Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat



Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat. Pernah tak korang alami jeragat kat muka? Zaza pernah juga jumpa seorang aunty ni yang jeragat dia kat pipi memang bagi zaza teruk juga lah sebab dah jadi gelap sangat dan besar. Aunty tu datang sebab sedih dengan masalah dia dan nak cuba skincare apa yang ok untuknya. Ini pengalaman zaza lah masa bekerja dekat kedai kosmetik dulu.

Tahu tak punca terjadinya jeragat ni? Sebenarnya kan jeragat ni berpunca dari melanin pada kulit kita. Lagi banyak melanin terjadi, lagi banyak la jeragat akan keluar. Kulit terdedah dengan sinar UV juga antara penyebab terjadinya melanin. Makin banyak kulit terdedah dengan sinaran UV, semakin banyak melanin akan terhasil. Tambahan pula dekat Malaysia ni sepanjang tahun adalah musim panas.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Melanin juga boleh meningkat disebabkan oleh suhu yang tinggi pada kulit. Misalnya kita berada di kawasan persekitaran yang panas atau melakukan sesuatu yang membuatkan kulit terasa panas. Contohnya kita tinggal di dalam bilik yang panas dan bersuhu tinggi, jadi kulit akan sensitif terhadap panas lalu menghasilkan lebih banyak melanin.

Jadi macam mana nak atasi masalah jeragat ni? Ok kat sini zaza nak share beberapa tips yang boleh membantu untuk menghilangkan jeragat.

Cara Nak Merawat Kulit Berjeragat

1. Cuci Wajah Dengan Kerap

Kebiasaannya zaza akan cuci wajah dengan pencuci muka dua atau tiga kali sehari. Bila kulit zaza rasa macam berminyak tu memang zaza akan cuci. Kalau nak tahu lebihan minyak dan bakteria yang ada tu boleh menyebabkan jeragat terjadi. Jadi dengan mencuci wajah dapat menyingkirkan lebihan minyak dan bakteria tersebut. Tetapi perlu ingat kerap cuci sehingga kulit wajah terlalu kering pun tak bagus juga.

2. Guna Lemon

Zaza ada juga terbaca yang rakan share yang lemon juga boleh membantu untuk menghilangkan jeragat. Ini kerana lemon mempunyai asid dan vitamin yang dapat menghapuskan jeragat. Caranya hanya dengan sapukan lemon dekat kulit yang berjeragat. Selepas tu boleh basuh muka dengan air.

3. Guna Cuka Epal

Penggunaan cuka epal ni memang banyak digunakan sebagai petua untuk menghilangkan jeragat. Caranyadengan campurkan cuka epal dengan sedikit air dan sapukan pada kulit. Biarkan beberapa ketika sehingga meresap ke kulit. Selepas tu barulah dibilis. Kena kerap amalkan setiap hari sehingga jeragat hilang

4. Buat Masker Kunyit

Kunyit juga banyak digunakan dalam mengatasi masalah jeragat dan jerawat. Cara menggunakannya adalah dengan campurkan 3 sudu teh serbuk kunyit dengan 3 sudu the susu hangat. Kacau sebati. Selepas itu sapu masker kunyit tu dekat kawasan kulit yang berjeragat. Biarkan ia kering sekitar 15 minit. Setelah itu cuci wajah menggunakan air suam.

5. Penggunaan Cream Pelembap Wajah

Bagi yang jenis malas nak buat cara guna lemon dan lain-lain tu, zaza suggest untuk menggunakan cream pelembap wajah yang sesuai untuk muka. Cream pelembap memang wajib pakai okay dalam rutin penjagaan wajah ni sebab ia boleh mengawal dari terjadinya pertumbuhan jeragat.

Salah satu yang zaza pun guna sekarang produk Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature.

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature bantu menghilangkan jeragat

Zaza suka cream ni sebab ia adalah ia merupakan skincare dari Korea. Kebanyakan produk kecantikan dari Korea adalah antara yang terbaik.

Aqua Whitening Cream merupakan Pelembap berasaskan air yang memberikan rasa sejuk pada kulit. Bila sapu dekat kulit wajah tu memang terasa sejuk dan lembap berair.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Bila suhu kulit kita tinggi dan sensitif terhadap panas, jadi mudahlah melanin terbentuk. Jadi dengan memakai Aqua Whitening Cream ini, ia dapat membantu menjadikan kulit sejuk dan lembap. Aqua Whitening Cream ini juga mempunyai % bahan “Niacinamide” yang tinggi yang dikenali sebagai
Vitamin B3 dimana ia juga dapat memberikan kelembutan pada kulit dan mencerahkan kulit.

Tekstur Aqua Whitening Cream

Korang boleh nampak yang tekstur dia adalah “water based”. Warna nya pun putih cerah. Sebelum pakai, zaza cuba test kat tangan dulu macam yang zaza share kat bawah ni. So korang nampak tak selepas zaza sapu rata, ada kesan seperti titisan air pada kulit.

Bila test kat tangan dan rasa tak ada kesan iritasi, boleh la pakai kat muka pula. Dan yang penting cream ni tak melekit pun.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sebelum cream disapu 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas cream disapu 

Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream 

Untuk pakai cream ini, boleh dilakukan 2 kali sehari di waktu pagi dan di waktu malam. Pertama sekali adalah dengan mencuci muka sehingga bersih. Kemudian calitkan Aqua Whitening Cream dekat pipi, dahi, dagu, hidung. Boleh juga sapu di leher. Selepas tu sapu dan urut perlahan..

Dalam beberapa saat, korang akan nampak titisan air keluar. So dap-dap je bagi meresap ke kulit.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas cuci muka, calitkan Aqua Whitening Cream di pipi, dahi, dagu dan hidung 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sapu dan urut perlahan 

Terdapat titisan air keluar..dap-dap saja bagi meresap ke kulit 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Kulit terasa segar dan lembap 

Aqua Whitening Cream ini juga dihasilkan dengan ekstrak herba yang dapat membantu menenangkan kulit dan memperbaiki kulit serta mengekalkan kelembapan kulit sekaligus dapat menghalang terjadinya jeragat.

Aqua Whitening Cream ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang berfungsi untuk melembapkan kulit. Tidak menyekat liang kulit dan tak menyumbang kepada jerawat.ia juga dapat memperbaiki kulit dari kekeringan dan sunburn.

Kandungan Niacinamide dalam cream ini juga membantu memutihkan, mengecilkan liang pori sehingga dapat mengawal kulit berminyak.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Selain dari penggunaan cream pelembap untuk menghalang pertumbuhan jeragat, kita juga perlu melindungi kulit dari bahaya cahaya matahari. Jadi zaza suggest untuk gunakan Gold Nano CC Cream, juga dari Hansaegee Nature.

6. Gold Nano CC Cream Sebagai Pelindung Matahari

Ok ini botol yang kedua zaza pakai..cream ni best sebab bila pakai tu rasa ringan je muka. Gold Nano CC Cream ni bertindak sebagai “Pelindung Matahari” kerana mempunyai SPF 50+ PA +++ yang melindungi dari UVA & UVB.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Kebiasaannya ramai orang nak kan produk yang menghilangkan jeragat dengan cepat. Mereka tak suka pakai pelindung matahari dan pelembap. Tapi yang sebenarnya dua-dua ini lah yang penting.

Jeragat tidak akan hilang segera hanya dengan menggunakan sedikit krim atau jika hilang pun ia boleh datang kembali jika kita tidak melindungi kulit dari sinar UV.

Jadi memang perlu merawat kulit dengan betul. Sebab itulah zaza suggest kan juga untuk pakai Gold Nano CC Cream ini yang bertindak sebagai sunscreen ( pelindung kulit ) yang membantu melindungi kulit daripada bertambah banyak melanin yang menyebabkan lebih banyak jeragat.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Seeloknya digunakan setiap hari walaupun hanya duduk dirumah dan sekurang-kurangnya ( minimum ) penggunaan 2 kali sehari. Boleh ulang pakai setiap 3 jam.

Tekstur Gold Nano CC Cream

Zaza suka dengan tekstur nya yang ringan, tak berminyak dan tak melekit. Biasa zaza pakai memang di waktu siang je la. Cream ini bila pakai dia akan berubah warna mengikut tona kulit kita secara semulajadi.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Sebelum di sapu 

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Selepas di sapu 

Kulit pun akan rasa segar je dan nampak glowing. Gold Nano CC Cream ini memgandungi 3 bahan utama iaitu Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold.

Mineral Water berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan pH kulit. Ia dapat meningkatkan keanjalan kulit. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract pula sebagai anti bakteria yang membantu dalam melegakan kerengsaan kulit dan kulit yang bermasalah manakala Nano Gold dapat mencegah penuaan kulit serta memblok radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi.

Cara Penggunaan Gold Nano CC Cream

Selepas mencuci wajah dan pakai Aqua Whitening Cream, seterusnya boleh lah pakai Gold Nano CC Cream. Seperti biasa calitkan sedikit cream ke pipi, dagu, dahi dan hidung dan sapu secara rata sehingga sama dengan tona kulit.

Disini zaza share muka zaza bila disapu cc cream dengan tidak. Nampak macam lembap-lembap kan kulit zaza bila disapu cc cream tu.

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat
Hasil pakai Gold Nano CC Cream + bedak sikit 

Kedua-dua produk ini bebas paraben. Tanpa Sulfat dan tanpa Alkohol. Jadi ia memang selamat digunakan.

Selain tu kedua nya mempunyai bauan yang sedap dan menyenangkan. Dengan penjagaan yang betul, kulit akan sihat dan bebas jeragat. Yang penting kenalah sentiasa konsisten pakai.

Ini je la beberapa tips yang zaza tahu dan share dengan korang. Kalau korang nak dapatkan kedua-dua produk Hansaegee Nature ni, boleh terus beli dekat :

Punca dan Cara Merawat Kulit Muka Jeragat

Brand : Hansaegee Nature 


CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss




Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..

So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..

My Hair Care Products For Hair Loss



Then zaza cari info tentang seborin tonic hair ni..dalam masa sama juga terfikir nak beli di mana sebab zaza cuba juga cari-cari kat Guardian tapi tak ada. Jenama lain ada dalam satu dua je dan agak mahal.

So zaza pun try cari kat Shopee dan ada beberapa seller yang menjual seborin tonic hair ni.. sebelum membeli memang zaza suka bertanya dulu.. sebabnya seborin hair cair ni ada dua tau..

Satu botol biru dan satu lagi botol kuning. Jadi bila zaza share about masalah rambut gugur zaza, so si seller suggest untuk ambil botol biru sebab ia berfungsi untuk pertumbuhan rambut dan kelemumur dan mempunyai extract halia yang sesuai untuk rambut gugur.

Kalau botol kuning tu lebih more kepada untuk kelemumur sahaja. So, Setelah 3 minggu zaza pakai alhamdulillah rambut gugur zaza makin kurang.. paling best bau dia macam baru keluar dari salon je..wangi je rambut..zaza sangat-sangat suka..

Zaza akan sapu selepas mandi bila rambut dah macam nak kering sikit..dan kadangkala bila zaza rest zaza sapu-sapu kat kulit-kulit kepala.. plus zaza sapu juga di rambut sikit secara rata kat seluruh rambut

Bau dia yang sedap dan wangi tu buat zaza asyik nak cium je rambut..mehmeh. Seborin Hair Care ni sebenarnya begitu popular pada era tahun 1930-an dan banyak digunakan oleh hairdressers.

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

My Hair Care Products For Hair Loss

Seborin hair care ni tak berminyak. Ia mengandungi extract root ginger dan Pro-Vitamin B5. Untuk pakai, just sapukan pada rambut kering atau rambut kering selepas dicuci, kemudian urut perlahan ke kulit kepada kira-kira dalam masa seminit. Tak perlu basuh atau bilas tonik. Biarkan je kekal di rambut dan akar.

You all nak cari boleh cari kat Shoppe dan Lazada okay.. untuk di Shopee zaza beli dekat seller nama Sila Klik >>  CMWshop  tapi kalau produk sold out korang cari je kat seller lain tapi make sure baca dulu review orang lain okay..

Oh ya..selain Seborin hair tonic ni..zaza nak share tentang rawatan rambut gugur dari Toppik Malaysia.


My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Alopecia, yang biasanya dikenali sebagai kebotakan, biasanya merujuk kepada kehilangan rambut yang berlebihan dari kulit kepala. Kehilangan rambut dialami oleh lebih daripada separuh lelaki dan wanita pada satu ketika dalam hidup mereka. Hal ini agak membimbangkan apabila anda mula kehilangan penampilan semula jadi rambut kepala yang sihat.

My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Janganlah bimbang, TOPPIK sentiasa di sini untuk membantu! Kami memulihkan lebih daripada sekadar rambut anda. Kami memulihkan imej, harga diri dan keyakinan anda. Dalam hanya 30 saat, TOPPIK Hair Building Fibers boleh menyembunyikan kawasan rambut nipis serta menambah kelebatan rambut anda. Apa yang paling hebatnya ialah ia tidak memerlukan apa-apa bentuk pembedahan atau bahan kimia sama sekali!

My Hair Care Products For Hair Loss


Bagaimanakah TOPPIK Hair Building Fibers berfungsi? Sebelum kita melihat keistimewaannya, marilah kita memahami ramuannya. Serat dalam TOPPIK diperbuat daripada protein keratin organik tulen. Keratin ialah protein yang terdapat dalam struktur rambut manusia. Protein ini merupakan salah satu komponen microfiber organik. TOPPIK Hair Building Fibers boleh digunakan dengan menuang ke atas kawasan rambut jarang pada kulit kepala untuk menambahkan kelebatan setiap helai rambut dalam beberapa saat sahaja. Ini menjadikannya kelihatan seolah-olah anda tiba-tiba tumbuh rambut yang lebat. Serat-serat ini dikenakan tenaga elektrostatik. Oleh sebab demikian, tenaga elektrostatik ini dapat membantu serat tertarik pada rambut anda dengan kuat seperti magnet. Oleh kerana setiap serat dibuat secara unik, TOPPIK Hair Building Fibers akan memberikan anda penampilan rambut yang semula jadi. Temui teknologi di belakang TOPPIK Hair Building Fibers di http://toppikmalaysia.com/technology/.   

My Hair Care Products For Hair Loss



TOPPIK Hair Building Fibers tetap kekal pada rambut untuk sepanjang hari. Ia boleh menahan cuaca panas mahupun hujan. Serat-serat ini juga boleh menahan peluh, jadi ianya sesuai untuk aktiviti luar. Anda hanya perlu menggunakan syampu seperti biasa untuk mengeluarkan serat. Selain itu, TOPPIK Hair Building Fibers tidak mempunya risiko kesan sampingan yang berbahaya kerana seratnya adalah hypoallergenic dan tidak melibatkan penggunaan sebarang bahan kimia atau aditif yang berbahaya. Bahan-bahan organik yang digunakan adalah selamat dan tidak menyebabkan kekeringan atau gatal-gatal pada kulit kepala. 


My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia



Dapatkan rambut yang lebih tebal dan tebal dengan segera dengan TOPPIK! Tunggu apa lagi? TOPPIK Hair Building Fibers boleh didapati di kedai-kedai di seluruh negara dan juga di http://toppikmalaysia.com/shop/.

CONTINUE READING
Zaza Iman
34 Comments

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia



Hi you all..siapa kat sini yang suka beli belah secara online? Kalau ya, samalah macam zaza juga lebih gemar membeli barang atas talian je sebab senang nak cari barang yang dikehendaki dan menjimatkan masa. Lagi pun zaza duduk kampung. So nak ke bandar untuk beli barang tu jauh sikit.

Macam anda kan, biasa beli barang online kat mana? Oklah zaza nak share ada satu platform beli belah online yang best dan anda pun boleh menjual juga kat situ tau.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Pernah dengar PG Mall? Kalau yang dah kenal tak apa. Tapi bagi yang belum tahu jom zaza nak story sikit tentangnya.

www.pgmall.my merupakan sebuah platform e-Dagang Malaysia No 1 yang kini sudah pun mendapat tempat dihati ramai orang. Selain dari tempat untuk membeli barangan, anda yang ada bisnes atau produk untuk dijual pun boleh menggunakan PG Mall Online Marketplace ini.

Penubuhan PG Mall Dan Pengasasnya
PG Mall telah diasaskan oleh Dato’ Wira Louis Ng yang juga merupakan Pengerusi Eksekutif PG Group. Ia telah mula di tubuhkan pada tahun 2017. Tujuan ia diwujudkan adalah untuk menghadirkan sebuah platform perniagaan yang dipercayai untuk peniaga disamping membantu peniaga mempelbagaikan portfolio perniagaan mereka dari perspektif global.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia
Dato’ Wira Louis Ng

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia
Daftar di https://seller.pgmall.my/

Kenapa Anda Perlu Menyertai PG Mall

Sehingga ke hari ini, PG Mall telah pun mempunyai lebih kurang dari 1,000,000 pelanggan di seluruh Asia Tenggara ( SEA ). Jadi bagi anda yang punya bisnes digalakkan untuk menyertai PG Mall ini kerana ia boleh membantu jenama dan bisnes anda ke peringkat antarabangsa.

Di PG Mall juga, mereka adalah satu-satunya platform yang mempunyai major e-wallet patners seperti Maybank, QRPay, Touch n Go, e-wallet, Booast, GrabPay, Alipay dan lain-lain.

Di PG Mall juga, ada banyak produk boleh didapati dan dijual. Antara produk yang terlibat seperti barangan elektronik, alatan rumah dan dapur, pakaian, barangan sukan, aksesori, barangan kanak-kanak dan bayi, makanan dan minuman, dan banyak lagi.

Untuk tahun ini juga, PG Mall turut menyasarkan sekurang-kurangnya 10,000 peniaga baru untuk mendaftar dengan mereka. Oleh itu, buat anda jangan lepaskan peluang yang ditawarkan ini.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Beberapa keistimewaan terdapat pada platform PG Mall ini. Antaranya mereka mempunyai pasukan Sistem Maklumat Pemasaran ( MIS ) dalaman yang kuat. Ia dapat membantu peniaga dalam menjalankan pelbagai kempen dan integasi kedai kreatif dalam meningkatkan penjualan mereka.

PG Mall turut mewujudkan group sokongan pelanggan yang menyokong kuat yang mempromosikan peniaga di platform mereka ke rangkaian dan media social mengenai pengalaman membeli belah.

Yang menariknya juga bagi peniaga yang mendaftar, tiada sebarang kos pendaftaran akan dikenakan. PG Mall bekerjasama dengan kesemua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses delivery untuk seller di PG Mall.

PG Mall juga bersepadu dgn SelluSeller, EasyStore, istoreisend, URStore, TresGo, Etailer Gateway, Red Dino.

Jika penjual menggunakan penyedia perkhidmatan ini, pg mall sangat mengalu-alukan kedatangan anda kerana PG Mall sudah bersepadu dengan rakan kongsi ini.

PG Mall Online Marketplace Menyokong Peniaga Malaysia

Bagi peniaga baru, anda tak perlu risau untuk berniaga di platform ini kerana penjualan dan pembelian adalah selamat dan dipercayai. 

Memang menarik kan apa yang ditawarkan oleh PG Mall ni. Bila lihat web nya pun amat mesra pengguna. 

Oleh itu sekiranya anda berminat untuk menjadi penjual dan mengembangkan lagi perniagaan anda, bolehlah segera mendaftar di PG Mall. Pendaftaran boleh dibuat melalui laman : https://seller.pgmall.my/

Jika anda ingin mendapatkan info dan mempunyai sebarang pertanyaan lanjut boleh terus melayari laman web PG Mall www.pgmall.my

Tentang PGMall:
Website: www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose



Jom hilangkan rasa bosan sepanjang tempoh #dudukrumah dengan peluang memenangi RM500 untuk 6 bulan dari SofeaRose ni! Fuh, macam keluarkan duit KWSP dah, dapat RM500 untuk 6 bulan berturut-turut, RM3,000 kalau dijumlahkan!

Jenama hijab dan pakaian muslimah trendy, SofeaRose sememangnya sudah tidak asing dalam kalangan si pecinta fesyen. Tidak pernah culas mengambil berat tentang perkembangan kaum wanita khususnya, SofeaRose sentiasa mahu memberikan yang terbaik buat semua peminat-peminatnya dan sebab itu, hari ini mereka ingin berkongsikan RM3,000 ini bersama anda. Macam-macam boleh kita beli dengan RM3,000 kan?

Dengar je cerita pasal menang wang tunai ni dah membuatkan bibir anda mengukir senyuman kan? Hehe. Menerusi program #duitrayaSofeaRose, SofeaRose ingin mencari seorang pemenang untuk menerima duit raya sebanyak RM500 selama 6 bulan, ya RM3,000!

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Caranya mudah, anda hanya perlu membuat pembelian minima sebanyak RM109 melalui :

1) Website www.sofearose.com ;

2) Facebook @sofearose ;

3) Instagram @sofearose_hq ; 

4) Agent / Dropship SofeaRose yang berdaftar 

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Yang bestnya, anda akan mendapat dua penyertaan kalau anda menjadi pembeli terawal. Dua penyertaan bermaksud dua kali ganda peluang untuk menang RM3,000! Wow!

Untuk menunjukkan ketelusan kepada pemenang, pemenang akan dipilih secara LIVE di Facebook & Instagram mereka. RM500 akan dikreditkan terus ke dalam akaun bank anda setiap 5hb selama enam bulan berturut-turut.

Bagi yang baru mendengar jenama SofeaRose ini, mereka mula mencipta nama pada 2014 dan aktif dengan gaya Art To Wear yang digayakan di pentas antarabangsa seperti London pada 2016 dan Madrid pada 2017. Setelah itu, empayar SofeaRose terus melebar dengan terpatrinya SofeaRose x Erra Fazira melalui pelancaran The Primadona series. Tahun ini, sekali lagi SofeaRose mencipta nama di dalam pentas seni menerusi SofeaRose x Diana Danielle Grandeur Raya 2020 dengan menampilkan 40 pilihan koleksi raya bergaya mewah namun pada harga mampu milik kerana, bagi Sofearose hanya satu, Kemewahan Milik Semua.

Baru-baru ini SofeaRose terkesan dengan cerita keluarga yang kurang berkemampuan kerana pandemic COVID19 ini dan lantas melancarkan Tabung COVID19 SofeaRose dengan menggunakan 5% hasil jualan kepada keluarga yang kurang bernasib baik. Tambahan lagi, SofeaRose juga membubarkan yuran pendaftaran sebagai dropship untuk membantu mereka yang terkesan dari Covid19 untuk mencari pendapatan sampingan.

Jom kita sama-sama support jenama SofeaRose, boleh menang wang tunai RM3,000 sambil bersedekah kepada mereka yang memerlukan DAN paling penting, dapat produk yang best sangat sangat! 

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Jom Menangi RM3000 Duit Raya Dari SofeaRose

Nak lagi best? Gunakan COUPON CODE : NUR10 ini semasa membuat pembelian di website untuk mendapat discount sebanyak 10% untuk baju raya. Coupon code khas untuk pembaca di blog www.zazaiman.com .Okay, sampai sini sahaja. Assalamualaikum!



CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya



Hi Assalamualaikum..apa khabar semua? Harap ceria dan sihat selalu. Kalau ke KL, biasanya di hujung-hujung tahun baru zaza akan pergi..itu pun sebab kena tolong kakak zaza jaga anak-anaknya yang cuti sekolah.

So masa kat sana hari tu..zaza ada lah install aplikasi FoodPanda untuk order makanan. Maklumlah rumah kakak aparment tingkat 7, so kat situ pun tak ada kedai-kedai terdekat yang boleh jalan kaki..nak kena drive atau keluar jauh sikit baru ada..so kadang tu memang malas je nak keluar membeli.. jalan terbaik order je kat Food Panda kan..

Rumah kakak zaza memang kat Petaling Jaya..so zaza nak share la sikit 10 menu makanan yang boleh dicuba jika korang berada kat Petaling Jaya. Boleh la order kat FoodPanda delivery Malaysia


1. Sate | D'Warong Sate@ Seri Buluh

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Sesekali bawa keluarga pergi makan sate pun syok juga kan..tapi kalau rasa malasnya nak keluar dan nak makan kat rumah je, boleh la order sate dekat D'Warong Sate @ Seri Buluh.

Waktu Operasi : Isnin hingga ahad | 6.00 petang - 11.30 malam | HALAL

2.Korean Crispy Chicken Burger | Mr Burger 

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Bagi yang mengidam nak makan burger dan roti john, Mr Burger adalah pilihan yang best. Rotinya sangat lembut dan harganya juga berpatutan.

Baca review dari pembeli pun rata-rata berpuas hati dengan servis yang diberikan. 

Waktu Operasi ( delivery) : 1 petang-8 malam
Facebook : https://web.facebook.com/mr.burgerofficial01/ | +60 17203 3757 | HALAL

3. Malaysian Food | Minang Haji Azhar

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya
Foto : google

Bagi yang meminati masakan kampung seperti daging goreng dendeng, daging dan ayam rendang,ikan pari asam pedas, gulai lemak nangka dan lain-lain, boleh cuba menikmati hidangan disini.

Waktu Operasi ( delivery ) : Isnin - Ahad | 10:00 pagi- 5:00 Petang
016-610 6323 | HALAL

4. Laksa Power | Selera Utara Food Court

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Siapa peminat laksa kat sini? Kalau anda, nampaknya kita satu geng lah..selalu kalau keluar mana-mana mesti zaza akan cari laksa. Jadi kalau teringin nak makan laksa boleh try order dekat Selera Utara Food Court ni.

Selain laksa, ada juga menu seperti rojak buah, maggi sup ayam, bakso dan pelbagai nasi dan lauk pauk.

Waktu Operasi ( delivery) : Isnin hingga ahad | 10:30 pagi - 8.30 malam | HALAL
Lokasi : Tesco Extra Damansara

5. Pisang Goreng | Goreng Pisang Sedap Kota Dame

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Petang hari adakala memang teringin nak makan pisang gorengkan. Apa kata order je dekat Goreng Pisang Sedap Kota Dame. Selain goreng pisang ada juga keropok lekor cheese dan cucur udang

Waktu Operasi ( delivery) : Isnin hingga ahad | 12.00 tengahari - 6.00 petang | HALAL

6. Mee Bandung Muo | Real Tomyam @ Mee Bandung Muo

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Kat Johor memang terkenal dengan Mee Bandung Muo. Jadi kepada yang teringin menikmati tapi nak ke Johor agak jauh, boleh cuba dekat Real Tomyam @ Mee Bandung Muo.Harganya pun agak berpatutan untuk satu pinggan.

Selain itu ada juga menu lain seperti laksa johor, mee kari bonda,  maggi char dan char kuey teow

Waktu Operasi ( delivery ) : Isnin hingga ahad | 12.00 tengahari - 11.00 malam |  HALAL
Lokasi : Seksyen 6 Kota Damansara, Petaling Jaya

7. Tauhu Bergedil | Lidah Goyang Kota Damansara

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Sekarang ni memang viral juga manu tauhu bergedil kan..rmai kata sedap tapi zaza belum cuba lagi memandangkan zaza tak gemar makan tauhu. Tapi kalau anda tercari-cari tauhu bergedil boleh cuba makan di Lidah Goyang Kota Damansara.

Ada dua pilihan iaitu Tauhu bergedil daging dan Tauhu bergedil mix.

Waktu Operasi ( delivery ) : Isnin hingga ahad | 8.00 pagi - 6.30 petang | HALAL
Lokasi : Jalan Cecawi, Kota Damansara

8. Donut | Donut Cun NSK Kota Damansara

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Biasa anak-anak suka betul makan donut yang  topping nya ada pelbagai perisa seperi coklat. Jadi apa kata sesekali belanja anak-anak makan donut dekat Donut Cun di NSK Kota Damansara. Boleh juga ditambah dengan minuman yang ada seperti slurpee markisa, slurpee kiwi, mango baverage dan orange baverage.

Waktu Operasi ( delivery ) : Isnin hingga ahad | 9.30pagi- 6.3 malam | HALAL

9. Masakan Tomyam Panas | Ani Tom Yam Corner

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Sedapnyaaa tomyam..dah lama tak makan..kadang tu nak masak sendiri macam malas kan..jadi cara paling senang order je kat Ani Tom Yam Corner.

Selain tomyam, ada juga banyak menu lain yang best-best untuk dipilih. Antaranya masakan mee/bihun/kuey tiow, nasi goreng. Pekena pula dengan minuman seperti ais milo, barli juice, fresh orange..fuhh memang kenyanggg..

Waktu operasi ( delivery ) : Isnin hingga ahad | 12.00 tengahari - 11.59 malam | HALAL
Lokasi:Pangsapuri Taman Medan Cahaya

10. Lauk Asam Pedas | Asam Pedas Claypot YB

10 Menu Patut Cuba Semasa Berada di Petaling Jaya

Bagi yang sukakan masakan lauk asam pedas boleh cuba hidangan ini dekat Asam Pedas Claypot YB. Harga yang ditawarkan amat berpatutan.Bolehlah bawa keluarga atau teman-teman makan disini. Antara pilihan ikan untuk lauk asam pedas ini seperti ikan kembung, ikan merah, ikan merah kepala, ikan tenggiri, ikan jenahak, ikan pari dan ikan mayong.

Waktu operasi ( delivery ) : Isnin hingga ahad | 11.00 pagi hingga 5.00 petang | HALAL
Lokasi :  Selera Sri Manja, Gerai No 5



CONTINUE READING
Zaza Iman
14 Comments

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My



Assalamualaikum dan hi semua..Apa khabar. Diharap semuanya sihat dan ceria selalu. Zaza memang suka membeli handbag cuma kebanyakan koleksi beg zaza jenis kecil saiznya, jadi boleh muat beberapa barang je. Pernah sekali tu zaza beli satu handbag ni secara online..zaza ingat besar rupanya kecil..muat-muat masuk wallet je..itu lah silap tak tengok saiz..terpengaruh tengok gambar macam besar kan..hehe

Memang sebelum ni zaza ada servey nak beli handbag lain yang besar yang boleh muatkan dslr zaza dengan beberapa barangan lain tapi bila servey tak banyak yang berkenan dan kebanyakan kualiti macam tak sama dengan gambar. Sebab sebelum beli zaza memang suka baca review-review sesuatu barang tu dari pembeli lain.

Tapi kan..jujur zaza cakap yang zaza berpuas hati sangat dengan handbag dari jenama Neufa ni..Sebelum ni Neufa telah memperkenalkan koleksi handbag The Orked, dan untuk koleksi tahun 2020 ni, Neufa melancarkan handbag baru Edisi Neufa Serena.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

NEUFA

Neufa merupakan sebuah jenama handbag di Malaysia dan menjual koleksi handbagnya secara atas talian. Neufa menyediakan handbag buat wanita dengan kualiti yang bermutu tinggi dan harga jualan yang mampu untuk dimiliki.

Buat masa ini hanya ada dua edisi yang terdapat di website iaitu The Orked dan Serena. 

EDISI NEUFA SERENA

Bagi tahun 2020 ini, Neufa memperkenalkan handbag edisi Neufa Serena dengan tiga pilhan warna iaitu Serena Garnet, Serena Pine Green dan Serena Black.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Warna Serena Pine Green menjadi kesukaan zaza kerana zaza memang gemarkan warna hijau. Apa yang membuatkan zaza suka sangat handbag edisi ini kerana material dan saiznya yang besar.

MATERIAL BERKUALITI DAN TEBAL

Serena adalah handbag dari versi The Orked yang diperbaharui. Handbeg Serena menggunakan material kulit yang lebih baik dan tebal. Ia diperbuat dari Nylon berkualiti tinggi. Handle atau pemegang beg tu pula diperbuat dari 100% genuine cow leather ( kulit lembu )

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

SAIZ YANG BESAR DAN LUAS

Apa yang zaza suka adalah saiznya yang luas dan besar. Jadi banyak barang yang zaza boleh letak dalam handbag ni. Tak perlu lagi zaza nak bawa dua tiga beg untuk letak barang lain. Biasanya kalau berjalan jauh mesti kita akan bawa sekurangnya dua beg untuk letak kain telekung kan..so handbag ni muat untuk letak telekung, wallet dan beberapa barangan kecil lain.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

HANDBAG DENGAN TAG NAMA SENDIRI

Apa yang eksklusif dan istimewanya handbag Serena ini adalah kerana didatangkan dengan tag nama sendiri. Kiranya kita boleh letak nama kita pada handbag ini. Letak nama ni percuma tau..memang tak ada cas tersembunyi.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

BOLEH JADIKAN SLING BAG

Handbag Serena juga dilengkapi dengan tali panjang. Boleh la bergaya dengan cara silang. Talinya juga tebal dan lebar. Boleh adjust panjangnya.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

KOS PENGHANTARAN PERCUMA 

Kos penghantaran ditanggung sepenuhnya oleh Neufa. Ia adalah PERCUMA, tanpa caj tersembunyi, selagi kita berada di Malaysia.
Handbag ini juga diletakkan di dalam kotak istimewa yang tebal. Jadi ia selamat dari rosak semasa dalam proses penghantaran. Ada warranty 180 hari.

Penghantaran biasanya akan mengambil masa 4-6 hari bekerja untuk pemprosesan. Dalam kebanyakan kes, bungkusan akan diterima kepada pelanggan sebelum 6 hari.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Zaza memang berpuas hati dengan handbag dari Neufa ni..nak beli dan jadikan hadiah untuk tersayang atau teman-teman pun okay juga.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan handbag Edisi Neufa Serena ni, boleh la buat tempahan segera. Harganya cuma RM229 sahaja.

Pembelian terus melalui :

Website : https://neufa.my/

#neufa #neufamy #neufaserena




CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)