Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan

 Leedee Pineapple dan Leedee Tox Peach Minuman Botani ada Kelulusan Ke?

Leedee Pineapple dan Leedee Tox Peach Minuman Botani ada Kelulusan Ke?


Leedee Pineapple dan Leedee Tox Peach Minuman Botani ada Kelulusan Ke? Assalamualaikum dan hi korang.. Siapa kat sini yang ada masalah berat badan? Macam zaza memang dah kurus cumanya perut tu buncit sikit dengan masalah sembelit. Masalah sembelit zaza tu lama juga zaza hadapi sejak bertahun-tahun. Teringat peristiwa dulu, masa dekat satu event yang zaza hadir . Masuk waktu zohor, zaza nak solat kejap dekat surau.. Siap solat semua, tiba-tiba sakit perut..so apa lagi berlari lah zaza ke tandas. Sekali sembelit tu datang. Sampai 3 jam lebih zaza dalam tandas. Seksanya tuhan je yang tahu masa tu..

Sejak dari tu zaza memang macam fobia kalau nak memerut dekat tandas awam. Perut buncit pula mungkin sebab zaza dah tak bersenam dan toksin banyak dalam badan. Tapi bila fikirkan, dua keadaan ini memang tak baik untuk badan kita kan..

Bila dah umur-umur macam zaza ni, memang kena jaga betul-betul badan luar dan dalam. Untuk masalah ni, zaza adalah nampak produk suplemen tambahan minuman botani, jenama Leedee. So zaza pun cubalah dapatkannya.

Leedee Pineapple dan Leedee Tox Peach Minuman Botani ada Kelulusan Ke?

CONTINUE READING
Zaza Iman
4 Comments
Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu


Assalamualaikum dan hi..macam mana dengan aktiviti harian korang sepanjang pkp ni? harap semuanya okay, sihat dan ceria selalu. Zaza macam biasalah kalau tak ada kerja nak buat, petang hari lepak dekat kebun je ambil angin... kebun tepi rumah je..duduk bawah pokok rambutan. Sekarang ni buah rambutan tengah berbuah lebat dan masak merah..memang seronoklah dengan angin sepoi-sepoi..

Btw, zaza kan selalu sangat craving nak makan macam-macam.. rasanya perempuan lain pun sama juga kot..kejap nak makan itu, kejap nak makan ini..selagi tak dapat selagi tu lah asyik berlegar dalam kepala kan haha..

Semalam zaza teringin nak makan sotong goreng celup tepung. Lama dah tak makan. nak beli tak ada orang jual. Kebetulan zaza ada stok Tepung Goreng Segera Hasil Laut Mr Celup Tepung Station Ori dari Terengganu. So apa lagi kan, terus minta anak buah zaza pergi cari sotong. Nasib baik ada lagi sikit sotong dapatlah beli. Kat tempat zaza ni jauh dari pasaraya besar.. So kat sini hanya ada dua tiga kedai runcit dan barang basah.. Kalau lambat beli, memang habislah sotong dan lain-lain.

Sotong Goreng Guna Tepung Goreng Segera Mr Celup Tepung Station Ori Terengganu
CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments
5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia


5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia. PKP nak tak nak kita kena ikut! Wajib ikut! Walaupun kelihatan agak membosankan tetapi ianya jauh lebih baik daripada terpaksa berdepan dengan risiko bahaya. Syukur bila ada pihak yang menawarkan servis pesanan dalam talian beserta dengan servis penghantarannya sekali.

Servis penghantaran makanan dengan cara contactless delivery turut diperkenalkan dan ianya sangat bagus bagi memudahkan para pelanggan mendapatkan makanan sambil menjaga jarak untuk keselamatan diri masing-masing.

Antara perkhidmatan makanan yang popular di dalam Malaysia ini adalah seperti 

1. GrabFood

5 Perkhidmatan Penghantaran Makanan Terbaik di Malaysia
Image credit : https://www.kakigrab.com/
CONTINUE READING
Zaza Iman
0 Comments

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video


Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video. Assalamualaikum dan hi korang..khas buat korang peminat permainan video dan teknologi, dengan bangganya. Jenama Teknologi Global Infinix bakal melancarkan inovasi terbaru mereka iaitu siri Hot 10S di Malaysia.

Pelancarakan ini akan diadakan pada 13 Julai 2021 secara eksklusif di Shopee dan untuk pembeli, korang boleh "add to card" Hot 10S ini bermula 7 Julai. 

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Hot 10S ini dicipta khas buat peminat teknologi, pengemar permainan video, pelajar dan juga buat generasi muda dimasa akan datang.  Selain dari harga yang berpatutan, Hot 10S ini juga mempunyai penambahan baru kepada portfolio Hot 10.  Oleh itu, ia merupakan telefon pintar permainan video dan hiburan yang akan dinanti-nantikan yang membolehkan pengguna bermain permainan video dengan lancar dan dapat mengikuti trend terkini dengan lebih mudah.

Infinix Mobility Limited Bakal Lancar Siri Hot 10S Khas Buat Peminat Permainan Video

Untuk pelancaran dan memeriahkan lagi buat kesemua peminatnya, Infinix dengan kolaborasi permainan video Mobile Legends: Bang Bang ( MLBB ) telah mencipta penutup belakang telefon bimbit edisi terhad yang diukir dengan reka bentuk MLBB dan juga casing telefon MLBB estetik yang dibuat khas untuk siri Hot 10S ini. 

Infinix juga akan mendedahkan lebih banyak info mengenai spesifikasi dan ciri-ciri yang terdapat pada telefon ini semasa hari pelancaran itu nanti.

Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai siri Hot 10S, boleh layari laman web Infinix Malaysia, laman Facebook, Instagram dan Kedai Rasmi di Shopee.

Tentang Infinix

Infinix Mobile adalah jenama telefon pintar global yang merancang, mengeluarkan dan memasarkan portfolio peranti mudah alih yang berkembang di seluruh dunia di bawah jenama Infinix yang ditubuhkan pada tahun 2013. Menyasarkan Generasi Z, Infinix memberi tumpuan untuk mengembangkan teknologi canggih yang terkandung dalam peranti mudah alih yang dirancang dengan teliti yang menawarkan gaya, kekuatan dan prestasi yang halus. Peranti Infinix bergaya & dapat dicapai dengan pengguna akhir di barisan hadapan setiap langkah ke hadapan.

Dengan "THE FUTURE IS NOW" sebagai intipati jenamanya, Infinix bertujuan untuk memperkasakan remaja masa kini untuk menonjol dari orang ramai dan menunjukkan kepada dunia siapa mereka & apa yang mereka perjuangkan.

Portofolio produk syarikat dijual di lebih daripada 40 negara di seluruh dunia, meliputi Afrika, Amerika Latin, Timur Tengah, Asia Tenggara, dan Asia Selatan. Dengan berkembang pada tahap fenomenal, Infinix tumbuh 160% yang belum pernah terjadi sebelumnya selama 2018-2020 dan mempunyai rancangan besar untuk terus membuat peranti tingkat unggulan yang menawarkan reka bentuk menarik dan cadangan nilai yang kuat. Untuk sebarang info layari :https://www.infinixmobility.com/my/





CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan


McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan. Assalamualaikum dan hi semua. Diharap semuanya sihat-sihat dan ceria selalu ya. Sebenarnya, Sejak mco ni kan, zaza dah lama juga tak makan McD sebab dekat bandar yang zaza tinggal sekarang ini belum ada lagi restoran McD. Memang rindu sangat nak makan terutama burger nya memang zaza suka sangat. Harapnya suatu hari nanti McDonald’s bolehlah pula buka satu lagi cawangan dekat sekitar Jengka. Sebab sekarang ni Jengka pun dah maju tau. Banyak prasarana dan pasaraya besar baru macam mydin dah diwujudkan pada tahun ini. Sekarang ni, kalau nak makan McD pun, ada dekat bandar yang agak jauh dari tempat zaza. Tapi itulah, nak keluar ke sana memang tak boleh dah. Tambah pula servis penghantaran makanan pun tak masuk dekat kawasan zaza ni sebab jauh sangat.

Jadi, kalau buka dekat Jengka, dekat la sikit. Kalau buka nanti mahu tiap minggu atau bulan asyik nak order je kan, hehe..oh ye, baru-baru ini kan, zaza dapat tahu tentang satu inisiatif daripada McDonald’s Malaysia untuk menunjukkan penghargaan kepada warga frontliner negara kita.

McDonald’s Malaysia Hargai Warga Frontliner Perubatan
Salah satu hospital yang menerima tajaan McDonald’s Malaysia, Hospital Bentong, Pahang

CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia


Assalamualaikum, hi apa khabar? Harap semuanya sihat dan ceria selalu. Alhamdulillah baru selepas beberapa hari yang lalu kita menyambut Hari Raya kan..walaupun tak dapat beraya seperti tahun sebelum ini, tapi tetapi sambutan tetap meriah.

Btw kan, zaza ni memang penggemar tudung dan rajin beli. Kebanyakan koleksi hijab atau tudung zaza jenis plain shawl. Kalau jenis bercorak zaza kurang sikit tapi ada je yang bercorak sekali sekala zaza pakai. Selebihnya lebih kepada plain je. Rasa macam plain ni lebih sesuai dengan muka zaza ni..

So kali ini zaza nak share satu jenama tudung yang zaza suka iaitu MARHUNA. 

Marhuna Tampil Dengan Rekaan Hijab Shawl Berbentuk Pensel Pertama di Malaysia
CONTINUE READING
Zaza Iman
10 Comments

Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi



Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi. Assalamualaikum, sebenarnya kan, akhir-akhir ini zaza kerap mengalami masalah kaki kebas. Benda ni dah terjadi beberapa bulan. Bila zaza duduk bersila, atau duduk atas kerusi, atau ketika bangun dari katil, kaki zaza jadi kebas. Itu menyebabkan zaza macam tak boleh nak bergerak sehinggalah rasa kebas tu hilang. Bila keadaan ini terjadi, zaza tak buat apa pun. Just biarkan ia menghilang sendiri.

Pernah juga zaza buat carian dekat google kenapa kaki kerap kebas. Risau juga sebabnya kaki kebas yang kerap boleh jadi petanda kencing manis. Takut juga kan tapi dalam sejarah keluarga zaza, tak ada pun yang mengalami sakit kencing manis.

Apa yang zaza tahu kebas ni adalah salah satu daripada kompilasi yang membabitkan saraf ( urat saraf rosak ) dan ia juga termasuk dalam kumpulan besar kompilasi neuropati diabetes.

Bila usia mencecah tiga series ni, macam-macam lah sakit yang mula muncul. Macam kebas ni pun zaza sendiri tak pasti punca bermula dari mana. Mungkin faktor pemakanan? Sebab zaza kerap sangat ambil makanan dan minuman bergula. Boleh kata setiap hari.

Sebab tu sekarang ni zaza pun tengah usaha nak kawal pemakanan. Tapi kadang tu terbabas juga makan macam-macam benda yang manis.

Disebabkan masalah yang zaza hadapi sekarang ni jugalah, zaza ada cuba pakai Garci Pro Gel.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

CONTINUE READING
Zaza Iman
6 Comments

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee


Assalamualaikum,  Alhamdulillah pejam celik sudah pertengahan ramadan dah kita. Raya pun dah hampir berkunjung tiba. Cuma tahun ni ramai bersedih sebab masih tak berpeluang untuk pulang beraya dekat kampung memandangkan keadaan negara kita yang masih dilanda wabak covid -19. 

Jomlah kita berdoa sama-sama semoga wabak ini berakhir dengan cepat dan semoga tahun hadapan kita dapat menyambut ramadan dan syawal seperti tahun-tahun sebelumnya. 

Tentu masih ingat zaman dulu kala, rajin diantara kita yang membalas kiriman kad raya yang diberi rakan dan orang tersayangkan. Nostalgia sungguh. Biasa kad raya yang dikirim tu pula ambil masa 7 hari hingga 2 minggu nak sampai. Sampai sekarang pun zaza masih simpan kad raya yang diberi rakan masa tahun 2018. Itu je la kenangan yang ada. 

Btw, sekarang ni lebih mudah bila wujudnya Kad Raya Digital. Lagi pantas dan paling best, orang lain pun boleh membalas ucapan kita tu. Dan ada muzik raya autoplay ( ada setengah peranti tak dapat autoplay, jadi korang boleh klik icon lagu untuk dengar )

Macam mana ia berfungsi? Kat mana nak tempah dan beli Kad Raya Digital ni?

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
CONTINUE READING
Zaza Iman
9 Comments

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata


Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata. Akhir-akhir ni zaza kerap lesu dan cepat penat. Semuanya atas sebab bila zaza hadap buat kerja di waktu malam sampai 3-4 pagi..sudahnya bila masuk je pukul 10 pagi ke siang hari, mulalah lesu dan mengantuk gila.

Disebabkan benda ni berlarutan beberapa minggu, sekarang zaza dah cuba ubah tabiat tu. Alhamdulillah, bila siang je dah tak mengantuk sangat. Selain dari ubah tabiat tu, zaza ada juga cuba amalkan suplemen tambahan supaya badan zaza lebih cergas.

Suplemen yang zaza cuba adalah Ecolite Boostick Concentrated. Ecolite Boostick ni boleh membantu untuk memberikan tenaga pada badan yang keletihan, baik untuk mencantikkan kulit dan membantu melegakan keletihan mata. So sebab itulah zaza nak cuba sebab nak tengok keberkesanannya nanti.

Zaza baru je cuba beberapa hari. Walaupun baru cuba, zaza nak kongsilah dengan pembaca kebaikkan Ecolite Boostick ni. Lagi pun jenama Ecolite ni memang dipercayai sejak sekian lama.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments
kEATchen - Memartabatkan Nostalgia Sajian Culinary Champions di Era Digital

kEATchen - Memartabatkan Nostalgia Sajian Culinary Champions di Era Digital



KUALA LUMPUR, 19 April 2021 – Eatvolution Sdn Bhd mengumumkan pelancaran lunak kEATchen – konsep dapur awan (cloud kitchen) yang mengumpulkan makanan jalanan atau culinary champions yang ikonik kepada para penggemar makanan. Dengan menggabungkan konsep baharu bersama teknologi, Eatvolution melalui kEATchen merealisasikan keupayaan industri F&B tempatan untuk kekal relevan. Selain itu, kerjasama dengan kEATchen juga dapat membantu para peniaga makanan jalanan atau culinary champions sedia ada untuk melangkaui sempadan mereka ke pengguna yang kian lama mengidamkan makanan jalanan melalui aplikasi penghantaran makanan menggunakan telefon pintar.

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital

CONTINUE READING
Zaza Iman
8 Comments

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?


PRODUK MUSLIM HARGA YAHUDI? Biasa dengarkan tajuk begini? Segelintir yang tidak tahu hujung pangkal, akan mudah menjatuhkan hukum kepada peniaga Muslim hanya kerana perbezaan harga tanpa mengkaji di sebaliknya. Imej peniaga Muslim sering dihujani dengan negativiti.

Sama juga dengan topik minyak masak yang baru-baru ini mendapat perhatian ramai selepas diumumkan kenaikan harga disebabkan minyak sawit mentah (CPO) melebihi RM4,000 per tan metrik pada awal Mac lalu.

Berikutan kenaikan harga minyak, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Alexander Nanta Linggi berkata, hal ini telah menimbulkan rungutan masyarakat dan pasaran tempatan namun kenaikan harga minyak masak tidak bersubsidi bergantung kepada CPO dan harga pula ditentukan berdasarkan permintaan dan bekalan.

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?
CONTINUE READING
Zaza Iman
5 Comments

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan


Dah lama tak pergi bercuti sejak PKP, lepas tu pula berlaku banjir besar dekat tempat zaza. Tapi Kawasan area rumah zaza alhamdulillah selamat. Cuma ruang hadapan dalam rumah je masuk air sikit. Apa pun syukur sekarang ni dah boleh jalan-jalan walaupun hanya dalam negeri je kan.

Tapi sebelum PKP dulu, zaza nak throwback lah pengalaman zaza staycation dekat Hotel Grand Lexis Port Dickson. Alhamdulillah merasa lah staycation kat hotel ni dengan tajaan dari abang ipar zaza. Biasa kalau hujung tahun kakak, suami dan anak-anak dia akan bercuti. So zaza yang bujang dan adik yang belum kahwin ni memang dia akan bawa sekali.  Jimat duit kan..just bawa duit nak berbelanja je hehe.

Sebelum ke destinasi tu, kami singgah makan dekat Pantai Teluk Kemang untuk makan tengahari. Selepas tu dalam jam 2.15 petang barulah bergerak ke Grand Lexis Port Dickson.

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Sampai je hampir nak jam 3 petang. So tepatlah dengan waktu untuk check in pukul 3 petang tu. Kami tempah bilik Premium Pool Villa yang mana menyediakan private pool dalam bilik. Harga dalam satu malam tu dapatlah RM700+

Premium Pool Villa ini mempunyai 2 katil king dan ruang yang luas dan kemudahan yang ada pun memang sangat baik. Puaslah menginap kat sini. Ruang tidur pun syok je dan sangat selesa.

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 1 - Ruang tidur nampak mewah, luas dan cukup selesa

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 2 - Privite Pool dengan beberapa hiasan pokok dan ukiran dinding yang mengasyikkan.

Sampai-sampai je tak pergi mana dah, Siap solat je terus terjun dalam private pool dia tu. Seronok sangat dapat mandi kolam haha. Bagi zaza memang sesuai sangat untuk family atau korang yang nak suasana privasi terutama kalau nak mandi kolam. Maklumlah kalau kolam terbuka ni rasa macam malu juga kan nak mandi manda kalau ada orang ramai.

Kat sini zaza lepak dengan anak-anak buah. Sambil mandi tu dapatlah feeling-feeling sambil menikmati jus minuman. Selepas puas mandi tu, kami bersiap-siap nak keluar tengok pemandangan disekitar hotel.

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 3 - Sebelum mandi kolam, macam biasalah ambil gambar dulu hehe

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 4 - Kawasan hadapan bilik. Memang cantik. Sesuai juga untuk port ootd.

 

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 5 - Kawasan penginapan atas air

Antara kemudahan yang terdapat dalam Premium Pool Villa seperti bilik mandi yang luas dengan pancuran yang berasingan, penyaman udara, kipas syiling, dapur kecil, cerek elektrik, pengering rambut, kemudahan alat mandi, kopi dan teh percuma, servis bilik, internet wireless percuma, TV skin rata, telefon IDD, alatan seterika, dan peti simpanan keselamatan.

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 6 - Bahagian bilik mandi

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Photo 7- Bahagian dapur

Disebabkan masa datang sini, kami tak google dulu tempat-tempat yang ada disekitar Grand Lexis, Jadinya kami hanya berjalan dikawasan tempat penginapan je macam dekat hadapan bilik tu dengan area bilik atas air. Selebihnya lepak dekat bilik dan sambung mandi manda. Time malam keluar kejap tengok pemandangan lampu lip lap pada bangunan Grand Lexis Port Dickson ni. Lepas tu untuk dinner, kami pilih makan dekat luar.

 

Staycation Di Grand Lexis Port Dickson Dengan Privite Pool Yang Menyeronokkan

Pemandangan lampu bangunan yang bertukar warna..

Btw, gambar photo 1, photo 2, photo 5 dan photo 6 adalah dari website Grand Lexis. Lain-lain tu gambar zaza sendiri. Nak share banyak tak ada sebab gambar masa ni simpan dalam laptop. Laptop pula baru  rosak hari tu. Ada yang share dalam facebook pun gambar pecah-pecah tak jelas.

Oklah, itu je yang zaza boleh share pasal staycation zaza kat sini sebab stay pun satu malam je. Keesokannya kami tuju ke negeri lain pula.

Untuk korang yang terfikir nak datang ke Negeri Sembilan dan mencari hotel untuk menginap, boleh la booking dekat Hotel Grand Lexis Port Dickson ni. Tapi pastikan korang search la dulu tempat yang korang boleh jalan dalam kawasan ni..jangan jadi macam kami, dah balik dari bercuti barulah search balik..sekali tengok banyak tempat yang indah tak jejak.. menyesal betul haha.. next time boleh pergi lagi..memang berbaloi dan sangat menyeronokkan.

 


CONTINUE READING
Zaza Iman
4 Comments

 Sudio Nio Wireless Earphone Miliki Kualiti Bunyi Yang Baik

Sudio Nio Wireless Earphone Miliki Kualiti Bunyi Yang Baik


Sebelum ni zaza memang dh lama nak cari earphone untuk phone zaza. Tapi memandangkan zaza guna phone pixel, so zaza tak ada dongle untuk sambung pada earphone. Fikir punya fikir, zaza pun hold kan dulu nak beli earphone. Sampai lah hari tu zaza nampak ada rakan-rakan share pasal earphone wireless dari Sudio.

Bila zaza tengok tu kan..nice gilaaaa. Ada 3 jenis design iaitu ETT, TOLV dan terbaru NIO. Disebabkan zaza dah berkenan dan memerlukan earphone, zaza pun pilih design NIO ni sebab design paling latest dan versatile.

Sudio Nio Wireless Earphone Miliki Kualiti Bunyi Yang Baik

CONTINUE READING
Zaza Iman
4 Comments

Master : Filem Tamil Baru 2021 Thalapathy Vijay

Master : Filem Tamil Baru 2021 Thalapathy Vijay


Siapa peminat Thalapathy Vijay kat sini? Siapa hantu cerita Tamil mesti kenal kan aktor Vijay ni. Dari zaman dulu sampai sekarang setiap filem dia mesti tonton. Kali ini filem terbarunya bertajuk Master. Selain Thalapthu Vijay, seorang lagi aktor tersohor yang membintangi filem ini ialah Vijay Sethupathi. Walaupun tersohor, zaza kurang kenal sebenarnya dengan Vijay Sethupathi ni..

Zaza memang peminat cerita Tamil tapi kurang tahu dengan nama. Just kenal rupa je.. Dalam filem ini,Thalapathy Vijay mememang watak sebagai JD dan  Vijay Sethupathi sebagai Bhavani.

Masa mula-mula tengok memang kelakar dan bila dah mula part sedih tu..memang sedih sungguh. Serius korang kena tengok cerita ni.

Master : Filem Tamil Baru 2021 Thalapathy Vijay

Sinopsis

JD, seorang professor sebuah kolej. Dia seorang kaki minum dan suatu hari berlaku insiden yang menimbulkan konflik antara pelajar sehingga dia dituduh sebagai penyebab lalu dipecat. JD kemudian bekerja sebagai pengajar dirumah anak yatim dan menyedari bahawa anak-anak disitu terlibat dengan dadah. Vijay membuat keputusan untuk menyiasat perkara tersebut dan mencari siapa dalangnya.

***

CONTINUE READING
Zaza Iman
2 Comments

Serangga Kamitetep : Beracun Yang Melekat Pada Dinding Boleh Rosakkan Fabrik

Serangga Kamitetep : Beracun Yang Melekat Pada Dinding Boleh Rosakkan Fabrik



Siapa pernah lihat serangga kecil ini? Sebenarnya inilah pengalaman zaza lihat serangga kecil ini. Selepas banjir dan musim hujan hari tu, baru zaza menyedari akan serangga ini yang melekat kat dinding bilik. Tapi masa tu zaza hanya nampak dalam seekor dua je dan masa tu pun zaza fikir ia just binatang biasa yang suka terbang-terbang tu..

Serangga Kamitetep : Beracun Yang Melekat Pada Dinding Boleh Rosakkan Fabrik
Serangga Kamitetep yang melekat di dinding bilik

Tapi beberapa hari selepas itu, zaza ternampak pula serangga kamitetep ni dekat beberapa sudut. Tapi nasib baik zaza tak pegang. Terus zaza ambil gambar serangga tu untuk mengenal pasti serangga apakah ia.


CONTINUE READING
Zaza Iman
1 Comments

Magicopper Mask & KKNEKKI Berkualiti Tinggi Dari Korea

Magicopper Mask & KKNEKKI Berkualiti Tinggi Dari Korea



Magicopper Mask & KKNEKKI Berkualiti Tinggi Dari Korea


Hi, 

Sekarang ini kita skali lagi sedang berada dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan ( PKP ) di seluruh Malaysia. Diharap semuanya baik-baik sahaja dan ikuti setiap SOP yang telah digariskan. Jangan lupa setiap kali hendak keluar, pakai pelitup muka dan sentiasa membersihkan tangan.

Pemilihan pelitup muka/mask yang berkualiti pun penting juga. Jadi kali ini zaza nak kenalkan mask yang zaza pakai ini adalah MAGICOPPER MASK & KKNEKKI dari brand MAGICOPPER.MY.

Mask Magicopper ini diperbuat dari Korea dan menggunakan material yang berkualiti tinggi dan lembut.

Dalam kotak Magicopper Mask ini didatangkan dengan 2 mask, 1 Pouch Beg untuk simpan mask dan 1 Strap.

Mask, Pouch dan Strap antimikrobial yang boleh dicuci.

CONTINUE READING
Zaza Iman
2 Comments

Jebat Produk Minuman Tenaga Untuk Lelaki Dari Jamu Tun Teja

Jebat Produk Minuman Tenaga Untuk Lelaki Dari Jamu Tun Teja



Bukan sahaja wanita, orang lelaki pun perlu menjaga penampilan diri luar dan dalam. Selain dari penggunaan skincare untuk luaran, pengambilan produk minuman untuk dalaman juga perlu agar badan lebih sihat, kuat dan bertenaga.

Baru-baru ini satu lagi produk baru iaitu JEBAT telah diperkenalkan. Ia merupakan salah satu produk minuman khas untuk lelaki dari Jamu Tun Teja. Rasanya ramai yang dah familir dengan jenama  Jamu Tun Teja ni kan?

Jebat Produk Minuman Tenaga Untuk Lelaki Dari Jamu Tun Teja

Jamu Tun Teja telah memulakan operasi pada tahun 2017. Jamu Tun Teja ini dikenali sebagai Produk berasaskan Herba Terbaik di Malaysia dan terletak di Bukit Mertajam, Pulau Pinang.  Ia telah diasaskan oleh Hazira Azihan bt. Abd Wahab dan Syukri Hassan selaku Presiden Jamu Tun Teja.

CONTINUE READING
Zaza Iman
8 Comments

Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam by Hilal Asyraf

Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam by Hilal Asyraf


 


Walaupun Kegelapan Menyelubungi Dunia,
Cahaya Ilahi Akan Tetap Terus Menyala 

Assalamualaikum dan hi..apa khabar. Semoga semuanya sihat-sihat selalu. Memang dari zaman remaja lagi zaza suka baca buku dan kali ini zaza memilih buku dari Hilal Asyraf.

Sebelum ni zaza banyak follow Hilal Asyraf dekat facebook beliau dan website Langitilahi. Ingat dulu zaman-zaman sekitar 2012 boleh dikatakan setiap hari zaza akan lawat website langitilahi untuk baca perkongsian cerita darinya dan penulis lain. Gaya penulisan beliau tu yang best. Tentang kehidupan, tentang Islam..

Zaza tahu beliau ada keluarkan buku tapi masa tu belum tergerak hati nak beli..sehinggalah suatu hari tu beliau ada open untuk baca karyanya secara percuma..dan time tu la tertarik nak baca karya bertajuk Takdir. Tapi masa tu dapat baca sekerat je bila beliau close balik karya percuma tu gara-gara ada orang salah guna.

So disebabkan macam excited gila bila baca Takdir tu..terus la zaza cari..tapiiiiii...yang zaza dapatkan adalah Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam versi lama..versi baru lain sikit..tapi tak apalah..lama pun lama lah..tetap jalan cerita yang sangat best.

Takdir 1 : Cahaya Yang Tidak Terpadam by Hilal Asyraf

CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments
Tempat Makan Western Food Di Restoran DMukmin Temerloh Pahang

Tempat Makan Western Food Di Restoran DMukmin Temerloh Pahang




Assalamualaikum dan hi..

Biasa kalau ke Temerloh memang tak lari dengan menu masakan paling popular iaitu ikan patin tempoyak kan. Tapi sekali sekala memang teringin juga nak makan hidangan lain seperti western food. Jadi zaza ada jumpa port baru untuk korang yang teringin sangat nak makan western food ni iaitu dekat Restoran DMukmin, Temerloh Pahang.

Tempat Makan Western Food Di Restoran DMukmin Temerloh Pahang

Kalau sebelum ni disebut Restoran Terapung tapi disebabkan telah berpindah lokasi baru, jadi sekarang disebut Restoran DMukmin.

CONTINUE READING
Zaza Iman
7 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)