Zaza Iman: beauty



Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label beauty. Papar semua catatan

Selasa, Disember 18, 2018

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea
Selasa, Disember 18, 2018 15 Comments

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea. Hai all..rasa happy sangat bila ini pertama kali zaza terima Birthday Gift Box istimewa dari Althea. Terima kasih Althea sebab bagi point kredit untuk zaza beli pelbagai produk di Althea. Rambang mata juga nak pilih hadiah apa yang nak di beli.

Point kredit bernilai 400 ni diberi kepada ahli Althea Angel yang terpilih..Point ni dimasukkan ke dalam account Althea mengikut bulan kelahiran ahli.

Memandangkan zaza ni minat makeup dan produk-produk rambut, apa lagi zaza pun orderlah..

Oh sebelum tu zaza nak share sikit tentang Althea..sebab maybe ada yang belum tahu kan althea tu apa...Althea adalah satu jenama dan website secara online yang menjual produk kecantikan dari Korea. Di Althea, terdapat pelbagai-bagai produk kecantikan Korea dan semestinya ia adalah 100% asli. Paling seronok buat yang gemar shopping online adalah kerana Althea memberikan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA ke seluruh dunia. Althea banyak menawarkan pelbagai diskaun dan pilihan kotak kecantikan yang mengikut tema dan merupakan edisi terhad.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Dalam masa hampir 2 minggu juga untuk zaza terima hadiah ni..maklumlah ia di hantar dari Korea. So bila nak sampai Malaysia ambil masa sikit..zaza dapat dalam 2 box warna pink. Jom tengok antara barang-barang yang zaza beli..ada yang zaza dah bagi mak untuk pakai..

1. Nature Republic Argan Essential Shampoo

Memandangkan rambut zaza tengah rosak..so zaza banyak beli shampoo. Senang buat stok kat rumah..Shampoo pilihan zaza dari jenama Nature Republic - Argan Essential Deep Care. Shampoo ini mengandungi ekstrak minyak argan yang dapat menyuburkan dan menguatkan rambut. menjadikan rambut sentiasa lembap.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

2. Argan Damage Hair Care Treatment & Argan Damage Shine Hair Mist

Kedua-dua produk ni pun fungsinya sama je macam shampoo argan. baik untuk menguatkan rambut, membaik pulih dan memelihara helaian rambut yang rosak. Bahan-bahan utama selain minyak argan adalah minyak bunga cendawan dan minyak kelapa sawit asai yang kaya dengan vitamin A dan E untuk menjaga rambut yang sihat.
Reading Time:

Isnin, Disember 17, 2018

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah
Isnin, Disember 17, 2018 3 Comments

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah. Hai Assalamualaikum..hari ni zaza nak share satu lagi produk terbaru Imaan Suci World iaitu Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga. Zaza tertarik nak cuba sebab ia boleh membantu membuka 5 aura..aura apa tu..haa ini zaza nak share kat korang..

Imaan Terapi ni terdiri dari tiga produk iaitu Imaan Aura Oil, Imaan Aura Water dan Imaan Aura Salt. 

Istimewanya Imaan Terapi ni sebab ia berasaskan adunan minyak pati 7 bunga dan ada penambahan resin tumbuhan, batu permata dan air terapi. Kalau bau pun sedap..bau aroma minyak dan menghasilkan quantum energi khusus untuk memancarkan pesona aura seseorang.

Imaan Terapi Minyak Pati 7 Bunga Naikkan Seri Wajah

IMAAN AURA OIL

Imaan Aura Oil ini mengandungi minyak pati bunga dan resin tumbuhan. Ada beberapa cara untuk menggunakan minyak ini iaitu :

HIDU - Titis ke atas tapak tangan yang basah, gosok dan putar lawan jam sambil niat yang positif dan hidu selama 10 saat. Lepas tu boleh sapu di belakang leher, muka dan tangan. Sesuai diamalkan pada waktu pagi dan malam. Zaza pakai selepas mandi dan juga sebelum nak tidur..rasa rileks dan tenang je..
Reading Time:

Ahad, Disember 02, 2018

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea
Ahad, Disember 02, 2018 10 Comments

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea. Hai assalamualaikum..kali ini zaza nak share lagi satu produk baru tauu dari Althea Korea. Althea Korea ni ramai dah maklum akan kewujudan produkknya kan..kalau korang google bersepah info tentang produk-produk Althea..


Jadi kali ni zaza nak kongsi mengenai produk Milk Peel Cream Mask iaitu sejenis masker wajah hadir dalam bentuk krim yang pekat dan akan bertukar menjadi buih setelah pakai..



Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask 

Menarik kan..? first time tau zaza jumpa masker macam ni..so zaza pun dah try pakai..memang best..Milk Peel Cream Mask ni berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada muka. Bila pakai mula-mula tu rasa macam biasa je..tapi selepas beberapa saat tu baru lah bertukar menjadi macam buih-buih..masa dia nak bertukar tu lah terasa macam buih tu bergerak-gerak sikit..


Bauannya pun sedap macam susu-susu sikit..yang penting zaza suka teksturnya yang terasa ringan je kat muka.

Reading Time:

Isnin, November 26, 2018

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Isnin, November 26, 2018 12 Comments

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing. Zaza memang minat makeup..pernah 2 kali masuk kelas belajar makeup..seronok sebab banyak benda tahu bila nak makeup ni.. bila pergi majlis-majlis memang akan selalu makeup tebal sikit..tapi kalau pergi jalan-jalan yang jauh ke..makeup tebal tak sesuai sangat sebab bila nak solat tu..nak cuci semua bagi betul-betul bersih leceh juga..so zaza akan prefer jenis makeup nipis dan natural je...

So untuk mudahkan bersolek, zaza guna CC Cushion Shimmer Shine Jolie je..ia ibarat bedak yang ringkas dan cepat untuk digunakan. Memang sesuai sangat kalau nak pergi travel ke..just bawak ni pun dah cukup.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion ni antara bedak yang dapat memberikan kesan glowing dan natural pada muka selepas memakainya. Kebiasaan sebelum mengenakan apa-apa jenis bedak, zaza akan pakai pelembab wajah dulu..sebab kalau tak pakai, susah untuk kulit zaza jadi sekata bila kenakan bedak. So lepas pakai tu dan beberapa minit kemudian, baru lah nampak kesan glowingnya.

Jolie Shimmer Shine Cushion ni memang elok untuk menutup masalah parut kat muka. Selain tu ia membantu mencerahkan kulit wajah 

Jolie Shimmer Shine Cushion kalau nak tahu ia adalah satu produk keluaran Malaysia. Telah pun berada di pasaran semenjak September 2018. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ). Zaza yakin lepas ni akan ramai lagi yang mengetahui tentang bedak ni.. korang boleh cek juga bedak ni dekat website http://npra.moh.gov.my/ 

Jolie Cushion ni pun zaza tengok macam produk antarabangsa je..memang berkualiti dan paling zaza suka sebab ringan gila bila pakai..tak rasa melekit-lekit pun.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Formulasi Istimewa Dengan 2 Tona Warna

Jolie Cushion ni ada 2 tona warna iaitu Caramel dan Cream. Macam zaza pilih cream sebab kulit zaza ni tak terlalu cerah dan tak terlalu gelap.

Ia diformulasi istimewa dimana ia mengandungi Vitamin C dan SPF35+ yang dapat membantu melindungi kulit dari sinar UV yang merbahaya.

Selain itu, Jolie Cushion ni juga mampu mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan  wajah lebih muda bermaya dengan glowing secara semulajadi.

Lain-lain keistimewaan : 

⥁ Pemakaian yang nipis sahaja
⥁ Mampu menutupi kecelaan kulit wajah dan tona tidak sekata
⥁ Tekstur yang ringan pada kulit wajah dan tidak berminyak
⥁ Tidak meninggalkan kesan bedak pada tudung atau baju sekiranya berpelukkan atau bersalam
⥁ Mudah dipakai, hanya 2 minit dah siap
⥁ Mudah dibersihkan dengan air dan mesra wuduk
⥁ Mampu mengatasi jeragat dan mengecilkan liang pori diwajah dengan penggunaan berterusan
⥁ Tidak membuatkan kulit kusam dan berkerak dengan bahan-bahan premium berkualiti tinggi dalam penghasilan Jolie
⥁ Kesan wajah segar dengan efek shimmer shine dari Jolie

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Kalau nak pakai tu just dap-dap je dengan span yang disediakan sampai sekata. Satu lagi kan yang best sebab harganya hanya RM75 je untuk satu bedak tapi ada promosi tauuuu...kalau beli 2 bedak dapat harga RM100 je.. murah gilaaa kann! Baik korang grab cepat.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Sebelum dan selepas pakai Jolie Shimmer Shine Cyshion

So kepada korang yang nak cari bedak yang jenis mudah nak pakai, boleh la cuba Jolie Shimmer Shine Cushion ni..

Harga 1 PCS : RM75
Harga PROMO 2 PCS : RM100 jeee..

Jolie Shimmer Shine Cushion - Caramel
NOT180806340K

Jolie Shimmer Shine Cushion - Cream
NOT180806339K

Berminat boleh terus membuat pembelian melalui : 

Headquaters : joliebeauty.hq@gmail.com



Reading Time:

Jumaat, November 23, 2018

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Jumaat, November 23, 2018 10 Comments

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder.  Hai..bila usia semakin meningkat ni memang bab penjagaan muka dan diri memang penting dan jadi keutamaan. Selain dari pelembap dan serum muka yang memang wajib dipakai, pemakaian sunscreen juga perlu.

Sunscreen ni bukan saja untuk muka tetapi untuk badan juga. Penggunaan sunscreen dalam rutin harian penjagaan diri membantu memelihara kulit dari rosak dan melindungi dari sinaran UVA.

Apa tu Sunscreen? Sunscreen bertindak dalam melindungi kulit kita dari sinaran UVA. Sinaran UVA inilah yang menjadi punca terjadinya kesan penuaan seperti garis halus, bintik-bintik gelap dan kedutan pada kulit.

Pentingnya pemakaian sunscreen adalah untuk mengurangkan kesan gelap pada parut jerawat, melambatkan proses penuaan seperti kedutan dan garis halus, juga mengurangkan terjadikanya jeragat dan bintik-bintik gelap pada kulit.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Jadi antara sunscreen yang menjadi kesukaan zaza sekarang adalah Althea Petal Velvet Sunaway dengan SPF50+ PA++++. Ia merupakan satu produk K-Beauty dari jenama Althea Korea.

BAHAN UTAMA DALAM ALTHEA PETAL VELVET SUNSCREEN

Ia adalah produk baru yang telah dilancarkan oleh Althea dengan menggunakan bahan semulajadi dari Damask Rose Extract.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Damask Rose

Damask Rose Extract dalam Petal Velvet Sunscreen ini membantu untuk memberikan kelembapan dan melicinkan kulit. Di dalam Damask Rose ini terdapat nanomolecular semulajadi yang kaya dengan vitamin yang dapat menembusi jauh meresap ke dalam kulit dan membuatkan kulit lebih sihat.
Reading Time:

Sabtu, November 17, 2018

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun
Sabtu, November 17, 2018 14 Comments

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun. Bagi wanita, menjaga kulit wajah dan penampilan diri amat penting terutamanya yang usia semakin hari semakin meningkat. Seperti zaza juga yang menghampiri usia tiga series..memang amat mementingkan penjagaan luaran dan dalaman.

Wanita mana yang tak mahu cantikkan..bagi zaza, zaza teringin nak dapatkan kulit yang bersih dan bebas dari jerawat.

Bila sebut tentang produk-produk kecantikkan ni..zaza nak share la dengan rakan-rakan zaza semua mengenai produk minuman kesihatan dan kecantikan baru keluaran pertama Nadia's Secret Sdn Bhd iaitu BE THE GLAMOROUS DRINK 


Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Rupanya ia adalah produk dari Nadia Annuar. Mesti ramai juga yang kenal siapa Nadia Annuar ni kan? Kalau dulu wajah Nadia Annuar selalu dalam tv sebagai seorang host tv kat Malaysia. memang tak asing lagi lah..orangnya memang cantik dari dulu sehingga kini.
Reading Time:

Selasa, November 06, 2018

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur
Selasa, November 06, 2018 15 Comments

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur. Assalamualaikum, emosi yang tidak stabil kadangkala ia boleh mendatangkan stress kepada kita. Stress pula mengakibatkan terganggunya keseimbangan harmon, selera makan dan juga cara tidur. Selain itu, ia turut menjadi punca kepada terjadinya keguguran rambut.

Bagi yang berhijab pula..dengan keadaan cuaca panas juga menjadikan rambut berbau dan gatal-gatal ditambah dengan kelemumur. Lagi lah membuatkan kita semakin stress dan rambut mengalami keguguran.

Bila dah jadi macam tu, tak boleh lah dibiarkan saja. Kenalah usaha untuk mengatasinya. Jadi buat wanita terutamanya yang berhijab boleh lah menggunakan Syampu rawatan rambut iaitu Aura Hijab Shampoo kerana ada beberapa keistimewaannya terutama dari kandungan bahan yang digunakan.

Seperti zaza sering mengalami masalah kelemumur yang banyak dan rambut gugur.. ada beberapa kali mak tegur rambut kat lantai..masa bangun tidur dan sikat rambut pun memang banyak rambut zaza jatuh.

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur

So kali ini zaza memakai Aura Hijab Shampoo pula. Aura Hijab Shampoo ini mempunyai bahan dan formula yang baik untuk merawat masalah rambut gugur kronik.
Reading Time:

Khamis, Oktober 25, 2018

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Khamis, Oktober 25, 2018 13 Comments

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Bila skin muka ada problem macam jerawat dan berminyak..kita tak boleh main pakai je sebarangan pencuci muka sebab kadangkala bahan-bahan tu tak sesuai dengan skin kita. So seeloknya baca dulu tentang bahan-bahan yang digunakan.

Kalau dah pakai dan tak ada sebarang iritasi, boleh terus gunakan. Untuk yang ada kulit wajah berjerawat dan berminyak bolehlah gunakan pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari jenama Hansaegee Nature. Istimewanya sebab ia made in Korea Product tau..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Pencuci muka dari Hansaegee Nature ni bagusnya sebab di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.

Memang dari dulu lagi daun lidah buaya dan tea tree leaf oil banyak digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu dalam memelihara kulit wajah.

Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Tea Tree leaf Oil bertindak untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kulit, memberi kelembutan pada kulit, anti fungus dan melicinkan kulit. Sebab tu lah zaza pun pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni tau..ia selamat dan bahan-bahan pun dari sumber semulajadi.

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni datang dalam botol bersaiz 150ml. Kira besar juga lah botolnya..tahan berapa lama tu tengok pada penggunaan kita juga..

Satu lagi yang menariknya dan yang zaza suka pasal Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana ia berbentuk foam. Jenis buih-buih gitu..picit-picit je keluar buih macam zaza tunjuk ni..Jarang zaza jumpa pencuci muka jenis foam ni..biasa zaza nampak bentuk cecair dan jenis ketul-ketul tu..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Cara Guna

Nak guna senang je..apa yang perlu you all buat,

1.      Basahkan sedikit muka dan tapak tangan.
2.      Picit cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih.
3.      Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk beberapa minit
4.      Bilas wajah

Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Membantu mengatasi masalah jerawat di muka
Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
Mengawal minyak
Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Semua jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jenis pencuci : Foam
Volum: 150ml, Saiz 5.29 fl.oz.

Sesuai untuk kulit jenis condisi :
Kulit kering, kulit berminyak dan sensitif, Dead Skin Cell,
Acne skin,blackhead/whitehead

Harga RM65.00

Kesan Selepas Cuci MukaGuna Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Setakat zaza pakai tak ada lagi masalah lain macam kerengsaan kulit. Kiranya zaza rasa okay je pakai. Ada setengah sabun zaza pakai je rasa pedih-pedih dan gatal..rasa nak garu je.. Paling best lepas cuci tu kulit terasa smooth sikit dan kesan minyak berlebihan kat kulit muka pun berkurang.
Biasa zaza akan cuci muka 2 kali sehari waktu pagi dan juga malam, so minyak di muka pun memang dapat control lah..jadi suka pula zaza bila guna pencuci muka jenis buih-buih ni..syok betul.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apa yang zaza perasan juga selepas zaza cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kan, ia tak buatkan kulit kering dan tak rasa tegang pun. Sebelum ni zaza pernah pakai sabun muka jenis ketul dan bila cuci tu kulit terasa tegang betul.

So bila zaza cari info dekat internet dan baca-baca tentang pemilihan pencuci muka yang sesuai, barulah zaza tahu kalau selepas cuci muka terasa tegang tu bermakna pencuci tu tak berapa sesuai sangat dengan kulit kita.


Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Pencuci muka jenis bubble ni pun best sebab tekstur buih dia yang lembut dan dapat meresap jauh ke dalam kulit sekaligus dapat membersihkan segala kotoran dan kulit mati dengan pantas.
Asalnya pencuci dalam botol ni dia bentuk cecair tapi bila di pump dia jadi buih-buih. So buih inilah yang bantu membersihkan pori-pori yang tersumbat tu..puas hati lah pakai sebab kulit rasa lembut dan segar.

Kalau muka memang tak pakai makeup, memang mudah untuk dicuci. Tapi kalau time tu korang tengah pakai makeup dan nak cuci, kena buat 2 kali cucian baru kesan-kesan makeup tu akan hilang.  Sebab zaza ada cuba juga cuci muka yang ada makeup, so memang dua kali cuci baru bersih.
Bau pencuci ni pun zaza suka..bau harum je

So kepada you all yang tengah cari pencuci dari bahan-bahan semulajadi, boleh la try Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sekali dah guna mungkin you all pun akan jatuh hati jugak.

Untuk you all yang nak dapatkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser atau lain-lain produk Hansaegee Nature boleh la melayari link di bawah :

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser



Reading Time:

Rabu, Oktober 24, 2018

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri
Rabu, Oktober 24, 2018 14 Comments

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin dan Berseri. Hai, bagi wanita terutama yang berusia mesti nak kulit yang cantik, licin dan berseri kan. Macam zaza yang dah nak 30an pun memang dah mula jaga kulit. Selain jaga kulit dari luar..penjagaan bermula dari dalam pun penting juga. Kalau penjagaan luaran mesti rakan-rakan dah tahu kan zaza pakai produk apa..Jadi untuk dalaman zaza ada cuba produk minuman kolagen untuk kulit sihat.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Siapa yang tak nak kan kulit yang sihat dan bersih. Untuk kali ini, zaza ada mengambil satu produk kolagen yang bagus untuk mencantikkan kulit iaitu Joymix Pure Collagen Powder. Zaza memang agak lama tak makan produk untuk dalaman ni sebenarnya..bila dah lama tak makan, kulit zaza pun dah mula nak problem semula macam dulu..dulu kulit muka zaza tak berseri, penuh dengan parut coklat, kulit kasar dan kering. Jadi sebelum terlambat, zaza perlu consume balik lah..

Sebab tu lah zaza try Joymix Pure Collagen Powder ni..Joymix Pure Collagen Powder ni datang dalam botol dan berat 200gram. Ia berbentuk serbuk. Kalau tengok serbuknya berwarna putih halus je. Dari segi bau pun best jugak.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

  
Perlu Mengambil Minuman Collagen

Tubuh badan kita ini memang memerlukan kolagen kerana kolagen membantu dalam melambatkan proses penuaan pada kulit. 

Bila kita tidak mengambil kolagen, terjadilah kulit kusam dan berlakulah kedutan pada kulit wajah terutama pada yang usianya semakin meningkat.

Dalam tubuh kita, terdapat sekitar 30%  daripada semua protein dalam badan adalah kolagen. Kolagen biasa ditemui dalam kulit, tulang dan tisu penghubung. Kolagen berfungsi untuk memberikan kulit kekuatan dan keanjalan sekaligus ia bertanggungjawab dalam penggantian sel kulit mati.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Satu botol bertahan sehingga 2 bulan penggunaan

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri


Keistimewaan Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni diperbuat daripada marin kolagen. Berat molekul kecil 500-1500 Dalton ( small molecule 500-1500 dalton ) dan ia mudah diserap ke dalam kulit.

Fungsi dan keistimewaanya adalah untuk membantu dalam :

  ⥁ Mengukuhkan keanjalan kulit wajah
  ⥁ Mengurangkan kedutan kulit
  ⥁ Mengelakkan keguguran rambut dan menguatkan pada kuku
  ⥁ Menguatkan sendi dan tulang
  ⥁ Tiada sebarang pencemaran bakteria
   ⥁ Melicin dan memberikan keserian pada wajah

Untuk kuku yang lembut dan mudah pecah biasa itu tanda awal seseorang kurang kolagen. Jadi kalau kuku you all mudah patah eloklah ambil kolagen ini sekurang-kurangnya dalam 2 minggu, Insyaallah nampak kesannya.

Cara pengambilan Joymix Pure Collagen Powder

Pengambilan kolagen ini senang je tau..hanya perlu tambahkan satu sudu ( scoop disediakan di dalam botol ) Joymix Pure Collagen Powder ke dalam minuman kesukaan harian kita macam minuman kopi ke, teh, milo ataupun jus buah-buahan.


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Ambil satu scoop sahaja untuk sehari..

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Hmmm sedappp..

Macam zaza sendiri, zaza gemar minum air oren Sunquick, so zaza campurkan satu scoop ke dalam minuman zaza tu dan kacau sampai larut. Selepas tu baru zaza minum. Nak sedap lagi kalau jus oren tu ada ais..barulah sedap dan rasa sejuk je masuk tekak.

Joymix Pure Collagen ni juga tak memberikan sebarang kemudaratan jika ditambah dengan air kosong tapi rasanya sedikit kurang.. jadi kalau nak sedap memang suggest untuk ambil bersama air buah dan lain-lain minuman.
  
Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Santai petang hari sambil menikmati jus oren bersama Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni di ambil satu scoop setiap hari pun dah cukup. Zaza minum sama ada waktu tengahari atau semasa minum petang dengan jus minuman sejuk.

Zaza dah consume nak dekat seminggu baru. Zaza consume pun sebab kulit zaza ada jerawat pasir sikit kat dahi dan dalam masa yang sama zaza nak bagi smooth kan balik kulit..dah tak sanggup nak biarkan kulit jadi kasar macam dulu-dulu...bila kasar mulalah kurang seri..pastu jadi tak yakin pulak nak hadap orang ramai.

Lagi satu kan bila kulit kita dah smooth dan lembap, bila nak makeup pun senang. Pernah tau kulit zaza kering satu muka sampai bila zaza makeup, dari jauh pun kawan boleh nampak kulit macam mengelupas..memang malu je rasa time tu.

You all pun kalau ada masalah-masalah kulit kasar ke, tak berseri ke..try la ambil Joymix Pure Collagen Powder ni..lagi pun ia adalah produk HALAL


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Untuk mendapatkan produk ini boleh buat pembelian terus di web rasmi :


Harga pun murah dan very economical.. so semua orang memang boleh beli. Untuk satu botol boleh tahan sehingga 2 bulan. Kalau 2 botol cukup untuk penggunaan selama 4 bulan.

Harga :
1 botol - RM98.00
2 botol – RM150.00

Setiap pembelian percuma penghantaran ke seluruh Malaysia.

Jom cuba!!


Reading Time:

Jumaat, Oktober 12, 2018

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red
Jumaat, Oktober 12, 2018 10 Comments

Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red. Hi all..bila masuk kedai kosmetik kan zaza memang suka tengok barangan makeup macam foundation, eyeshadow, blusher, bedak dan juga lipstick. Kadang-kadang tu niat nak beli satu je barangan tapi bila dah masuk macam-macam nak beli..


Kalau lipstik zaza suka beli color nude-nude..zaza jarang guna warna merah terang tapi kali ni zaza rasa dah jatuh hati gila dengan warna lipstick color Juliet Red dari jenama Swanicoco - Show The Velvet Lipstick.


Color Juliet Red ni zaza rasa sesuai dengan zaza..tambah sesuai jika mengenakan shawl berwarna hitam..nampak lebih menyerlah..



50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red
Juliet Red Color Lipstick

Swanicoco Lipstick ni limited edition tau..zaza suka sebab tekstur nya yang best sangat bila kali pertama zaza pakai..zaza oleskan dengan berus. Satu lagi bauannya harum mekar..ada setengah lipstick zaza tak boleh nak bau..tapi Swanicoco ni memang ikhlas zaza puji 💋

Swanicoco Lipstick baru je diperkenalkan hasil kerjasama jenama Swanicoco dari Korea dengan 50gram iaitu sebuah kedai bunga secara online di Malaysia.

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red


SWANICOCO

Swanicoco adalah sebuah syarikat kosmetik yang bertapak di Korea. Pada mulanya Swanicoco mengeluarkan sabun semulajadi melalui proses penapaian. Jadi bahan dan pembuatannya adalah selamat untuk digunakan.

Swanicoco menggunakan bahan-bahan semulajadi dari ekstrak tumbuh-tumbuhan di dalam rangkaian produknya. Selain itu ia guja menggunakan bahan-bahan dari Perancis dan juga Eropah. Mereka juga menggunakan bahan dari Amerika Syarikat dan Australia.

Tak perlu nak risau sebab kandungan bahan mereka bebas dari bahan kimia berbahaya, tiada pewangi tiruan, tiada steroid, bebas paraben, bebas alkohol dan benzophenones.

50GRAM

50GRAM pula sebuah kedai bunga online yang beroperasi di Malaysia. 50Gram menyediakan servis penghantaran bunga-bungaan di Kuala Lumpur, Selangor dan juga Pulau Pinang. Jadi kalau you all nak tempah bunga untuk apa-apa je majlis boleh la tempah dengan 50Gram ni tau..

Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

Swanicoco adalah jenama jenama kosmetik dari Korea untuk tahun 2018. Didatangkan dengan 3 warna istimewa yang begitu mempersonakan iaitu Juliet Red, Shine Orange dan Pink Blossom.

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

Macam zaza memilih warna Juliet Red..lipstick ini mengandungi bahan pelembab semulajadi dan membantu melembapkan bibir dan tahan lama. So ia tidak mengeringkan bibir.. lipstick yang macam ni la zaza suka..

Nak cuci pun senang tau..antara bahan lain adalah seperti Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red
Sebelum makeup dan sebelum pakai lipstick


50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red
Selepas pakai Juliet Red color..menyerlah kan..

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red
Tekstur warna yang pekat.. 

Swanicoco Lipstick ni datang dalam bekas berputar.. nak cuci pun senang je.. pakai sehelai tisu basah dan gosok-gosok gitu je dah tanggal..

Selain teksturnya yang pekat, Swanicoco lipstick ni juga creamy dan ringan je kat bibir. Zaza pula suka pakai lipstick pekat-pekat..tapi ada kala pakai nipis untuk nampak natural. Kebiasaan lipstick warna terang ni sesuai untuk event-event glamor gituuuu..

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

50Gram X Swanicoco Show The Velvet Lipstick Color Juliet Red

Lipstick ni pun boleh juga dibuat sebagai blusher..oleskan sikit kat pipi dan dap-dap kan..memang nampak cantik sangat tau..

Pendapat zaza :

Color: 10/10
Bauan : 9/10
Removing : 9/10
Ketahanan :8/10
Kelembapan : 9/10
Price : 5/10 

Harga Jualan

Harga jualan Swanicoco lipstick juliet red ini hanya RM88.85 je satu batang dan boleh mendapatkannya melalui website 50Gram. Selain itu you all juga akan dapat 25% diskaun untuk pembelian lipstcik ini. You all juga berpeluang untuk dapat lipstick percuma dan tinggal di villa.. untuk purchase di link berikut >>> SWANICOCO JULIET RED

Maklumat lanjut boleh layari :



Reading Time:

Ahad, September 23, 2018

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves
Ahad, September 23, 2018 15 Comments

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves. Hai Assalamualaikum..zaza memang minat gila makeup..ingat lagi beberapa tahun lalu masa tu bab makeup memang zero lah..yang zaza tahu pakai foundation..dap dap lepas tu sapu bedak..

Pernah zaza masuk mall, time tu zaza nak cari sikit barangan makeup..tengah-tengah cari kat satu kedai ni..seorang seller kedai yang ramah ni tegur zaza..dia kata makeup zaza bercapuk gila..so zaza pun pinjam cermin kat situ..bila tengok zaza rasa time tu juga zaza nak cuci makeup..sebab nampak cair, bercapuk..tak sekata..memang sedih jugak lah..pulak tu zaza tak reti lukis kening..ala shin chan dah haha..

So selepas dari tu..zaza usaha la belajar sikit-sikit makeup ni..adalah masuk 2 kali kelas berbayar.. tapi lepas tu pun tangan masih tak pandai-pandai lagi nak lukis kening semua..

But sekarang ni..dah 2 tahun lebih kot..baru la pandai sikit itu pun zaza rajin tengok Mua Bellaz dulu..suka tengok video-video dia yang selalu ajar makeup..

Cakap pasal makeup ni..zaza nak share satu makeup Mua ni yang buat servis makeup pengantin atau sesiapa je yang berminat untuk sebarang majlis..

Mua ni namanya Fienarizz.. bagi yang mencari-cari jurumakeup untuk photoshoot ke..majlis-majlis ke..ini beberapa wajah-wajah cantik hasil makeup dari Fienarizz..

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Bagi Fiena, makeup bukan sekadar kerjaya tapi kerana minatnya yang begitu mendalam..samalah macam zaza jugak..

Fiena juga seorang mua yang akan cuba sedaya upayanya untuk memastikan hasil kerja memnuhi kehendak dan citarasa pelanggannya..

Selain tu bestnya Fiena ni dia suka mendengar pandangan atau jika ada apa-apa pendapat untuk mengekspresikan kreativiti makeup ke atas wajah pelanggan.

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

SERVIS MAKEUP FIENARIZZ

Berpengalaman dalam membuat servis makeup lebih 100+ wanita. Kebanyakan barangan makeup yang Fiena guna dan applykan pada wajah pelanggan adalah dari barangan yang berjenama.

Makeup-makeup Fiena juga sesuai untuk semua jenis muka. Bagi yang nak buat tempahan makeup sebelum majlis pekahwinan dan nak buat percubaan dulu pun boleh..ini dinamakan pakej trial dengan harga berpatutan.. so boleh la feeling-feeling dulu merasai makeup dari Fiena sebelum tiba tarikh bahagia you all..

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Freelance Makeup MUA Fienarizz Batu Caves

Fiena juga turut memberikan consultation percuma untuk dimana you all boleh mencari barangan makeup yang digunakan Fiena..senang kan..

Macam zaza dulu masa masuk kelas makeup pun..zaza suka tanya kat mana nak beli barang-barang makeup tu..

Harga servis makeup mengikut harga pasaran semasa. Bagi yang ingin mendapatkan harga yang tepat, gambar wajah close up diperlukan supaya Fiena dapat melihat complexion muka you all..harga bergantung kepada ketebalan makeup yang perlu diletakkan untuk menutup cela atau jerawat pada kulit.

So kepada rakan-rakan zaza yang nak dapatkan servis makeup Fienarizz dari batu Caves ni boleh la menghubungi Fiena di laman berikut :

Whatsapp : 017 203 9398


Reading Time: