Zaza Iman



Jumaat, Disember 21, 2018

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens
Jumaat, Disember 21, 2018 9 Comments

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens. Assalamualaikum..ingat lagi dulu-dulu bila nak pakai contact lens..memang takut giler..pernah try nak masukkan dalam mata tapi terus tak jadi bila tersentuh sikit terus rasa pedih ya amat.. sejak dari tu fobia rasa nak pakai..

Zaza pakai contact lens pun sebab zaza rabun jauh..kalau zaza tak rabun memang zaza tak pakai..so masa tu zaza berazam nak cuba juga pakai..dan akhirnya zaza berjaya juga masukkan contact lens kat mata..tak pedih pun.. cuma berair sikit je tapi lepas tu okay..Sampai la sekarang zaza akan pakai contact lens kalau nak keluar pergi event.

Pemilihan contact lens pun kena berhati-hati juga. Hari tu zaza ada beli contact lens yang murah dalam beberapa belas ringgit je yang ada power, bila nak cabut tu dia macam melekat-lekat kat mata..risau juga..terus zaza buang tak pakai dah..tanya rakan dia kata sebab kandungan air rendah. lagi pun tak berapa okay la pakai yang murah sangat..takottttt

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

So setelah usha-usha, zaza pun berkenan dekat contact lens jenama Amber Lens ni..Apa yang membuatkan zaza berkenan nak try sebab kandungan air ( water content ) nya yang tinggi sehingga 57%. So memang elok lah untuk mengelakkan mata menjadi kering dengan cepat.

Satu lagi sebab dekat Amber Lens ni, sebab mereka menyediakan juga contact lens untuk yang rabun dari power -0.50 sehingga -9.50 dan saiz diantara 14mm sehingga 16mm.

Kalau zaza, zaza suka jenis saiz standart kecil 14mm tu..kalau jenis besar memang tak sesuai dengan zaza.. terasa mata tu besar dan bulat sangat..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Zaza pakai pun tak memedihkan mata dan sangat selesa bila pakai sebabnya ia mengekalkan keselesaan dengan permukaan kanta yang sangat lembut ( kanta jensi soft lens )

Biasa kan kalau zaza beli contact lens kat kedai-kedai sebelum ni, dalam pack biasa je tapi Amber Lens ni istimewa sebab datang dalam kotak dengan design yang memang cantik. Sampaikan rasa sayang nak buang kotak dia tau..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens juga menawarkan beberapa pilihan warna yang menarik seperti Scarlett Brown, Mariah Carey Gray, Madonna Brown, Katy Perry Brown, Beyonce Gray, Madonna Gray, Selena Gomez Brown, Ladu Blue dan Madonna Blue. Nama-nama artis gituu

Macam zaza suka pilih warna gray..so zaza ambil warna Mariah Carey Gray..warna-warna lain zaza pernah try ( jenama lain ) tapi macam tak kena pulak rasa..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Warna Mariah Carey Gray

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Replacement Amber Lens ni untuk 3 bulan..so memang jimat jugak lah dengan harga dia pun murah.

Dengan setiap pembelian juga akan dapat Lens Case, Travel Kit + Cermin dan Pemegang Lens. First time disediakan sekali kit macam ni..biasa kena beli asing-asing..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Travel Kit dan Pemegang Lens

Tip Penjagaan Contact Lens :

1. Gunakan stick atau pengepit yang disediakan untuk mengelakkan habuk atau bakteria yang merebak
2. Selepas 9 jam penggunaan, rendam contact lens ke dalam bekas berisi air solution sahaja
3. Gantikan air solution 2 kali sehari kalau tidak memakainya
4. Titiskan eyeglo atau eyemore untuk yang bermata sensitif selepas guna contact lens agar mata tak jadi kering dan merah
5. Elakkan memakai contact lens menggunakan jari yang tersentuh lada atau sambal kerana ia boleh menyebabkan mata menjadi pedih, berair dan merah

Harga Jualan Amber Lens 

Amber Lens dijual pada harga :

Plano - RM49
Power - RM55

Jadi bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Amber Lens dan ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh la terus menghubungi mereka di :

Whatsapp : +6 010 900 4712 / +6 010 217 8440


Reading Time:
Hansaegee Nature Produk Penjagaan Kulit Wajah Dari Korea
Jumaat, Disember 21, 2018 9 Comments
Hansaegee Nature Produk Penjagaan Kulit Wajah Dari Korea. Hi all..siapa masih ingat sebelum ni zaza ada share mengenai produk pencuci wajah yang zaza guna berbentuk buih dari jenama Hansaegee? Memang first time zaza jumpa pencuci wajah bila picit-picit je keluar buih terus…sebulan lebih dah zaza guna..memang tahan lama jugak..

Macam yang zaza ada story sebelum ni.. pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee ni memang best sangat pakai..kulit zaza rasa smooth dan bersih. Memang zaza suka pakai sebab kandungannya dari Aloe Vera. Aloe Vera kan memang bagus untuk kulit terutamanya untuk mengatasi masalah jerawat.

Untuk kali ni, zaza bukan nak story pasal pencuci ni..tapi zaza nak share mengenai Hansaegee dan macam mana korang nak dapatkan produk-produk dari jenama ni..

Hansaegee Nature Produk Penjagaan Kulit Wajah Dari Korea

HANSAEGEE NATURE

Hansaegee Nature ni zaza dah tahu sejak beberapa tahun yang lalu..masa tu zaza rajin follow sorang blogger ni yang selalu share tentang pengalamannya yang menggunakan produk mereka. Tapi masa tu zaza pun baru je mula kerja dan gaji pun time tu kecik je..dalam RM300 je gaji kerja zaza..so masa tu memang zaza mampu tengok je lah haha..tapi serius memang masa tu nak beli sangat..
Reading Time:

Selasa, Disember 18, 2018

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea
Selasa, Disember 18, 2018 15 Comments

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea. Hai all..rasa happy sangat bila ini pertama kali zaza terima Birthday Gift Box istimewa dari Althea. Terima kasih Althea sebab bagi point kredit untuk zaza beli pelbagai produk di Althea. Rambang mata juga nak pilih hadiah apa yang nak di beli.

Point kredit bernilai 400 ni diberi kepada ahli Althea Angel yang terpilih..Point ni dimasukkan ke dalam account Althea mengikut bulan kelahiran ahli.

Memandangkan zaza ni minat makeup dan produk-produk rambut, apa lagi zaza pun orderlah..

Oh sebelum tu zaza nak share sikit tentang Althea..sebab maybe ada yang belum tahu kan althea tu apa...Althea adalah satu jenama dan website secara online yang menjual produk kecantikan dari Korea. Di Althea, terdapat pelbagai-bagai produk kecantikan Korea dan semestinya ia adalah 100% asli. Paling seronok buat yang gemar shopping online adalah kerana Althea memberikan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA ke seluruh dunia. Althea banyak menawarkan pelbagai diskaun dan pilihan kotak kecantikan yang mengikut tema dan merupakan edisi terhad.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Dalam masa hampir 2 minggu juga untuk zaza terima hadiah ni..maklumlah ia di hantar dari Korea. So bila nak sampai Malaysia ambil masa sikit..zaza dapat dalam 2 box warna pink. Jom tengok antara barang-barang yang zaza beli..ada yang zaza dah bagi mak untuk pakai..

1. Nature Republic Argan Essential Shampoo

Memandangkan rambut zaza tengah rosak..so zaza banyak beli shampoo. Senang buat stok kat rumah..Shampoo pilihan zaza dari jenama Nature Republic - Argan Essential Deep Care. Shampoo ini mengandungi ekstrak minyak argan yang dapat menyuburkan dan menguatkan rambut. menjadikan rambut sentiasa lembap.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

2. Argan Damage Hair Care Treatment & Argan Damage Shine Hair Mist

Kedua-dua produk ni pun fungsinya sama je macam shampoo argan. baik untuk menguatkan rambut, membaik pulih dan memelihara helaian rambut yang rosak. Bahan-bahan utama selain minyak argan adalah minyak bunga cendawan dan minyak kelapa sawit asai yang kaya dengan vitamin A dan E untuk menjaga rambut yang sihat.
Reading Time:

Isnin, Disember 17, 2018

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah
Isnin, Disember 17, 2018 3 Comments

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah. Hai Assalamualaikum..hari ni zaza nak share satu lagi produk terbaru Imaan Suci World iaitu Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga. Zaza tertarik nak cuba sebab ia boleh membantu membuka 5 aura..aura apa tu..haa ini zaza nak share kat korang..

Imaan Terapi ni terdiri dari tiga produk iaitu Imaan Aura Oil, Imaan Aura Water dan Imaan Aura Salt. 

Istimewanya Imaan Terapi ni sebab ia berasaskan adunan minyak pati 7 bunga dan ada penambahan resin tumbuhan, batu permata dan air terapi. Kalau bau pun sedap..bau aroma minyak dan menghasilkan quantum energi khusus untuk memancarkan pesona aura seseorang.

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah

IMAAN AURA OIL

Imaan Aura Oil ini mengandungi minyak pati bunga dan resin tumbuhan. Ada beberapa cara untuk menggunakan minyak ini iaitu :

HIDU - Titis ke atas tapak tangan yang basah, gosok dan putar lawan jam sambil niat yang positif dan hidu selama 10 saat. Lepas tu boleh sapu di belakang leher, muka dan tangan. Sesuai diamalkan pada waktu pagi dan malam. Zaza pakai selepas mandi dan juga sebelum nak tidur..rasa rileks dan tenang je..
Reading Time:

Ahad, Disember 02, 2018

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea
Ahad, Disember 02, 2018 10 Comments

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea. Hai assalamualaikum..kali ini zaza nak share lagi satu produk baru tauu dari Althea Korea. Althea Korea ni ramai dah maklum akan kewujudan produkknya kan..kalau korang google bersepah info tentang produk-produk Althea..


Jadi kali ni zaza nak kongsi mengenai produk Milk Peel Cream Mask iaitu sejenis masker wajah hadir dalam bentuk krim yang pekat dan akan bertukar menjadi buih setelah pakai..



Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask 

Menarik kan..? first time tau zaza jumpa masker macam ni..so zaza pun dah try pakai..memang best..Milk Peel Cream Mask ni berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada muka. Bila pakai mula-mula tu rasa macam biasa je..tapi selepas beberapa saat tu baru lah bertukar menjadi macam buih-buih..masa dia nak bertukar tu lah terasa macam buih tu bergerak-gerak sikit..


Bauannya pun sedap macam susu-susu sikit..yang penting zaza suka teksturnya yang terasa ringan je kat muka.

Reading Time:

Khamis, November 29, 2018

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature
Khamis, November 29, 2018 12 Comments


Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature. Hai all..zaza nak share lah pasal pencuci wajah yang zaza guna sekarang ni.. siapa masih ingat zaza ada story pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebelum ni? Kalau ada yang masih ingat atau baru nak baca, boleh tengok entri zaza sebelum ni mengenai pencuci ni dekat sini Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Sehingga ke hari ini, sudah sebulan tau zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Kalau sebelum ni zaza pernah pakai pencuci muka beberapa jenama lain..ada satu dua jenama ni dalam bentuk pepejal, bila zaza pakai, kulit terasa pedih-pedih dan macam panas.. tapi masa tu zaza terus je pakai sebab dah beli dan pencuci wajah lain memang tak ada, so pakai je lah..tapi lepas tu bila zaza ada baca sharing info pasal sabun muka ni..baru lah tahu kalau bila cuci terasa pedih dan panas bermakna ia sangat lah tak sesuai dengan kulit kita..so time tu memang zaza buang terus lah…takut jugak kulit rosak sebab zaza pernah alami keadaan kulit wajah yang teruk dulu..
Reading Time:

Selasa, November 27, 2018

Resepi Smoothie Yeo’s Yeogurt Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap
Selasa, November 27, 2018 17 Comments

Resepi Smoothie Yeo’s Yeogurt Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap. Hai Assalamualaikum,  sebenarnya first time tau zaza nak cuba buat smoothie ni..biasa tengok rakan-rakan je yang share. So zaza pun nak try lah jugak..nak tahu rasanya macam mana..

Untuk Smoothie ni zaza gunakan produk dari Yeo’s iaitu Yeo’s  Yeogurt. Kebetulan zaza ke Kuantan dengan seorang kawan sebab ada program..so selepas tu zaza pun ajak rakan cari bahan-bahan nak buat smoothie ni..

Zaza pilih jenama Yeo’s  sebab  memang jenama ni antara yang zaza selalu beli minumannya kat kedai-kedai..

Untuk buat smoothie ni pula, zaza guna Yeo’s Yeogurt perisa epal sebab zaza memang suka minum apa jua minuman kalau ada rasa epal.

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

Yeo’s Yeogurt ni dah tak perlu nak tambah gula..rasanya dah manis. Minum macam  tu pun sedap..Yeo’s Yeogurt ni dirumuskan khas untuk sesiapa je tak kira peringkat umur dan masyarakat yang  menitikberatkan gaya hidup yang sihat.
Reading Time: