Posts about: beauty


Assalamualaikum dan hi korang. Zaza tahu rata-rata antara kita ini memang kebanyakan sedang mengalami masalah kulit muka macam parut, jerawat, jeragat, kulit kering dan lain-lain. 


Leedee Shakolat Minuman Diet Bantu Rasa Kenyang. Assalamualaikum dan hi korang…Sekarang ni kan berat badan zaza dah makin naik. Baru ni kakak-kakak zaza yang dah sekian lama tak jumpa ada balik. Diorang pun ada tegur, diorang cakap “Ya Allah adik, gemuk dah awak sekarang” dan zaza memang perasan badan zaza dah gemuk sikit berbanding dulu. Kalau dulu pakai baju saiz XS sekarang ni banyak kena pakai saiz M.. sedih pula rasa..

Memang ada juga cuba diet terutama dengan elak makanan manis yang menjadi salah satu punca kenaikan berat badan. Tapi itulah, orang perempuan.. pantang nampak makanan itu ini,kek.. semua nak pelahap. Sudahnya makan, makan, makan tanpa sedar lama-lama berat makin bertambah. Lepas tu mula stress sebab berat susah nak turun.

Leedee Shakolat Minuman Diet Bantu Rasa Kenyang


My New Skincare : Cetaphil Gentle Skin Cleanser  |  Assalamualaikum dan hi korang. Lama dah zaza tak share pasal skincare kan? Sekarang ni zaza memang kurang dah campur-campur skincare sebab kulit asyik rosak dan berjerawat je.

Biasa zaza guna brand xxx tapi entah kenapa lama-lama bila cuci muka macam dah tak serasi. Macam pedih dan sakit menusuk hidung tu. Kebetulan anak buah zaza yang ada masalah jerawat ada guna Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Dia dah guna beberapa botol dan zaza sendiri nampak perubahan pada kulit dia. Tambah dia pun budak remaja lagi, so cepatlah perubahan tu. Tapi memang selalu lah zaza tengok orang share pasal Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Akhirnya lepas tengok perubahan kat anak buah, zaza pun decide untuk try Cetaphil Gentle Skin Cleanser  ni pula.

My New Skincare : Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Mulanya zaza beli yang botol 125ml dulu. Sebab nak test dulu kan. So beli botol kecil. Memang pakai sikit-sikit sebab nak jimat. 

Selepas seminggu pakai tu, zaza rasa memang best sangat Cetaphil Gentle Skin Cleanser  ni. First sebab cleanser ni tak ada buih. Lepas tu tak ada pedih dan kulit terasa lembut sangat.

Sekarang zaza repeat beli botol kedua dan ambil yang besar 250ml punya. 

My New Skincare : Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini memang sesuai sangat untuk semua jenis kulit. Macam kulit muka zaza ni, dulu adalah buat review dekat klinik kulit, so orang tu cakap kulit zaza ni sensitif dan nipis. Kulit zaza ni asyik berjerawat je. 

So, dah sebulan lebih juga lah zaza guna Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Memang best dan serasi sangat buat masa ni. Lepas tu zaza nampak jerawat zaza macam dah kurang sikit ( kulit muka zaza ni memang liat sikit nak elok )


BACA JUGA


Lepas ni memang zaza nak konsisten je guna mungkin dalam tempoh 3 bulan - 6 bulan ( sebab nak tengok dulu perubahan ) kalau betul-betul kulit zaza makin baik dan jerawat kurang banyak, memang akan terus kekal guna brand ni.

Lagi pun brand Cetaphil ni memang banyak direkomen pengguna sebab ia adalah produk yang diformulasi dermatologi sesuai untuk kulit sensitif dan ada dijual di farmasi.

  • Sesuai untuk semua jenis kulit, terutamanya kulit sensitif;
  • Mengandungi formulasi berbuih rendah yang unik
  • Tidak mengandungi minyak atau menyumbat liang
  • Mempunyai pH seimbang, lanolin dan bebas pewangi
  • Sesuai untuk menanggalkan solekan mata

Oklah, kalau korang nak try, boleh dapatkan dekat farmasi berhampiran. Harga pun tak mahal. Zaza beli pun harga dalam RM23+ je. Boleh tahan sebulan lebih penggunaan.





Assalamualaikum dah hi korang. Just nak tanya korang selalu tak alami masalah kulit muka kering terutama bahagian hidung? Zaza pun kerap juga dekat hidung asyik kering dan mengelupas je sebabnya dah lama sangat zaza tak pakai pelembab muka. So zaza pun berfikir nak beli pelembab muka tapi tak tahu nak guna brand apa. Sampailah memang  kebetulan sangat-sangat zaza dapat whatsapp untuk review produk pelembap muka. Review ini untuk zaza share dekat instagram zaza je. Tapi zaza nak share dekat blog sebab pada zaza, pelembap ni sangat best dan memang suka betul pakai.

So sebelum zaza nak accept review tu, zaza google dulu mengenai produk. Akhirnya zaza agak tertarik juga nak cuba sebab salah satu yang buat zaza nak cuba kerana bahannya adalah dari yogurt. Produk tu namanya Suzuki Herbs Lactoherb ( lactic acid bacteria moisturuzing ) 

Pelembap Muka Yogurt Suzuki Herbs Lactoherb

Yogurt rasanya ramai sedia tahu yang dia amat bagus untuk kulit. Lagi pun zaza memang tak pernah langsung guna pelembab dari yogurt.

Fungsi yogurt dapat melembabkan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat dan segar. Kebiasaan orang guna yogurt sebagai masker muka

Bila adanya produk macam Suzuki Herbs Lactoherb yang menggunakan yogurt ni, lagi mudah la nak pakai. 

Zaza akan sapu selepas zaza cuci muka atau setiap malam sebelum nak tidur. Rutin wajib. Zaza pakai sejak pertengahan bulan 11. So nak dekat sebulan setengah juga la zaza dah pakai.

Pada zaza memang best sangat. Tak melekit dan masa sapu memang rasa sejuk-sejuk je muka. Biasa zaza akan urut-urut untuk beberapa saat. Lepas dah meresap kulit tu rasa fresh sangat.

Suzuki Herbs Lactoherb ini dibuat dari Jepun yang sesuai digunakan dekat muka dan badan tapi zaza hanya guna untuk sapu dekat muka je.


Pelembap Muka Yogurt Suzuki Herbs Lactoherb

Apa kelebihan Suzuki Herbs Lactoherb ni?

Ia diperbuat dari yogurt dan Suzuki Herb Lactoherb mengekstrak semua Probiotik dari yogurt untuk menumbuhkan bakteria baik pada kulit.

Losyen probiotik pertama dekat malaysia yang dapat membantu mengekalkan bakteria baik untuk kulit supaya lebih lembap dan kulit lebih sihat dan seimbang. Bakteria asid laktik (LAB) boleh membantu memperbaiki keadaan kulit seperti kedutan, kulit sensitif dan kulit kusam

  • Menstabilkan & menguatkan mikrobiom kulit
  • Secara progresif melawan tanda-tanda penuaan
  • Mengekalkan bakteria sihat untuk kulit licin
  • Tidak melekit, tekstur ringan
  • Sesuai untuk kekeringan kulit yang melampau

Bahan utama dalam Suzuki Herb Lactoherb

Terdiri daripada 10x bakteria asid laktik, yang telah disahkan selamat sebagai bahan kosmetik mentah. Bakteria asid laktik mampu meningkatkan bakteria, mencantikkan kulit yang merupakan sumber kelembapan dan menyesuaikan keseimbangan sebum.

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Boleh digunakan pada semua jenis kulit dan peringkat umur.
  • Boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit sensitif, kulit berminyak, berjerawat, atau remaja.
  • Boleh digunakan untuk ekzema dan rosacea
  • Berfungsi sebagai losyen serba guna All-in 1

Oklah, kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Suzuki Herb Lactoherb ni, korang boleh dapatkan info dekat Japan Premium Website



Miacare, a leading optical material manufacturer in Taiwan, has launched its all-new CONFiDENCE™ Flash and Shimmer colour contact lenses, online.

Miacare is renowned for producing the World's First silicone hydrogel colour contact lens. Silicone hydrogel lenses are superior to conventional hydrogel lenses as the former allow up to six times more oxygen to reach eyes for greater comfort and better eye health.

In conjunction with the launch of its new products, Miacare is offering Malaysians Special Deals for its new CONFiDENCE™ range.

The new range comprises the CONFiDENCE™ Shimmer Daily, a daily replacement contact lens, and CONFiDENCE™ Flash Monthly, which is a monthly replacement contact lens.
Save More with This New Flash Monthly Offer!

The Taiwan-based firm has collaborated with Focus Point, Malaysia's largest optical retail chain, to promote its new products. Consumers in Malaysia can get four boxes of CONFiDENCE™ Flash Monthly at only RM99 (RRP: RM35 per box). The offer is for a limited time only, while stocks last. This offer is only available, exclusively, at the official Focus Point website/online store (www.focus-point.com).

Miacare brings CONFiDENCE™ to Contact Lens Wearers



Unveil Beautiful Eyes with the New Flash Monthly

The new CONFiDENCE™ Flash Monthly is available in three stunning colours Flash Pink, Flash Blue and Flash Gray. Consumers will be assured of exceptional comfort and safety as the Flash Monthly's oxygen permeability measures at Dk/t 193. This is much higher than the widely recommended Dk/t 125.

The colour design of Flash Monthly is based on a Tri-Layer Dots format. The pattern on the lens mimics water ripples, giving the eyes of the wearer, a three-dimensional gentle and soulful look.


Eyes Sparkle with Loveliness, With the New Shimmer Daily

Miacare’s new Shimmer Daily range comes in three beautiful shades- Shimmer Blue, Shimmer Hazel and Shimmer Gray. It has an oxygen permeability measurement of Dk/t 151. The measurement, which is also higher than the recommended Dk/t 125, ensures long-term eye comfort.


Besides making its wearers’ eyes look brighter, the CONFiDENCE™ Shimmer Daily lenses boast a low modulus of 0.45 MPa for a softer wear. The Shimmer Daily contact lenses also include UVA and UVB protection to block off harmful UV rays and protect eyes from retinal damage.


Grab This Exciting Shimmer Daily Deal and Save More!

As part of Miacare’s special introductory launch offer, customers can purchase one box of CONFiDENCE™ Shimmer Daily at only RM79 at Focus Point channels. There are 10 lenses in a pack for the Shimmer Daily range.

Miacare chose to team up with Focus Point because Focus Point has almost 180 outlets nationwide, ready to serve customers. By offering the new CONFiDENCE™ range at a hard-to-beat price, more consumers will be able to experience and enjoy the extraordinary quality of Miacare’s new products featuring superior silicone hydrogel material.


Superb Contact Lens Technologies for Added Comfort and Eye Health

Miacare lenses are made from materials sourced from their parent company, BenQ Materials – one of Taiwan's top brands for optical materials manufacturing. Miacare believes in investing in the health of its consumers’ eyes and hence channeled its resources generously into R&D (Research and Development) to produce the exceptional CONFiDENCE™ range.

Miacare also incorporated its revolutionary EautraSil™ Hydrophilic Silicone Technology when developing its silicone hydrogel lenses, for added lens safety. This resulted in the World’s First solvent-free formula for silicone hydrogel lenses, to ensure no irritation to the wearer, no allergic reactions, and with six times more oxygen for maximized breathability and comfort for the eye.

The new CONFiDENCE™ range features Double Moisturising Agents that provide optimum hydration. Its unique Hydrophilic Acid and Sodium Alginate ingredients ensure that consumers enjoy a comfortable wearing experience, all day long. These excellent features help prevent red eyes, and reduce the development and progression of myopia.

The new CONFiDENCE™ range also has a low dehydration factor, which makes wearing the contact lenses ultra-comfortable and prevents the lenses from falling out.

Miacare brings CONFiDENCE™ to Contact Lens Wearers
 

About Miacare

Miacare first introduced its silicone hydrogel contact lenses in June 2013 globally. The brand was already established in China, India, Malaysia, Singapore and Taiwan before making waves in Hong Kong. It is fully supported by the resources and know-how of BenQ Materials – a leading optical material manufacturer in Taiwan. Miacare's contact lenses are manufactured using the revolutionary technology called EautraSil™ Hydrophilic Silicone Technology. This ushered in the start of a new era of comfortable and healthy contact lens wear for eyes.

BenQ Materials was established in 1998. It was listed on the Taiwan Stock Exchange in 2010 and the firm is known as the world's number 4 polarizer manufacturer. Its products encompass optical film, porous membranes and healthcare products, amongst others. BenQ Materials is part of the BenQ brand of companies which hires more than 100,000 employees over more than 100 countries and has a revenue of more than USD20 billion.



Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry. Assalamualaikum dan hi korang. Sebenarnya tak semua jenis bauan zaza boleh terima. Seperti bauan sabun, pewangi. Sebab ada setengah bauan itu buat zaza loya dan pening. Memang dari kecil lagi zaza alah dengan banyak bauan. Sebab itu kalau zaza nak cari terutamanya sabun mandian, zaza akan cuba bau dahulu sebelum membelinya.


Tapi baru-baru ini zaza ada cuba sabun krim mandian Susu Kambing jenama MuTouch dengan bauan Pearl dan Mulberry. Ini adalah pertama kali zaza gunakan sabun krim mandian dengan bauan Pearl dan Mulberry. Kebiasaannya zaza gemar memilih bauan lavender, tea tree dan bau-bau macam buah oren.

Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry



Kebiasaannya zaza akan mandi dua atau tiga kali sehari bergantung dengan keadaan dan cuaca. Setiap kali mandi memang wajib menggunakan sabun mandian dan zaza gemar sabun mandian jenis krim. Tidak seperti mak dan ayah yang sukakan sabun berbentuk jenis ketul.


5 Pilihan Bauan Sabun Mandian Susu Kambing MuTouch



Sabun krim Mandian MuTouch ini didatangkan dengan 5 pilihan bauan iaitu :

1. Krim Mandian Susu Kambing Pearl & Mulberry ( kulit cerah dan lembut )
2. Krim Mandian Susu Kambing English Lavender & Rosemary ( Relaks dan aromaterapi )
3. Krim Mandian Susu Kambing Royal Jelly & Honey ( firming dan revitalizing )
4. Krim Mandian Susu Kambing Green Tea ( kaya antioksidan dan meremajakan kulit )
5. Krim Mandian Susu Kambing Argan Oil & Walnut ( Scrub ) – kaya vitamin E dan lembutkan kulit

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry
5 jenis bauan sabun krim mandian MuTouch 


5 jenis sabun krim mandian MuTouch


Setiap sabun krim mandian MuTouch ini menggunakan formula susu kambing dan diperkaya dengan moisturizing ( pelembap ) dan nourishing ( khasiat ) seperti protein dan Vitamin A,C dan D.

Dengan penggunaan sabun krim mandian MuTouch ini, ia bukan sahaja membantu melembutkan kulit tetapi turut memberikan rasa aroma harum yang cukup mengembirakan.


Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry

Zaza telah cuba beberapa kali menggunakan Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry ini. Ia dihasilkan menggunakan buah Mulberry dan ekstrak Mutiara.

Dan baunya begitu harum sekali dan zaza amat menyukainya. Baunya amat menyenangkan dan tidak membuatkan zaza rasa loya.

Oleh itu, sabun krim mandian ini menjadi pilihan zaza dan akan beli sekiranya ia sudah habis. Mungkin zaza nak cuba beli bauan lain pula. Yang pasti zaza betul-betul suka dengan bauan pearl dan mulberry ini.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry


Teksturnya pula begitu halus, bauan yang sangat lembut dan krimnya berwarna putih-putih susu. Sekali picit rasa tak cukup..haha..mesti nak kena letak banyak sikit dekat tapak tangan sebab sedap sangat baunya.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry dapat membantu untuk memberikan kecerahan pada kulit dan membantu melembutkan kulit sekaligus dapat membutakan kulit tampak bersinar dan sentiasa awet muda.

Selepas mandi, zaza berasa sangat selesa dan aroma harumnya buatkan zaza rasa relaks dan menenangkan. Untuk mendapatkan kesan kecerahan pula, zaza perlu konsisten dahulu untuk menggunakannya.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Selain itu, sabun krim mandian ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit, untuk kulit kering dan juga untuk anda yang mempunyai kulit yang sensitif.


Keistimewaan Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry


1. Mencerahkan dan membuat kulit tampak berseri.
2. Melawan penuaan kulit.
3. Perlindungan terhadap sinar matahari.
4. Membuat tubuh menjadi relaks.
5. Not Tested on Animals
6. No Paraben

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Jenama Personal Care Sejak 2008

Sebenarnya kan, zaza pun baru saja mengenali jenama MuTouch ini. Rupanya jenama MuTouch ini telah lama berada di pasaran sejak tahun 2008 lagi. Ia adalah jenama untuk personal care dan antara rangkaian produk yang mereka miliki adalah krim mandian ( shower cream ). Ia juga telah dikembangkan melalui gabungan dari pelbagai jenis bahan alami Barat dan Timur.

Buat masa ini produk MuTouch boleh didapati di beberapa negara seperti Malaysia, Singapore, Vietnam, Myanmar, Hongkong, Taiwan, China, dan Australia.

Adakah produk MuTouch ini HALAL?

Ya. Ia halal dan telah mendapat sertifikasi HALAL oleh dari MUI ( Majlis Ulama Malaysia ) dan bebas dari paraben. Jadinya produk krim mandian MuTouch ini selamat untuk digunakan.

Untuk Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry yang zaza gunakan ini, ia didatangkan dengan 2 saiz iaitu 800ml ( refill ) dan 1 Liter.


Harga dan Pembelian


Krim Mandian Susu Kambing MuTouch
1 Liter : RM22.90 / 800ml ( refill ) : RM14.90

Scrub Mandian
940ml : RM29.90

Sekiranya anda ingin mendapatkan sabun krim mandian MuTouch ini, anda boleh membelinya secara terus secara online di Watson Store Online : https://bit.ly/2SNLtgu

Untuk mendapatkan info lanjut mengenai produk MuTouch, anda boleh melayari laman website mereka di https://mu-touch.com/. Facebook https://www.facebook.com/mutouch.my dan Instagram https://www.instagram.com/mutouch_my/








Instagram

Zaza Iman. Theme by STS.