Zaza Iman: KECANTIKAN



Memaparkan catatan dengan label KECANTIKAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label KECANTIKAN. Papar semua catatan

Jumaat, Jun 28, 2019

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin
Jumaat, Jun 28, 2019 12 Comments

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin. Assalamualaikum. Pernah dengar amalan bertapel? Amalan bertapel memang selalu dilakukan masa zaman mak-mak kita dahulu kala kan.

Bertapel adalah salah satu cara wanita bagi mengempiskan perut dan mendapatkan kulit yang mulus. Dulu-dulu nak kena masuk ke hutan kalau nak mencari herba atau pun ada yang tanam herba dikeliling rumah. tapi leceh bila nak proses jadikan tapel. Hmm sebenarnya rasa rindu pula nak masuk hutan tengok pelbagai spesis pokok dan pokok herba yang ada.

Apa pun itu zaman dahulu..kini bila zaman sudah moden, segalanya telah menjadi mudah bila adanya Losyen Dara Bonda dari jenama Ning Salmah.

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Losyen Dara Bonda Ning Salmah

Bertapel bukan sahaja untuk ibu-ibu yang baru bersalin saja tetapi juga boleh juga untuk anak dara. So sebab itulah zaza pun mencuba juga Losyen Dara Bonda ini. Fungsinya sama seperti tapel tapi losyen ini lebih mudah untuk digunakan.

Tapel merupakan sapuan yang dipakai pada perut sebelum mengenakan bengkung. Bahan yang digunakan dalam tapel adalah tepung beras,kapur sirih, air limau nipis, kencur dan kayu manis. Tapel selamat digunakan oleh ibu yang bersalin secara normal. kelebihan tapel adalah untuk mengurangkan rasa sakit di perut dan memulihkan keadaan luaran perut akibat selulit / strecth mark. Ia juga membantu proses pembakaran lemak bawah kulit dan mengempiskan perut. Ia juga membantu dalam menghangatkan perut, membuang angin serta darah kotor yang berada di dalamnya. Juga menegangkan perut yang menggeleber.

Zaza betul-betul jatuh hati dengan bauan herbanya. Bauan yang menenangkan dan begitu wangi sekali. Bauan yang sangat lembut. Losyen Dara Bonda Ning Salmah ini dihasilkan dengan beberapa gabungan herba yang terpilih dan berkualiti.

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Bahan Yang Digunakan

Terdapat beberapa bahan dan herba yang digunakan dalam penghasillan Losyen Dara Bonda ini iaitu untuk :

Pelansingan - Rumpai Laut ( Bladderwrack ), Daun Ivy ( English Ivy ), Meadowsweet ( Meadowsweet ) dan Ekstrak Biji Kopi Hijau ( Green Coffee Extract )
 Melembapkan Kulit - Minyak Zaitun ( Olive Oil ) dan Lidah Buaya ( Aloe Vera )
 Penghadaman - Buah Pala ( Nutmeg ) dan Halia( Ginger )
 Wangian Semuljadi dan Pati Minyak - Bunga Kenanga ( Ylang Ylang ) dan Limau Purut ( Kaffir Lime ) 

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Keistimewaan Losyen Dara Bonda

Zaza sapu Losyen Dara Bonda ini di bahagian perut, lengan dan peha selepas mandi atau sebelum nak masuk tidur. Rasanya sangat selesa dan berangin panas sejuk gitu. Lepas tu boleh la pakai bengkung atau korset.

Losyen ini sangat elok digunakan untuk membantu mengempiskan perut dan memberikan bentuk badan yang ideal , melembapkan kulit serta dapat membantu menghilangkan strecth mark.

Losyen berasaskan bahan semulajadi dan pati minyak asli
⥁ Losyen berasa sejuk dan mempunyai wangian yang menyegarkan
⥁ Formula yang khusus untuk pelangsingan badan dan kelebapan kulit
⥁ Harga mampu milik dan sangat ekonomi
⥁ Boleh digunakan oleh ibu-ibu berpantang dan anak dara

Harga dan Pembelian 

Losyen Dara Bonda Ning Salmah dijual pada harga hanya RM49.00 sahaja. Didatangkan dalam saiz dan berat 100gram.

Bagi yang ingin mencuba dan mendapatkan Losyen Dara Bonda ini boleh membuat pembelian terus  di :
Call/whatsapp : 012-6992604
Alamat :  Legasi Ning Salmah Sdn. Bhd.
22A Level 3, Jalan 17/54, Seksyen 17,
46100 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

Losyen Dara Bonda Ning Salmah Untuk Kempiskan Perut Dan Buang Angin

Kisah Rahsia 5 Generasi Legasi Ning Salmah

Sharifah Ning Salmah dilahirkan pada tahun 1890an. Bapanya berasal dari Mekah dan ibunya merupakan kerabat diRaja Kedah. Sejak dari umur yang muda, beliau sudah diturunkan ilmu penjagaan kesihatan dan kecantikan diri yang diamalkan di dalam istana.

Cucundanya, Datin Sharifah Anisah Barakbah, mempunyai minat yang mendalam dalam bidang yang sama dan telah menerajui industri herba negara dengan memperkenalkan produk Nona Roguy. Setelah 50 tahun berkecimpung dalam bidang ini, Beliau terkenal dengan pengongsian ilmu kesihatan dan kecantikan wanita dalam setiap ceramah yang telah diberi, baik di dalam atau luar negara.

Sejak dari umurnya 5 tahun lagi, Sharifah Aliyah Barakbah, telah mengikuti Tok Mama (Datin Sharifah Anisah) ke sesi ceramah dan sedikit sebanyak mempelajari ilmu warisan ini. Setelah bergelar ibu, dia mempunyai keinginan untuk berkongsi tentang rahsia warisan kesihatan yang telah banyak menolong keluarganya ini.

Maka lahirlah Legasi Ning Salmah dengan produk-produk yang belum pernah lagi dikongsi luar dari keluarga mereka


Reading Time:

Khamis, Februari 28, 2019

Majlis Soft Launching Be Lemtox Bersama Founder Nadia Annuar
Khamis, Februari 28, 2019 10 Comments

Majlis Soft Launching BeLemtox Bersama Founder Nadia Annuar. Mewarisi kecantikan dari ibunya iaitu Kak Ton, seorang usahawan produk kesihatan dan kecantikan yang cukup popular dengan slogan " Comel Tak Kak Ton?".  Nadia Shahrul Annuar memiliki kecantikan yang diidamkan ramai gadis.

Kini Nadia Annuar turut mengikuti jejak langkah ibunya menjadi seorang usahawan kecantikan dengan mengeluarkan produk kecantikan menggunakan label namanya sendiri iaitu  Nadia's Secret Sdn Bhd.

Majlis Soft Launching Be Lemtox Bersama Founder Nadia Annuar
Founder Nadia Annuar bersama produk terbarunya Be Lemtox

Reading Time:

Jumaat, Disember 21, 2018

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens
Jumaat, Disember 21, 2018 9 Comments

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens. Assalamualaikum..ingat lagi dulu-dulu bila nak pakai contact lens..memang takut giler..pernah try nak masukkan dalam mata tapi terus tak jadi bila tersentuh sikit terus rasa pedih ya amat.. sejak dari tu fobia rasa nak pakai..

Zaza pakai contact lens pun sebab zaza rabun jauh..kalau zaza tak rabun memang zaza tak pakai..so masa tu zaza berazam nak cuba juga pakai..dan akhirnya zaza berjaya juga masukkan contact lens kat mata..tak pedih pun.. cuma berair sikit je tapi lepas tu okay..Sampai la sekarang zaza akan pakai contact lens kalau nak keluar pergi event.

Pemilihan contact lens pun kena berhati-hati juga. Hari tu zaza ada beli contact lens yang murah dalam beberapa belas ringgit je yang ada power, bila nak cabut tu dia macam melekat-lekat kat mata..risau juga..terus zaza buang tak pakai dah..tanya rakan dia kata sebab kandungan air rendah. lagi pun tak berapa okay la pakai yang murah sangat..takottttt

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

So setelah usha-usha, zaza pun berkenan dekat contact lens jenama Amber Lens ni..Apa yang membuatkan zaza berkenan nak try sebab kandungan air ( water content ) nya yang tinggi sehingga 57%. So memang elok lah untuk mengelakkan mata menjadi kering dengan cepat.

Satu lagi sebab dekat Amber Lens ni, sebab mereka menyediakan juga contact lens untuk yang rabun dari power -0.50 sehingga -9.50 dan saiz diantara 14mm sehingga 16mm.

Kalau zaza, zaza suka jenis saiz standart kecil 14mm tu..kalau jenis besar memang tak sesuai dengan zaza.. terasa mata tu besar dan bulat sangat..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Zaza pakai pun tak memedihkan mata dan sangat selesa bila pakai sebabnya ia mengekalkan keselesaan dengan permukaan kanta yang sangat lembut ( kanta jensi soft lens )

Biasa kan kalau zaza beli contact lens kat kedai-kedai sebelum ni, dalam pack biasa je tapi Amber Lens ni istimewa sebab datang dalam kotak dengan design yang memang cantik. Sampaikan rasa sayang nak buang kotak dia tau..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens juga menawarkan beberapa pilihan warna yang menarik seperti Scarlett Brown, Mariah Carey Gray, Madonna Brown, Katy Perry Brown, Beyonce Gray, Madonna Gray, Selena Gomez Brown, Ladu Blue dan Madonna Blue. Nama-nama artis gituu

Macam zaza suka pilih warna gray..so zaza ambil warna Mariah Carey Gray..warna-warna lain zaza pernah try ( jenama lain ) tapi macam tak kena pulak rasa..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Warna Mariah Carey Gray

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Replacement Amber Lens ni untuk 3 bulan..so memang jimat jugak lah dengan harga dia pun murah.

Dengan setiap pembelian juga akan dapat Lens Case, Travel Kit + Cermin dan Pemegang Lens. First time disediakan sekali kit macam ni..biasa kena beli asing-asing..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Travel Kit dan Pemegang Lens

Tip Penjagaan Contact Lens :

1. Gunakan stick atau pengepit yang disediakan untuk mengelakkan habuk atau bakteria yang merebak
2. Selepas 9 jam penggunaan, rendam contact lens ke dalam bekas berisi air solution sahaja
3. Gantikan air solution 2 kali sehari kalau tidak memakainya
4. Titiskan eyeglo atau eyemore untuk yang bermata sensitif selepas guna contact lens agar mata tak jadi kering dan merah
5. Elakkan memakai contact lens menggunakan jari yang tersentuh lada atau sambal kerana ia boleh menyebabkan mata menjadi pedih, berair dan merah

Harga Jualan Amber Lens 

Amber Lens dijual pada harga :

Plano - RM49
Power - RM55

Jadi bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Amber Lens dan ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh la terus menghubungi mereka di :

Whatsapp : +6 010 900 4712 / +6 010 217 8440


Reading Time:

Ahad, Disember 02, 2018

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea
Ahad, Disember 02, 2018 10 Comments

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea. Hai assalamualaikum..kali ini zaza nak share lagi satu produk baru tauu dari Althea Korea. Althea Korea ni ramai dah maklum akan kewujudan produkknya kan..kalau korang google bersepah info tentang produk-produk Althea..


Jadi kali ni zaza nak kongsi mengenai produk Milk Peel Cream Mask iaitu sejenis masker wajah hadir dalam bentuk krim yang pekat dan akan bertukar menjadi buih setelah pakai..



Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask 

Menarik kan..? first time tau zaza jumpa masker macam ni..so zaza pun dah try pakai..memang best..Milk Peel Cream Mask ni berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada muka. Bila pakai mula-mula tu rasa macam biasa je..tapi selepas beberapa saat tu baru lah bertukar menjadi macam buih-buih..masa dia nak bertukar tu lah terasa macam buih tu bergerak-gerak sikit..


Bauannya pun sedap macam susu-susu sikit..yang penting zaza suka teksturnya yang terasa ringan je kat muka.

Reading Time:

Khamis, November 29, 2018

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature
Khamis, November 29, 2018 12 Comments


Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature. Hai all..zaza nak share lah pasal pencuci wajah yang zaza guna sekarang ni.. siapa masih ingat zaza ada story pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebelum ni? Kalau ada yang masih ingat atau baru nak baca, boleh tengok entri zaza sebelum ni mengenai pencuci ni dekat sini Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Sehingga ke hari ini, sudah sebulan tau zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Kalau sebelum ni zaza pernah pakai pencuci muka beberapa jenama lain..ada satu dua jenama ni dalam bentuk pepejal, bila zaza pakai, kulit terasa pedih-pedih dan macam panas.. tapi masa tu zaza terus je pakai sebab dah beli dan pencuci wajah lain memang tak ada, so pakai je lah..tapi lepas tu bila zaza ada baca sharing info pasal sabun muka ni..baru lah tahu kalau bila cuci terasa pedih dan panas bermakna ia sangat lah tak sesuai dengan kulit kita..so time tu memang zaza buang terus lah…takut jugak kulit rosak sebab zaza pernah alami keadaan kulit wajah yang teruk dulu..
Reading Time:

Isnin, November 26, 2018

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Isnin, November 26, 2018 12 Comments

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing. Zaza memang minat makeup..pernah 2 kali masuk kelas belajar makeup..seronok sebab banyak benda tahu bila nak makeup ni.. bila pergi majlis-majlis memang akan selalu makeup tebal sikit..tapi kalau pergi jalan-jalan yang jauh ke..makeup tebal tak sesuai sangat sebab bila nak solat tu..nak cuci semua bagi betul-betul bersih leceh juga..so zaza akan prefer jenis makeup nipis dan natural je...

So untuk mudahkan bersolek, zaza guna CC Cushion Shimmer Shine Jolie je..ia ibarat bedak yang ringkas dan cepat untuk digunakan. Memang sesuai sangat kalau nak pergi travel ke..just bawak ni pun dah cukup.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion ni antara bedak yang dapat memberikan kesan glowing dan natural pada muka selepas memakainya. Kebiasaan sebelum mengenakan apa-apa jenis bedak, zaza akan pakai pelembab wajah dulu..sebab kalau tak pakai, susah untuk kulit zaza jadi sekata bila kenakan bedak. So lepas pakai tu dan beberapa minit kemudian, baru lah nampak kesan glowingnya.

Jolie Shimmer Shine Cushion ni memang elok untuk menutup masalah parut kat muka. Selain tu ia membantu mencerahkan kulit wajah 

Jolie Shimmer Shine Cushion kalau nak tahu ia adalah satu produk keluaran Malaysia. Telah pun berada di pasaran semenjak September 2018. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ). Zaza yakin lepas ni akan ramai lagi yang mengetahui tentang bedak ni.. korang boleh cek juga bedak ni dekat website http://npra.moh.gov.my/ 

Jolie Cushion ni pun zaza tengok macam produk antarabangsa je..memang berkualiti dan paling zaza suka sebab ringan gila bila pakai..tak rasa melekit-lekit pun.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Formulasi Istimewa Dengan 2 Tona Warna

Jolie Cushion ni ada 2 tona warna iaitu Caramel dan Cream. Macam zaza pilih cream sebab kulit zaza ni tak terlalu cerah dan tak terlalu gelap.

Ia diformulasi istimewa dimana ia mengandungi Vitamin C dan SPF35+ yang dapat membantu melindungi kulit dari sinar UV yang merbahaya.

Selain itu, Jolie Cushion ni juga mampu mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan  wajah lebih muda bermaya dengan glowing secara semulajadi.

Lain-lain keistimewaan : 

⥁ Pemakaian yang nipis sahaja
⥁ Mampu menutupi kecelaan kulit wajah dan tona tidak sekata
⥁ Tekstur yang ringan pada kulit wajah dan tidak berminyak
⥁ Tidak meninggalkan kesan bedak pada tudung atau baju sekiranya berpelukkan atau bersalam
⥁ Mudah dipakai, hanya 2 minit dah siap
⥁ Mudah dibersihkan dengan air dan mesra wuduk
⥁ Mampu mengatasi jeragat dan mengecilkan liang pori diwajah dengan penggunaan berterusan
⥁ Tidak membuatkan kulit kusam dan berkerak dengan bahan-bahan premium berkualiti tinggi dalam penghasilan Jolie
⥁ Kesan wajah segar dengan efek shimmer shine dari Jolie

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Kalau nak pakai tu just dap-dap je dengan span yang disediakan sampai sekata. Satu lagi kan yang best sebab harganya hanya RM75 je untuk satu bedak tapi ada promosi tauuuu...kalau beli 2 bedak dapat harga RM100 je.. murah gilaaa kann! Baik korang grab cepat.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Sebelum dan selepas pakai Jolie Shimmer Shine Cyshion

So kepada korang yang nak cari bedak yang jenis mudah nak pakai, boleh la cuba Jolie Shimmer Shine Cushion ni..

Harga 1 PCS : RM75
Harga PROMO 2 PCS : RM100 jeee..

Jolie Shimmer Shine Cushion - Caramel
NOT180806340K

Jolie Shimmer Shine Cushion - Cream
NOT180806339K

Berminat boleh terus membuat pembelian melalui : 

Headquaters : joliebeauty.hq@gmail.com



Reading Time:

Jumaat, November 23, 2018

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Jumaat, November 23, 2018 10 Comments

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder.  Hai..bila usia semakin meningkat ni memang bab penjagaan muka dan diri memang penting dan jadi keutamaan. Selain dari pelembap dan serum muka yang memang wajib dipakai, pemakaian sunscreen juga perlu.

Sunscreen ni bukan saja untuk muka tetapi untuk badan juga. Penggunaan sunscreen dalam rutin harian penjagaan diri membantu memelihara kulit dari rosak dan melindungi dari sinaran UVA.

Apa tu Sunscreen? Sunscreen bertindak dalam melindungi kulit kita dari sinaran UVA. Sinaran UVA inilah yang menjadi punca terjadinya kesan penuaan seperti garis halus, bintik-bintik gelap dan kedutan pada kulit.

Pentingnya pemakaian sunscreen adalah untuk mengurangkan kesan gelap pada parut jerawat, melambatkan proses penuaan seperti kedutan dan garis halus, juga mengurangkan terjadikanya jeragat dan bintik-bintik gelap pada kulit.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Jadi antara sunscreen yang menjadi kesukaan zaza sekarang adalah Althea Petal Velvet Sunaway dengan SPF50+ PA++++. Ia merupakan satu produk K-Beauty dari jenama Althea Korea.

BAHAN UTAMA DALAM ALTHEA PETAL VELVET SUNSCREEN

Ia adalah produk baru yang telah dilancarkan oleh Althea dengan menggunakan bahan semulajadi dari Damask Rose Extract.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Damask Rose

Damask Rose Extract dalam Petal Velvet Sunscreen ini membantu untuk memberikan kelembapan dan melicinkan kulit. Di dalam Damask Rose ini terdapat nanomolecular semulajadi yang kaya dengan vitamin yang dapat menembusi jauh meresap ke dalam kulit dan membuatkan kulit lebih sihat.
Reading Time:

Sabtu, November 17, 2018

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun
Sabtu, November 17, 2018 14 Comments

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun. Bagi wanita, menjaga kulit wajah dan penampilan diri amat penting terutamanya yang usia semakin hari semakin meningkat. Seperti zaza juga yang menghampiri usia tiga series..memang amat mementingkan penjagaan luaran dan dalaman.

Wanita mana yang tak mahu cantikkan..bagi zaza, zaza teringin nak dapatkan kulit yang bersih dan bebas dari jerawat.

Bila sebut tentang produk-produk kecantikkan ni..zaza nak share la dengan rakan-rakan zaza semua mengenai produk minuman kesihatan dan kecantikan baru keluaran pertama Nadia's Secret Sdn Bhd iaitu BE THE GLAMOROUS DRINK 


Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Rupanya ia adalah produk dari Nadia Annuar. Mesti ramai juga yang kenal siapa Nadia Annuar ni kan? Kalau dulu wajah Nadia Annuar selalu dalam tv sebagai seorang host tv kat Malaysia. memang tak asing lagi lah..orangnya memang cantik dari dulu sehingga kini.
Reading Time:

Khamis, Oktober 25, 2018

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Khamis, Oktober 25, 2018 13 Comments

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Bila skin muka ada problem macam jerawat dan berminyak..kita tak boleh main pakai je sebarangan pencuci muka sebab kadangkala bahan-bahan tu tak sesuai dengan skin kita. So seeloknya baca dulu tentang bahan-bahan yang digunakan.

Kalau dah pakai dan tak ada sebarang iritasi, boleh terus gunakan. Untuk yang ada kulit wajah berjerawat dan berminyak bolehlah gunakan pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari jenama Hansaegee Nature. Istimewanya sebab ia made in Korea Product tau..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Pencuci muka dari Hansaegee Nature ni bagusnya sebab di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.

Memang dari dulu lagi daun lidah buaya dan tea tree leaf oil banyak digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu dalam memelihara kulit wajah.

Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Tea Tree leaf Oil bertindak untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kulit, memberi kelembutan pada kulit, anti fungus dan melicinkan kulit. Sebab tu lah zaza pun pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni tau..ia selamat dan bahan-bahan pun dari sumber semulajadi.

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni datang dalam botol bersaiz 150ml. Kira besar juga lah botolnya..tahan berapa lama tu tengok pada penggunaan kita juga..

Satu lagi yang menariknya dan yang zaza suka pasal Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana ia berbentuk foam. Jenis buih-buih gitu..picit-picit je keluar buih macam zaza tunjuk ni..Jarang zaza jumpa pencuci muka jenis foam ni..biasa zaza nampak bentuk cecair dan jenis ketul-ketul tu..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Cara Guna

Nak guna senang je..apa yang perlu you all buat,

1.      Basahkan sedikit muka dan tapak tangan.
2.      Picit cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih.
3.      Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk beberapa minit
4.      Bilas wajah

Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Membantu mengatasi masalah jerawat di muka
Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
Mengawal minyak
Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Semua jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jenis pencuci : Foam
Volum: 150ml, Saiz 5.29 fl.oz.

Sesuai untuk kulit jenis condisi :
Kulit kering, kulit berminyak dan sensitif, Dead Skin Cell,
Acne skin,blackhead/whitehead

Harga RM65.00

Kesan Selepas Cuci MukaGuna Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Setakat zaza pakai tak ada lagi masalah lain macam kerengsaan kulit. Kiranya zaza rasa okay je pakai. Ada setengah sabun zaza pakai je rasa pedih-pedih dan gatal..rasa nak garu je.. Paling best lepas cuci tu kulit terasa smooth sikit dan kesan minyak berlebihan kat kulit muka pun berkurang.
Biasa zaza akan cuci muka 2 kali sehari waktu pagi dan juga malam, so minyak di muka pun memang dapat control lah..jadi suka pula zaza bila guna pencuci muka jenis buih-buih ni..syok betul.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apa yang zaza perasan juga selepas zaza cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kan, ia tak buatkan kulit kering dan tak rasa tegang pun. Sebelum ni zaza pernah pakai sabun muka jenis ketul dan bila cuci tu kulit terasa tegang betul.

So bila zaza cari info dekat internet dan baca-baca tentang pemilihan pencuci muka yang sesuai, barulah zaza tahu kalau selepas cuci muka terasa tegang tu bermakna pencuci tu tak berapa sesuai sangat dengan kulit kita.


Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Pencuci muka jenis bubble ni pun best sebab tekstur buih dia yang lembut dan dapat meresap jauh ke dalam kulit sekaligus dapat membersihkan segala kotoran dan kulit mati dengan pantas.
Asalnya pencuci dalam botol ni dia bentuk cecair tapi bila di pump dia jadi buih-buih. So buih inilah yang bantu membersihkan pori-pori yang tersumbat tu..puas hati lah pakai sebab kulit rasa lembut dan segar.

Kalau muka memang tak pakai makeup, memang mudah untuk dicuci. Tapi kalau time tu korang tengah pakai makeup dan nak cuci, kena buat 2 kali cucian baru kesan-kesan makeup tu akan hilang.  Sebab zaza ada cuba juga cuci muka yang ada makeup, so memang dua kali cuci baru bersih.
Bau pencuci ni pun zaza suka..bau harum je

So kepada you all yang tengah cari pencuci dari bahan-bahan semulajadi, boleh la try Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sekali dah guna mungkin you all pun akan jatuh hati jugak.

Untuk you all yang nak dapatkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser atau lain-lain produk Hansaegee Nature boleh la melayari link di bawah :

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser



Reading Time:

Rabu, Oktober 24, 2018

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri
Rabu, Oktober 24, 2018 14 Comments

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin dan Berseri. Hai, bagi wanita terutama yang berusia mesti nak kulit yang cantik, licin dan berseri kan. Macam zaza yang dah nak 30an pun memang dah mula jaga kulit. Selain jaga kulit dari luar..penjagaan bermula dari dalam pun penting juga. Kalau penjagaan luaran mesti rakan-rakan dah tahu kan zaza pakai produk apa..Jadi untuk dalaman zaza ada cuba produk minuman kolagen untuk kulit sihat.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Siapa yang tak nak kan kulit yang sihat dan bersih. Untuk kali ini, zaza ada mengambil satu produk kolagen yang bagus untuk mencantikkan kulit iaitu Joymix Pure Collagen Powder. Zaza memang agak lama tak makan produk untuk dalaman ni sebenarnya..bila dah lama tak makan, kulit zaza pun dah mula nak problem semula macam dulu..dulu kulit muka zaza tak berseri, penuh dengan parut coklat, kulit kasar dan kering. Jadi sebelum terlambat, zaza perlu consume balik lah..

Sebab tu lah zaza try Joymix Pure Collagen Powder ni..Joymix Pure Collagen Powder ni datang dalam botol dan berat 200gram. Ia berbentuk serbuk. Kalau tengok serbuknya berwarna putih halus je. Dari segi bau pun best jugak.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

  
Perlu Mengambil Minuman Collagen

Tubuh badan kita ini memang memerlukan kolagen kerana kolagen membantu dalam melambatkan proses penuaan pada kulit. 

Bila kita tidak mengambil kolagen, terjadilah kulit kusam dan berlakulah kedutan pada kulit wajah terutama pada yang usianya semakin meningkat.

Dalam tubuh kita, terdapat sekitar 30%  daripada semua protein dalam badan adalah kolagen. Kolagen biasa ditemui dalam kulit, tulang dan tisu penghubung. Kolagen berfungsi untuk memberikan kulit kekuatan dan keanjalan sekaligus ia bertanggungjawab dalam penggantian sel kulit mati.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Satu botol bertahan sehingga 2 bulan penggunaan

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri


Keistimewaan Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni diperbuat daripada marin kolagen. Berat molekul kecil 500-1500 Dalton ( small molecule 500-1500 dalton ) dan ia mudah diserap ke dalam kulit.

Fungsi dan keistimewaanya adalah untuk membantu dalam :

  ⥁ Mengukuhkan keanjalan kulit wajah
  ⥁ Mengurangkan kedutan kulit
  ⥁ Mengelakkan keguguran rambut dan menguatkan pada kuku
  ⥁ Menguatkan sendi dan tulang
  ⥁ Tiada sebarang pencemaran bakteria
   ⥁ Melicin dan memberikan keserian pada wajah

Untuk kuku yang lembut dan mudah pecah biasa itu tanda awal seseorang kurang kolagen. Jadi kalau kuku you all mudah patah eloklah ambil kolagen ini sekurang-kurangnya dalam 2 minggu, Insyaallah nampak kesannya.

Cara pengambilan Joymix Pure Collagen Powder

Pengambilan kolagen ini senang je tau..hanya perlu tambahkan satu sudu ( scoop disediakan di dalam botol ) Joymix Pure Collagen Powder ke dalam minuman kesukaan harian kita macam minuman kopi ke, teh, milo ataupun jus buah-buahan.


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Ambil satu scoop sahaja untuk sehari..

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Hmmm sedappp..

Macam zaza sendiri, zaza gemar minum air oren Sunquick, so zaza campurkan satu scoop ke dalam minuman zaza tu dan kacau sampai larut. Selepas tu baru zaza minum. Nak sedap lagi kalau jus oren tu ada ais..barulah sedap dan rasa sejuk je masuk tekak.

Joymix Pure Collagen ni juga tak memberikan sebarang kemudaratan jika ditambah dengan air kosong tapi rasanya sedikit kurang.. jadi kalau nak sedap memang suggest untuk ambil bersama air buah dan lain-lain minuman.
  
Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Santai petang hari sambil menikmati jus oren bersama Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni di ambil satu scoop setiap hari pun dah cukup. Zaza minum sama ada waktu tengahari atau semasa minum petang dengan jus minuman sejuk.

Zaza dah consume nak dekat seminggu baru. Zaza consume pun sebab kulit zaza ada jerawat pasir sikit kat dahi dan dalam masa yang sama zaza nak bagi smooth kan balik kulit..dah tak sanggup nak biarkan kulit jadi kasar macam dulu-dulu...bila kasar mulalah kurang seri..pastu jadi tak yakin pulak nak hadap orang ramai.

Lagi satu kan bila kulit kita dah smooth dan lembap, bila nak makeup pun senang. Pernah tau kulit zaza kering satu muka sampai bila zaza makeup, dari jauh pun kawan boleh nampak kulit macam mengelupas..memang malu je rasa time tu.

You all pun kalau ada masalah-masalah kulit kasar ke, tak berseri ke..try la ambil Joymix Pure Collagen Powder ni..lagi pun ia adalah produk HALAL


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Untuk mendapatkan produk ini boleh buat pembelian terus di web rasmi :


Harga pun murah dan very economical.. so semua orang memang boleh beli. Untuk satu botol boleh tahan sehingga 2 bulan. Kalau 2 botol cukup untuk penggunaan selama 4 bulan.

Harga :
1 botol - RM98.00
2 botol – RM150.00

Setiap pembelian percuma penghantaran ke seluruh Malaysia.

Jom cuba!!


Reading Time:

Rabu, Ogos 01, 2018

Oh Most Wanted Foundation Magic Look
Rabu, Ogos 01, 2018 9 Comments

Oh Most Wanted Foundation Magic Look. Foundation antara salah satu kegilaan zaza kalau bab makeup..memang suka mencuba pelbagai jenama.

Kali ni nak share tentang foundation Oh Most Wanted Magic Look Inspirasi Nora Danish. First time zaza tengok packaging foundation ni yang memang cantik gila..!

Jenama Oh Most Wanted ni sebenarnya dah beberapa tahun kat pasaran cuma sekarang je baru ramai yang kenal. Ia diinspirasikan dari minat Nora Danish yang menyukai kecantikan dan penjagaan wajah sejak kecil.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Mempunyai SPF50 yang dapat melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari yang berbahaya. Produk Oh Most Wanted ni pun dah memasuki beberapa pasaran antarabangsa seperti di Singapura, Brunei dan beberapa lagi negara lain.

Oh Most Wanted ni telah diformulasikan oleh doktor aesthehic iaitu Dr Aina dan Dr Azri yang juga merupakan rakan kongsi Nora Danish. Produk ini menggabungkan kosmetik dan farmasi iaitu cosmeceutical.

Foundation Oh Most Wanted ni juga amat senang untuk dicuci..bila you all pakai pun rasa ringan.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Foundation Oh Most Wanted ni ada dua kod warna iaitu Kod Natural 01 dan Natural 02. Bagi you all yang sukakan solekan yang kelihatan nipis dan natural, memang sesuai sangat menggunakan foundation ni. 

Produk ini juga mempunyai kandungan asid hyaluronik dimana ia berfungsi untuk melambatkan proses penuaan sebab asid ini menggalakkan penghasilan serat elastin dan juga kolagen. Asid ini juga cepat meresap ke dalam kulit sekaligus dapat membaiki masalah kulit secara mendalam.

Keistimewaan lain adalah berfungsi untuk meningkatkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Foundation Oh Most Wanted juga mengandungi Vitamin C iaitu Ascorbyl tetraisopalmotate. Ia bertindak sebagai anti oksida yang dapat melawan radikal bebas dan mencegah penuaan sel. Terdapat juga ekstrak Chamomile iaitu sejenis bunga dimana ia mempunyai antikongestan bagi menenangkan dan menurangkan iritasi pada kulit. Jadi bagi you all yang ada masalah kulit sensitif juga sesuai memakai foundation ni.

Dan ada lagi beberapa kandungan lain yang bertujuan untuk merawat masalah kulit.

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh Most Wanted Foundation Magic Look

Oh ya, selain foundation..produk Oh Most Wanted ini juga mempunyai produk lain iaitu lipcream, magic spone dan magic wand.

Foundation Oh Most Wanted dijual pada harga RM79 je dan tahan lama.Tak lama lagi dalam pertengahan bulan Ogos juga produk Oh Most Wanted ni boleh dibeli di Watson Ecm Mall Kuantan..

Kepada you all juga yang nak dapatkan foundation dan lain-lain produk Oh Most Wanted boleh menghubungi agent Halimah di Instagram https://www.instagram.com/myohsem_cosmetic/


Reading Time: