My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss




Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..

So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..

My Hair Care Products For Hair Loss



Then zaza cari info tentang seborin tonic hair ni..dalam masa sama juga terfikir nak beli di mana sebab zaza cuba juga cari-cari kat Guardian tapi tak ada. Jenama lain ada dalam satu dua je dan agak mahal.

So zaza pun try cari kat Shopee dan ada beberapa seller yang menjual seborin tonic hair ni.. sebelum membeli memang zaza suka bertanya dulu.. sebabnya seborin hair cair ni ada dua tau..

Satu botol biru dan satu lagi botol kuning. Jadi bila zaza share about masalah rambut gugur zaza, so si seller suggest untuk ambil botol biru sebab ia berfungsi untuk pertumbuhan rambut dan kelemumur dan mempunyai extract halia yang sesuai untuk rambut gugur.

Kalau botol kuning tu lebih more kepada untuk kelemumur sahaja. So, Setelah 3 minggu zaza pakai alhamdulillah rambut gugur zaza makin kurang.. paling best bau dia macam baru keluar dari salon je..wangi je rambut..zaza sangat-sangat suka..

Zaza akan sapu selepas mandi bila rambut dah macam nak kering sikit..dan kadangkala bila zaza rest zaza sapu-sapu kat kulit-kulit kepala.. plus zaza sapu juga di rambut sikit secara rata kat seluruh rambut

Bau dia yang sedap dan wangi tu buat zaza asyik nak cium je rambut..mehmeh. Seborin Hair Care ni sebenarnya begitu popular pada era tahun 1930-an dan banyak digunakan oleh hairdressers.

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

Seborin hair care ni tak berminyak. Ia mengandungi extract root ginger dan Pro-Vitamin B5. Untuk pakai, just sapukan pada rambut kering atau rambut kering selepas dicuci, kemudian urut perlahan ke kulit kepada kira-kira dalam masa seminit. Tak perlu basuh atau bilas tonik. Biarkan je kekal di rambut dan akar.

You all nak cari boleh cari kat Shoppe dan Lazada okay.. untuk di Shopee zaza beli dekat seller nama Sila Klik >>  CMWshop  tapi kalau produk sold out korang cari je kat seller lain tapi make sure baca dulu review orang lain okay..

Oh ya..selain Seborin hair tonic ni..zaza nak share tentang rawatan rambut gugur dari Toppik Malaysia.


My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Alopecia, yang biasanya dikenali sebagai kebotakan, biasanya merujuk kepada kehilangan rambut yang berlebihan dari kulit kepala. Kehilangan rambut dialami oleh lebih daripada separuh lelaki dan wanita pada satu ketika dalam hidup mereka. Hal ini agak membimbangkan apabila anda mula kehilangan penampilan semula jadi rambut kepala yang sihat.

My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Janganlah bimbang, TOPPIK sentiasa di sini untuk membantu! Kami memulihkan lebih daripada sekadar rambut anda. Kami memulihkan imej, harga diri dan keyakinan anda. Dalam hanya 30 saat, TOPPIK Hair Building Fibers boleh menyembunyikan kawasan rambut nipis serta menambah kelebatan rambut anda. Apa yang paling hebatnya ialah ia tidak memerlukan apa-apa bentuk pembedahan atau bahan kimia sama sekali!

My Hair Care Products For Hair Loss


Bagaimanakah TOPPIK Hair Building Fibers berfungsi? Sebelum kita melihat keistimewaannya, marilah kita memahami ramuannya. Serat dalam TOPPIK diperbuat daripada protein keratin organik tulen. Keratin ialah protein yang terdapat dalam struktur rambut manusia. Protein ini merupakan salah satu komponen microfiber organik. TOPPIK Hair Building Fibers boleh digunakan dengan menuang ke atas kawasan rambut jarang pada kulit kepala untuk menambahkan kelebatan setiap helai rambut dalam beberapa saat sahaja. Ini menjadikannya kelihatan seolah-olah anda tiba-tiba tumbuh rambut yang lebat. Serat-serat ini dikenakan tenaga elektrostatik. Oleh sebab demikian, tenaga elektrostatik ini dapat membantu serat tertarik pada rambut anda dengan kuat seperti magnet. Oleh kerana setiap serat dibuat secara unik, TOPPIK Hair Building Fibers akan memberikan anda penampilan rambut yang semula jadi. Temui teknologi di belakang TOPPIK Hair Building Fibers di http://toppikmalaysia.com/technology/.   

My Hair Care Products For Hair Loss



TOPPIK Hair Building Fibers tetap kekal pada rambut untuk sepanjang hari. Ia boleh menahan cuaca panas mahupun hujan. Serat-serat ini juga boleh menahan peluh, jadi ianya sesuai untuk aktiviti luar. Anda hanya perlu menggunakan syampu seperti biasa untuk mengeluarkan serat. Selain itu, TOPPIK Hair Building Fibers tidak mempunya risiko kesan sampingan yang berbahaya kerana seratnya adalah hypoallergenic dan tidak melibatkan penggunaan sebarang bahan kimia atau aditif yang berbahaya. Bahan-bahan organik yang digunakan adalah selamat dan tidak menyebabkan kekeringan atau gatal-gatal pada kulit kepala. 


My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia



Dapatkan rambut yang lebih tebal dan tebal dengan segera dengan TOPPIK! Tunggu apa lagi? TOPPIK Hair Building Fibers boleh didapati di kedai-kedai di seluruh negara dan juga di http://toppikmalaysia.com/shop/.

CONTINUE READING
Zaza Iman
35 Comments

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia



Assalamualaikum dan apa khabar semua. Bertemu lagi pada hari ini. harap semuanya ceria dan sihat. Siapa yang dah biasa cari duit sampingan dengan affiliate? Beberapa tahun dulu zaza pernah juga join affiliate dengan jual al Quran. Cecah ratusan la juga hasil yang zaza dapat tapi sekejap je bila pihak yang buat affiliate Al Quran tu dah stop.

Tapi baru-baru ni zaza adalah join Affiliate bersama Shopee Malaysia. Affiliate Shopee ni pun diperkenalkan oleh pihak marketing Shopee sendiri.

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

So zaza tak nak cerita panjang, just zaza nak ajar macam mana untuk korang daftar dan promote barang-barang yang ada di Shopee dan jana income melaluinya.

Disini zaza share income/komisen zaza dari 1 May hingga 17 May. Bagi zaza ok lah untuk permulaan. Ada rakan lain dah beratus hasilnya.. itu yang zaza pun mencuba dan tak sangka dah berjaya cecah RM50 ni..

Dan paling best sebab minimum untuk cash out adalah RM60 ke atas ( sila baca terma & syarat pada setiap kempen di accestrade )


Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia



Jumlah rewards yang zaza kumpul

Apa yang zaza promote? buat masa ni zaza promote produk untuk rambut gugur dan produk ni memang zaza pakai dan menjadi. Zaza memang ada share pasal product ni kat blog zaza juga dulu.

Macam mana nak Daftar Affiliate Shopee

1. Pertama sekali daftar terus di Accestrade ( klik banner ) atau klik DAFTAR AFFILIATE SHOPEE



2. Setelah selesai daftar isi maklumat dekat setting akaun seperti Profile, Bank Acc, Site ( PENTING ). Masa daftar, dekat site url boleh letak url facebook.

3. Selepas tu korang check kat bahagian " Available Campaign" dan cari SHOPEE kemudian tick dan Apply

UPDATE : SELAIN SHOPEE, BOLEH APPLY AFFILIATE BRAND LAIN SEPERTI KLOOK, PGMALL, WATSON, ZALORA, ALLYOUNG dan lain-lain yang ada.

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia


4. Tunggu affiliate Shopee korang tu approved dan bila dah approved korang cek dekat " Applied Campaign"


5. Korang akan nampak seperti gambar dibawah ni dan klik yang zaza bulatkan tu

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

6. Selepas klik, korang akan nampak lah info-info tentang affiliate seperti link affiliate korang, banners untuk promote di blog, jumlah rewards by categori dan lain-lain.
Selesai.
Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

Macam mana nak promote produk Shopee dan jana income

1. Pergi kat shopee dan cari produk-produk yang hendak di jual. Ok lebih menarik kalau produk tu korang ada beli dan pengalaman guna sendiri.

2. Copy url link produk tersebut seperti gambar di bawah

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia


3. Generate url link tadi dekat "Custom Creatives". Paste kan url link tu dekat "Landing Url". Kemudian "Creative Name" tu letak la nama seperti contoh Seborin Tonic


Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

4. Klik Generate

5. Selesai.

6. Gunakan link yang dah generate tadi dan promote la link tersebut sama ada di facebook, instagram, twitter atau apa-apa media sosial yang lain. oh ya..bila dah generate link, dia akan jadi link panjang, so korang kena pendekkan dulu link tu dekat https://bitly.com/  )
so nanti jadilah macam Contoh zaza promote seperti ini :

Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Shopee Malaysia

So kalau ada pembaca yang klik link tersebut dan beli produk-produk melalui link tu, korang akan dapat komisen. Try lah okay..kalau tak faham boleh tanya zaza..



CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments

Terokai 3 Restoran Terbaik Dengan Hidangan Sedap di Kuala Lumpur

Terokai 3 Restoran Terbaik Dengan Hidangan Sedap di Kuala Lumpur



Kalau dekat KL, bila zaza datang rumah kakak dan waktu dia cuti, memang selalu bawa zaza jalan-jalan dan bawa makan kat tempat makan yang best dia selalu pergi. Zaza ingat kakak ada bawa makan laksa dan abc dekat kedai bawah pokok.Cuma zaza agak lupa kat mana lokasinya.

Tapi bila kakak kerja, so memang zaza pun malas keluar. Zaza datang rumah kakak pun time musim cuti sekolah yang panjang je bawa anak-anak dia sekali. Sebab anak buah zaza duduk kampung dengan zaza sekali mak ayah.

Kalau malas nak keluar tu dan rasa malas gila nak masak, zaza memang suka order food delivery kat FoodPanda je. Senang hehe..

So zaza nak share tiga restoran terbaik dengan hidangan sedap di KL ni..ada restoran yang zaza nampak rakan-rakan pun ada review juga. Bila nampak diorang pun kata ok, zaza pun nak share la kan. Mungkin ada yang dah datang dan menikmati makanan kat restoran ni? Untuk yang belum boleh la cuba..

1. Marmalade Kuala Lumpur

Terokai 3 Restoran Terbaik Dengan Hidangan Sedap di Kuala Lumpur

Marmalade terletak di tingkat 1 pusat membeli belah Bangsar Village. Mempunyai ruang yang santai dan menenangkan.

Menu hidangan utama di sini adalah Chimichurri Burger dan Beef Lasagna. Bagi yang menyukai hidangan salad, di Marmalade mereka menyediakan banyak pilihan salad yang enak.

Antara lain-lain menu hidangan seperti pelbagai jenis Pasta dengan harga bermula dari RM30 ke atas. Bagi yang ingin menikmati nasi boleh cuba nasi ulam berharga RM32.00. Anda juga boleh menghilangkan rasa haus dengan menikmati Smootie Bowls, Milkshakes atau Fresh Juice.

Mereka turut menyediakan makanan untuk kanak-kanak seperti Fish Fingers, Mini Chicken Terayaki Rice,Mini Bolognese, Mini Cheeseburger dan Cheesy Soldier with Tomato Dip. So tak perlu pening nak pilih makanan apa untuk anak-anak kan..

Malaysian Food
Waktu Buka : 10:00 AM - 8:30 PM
Lokasi : 1F-18, Bangsar Village 2, Jalan Telawi 2, 59100 Kuala Lumpur

Nak Order Di Food Panda? Klik je  : Marmalede


2. Luckin Kopi Jalan Panggong

Terokai 3 Restoran Terbaik Dengan Hidangan Sedap di Kuala Lumpur

Luckin Coffee ini baru dibuka. Walaupun baru tapi suasana dekorasi kafe ini cukup indah tau. Sesuai untuk melepak bersama teman-teman atau family.

Bagi pengemar minuman kopi memang wajib singgah ke restoran Luckin Coffee ni sebab mereka ada menawarkan kopi biasa sehingga kopi premium. Harga minuman juga murah.

Antara hidangan best seller yang ditawarkan pula seperti Nasi Lemak Ayam Goreng, Mee Siam Ayam Goreng, Mi Sedap Ayam Goreng.

Untuk teatime ditawarkan menu hidangan seperti Kaya Butter Toast + half boiled egg, Peenut Butter Toast + half boiled egg dan Banana Nutella Toast + half boiled egg

Lain-lain menu hidangan yang menarik seperti Signature Ayam Goreng, Chicken Chop, Ala Carte ( Nasi Lemak Biasa, Mee Siam Biasa, Indomee Biasa dan Signature Salted Egg Chicken Rice ), Toast dan Snack.

Ruang tempat makan juga selesa dan luas. Jika ada kesempatan boleh la berkunjung ke Luckin Coffee ini atau jika nak membuat order online, boleh menggunakan khidmat food delivery seperti FoodPanda.

Malaysian Food
Waktu Buka :  10:00 AM - 5:00 PM
Lokasi : 14 Jalan Panggong, 50000 Kuala Lumpur

Nak Order Di FoodPanda? Klik je  : Luckin Coffee 

3. Gajah Mada ( Nu Sentral )


Sesekali jika teringin nak merasai masakan Indonesia, Thai, Malaysia dan Vietnam, boleh la singgah ke restoran Gajah Mada di Nu Sentral.

Merupakan restoran baru yang diasaskan oleh The Majapahit Group. Terletak berdekatan dengan Ikea Cheras.

Antara menu hidangan yang menarik disini yang boleh anda nikmati seperti Malaysia Chicken Satay, Indonesia Oxtall Soup, Creamy Tom Yam Soup, Nasi Goreng, Sayuran, Malaysian Chicken Rendang, Nooodles, Dessert, Signature Beverage dan banyak lagi menu lain.

Menu-menu ini dipersembahkan oleh CHEF PAK ISAN SANTIBI, master kuliner dengan pengalaman lebih dari 25 tahun dalam meenyediakan masakan Asia Tenggara di beberapa negara.

Indonesia, Malaysian, Thai & Vietnam Food
Waktu Buka : 10:30 AM - 9:45 PM
Lokasi : L5-05,Level 5, U Sentral 201, Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 50470 Kuala Lumpur

Nak Order Di FoodPanda? Klik je : Gajah Muda ( Nu Sentral )



So kalau teringin nak cuba menu-menu di tiga restoran ini, dah tak payah susah nak keluar..order je dari FoodPanda. Duduk rumah pun okay boleh makan sedap-sedap dengan servis food delivery dari FoodPanda ni tau.

Sepanjang zaza guna servis FoodPanda ni, alhamdulillah okay je. Cas servis penghantaran pun murah. Masa menunggu pun tak lama ( ikut pada restoran ).

FoodPanda pun menerima pembayaran melalui cod ataupun boleh bayar secara online guna kredit atau debit card. 

So kalau ada yang belum pernah menggunakan servis melalui FoodPanda, jangan lupa tau untuk download app FoodPanda di telefon okayyy!


CONTINUE READING
Zaza Iman
7 Comments

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat



Ayam Brand & JAKOA Bantu Komuniti di Kampung Orang Asli Teluk Gunung, Pahang . Komuniti Orang Asli turut terjejas mata pencarian akibat kurangnya peluang ekonomi ekoran wabak COVID-19.

Jabatan Kemajuan Orang Asli Malaysia (JAKOA) sedang bekerjasama dengan Ayam Brand™ bagi membawa kempen kebajikan komuniti viral #AyamBersamaMu ke komuniti Orang Asli di Pahang.

Pantri komuniti #AyamBersamaMu kini berdiri dengan sendiri di 13 lokasi di seluruh negara dengan kerjasama komuniti yang menyumbangkan dan mengambil keperluan harian seperti makanan, bagi membantu mereka yang memerlukan, dan disokong oleh sumbangan produk dari Ayam Brand, Mission Foods dan Alce Nero, antara yang terlibat.

Versi kempen kebajikan komuniti tersebut yang diubahsuai kini sedang dilancarkan di Kampung Teluk Gunung dengan bekalan produk Ayam Brand dan Alce Nero untuk sebulan bagi kegunaan 47 keluarga Orang Asli.

Ketua Pengarah JAKOA, Prof Dr Juli Edo berkata kempen #AyamBersamaMu diperlukan sebagai sokongan dalam bentuk nyata dan psikologi bagi komuniti Orang Asli menerusi sumbangan makanan keperluan dalam tempoh sukar ini.

Pakej rangsangan yang disediakan untuk Orang Asli telah membantu banyak komuniti tetapi mereka masih menghadapi cabaran ekonomi, khususnya dalam menyara hidup keluarga. Kempen #AyamBersamaMu ini merupakan bantuan yang positif dan tepat pada masanya bagi komuniti Orang Asli, dan menjadi peringatan buat mereka bahawa mereka tidak keseorangan. Ada organisasi dan individu yang prihatin akan nasib mereka. Ucapan terima kasih kami buat Ayam Brand dan Alce Nero di atas kemurahan hati syarikat-syarikat ini menyumbangkan produk makanan sihat berkualiti premium. kata Prof Dr Juli Edo.

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat
Ketua Pengarah JAKOA, Prof Dr Juli Edo (tengah) berkumpul dengan masyarakat Orang Asli di Kampung Teluk Gunung, Pahang.

Oleh kerana komuniti-komuniti ini tinggal jauh di pedalaman, JAKOA akan mengendalikan sokongan logistik dan menyelaraskan tugas dengan En Harun dan orang tua-tua di kampung dalam mengedarkan sekotak 27 produk kepada ketua-ketua keluarga dalam setiap komuniti, dan pada masa yang sama mengamalkan penjarakan sosial.

Komuniti-komuniti ini amat terjejas di segi ekonomi, dan sumbangan barangan makanan yang tahan lama merupakan penghubung nyawa yang penting. Kami berharap lebih banyak organisasi akan menyertai kempen #AyamBersamaMu atau memulakan usaha kebajikan sendiri,” tambah beliau.Menerusi program Tanggungjawab Sosial Korporatnya yang telah berjalan sekian lama, Ayam Brand™ telah menyumbang lebih 2 juta makanan berkhasiat kepada pertubuhan amal dan menyediakan makanan berkhasiat untuk lebih 21,800 orang dari 524 organisasi dan NGO amal sejak 13 tahun lalu.

Kempen kebajikan komuniti #AyamBersamaMu turut memberi sokongan kepada petugas barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh, golongan gelandangan, golongan OKU, anak yatim, ibu tunggal dan orang tua sejak wabak Covid-19 melanda Malaysia. Dianggarkan 20,000 produk Ayam Brand telah diedarkan setakat ini.

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat
JAKOA mengambil produk Ayam Brand dari pejabat Ayam Brand

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat
Penduduk kampung (kanan) di Kampung Teluk Gunung menerima bekalan makanan dalam tin selama 1 bulan dari Ayam Brand

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli dengan Makanan Berkhasiat
Anak-anak di Kampung Teluk Gunung menerima produk pasta dari Alce Nero

Kami telah menyantuni pelbagai komuniti, terutama mereka yang memerlukan menerusi kempen kebajikan komuniti ini, dan and berpuas hati bekerja dengan JAKOA bagi membantu komuniti Orang Asli. Produk-produk kami sarat dengan zat makanan dan rendah kandungan gula dan garam, menjadikannya sesuai untuk pemakanan Orang Asli. Kami mengubah suai konsep pantri komuniti kerana kekurangan penderma disebabkan lokasi yang terpencil. Kami mengalu-alukan jenama lain untuk turut serta dalam membantu komuniti ini. Kesimpulan daripada kempen #AyamBersamaMu ini adalah kita mampu bantu-membantu sebagai satu komuniti,” kata Pengurus Pemasaran Ayam Brand Malaysia, Cik Teoh Wei Ling.

Kempen #AyamBersamaMu ini umpama pucuk dicita ulam mendatang bagi penduduk Kampung Teluk Gunung, Daerah Kuala Lipis di Pahang.

“Waktu ini merupakan tempoh sukar bagi kami kerana aktiviti ekonomi di kawasan kami telah berkurangan dan peluang tidak banyak. Sumbangan oleh Ayam Brand dan JAKOA ini meringankan kesusahan kami dalam menyara keluarga. Kami amat menghargai rasa timbang rasa dan kuantiti produk berkualiti yang disumbangkan. Ini mampu memastikan kesemua 47 keluarga di sini cukup makan untuk sekurang-kurangnya sebulan. Kami belum pernah mencuba tuna, saba atau pasta jadi ini juga merupakan pengalaman baru buat kami!” terang En Harun Bin Abdullah.

Seorang penduduk kampung, menganggap sumbangan yang diberi ini sebagai yang amat dialu-alukan oleh komuniti Orang Asli Teluk Gunung.

“Kami semua kenal jenama Ayam Brand, tetapi ia kami anggap mewah dan hanya untuk majlis istimewa. Dan kini kami ada cukup untuk sebulan. Malah kami tidak perlukan alat pembuka tin untuk menikmati tuna, saba, kacang panggang dan santan ini. Kami berasa seolah-olah seluruh rakyat Malaysia bersama kami di dalam kempen #AyamBersamaMu ini,” kata penduduk kampung.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kempen kebajikan komuniti #AyamBersamaMu, layari https://www.ayambrand.com.my.

HACCP, ISO 9001) and are certified ‘Halal’. Since 2013, Ayam Brand has been ranked in the Top 10 of Malaysia’s most chosen FMCG brands, according to the Kantar Worldpanel’s Brand Footprint Study.



CONTINUE READING
Zaza Iman
3 Comments

Dapatkan Tawaran Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

Dapatkan Tawaran Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE



Zaman sekarang ni kalau nak beli apa-apa pun memang banyak beli online je. Zaza memang sangatlah jarang keluar bandar sebab jauh sikit. Jadi kalau nak beli maknan kucing atau pun pakaian memang order online.Lagi senang, mudah dan jimat masa.

Dan antara salah satu tempat yang menarik dan best untuk beli barang online adalah dekat www.pgmall.my.

Siapa pernah beli barang kat sini? Untuk pengetahuan, PG Mall diasaskan oleh Dato’Wira Louis Ng ( Pengerusi Eksekutif PG Group). PG Mall adalah salah satu platform e-Dagang di Malaysia No 1. Ia telah mula ditubuhkan sejak 2017 lagi.

Di platform ni, jika anda berminat untuk menjual produk pun boleh. Malah PG Mall juga turut disenaraikan sebagai laman web e-Dagang Top 3 di dalam Iprice report. https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

Lagi mudah apabila PG Mall turut menerima semua e-wallet dan payment gateaway. Menarik dan senang untuk anda berurusan apabila membeli barangan di lamannya.

Antara barangan yang boleh didapati di PG Mall adalah seperti barangan kecantikan dan kesihatan, Barangan kanak-kanak dan bayi, Fesyen lelaki dan wanita, aksesori, makanan dan minuman, alatan perumahan dan dapur, barangan elektronik, Automotif, barangan sukan dan pelbagai lagi.

Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

APA YANG MENARIK DI PG MALL?

Semua orang apabila membeli sesuatu barangan pastinya akan mementingkan kualiti dan juga harga. Di PG Mall, mereka menawarkan kualiti produk yang terbaik dan harga yang pastinya mampu dibeli oleh semua orang. Setiap hari anda juga akan mendapat promosi yang boleh membantu dalam menjimatkan perbelanjaan dalam jangka masa yang panjang.

Pengalaman Membeli-Belah Yang Menyeronokkan

Anda boleh berbelanja tak kira masa, di mana sahaja sama ada menggunakan phone atau komputer. Malah PG Mall menawarkan perkhidmatan penghantaran yang cepat dan pantas. Oleh itu, duduk saja dan berehat dan tunggu barang anda samapi ke depan pintu.

Tempat Membeli Yang Dipercayai dan Selamat

Di PG Mall, kebolehpercayaan dan keselamatan pengalaman membeli-belah oleh pembeli adalah kepentingan utama PG Mall. Dalam persekitaran yang selamat dan terjamin, PG Mall menyediakan pembeli pilihan dengan pelbagai pilihan pembayaran yang selamat termasuk pemindahan perbankan dalam talian segera dari semua bank utama di Malaysia.

PG MALL MENGADAKAN MEGA 8.8 PRE SALE 

Pejam celik sekejap je dah nak masuk bulan Ogos kan tahun ni. Terasa macam sekejap je masa berlalu.

Jadi sempena dengan bulan Ogos ni, PG Mall akan mengadakan MEGA 8.8 PRE SALE. Waktu inilah syok tau kalau anda nak membeli sebab akan ada banyak sales dan diskaun yang ditawarkan. Peluang membeli belah yang ditunggu oleh semua orang sebab boleh menjimatkan duit poket. Mungkin ada barangan yang anda nak beli tu boleh dapatkan dengan harga lagi murah semasa pre sale ni.

Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

MEGA 8.8. PRE SALE

MEGA 8.8 PRE SALE ini akan bermula dari 3 Ogos hingga 7 Ogos 2020.

Apa yang anda akan dapat :
  • Daily Flash Deals bermula serendah RM8 
  • RM 5 dengan minimum pembelian sebanyak RM38 ( hanya untuk pengguna baru sahaja )
  • RM15 dengan minimum pembelian sebanyak RM 88 untuk semua pengguna (pengguna sedia ada dan baru)
  • Website ( bermula pada hari PRE SALE tersebut!!!)  : https://pgmall.my/8.8-mega-sale
Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

3. MEGA 8.8

Apa yang anda akan dapat :

  • 8% Off
  • Diskaun sehingga RM88
  • Minimum pembelian sebanyak RM 188
  • RM5 dengan minimum pembelian sebanyak RM38 (hanyan untuk pengguna baru sahaja)
  • RM 15 dengan minimum pembelian sebanyak RM88 (pengguna sedia ada dan baru)
  • Website: https://pgmall.my/8.8-mega-sale
Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

Bagi anda pengguna Maybank, ini ada tawaran istimewa tau. Dengan berbelanja minimum sebanyak RM50, anda akan dapat menikmati penjimatan hebat secara eksklusif dengan Maybank QRpay. Anda boleh dapatkan tawaran DISKAUN RM5 apabila anda membeli belah di PG Mall atau MAE hari ini sehingga 31 Julai 2020. Gunakan kod promo : FLASH. Last Day Hari ini !

Ingat tau tawaran ni sah untuk sehingga hari ini sahaja.


BAGI YANG INGIN MENDAFTAR SEBAGAI PENJUAL 

Bagi yang ingin mengembangkan perniagaan anda di PG Mall, boleh la terus membuat pendaftaran di laman berikut https://seller.pgmall.my/

Jika anda memerlukan sebarang info dan mempunyai sebarang pertanyaan lanjut mengenai PG Mall boleh lah melayari www.pgmall.my

Apa lagi, tengah ada MEGA 8.8 PRE SALE dan MEGA 8.8 ni..haaa cepat-cepatlah beli belah kat PG Mall okay. Grab item yang anda mahukan dengan harga yang istimewa sekarang.

Tentang PG Mall :
Website: https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=391
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #Maybankqrpay #Mae #Mega88 #PreSales #eighteight #PresalesParty #PGMall4u #Cashback #points


CONTINUE READING
Zaza Iman
3 Comments

Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan

Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan



Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan. Assalamualaikum dan hi..masa ke Kuantan minggu lalu zaza dan rakan menginap dekat Kompo Villa..so belah malam kami keluar untuk makan malam pula. Untuk kali ini destinasi makan malam adalah dekat Kimstone Kuantan. Tempat ni pun rakan zaza juga yang beritahu.. kalau tanya zaza pasal Kuantan memang tak tau sangat sebab sangat jarang datang.

So malam tu lepas je isyak, terus la keluar menuju ke Kimstone. Tak jauh pun dari kami menginap. Sampai je kat sini, alhamdulillah ada parking kereta yang kosong.


First time datang dan tengok..waaa teruja juga sebab memang ramai juga orang makan kat sini.temptnya cantik dipenuhi dengan cahaya lampu yang indah. Macam biasalah terus la snap-snap gambar dulu sebelum makan.

CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Earth Home Pengeluar Racun Serangga Perkenal 6 Produk Baru

Earth Home Pengeluar Racun Serangga Perkenal 6 Produk Baru



Earth Home Pengeluar Racun Serangga No 1 Di Jepun Perkenal 6 Produk Baru Di Malaysia. Earth Corporation Jepun (EC) yang merupakan peneraju global dalam produk penjagaan rumah dan racun serangga baru sahaja memperkenalkan produk bertaraf dunianya di Malaysia.

Nobuhito Hosaka, Pengarah Urusan Earth Home Products (Malaysia) Sdn Bhd, syarikat subsidiari milik EC berkata: “Sebagai permulaan, kami memperkenalkan enam produk penjagaan rumah dan kawalan serangga di Malaysia. Kebanyakannya adalah produk terlaris di Jepun dan di negara-negara di mana produk Earth Corporation dipasarkan. Salah satu produk terunggul kami adalah penyembur penyahbau fabrik bebas alkohol yang dihasilkan menggunakan pati minyak, yang menghilangkan lebih 99% bakteria, virus dan menghalau tungau.” 

“Kami mendapati kebimbangan terhadap pandemik dan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh serangga seperti denggi, menimbulkan permintaan kepada keperluan rangkaian penjagaan rumah kami. Produk-produk ini membantu menjadikan persekitaran rumah lebih selamat dan sihat untuk seisi keluarga.”

“Digabungkan dengan strategi harga yang berpatutan, kami yakin produk kami akan disambut baik di Malaysia,” tambah beliau.




Earth Corporation telah ditubuhkan sejak 128 tahun lalu pada tahun 1892 dan merupakan peneraju pengeluar produk penjagaan rumah dan kawalan serangga perosak, penghalau serangga, penjagaan mulut, bahan tambahan mandian, penyegar udara dan penyahbau, serta alatan berkebun dan produk haiwan peliharaan.
CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique



Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique. Perempuan dah fashion memang tak dapat dipisahkan. Macam zaza la gila dalam membeli pakaian. Tiap bulan tu ada je pakaian yang hendak dibeli. Sekarang ni zaza lebih gemar membeli secara atas talian saja sebab kebanyakan atas talian ni design lebih up to date. Tapi mungkin ada yang kurang gemar kerana risau akan kualiti pakaian tu.

Tapi bagi zaza, jika yang dibeli tak menepati kualiti yang dikehendaki, zaza okay saja. Sebab dah beli kan.. Cuma kalau macam jubah dan dress-dress labuh tu itu memang kena pilih yang betul-betul punya.

Memandangkan zaza sangat gemar membeli pakaian atas talian, so zaza nak share salah satu tempat shopping pakaian yang buat zaza jatuh cinta. Apa yang buatkan zaza suka sebab butik ni sentiasa update pakaian baru.

Butik ini namanya HERBAJU. Setakat ni dah beberapa kali zaza shopping kat Herbaju ni. Asalnya zaza suka tengok Yatie Sendayu Tinggi punya outfit. Pakaian dia simple-simple je tapi nampak nice sangat. So bila zaza nampak pakaian kat Herbaju ni, terus rasa berkenan dan apa lagi kan..

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Zaza suka sangat dengan fabrik nya dari jenis cotton blended. Cotton blended tak nipis dan tidak terlalu tebal.

Selain dari blouse dan tshirt, kat Herbaju pun ada jual pants. Harga-harga yang ditawarkan pula bermula dari RM25 hingga RM40.

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Kualiti dan jahitan pakaian pun kemas. Setakat ni zaza beli tak ada lagi sebarang kerosakan. Semuanya zaza puas hati.

Penghantaran pun cepat. Biasanya setiap order akan disiapkan dalam tempoh 24jam dan akan dihantar pada keesokannya selepas membuat pembayaran.

So kalau di West  Malaysia, korang akan terima dalam 2-5 hari bekerja bergantung kepada poslaju.  Untuk pelanggan East Malaysia pula anta 3-7 hari. Tapi sepanjang zaza beli, biasanya hari ke tiga dah sampai.. ( tempat zaza memang barang ambil masa 3 hari )

So kepada yang nak dapatkan koleksi-koleksi pakaian dekat Herbaju ni boleh la membuat pembelian di :



CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar



Assalamualaikum dan hi..apa khabar semua? semoga ceria dan sihat selalu. ok, semua orang mesti pernah mengalami keadaan dimana kulit muka bermasalah macam jerawat dan parut yang teruk kan..siapa yang follow zaza dari tahun 2015 mesti tahu pasal kulit  zaza yang teruk juga dulu..

Ni la keadaan kulit zaza yang dulu. zaza ada share pasal ni dekat entri tahun 2016. Boleh baca dan tengok kat sini Ephyra Skin Nano Advanved repair Serum Bantu Pudarkan Parut.

Dalam entri tu ada gambar kulit zaza yang banyak jerawat dan parut gelap.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ni kulit muka zaza yang dulu ( 2016 ).. gambar produk tu gambar terbaru ( 2020 )

Tapi untuk tahun ni, zaza just nak share je sekali lagi..sebab sampai sekarang zaza kekal gunakan Ephyra Skin Nano Serum dan dan Ephyra Skin Bar walaupun zaza pernah skip pakai ( konon nak try produk skincare lain haha..tapi last-last beralih juga ke Ephyra )

Asalnya zaza kenal produk Ephyra berpunca dari buat review dan tak sangka produk ni berkesan untuk zaza.

Dulu-dulu banyak juga produk zaza pakai sampai kan kulit zaza terbakar..haha..siapa masih ingat zaza pernah share dulu? mungkin dah lupa kot kan..siap kena pergi klinik dan kena inject kat punggung. Masa tu muka memang habis kemerahan seluruh wajah. nasib tak kena marah dengan mak sebab pakai produk bukan-bukan..

So sekarang ni zaza memang nak fokus dan kekal guna produk-produk Ephyra je..apa yang buat zaza terus guna Ephyra sebab ia antara produk yang sangat serasi dengan kulit zaza dan yang betul-betul baiki kulit zaza dari jerawat dan parut dulu..

Tapi zaza ada cakap yang zaza ada skip kan..sebab konon-konon nak try produk skincare lain..tapi kan..sudahnya lebih suka dengan Ephyra. Mungkin sebab bau nya sama yang zaza suka.

Ephyra ni ada 3 produk skincare tapi zaza hanya guna dua je iaitu Ephyra Skin Nano Serum dengan Ephyra Skin Bar ( sabun muka ). Yang satu lagi zaza tak guna ( Ephyra Skin Snow - masa mula-mula buat review je guna )

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum


Seperti biasalah, zaza gunakan Ephyra Skin Nano Serum ni waktu malam sebelum zaza tidur. Botol dia pun sama je macam diawal keluaran cuma tempat pemicit tu dah lain sikit.

Rasa dia masa pakai tu sejuk-sejuk je.. zaza pakai dalam dua tiga titik dah cukup untuk satu muka. Hari tu masa zaza skip dan guna produk lain..kulit zaza dah jadi macam kurang sikit la cantiknya..so selepas ni  nak guna Ephyra je..nak konsisten balik..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ephyra Skin Nano Serum

Ephyra Skin Nano Serum ni menggunakan formulasi bahan antikoksida seperti Glutathione, Arbutin, Vitamin C dan E. So bahan-bahan ni memang baik untuk membaiki kulit jerawat dan parut.

MEMULIHKAN - Ia membantu mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia juga membantu memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang dan muda.

MEMPERBAHARUI - Ia menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil yang lebih anjal, lembut dan kelihatan bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

MELINDUNGI - Membantu melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaaan dengan menjadi agen anti=oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan vitamin E kepada kulit.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Bar ( Sabun Pencuci Wajah )

Dalam banyak-banyak sabun pencuci muka yang pernah zaza guna, sabun Ephyra Skin Bar ni la yang paling zaza suka baunya..sedap sangat..dan bila zaza guna kulit zaza memang terasa lembut dan bestlah..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Setiap kali bangun tidur ke memang zaza suka cuci muka.. zaza potong sabun ni kepada 4 bahagian.So jimat lah.. Satu bahagian tu tahan la dua minggu macam tu..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Keadaan kulit muka zaza yang sekarang ( 2020 ) kulit zaza memang jenis ada parut lubang-lubang..


EPHYRA SKIN BAR  adalah sabun cucian muka yang diformulasi 100% dengan bahan semulajadi dan tanpa sebarang bahan kimia terlarang. Dengan gabungan khasiat Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolagen, Ephyra Skin Bar adalah antara “TOP PRODUCT” untuk jenama Ephyra.

KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR

 Merawat kulit berjerawat
 Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
 Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
 Mencerahkan wajah secara semulajadi 
 Menghilangkan bintik-bintik hitam 

Jadi kepada yang nak dapatkan produk Ephyra boleh beli kat Shopee


Klik Beli Ephyra Skin Bar


Boleh juga baca entri lama zaza pasal ephyra :




CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan


Assalamualaikum dan hi semua..apa khabar? Semoga semua ceria selalu.  Cuti-cuti ni korang ke mana? zaza baru-baru ini pergi jalan kuantan itu pun rakan blogger cik renex yang ajak..biasa kalau ada buat aktiviti kat luar pun dengan cik renex je la sebab dia je yang terdekat dengan tempat zaza tinggal.

Masa jalan-jalan kuantan tu, zaza dan cik renex kitorang menginap kat Kompo Villa Kuantan. Tempat penginapan ni cik renex la yang suggest. So ini adalah kali ke 2 zaza menginap.. yang dulu masa bulan 3 sebelum perintah berkurung covid tu.

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Kompo Villa ni sesuai sangat untuk solo traveler atau patners sebab harga yang ditawarkan murah. Macam kitorang ni, RM60 untuk 1 malam..so RM30 sorang la kan kena bayar..dah jimat hehe..

CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar



Assalamualaikum dan salam ceria. Apa khabar semuanya? Bertemu lagi disini. oklah, zaza nak tanya siapa kat sini yang memang gila shopping online? Kalau ya..sama la macam zaza jugak. Adakala dah malas keluar bandar sebab tempat zaza ni ada dua bandar utama. Yang dekat dalam 20 minit dan yang jauh sikit dalam 30 minit.

Jadi paling mudah bagi zaza beli barangan online je..jimat masa dan tenaga. Kalau tengok online lagi senang cuma ye la kita tak dapatlah nak tengok fizikal barang tu depan mata kan..so kebiasaan zaza akan baca review-review pengguna lain dulu kalau nak beli sesuatu..kalau ok, barulah yakin nak order.

So kali ini zaza nak share satu lagi platform beli belah baru iaitu CMASA.MY dan CMASA sedang menganjurkan peraduan untuk memenangi Gold Bar. Ok kejap lagi zaza share macam mana nak sertai..sebelum tu zaza nak story sikit tentang CMASA.MY ni.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

CMASA.MY TEMPAT BELI BELAH BARANGAN MUSLIM

CMASA.MY merupakan sebuah marketplace ( tempat beli belah online ) yang telah diperkenalkan oleh YAPEIM ( Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia ).Disini terdapat banyak produk-produk muslim dari peniaga tempatan yang boleh didapati.

Kewujudan CMASA ni juga untuk memberi peluang kepada mana-mana pihak yang berminat terutamanya ahli Kelab Maya Sahabat Ar-Rahnu YaPEIM ( CMASA ) untuk berniaga di platform ini.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar
Laman utama website cmasa.my

Terdapat banyak kategori barangan yang dijual seperti Food & Beverages, Baby & Kids, Health & Beauty, Household & Appliances, Keperluan Haji & Umrah, Servis dan lain-lain.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar
Antara barangan yang dijual

Harga barangan yang ditawarkan juga menarik dan murah. Laman web nya pun mesra pengguna dan mudah digunakan.

Oleh itu sempena dengan kewujudan CMASA ini, pihak CMASA telah menganjurkan satu PERADUAN SHARE & MENANG GOLD BAR.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

PERADUAN SHARE DAN MENANG GOLD BAR CMASA.MY

Bagaimana untuk menyertai dan memenangi Gold Bar ini..? Caranya mudah saja iaitu :

LANGKAH 1 :

Beli minimum 1 produk dari website e-commerce kami di https://cmasa.my/ . Apa jua produk dibeli layak untuk memenangi hadiah EMAS PERCUMA ini.

LANGKAH 2 :
Sila simpan resit pembelian online anda daripada website e-commerce cmasa.my tersebut. Kemudian SILA PRIVATE MESSAGE di FB Page rasmi di CMASA serta upload dan kemukakan resit pembelian anda sebagai pengesahan.

LANGKAH 3 :

Selepas anda menjalankan dua langkah di atas, sila buat satu posting secara public di Facebook profile anda dengan ayat yang bermula "SAYA SUKA CMASA.MY KERANA............" (sila lengkapkan ayat di atas mengikut pengalaman dan kreativiti anda sendiri) beserta dengan gambar anda secara kreatif di posting anda. Jangan lupa sertakan bersama #cmasa bersama dalam posting anda untuk memudahkan CMASA menemui posting anda secara public.

PEMILIHAN PEMENANG 

Pemilihan pemenang CMASA akan dikira dari LIKE, KOMEN dan SHARE. 6 Orang yang paling tinggi dalam posting akan dihadiahkan EMAS SECARA PERCUMA.

Selain 6 pemenang utama, CMASA juga turut memberikan 10 hadiah saguhati pada yang bertuah.

Pemenang Hadiah Utama x 3
Gold Bar ( 3gram ) bernilai RM840
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Pemenang Hadiah Kedua x 3
Gold Bar ( 1.5gram bernilai )  RM465
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Pemenang Hadiah Saguhati x 10
Cenderama Barangan YAPEIM
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Cepat sertai peraduan ini ok..bermula sekarang sehingga 30 JUN 2020.Maklumat lanjut boleh ke Facebook Page CMASA









CONTINUE READING
Zaza Iman
15 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)