Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label OTHERS. Papar semua catatan

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran



Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran. Semua orang nak cantik..tak kiralah cantik dari segi pakaian ke, solekan ke..lepas tu kalau boleh nak sangat wajah tu cantik, bersih macam model-model dan artis kan..Zaza paling adore gila dengan kecantikan Miss Fazura. Halus mulus dan bersih sangat..macam tu juga dengan Memey Suhaiza juga mempunyai kulit yang cantik..sebab zaza pernah tengok Memey Suhaiza depan-depan..memang manis dan lawa sangat..

Dan kalau nak tahu, Memey Suhaiza merupakan duta kepada jenama Ephyra dan merupakan pengguna setia sejak bertahun lama..zaza pun dah kenal dengan produk Ephyra ni sejak 2015 dan juga antara pengguna Ephyra Skincare.

Ephyra juga telah berada dipasaran sejak tahun 2012 dan sehingga kini sudah dikenali ramai.

Ephyra Premium Kini Dikenali Sebagai Ephyra Plus

Untuk kali ini, zaza nak story tentang produk minuman Ephyra. Jika dahulu mungkin ramai mengenali minuman Ephyra sebagai Ephyra Premium kan? Sekarang Ephyra Premium telah bertukar wajah packaging baru yang lebih menarik dan nama sekarang dikenali sebagai Ephyra Plus. Kalau dulunya, kotak Ephyra lebih besar dan mempunyai 30 sachet tapi sekarang kotaknya lebih mudah dibawa kemana-mana sebab lebih kecil dan mempunyai 15 sachet. Bg Zaza harga pun lebih mampu milik iaitu RM88 sekotak compare yang dulu RM197.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Kotak Ephyra Plus berwajah baru 

Ephyra Plus | Tingkatkan Tenaga Juga Menjaga Dalaman Dan Luaran

Kalau nak tahu, Ephyra Plus mempunyai rasa dan manfaat yang masih sama seperti Ephyra Premium yang masih mengekalkan kombinasi lebih 10 bahan dari sumber semulajadi dan kaya dengan vitamin serta mineral. Cumanya untuk Ephyra Plus ini, terdapat penambahan bahan baru iaitu L-Cysteine.

Ephyra Plus sangat baik diambil untuk memberikan tenaga, kecantikan dalaman dan luaran, kecantikan kulit dan sesuai juga diambil oleh ibu mengandung, ibu berpantang dan ibu menyusu.

Bagi pendapat zaza, rasanya sedap seperti jus-jus buah atau macam rasa sugus oren.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Bahan lain di dalam Ephyra Plus

Bahan-bahan yang terdapat dalam Ephyra Plus ialah Astaxantin, Gam Akasia, Salmon Ovari Peptide, Serbuk Tomato, Marigold Extract, Acerolla Cherry, Superberry ( Cranberry extract, Bilberry Extract ), Acai Berry juga Kolagen Ikan Laut Dalam & satu lagi bahan baru iaitu L-cysteine di mana ianya sangat bagus membantu melancarkan sistem badan kita, menstabilkan hormon dan membantu untuk badan untuk terus kekal bertenaga.

Siapa yang boleh mengamalkan Ephyra Plus Ini?

Ada yang tanya Zaza, perempuan je ke boleh minum Ephyra Plus ni? Jawapannya, Ephyra Plus boleh diambil oleh lelaki dan wanita yang berumur seawal 20an sehingga 50an. Amat sesuai bagi anda yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan keletihan berpanjangan. Zaza pun recommend untuk ibu-ibu yang mengandung, berpantang dan menyusu untuk try minum. Ephyra Plus ni. Boleh kata ramai yang berpuas hati tau.

Bagaimana Cara Pengambilan Ephyra Plus

Okay macam zaza sendiri, zaza akan ambil satu sachet setiap hari dan minum sama ada diwaktu pagi sebelum sarapan. Kadangkala zaza skip ke waktu petang atau waktu malam sebelum nak tidur.

Kalau zaza lebih suka dengan air kosong atau sejuk..barulah rasa lega je tekak tu…dinasihatkan untuk mengelakkan dari menggunakan air panas bagi mengelakkan bahan aktif di dalam Ephyra Plus menjadi rosak.

Waktu pagi adakala badan mungkin masih letih atau penat, jadi pengambilan di waktu pagi dapat membantu badan bergerak aktif dan dapat menyerap segala nutirisi, memberikan tenaga dan menjadikan wajah berseri.

Pada waktu malam pula, ia dapat membantu menyerap segala nutrisi ketika tidur kerana pada waktu itu, badan sedang berehat jadi bila bangun pagi, badan akan lebih segar dan pelawasan makin lancar.

Digalakkan supaya kurangkan pengambilan minuman berkafein. Nasib la zaza bukan pengemar minuman kafein..nak jumpa minuman kafein tu rasanya dalam sebulan dua pun belum tentu zaza minum..Tapi kalau anda yang memang jenis tak boleh tinggal kopi, bolehlah jarakkan masa pengambilan kopi 1 jam selepas minum Ephyra Plus.

Selepas minum Ephyra Plus, banyakkan minum air masak untuk kesan yang lebih baik dan hasil yang optimum.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Packaging sachet dengan saiz yang lebih kecil mudah untuk bawa travel ( masih mengekalkan isi kandungan 15g ) 

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran
Ephyra Plus yang telah dibancuh/digoncangkn..macam air oren je kan..rasanya pun memang sedap dan zaza memang suka.. 

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Kulit

Kalau korang rajin amalkan selalu minum Ephya Plus ni insyaallah dapat membantu melembabkan kulit dan menganjalkan kulit wajah. Dalam masa yang sama boleh rasakan kulit susah nak naik jerawat. Kalau korang ada parut jerawat tu  mudah je nak hilang.

Kalau ada yang tercari-cari penyelesaian untuk mendapatkan kulit yang sihat tanpa jeragat, pigmentasi mahupun garis halus, boleh la cuba sendiri. Berkesan. Insyaallah

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Badan

Selain untuk kulit, ia baik juga untuk badan. Macam letih ke..so bila minum insyaallah dapat memberikan tenaga berpanjangan. Kalau ada masalah penghadaman pun ia boleh membantu melancarkan semula sistem penghadaman dalam badan.

Oh ya, mengamalkannya secara berterusan juga boleh buatkan rambut kelihatan lebih sihat dan kuat, lembut dan bersinar.

Khasiat dan Manfaat Ephyra Plus kepada Ibu Mengandung, Ibu Menyusu dan Ibu Berpantang

Kalau untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang pun boleh juga ambil Ephyra Plus ni tau..kalau ibu-ibu yang minum ni, boleh mengawal alahan ( morning sickness ). Selalunya ibu-ibu pun selalu je rasa penat, jadi bila ambil Ephyra Plus ni boleh bagi tenaga supaya tak letih dan lesu. Disamping tu juga boleh buatkan kulit lebih cantik, tak kusam dan bertambah seri.

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Pengalaman zaza setelah mengamalkan minuman Ephyra Plus selama sebulan

Zaza start minum Ephyra Plus ni bermula 24 Januari 2020. Pada zaza setiap kesan sesuatu produk yang kita ambil tu bergantung juga pada setiap individu kan..ada yang kesannya cepat dan ada yang agak lambat.

So untuk diri zaza, mungkin zaza dalam kategori yang agak lambat nak dapat kesannya..sebab kalau dulu pun masa kulit muka zaza tengah buruk dengan jerawat dan parut pun, zaza pakai Ephyra Skincare berbulan-bulan dan banyak botol baru lah nampak kesannya.

Jadi untuk mendapatkan betul-betul kulit yang cerah berseri dalaman dan luaran ni, zaza kena rajin amalkan selalu minum Ephyra Plus ni..sekurangnya dalam 3 bulan ke atas macam tu..

Cuma apa yang zaza nampak dari segi pembuangan tu lancar tak ada sembelit sepanjang zaza minum Ephyra Plus ini.. kalau nak tahu, zaza sebenarnya ada masalah sembelit dan boleh berejam dalam tandas tau! Zaza pernah alami sembelit selama 3 jam dalam tandas dalam sebuah event dulu sampai ada yang sangka zaza hilang..hehe

Macam parut-parut kat muka tu makan masa sikit la nak pulih..tapi apa pun zaza suka sangat dengan minuman Ephyra Plus ni..yummyyyy

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Ephyra Plus Minuman Tenaga Juga Mencantikkan Dalaman Dan Luaran

Harga Ephyra Plus dan Bagaimana Untuk Mendapatkannya

Ephyra Plus telah dipek 15 sachet di dalam 1 kotak. Jadi bagi penggunaan sebulan perlu mengambil 2 kotak ( 30 sachet ). Setiap sachet mengandungi isi kandungan 15.

Bagi yang ingin mencuba dan mendapatkan Ephyra Plus, boleh mendapatkannya dengan harga seperti dibawah :

1 Kotak Ephyra Plus ( 15 sachet ) = RM88 
2 Kotak Ephyra Plus ( 30 sachet untuk sebulan pengunaan ) = RM179 

Pembelian produk Ephyra Plus boleh dibuat melalui :

Website : www.ephyra2u.com
Instagram : @ephyra2u / @ephyra.hq  

Baca lagi »
Zaza Iman
9 Comments

Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel

Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel



Lirik Lagu Sembah - Naim Daniel

Sembah Naim Daniel

Lagu : Naim Daniel & Iqie Hugh
Lirik : Naim Daniel & Iqie Hugh

****

Luka kerna dusta yang kau berikan
Cinta yang 'dah tak lagi seindah kisah kita
Luka kerna dusta yang kau sembahkan
Aku kini jatuh dalam kehampaan
Mengapa 'ku setia pada kasih tak 'ku punya?
Tak 'ku punya

Kata-kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga?

Kata-kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga?

Luka kerna dusta yang kau berikan
Cinta yang 'dah tak lagi seindah kisah kita

Mengapa 'ku setia pada kasih tak 'ku punya?
Tak 'ku punya

Kata-kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau peduli
Tak usah kau tangisi
Apa erti semua
Pada mata yang tak berharga?

Kata-kata dan mimpi
Semua angan dan janji
Tak usah kau…

Dengarkan lagu Sembah di Youtube World Peace Entertainment


Baca lagi »
Zaza Iman
0 Comments

Fungsi  CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature

Fungsi CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature




Fungsi CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature. Okay.. Sebelum ini zaza pernah share pengalaman zaza sendiri mengunakan produk pencuci wajah dari Hansaegee Nature. So untuk tahun 2020 ini, zaza nak recommend pula satu lagi produk mereka iaitu Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Zaza jarang makeup memandangkan zaza amat jarang keluar. Buat kerja pun dekat rumah je..jadi jika nak keluar tu mungkin dalam sebulan dua kali atau jika betul-betul ada urusan penting.

Tapi adakalanya jika abang atau kakak balik adakala mereka ajak keluar. Jadi selalu rushing nak bersiap. Zaza kalau makeup memang agak lama terutama bab kening. Stress betul nak bagi bentuk kening tu cantik..dan selalu makeup memang guna foundation. Bila guna foundation ni memang agak lama la juga nak blend kannya bagi sekata. So kat situ je dah makan masa yang banyak..

Jadi zaza memerlukan solekan yang cepat, boleh digunakan untuk harian dan senang untuk dicuci. Tak ada la selalu kena bebel dengan abang atau kakak yang terpaksa menunggu lama untuk adik bongsunya ini bersiap hahaha...

Untuk mengatasi hal itu, zaza tertarik untuk menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature.

Apa istimewanya Gold Nano CC Cream ini? Betul ke ia okay?
Bermula tahun 2019, Hansaegee Nature telah memperbaharui packaging lama kepada packaging yang lebih menarik seperti yang zaza tunjukkan ini. Yeahhh zaza pun love dengan packaging baru ni.

Fungsi  CC Cream Makeup Routine Yang Tahan Lama Dari Hansaegee Nature
Gold Nano CC Cream dengan packaging kotak dan botol baru

Baca lagi »
Zaza Iman
13 Comments

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang



Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang. Kalau bab nak bagi hadiah kat tersayang memang pening juga kan nak bagi apa..tak kisahlah untuk keluarga ke, isteri ke..suami, adik-beradik atau kawan-kawan..kalau nak bagi wallet ke, jam ke macam dah biasa.

Nak bagi jambangan bunga pun okay juga tapi apa kata sesekali kita tukar jadikan hadiah tu kepada jambangan buah. Nampak menarik jugak kan..lagi pun buah pun murah kecuali kalau buah-buah yang mahal harganya.

Sangat kreatif bila zaza tengok hasil jambangan buah ini dari dari instagram @fresh_bunch by karina. Mulanya ingatkan orang melayu sebab nama karina. Sebab zaza nampak photo jambangan buah ni dekat facebook je..ada orang share. So zaza try search facebooknya dan bila tengok instagram nya oh.. hasil dari orang luar negara.

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Cantik gila kan! Sesuai sangat jadikan buah tangan untuk orang-orang tersayang. Sekali sekala hadiahkan untuk adik, kakak atau abang yang sedang konvokesyen pun best juga. Tapi banyak je idea yang rare misalnya jambangan buah petai la..barang-barang masak la...ada yang guna bawang pun ada.. so menarik juga. Ada juga yang buat jambangan menggunakan barangan makeup.. Sesekali buat kelainan selain dari beri bunga kan.

Kalau macam kita tak berapa pandai nak buat boleh je tempah dengan sesiapa yang buat servis macam ni..tapi kalau rasa nak jimat boleh je buat sendiri. Lagi pun dekat youtube pun dah banyak tutorial nak hasilkan jambangan macam ni..so kita pun boleh belajar..rasanya senang je..

Zaza suka tengok hasil menggunakan kotak bulat dan petak tu..dengan kotak tu sesuai sangat untuk buat hantaran perkahwinan.

So korang kalau tengah fikir nak bagi hadiah apa kat insan yang korang sayang tu..boleh la try bagi jambangan buah pula.. boleh dimakan..

Geram je zaza tengok jambangan buah epal tu sebab epal salah satu buah favorite zaza. Harap-harap nanti kalau birthday akan datang adalah orang nak bagi hadiah jambangan buah ni kat zaza..haha..kalau ada lah kan..kalau tak ada, sila beli sendiri.. mehmeh 

Gambar dari instagram @fresh_bunch by karina

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang

Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang


Idea Jambangan Buah Sebagai Hadiah Buat Tersayang



Baca lagi »
Zaza Iman
2 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)