Dapatkan Tawaran Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

Dapatkan Tawaran Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE



Zaman sekarang ni kalau nak beli apa-apa pun memang banyak beli online je. Zaza memang sangatlah jarang keluar bandar sebab jauh sikit. Jadi kalau nak beli maknan kucing atau pun pakaian memang order online.Lagi senang, mudah dan jimat masa.

Dan antara salah satu tempat yang menarik dan best untuk beli barang online adalah dekat www.pgmall.my.

Siapa pernah beli barang kat sini? Untuk pengetahuan, PG Mall diasaskan oleh Dato’Wira Louis Ng ( Pengerusi Eksekutif PG Group). PG Mall adalah salah satu platform e-Dagang di Malaysia No 1. Ia telah mula ditubuhkan sejak 2017 lagi.

Di platform ni, jika anda berminat untuk menjual produk pun boleh. Malah PG Mall juga turut disenaraikan sebagai laman web e-Dagang Top 3 di dalam Iprice report. https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

Lagi mudah apabila PG Mall turut menerima semua e-wallet dan payment gateaway. Menarik dan senang untuk anda berurusan apabila membeli barangan di lamannya.

Antara barangan yang boleh didapati di PG Mall adalah seperti barangan kecantikan dan kesihatan, Barangan kanak-kanak dan bayi, Fesyen lelaki dan wanita, aksesori, makanan dan minuman, alatan perumahan dan dapur, barangan elektronik, Automotif, barangan sukan dan pelbagai lagi.

Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

APA YANG MENARIK DI PG MALL?

Semua orang apabila membeli sesuatu barangan pastinya akan mementingkan kualiti dan juga harga. Di PG Mall, mereka menawarkan kualiti produk yang terbaik dan harga yang pastinya mampu dibeli oleh semua orang. Setiap hari anda juga akan mendapat promosi yang boleh membantu dalam menjimatkan perbelanjaan dalam jangka masa yang panjang.

Pengalaman Membeli-Belah Yang Menyeronokkan

Anda boleh berbelanja tak kira masa, di mana sahaja sama ada menggunakan phone atau komputer. Malah PG Mall menawarkan perkhidmatan penghantaran yang cepat dan pantas. Oleh itu, duduk saja dan berehat dan tunggu barang anda samapi ke depan pintu.

Tempat Membeli Yang Dipercayai dan Selamat

Di PG Mall, kebolehpercayaan dan keselamatan pengalaman membeli-belah oleh pembeli adalah kepentingan utama PG Mall. Dalam persekitaran yang selamat dan terjamin, PG Mall menyediakan pembeli pilihan dengan pelbagai pilihan pembayaran yang selamat termasuk pemindahan perbankan dalam talian segera dari semua bank utama di Malaysia.

PG MALL MENGADAKAN MEGA 8.8 PRE SALE 

Pejam celik sekejap je dah nak masuk bulan Ogos kan tahun ni. Terasa macam sekejap je masa berlalu.

Jadi sempena dengan bulan Ogos ni, PG Mall akan mengadakan MEGA 8.8 PRE SALE. Waktu inilah syok tau kalau anda nak membeli sebab akan ada banyak sales dan diskaun yang ditawarkan. Peluang membeli belah yang ditunggu oleh semua orang sebab boleh menjimatkan duit poket. Mungkin ada barangan yang anda nak beli tu boleh dapatkan dengan harga lagi murah semasa pre sale ni.

Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

MEGA 8.8. PRE SALE

MEGA 8.8 PRE SALE ini akan bermula dari 3 Ogos hingga 7 Ogos 2020.

Apa yang anda akan dapat :
  • Daily Flash Deals bermula serendah RM8 
  • RM 5 dengan minimum pembelian sebanyak RM38 ( hanya untuk pengguna baru sahaja )
  • RM15 dengan minimum pembelian sebanyak RM 88 untuk semua pengguna (pengguna sedia ada dan baru)
  • Website ( bermula pada hari PRE SALE tersebut!!!)  : https://pgmall.my/8.8-mega-sale
Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

3. MEGA 8.8

Apa yang anda akan dapat :

  • 8% Off
  • Diskaun sehingga RM88
  • Minimum pembelian sebanyak RM 188
  • RM5 dengan minimum pembelian sebanyak RM38 (hanyan untuk pengguna baru sahaja)
  • RM 15 dengan minimum pembelian sebanyak RM88 (pengguna sedia ada dan baru)
  • Website: https://pgmall.my/8.8-mega-sale
Dapatkan Tawarkan Istimewa Di PG Mall Sempena MEGA 8.8 PRE SALE

Bagi anda pengguna Maybank, ini ada tawaran istimewa tau. Dengan berbelanja minimum sebanyak RM50, anda akan dapat menikmati penjimatan hebat secara eksklusif dengan Maybank QRpay. Anda boleh dapatkan tawaran DISKAUN RM5 apabila anda membeli belah di PG Mall atau MAE hari ini sehingga 31 Julai 2020. Gunakan kod promo : FLASH. Last Day Hari ini !

Ingat tau tawaran ni sah untuk sehingga hari ini sahaja.


BAGI YANG INGIN MENDAFTAR SEBAGAI PENJUAL 

Bagi yang ingin mengembangkan perniagaan anda di PG Mall, boleh la terus membuat pendaftaran di laman berikut https://seller.pgmall.my/

Jika anda memerlukan sebarang info dan mempunyai sebarang pertanyaan lanjut mengenai PG Mall boleh lah melayari www.pgmall.my

Apa lagi, tengah ada MEGA 8.8 PRE SALE dan MEGA 8.8 ni..haaa cepat-cepatlah beli belah kat PG Mall okay. Grab item yang anda mahukan dengan harga yang istimewa sekarang.

Tentang PG Mall :
Website: https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=391
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #Maybankqrpay #Mae #Mega88 #PreSales #eighteight #PresalesParty #PGMall4u #Cashback #points


CONTINUE READING
Zaza Iman
3 Comments

Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan

Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan



Tempat Makan Menarik Di Kimstone Food Court Kuantan. Assalamualaikum dan hi..masa ke Kuantan minggu lalu zaza dan rakan menginap dekat Kompo Villa..so belah malam kami keluar untuk makan malam pula. Untuk kali ini destinasi makan malam adalah dekat Kimstone Kuantan. Tempat ni pun rakan zaza juga yang beritahu.. kalau tanya zaza pasal Kuantan memang tak tau sangat sebab sangat jarang datang.

So malam tu lepas je isyak, terus la keluar menuju ke Kimstone. Tak jauh pun dari kami menginap. Sampai je kat sini, alhamdulillah ada parking kereta yang kosong.


First time datang dan tengok..waaa teruja juga sebab memang ramai juga orang makan kat sini.temptnya cantik dipenuhi dengan cahaya lampu yang indah. Macam biasalah terus la snap-snap gambar dulu sebelum makan.

CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Earth Home Pengeluar Racun Serangga Perkenal 6 Produk Baru

Earth Home Pengeluar Racun Serangga Perkenal 6 Produk Baru



Earth Home Pengeluar Racun Serangga No 1 Di Jepun Perkenal 6 Produk Baru Di Malaysia. Earth Corporation Jepun (EC) yang merupakan peneraju global dalam produk penjagaan rumah dan racun serangga baru sahaja memperkenalkan produk bertaraf dunianya di Malaysia.

Nobuhito Hosaka, Pengarah Urusan Earth Home Products (Malaysia) Sdn Bhd, syarikat subsidiari milik EC berkata: “Sebagai permulaan, kami memperkenalkan enam produk penjagaan rumah dan kawalan serangga di Malaysia. Kebanyakannya adalah produk terlaris di Jepun dan di negara-negara di mana produk Earth Corporation dipasarkan. Salah satu produk terunggul kami adalah penyembur penyahbau fabrik bebas alkohol yang dihasilkan menggunakan pati minyak, yang menghilangkan lebih 99% bakteria, virus dan menghalau tungau.” 

“Kami mendapati kebimbangan terhadap pandemik dan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh serangga seperti denggi, menimbulkan permintaan kepada keperluan rangkaian penjagaan rumah kami. Produk-produk ini membantu menjadikan persekitaran rumah lebih selamat dan sihat untuk seisi keluarga.”

“Digabungkan dengan strategi harga yang berpatutan, kami yakin produk kami akan disambut baik di Malaysia,” tambah beliau.




Earth Corporation telah ditubuhkan sejak 128 tahun lalu pada tahun 1892 dan merupakan peneraju pengeluar produk penjagaan rumah dan kawalan serangga perosak, penghalau serangga, penjagaan mulut, bahan tambahan mandian, penyegar udara dan penyahbau, serta alatan berkebun dan produk haiwan peliharaan.
CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique



Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique. Perempuan dah fashion memang tak dapat dipisahkan. Macam zaza la gila dalam membeli pakaian. Tiap bulan tu ada je pakaian yang hendak dibeli. Sekarang ni zaza lebih gemar membeli secara atas talian saja sebab kebanyakan atas talian ni design lebih up to date. Tapi mungkin ada yang kurang gemar kerana risau akan kualiti pakaian tu.

Tapi bagi zaza, jika yang dibeli tak menepati kualiti yang dikehendaki, zaza okay saja. Sebab dah beli kan.. Cuma kalau macam jubah dan dress-dress labuh tu itu memang kena pilih yang betul-betul punya.

Memandangkan zaza sangat gemar membeli pakaian atas talian, so zaza nak share salah satu tempat shopping pakaian yang buat zaza jatuh cinta. Apa yang buatkan zaza suka sebab butik ni sentiasa update pakaian baru.

Butik ini namanya HERBAJU. Setakat ni dah beberapa kali zaza shopping kat Herbaju ni. Asalnya zaza suka tengok Yatie Sendayu Tinggi punya outfit. Pakaian dia simple-simple je tapi nampak nice sangat. So bila zaza nampak pakaian kat Herbaju ni, terus rasa berkenan dan apa lagi kan..

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Beli Baju Blouse Dekat Herbaju Boutique

Zaza suka sangat dengan fabrik nya dari jenis cotton blended. Cotton blended tak nipis dan tidak terlalu tebal.

Selain dari blouse dan tshirt, kat Herbaju pun ada jual pants. Harga-harga yang ditawarkan pula bermula dari RM25 hingga RM40.

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Korean Women Embroidery Floral Striped Fashion: Herbaju

Kualiti dan jahitan pakaian pun kemas. Setakat ni zaza beli tak ada lagi sebarang kerosakan. Semuanya zaza puas hati.

Penghantaran pun cepat. Biasanya setiap order akan disiapkan dalam tempoh 24jam dan akan dihantar pada keesokannya selepas membuat pembayaran.

So kalau di West  Malaysia, korang akan terima dalam 2-5 hari bekerja bergantung kepada poslaju.  Untuk pelanggan East Malaysia pula anta 3-7 hari. Tapi sepanjang zaza beli, biasanya hari ke tiga dah sampai.. ( tempat zaza memang barang ambil masa 3 hari )

So kepada yang nak dapatkan koleksi-koleksi pakaian dekat Herbaju ni boleh la membuat pembelian di :



CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar



Assalamualaikum dan hi..apa khabar semua? semoga ceria dan sihat selalu. ok, semua orang mesti pernah mengalami keadaan dimana kulit muka bermasalah macam jerawat dan parut yang teruk kan..siapa yang follow zaza dari tahun 2015 mesti tahu pasal kulit  zaza yang teruk juga dulu..

Ni la keadaan kulit zaza yang dulu. zaza ada share pasal ni dekat entri tahun 2016. Boleh baca dan tengok kat sini Ephyra Skin Nano Advanved repair Serum Bantu Pudarkan Parut.

Dalam entri tu ada gambar kulit zaza yang banyak jerawat dan parut gelap.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ni kulit muka zaza yang dulu ( 2016 ).. gambar produk tu gambar terbaru ( 2020 )

Tapi untuk tahun ni, zaza just nak share je sekali lagi..sebab sampai sekarang zaza kekal gunakan Ephyra Skin Nano Serum dan dan Ephyra Skin Bar walaupun zaza pernah skip pakai ( konon nak try produk skincare lain haha..tapi last-last beralih juga ke Ephyra )

Asalnya zaza kenal produk Ephyra berpunca dari buat review dan tak sangka produk ni berkesan untuk zaza.

Dulu-dulu banyak juga produk zaza pakai sampai kan kulit zaza terbakar..haha..siapa masih ingat zaza pernah share dulu? mungkin dah lupa kot kan..siap kena pergi klinik dan kena inject kat punggung. Masa tu muka memang habis kemerahan seluruh wajah. nasib tak kena marah dengan mak sebab pakai produk bukan-bukan..

So sekarang ni zaza memang nak fokus dan kekal guna produk-produk Ephyra je..apa yang buat zaza terus guna Ephyra sebab ia antara produk yang sangat serasi dengan kulit zaza dan yang betul-betul baiki kulit zaza dari jerawat dan parut dulu..

Tapi zaza ada cakap yang zaza ada skip kan..sebab konon-konon nak try produk skincare lain..tapi kan..sudahnya lebih suka dengan Ephyra. Mungkin sebab bau nya sama yang zaza suka.

Ephyra ni ada 3 produk skincare tapi zaza hanya guna dua je iaitu Ephyra Skin Nano Serum dengan Ephyra Skin Bar ( sabun muka ). Yang satu lagi zaza tak guna ( Ephyra Skin Snow - masa mula-mula buat review je guna )

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum


Seperti biasalah, zaza gunakan Ephyra Skin Nano Serum ni waktu malam sebelum zaza tidur. Botol dia pun sama je macam diawal keluaran cuma tempat pemicit tu dah lain sikit.

Rasa dia masa pakai tu sejuk-sejuk je.. zaza pakai dalam dua tiga titik dah cukup untuk satu muka. Hari tu masa zaza skip dan guna produk lain..kulit zaza dah jadi macam kurang sikit la cantiknya..so selepas ni  nak guna Ephyra je..nak konsisten balik..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ephyra Skin Nano Serum

Ephyra Skin Nano Serum ni menggunakan formulasi bahan antikoksida seperti Glutathione, Arbutin, Vitamin C dan E. So bahan-bahan ni memang baik untuk membaiki kulit jerawat dan parut.

MEMULIHKAN - Ia membantu mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia juga membantu memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang dan muda.

MEMPERBAHARUI - Ia menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil yang lebih anjal, lembut dan kelihatan bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

MELINDUNGI - Membantu melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaaan dengan menjadi agen anti=oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan vitamin E kepada kulit.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Bar ( Sabun Pencuci Wajah )

Dalam banyak-banyak sabun pencuci muka yang pernah zaza guna, sabun Ephyra Skin Bar ni la yang paling zaza suka baunya..sedap sangat..dan bila zaza guna kulit zaza memang terasa lembut dan bestlah..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Setiap kali bangun tidur ke memang zaza suka cuci muka.. zaza potong sabun ni kepada 4 bahagian.So jimat lah.. Satu bahagian tu tahan la dua minggu macam tu..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Keadaan kulit muka zaza yang sekarang ( 2020 ) kulit zaza memang jenis ada parut lubang-lubang..


EPHYRA SKIN BAR  adalah sabun cucian muka yang diformulasi 100% dengan bahan semulajadi dan tanpa sebarang bahan kimia terlarang. Dengan gabungan khasiat Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolagen, Ephyra Skin Bar adalah antara “TOP PRODUCT” untuk jenama Ephyra.

KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR

 Merawat kulit berjerawat
 Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
 Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
 Mencerahkan wajah secara semulajadi 
 Menghilangkan bintik-bintik hitam 

Jadi kepada yang nak dapatkan produk Ephyra boleh beli kat Shopee


Klik Beli Ephyra Skin Bar


Boleh juga baca entri lama zaza pasal ephyra :




CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan


Assalamualaikum dan hi semua..apa khabar? Semoga semua ceria selalu.  Cuti-cuti ni korang ke mana? zaza baru-baru ini pergi jalan kuantan itu pun rakan blogger cik renex yang ajak..biasa kalau ada buat aktiviti kat luar pun dengan cik renex je la sebab dia je yang terdekat dengan tempat zaza tinggal.

Masa jalan-jalan kuantan tu, zaza dan cik renex kitorang menginap kat Kompo Villa Kuantan. Tempat penginapan ni cik renex la yang suggest. So ini adalah kali ke 2 zaza menginap.. yang dulu masa bulan 3 sebelum perintah berkurung covid tu.

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Kompo Villa ni sesuai sangat untuk solo traveler atau patners sebab harga yang ditawarkan murah. Macam kitorang ni, RM60 untuk 1 malam..so RM30 sorang la kan kena bayar..dah jimat hehe..

CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar



Assalamualaikum dan salam ceria. Apa khabar semuanya? Bertemu lagi disini. oklah, zaza nak tanya siapa kat sini yang memang gila shopping online? Kalau ya..sama la macam zaza jugak. Adakala dah malas keluar bandar sebab tempat zaza ni ada dua bandar utama. Yang dekat dalam 20 minit dan yang jauh sikit dalam 30 minit.

Jadi paling mudah bagi zaza beli barangan online je..jimat masa dan tenaga. Kalau tengok online lagi senang cuma ye la kita tak dapatlah nak tengok fizikal barang tu depan mata kan..so kebiasaan zaza akan baca review-review pengguna lain dulu kalau nak beli sesuatu..kalau ok, barulah yakin nak order.

So kali ini zaza nak share satu lagi platform beli belah baru iaitu CMASA.MY dan CMASA sedang menganjurkan peraduan untuk memenangi Gold Bar. Ok kejap lagi zaza share macam mana nak sertai..sebelum tu zaza nak story sikit tentang CMASA.MY ni.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

CMASA.MY TEMPAT BELI BELAH BARANGAN MUSLIM

CMASA.MY merupakan sebuah marketplace ( tempat beli belah online ) yang telah diperkenalkan oleh YAPEIM ( Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia ).Disini terdapat banyak produk-produk muslim dari peniaga tempatan yang boleh didapati.

Kewujudan CMASA ni juga untuk memberi peluang kepada mana-mana pihak yang berminat terutamanya ahli Kelab Maya Sahabat Ar-Rahnu YaPEIM ( CMASA ) untuk berniaga di platform ini.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar
Laman utama website cmasa.my

Terdapat banyak kategori barangan yang dijual seperti Food & Beverages, Baby & Kids, Health & Beauty, Household & Appliances, Keperluan Haji & Umrah, Servis dan lain-lain.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar
Antara barangan yang dijual

Harga barangan yang ditawarkan juga menarik dan murah. Laman web nya pun mesra pengguna dan mudah digunakan.

Oleh itu sempena dengan kewujudan CMASA ini, pihak CMASA telah menganjurkan satu PERADUAN SHARE & MENANG GOLD BAR.

Peraduan CMASA.MY Share dan Menang Gold Bar

PERADUAN SHARE DAN MENANG GOLD BAR CMASA.MY

Bagaimana untuk menyertai dan memenangi Gold Bar ini..? Caranya mudah saja iaitu :

LANGKAH 1 :

Beli minimum 1 produk dari website e-commerce kami di https://cmasa.my/ . Apa jua produk dibeli layak untuk memenangi hadiah EMAS PERCUMA ini.

LANGKAH 2 :
Sila simpan resit pembelian online anda daripada website e-commerce cmasa.my tersebut. Kemudian SILA PRIVATE MESSAGE di FB Page rasmi di CMASA serta upload dan kemukakan resit pembelian anda sebagai pengesahan.

LANGKAH 3 :

Selepas anda menjalankan dua langkah di atas, sila buat satu posting secara public di Facebook profile anda dengan ayat yang bermula "SAYA SUKA CMASA.MY KERANA............" (sila lengkapkan ayat di atas mengikut pengalaman dan kreativiti anda sendiri) beserta dengan gambar anda secara kreatif di posting anda. Jangan lupa sertakan bersama #cmasa bersama dalam posting anda untuk memudahkan CMASA menemui posting anda secara public.

PEMILIHAN PEMENANG 

Pemilihan pemenang CMASA akan dikira dari LIKE, KOMEN dan SHARE. 6 Orang yang paling tinggi dalam posting akan dihadiahkan EMAS SECARA PERCUMA.

Selain 6 pemenang utama, CMASA juga turut memberikan 10 hadiah saguhati pada yang bertuah.

Pemenang Hadiah Utama x 3
Gold Bar ( 3gram ) bernilai RM840
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Pemenang Hadiah Kedua x 3
Gold Bar ( 1.5gram bernilai )  RM465
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Pemenang Hadiah Saguhati x 10
Cenderama Barangan YAPEIM
Percuma Keahlian Privilege YAPEIM

Cepat sertai peraduan ini ok..bermula sekarang sehingga 30 JUN 2020.Maklumat lanjut boleh ke Facebook Page CMASA









CONTINUE READING
Zaza Iman
15 Comments

8 Kebaikan Makan Buah Manggis

8 Kebaikan Makan Buah Manggis



8 Kebaikan Makan Buah Manggis. Buah manggis memang manis isinya. Buah manggis kerap muncul apabila tibanya musim buah durian. Bila duduk kampung dan datang musim durian..memang banyak la buah manggis berbuah

8 Kebaikan Makan Buah Manggis
Foto - foodtrients.com

Tapi tahukah anda buah manggis ni banyak khasiatnya. Selama ni hanya tahu makan je tanpa tahu apa khasiat yang tersembunyi. So jom kita tengok 8 Kebaikan Makan Buah Manggis... sedapppp

1. Mengekalkan Kesihatan dan Kecantikan

Manggis mengandungi sebatian antioksidan yang lebih tinggi daripada kandungan vitamin C dan vitamin E, yang bermanfaat untuk mengekalkan badan yang sihat dan berkhasiat untuk kecantikan.

2. Mencegah dan Merawat Kanser

Buah manggis mengandungi Antioksidan yang tinggi dan dikatakan sebagai anti-kanser. Buah manggis mampu merawat penyakit seperti kanser payudara, kanser darah, kanser perut, kanser paru-paru, dan kanser kulit.

3. Mengurangkan Paras Kolesterol

Xantohne yang terdapat dalam buah manggis dapat menurunkan kadar kolestrol di dalam badan

4. Mengekalkan Kesihatan Mata

Manfaat buah manggis untuk kesihatan mata adalah dapat mencegah katarak dan masalah penglihatan, gangguan yang disebabkan oleh radiasi yang menghilangkan protein dalam kanta mata. Oleh itu memakan buah manggis amat baik kerana ia kaya dengan anti -oksida

8 Kebaikan Makan Buah Manggis

5. Mencegah dan merawat batu karang

Batu karang umumnya berlaku pada lelaki. Mengambil buah manggis dapat membuatkan anda kerap membuang air kecil sekaligus dapat mengurangkan berlakunya batu karang dalam badan,

6. Mencegah dan merawat penyakit jantung

Boleh mengelakkan berlakunya penyakit kardiovaskular dan arteriosclerosis yang menyebabkan saluran darah di kawasan jantung  mengalami kehilangan keanjalan. buah manggis dapat memulihkan keadaan kembali normal  Ini kerana antimikrobial dan antioksidan terkandung di dalam buah manggis. Oleh itu ia dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.

7. Menormalkan tekanan darah (tinggi)

Menormalkan tekanan darah tinggi, penyakit yang sering dirujuk sebagai tekanan darah tinggi berlaku disebabkan gangguan ke dalam saluran darah dan meningkatkan risiko penyakit jantung dan strok yang boleh menyerang tubuh. Oleh yang demikian, pemgambilan buah manggis diyakini dapat mengelakkan berlakunya tekanan darah tinggi.

8. Merawat Asma / Sesak Nafas

Jika anda mengalami sesak nafas, segera mengambil buah manggis. Ini kerana asma adalah penyakit yang diklasifikasikan sebagai kecemasan yang membawa kepada kematian. Oleh kerana kerosakan kepada sistem pernafasan. buah manggis mempunyai keupayaan untuk melawan jangkitan dan mengandungi bahan yang boleh mengurangkan alahan.

Banyak lagi khasiat dan kebaikkan buah manggis ni.. so buat korang jom amalkan memakan buah manggis. Bagi yang tak gemar memakan buah manggis eloklah ubah cara pemikiran. Ini kerana buah manggis mempunyai banyak khasiat terutamanya dapat mengelakkan pelbagai jenis penyakit berbahaya.

sumber- health tips

CONTINUE READING
Zaza Iman
15 Comments

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat



Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat. Pernah tak korang alami jeragat kat muka? Zaza pernah juga jumpa seorang aunty ni yang jeragat dia kat pipi memang bagi zaza teruk juga lah sebab dah jadi gelap sangat dan besar. Aunty tu datang sebab sedih dengan masalah dia dan nak cuba skincare apa yang ok untuknya. Ini pengalaman zaza lah masa bekerja dekat kedai kosmetik dulu.

Tahu tak punca terjadinya jeragat ni? Sebenarnya kan jeragat ni berpunca dari melanin pada kulit kita. Lagi banyak melanin terjadi, lagi banyak la jeragat akan keluar. Kulit terdedah dengan sinar UV juga antara penyebab terjadinya melanin. Makin banyak kulit terdedah dengan sinaran UV, semakin banyak melanin akan terhasil. Tambahan pula dekat Malaysia ni sepanjang tahun adalah musim panas.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Melanin juga boleh meningkat disebabkan oleh suhu yang tinggi pada kulit. Misalnya kita berada di kawasan persekitaran yang panas atau melakukan sesuatu yang membuatkan kulit terasa panas. Contohnya kita tinggal di dalam bilik yang panas dan bersuhu tinggi, jadi kulit akan sensitif terhadap panas lalu menghasilkan lebih banyak melanin.

Jadi macam mana nak atasi masalah jeragat ni? Ok kat sini zaza nak share beberapa tips yang boleh membantu untuk menghilangkan jeragat.

Cara Nak Merawat Kulit Berjeragat

1. Cuci Wajah Dengan Kerap

Kebiasaannya zaza akan cuci wajah dengan pencuci muka dua atau tiga kali sehari. Bila kulit zaza rasa macam berminyak tu memang zaza akan cuci. Kalau nak tahu lebihan minyak dan bakteria yang ada tu boleh menyebabkan jeragat terjadi. Jadi dengan mencuci wajah dapat menyingkirkan lebihan minyak dan bakteria tersebut. Tetapi perlu ingat kerap cuci sehingga kulit wajah terlalu kering pun tak bagus juga.

2. Guna Lemon

Zaza ada juga terbaca yang rakan share yang lemon juga boleh membantu untuk menghilangkan jeragat. Ini kerana lemon mempunyai asid dan vitamin yang dapat menghapuskan jeragat. Caranya hanya dengan sapukan lemon dekat kulit yang berjeragat. Selepas tu boleh basuh muka dengan air.

3. Guna Cuka Epal

Penggunaan cuka epal ni memang banyak digunakan sebagai petua untuk menghilangkan jeragat. Caranyadengan campurkan cuka epal dengan sedikit air dan sapukan pada kulit. Biarkan beberapa ketika sehingga meresap ke kulit. Selepas tu barulah dibilis. Kena kerap amalkan setiap hari sehingga jeragat hilang

4. Buat Masker Kunyit

Kunyit juga banyak digunakan dalam mengatasi masalah jeragat dan jerawat. Cara menggunakannya adalah dengan campurkan 3 sudu teh serbuk kunyit dengan 3 sudu the susu hangat. Kacau sebati. Selepas itu sapu masker kunyit tu dekat kawasan kulit yang berjeragat. Biarkan ia kering sekitar 15 minit. Setelah itu cuci wajah menggunakan air suam.

5. Penggunaan Cream Pelembap Wajah

Bagi yang jenis malas nak buat cara guna lemon dan lain-lain tu, zaza suggest untuk menggunakan cream pelembap wajah yang sesuai untuk muka. Cream pelembap memang wajib pakai okay dalam rutin penjagaan wajah ni sebab ia boleh mengawal dari terjadinya pertumbuhan jeragat.

Salah satu yang zaza pun guna sekarang produk Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature.

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature bantu menghilangkan jeragat

Zaza suka cream ni sebab ia adalah ia merupakan skincare dari Korea. Kebanyakan produk kecantikan dari Korea adalah antara yang terbaik.

Aqua Whitening Cream merupakan Pelembap berasaskan air yang memberikan rasa sejuk pada kulit. Bila sapu dekat kulit wajah tu memang terasa sejuk dan lembap berair.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Bila suhu kulit kita tinggi dan sensitif terhadap panas, jadi mudahlah melanin terbentuk. Jadi dengan memakai Aqua Whitening Cream ini, ia dapat membantu menjadikan kulit sejuk dan lembap. Aqua Whitening Cream ini juga mempunyai % bahan “Niacinamide” yang tinggi yang dikenali sebagai
Vitamin B3 dimana ia juga dapat memberikan kelembutan pada kulit dan mencerahkan kulit.

Tekstur Aqua Whitening Cream

Korang boleh nampak yang tekstur dia adalah “water based”. Warna nya pun putih cerah. Sebelum pakai, zaza cuba test kat tangan dulu macam yang zaza share kat bawah ni. So korang nampak tak selepas zaza sapu rata, ada kesan seperti titisan air pada kulit.

Bila test kat tangan dan rasa tak ada kesan iritasi, boleh la pakai kat muka pula. Dan yang penting cream ni tak melekit pun.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sebelum cream disapu 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas cream disapu 

Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream 

Untuk pakai cream ini, boleh dilakukan 2 kali sehari di waktu pagi dan di waktu malam. Pertama sekali adalah dengan mencuci muka sehingga bersih. Kemudian calitkan Aqua Whitening Cream dekat pipi, dahi, dagu, hidung. Boleh juga sapu di leher. Selepas tu sapu dan urut perlahan..

Dalam beberapa saat, korang akan nampak titisan air keluar. So dap-dap je bagi meresap ke kulit.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas cuci muka, calitkan Aqua Whitening Cream di pipi, dahi, dagu dan hidung 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sapu dan urut perlahan 

Terdapat titisan air keluar..dap-dap saja bagi meresap ke kulit 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Kulit terasa segar dan lembap 

Aqua Whitening Cream ini juga dihasilkan dengan ekstrak herba yang dapat membantu menenangkan kulit dan memperbaiki kulit serta mengekalkan kelembapan kulit sekaligus dapat menghalang terjadinya jeragat.

Aqua Whitening Cream ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang berfungsi untuk melembapkan kulit. Tidak menyekat liang kulit dan tak menyumbang kepada jerawat.ia juga dapat memperbaiki kulit dari kekeringan dan sunburn.

Kandungan Niacinamide dalam cream ini juga membantu memutihkan, mengecilkan liang pori sehingga dapat mengawal kulit berminyak.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Selain dari penggunaan cream pelembap untuk menghalang pertumbuhan jeragat, kita juga perlu melindungi kulit dari bahaya cahaya matahari. Jadi zaza suggest untuk gunakan Gold Nano CC Cream, juga dari Hansaegee Nature.

6. Gold Nano CC Cream Sebagai Pelindung Matahari

Ok ini botol yang kedua zaza pakai..cream ni best sebab bila pakai tu rasa ringan je muka. Gold Nano CC Cream ni bertindak sebagai “Pelindung Matahari” kerana mempunyai SPF 50+ PA +++ yang melindungi dari UVA & UVB.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Kebiasaannya ramai orang nak kan produk yang menghilangkan jeragat dengan cepat. Mereka tak suka pakai pelindung matahari dan pelembap. Tapi yang sebenarnya dua-dua ini lah yang penting.

Jeragat tidak akan hilang segera hanya dengan menggunakan sedikit krim atau jika hilang pun ia boleh datang kembali jika kita tidak melindungi kulit dari sinar UV.

Jadi memang perlu merawat kulit dengan betul. Sebab itulah zaza suggest kan juga untuk pakai Gold Nano CC Cream ini yang bertindak sebagai sunscreen ( pelindung kulit ) yang membantu melindungi kulit daripada bertambah banyak melanin yang menyebabkan lebih banyak jeragat.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Seeloknya digunakan setiap hari walaupun hanya duduk dirumah dan sekurang-kurangnya ( minimum ) penggunaan 2 kali sehari. Boleh ulang pakai setiap 3 jam.

Tekstur Gold Nano CC Cream

Zaza suka dengan tekstur nya yang ringan, tak berminyak dan tak melekit. Biasa zaza pakai memang di waktu siang je la. Cream ini bila pakai dia akan berubah warna mengikut tona kulit kita secara semulajadi.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sebelum di sapu 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas di sapu 

Kulit pun akan rasa segar je dan nampak glowing. Gold Nano CC Cream ini memgandungi 3 bahan utama iaitu Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold.

Mineral Water berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan pH kulit. Ia dapat meningkatkan keanjalan kulit. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract pula sebagai anti bakteria yang membantu dalam melegakan kerengsaan kulit dan kulit yang bermasalah manakala Nano Gold dapat mencegah penuaan kulit serta memblok radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi.

Cara Penggunaan Gold Nano CC Cream

Selepas mencuci wajah dan pakai Aqua Whitening Cream, seterusnya boleh lah pakai Gold Nano CC Cream. Seperti biasa calitkan sedikit cream ke pipi, dagu, dahi dan hidung dan sapu secara rata sehingga sama dengan tona kulit.

Disini zaza share muka zaza bila disapu cc cream dengan tidak. Nampak macam lembap-lembap kan kulit zaza bila disapu cc cream tu.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Hasil pakai Gold Nano CC Cream + bedak sikit 

Kedua-dua produk ini bebas paraben. Tanpa Sulfat dan tanpa Alkohol. Jadi ia memang selamat digunakan.

Selain tu kedua nya mempunyai bauan yang sedap dan menyenangkan. Dengan penjagaan yang betul, kulit akan sihat dan bebas jeragat. Yang penting kenalah sentiasa konsisten pakai.

Ini je la beberapa tips yang zaza tahu dan share dengan korang. Kalau korang nak dapatkan kedua-dua produk Hansaegee Nature ni, boleh terus beli dekat :

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Brand : Hansaegee Nature 


CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia



Hi you all..siapa kat sini yang suka beli belah secara online? Kalau ya, samalah macam zaza juga lebih gemar membeli barang atas talian je sebab senang nak cari barang yang dikehendaki dan menjimatkan masa. Lagi pun zaza duduk kampung. So nak ke bandar untuk beli barang tu jauh sikit.

Macam anda kan, biasa beli barang online kat mana? Oklah zaza nak share ada satu platform beli belah online yang best dan anda pun boleh menjual juga kat situ tau.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Pernah dengar PG Mall? Kalau yang dah kenal tak apa. Tapi bagi yang belum tahu jom zaza nak story sikit tentangnya.

www.pgmall.my merupakan sebuah platform e-Dagang Malaysia No 1 yang kini sudah pun mendapat tempat dihati ramai orang. Selain dari tempat untuk membeli barangan, anda yang ada bisnes atau produk untuk dijual pun boleh menggunakan PG Mall Online Marketplace ini.

Penubuhan PG Mall Dan Pengasasnya
PG Mall telah diasaskan oleh Dato’ Wira Louis Ng yang juga merupakan Pengerusi Eksekutif PG Group. Ia telah mula di tubuhkan pada tahun 2017. Tujuan ia diwujudkan adalah untuk menghadirkan sebuah platform perniagaan yang dipercayai untuk peniaga disamping membantu peniaga mempelbagaikan portfolio perniagaan mereka dari perspektif global.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia
Dato’ Wira Louis Ng

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia
Daftar di https://seller.pgmall.my/

Kenapa Anda Perlu Menyertai PG Mall

Sehingga ke hari ini, PG Mall telah pun mempunyai lebih kurang dari 1,000,000 pelanggan di seluruh Asia Tenggara ( SEA ). Jadi bagi anda yang punya bisnes digalakkan untuk menyertai PG Mall ini kerana ia boleh membantu jenama dan bisnes anda ke peringkat antarabangsa.

Di PG Mall juga, mereka adalah satu-satunya platform yang mempunyai major e-wallet patners seperti Maybank, QRPay, Touch n Go, e-wallet, Booast, GrabPay, Alipay dan lain-lain.

Di PG Mall juga, ada banyak produk boleh didapati dan dijual. Antara produk yang terlibat seperti barangan elektronik, alatan rumah dan dapur, pakaian, barangan sukan, aksesori, barangan kanak-kanak dan bayi, makanan dan minuman, dan banyak lagi.

Untuk tahun ini juga, PG Mall turut menyasarkan sekurang-kurangnya 10,000 peniaga baru untuk mendaftar dengan mereka. Oleh itu, buat anda jangan lepaskan peluang yang ditawarkan ini.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Beberapa keistimewaan terdapat pada platform PG Mall ini. Antaranya mereka mempunyai pasukan Sistem Maklumat Pemasaran ( MIS ) dalaman yang kuat. Ia dapat membantu peniaga dalam menjalankan pelbagai kempen dan integasi kedai kreatif dalam meningkatkan penjualan mereka.

PG Mall turut mewujudkan group sokongan pelanggan yang menyokong kuat yang mempromosikan peniaga di platform mereka ke rangkaian dan media social mengenai pengalaman membeli belah.

Yang menariknya juga bagi peniaga yang mendaftar, tiada sebarang kos pendaftaran akan dikenakan. PG Mall bekerjasama dengan kesemua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses delivery untuk seller di PG Mall.

PG Mall juga bersepadu dgn SelluSeller, EasyStore, istoreisend, URStore, TresGo, Etailer Gateway, Red Dino.

Jika penjual menggunakan penyedia perkhidmatan ini, pg mall sangat mengalu-alukan kedatangan anda kerana PG Mall sudah bersepadu dengan rakan kongsi ini.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Bagi peniaga baru, anda tak perlu risau untuk berniaga di platform ini kerana penjualan dan pembelian adalah selamat dan dipercayai. 

Memang menarik kan apa yang ditawarkan oleh PG Mall ni. Bila lihat web nya pun amat mesra pengguna. 

Oleh itu sekiranya anda berminat untuk menjadi penjual dan mengembangkan lagi perniagaan anda, bolehlah segera mendaftar di PG Mall. Pendaftaran boleh dibuat melalui laman : https://seller.pgmall.my/

Jika anda ingin mendapatkan info dan mempunyai sebarang pertanyaan lanjut boleh terus melayari laman web PG Mall www.pgmall.my

Tentang PGMall:
Website: www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose



Jom hilangkan rasa bosan sepanjang tempoh #dudukrumah dengan peluang memenangi RM500 untuk 6 bulan dari SofeaRose ni! Fuh, macam keluarkan duit KWSP dah, dapat RM500 untuk 6 bulan berturut-turut, RM3,000 kalau dijumlahkan!

Jenama hijab dan pakaian muslimah trendy, SofeaRose sememangnya sudah tidak asing dalam kalangan si pecinta fesyen. Tidak pernah culas mengambil berat tentang perkembangan kaum wanita khususnya, SofeaRose sentiasa mahu memberikan yang terbaik buat semua peminat-peminatnya dan sebab itu, hari ini mereka ingin berkongsikan RM3,000 ini bersama anda. Macam-macam boleh kita beli dengan RM3,000 kan?

Dengar je cerita pasal menang wang tunai ni dah membuatkan bibir anda mengukir senyuman kan? Hehe. Menerusi program #duitrayaSofeaRose, SofeaRose ingin mencari seorang pemenang untuk menerima duit raya sebanyak RM500 selama 6 bulan, ya RM3,000!

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Caranya mudah, anda hanya perlu membuat pembelian minima sebanyak RM109 melalui :

1) Website www.sofearose.com ;

2) Facebook @sofearose ;

3) Instagram @sofearose_hq ; 

4) Agent / Dropship SofeaRose yang berdaftar 

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Yang bestnya, anda akan mendapat dua penyertaan kalau anda menjadi pembeli terawal. Dua penyertaan bermaksud dua kali ganda peluang untuk menang RM3,000! Wow!

Untuk menunjukkan ketelusan kepada pemenang, pemenang akan dipilih secara LIVE di Facebook & Instagram mereka. RM500 akan dikreditkan terus ke dalam akaun bank anda setiap 5hb selama enam bulan berturut-turut.

Bagi yang baru mendengar jenama SofeaRose ini, mereka mula mencipta nama pada 2014 dan aktif dengan gaya Art To Wear yang digayakan di pentas antarabangsa seperti London pada 2016 dan Madrid pada 2017. Setelah itu, empayar SofeaRose terus melebar dengan terpatrinya SofeaRose x Erra Fazira melalui pelancaran The Primadona series. Tahun ini, sekali lagi SofeaRose mencipta nama di dalam pentas seni menerusi SofeaRose x Diana Danielle Grandeur Raya 2020 dengan menampilkan 40 pilihan koleksi raya bergaya mewah namun pada harga mampu milik kerana, bagi Sofearose hanya satu, Kemewahan Milik Semua.

Baru-baru ini SofeaRose terkesan dengan cerita keluarga yang kurang berkemampuan kerana pandemic COVID19 ini dan lantas melancarkan Tabung COVID19 SofeaRose dengan menggunakan 5% hasil jualan kepada keluarga yang kurang bernasib baik. Tambahan lagi, SofeaRose juga membubarkan yuran pendaftaran sebagai dropship untuk membantu mereka yang terkesan dari Covid19 untuk mencari pendapatan sampingan.

Jom kita sama-sama support jenama SofeaRose, boleh menang wang tunai RM3,000 sambil bersedekah kepada mereka yang memerlukan DAN paling penting, dapat produk yang best sangat sangat! 

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Nak lagi best? Gunakan COUPON CODE : NUR10 ini semasa membuat pembelian di website untuk mendapat discount sebanyak 10% untuk baju raya. Coupon code khas untuk pembaca di blog www.zazaiman.com .Okay, sampai sini sahaja. Assalamualaikum!



CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)