masa 30 minit dan banyak lain-lain.




CONTINUE READING
Zaza Iman
0 Comments

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video


Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video. Assalamualaikum dan hi korang..khas buat korang peminat permainan video dan teknologi, dengan bangganya. Jenama Teknologi Global Infinix bakal melancarkan inovasi terbaru mereka iaitu siri Hot 10S di Malaysia.

Pelancarakan ini akan diadakan pada 13 Julai 2021 secara eksklusif di Shopee dan untuk pembeli, korang boleh "add to card" Hot 10S ini bermula 7 Julai. 

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Hot 10S ini dicipta khas buat peminat teknologi, pengemar permainan video, pelajar dan juga buat generasi muda dimasa akan datang.  Selain dari harga yang berpatutan, Hot 10S ini juga mempunyai penambahan baru kepada portfolio Hot 10.  Oleh itu, ia merupakan telefon pintar permainan video dan hiburan yang akan dinanti-nantikan yang membolehkan pengguna bermain permainan video dengan lancar dan dapat mengikuti trend terkini dengan lebih mudah.

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Untuk pelancaran dan memeriahkan lagi buat kesemua peminatnya, Infinix dengan kolaborasi permainan video Mobile Legends: Bang Bang ( MLBB ) telah mencipta penutup belakang telefon bimbit edisi terhad yang diukir dengan reka bentuk MLBB dan juga casing telefon MLBB estetik yang dibuat khas untuk siri Hot 10S ini. 

Infinix juga akan mendedahkan lebih banyak info mengenai spesifikasi dan ciri-ciri yang terdapat pada telefon ini semasa hari pelancaran itu nanti.

Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai siri Hot 10S, boleh layari laman web Infinix Malaysia, laman Facebook, Instagram dan Kedai Rasmi di Shopee.

Tentang Infinix

Infinix Mobile adalah jenama telefon pintar global yang merancang, mengeluarkan dan memasarkan portfolio peranti mudah alih yang berkembang di seluruh dunia di bawah jenama Infinix yang ditubuhkan pada tahun 2013. Menyasarkan Generasi Z, Infinix memberi tumpuan untuk mengembangkan teknologi canggih yang terkandung dalam peranti mudah alih yang dirancang dengan teliti yang menawarkan gaya, kekuatan dan prestasi yang halus. Peranti Infinix bergaya & dapat dicapai dengan pengguna akhir di barisan hadapan setiap langkah ke hadapan.

Dengan "THE FUTURE IS NOW" sebagai intipati jenamanya, Infinix bertujuan untuk memperkasakan remaja masa kini untuk menonjol dari orang ramai dan menunjukkan kepada dunia siapa mereka & apa yang mereka perjuangkan.

Portofolio produk syarikat dijual di lebih daripada 40 negara di seluruh dunia, meliputi Afrika, Amerika Latin, Timur Tengah, Asia Tenggara, dan Asia Selatan. Dengan berkembang pada tahap fenomenal, Infinix tumbuh 160% yang belum pernah terjadi sebelumnya selama 2018-2020 dan mempunyai rancangan besar untuk terus membuat peranti tingkat unggulan yang menawarkan reka bentuk menarik dan cadangan nilai yang kuat. Untuk sebarang info layari :https://www.infinixmobility.com/my/





CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan


McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan. Assalamualaikum dan hi semua. Diharap semuanya sihat-sihat dan ceria selalu ya. Sebenarnya, Sejak mco ni kan, zaza dah lama juga tak makan McD sebab dekat bandar yang zaza tinggal sekarang ini belum ada lagi restoran McD. Memang rindu sangat nak makan terutama burger nya memang zaza suka sangat. Harapnya suatu hari nanti McDonald’s bolehlah pula buka satu lagi cawangan dekat sekitar Jengka. Sebab sekarang ni Jengka pun dah maju tau. Banyak prasarana dan pasaraya besar baru macam mydin dah diwujudkan pada tahun ini. Sekarang ni, kalau nak makan McD pun, ada dekat bandar yang agak jauh dari tempat zaza. Tapi itulah, nak keluar ke sana memang tak boleh dah. Tambah pula servis penghantaran makanan pun tak masuk dekat kawasan zaza ni sebab jauh sangat.

Jadi, kalau buka dekat Jengka, dekat la sikit. Kalau buka nanti mahu tiap minggu atau bulan asyik nak order je kan, hehe..oh ye, baru-baru ini kan, zaza dapat tahu tentang satu inisiatif daripada McDonald’s Malaysia untuk menunjukkan penghargaan kepada warga frontliner negara kita.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Salah satu hospital yang menerima tajaan McDonald’s Malaysia, Hospital Bentong, Pahang

Bila tengok frontliner yang bekerja keras dan penat lelah mereka, memang buatkan zaza pun terasa sedih dan sebak didalam hati sebabnya kakak zaza juga merupakan salah seorang kakitangan yang bekerja di salah sebuah hospital di Pahang. Hari tu pun masa balik raya pun sehari je dapat cuti sebab perlu bertugas semula.

Oleh sebab itu, McDonald’s dengan penuh rasa tanggungjawab telah mengambil inisiatif dengan memberi tajaan dan membuat penghantaran makanan di lebih 70 buah hospital rawatan COVID-19 yang terletak di seluruh negara. Penghantaran ini dilakukan sekurang-kurangnya sekali dalam setiap minggu.

Tajaan makanan yang diberikan kepada hospital-hospital yang merawat pesakit COVID-19 ini pula telah melibatkan seramai 30,000 frontliners ( pekerja penjagaan kesihatan ).

Sebenarnya, inistiatif terbaru ini merupakan kesinambungan dari organisasi #KitaBoleh di seluruh negara yang mana ia telah dimulakan oleh syarikat itu semasa Perintah Kawalan Pergerakan ( MCO ) pertama pada tahun lalu.

Konsep #KitaBoleh yang dibuat oleh McDonalds’ Malaysia ini mula dilancarkan di platform media sosial mereka. Menurut McDonald’s Malaysia, tujuan mereka mewujudkan #KitaBoleh ini adalah untuk meningkatkan semangat semua rakyat Malaysia supaya mereka semua akan tetap terus bersatu dan menjaga semangat juang walaupun mereka sedang menghadapi masa -masa yang sukar ketika ini.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Antara yang terlibat merakam memori di Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, Kulai

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Tanda terima kasih dari Hospital Tampin

Bila sebut #KitaBoleh, ia melambangkan keberanian barisan hadapan yang bekerja tanpa penat lelah dalam usaha mereka untuk memerangi wabak tersebut. Malah panggilan #KitaBoleh juga merupakan panggilan nasional yang kerap kita gunakan.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

Menurut Encik Azmir Jaafar,Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia, beliau telah mengatakan,

"Sudah lebih dari satu tahun sejak Perintah Kawalan Gerakan (MCO) pertama dilaksanakan di Malaysia. Sejak itu, kita rakyat Malaysia telah melalui berbagai tahap kehidupan selama wabak ini,

"Apa yang tetap konsisten sepanjang masa-masa mencuba ini adalah ketekunan berterusan para barisan hadapan kami, yang pekerjaan hariannya menjadikan kehidupan kita lebih selamat setiap hari ketika kita melawan wabak ini," tambah Encik Azmir.

Encik Azmir juga turut mengenali pasukan restoran yang telah bertugas untuk menghantar makanan ke hospital, dan sedikit-sebanyak dapat mengukir senyumandi wajah barisan depan perubatan.

"Satu teriakan hebat kepada pasukan restoran McDonald's yang telah terlibat dengan hospital, dan memastikan bahawa barisan perubatan kami mendapat makanan kegemaran mereka," katanya lagi.

Apapun, marilah kita semua bersama-sama berdoa agar wabak COVID-19 yang sedang melanda negara kita ini berakhir dengan segera dan kita dapat menjalani kehidupan biasa sebelum berlakunya wabak ini. Amin. Mudah-mudahan Allah angkat doa kita semua.

Kepada McDonald’s Malaysia pula , tahniah diatas usaha yang dibuat ini. Semoga diteruskan di masa akan datang. Moga-moga mendapat ganjaran dan pahala didunia dan akhirat.

Untuk petugas-petugas hospital dan barisan hadapan semua, jangan berputus asa. Tetaplah terus bekerja dengan penuh semangat. Usaha kalian juga bukan sahaja untuk dunia, tetapi untuk akhirat juga. Insyaallah.

Bagi yang ingin mengetahui setiap perkembangan dan info lanjut tentang McDonald’s Malaysia, bolehlah mengikuti laman facebook mereka di https://www.facebook.com/My.McDonalds



CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi


Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi. Assalamualaikum dan hi korang..hari tu kan zaza ada share makanan sunnah dan dry food dari Kembara Sufi..kali ini zaza nak share pasal sambal dia pula. 

Zaza ni kalau makanan, tekak zaza memang selera kampung betul. Tak macam kakak yang lebih suka menu-menu western. So kalau macam bila keluar atau singgah mana-mana nak makan ke, memang suka sangat dengan masakan kampung. Tambah pula kalau makan nasi ada ulam-ulam, petai, jering dan budu..memang dua tiga kali juga lah tambah nasi..

Selain dari tu, zaza suka makan nasi dengan sambal hitam pahang. Ni pun buatkan zaza tambah makan nasi dua tiga pinggan..

Selain dari agensi travel  dan mengeluarkan makanan sunnah, Kembara Sufi ni pun ada keluarkan produk Sambal Ori Pahang tau.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Ada tiga jenis sambal iaitu Sambal Hitam Pahang, Sambal Tempoyak Ikan Bilis dan Acar Ikan Masin. Zaza dah rasa ketiga-tiga sambal ni.. untuk peminat sambal dan yang suka sambal pedas gila boleh cuba sambal 3 sekawan ni..

SAMBAL HITAM PAHANG

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal Hitam ni semua orang tahu kan rasanya macam mana kan. yang ni serius zaza cakap memang sedap sangat.. nak tulis dan share ni pun dah buat zaza kecur haha..lepas siap tulis ni, zaza nak makan nasi lah. Kebetulan ada petai jeruk sekali..memang ngam lah makan sekali dengan sambal ni..

Sambal ni memang pedas gila rasanya. Tak tahan juga makan pedas.. Berair mata tapi sebab rasanya yang sedap, tak kisahlah. Janji puas bila makan. Memang berselera betul.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Antara bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan Sambal Hitam Pahang ini seperti Shallot, Hot Cili Padi, Belimbing Buluh, Ikan Bilis, Minyak Sawit dan Garam. Dan yang penting ia bebas dari sebarang bahan pengawet.

Selain itu, Sambal Hitam Pahang ni pun boleh dijadikan pes masakan dan untuk tumis. Nak masak nasi goreng ke, pun boleh.

SAMBAL TEMPOYAK IKAN BILIS

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Bau Sambal Tempoyak Ikan Bilis ni pun dah cukup menyelerakan. Buat yang gemar tempoyak, sesekali bolehlah cuba menikmati hidangan nasi bersama Sambal Tempoyak Ikan Bilis ni.

Kalau bau pun dah sedap, apatah lagi rasanya..memang buatkan kita bertambah-tambah nasi. Cuma rasanya tersangatlah pedas. Rasa secuit pun dah terasa tahap kepedasannya. Macam zaza tak boleh makan pedas sangat tapi disebabkan sedap, zaza makan je di selang seli dengan air.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Antara bahan-bahan yang digunakan dalam penghasilan Sambal Tempoyak Ikan Bilis ini seperti Shallot, Hot Cili Padi, Durian Paste ( Tempoyak ), Ikan Bilis, Minyak Sawit dan Garam. Ia juga bebas dari bahan pengawet.

ACAR IKAN MASIN

Zaza memang suka ikan masin dan ini pertama kali zaza cuba makan Acar Ikan Masin dari Kembara Sufi ni. Baru rasa sekali terus dah jatuh hati tau. Rasanya sangat sedap dan pedas tapi tidak keterlaluan. Zaza siap boleh ratah lagi makan sambil tengok movie hehe..

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Dihasilkan dari bahan-bahan seperti Isi Ikan Talang, Pes Cili, Bawang, Bawang Putih, Halia, Cuka Makanan, Cili Padi, Minyak, Gula dan Garam.

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Sambal 3 Sekawan Ori Pahang Yang Sedap Dari Kembara Sufi

Puas hatilah dapat rasa acar ikan masin ni. Juga boleh dijadikan pes masakan.

Packaging pun dibalut kemas. Kalau beli online pun insyaallah selamat dan tak pecah. Setiap botol mengandungi berat 200gram. Boleh juga kalau nak buat gift dekat kawan-kawan. 

SAMBAL 3 SEKAWAN

Pedas-Pedas manis
Penambah selera makan
Bekas simpanan yang kemas...mudah dibawa kemana-mana
Tahan lama
Kualiti terbaik

HARGA

1 botol : RM19 + RM3 caj pos
2 botol : RM38 + RM4 caj pos
3 botol : *RM57 + FREE CAJ POS*

Masih nak tunggu lagi?
JOM ORDER SEKARANG !!

CARA PEMBELIAN 

Call terus , Lambat-lambat nanti stok habis pula.
Tekan link Whatsaap Di Bawah untuk info lebih lanjut:-

Facebook : KS Legacy Pahang


CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)