Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My



Assalamualaikum dan hi semua..Apa khabar. Diharap semuanya sihat dan ceria selalu. Zaza memang suka membeli handbag cuma kebanyakan koleksi beg zaza jenis kecil saiznya, jadi boleh muat beberapa barang je. Pernah sekali tu zaza beli satu handbag ni secara online..zaza ingat besar rupanya kecil..muat-muat masuk wallet je..itu lah silap tak tengok saiz..terpengaruh tengok gambar macam besar kan..hehe

Memang sebelum ni zaza ada servey nak beli handbag lain yang besar yang boleh muatkan dslr zaza dengan beberapa barangan lain tapi bila servey tak banyak yang berkenan dan kebanyakan kualiti macam tak sama dengan gambar. Sebab sebelum beli zaza memang suka baca review-review sesuatu barang tu dari pembeli lain.

Tapi kan..jujur zaza cakap yang zaza berpuas hati sangat dengan handbag dari jenama Neufa ni..Sebelum ni Neufa telah memperkenalkan koleksi handbag The Orked, dan untuk koleksi tahun 2020 ni, Neufa melancarkan handbag baru Edisi Neufa Serena.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

NEUFA

Neufa merupakan sebuah jenama handbag di Malaysia dan menjual koleksi handbagnya secara atas talian. Neufa menyediakan handbag buat wanita dengan kualiti yang bermutu tinggi dan harga jualan yang mampu untuk dimiliki.

Buat masa ini hanya ada dua edisi yang terdapat di website iaitu The Orked dan Serena. 

EDISI NEUFA SERENA

Bagi tahun 2020 ini, Neufa memperkenalkan handbag edisi Neufa Serena dengan tiga pilhan warna iaitu Serena Garnet, Serena Pine Green dan Serena Black.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Warna Serena Pine Green menjadi kesukaan zaza kerana zaza memang gemarkan warna hijau. Apa yang membuatkan zaza suka sangat handbag edisi ini kerana material dan saiznya yang besar.

MATERIAL BERKUALITI DAN TEBAL

Serena adalah handbag dari versi The Orked yang diperbaharui. Handbeg Serena menggunakan material kulit yang lebih baik dan tebal. Ia diperbuat dari Nylon berkualiti tinggi. Handle atau pemegang beg tu pula diperbuat dari 100% genuine cow leather ( kulit lembu )

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

SAIZ YANG BESAR DAN LUAS

Apa yang zaza suka adalah saiznya yang luas dan besar. Jadi banyak barang yang zaza boleh letak dalam handbag ni. Tak perlu lagi zaza nak bawa dua tiga beg untuk letak barang lain. Biasanya kalau berjalan jauh mesti kita akan bawa sekurangnya dua beg untuk letak kain telekung kan..so handbag ni muat untuk letak telekung, wallet dan beberapa barangan kecil lain.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

HANDBAG DENGAN TAG NAMA SENDIRI

Apa yang eksklusif dan istimewanya handbag Serena ini adalah kerana didatangkan dengan tag nama sendiri. Kiranya kita boleh letak nama kita pada handbag ini. Letak nama ni percuma tau..memang tak ada cas tersembunyi.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

BOLEH JADIKAN SLING BAG

Handbag Serena juga dilengkapi dengan tali panjang. Boleh la bergaya dengan cara silang. Talinya juga tebal dan lebar. Boleh adjust panjangnya.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

KOS PENGHANTARAN PERCUMA 

Kos penghantaran ditanggung sepenuhnya oleh Neufa. Ia adalah PERCUMA, tanpa caj tersembunyi, selagi kita berada di Malaysia.
Handbag ini juga diletakkan di dalam kotak istimewa yang tebal. Jadi ia selamat dari rosak semasa dalam proses penghantaran. Ada warranty 180 hari.

Penghantaran biasanya akan mengambil masa 4-6 hari bekerja untuk pemprosesan. Dalam kebanyakan kes, bungkusan akan diterima kepada pelanggan sebelum 6 hari.

Handbag Baru Edisi Neufa Serena Dari Neufa.My

Zaza memang berpuas hati dengan handbag dari Neufa ni..nak beli dan jadikan hadiah untuk tersayang atau teman-teman pun okay juga.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan handbag Edisi Neufa Serena ni, boleh la buat tempahan segera. Harganya cuma RM229 sahaja.

Pembelian terus melalui :

Website : https://neufa.my/

#neufa #neufamy #neufaserena




Baca lagi »
Zaza Iman
11 Comments

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu



Sesekali basahkan tekak dengan minuman dari Coolblog pun syok juga kan. Lagi pula sekarang ni cuaca memang panas betul..cepatlah terasa dahaganya.

Tahu tak yang baru-baru ni kan Coolblog telah memperkenalkan minuman perisa baru tau. Kali ni berasaskan buah Strawberry. Tentu ramai yang suka kan dengan perisa baru ni. Korang kena cuba tau!

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Minuman siri baru ini diberi nama Cheesy Pinky Berry dengan tiga jenis perisa iaitu Cheesy Pinky Berry Strawberry Milk, Cheesy Pinky Berry Strawberry Cheese dan Cheesy Pinky Berry Strawberry Oreo.

Minuman ini jual dengan harga RM8.80 untuk saiz 700ml.

Coolblog Perkenal Cheesy Pinky Berry Melalui Radio SURIA FM

Minuman siri ini telah diperkenalkan secara rasmi oleh Pengurus Pemasaran dan Pembangunan Perniagaan, Coolblog Cik Win Zakaria menerusi radio SURIA FM. Ini merupakan pertama kali Coolblog mempromosikan produk minumannya di stesen radio dengan kehadiran barisan utama penyampai radio SURIA FM seperti Issey, Fizi, Tyzo, Rara dan Suraya. Kemunculan pelakon yang popular dengan watak Lailer didalam drama bersiri ‘Kampung People’ iaitu Riena Diana semasa majlis pelancaran turut menambahkan lagi hangatnya aura merah jambu yang dibawakan oleh Coolblog.

Dengan pelancaran minuman ini juga menandakan ia merupakan kempen pertama oleh Coolblog bagi tahun 2020.

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Dengan taktik komunikasi – Let Coolblog Pink Your World, mesej utama kempen Cheesy Pinky Berry ini adalah untuk memberitahu umum bahawa Coolblog kini tampil dengan aura dan semangat merah jambu yang penuh semangat yang membara. Keenakkan rasa strawberi premium yang diadun bersama susu segar, cheese dan oreo juga turut disertakan dengan butiran jeli berbentuk hati pasti menambat tunas rasa setiap pelanggan setia dan penggemar minuman smoothies. Cheesy Pinky Berry dijual pada harga RM8.80 bagi saiz 700ml dan boleh didapati di kesemua 300 cawangan Coolblog seluruh Malaysia.

Muzik Video Cheesy Pinky Berry

Bagi menyemarakkan kan lagi dunia merah jambu bagi peminat setia Coolblog dan juga penggemar minuman smoothies, Coolblog telah melancarkan muzik video Cheesy Pinky Berry yang dibintangi oleh Riena Diana. Berlatarkan muzik jingle yang comel dan berunsur Korea, muzik video Cheesy Pinky Berry boleh di saksikan di laman sosial rasmi Instagram dan Facebook Coolblog Malaysia. Versi boleh muat turun akan dilancarkan tidak lama lagi dan peminat Coolblog boleh memuat turun muzik video Cheesy Pinky Berry ke dalam peranti mereka.

Cabaran Tarian TikTok Cheesy Pinky Berry

Sempena kempen Cheesy Pinky Berry ini, CoolBlog menganjurkan cabaran tarian melalui aplikasi TikTok yang diberi nama #CPBDanceChallenge. Untuk mengambil bahagian, pelanggan perlu membeli minuman mana-mana perisa minuman Cheesy Pinky Berry Coolblog, muat naik video tarian menggunakan lagu rasmi Cheesy Pinky Berry dan peserta yang mendapat undian tertinggi akan berpeluang memenangi hadiah wang tunai. Maklumat lanjut cabaran tarian TikTok Cheesy Pinky Berry akan dikemaskini di laman sesawang dan media sosial rasmi Coolblog.

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Coolblog Perkenal Minuman Baru Cheese Pinky Berry Dengan Aura Merah Jambu

Kenyataan Media

"Kami sangat gembira dan berbangga memperkenalkan Cheesy Pinky Berry sebagai taruhan pertama oleh Coolblog pada tahun ini dan saya yakin siri dan perisa baharu Cheesy Pinky Berry ini akan membawa minuman Coolblog ke peringkat seterusnya dan mendapat sambutan lebih hebat berbanding siri kempen sebelum ini.

Apa yang menarik pada kempen Cheesy Pinky Berry ini adalah pada strategi kami dalam memberi minuman yang trendy dan terkini bagi tahun 2020. Bukan mudah untuk kami meyajikan sesuatu yang menepati citarasa semua, tetapi menjadi prinsip utama kami untuk sentiasa memberikan yang terbaik untuk peminat Coolblog dan setelah melakukan beberapa fasa kajian, kami melihat minuman berasaskan buah strawberry bakal menjadi trend yang hangat untuk 2020, maka dengan itu kami dengan bangganya memperkenalkan 3 minuman terbaharu kami yang kami beri nama Cheesy Pinky Berry Strawberry Cheese, Cheesy Pinky Berry Strawberry Oreo dan Cheesy Pinky Berry Strawberry Milky.

Selain perisa strawberi menjadi trend terkini, kami di Coolblog memilih strawberi kerana keenakkan stawberi itu apabila diadun dengan bahan-bahan dan perisa ikonik serta berkualiti dari Coolblog, ianya menghasilkan rasa minuman yang amat sedap dan menepati citarasa penggemar minuman smoothies di Malaysia. Cheesy Pinky Berry Strawberry Cheese – keenakkan strawberry yang diadun dengan keju yang penuh krim. Cheesy Pinky Berry Strawberry Oreo – Minuman strawberry yang diadun dengan biskut Oreo dan akhir sekali Cheesy Pinky Berry Strawberry Milky, campuran strawberi dan susu segar. Kami percaya ketiga-tiga siri Cheesy Pinky Berry ini semestinya menambah satu lagi dimensi pada palate rasa pencinta Coolblog.”

Info lanjut mengenai produk-produk Coolblog boleh ikuti di :


#CheesyPinkyBerry
#CoolblogCPB
#CoolblogMalaysia




Baca lagi »
Zaza Iman
8 Comments

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat



Assalamualaikum dan hi korang..apakhabar? harap semuanya sihat dan ceria selalu..last zaza tengok wayang dengan kakak dan familynya masa kat KL filem Ejen Ali. Tempat wayang pun tak lah jauh dari rumah..boleh la pergi tengok kan..tapi bila dah kat kampung zaza ni..memang jauh lah panggung wayangnya. Kalau nak pergi pun macam susah juga sebab tak ada geng yang nak teman..

Baru-baru ni heboh tentang filem baru Bulan dan Pria Terhebat lakonan Zahira Macwilson, Zizan Razak, Maya Karin, Bell Ngasri, Khir Rahman, Alif Nadi dan ramai lagi. Ini merupakan sebuah lagi filem yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar.

Memandangkan zaza pun minat juga dengan zahirah, zizan dan lawak Bell tu..harap ada la masa nak pergi tengok nanti..kalau tak pun, kena beli kat astro la bila dah keluar kat astro first nanti.

Filem Bulan dan Pria Terhebat akan ditayangkan pada esok, 12 Mac 2020. zaza tengok trailer pun macam gempak jugak.

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Filem ini mengisahkan tentang Bulan ( Zahira Macwilson ) yang merupakan seorang pelatih di dalam pasukan tentera khas Indonesia. Bulan kemudiannya menyeludup masuk ke dalam sindiket pemerdagangan manusia demi mencari adiknya bernama Melati. 

Melati, seorang gadis yang telah diperdaya dan telah dibawa ke Malaysia untuk dijadikan gadis liburan. Bulan kemudiannya bertemu dengan Haris. Haris bekerja sebagai pemandu e-hailing sedia untuk membantu Bulan dalam mencari dan mendapatkan semula adiknya dari bapa ayam,Agus dan juga Ricky iaitu ketuanya. Ricky pula telah mengupah seorang pembunuh upahan bernama Tony untuk menghapuskan Bulan dan Haris.

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Kalau baca sinopsis memang menarik dan trailer pun penuh dengan aksi dan tentunya ada unsur lawak diselitkan terutama part Bell Ngasri tu. Pengarahnya Ghaz Abu Bakar sebelum ni pun pernah menghasilkan filem Polis Evo.

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

Sinopsis Bulan dan Pria Terhebat

So korang boleh la bawa family atau kawan-kawan pergi tonton filem ni esok atau time cuti nanti. Trailer boleh tonton di youtube Astro Shaw. Jom support filem Melayu!!!




Baca lagi »
Zaza Iman
1 Comments

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian



Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian. Assalamualaikum dan hi..kebiasaan pertengahan tahun masing-masing dah merancang untuk bercuti kan..macam zaza pun selalu bercuti ikut kakak je pada hujung tahun itu pun destinasi dekat-dekat macam melaka, port dickson...so untuk tahun 2020 zaza tak tahu lagi la kakak nak kemana pula dan tak pasti pula dia akan ajak bercuti lagi ke tidak..

Untuk 2020 ni..kemana korang merancang nak bercuti? sebenarnya zaza dah lama mengidam nak ke Pulau Tioman yang terletak kat Pahang. Masih belum ada kesempatan lagi untuk kesana..

Zaza ingatkan Pulau Tioman ni macam ada satu pantai je..rupanya bila zaza search banyak rupanya pantai-pantai kat Pulau Tioman ni..

Pulau Tioman memang selalu menjadi destinasi pengunjung kerana keindahan alam yang kehijauan dan air lautnya yang jernih.

Dan disini terdapat 8 pantai yang boleh dikunjungi antaranya Salang, Paya, Tekek, Juara, Air Batang, Genting, Mukut dan Nipah. So zaza nak share la sedikit info untuk rujukan zaza dan rakan-rakan semua.

Salang

Antara pantai yang terkenal dekat Pulau Tioman. Menjadi destinasi untuk pelancong yang ingin menyelam dan merupakan kawasan kampung yang mempunyai kawasan terumbu karang dan bangkai kapal Tioman. Seronoknya! zaza tak pernah buat aktiviti menyelam tapi memang teringin sangat nak tengok keindahan dalam laut.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Salang : Salang

Paya

Paya merupakan sebuah perkampungan kecil dan pantai yang terletak di pantai barat Pulau Tioman. Disini terdapat pusat peranginan, hotel bajet dan penginapan chalet. Mempunyai keindahan yang cantik dan pasir putih yang halus.

Dinamakan Paya kerana diambil sempena dengan banyaknya paya bakau di kampung tersebut. Disini juga terdapat terumbu karang dan aktiviti snorkeling.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Paya : Paya

Air Batang

Air Batang atau dikenali juga sebagai ABC Village merupakan sebuah desa luar bandar yang di Pantai Barat Pulau Tioman. Mempunyai pasir sepanjang 1.5km dengan dengan perairan yang jernih dan keindahan alam yang subur. Disini juga menjadi tempat untuk para penyelam.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Air Batang : Air Batang

Genting

Genting adalah sebuah perkampungan besar di sepanjang pantai barat Pulau Tioman. Ia terletak diantara Paya dan Kampung Nipah. Mempunyai pantai sepanjang 1.5km dan memiliki kawasan belakang berbukit hutan hujan yang subur. Laut disini agak berbatu dan disini kebanyakan resortnya berasaskan chalet di lereng bukit dan pantai.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Genting : Genting

Tekek

Tekek adalah kampung terbesar di Pulau Tioman. Ia yang terletak di sepanjang pantai sepanjang 3km di barat tengah pulau antara Paya dan Ayer Batang. Disini terdapat kemudahan asas seperti klinik, bank dan kompleks jeti. Mempunyai banyak hotel untuk dipilih termasuklah Resort Berjaya Tioman.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Tekek : Tekek

Juara

Pantai Juara terletak di kawasan teluk terpencil di sepanjang pantai timur Pulau Tioman. Disini terdapat keindahan persekitaran yang menghijau, pantai yang luas dan laut yang mempunyai terumbu karang. Penginapan disini berasaskan chalet tradisional yang terletak di sepanjang pantai.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Juara : Juara

Nipah

Nipah merupakan teluk terpencil di sepanjang pantai barat Pulau Tioman. Ia terletak kira-kira 2.5km dari Selatan Genting atau 6km Utara Mukut. Nama Nipah diambil sempena dengan pokok kelapa sawit. Mempunyai pantai yang bersih dan dikelilingi dengan hutan hujan yang subur dan tenang.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Nipah : Nipah

Mukut

Mukut merupakan sebuah perkampungan nelayan. Ia antara pulau yang sering menjadi tarikan pelancong dengan aktiviti alam. Mempunyai pantai yang berselerak . Disini pelancong dapat meneroka latar belakang gunung granit dan hutan hujan. Terdapat beberapa hotel bajet yang menyediakan penginapan asas. Bagi yang ingin berkayak, memancing dan berkhemah bolehlah datang kesini.

Pantai-Pantai Di Pulau Tioman Jadi Destinasi Idaman Percutian

Sumber gambar dan info penuh mengenai Mukut : Mukut


Baca lagi »
Zaza Iman
3 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)