Memaparkan catatan dengan label TRAVEL. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label TRAVEL. Papar semua catatan

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan


Assalamualaikum dan hi semua..apa khabar? Semoga semua ceria selalu.  Cuti-cuti ni korang ke mana? zaza baru-baru ini pergi jalan kuantan itu pun rakan blogger cik renex yang ajak..biasa kalau ada buat aktiviti kat luar pun dengan cik renex je la sebab dia je yang terdekat dengan tempat zaza tinggal.

Masa jalan-jalan kuantan tu, zaza dan cik renex kitorang menginap kat Kompo Villa Kuantan. Tempat penginapan ni cik renex la yang suggest. So ini adalah kali ke 2 zaza menginap.. yang dulu masa bulan 3 sebelum perintah berkurung covid tu.

Penginapan Di Kompo Villa Kuantan

Kompo Villa ni sesuai sangat untuk solo traveler atau patners sebab harga yang ditawarkan murah. Macam kitorang ni, RM60 untuk 1 malam..so RM30 sorang la kan kena bayar..dah jimat hehe..

CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur



Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur. Assalamualaikum dan hi..apa khabar semuanya? Baru-baru ini masa zaza datang ke Kuala Lumpur, zaza menetap seminggu dekat rumah kakak. Jadi kebetulan ada hari dia cuti dari kerja, so kakak ajak jalan-jalan sambil tu ambil gambar. Ahaha hobi zaza dan kakak adalah suka bergambar tau.

So petang tu selepas bersiap kami makan dulu. Menu biasa yang selalu dicari adalah laksa dan abc. So kakak bawa ke satu kedai bawah pokok yang jual makanan tu..zaza dah lupa sebenarnya kat area mana tapi laksa dan abc nya memang sedap.

Kalau ikutkan kakak ajak jalan-jalan dekat taman terdekat je tapi selepas zaza google, zaza tengok taman tu kecil saja dan kurang menarik. So zaza suggest dengan kakak untuk ke Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur sebab kat situ zaza pernah datang beberapa tahun yang lalu..

Zaza memang tak ingat jalan maklumlah KL ni bukan tempat zaza..zaza pun dah 2 tahun tak jejak. So masa datang rumah kakak baru-baru ni lah zaza jejak semula.

Kami pergi ikut waze bersama dengan anak-anak kakak sekali. Nak tahu tak.. 3 kali juga kami pusing dan sesat walaupun ikut waze. Sampai rasa dah give up tau haha..

Tapi sebab bila tengok waze lokasi dah betul tapi kami tak jumpa jalan masuk..kami cuba juga..rupanya kami dah lalu pun pintu nak masuk tu tapi sebab tak perasan..itu yang terlajak ke laluan lain.

Sebenarnya kan.. zaza nak share je moment zaza kat Taman Tasik Perdana ni..sebabnya kakak zaza yang dah lebih 10 tahun duduk KL pun tak pernah tahu akan taman ni.. percaya tak? Kena lah percaya..sebab itu zaza ajak dia ke taman tu sebab ia antara taman yang lawa untuk photoshoot.

Mungkin ramai juga yang tak tahu lagi kan? So zaza kongsikan sedikit gambar-gambar zaza berlatar belakangkan view yang indah menghijau ini. Banyak lagi view yang cantik sebenarnya kat sini..tapi zaza tak sempat nak shoot banyak sebab kekangan masa..

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur

Lepak Di Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur
CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)