Zaza Iman: KESIHATAN



Memaparkan catatan dengan label KESIHATAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label KESIHATAN. Papar semua catatan

Ahad, Disember 24, 2017

Kopi Hijau Alana Minuman Kuruskan Badan
Ahad, Disember 24, 2017 8 Comments

Kopi Hijau Alana Minuman Kuruskan Badan. Assalamualaikum dan hi all, bagi sesiapa pengemar kopi pernah tak korang dengar jenama Kopi Hijau Alana? Zaza pernah nampak Kopi Hijau Alana ni dijual di kedai-kedai jamu dan kali ni zaza pun nak try sendiri menikmatinya sebab kopi hijau Alana ini dikatakan amat sesuai sebagai minuman yang membantu menguruskan badan.

Kopi Hijau Alana Minuman Kuruskan Badan

Biasa kita selalu minum kopi berwarna hitam yang biasa tu kopi hijau Alana ni agak berbeza sedikit kerana ia menggunakan kopi hijau.

KOPI HIJAU ALANA ATAU ALANA GREEN COFFEE

Kopi Hijau Alana dibuat menggunakan biji kopi hijau muda dan dikisar tanpa dipanggang. Untuk pengetahuan korang, kopi hijau yang tidak dipanggang mengandungi asam klorogenik dimana ia memiliki 3x lebih tinggi  dan berfungsi untuk membakar lemak serta kalori dengan pantas.

Kopi Hijau Alana Minuman Kuruskan Badan

Zaza dah rasa kopi hijau Alana ni..rasanya memang enak sekali. Selain dari membakar lemak, kopi hijau Alana juga berfungsi dalam mencegah pembentukan lemak di bawah lapisan kulit dan meningkatkan stamina tubuh badan. Ia juga dihasilkan sebagai minuman yang dapat membantu menurunkan berat badan.

Kopi Hijau Alana Minuman Kuruskan Badan
Reading Time:

Isnin, November 20, 2017

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi
Isnin, November 20, 2017 4 Comments
Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi. Hati Ibu mana yang tak resah bila lihat bayi kecil mereka ada masalah kembung perut, selesama batuk dan susah untuk tidur..sebagai ibu bapa, keperluan lengkap untuk bayi mereka perlu disediakan awal. Selain pakaian, kelengkapan seperti ubatan juga perlu ada.

Oleh itu zaza nak share dengan semua ibu-ibu dan bapa-bapa tentang TASNEEM NATUREL BALM yang dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

TASNEEM NATUREL BALM

TASNEEM NATUREL BALM merupakan produk keluaran Malaysia dan diperbuat menggunakan bahan semulajadi 100% Pati Minyak ( Essential Oil ) yang asli. Proses penghasilan dibuat dengan teliti dan semestinya ia merupakan balm yang selamat digunakan untuk bayi. Selain bayi, Tasneem Naturel Balm ini juga amat sesuai untuk semua golongan. Jadi anda memang kena ada satu juga tauuu..

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Produk balm ini diyakini oleh ramai pengguna dan turut menjadi pilihan ibubapa masa kini. Ini kerana Tasneem Naturel Balm bebas dari Paraben dan bahan kimia yang berbahaya. Selain itu ia HALAL dan telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM )

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

TASNEEM NATUREL BALM ini didatangkan dengan 4 jenis bauan dan setiap jenis bauan itu terdapat fungsi-fungsi yang berbeza.

1. CALM TIME

Botol dengan label berwarna hijau. Ia membantu untuk memberikan keselesaan kepada bayi. Fungsi bauan ini juga dapat mngurangkan keletihan, tekanan dan menjadikan anak lebih tenang. Sesuai juga untuk anak yang mengalamai tantrum atau hyper.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

Cara Penggunaan : Ambil sedikit balm dan sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang teling dan  pergelangan tangan.


2. SLEEP TIME

Botol dengan label berwarna Ungu. Ia digunakan untuk anak yang sukar untuk tidur. Oleh itu apabila anda menyapu balm jenis ini, ia dapat membantu anak anda supaya mudah tidur dengan lena, membaiki kualiti tidur dan sekaligus anak bangun dalam keadaan mood yang ceria tanpa meragam.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang

Cara Penggunaan :  Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan


3. TUMMY TIME

Botol dengan label berwarna kuning. Bagi anak-anak yang sedang mengalami kembung perut atau sembelit, eloklah memyapu balm jenis Tummy Time ini kerana ia dapat memberikan kesan kelegaan. Ia bertindak membuang angin di dalam perut dan melegakan perut yang sebu.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Cara Penggunaan :  Ambil sedikit balm dan sapu pada perut dan tapak kaki


4. COUGHFLU TIME

Botol dengan label berwarna pink. Anak-anak kerap batuk, selesema dan demam pula sesuai menggunakan balm jenis Coughflu Time kerana ia dapat mengurangkan selesema dan mencairkan kahak. Selain itu ia juga memberi kelegaan bagi anak yang ada asthma serta mengurangkan suhu ketika demam.

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bahan yang digunakan : Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Cara Penggunaan : Ambil sedikit balm dan sapukan pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada.

Zaza amat suka keempat-empat bauan ini. Ada yang bau macam buah pala dan lemon-lemon. Memang sedap dan rasa lega je rasa..


TESTIMONI PENGGUNA TASNEEM NATUREL BALM

Rata-rata pengguna yang telah pun membeli dan mencuba produk ini amat berpuas hati dengan hasil dan keberkesanan produk terhadap anak mereka. Berikut beberapa feedback pengguna :

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Feedback lain anda boleh rujuk di facebook page Tasneem Naturel Hq

Zaza pun dah dapatkan juga set Tasneem Naturel Balm ni tau.. satu untuk kegunaan zaza sebab zaza ni memang susah nak tidur di waktu malam.. dan yang selebihnya zaza beri pada kakak sebab dia baru lepas bersalin baby pertama dia.

Untuk ibubapa juga, ia sesuai untuk dibawa travel kerana saiznya yang kecil. Jadi ia mudah dibawa kemana sahaja.

HARGA DAN CARA PEMBELIAN TASNEEM NATUREL BALM

Harga Tasneem Natural Balm semestinya adalah murah dan mampu milik.

1 SET BALM ( 4 jenis ) : RM196.00
( Harga offer sementara masih ada : RM157.00 )
1 bekas : RM49.00 ( SM ) / RM52.00 ( Sabah dan Sarawak )

Tasneem Naturel Balm Melegakan  Masalah Kembung dan Selesema Bayi

Bagi yang berminat untuk mendapatkan Tasneem Natural Balm ini, boleh terus membuat pembelian di :
TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)


Reading Time:

Khamis, November 16, 2017

Kekal Sihat Dan Cergas Dengan Jonlivia Hotpants
Khamis, November 16, 2017 8 Comments
Kekal Sihat Dan Cergas Dengan Jonlivia Hotpants. Zaza jarang nak bersenam dan memang lama gila tak buat senaman. Seluar untuk senaman pun zaza tak ada tau..patutlah berat zaza bertambah ke sekarang. Dulu masa zaman study setiap lepas subuh, mesti kami pelajar-pelajar diarahkan untuk bersenam selama sejam. Buat la apa saja aktiviti seperti lompat bintang, berlari keliling kawasan dan lain-lain.

Sekarang ni zaza tengok anak buah zaza 12 tahun pun rajin bersenam dengan rakan-rakannya setiap pagi waktu hari cuti. Jadi zaza pun rasa nak mulakan balik senaman dan dapatkan balik berat badan seperti dulu..kalau dulu berat 39-40..sekarang dah hampir 50.

Kekal Sihat Dan Cergas Dengan Jonlivia Hotpants

Bila nak bersenam ni kenalah ada pakaian yang bersesuian bagi melakukan aktiviti. Oleh itu, zaza pun telah mencuba seluar Hotpants dari Jonlivia ActivPants

Seluar ini sangat selesa apabila kali pertama memakaiannya. Sangat terletak dan tak rasa sempit pun dekat pinggang.

Kekal Sihat Dan Cergas Dengan Jonlivia Hotpants

Bagi yang muslimah boleh pakai dengan pakaian labuh menutup punggung. Bagi zaza Hotpants ini begitu lembut dan tidak panas.
Reading Time:

Khamis, November 09, 2017

Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi
Khamis, November 09, 2017 11 Comments
Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi. Pengambilan gula dalam kehidupan secara berlebihan tidak digalakkan. Ini kerana ia boleh mengundang beberapa masalah kepada kesihatan tubuh badan. Oleh sebab itu Pharmaniaga telah mengambil inisiatif memperkenalkan SweetRoyale Stevia Sweetener sebagai pemanis semulajadi bagi mengantikan gula.

Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi

Apa itu Stevia?  Stevia sememangnya telah diketahui umum ia merupakan sejenis tumbuhan dan daunnya mempunyai rasa yang manis berbanding tebu ( tebu yang diproses dijadikan gula ). Stevia mengandungi kalori yang begitu rendah.  Stevia kini cukup popular dan mula menjadi pilihan ramai orang.

Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi

Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi

SweetRoyale Stevia Sweetener  ini didatangkan di dalam sachet kecil dan berbentuk serbuk. Jadi amat mudah untuk dibawa kemana-mana. Dalam setiap kotak mengandungi 40 sachet.

Produk ini diadun dengan rapi menjadikan ia amat sesuai buat anda yang gemarkan rasa manis tanpa kalori. Pembuatannya juga dibuat oleh pakar-pakar yang diiktiraf dan melalui ujian makmal. Oleh itu SweetRoyale Stevia Sweetener sangat selamat digunakan di dalam minuman.

Sweet Royale Stevia Pemanis Semulajadi
Reading Time:

Sabtu, Oktober 14, 2017

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab
Sabtu, Oktober 14, 2017 11 Comments
Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab. Ramai antara kita menghadapi masalah rambut seperti gugur, gatal dan kelemumur. Jadi pemilihan syampu yang sesuai adalah penting supaya kita dapat memastikan rambut dan kulit kepala kita kekal cantik dan sihat.

Bagi wanita bertudung, keadaan rambut yang sentiasa tertutup sepanjang hari terutamanya dalam keadaan cuaca panas dan lembap boleh mengakibatkan rambut mudah berminyak. Ia sekaligus membuatkan masalah kelemumur berlaku. Tentunya keadaan ini membuatkan kita tidak berasa selesa, rambut mudah berbau dan perkara inilah yang boleh membuatkan antara kita kurangnya keyakinan diri.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Oleh itu zaza memperkenalkan syampu yang dapat membantu mengatasi masalah yang zaza nyatakan di atas iaitu Syampu Shurah Ariana. Ia diperkenalkan khas untuk membantu dalam penjagaan rambut wanita terutamanya wanita berhijab.

Untuk pengetahuan, Syampu Shurah Ariana ini telah diperkayakan dengan bahan aktif semulajadi iaitu DANDRILYS. DANDRILYS berfungsi untuk mengurangkan kelemumur dan ia lebih efisyen berbanding molekul anti kelemumur terkenal, Zin Pyrithione ( ZPT ). Ia mambantu dalam mengurangkan kerengsaan, ketidakselesaan akibat kegatalan sekaligus dapat mengawal pengeluaran minyak pada kulit kepala.

Selain itu, Syampu Shurah Ariana ini juga mengandungi bahan aktif Farnesol dan aroma bau serta wangian dengan teknologi pengurangan bau (Malodour Reduction Technology  ) Oleh itu, dengan teknologi ini ada boleh mengurangkan bau yang tidak menyenangkan  dan akan menjadikan rambut kekal harum mewangi serta sentiasa segar sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Produk rangkaian Syampu Shurah Ariana ini didatangkan dengan empat ( 4 ) set berbeza bagi menangani pelbagai masalah rambut bagi perempuan bertudung.

Syampu ini bebas dari Paraben. Jadi ia selamat digunakan dan tidak membuatkan rambut anda rosak atau rapuh.

Berikut adalah setiap fungsi mengikut warna botol :

1. Botol Pink - Lembut Dan Bersinar atau Smooth & Silky Hair, dirumuskan dengan pati buah tin dan delima yang membantu melembutkan rambut dan membersihkan kulit kepala dari kesan minyak serta kekotoran. Kandungan bahan antioksidan yang tinggi memelihara kesihatan kulit kepala walaupun berhijab sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

2. Botol Hijau - Anti Kelemumur atau Anti Dandruff, diformulasi dengan bahan aktif Octopirox dan Menthol dapat mengurangkan masalah kelemumur melalui pengawalan minyak berlebihan, mengoptimumkan tahap sebum serta melindungi dari unsur-unsur luar. Kandungan menthol di dalam syampu ini juga membuatkan kulit kepala dan rambut anda kekal sihat, menawan dan segar sepanjang hari.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

3. Botol Oren- Rambut Kering & Rosak atau Dry & Damaged Hair, diadun menggunakan ekstrak minyak Argan, minyak Jojoba, Vitamin A, B5 dan E yang berupaya membekalkan nutrisi mencukupi untuk mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut lebih lembut, subur dan bermaya. Vitamin A memberi kelembapan berkekalan kepada kulit rambut. Vitamin B5 menguatkan akar rambut supaya tidak mudah gugur, membantu mengawal kerosakan rambut akibat terdedah kepada panas dan mengurangkan masalah rambut bercabang. Vitamin E pula mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dan membekalkan nutrisi yang mencukupi bagi mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut anda tampil lebih lembut, subur dan bermaya.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

4. Botol Biru - Kawalan Rambut Gugur atau Hair Fall Control diperkaya dengan protein dan minyak zaitun untuk menguatkan, memperbaiki serta melindungi rambut agar sentiasa lembut dan sihat. Kandungan minyak zaitun membantu mengawal kesan anti radang pada kulit kepala. Bahan anti oksidan pula menyubur dan menguatkan akar rambut serta mengurangkan kelemumur.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Zaza sendiri telah mencuba produk Syampu Shurah Ariana ini.. memandangkan zaza mempunyai masalah kelemumur, jadi zaza menggunakan Syampu berwarna hijau dahulu.

Selepas menggunakan rambut terasa segar. Zaza gunakan Syampu Shurah Ariana ini 2 kali seminggu. Bagi merawat masalah kelemumur zaza ni, zaza perlu menggunakan secara berterusan sehingga kelemumur hilang.

Syampu Shurah Ariana Atasi Masalah Rambut Wanita Berhijab

Bagi korang yang nak dapatkan seleksi Syampu Shurah Ariana ni boleh la dapatkan di pasaraya atau farmasi utama di seluruh negara.

Harga untuk botol 330 ml : RM12.30
Harga untuk botol 170 ml : RM7.90

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, anda boleh layari:

Facebook Shurah Malaysia : https://www.facebook.com/ShurahMalaysia/
Pembelian secara online: http://www.jetaine.com/shop/

Reading Time: