Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin



Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin. Assalamualaikum. Pernah dengar amalan bertapel? Amalan bertapel memang selalu dilakukan masa zaman mak-mak kita dahulu kala kan.

Bertapel adalah salah satu cara wanita bagi mengempiskan perut dan mendapatkan kulit yang mulus. Dulu-dulu nak kena masuk ke hutan kalau nak mencari herba atau pun ada yang tanam herba dikeliling rumah. tapi leceh bila nak proses jadikan tapel. Hmm sebenarnya rasa rindu pula nak masuk hutan tengok pelbagai spesis pokok dan pokok herba yang ada.

Apa pun itu zaman dahulu..kini bila zaman sudah moden, segalanya telah menjadi mudah bila adanya Losyen Dara Bonda dari jenama Ning Salmah.

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin
Losyen Dara Bonda Ning Salmah

Bertapel bukan sahaja untuk ibu-ibu yang baru bersalin saja tetapi juga boleh juga untuk anak dara. So sebab itulah zaza pun mencuba juga Losyen Dara Bonda ini. Fungsinya sama seperti tapel tapi losyen ini lebih mudah untuk digunakan.

Tapel merupakan sapuan yang dipakai pada perut sebelum mengenakan bengkung. Bahan yang digunakan dalam tapel adalah tepung beras,kapur sirih, air limau nipis, kencur dan kayu manis. Tapel selamat digunakan oleh ibu yang bersalin secara normal. kelebihan tapel adalah untuk mengurangkan rasa sakit di perut dan memulihkan keadaan luaran perut akibat selulit / strecth mark. Ia juga membantu proses pembakaran lemak bawah kulit dan mengempiskan perut. Ia juga membantu dalam menghangatkan perut, membuang angin serta darah kotor yang berada di dalamnya. Juga menegangkan perut yang menggeleber.

Zaza betul-betul jatuh hati dengan bauan herbanya. Bauan yang menenangkan dan begitu wangi sekali. Bauan yang sangat lembut. Losyen Dara Bonda Ning Salmah ini dihasilkan dengan beberapa gabungan herba yang terpilih dan berkualiti.

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Bahan Yang Digunakan

Terdapat beberapa bahan dan herba yang digunakan dalam penghasillan Losyen Dara Bonda ini iaitu untuk :

Pelansingan - Rumpai Laut ( Bladderwrack ), Daun Ivy ( English Ivy ), Meadowsweet ( Meadowsweet ) dan Ekstrak Biji Kopi Hijau ( Green Coffee Extract )
 Melembapkan Kulit - Minyak Zaitun ( Olive Oil ) dan Lidah Buaya ( Aloe Vera )
 Penghadaman - Buah Pala ( Nutmeg ) dan Halia( Ginger )
 Wangian Semuljadi dan Pati Minyak - Bunga Kenanga ( Ylang Ylang ) dan Limau Purut ( Kaffir Lime ) 

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Keistimewaan Losyen Dara Bonda

Zaza sapu Losyen Dara Bonda ini di bahagian perut, lengan dan peha selepas mandi atau sebelum nak masuk tidur. Rasanya sangat selesa dan berangin panas sejuk gitu. Lepas tu boleh la pakai bengkung atau korset.

Losyen ini sangat elok digunakan untuk membantu mengempiskan perut dan memberikan bentuk badan yang ideal , melembapkan kulit serta dapat membantu menghilangkan strecth mark.

Losyen berasaskan bahan semulajadi dan pati minyak asli
⥁ Losyen berasa sejuk dan mempunyai wangian yang menyegarkan
⥁ Formula yang khusus untuk pelangsingan badan dan kelebapan kulit
⥁ Harga mampu milik dan sangat ekonomi
⥁ Boleh digunakan oleh ibu-ibu berpantang dan anak dara

Harga dan Pembelian 

Losyen Dara Bonda Ning Salmah dijual pada harga hanya RM49.00 sahaja. Didatangkan dalam saiz dan berat 100gram.

Bagi yang ingin mencuba dan mendapatkan Losyen Dara Bonda ini boleh membuat pembelian terus  di :
Call/whatsapp : 012-6992604
Alamat :  Legasi Ning Salmah Sdn. Bhd.
22A Level 3, Jalan 17/54, Seksyen 17,
46100 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Kisah Rahsia 5 Generasi Legasi Ning Salmah

Sharifah Ning Salmah dilahirkan pada tahun 1890an. Bapanya berasal dari Mekah dan ibunya merupakan kerabat diRaja Kedah. Sejak dari umur yang muda, beliau sudah diturunkan ilmu penjagaan kesihatan dan kecantikan diri yang diamalkan di dalam istana.

Cucundanya, Datin Sharifah Anisah Barakbah, mempunyai minat yang mendalam dalam bidang yang sama dan telah menerajui industri herba negara dengan memperkenalkan produk Nona Roguy. Setelah 50 tahun berkecimpung dalam bidang ini, Beliau terkenal dengan pengongsian ilmu kesihatan dan kecantikan wanita dalam setiap ceramah yang telah diberi, baik di dalam atau luar negara.

Sejak dari umurnya 5 tahun lagi, Sharifah Aliyah Barakbah, telah mengikuti Tok Mama (Datin Sharifah Anisah) ke sesi ceramah dan sedikit sebanyak mempelajari ilmu warisan ini. Setelah bergelar ibu, dia mempunyai keinginan untuk berkongsi tentang rahsia warisan kesihatan yang telah banyak menolong keluarganya ini.

Maka lahirlah Legasi Ning Salmah dengan produk-produk yang belum pernah lagi dikongsi luar dari keluarga mereka


Baca lagi »
Zaza Iman
12 Comments

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai Temerloh

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai Temerloh



Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai Temerloh. Assalamualaikum. Orang perempuan kalau bab penampilan diri memang penting kan. Dari penjagaan muka, badan, rambut hinggalah kaki memang sangat dititikberatkan.

Jadi macam dekat tempat zaza, Paya Pulai Temerloh ni memang tercari jugalah salon yang khas untuk muslimah sahaja. Kebetulan kawan zaza yang pernah pergi ke satu salon muslimah ni share kat zaza tentang salon tersebut. So zaza pun apa lagi lepas buat servey teruslah booking dan ajak rakan zaza tu pergi sekali.

Salon tu namanya Hair & Beauty Saloon. Sebaik sampai kat Anni Hair & Beauty Saloon,kami disambut dengan baik oleh pemiliknya Kak Anni. Sangat ramah orangnya..dan nak tahu tak kak Anni ni umur dia dah 41 tahun..macam tak percaya sebab nampak muda. Zaza fikir umur kak Anni ni dalam 33-35..pandai kak Anni jaga muka kan..awet mudaaaaaa

Anni Hair & Beauty Salon Muslimah Paya Pulai Temerloh
Gambar terkini ( 2019 )  Anni Hair & Beauty Saloon
Baca lagi »
Zaza Iman
10 Comments

5 Benda Yang Mesti Mak Bawa Ketika Travel Bersama Baby atau Anak Kecil

5 Benda Yang Mesti Mak Bawa Ketika Travel Bersama Baby atau Anak Kecil



5 Benda Yang Mesti Mak Bawa Ketika Travel Bersama Baby atau Anak Kecil. Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

Okay, zaza nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress.

1. MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday.

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cerewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan?

So zaza nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Makanan Bayi Khas Untuk Tackle Picky Eaters Ketika Travel
Baca lagi »
Zaza Iman
11 Comments

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My



Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My. Assalamualaikum. Menarik juga sebenarnya tau bila dapat hadiahkan sesuatu kepada teman-teman atau insan tersayang hadiah yang kita lukis atau design sendiri. Tercari juga kan kat mana nak cetak dalam kuantiti yang sikit. Sebab kebanyakan kedai cetak yang zaza jumpa banyak yang cetak produk dalam kuantiti minima pun 10pcs ke atas sedangkan kita nak cetak satu atau dua saja.

Jadi zaza adalah diperkenalkan oleh rakan-rakan mengenai satu website cetak cenderahati yang kita boleh design sendiri. Paling best boleh cetak tanpa kuantiti minimum.Kiranya nak tempah satu produk je pun boleh tau.

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Website tu adalah Custom.my. Kedai Custome.my ini terletak di Ipoh, Perak dan telah pun memulakan operasinya sejak tahun 2014 lagi. Mereka mempunyai pakar dalam reka design dan percetakan pakaian. 

Custom.my turut beroperasi secara atas talian bagi memudahkan pelanggan dari seluruh Malaysia membuat tempahan.

Bila zaza tengok-tengok website Custome.my ni, memang cukup teruja dengan produk-produknya. Banyak gila tau!

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My
Pelbagai jenis produk cetakan ditawarkan di Custom.my

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Kenapa Custom.my Jadi Pilihan?

1. Terdapat Lebih 100 Jenis Produk Yang Boleh Dicetak

Di sini, ada lebih 100jenis produk yang disediakan. Haa memang rambang mata juga zaza tengok. Kalau you all pun mesti pening juga nak pilihan yang mana kan? Antara produk cetakan yang ditawarkan adalah seperti cetakan Tshirt, Jacket, Hoodie, Men Fashion, Women Fashion, Aksesori Bayi dan Kanak-Kanak, Aksesori, Beg, Pouch, Home Decoration, Topi, Sticker dan Print Kain.

2. Tiada Had Minimum Pembelian

Yang ini paling zaza suka sebab tak perlu order banyak-banyak. Kadang tu nak beli satu dua je barang. Jadi Di Custom.my ini, mereka tetap menerima tempahan walaupun hanya satu je. Tapi jika you all nak tempah banyak pun tak ada masalah. Sebelum nak beli banyak, bolehlah test dulu beli sehelai dua untuk tengok dulu kualiti produk tersebut.

3. Servis Yang Cepat Dan Mudah

Di Custom.my, mereka sentiasa memastikan perkhidmatan yang disediakan memuaskan hati pelanggan mereka. Setiap produk tempahan akan disiapkan secepatnya. Paling lama tempoh pun dalam 10 hari waktu bekerja. Bagi order yang terlalu banyak pun mereka akan cuba siapkan secepatnya mengikut tempoh masa yang ditetapkan. Sekiranya ada pertanyaan pun, ada ruangan chat yang disediakan dekat website atau terus saja whatsapp.

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Servis Yang Dipercayai

Tak perlu risau untuk membeli di Custom.my kerana mereka telah dipercayai oleh ramai pelanggan. Antara beberapa pelanggan yang pernah mendapatkan servis di sini adalah :

  • Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  • Universiti Kuala Lumpur (UNIKL)
  • Universiti Selangor (UNISEL)
  • Universti Teknologi Mara (uiTM)
  • Kolej PolyTech Mara (KPTM)
  • Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN)
  • iFlix
  • CIMB Foundation
  • Movie Animation Park Studio (MAPS)
  • Thunder Print

Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My
Sebahagian dari pelanggan Custom.my

Jom Tempah Cetakan Cenderahati di Custom.my

Bagi you all yang ingin membuat tempahan bolehlah dibuat melalui laman di bawah :


Info dan perkembangan terkini boleh ikuti mereka di laman sosial :


Cetak Cenderahati Design Sendiri Di Custom.My

Atau bagi yang berdekatan boleh terus datang ke kedai di alamat :

Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P)
NO 46A, HALA TAMAN MERU 11,
MERU 2B 30020 IPOH,
PERAK MALAYSIA 
LAT LONG :4.661083, 101.067278

Waktu Operasi : 

Isnin- Jumaat 9:00 AM - 6:00 PM
No tel: 05-5252144
Email: info@custom.my
Whatsapp: 013-484 5800



Baca lagi »
Zaza Iman
9 Comments

Bengkel Butterfly Health & Wellness Di Spa & Gym Hilton Kuala Lumpur

Bengkel Butterfly Health & Wellness Di Spa & Gym Hilton Kuala Lumpur



Bengkel Butterfly Health & Wellness Di Spa & Gym Hilton Kuala Lumpur. Assalamualaikum dan hi semua. Apa khabar? Semoga you all ceria-ceria selalu.

Hari itu zaza bercuti di KL selama seminggu. Cuti tu sebenarnya adalah untuk berjumpa dengan rakan-rakan blogger yang ada masa free. Jadi sempatlah zaza berjumpa dengan seorang rakan blogger di Sunway Piramid. Untuk kesana pula, inilah pertama kali zaza menggunakan servis grab car. Pada mulanya risau juga..tapi nasib ada anak buah menemani.

Dan kebetulan pula, ada satu bengkel kecantikan, Bengkel Butterfly Health & Wellness diadakan dekat Hotel Hilton. Tanpa dirancang dan ada satu slot yang kosong, terus tengahari itu zaza bersiap untuk hadir kerana bengkel tu yang bermula jam 2.00 petang.

Bengkel Butterfly Health & Wellness ini dianjurkan oleh The Butterfly Project bertempat di Spa & Gym Hilton Kuala Lumpur.

Bengkel Butterfly Health & Wellness Di Spa & Gym Hilton Kuala Lumpur

Baca lagi »
Zaza Iman
12 Comments

Denaihati Sebuah Blog Penuh Informasi Yang Dekat Dihati

Denaihati Sebuah Blog Penuh Informasi Yang Dekat Dihati



Denaihati Sebuah Blog Penuh Informasi Yang Dekat Dihati. Assalamualaikum dan hi. Apa khabar semua petang ini? Diharap anda semua sihat dan ceria selalu.

Sebut tentang blog, zaza bermula pada tahun 2012. Pada masa itu zaza hanya mengenali beberapa blog sahaja sehinggalah zaza banyak bergaul dan mengenali rakan blogger lain termasuklah satu blog yang zaza selalu ikuti iaitu denaihati.com 

Denaihati Sebuah Blog Penuh Informasi Yang Dekat Dihati
Tuan Haji Amir

Denaihati.com diasaskan oleh Tuan Haji Amir atau zaza selalu panggil dengan sebutan A.DH iaitu Abang Denaihati.

A.Dh ini bagi zaza seorang yang begitu ramah dan baik dengan semua orang. Pertama kali zaza jumpa A.Dh ketika Majlis Sepetang Bersama Blogger beberapa tahun yang lalu. Sempat juga merakam gambar bersama.


Denaihati Blog Penuh Informasi Dekat Dihati

Denaihati.com adalah blog kegemaran zaza sekian lama. Jika dulu zaza rajin meninggalkan jejak komen tapi kini zaza banyak menjadi silent rider saja. Jangan marah haaa A.dh..ketahuilah ada masa zaza akan membaca artikel di blog A.dh ini kerana penulisan dan artikelnya yang menarik, kupasan isu-isu yang segar, tip dan itulah yang membuatkan ia dekat dihati zaza untuk terus mengikutinya.

Denaihati Blog Penuh Informasi Dekat Dihati

Blog denaihati.com telah wujud sejak 13 Julai 2008 lagi. Tahun dimana zaza belum kenal pun pasal dunia blogging.

Dahulu, Denaihati.com sering mengadakan contest untuk rakan pembacanya. Zaza juga tidak ketinggalan untuk menyertai dan pernah juga menang. Memang seronok sangat dan disebabkan contest yang sering diadakan juga zaza banyak kenal dengan ramai rakan blogger yang lain.

Denaihati juga antara blog yang pernah menjadi top 10 blog Malaysia dan pernah menerima beberapa anugerah atas kejayaan dan pencapaianya dalammemberikan informasi berguna kepada pembacanya.

Selain dari focus kepada penulisan di blog, Denaihati juga telah pun mempunyai laman beli belahnya sendiri iaitu denaisell.com

Denaihati Blog Penuh Informasi Dekat Dihati

Terdapat beberapa barangan yang dijual di denaisell.com antaranya adalah Suplement kesihatan seperti Black G oleh Mardi, Buku keusahawanan dan beberapa buku lain serta untuk anda yang ingin membuat aqiqah dan korban, juga turut disediakan di laman web denaisell.com ini.

Jadi kepada rakan blogger baru, jom ikuti blog denaihati.com ini kerana banyak info yang bermanfaat untuk kita. Tak lupa, zaza doakan semoga blog denaihati.com juga akan terus suksess selalu di masa hadapan dan selalu menjadi rujukan terbaik untuk semua orang.

oh ya, jangan lupa ikuti juga facebook Tuan Haji Amir di https://web.facebook.com/amir.denaihati okay!


Baca lagi »
Zaza Iman
16 Comments

Nurish Organiq 24K Gold Produk Penjagaan Wajah Guna 100% Bahan Natural

Nurish Organiq 24K Gold Produk Penjagaan Wajah Guna 100% Bahan Natural



Nurish Organiq 24K Gold Produk Penjagaan Wajah Guna 100% Bahan Natural. Assalamualaikum dan hi. Wanita dan kecantikan memang tak boleh dipisahkan. Sejak dari remaja lagi kebanyakan dah mula menjaga wajah. Tapi zaza start jaga muka selepas spm. Sebab masa zaman-zaman sekolah dulu tak pernah fikir pun pasal muka.

Untuk menjaga muka kenalah pakai skincare yang bersesuaian dan paling penting mestilah yang bebas dari sebarang bahan terlarang.

Oleh itu zaza nak share satu jenama skincare baru yang menggunakan 100% bahan natural iaitu NURISH ORGANIQ 24K GOLD. Ia jenama Halal No.1 dan turut menggunakan bahan organic seperti Buah Delima.

Nurish Organiq 24K Gold Produk Penjagaan Wajah Guna 100% Bahan Natural
Baca lagi »
Zaza Iman
7 Comments

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King



Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King. Assalamualaikum dan hi..minggu lalu masa cuti sekolah zaza pergi bercuti ke rumah kakak zaza dekat KL. So hari jumaat tu dia cuti, dia bawa lah zaza dan anak-anaknya berjalan sambil pergi beli barangan dapur. Macam biasa lah pasaraya berdekatan adalah pasaraya Matahari.

So masa zaza masuk pasaraya tu, dah shopping-shopping zaza pun nak keluarlah, masa nak keluar tu baru zaza terperasan ada satu lot kedai kecil yang jual bantal Das Abdul Global ( DAG ). Femes juga ya bantal ni rupanya.

So zaza pun tak lepaskan peluang juga untuk mendapatkan bantal ni juga sebabnya bantal ni sama macam bantal dekat hotel tu.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) Bantal Hotel 7 Bintang - Sleep Like A King 

Bantal Das Abdul Global ni datang dengan 3 kategori yang boleh dipilih mengikut bajet anda.Antara kategori itu adalah Polyester Helix DAG ( PhD ), H-Classic Pro dan H-Classic. Setiap darinya berbeza dari segi harga dan cirinya.

Untuk nak cuba, zaza beli dekat website DAG ni yang jenis Polyester Helix DAG ( PhD ) - 3 Bintang

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Untuk pembelian, just pilih mana-mana yang anda nak selepas tu kat setiap bahagian kategori bantal ada button "tempahan". Klik dan isi maklumat borang yang dipaparkan dan reseller yang berhampiran akan menghubungi anda dalam masa terdekat.

So macam zaza ni, alhamdulillah. Cepat dan pantas je tempahan zaza tu di proses. Pagi order, petang tu terus reseller tu buat pengeposan.

Bantal Polyester Helix DAG ( PhD )

Bantal ini berada dalam kategori 3 bintang dimana ia padat dan mampat. Sangat sesuai bagi anda yang suka tidur dengan bantal tinggi.

Hygiene yang ada tidak membuatkan bantal jenis ini berdebu dan anti alergik. Sesuai digunakan pada mereka yang punya asma. Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. Rasanya selesa dan tidak panas.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Memang mudah untuk dijaga kerana ia tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang boleh menyebabkan bantal menjadi busuk, lembab, gatal dan tekstur dalamannya menjadi lembik.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Untuk bantal ini, satu biji hanya RM35, tapi kalau beli 3 biji hanya RM100. Berbaloi kan kalau beli 3 biji tu terus. Tapi kalau nak cuba-cuba dulu, beli satu pun tak ada masalah.

H-Class Pro

Bantal jenis H-Class Pro ini adalah yang terbaru dari DAG. Ia merupakan inovasi teknologi dari H Class Classic.

Bantal H-Class Pro ini mempunyai ciri fiber yang lebih halus, ringan dan isian yang lebih padat. Amat sesuai untuk mereka yang suka bantal jenis lembut tetapi tinggi. Ia masih lagi berada dalam kategori polyester fiber dan masih mengekalkan cirinya yang boleh dibasuh.

H-Classic

Merupakan bantal 4 bintang. Hygiene yang ada tidak membuatkan bantal ini berdebu dan anti alergik. Ia sesuai juga digunakan pada mereka yang ada asma. Lembut dan gebu kerana ia diperbuat dari bahan yang empuk.

Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. Bantal ini tidak panas, mudah dicuci dan dijaga. Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang boleh menyebabkan bantal jadi busuk, lembab, gatal dan tekstur dalaman lembik.

Bantal ini boleh dicuci dengan menggunakan mesin basuh.

Sedikit Info Tentang DAG

Bantal Das Abdul Global ini telah dihasilkan oleh Das Abdul Global Sdn Bhd. Pemiliknya Tuan Das Abdul adalah seorang bekas Jurutera Awam dan pernah memegang jawatan sebagai Pengurus Am di sebuah Resort di Kelantan.

Kemudian beliau mencari peluang dalam bisnes dan akhirnya timbul idea untuk menjual bantal hotel di car boot sale.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King
Pemilik Encik Das Abdul

Ia diperkenalkan pada tahun 2016 dan menggunakan tagline "Ingat DAG, Ingat Bantal Hotel" Sehingga kini, jenama bantal Das Abdul Global semakin dikenali ramai  dan misi mereka adalah menjadikan Das Abdul Global ini sebagai jenama bantal no 1 di Asia yang setaraf dengan bantal hotel antarabangsa.

Mereka juga mempunyai team jualan di seluruh Malaysia. Selain perkhidmatan secara pengeposan, mereka juga menawarkan servis COD.

So kepada anda semua yang ingin mencuba dan mendapatkan bantal Das Abdul Global ( DAG ) ini, bolehlah membuat pembelian melalui laman berikut :


Cara pembelian seperti yang zaza telah terangkan di atas tadi..


Baca lagi »
Zaza Iman
8 Comments

Awwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Awwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni



Awwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni. Assalamualaikum dan hi semua. Zaza sebenarnya jarang ambil sarapan pagi tapi kalau dah lapar sangat tu biasa zaza minum air kosong je. Sarapan pagi ni memang perlu tau. So korang jangan jadi macam zaza yang jenis malas nak sarapan pagi ni.

Tapi kan bila zaza dah diperkenalkan dengan produk minuman coklat dan susu kurma jenama Awwa ni, jadi bila bangun pagi tu rasa asyik nak sarapan dan minum minuman coklat ni je selalu sebab zaza rasa macam kenyang sikit lepas minum.

Anak buah zaza pun suka sebab dia pun dah cuba minum yang rasa strawberry punya.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Awwa Minuman Coklat Yang Berkhasiat tanpa GULA PUTIH & MALTODEKSTRIN

Minuman coklat kurma Awwa ni adalah keluaran produk terbaru dari Imanni Skinz. Mempunyai tiga jenis minuman iaitu Coklat Kurma, Coklat Mocha dan Susu Kurma Strawberi.

Ia adalah keluaran syarikat bumiputera yang telah diusahakan oleh anak tempatan. Syabas zaza ucapkan pada Imanni Skinz sebab berjaya mengeluarkan produk minuman coklat yang buat zaza jatuh hati..

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Tapi apa maksud AWWA? Awwa sebenarnya bermaksud memberi minum sampai puas, segar, terpenuhi dan menyenangkan. 

Istimewanya Awwa ini kerana dia adalah minuman coklat kurma tanpa sebarang Gula Putih dan Maltodekstrin. Bukan sahaja rasanya yang sedap malah dia juga membantu memberikan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

Minuman Awwa ini juga boleh diminum oleh sesiapa sahaja dari kanak-kanak sehingga orang dewasa.

Susu arwa ini bukanlah susu coklat biasa-biasa tau. Ia merupakan minuman yang telah di ekstrak dari buah koko dengan di tambah dengan 8 makanan Sunnah.

Bila ingat buah koko kan, teringat dulu zaman zaza kanak-kanak. Kat rumah zaza, memang abah banyak tanam pokok koko. Time berbuah dan buah koko masak, memang berebut zaza dengan kakak-kakak nak makan. Siap kawan-kawan pun datang sebab nak makan juga.

Okay..lupakan kisah zaman kanak-kanak zaza tu..

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Bagi yang mempunyai masalah eczema pun boleh minum susu Awwa ini. Insyaallah dengan izin Allah jika mereka amalkan terutama anak-anak selain rasa sedap, anak-anak pun semakin sihat dalam satu masa.

Minuman Awwa coklat kurma ini juga berkesan sebagai milk booster sehingga boleh ke tahap bengkak susu. Telah ada beberapa testimoni susu badan tidak drop walaupun berpuasa malahan bertambah.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Awwa Coklat Kurma

Ia sesuai diminum seisi keluarga dari usia 10 bulan dan keatas. Untuk kanak-kanak yang usianya masih lagi kecil, disarankan hanya beri ½ sachet sahaja. Ia baik untuk membantu masalah eczema.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Awwa Coklat Mocha

Tidak sesuai untuk ibu hamil dan kanak-kanak kerana ia mengandungi sejenis “asam” yang dikenali sebagai Garcinia Cambogia. Asam ini membantu dalam melawaskan sistem penghadaman dan sebab itu, ia dapat mengatasi masalah kurang lawas dan perut buncit.

Sesuai diambil oleh orang lelaki dan juga wanita dewasa yang tidak hamil dan tidak menyusu.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Awwa Susu Kurma Strawberi

Walaupun zaza tak gemar dengan minuman yang berasaskan atau campur perasa strawberi, tapi zaza cuba juga minum sedikit Arwa susu kurma strawberi ni. Rasanya pun sedap juga. Untuk yang ini anak buah zaza la yang paling suka minum. Habis secawan. Biasa budak-budak memang suka akan perasa strawberi kan.

Susu ini boleh membantu untuk tambahkan susu ibu ( milk booster )

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Sebenarnya memang tidak dinafikan banyak je minuman tambahan yang ada kat pasaran sekarang. Cuma yang istimewanya dengan minuman Arwa ini sebab ia boleh dinikmati setiap hari oleh seisi keluarga.

Dan bezanya adalah terletak pada bahan-bahannya yang mengetengahkan penggunaan makanan Sunnah yang pelbagai di dalam satu sajian.

Antara bahan-bahan yang digunakankan adalah seperti Kurma, Madu, Habbatussauda, Kismis, Zaitun, Delima dan lain-lain.

Selain dari rasanya yang begitu sedap sekali, iamemberikan fungsi tambahan lain. Misalnya Awwa Coklat Kurma yang dapat membantu mengatasi masalah penyakit eczema terutama kanak-kanak. Arwa Susu Kurma Strawberi pula dapat membantu menambahkan susu badan untuk para ibu yang sedang menyusu. Arwa Coklat Mocha dapat membantu melawaskan perut bagi mereka yang punya masalah kurang lawas sehingga perut nampak buncit dan sebagainya.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Selain diminum begitu sahaja, minuman ini juga boleh disajikan dengan pelbagai cara.

Misalnya kalau rajin, boleh la buat minuman Smootie. Cara penyediakan nak buat pun senang je. Boleh tengok resepi kat bawah yang disediakan.

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Arwa Minuman Coklat Dan Susu Kurma Yang Berkhasiat Dari Imanni

Dalam setiap kotak minuman ini datang dalam 10 paket. Sekotak ia dijual pada harga RM35 bagi semenanjung Malaysia dan RM45 bagi Sabah/Sarawak.

Tapi kan ada berita baik untuk semua..sebab sekarang ni pihak Imanni tengah buat promosi harga iaitu RM28 je sekotak tau.

So bagi sesiapa yang berminat untuk mencuba sendiri dan mendapatkan produk minuman Awwa ni, boleh lah menghubungi mereka di talian :


Jom sokong dan beli produk muslim yang diusahakan anak tempatan ini!

* Pemberitahuan : Nama ARWA telah ditukar kepada AWWA



Baca lagi »
Zaza Iman
8 Comments

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100% Ekstrak Tea Premium



Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium. Assalamualaikum. Siapa pengguna produk jenama Safi kat sini? zaza nak beritahu yang Safi sekarang dah keluarkan produk baru tau iaitu Beautea by Safi Cleanser dengan 100% ekstrak tea premium.

So zaza pun tak ketinggalan untuk mendapatkan cleanser terbaru ini. Ada 4 jenis varian tapi zaza ambil dua je iaitu Apricot Tea Revitalising Face Scrub dan Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose.

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Apricot Tea Revitalising Face Scrub

Scrub ini sesuai untuk semua jenis kulit. Fungsi scrub ini untuk membantu membersihkan liang pori dan juga menyingkirkan sel kulit mati. Ia singkirkan kulit mati secara pengelupasan tetapi tidak mengeringkan kulit.

Ia dihasilkan dengan rumusan gabungan ekstrak aprikot dan white tea dan ia kaya dengan antioksidan yang dapat membantu memulihkan tekstur kulit supaya lebih cerah.

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Scrub wajah ni memang antara barangan yang wajib kena ada. Biasanya zaza akan scrub wajah tu dalam seminggu 2-3 kali bila perlu. Bila dah scrub tu baru zaza akan cuci wajah guna cleanser.

Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose

Untuk pencuci wajah, zaza pilih varian White Tea dan Damask Rose. Sebab zaza gemar akan bauan dari damask rose yang memang sedap gila!

Sesuai untuk jenis kulit kering dan kulit normal. Diuji secara dermatologically, bebas alkohol, bebas paraben, bebas  SLS/SLES dan bebas silikon.

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Pencuci ini dapat membantu dalam membersihkan liang yang tersumbat dan mengeluarkan kotoran pada wajah. Ia dirumus dengan gabungan white tea dan damask rose yang kaya dengan antioksidan bagi mengimbangi tahap kelembapan kulit. Ia juga menghidrat dan mengurangkan saiz liang roma.

Beautea By Safi Cleanser Dengan 100%  Ekstrak Tea Premium

Harga bagi produk Safi ini hanya dijual RM23.30 je..tapi sekarang ni tengah ada diskaun tau. You all boleh dapatkan dimana-mana pasaraya yang menjual dengan harga RM19.90 je okay..



Baca lagi »
Zaza Iman
9 Comments

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla



Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla. Assalamualaikum dan hi all, bagi wanita bertudung seperti zaza memang menitikberatkan penjagaan rambut. Penjagaan yang rapi ni penting kerana kalau tak jaga terutama mereka yang bertudung, pastinya rambut akan rasa tak selesa dan berbau.

So zaza nak share beberapa tips boleh dibuat dalam penjagaan rambut wanita bertudung ni. Antaranya :

1. Gunakan Serum dan Conditioner

Jika rambut agak panjang, seeloknya pakailah conditioner selepas syampu rambut kerana conditioner berfungsi untuk merawat hujung rambut yang kering. Tips : Jangan terlalu letak banyak sangat contioner kerana ia boleh menyebabkan rambut jadi berat dan berminyak

2. Jangan Balut/Bungkus Rambut

Sebenarnya membalut atau membungkus rambut memang rutin zaza. Tapi rupanya ia tidak berapa bagus untuk rambut kerana rambut akan menjadi kering dan bercabang.

3. Pengambilan Air dan Vitamin

Salah satu penyebab yang menjadikan rambut sihat dan segar adalah pengambilan nutrisi harian yang mencukupi. Banyakkan minum air mineral, amalkan memakan makanan yang sihat dan mengambil vitamin untuk rambut.

4. Jangan Ikat Rambut Terlalu Ketat

Elakkan dari mengikat rambut terlalu ketat. Untuk pakai anak tudung pula, cari yang selesa dan lembut bagi menutup rambut. Dengan iniia boleh mengelakkan rasa sakit kepala semasa bertudung sekaligus dapat membuatkan rambut tumbuh dalam keadaan baik.

5. Penggunaan Syampu Rambut

Bagi yang mempunyai masalah kelemumur, sesuai sekali menggunakan syampu jenis menthol. Antara salah satu jenama yang terbaik adalah SAFI SHAYLA dimana Safi telah memperkenalkan syampu dengan formulasi baru yang terdiri dari Syampu, Minyak Rambut dan Mask Anti Kelemumur

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Cara Menggunakan Syampu formulasi baru Safi Shayla :

 Step 1 - Guna Minyak Rambut Anti Kelemumur - Pertama sekali adalah menggunakan Minyak Rambut Anti Kelemumur. Ia mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda ( membantu dalam memberi kelembutan pada rambut,nutrien, anti bakteria dan  perlindungan matahari ),  Minyak Zaitun Tulen ( memelihara dan memberikan lembapan pada rambut kering, kusam dan kerinting ) dan Ejen Anti Kelemumur + Menthol ( Mengurangkan kelemumur, minyak dan gatal kulit kepala dan memberikan kesegaran pada kulit kepala.

- Goncang sebelum guna
- Kemudian urutkan minyak perlahan-lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut.
- Biarkan selama 3 hingga 5 minit

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Minyak Rambut Anti Kelemumur

 Step 2 - Pakai Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur -  Menggunakan Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda - Micro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dari cucian pertama dengan haruman 48 jam. Mengandungi Mikro Bamboo Charcoal ( bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Habbatus Sauda ( menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikkan rambut ), Mikro ZPT Complex ( Agen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur )

- Selepas pakai minyak tadi selama beberapa minit, terus pakai pula syampu anti kelemumur
( gunakan amaun syampu lebih banyak )
- Kemudian urut sebati pada kulit kepala.
- Bilas rambut sehingga bersih
- Gunakan 1-2 kali seminggu

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur

Senang dan mudah je kan? Dalam masa yang sama juga menggunakan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & ITCH Control.

⥁ Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control - ia adalah masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dnan gatal. Ia mengandungi Micro Bamboo Charcoal ( menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Minyak Organik Habbatus Sauda ( kaya dengan nutrien yang membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala ) dan Menthol ( menyegar dan menyamankan )

- Ratakan masker penyegar kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan-lahan selama 1 minit
- Kemudian bilas

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control

So bolehlah you all yang bertudung menggunakan beberapa tips ini. Oh ya... ada berita istimewa juga untuk pengguna Safi. You all boleh mendapatkan dan kumpul 4 koleksi sling beg " We Bare Bears " 

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Hanya perlu membuat pembelian mana-mana produk Safi Shayla berharga RM35 ke atas, you all akan dapat koleksi beg comel ini. Bolehlah nanti bagi pada anak-anak. Mereka pasti suka!

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
"We Bare Bears " untuk anak buah..

You all boleh mendapatkan ia di mana-mana hypermarket yang menjualnya. So apa lagi kan, cepat dapatkannya sekarang sementara stok masih ada. Zaza pun dah dapatkan keempat koleksi beg ni tau..



Sumber tips penjagaan rambut - OhBulan


Baca lagi »
Zaza Iman
6 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)