Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee


Assalamualaikum,  Alhamdulillah pejam celik sudah pertengahan ramadan dah kita. Raya pun dah hampir berkunjung tiba. Cuma tahun ni ramai bersedih sebab masih tak berpeluang untuk pulang beraya dekat kampung memandangkan keadaan negara kita yang masih dilanda wabak covid -19. 

Jomlah kita berdoa sama-sama semoga wabak ini berakhir dengan cepat dan semoga tahun hadapan kita dapat menyambut ramadan dan syawal seperti tahun-tahun sebelumnya. 

Tentu masih ingat zaman dulu kala, rajin diantara kita yang membalas kiriman kad raya yang diberi rakan dan orang tersayangkan. Nostalgia sungguh. Biasa kad raya yang dikirim tu pula ambil masa 7 hari hingga 2 minggu nak sampai. Sampai sekarang pun zaza masih simpan kad raya yang diberi rakan masa tahun 2018. Itu je la kenangan yang ada. 

Btw, sekarang ni lebih mudah bila wujudnya Kad Raya Digital. Lagi pantas dan paling best, orang lain pun boleh membalas ucapan kita tu. Dan ada muzik raya autoplay ( ada setengah peranti tak dapat autoplay, jadi korang boleh klik icon lagu untuk dengar )

Macam mana ia berfungsi? Kat mana nak tempah dan beli Kad Raya Digital ni?

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Sebenarnya Kad Raya Digital ni hasil dari team Envitee. Sangat menarik dan zaza sendiri dah cuba menggunakan platform ini. Jadi zaza nak share cara untuk korang beli dan guna.

Harga Kad Raya Digital ni pun cuma RM19 je. Memang murah kan? 

Langkah 1 : Buka dan daftar dekat https://raya.envitee.com/
Langkah 2 : Log in dan korang akan di bawa ke bahagian utama Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian utama dan ada 100 lebih design kad yang menarik

Langkah 3 : Pilih design kad raya kegemaran dan buat pembelian. Selepas pembelian, korang ada berjumpa bahagian edit " Card Setting". Masukkan url contohnya nama " zazaraya2021"  dan klik "Save and Go To Card Info "

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Pilih design dan buat pembayaran

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian Card Setting

** jangan tick lagi Go To Live tu sebab ini korang kena tick selepas siap design kad digital korang tu**

Langkah 4 : Design Kad Raya Digital korang tu dengan masukkan info-info yang diperlukan.

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Masukkan ucapan raya dan pilih lagu raya kegemaran dekat Playlist

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Upload Design Custome Here tu korang boleh masukkan gambar sendiri. Saiz untuk ini 1 : 1

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee
Bahagian Bottom Navigation, masukkan nama dan no telefon. Selepas tu klik Comfirm


Langkah 5 : Selesai isi, Klik " Comfirm" dan selepas tu barulah korang kena tick " Go To Live"
 
** Untuk tick Go To Live, korang pergi ke My Account dan akan terpapar bahagian seperti di bawah ini ( Copy, Edit, My Raya Wishes ). Klik " Edit dan Tcik Go To Live "


Selesai.

So korang boleh Copy Link dan Copy Text dan kirimkan ke rakan-rakan. Contoh macam zaza buat ni..

Hi, saya zaza iman.

Ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.
Ingatan tulus ikhlas saya dan keluarga buat semua rakan-rakan dan saudara mara.
Maaf tak dapat balik raya atau ziarah menziarah..

Sedikit pantun buat semua..

Tangan dihulur maaf dipohon,
Tanda ikhlas mensucikan diri,
Salah dan silap harap diampun,
Semoga berbahagia di Aidilfitri.

Sila klik link ini untuk buka kad raya digital.



Paparan Link Kad Raya Digital korang tu akan terpapar seperti ini

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Korang scroll je dekat link raya zaza tu. Macam zaza cakap tadi, ada muzik raya autoplay ( ada setengah peranti tak dapat autoplay, jadi korang boleh klik icon lagu untuk dengar )

Kalau guna pc/laptop memang lagu akan autoplay


Untuk rakan-rakan membalas ucapan tersebut, just klik Ikon Pink tu.  Masukkan nama dan ucapan dan Submit


Antara ucapan balas dari rakan-rakan zaza..terima kasih korang..

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee

Kirim Kad Raya Secara Digital, Lebih Pantas, Mudah dan Murah dengan Envitee


Pada rakan lain jika sudi boleh tinggalkan ucapan korang dekat zaza okay..


Terima Kasih dan zaza amat menghargainya :)



Korang juga boleh rujuk Youtube ( Full Tutorial ) cara-cara menggunakannya di :





CONTINUE READING
Zaza Iman
9 Comments

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata


Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata. Akhir-akhir ni zaza kerap lesu dan cepat penat. Semuanya atas sebab bila zaza hadap buat kerja di waktu malam sampai 3-4 pagi..sudahnya bila masuk je pukul 10 pagi ke siang hari, mulalah lesu dan mengantuk gila.

Disebabkan benda ni berlarutan beberapa minggu, sekarang zaza dah cuba ubah tabiat tu. Alhamdulillah, bila siang je dah tak mengantuk sangat. Selain dari ubah tabiat tu, zaza ada juga cuba amalkan suplemen tambahan supaya badan zaza lebih cergas.

Suplemen yang zaza cuba adalah Ecolite Boostick Concentrated. Ecolite Boostick ni boleh membantu untuk memberikan tenaga pada badan yang keletihan, baik untuk mencantikkan kulit dan membantu melegakan keletihan mata. So sebab itulah zaza nak cuba sebab nak tengok keberkesanannya nanti.

Zaza baru je cuba beberapa hari. Walaupun baru cuba, zaza nak kongsilah dengan pembaca kebaikkan Ecolite Boostick ni. Lagi pun jenama Ecolite ni memang dipercayai sejak sekian lama.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick ni mempunyai 3 jenis rasa iaitu:

1. Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear ( baik untuk kecantikan kulit )
2. Ecolite Boostick Concentrated Red dates and Date Palm ( baik untuk kecantikan kulit )
3. Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum ( baik untuk kesihatan mata )

1. Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear 

Dihasilkan dari pati pekat buah pear dan sarang burung. Selain itu ia turut mengandungi beberapa bahan lain seperti  Lily Bulb, Tuckahoe, Monk Fruit, Kudzu Root, Ophiopogon Tuber, Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Ecolite Boostick Concentrated Bird’s Nest and Pear ni baik untuk kecantikan kulit. Terdapat kandungan air, serat dan nutiren yang tinggi pada buah pear. Digabungkan pula dengan asid sialic sarang burung yang dapat membantu memperbaharui sel kulit sekaligus memberikan khasiat tambahan.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Selain itu, ia juga dapat mencegah sembelit dan sistem pencernaan. Elok sangat lah untuk zaza makan sebab zaza memang ada masalah sembelit. Bila datang je masalah tu, boleh 1-2 jam jugalah duduk dalam tandas. Teringat pengalaman zaza dulu selama 3 jam dalam tandas awam gara-gara sembelit yang teruk. 

Rasanya memang sedap sangat. Pada yang gemar tidur lewat malam, sesuai lah untuk ambil Ecolite jenis ini.

2. Ecolite Boostick Concentrated Red Dates and Date Palm

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Red Dates and Date Palm

Umum mengetahui yang buah kurma mempunyai banyak khasiatnya. Ia sering digunakan dalam produk kecantikan dan kesihatan. Dengan campuran buah kurma dan kurma merah yang kaya dengan kandungan zat besi dan Vitamin A, Vitamin C, iron, Cellulose,  dan riboflavin, ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah kurang darah, meningkatkan fungsi hematopoietik, mencantikkan kulit, menyuburkan rambut dan melegakan sembelit.

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

Bahan lain yang terdapat dalam Ecolite Boostick Red Dates and Date Palm ini seperti Brown Sugar, Linden Honey, Galacto-oligosaccharide Syrup (GOS).

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata

3. Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum

Ecolite Boostick Beri Tenaga Untuk Badan, Cantikkan Kulit dan Legakan Keletihan Mata
Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum

Kebiasaannya zaza selalu buat dan menyiapkan kerja-kerja design pada waktu malam. Jadinya bila menghadap pc terlalu lama, mata memang boleh jadi kering dan cepat je rasa letih. Oleh itu, untuk mengurangkan dan mengatasi masalah tu, zaza cuba ambil Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry and white chrysanthemum pula.


Wolfberry merupakan buah goji yang sememangnya diketahui banyak digunakan dalam produk kesihatan.  

Selain Wolfberry, bahan lain yang terdapat dalam perisa ini adalah White Chrysantemum ( bunga kekwa ) dan buah Delima. Ia mengandungi banyak nutrien yang bermanfaat dan baik dalam membantu melegakan keletihan mata, mencegah katarak, masalah rabun, melindungi dari cahaya biru, dan bertindak sebagai anti-pengoksidaan.

Info lain mengenai Ecolite Boostick

Ecolite Boostick dihasilkan mengunaakan bahan semulajadi yang berkualiti tinggi dengan menggunakan teknologi terkini. Setiap produk dipilih dari bahan semulajadi kelas pertama yang memenuhi spesifikasi makanan dan menggunakan pengeluaran aseptik dan teknologi pengenap aseptik.

Proses pengeluaran berlangsung lebih dari 24 jam, merangkumi pengekstrakan, penumpuan, penyediaan pes (pes penapisan madu) hingga pengumpulan pes. Setiap langkah diperiksa dengan teliti untuk memastikan kebersihan dan kualiti nya terjamin.

Halal dan Selamat

Produk Ecolite Boostick ini semestinya HALAL ( disahkan oleh JAKIM ) dan SELAMAT untuk dimakan. Ia juga telah lulus ujian standard makanan HACCP yang ketat.

Cara Pengambilan

Ambil 2 sachet sehari. Macam zaza nak jimat ambil satu sachet je sehari. Hanya koyak dan makan terus atau boleh juga campurkan dengan air suam. 

Untuk menyimpan pula, seeloknnya disimpan di tempat yang sejuk dan kering. Setiap sachet didatangkan dengan saiz 12g.

Harga dan cara Pembelian

Harga bagi sekotak Ecolite Boostick ini cuma RM38.80 ( ada 10 sachet ). So, kalau korang teringin nak cuba produk ni bolehlah beli dekat farmasi berdekatan seperti Guardian, Big Pharmacy dan Health Lane Family Pharmacy.

Atau pembelian online di Shopee Ecolite Malaysia . Untuk info lanjut boleh layari :










CONTINUE READING
Zaza Iman
11 Comments
kEATchen - Memartabatkan Nostalgia Sajian Culinary Champions di Era Digital

kEATchen - Memartabatkan Nostalgia Sajian Culinary Champions di Era Digital



KUALA LUMPUR, 19 April 2021 – Eatvolution Sdn Bhd mengumumkan pelancaran lunak kEATchen – konsep dapur awan (cloud kitchen) yang mengumpulkan makanan jalanan atau culinary champions yang ikonik kepada para penggemar makanan. Dengan menggabungkan konsep baharu bersama teknologi, Eatvolution melalui kEATchen merealisasikan keupayaan industri F&B tempatan untuk kekal relevan. Selain itu, kerjasama dengan kEATchen juga dapat membantu para peniaga makanan jalanan atau culinary champions sedia ada untuk melangkaui sempadan mereka ke pengguna yang kian lama mengidamkan makanan jalanan melalui aplikasi penghantaran makanan menggunakan telefon pintar.

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital


Makanan adalah cara yang terbaik untuk mengenali sesebuah budaya dan ianya memberi nostalgia tertentu dengan cara dan rasa yang berbeza. Menyedari itu, kEATchen bercita-cita untuk mendigitalkan dan memartabatkan perniagaan culinary champions tanpa mengganggu warisan dan kisah mereka. Berbeza dengan pengusaha makanan jauh lebih besar, rata-rata peniaga makanan jalanan menjalankan perniagaan mereka secara kecil.

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital


kEATchen berbeza dari platform dapur awan (cloud kitchen) lain di pasaran ketika ini, selain menyediakan culinary champions peluang untuk meluaskan perniagaan mereka kepada pengguna serta kemudahan dapur berteknologi tinggi untuk mereka beroperasi, kEATchen membantu culinary champions dari segala aspek perniagaan F&B dan menjadikan mereka operator yang sesuai dengan zaman kini. Antara bimbingan yang akan diberikan adalah kempen pemasaran, portal & sokongan teknologi dalam talian, pengurusan penjualan, iklan & promosi, pematuhan lesen, pembungkusan, dan pengurusan pesanan.

Untuk memudahkan penapakan culinary champions di era digital, kEATchen dengan teknologi dan sokongan yang menyeluruh merancang untuk beroperasi di kawasan yang mempunyai permintaan tinggi dan bantu para pengusaha makanan dalam merancang menu yang enak berdasarkan data yang dikumpulkan dari kawasan yang disasarkan. Berbanding dengan cara konvensional yang kompleks.

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital

Cawangan pertama kEATchen telah dibuka di Ara Damansara selang beberapa hari bermulanya Ramadan. Pembukaan pertama ini akan menyajikan makanan yang halal, sesuai untuk juadah berbuka puasa dan penghantaran makanan akan meliputi jarak 30km. Selain itu, kEATchen juga akan membuat promosi sempena pembukaan cawangan yang pertama. Pengguna boleh memesan makanan pilihan mereka seawal jam 3 petang dan akan dihantar tepat waktunya untuk berbuka puasa.

kEATchen - Memartabatkan Nostalgia Sajian Culinary Champions di Era Digital
Nasi Tiga Budak Gemok Ayam Biasa + Telur

Untuk maklumat lanjut mengenai kEATchen dan Eatvolution, sila layari www.keatchen.my, serta lama Instagram @keatchen.my dan Facebook www.facebook.com/keatchen.my. kEATchen akan didapati melalui aplikasi mudah alih penghantaran makanan.

kEATchen - Memartabatkan nostalgia sajian culinary champions di era digital
Martin Kim, Ketua Pegawai Eksekutif, Eatvolution Sdn Bhd

Idea untuk kEATchen berasal daripada empat orang sahabat dari latar belakang yang berbeza tetapi mempunyai minat yang sama iaitu, makanan. Kami percaya cara terbaik untuk mengenali sesebuah budaya bermula dengan makanan tempatan dan kEATchen oleh Eatvolution diasaskan dengan objektif untuk membantu melestarikan warisan makanan dan memperkasakan para peniaga dengan konsep perniagaan yang terkini. Kami ingin menjadi pendorong kepada peniaga makanan yang kecil ini untuk bersaing maju dengan rangkaian makanan yang lain. Kami akan membantu mereka dengan menggunakan kemudahan premis yang kami sediakan serta membuka peluang untuk mereka berada di pasaran digital.

Cawangan pertama kami di Ara Damansara akan mula beroperasi pada bulan April 2021 di bulan Ramadan dan sehingga kini, untuk fasa pertama kami akan memulakan operasi bersama 5 culinary champions. Oleh kerana ruang yang terhad, kami hanya akan mencari 6 lagi peniaga makanan jalanan yang ikonik untuk menyertai kami dan mengembangkan perniagaan mereka.

kEATchen juga merancang untuk berkembang ke lokasi lain dalam tempoh 6 bulan dan secara aktif mencari culinary champions tempatan untuk menjadi sebahagian daripada evolusi baharu perniagaan makanan ini. Oleh itu, kami ingin menjemput semua culinary champions untuk berkolaborasi dengan kami dan memperluaskan operasi mereka melalui kEATchen.



CONTINUE READING
Zaza Iman
8 Comments

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?


PRODUK MUSLIM HARGA YAHUDI? Biasa dengarkan tajuk begini? Segelintir yang tidak tahu hujung pangkal, akan mudah menjatuhkan hukum kepada peniaga Muslim hanya kerana perbezaan harga tanpa mengkaji di sebaliknya. Imej peniaga Muslim sering dihujani dengan negativiti.

Sama juga dengan topik minyak masak yang baru-baru ini mendapat perhatian ramai selepas diumumkan kenaikan harga disebabkan minyak sawit mentah (CPO) melebihi RM4,000 per tan metrik pada awal Mac lalu.

Berikutan kenaikan harga minyak, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Alexander Nanta Linggi berkata, hal ini telah menimbulkan rungutan masyarakat dan pasaran tempatan namun kenaikan harga minyak masak tidak bersubsidi bergantung kepada CPO dan harga pula ditentukan berdasarkan permintaan dan bekalan.

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?
 
Kenaikan harga minyak masak ini turut memberi tekanan kepada syarikat pengeluar minyak masak termasuk Minyak Masak Kijang Gold. Produk minyak masak keluaran Purity International Sdn Bhd iaitu syarikat 100% Bumiputera Muslim turut mendapat tempias apabila dilabel sebagai ‘harga Yahudi’ hanya kerana sedikit perbezaan harga.

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?
Pengasas Kijang Gold, Puan Hajah Nor Sabimi Mohamed Aluwi 

Pengasas Kijang Gold, Puan Hajah Nor Sabimi Mohamed Aluwi berkata, kecaman yang dihebahkan itu tidak benar sama sekali kerana rata-rata pengguna setia produk mereka menganggap harga minyak masak jenama itu sangat berpatutan selaras dengan kualiti.

“Walhal jika dibandingkan jenama lain yang menggunakan sama kualiti, biasanya harga minyak mereka sebenarnya lebih tinggi tetapi mungkin segelintir pengguna boleh menerimanya kerana jenama mereka sudah lama bertapak di pasaran.

“Pemilihan minyak masak perlu dititikberatkan oleh pengguna bukan sahaja daripada faktor harga, malah pemilihan siapa pengeluarnya, kualiti dan jenis minyak yang digunakan. Penting kerana ia bukan sahaja mendatangkan risiko kepada kesihatan, namun kesucian dan kebersihan sesuatu produk juga perlu diambilkira,” katanya.

Wanita tegas yang juga CFO kepada Purity International ini amat menyarankan agar pengguna memilih produk minyak masak yang sememangnya diyakini keluaran 100% Muslim serta tidak membiarkan diri mereka terjerumus dalam lembah syubhah hanya untuk mendapatkan harga yang murah.

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?
Ketua Pegawai Eksekutif Purity International, Haji Mohd Zaidi Ismail 

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Purity International, Haji Mohd Zaidi Ismail turut menyatakan simpati kepada ramai pengguna minyak masak kerana mereka dikelirukan dengan ‘jenama berbaur Muslim’ di pasaran sedangkan pengeluarnya belum tentu Muslim.

“Banyak juga pengeluar minyak masak menggunakan nama dan mengetengahkan ciri-ciri ‘Islamik’ serta menjual pada harga lebih murah untuk mengumpan sesetengah pengguna Muslim,” kata Mohd Zaidi.

Jenis minyak masak juga katanya, salah satu aspek yang mempengaruhi harga barangan keperluan itu sendiri. Minyak masak di pasaran tempatan mempunyai 3 jenis minyak yang berbeza iaitu CP10, CP8 dan CP6. Kebanyakan minyak peket atau lebih dikenali sebagai minyak subsidi, menggunakan CP8 atau CP10 kerana gred yang lebih rendah serta murah.

Segelintir pengeluar yang mementingkan keuntungan akan mencampurkan minyak masak kitar semula dan diletakkan peluntur serta pewarna tiruan yang sememangnya boleh ‘membunuh dalam diam’.

Apakah Produk Muslim Benar-Benar Muslim?

Bagaimanapun produk keluaran Kijang Gold menggunakan minyak yang berkualiti premium iaitu CP6 super olein yang baik untuk kesihatan. Penggunaan minyak masak CP6 atau minyak sawit merah bukan sahaja mengandungi asid lemak dan mikronutrien penting seperti karotenoid (termasuk pro-vitamin A), vitamin E dan fitosterol, malah dapat mengawal penyakit jantung, katarak, rabun malam, kanser mulut, paru-paru, kulit, hati dan perut.

Disebabkan itu, pihak Kijang Gold sangat menekankan bahawa minyak masak keluaran mereka sangat bagus dan dijamin suci, halal serta berkhasiat.

Jenama Kijang Gold mula bertapak di dalam pasaran tempatan pada akhir tahun 2019 dan mula melonjak naik apabila produk mereka mula memasuki pasaran luar termasuk Kemboja, Myanmar, Maldives, Afrika dan Filipina.


Untuk mendapat maklumat terperinci tentang minyak masak Kijang Gold, sila layari Facebook Minyak Masak Kijang Gold, Instagram @kijanggold_official dan Twitter @kijanggold.


CONTINUE READING
Zaza Iman
5 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)