Zaza Iman : ephyra
Memaparkan catatan dengan label ephyra. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ephyra. Papar semua catatan

Selasa, Jun 26, 2018

12 Lipstick Shades Every Woman Should Have In Her Makeup Bag
Selasa, Jun 26, 2018 8 Comments

12 Lipstick Shades Every Woman Should Have In Her Makeup Bag. Tajuk yang nice.. ;p walaupun tajuk dalam English, but zaza story dalam Malay okay..mehmeh..

Selain jenama Silkygirl..satu lagi jenama produk kecantikan dan kosmetik yang zaza suka adalah Ephyra. Jenama ini telah muncul pada 2012 sehinggalah sekarang ini semakin dikenali ramai.

Selain mengeluarkan produk penjagaan wajah, Ephyra mengeluarkan produk kosmetik seperti lipstick dan zaza adalah antara salah seorang pengemar jenama ini sejak 2015 lagi..

Dont worry okay sebab kesemua produk Ephyra berdaftar dengan KKM, lulus ujian makmal dan juga mempunyai sijil yang Halal dari pihak Jakim. Ephyra juga telah menerima anugerah Super Health Brand Asia Pasific tau..

ephyra,ephyra lips

So untuk kali ni semestinya zaza nak share kepada semua wanita-wanita kat luar sana tentang lipstik Ephyra atau lebih biasa disebut Ephyra Lips.

Ephyra Lips ni antara lipstick kegemaran zaza yang mesti ada dalam handbag..biasa satu atau dua warna mesti zaza bawa..baru-baru ni masa pulang ke kampung, zaza bawa kesemua koleksi warna yang zaza ada..senang untuk zaza match kan dengan makeup.

Ephyra lips ni ada 12 warna kesemuanya tapi zaza hanya ada bebeberapa koleksi warna yang memang zaza suka..antara yang kerap zaza guna warna Lolly Peach dan Whisper Nude. Bagi zaza dua warna ni hampir seakan sama..zaza suka color nude macam ni lagi pula warna sebegini selalu jadi trend zaman sekarang kan..

ephyra,ephyra lips

ephyra,ephyra lips

Kenapa Ephya Lips menjadi kesukaan zaza..?

Of course lah sebab first ephyra lips dihasilkan dengan campuran Vitamin E dan Minyak Jojoba. Kedua bahan ini berfungsi untuk melembabkan bibir sekaligus mengelakkan bibir menjadi kering dan tak membuatkan bibir jadi hitam.

Second sebab masa zaza nak cuci tu..memang senang gila..ada setengah lips bila nak cuci kena tonyoh kuat-kuat sampai sakit bibir..tapi Ephyra lips ni sangat mudah..oleskan je beberapa kali dengan tisu basah..

ephyra,ephyra lips

ephyra,ephyra lips

Yang membuatkan zaza jatuh hati juga sebab warnanya.. veryyyy nice..warna-warna yang selalu menjadi trend dan pilihan golongan muda. Eh yang berusia pun sesuai juga pakai tau..kebiasaan yang berusia sukakan warna-warna yang gelap dan pekat sikit.

ephyra,ephyra lips

ephyra,ephyra lips

ephyra,ephyra lips

Tekstur Ephyra lips pun smooth je..sekali dua oles kat bibir pun dah memadai sebab warna lips nya pekat..so memang nampak la cantiknya..dari Creamy to matte..masa mula pakai tu memang rasa creamy..selepas seketika baru lah matte..mengering dengan cantik sangat tau..

ephyra,ephyra lips

ephyra,ephyra lips


12 Lipstick Shades Every Woman Should Have In Her Makeup Bag

EPHYRA LIPS COLOR :

Madly Brown | Summer Blaze | Lolly Peach | Whisper Nude |
Amber Rose | Taffy Pink | Pink Peony | Cranberry Quinn | 
Scarlett Plum | Red Kiss | Katy Cherry | Ruby Chic

Ephyra lips juga jenis long lasting..bila pakai tu zaza memang rasa ringan je..tak ada rasa melekit atau berminyak pun..memang selesa dan sedap la zaza pakai..

Memang patut pun every women yang memang suka lipstik ada koleksi warna-warna dari Ephyra lips ni..sure you all pun jatuh hati selepas guna..

ephyra,ephyra lips
Gambar ni zaza pakai ephyra lips warna Whisper Nude

ephyra,ephyra lips
Warna Ruby Chic

ephyra,ephyra lips

* Warna mungkin berbeza atas faktor pencahayaan dan  kesan editing..

Ephyra lips dijual pada harga RM30 je sebatang..harga yang memang murah kan..harga tidak termasuk dengan kos penghantaran..

Bagi yang nak dapatkan produk-produk Ephyra boleh membuat pembelian di :

Reading Time:

Isnin, Jun 04, 2018

 Sentuhan Makeup Ephyra Matte Glow Foundation Dan Ephyra Lips Matte
Isnin, Jun 04, 2018 5 Comments


 Sentuhan Makeup Ephyra Matte Glow Foundation Dan Ephyra Lips Matte. Zaza ni memang minat sangat dengan makeup..walaupun tak la mahir sangat..dalam family..zaza dan seorang kakak je yang gila makeup..kakak-kakak lain memang tak berapa sangat..zaza pun masih lagi belajar..sekarang yang zaza reti makeup basic je..tapi part paling susah adalah kening.. 2 tahun lebih tau zaza usaha belajar buat bentuk kening.. haha..baru sekarang la nampak bentuk sikit..kalau dulu kawan-kawan selalu tegur..awat kening macam sinchan..zzzzz…

Ada satu hari tu masa zaza jalan kat sebuah mall di kuala lumpur..zaza masuk kedai barangan kosmetik..dan jurujual kat situ tegur makeup zaza pecah dan bercapuk..so zaza tengok cermin yang ada kat kedai tu..memang rasa time tu nak pergi cuci muka..

But now..zaza dah tahu sikit basic makeup dengan betul.. sebelum apply sebarang foundation..zaza akan sapu dulu moisturizer dan primer..lepas tu barulah zaza sapu foundation terbaru dari Ephyra iaitu Ephyra Matte Glow Foundation.


Ephyra Matte Glow Foundation

Sebelum ni Ephyra hanya ada produk minuman  dan skincare je..now Ephyra dah keluarkan produk cosmetics seperti foundation dan juga lips matte.

Zaza memang pakai produk Ephyra dah lama.. sekarang ni zaza jatuh hati dengan foundation dan lips nya.

Ini hasil makeup zaza guna Ephyra Matte Glow Foundation.  Makeup paling simple..lepas dah pakai..zaza tak sapu bedak..zaza terus je oles sedikit blusher kat pipi..dan selepas beberapa ketika zaza dapat tengok hasil kulit zaza lembab-lembab.



Satu lagi part yang paling zaza suka sebab senang nak blend..guna berus atau jari..memang mudah gila..dan satu lagi sebab senang juga nak cuci.. kalau nak balik kampong yang perjalanan jauh..memang zaza akan pakai foundation jenis macam ni…

Sangat sesuai sekali untuk daily makeup atau nak pergi kerja..Ephyra Matte Glow Foundation ni tak rasa melekit pun dan ringan sekali di muka. Tahan 1-3 bulan sebab pakainya hanya sedikit je..tak perlu banyak-banyak.

Yang menarik tentang Ephyra Glow Foundation

Ada SPF 30 yang melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB
Full coverage yang mana dapat tutup cela dan parut dimuka
Kaya dengan Vitamin E yang melembabkan kulit
Menjaga dan merawat kulit ( whitening, anti aging, brightens skin tone )
Tahan sehingga  12 jam dan tak membuatkan muka berminyak walaupun pakai lama
Memberi kesan glowing pada wajah
Tidak membuatkan liang pori tersumbat

Kandungan : 15ml

Lipstik juga memainkan peranan tau agar solekan kelihatan lebih menyerlah..so antara lipstick favorite zaza sekarang ni pun dari Ephyra tau.. setakat ni zaza dah ada 8 koleksi Ephyra lips dengan pelbagai warna

Sebelum ni zaza ada share warna-warna lain Ephyra lips..now zaza nak share 2 lagi warna baru yang Ephyra baru keluarkan iaitu Ruby Chic dan Katy Cherry


Ephyra lips ni istimewanya sebab ada Jojoba Oil dan kandungan Vitamin E yang dapat melembabkan bibir..Apa yang zaza suka dengan Ephyra lips ni ia juga senang gila nak dibersihkan.. ada sentengah lips bila nak bersih..kena tonyoh kuat sampai sakit bibir..tapi Ephyra lips ni tak langsung..lap-lap je dengan tisu basah..



Cream to matte tekstur yang pekat..ringan dan longlasting sehingga 6 jam..memang you all nak cantik-cantik tu kena try tau produk Ephyra ni..

Harga Ephyra Lips

RM30 untuk satu batang
Harga tak masuk postage

Bagi yang nak dapatkan produk-produk Ephyra boleh membuat pembelian di :



Reading Time:

Selasa, November 26, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Selasa, November 26, 2013 11 Comments



Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...

1.Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
3.Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
4.Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
5.Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
6.Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
7.Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
8.Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
9.Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
10.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
11.Membantu seimbangkan tekanan darah.
12.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
13.Meningkatkan sistem ketahanan badan.
14.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
15.Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
16.Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.

Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
Testimoni lelaki - klik SINI
Testimoni menyusukan anak - klik SINI
Pelbagai masalah lain - klik SINI

Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.


Reading Time:

Labels

beauty (52) KECANTIKAN (24) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (44) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)