Zaza Iman : KECANTIKAN
Memaparkan catatan dengan label KECANTIKAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label KECANTIKAN. Papar semua catatan

Ahad, Disember 02, 2018

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea
Ahad, Disember 02, 2018 8 Comments

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea. Hai assalamualaikum..kali ini zaza nak share lagi satu produk baru tauu dari Althea Korea. Althea Korea ni ramai dah maklum akan kewujudan produkknya kan..kalau korang google bersepah info tentang produk-produk Althea..


Jadi kali ni zaza nak kongsi mengenai produk Milk Peel Cream Mask iaitu sejenis masker wajah hadir dalam bentuk krim yang pekat dan akan bertukar menjadi buih setelah pakai..



Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask 

Menarik kan..? first time tau zaza jumpa masker macam ni..so zaza pun dah try pakai..memang best..Milk Peel Cream Mask ni berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada muka. Bila pakai mula-mula tu rasa macam biasa je..tapi selepas beberapa saat tu baru lah bertukar menjadi macam buih-buih..masa dia nak bertukar tu lah terasa macam buih tu bergerak-gerak sikit..


Bauannya pun sedap macam susu-susu sikit..yang penting zaza suka teksturnya yang terasa ringan je kat muka.


Bahan Dalam Milk Peel Cream Mask


Istimewanya sebab kandungan bahannya yang terdiri daripada :


AHA dan BHA -  Bahan ini berfungsi dalam membantu mengeluarkan sel kulit mati secara  perlahan-lain.

⥁ Ekstrak Protein Susu - Memberikan kelembapan pada kulit muka
Kaolin - Bertindak membuang segala kotoran pada kulit

Selain dari bahan utama ini, Milk Peel Cream Mask ini juga ada beberapa kandungan bahan lain iaitu :


Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol* 

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Mask

1. Basahkan muka terlebih dahulu. Kemudian picit botol sehingga cream keluar dan letakkan di tapak tangan.

2. Sapu kat muka secara menyeluruh. Boleh urut-urut secara perlahan-lahan.
3. Biarkan seketika dalam 30 ke 60 saat sehingga ia berubah menjadi buih. Time ni lah korang akan rasa macam ada benda bergerak-gerak tau..syok oh
4. Kemudian cuci wajah dengan air yang bersih


Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Selepas zaza cuci, kulit memang terasa lembut je..selain dari memberikan kelembutan pada kulit, Milk Peel Cream Mask ini juga dapat membantu dalam :


⥁ Membuang sel kulit mati, sebum dan juga kotoran yang
tersumbat dari udara tanpa merosakkan kulit
⥁ Dapat menyegarkan kulit dan memberi kelembapan
kerana ia mengandungi vitamin yang sihat

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask sesuai untuk semua jenis kulit. Kalau korang ada masalah kulit seperti pori-pori besar, kasar, kulit sensitif ke..pun boleh menggunakannya.

So kalau korang tercari-cari mask muka, boleh lah try pakai Milk Peel Cream Mask ni..harga pun tak mahal. Hanya RM36.00 je.. ( 50ml )


Info dan pembelian produk boleh terus ke :




Reading Time:

Khamis, November 29, 2018

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature
Khamis, November 29, 2018 12 Comments


Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature. Hai all..zaza nak share lah pasal pencuci wajah yang zaza guna sekarang ni.. siapa masih ingat zaza ada story pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebelum ni? Kalau ada yang masih ingat atau baru nak baca, boleh tengok entri zaza sebelum ni mengenai pencuci ni dekat sini Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Sehingga ke hari ini, sudah sebulan tau zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Kalau sebelum ni zaza pernah pakai pencuci muka beberapa jenama lain..ada satu dua jenama ni dalam bentuk pepejal, bila zaza pakai, kulit terasa pedih-pedih dan macam panas.. tapi masa tu zaza terus je pakai sebab dah beli dan pencuci wajah lain memang tak ada, so pakai je lah..tapi lepas tu bila zaza ada baca sharing info pasal sabun muka ni..baru lah tahu kalau bila cuci terasa pedih dan panas bermakna ia sangat lah tak sesuai dengan kulit kita..so time tu memang zaza buang terus lah…takut jugak kulit rosak sebab zaza pernah alami keadaan kulit wajah yang teruk dulu..

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

So bila zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, zaza jadi suka sangat.. pertama sekali yang menyebabkan zaza suka sebab ia adalah produk buatan Korea. Sememangnya produk-produk penjagaan kecantikan dari Korea kebanyakannya dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi dan bebas bahan kimia selain berkualiti tinggi.

Jenama Hansaegee ni pun memang zaza dah kenal lama. Lagi pula banyak feedback yang positif dari orang ramai yang menggunakannya…sebab tu lah zaza pun minat untuk cuba sendiri pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Zaza memang jenis seorang yang suka tukar-tukar pakai pencuci wajah. So kalau zaza pakai dan serasi, memang zaza akan repeat beli selalu…kalau tidak serasi, memang zaza akan beralih ke jenama lain.
Alhamdulillah, setelah sebulan zaza guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni, zaza rasa memang sangat serasi dan sesuai sangat dengan kulit zaza.

Kulit zaza ni sebenarnya kan ada banyak sangat jerawat pasir dekat dahi..memang tengah stress jugak lah…pastu ada sedikit kusam dan kulit tu macam nak kembali jadi kasar semula macam dulu-dulu..
So, Sepanjang zaza guna pencuci ni, kulit muka zaza memang terasa lembut sangat. Memang rasa happy jugak lah lepas cuci muka dan bilas tu..lembut je..minyak-minyak yang berlebihan kat muka pun tak berapa nak ada..Dulu kulit muka zaza ni memang jenis banyak minyak terutama dekat area Zon T. Sekarang memang dah kuranglah..

Biasa zaza akan cuci muka bila bangun tidur di waktu pagi dan sebelum tidur di waktu malam. Bila nak cuci tu, zaza akan picit bagi keluar buih ( foam ) dalam 2 atau 3 kali je..dah cukup untuk cuci muka..pastu gosok slow-slow je..kalau muka yang tengah ada makeup pula, zaza akan picit banyak sikit.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Kalau korang baca entri zaza pasal pencuci Aloe AC Clean Bubble Cleanser sebelum ni, mesti korang tau kan bahan yang digunakan…tapi tak apalah, zaza bagi tahu sekali lagi okay… Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini dihasilkan dari bahan seperti Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.

Kedua-dua bahan ini memang bagus untuk kulit muka dimana ia dapat memelihara kulit dan membantu mengatasi kulit berjerawat dan sebagai anti radang.

Kalau untuk masalah jerawat pula, kesannya memang agak lambat ( untuk pengetahuan korang lah, kulit muka zaza memang jenis yang makan masa untuk pulih dari jerawat dan lain-lain ).. itu tak ada hal lah, yang penting kulit bersih dan pencuci ni memang best sangat.. kiranya kalau dah habis, memang akan repeat lagi lah beli.

Sebotol pencuci ni harganya hanya RM65 ( 150ml )..botol yang besar juga..pastu memang jimat lah..zaza punya pun dah hampir nak habis jugak dah ni..

Kalau korang nak tengok sharing orang lain yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat sini juga https://hansaegee.com/shop/blog/reviews.html

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh terus ke laman berikut :

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature



Reading Time:

Isnin, November 26, 2018

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Isnin, November 26, 2018 12 Comments

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing. Zaza memang minat makeup..pernah 2 kali masuk kelas belajar makeup..seronok sebab banyak benda tahu bila nak makeup ni.. bila pergi majlis-majlis memang akan selalu makeup tebal sikit..tapi kalau pergi jalan-jalan yang jauh ke..makeup tebal tak sesuai sangat sebab bila nak solat tu..nak cuci semua bagi betul-betul bersih leceh juga..so zaza akan prefer jenis makeup nipis dan natural je...

So untuk mudahkan bersolek, zaza guna CC Cushion Shimmer Shine Jolie je..ia ibarat bedak yang ringkas dan cepat untuk digunakan. Memang sesuai sangat kalau nak pergi travel ke..just bawak ni pun dah cukup.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion ni antara bedak yang dapat memberikan kesan glowing dan natural pada muka selepas memakainya. Kebiasaan sebelum mengenakan apa-apa jenis bedak, zaza akan pakai pelembab wajah dulu..sebab kalau tak pakai, susah untuk kulit zaza jadi sekata bila kenakan bedak. So lepas pakai tu dan beberapa minit kemudian, baru lah nampak kesan glowingnya.

Jolie Shimmer Shine Cushion ni memang elok untuk menutup masalah parut kat muka. Selain tu ia membantu mencerahkan kulit wajah 

Jolie Shimmer Shine Cushion kalau nak tahu ia adalah satu produk keluaran Malaysia. Telah pun berada di pasaran semenjak September 2018. Mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ). Zaza yakin lepas ni akan ramai lagi yang mengetahui tentang bedak ni.. korang boleh cek juga bedak ni dekat website http://npra.moh.gov.my/ 

Jolie Cushion ni pun zaza tengok macam produk antarabangsa je..memang berkualiti dan paling zaza suka sebab ringan gila bila pakai..tak rasa melekit-lekit pun.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Formulasi Istimewa Dengan 2 Tona Warna

Jolie Cushion ni ada 2 tona warna iaitu Caramel dan Cream. Macam zaza pilih cream sebab kulit zaza ni tak terlalu cerah dan tak terlalu gelap.

Ia diformulasi istimewa dimana ia mengandungi Vitamin C dan SPF35+ yang dapat membantu melindungi kulit dari sinar UV yang merbahaya.

Selain itu, Jolie Cushion ni juga mampu mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan  wajah lebih muda bermaya dengan glowing secara semulajadi.

Lain-lain keistimewaan : 

⥁ Pemakaian yang nipis sahaja
⥁ Mampu menutupi kecelaan kulit wajah dan tona tidak sekata
⥁ Tekstur yang ringan pada kulit wajah dan tidak berminyak
⥁ Tidak meninggalkan kesan bedak pada tudung atau baju sekiranya berpelukkan atau bersalam
⥁ Mudah dipakai, hanya 2 minit dah siap
⥁ Mudah dibersihkan dengan air dan mesra wuduk
⥁ Mampu mengatasi jeragat dan mengecilkan liang pori diwajah dengan penggunaan berterusan
⥁ Tidak membuatkan kulit kusam dan berkerak dengan bahan-bahan premium berkualiti tinggi dalam penghasilan Jolie
⥁ Kesan wajah segar dengan efek shimmer shine dari Jolie

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing

Kalau nak pakai tu just dap-dap je dengan span yang disediakan sampai sekata. Satu lagi kan yang best sebab harganya hanya RM75 je untuk satu bedak tapi ada promosi tauuuu...kalau beli 2 bedak dapat harga RM100 je.. murah gilaaa kann! Baik korang grab cepat.

Jolie Shimmer Shine Cushion Untuk Solekan Natural Dan Glowing
Sebelum dan selepas pakai Jolie Shimmer Shine Cyshion

So kepada korang yang nak cari bedak yang jenis mudah nak pakai, boleh la cuba Jolie Shimmer Shine Cushion ni..

Harga 1 PCS : RM75
Harga PROMO 2 PCS : RM100 jeee..

Jolie Shimmer Shine Cushion - Caramel
NOT180806340K

Jolie Shimmer Shine Cushion - Cream
NOT180806339K

Berminat boleh terus membuat pembelian melalui : 

Headquaters : joliebeauty.hq@gmail.com



Reading Time:

Jumaat, November 23, 2018

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Jumaat, November 23, 2018 10 Comments

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder.  Hai..bila usia semakin meningkat ni memang bab penjagaan muka dan diri memang penting dan jadi keutamaan. Selain dari pelembap dan serum muka yang memang wajib dipakai, pemakaian sunscreen juga perlu.

Sunscreen ni bukan saja untuk muka tetapi untuk badan juga. Penggunaan sunscreen dalam rutin harian penjagaan diri membantu memelihara kulit dari rosak dan melindungi dari sinaran UVA.

Apa tu Sunscreen? Sunscreen bertindak dalam melindungi kulit kita dari sinaran UVA. Sinaran UVA inilah yang menjadi punca terjadinya kesan penuaan seperti garis halus, bintik-bintik gelap dan kedutan pada kulit.

Pentingnya pemakaian sunscreen adalah untuk mengurangkan kesan gelap pada parut jerawat, melambatkan proses penuaan seperti kedutan dan garis halus, juga mengurangkan terjadikanya jeragat dan bintik-bintik gelap pada kulit.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Jadi antara sunscreen yang menjadi kesukaan zaza sekarang adalah Althea Petal Velvet Sunaway dengan SPF50+ PA++++. Ia merupakan satu produk K-Beauty dari jenama Althea Korea.

BAHAN UTAMA DALAM ALTHEA PETAL VELVET SUNSCREEN

Ia adalah produk baru yang telah dilancarkan oleh Althea dengan menggunakan bahan semulajadi dari Damask Rose Extract.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Damask Rose

Damask Rose Extract dalam Petal Velvet Sunscreen ini membantu untuk memberikan kelembapan dan melicinkan kulit. Di dalam Damask Rose ini terdapat nanomolecular semulajadi yang kaya dengan vitamin yang dapat menembusi jauh meresap ke dalam kulit dan membuatkan kulit lebih sihat.

Selain Damask Rose, terdapat juga Hyaluronic acid yang membantu untuk menarik lembapan pada kulit dan mencegah dehidrasi. Turut mengandungi Geranium Oil dimana ia dapat memberikan keserian pada wajah dan menyembuhkan jerawat.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

KENAPA ZAZA JATUH HATI BILA GUNA  ALTHEA PETAL VELVET SUNSCREEN

Paling zaza suka sebab bauannya..bauan bunga Damask Rose yang terasa segar. Jujurnya zaza seorang yang susah nak gemar dengan produk-produk yang ada bauan sebab zaza boleh pening dan muntah. Tapi bila mengenakan Petal Velvet Althea ni, bauannya zaza boleh terima. Baunya yang lembut dan tidak terlalu kuat.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Selain dari bauannya, zaza suka teksturnya yang ringan bila pakai..tak ada rasa melekit-lekit. Paling best lepas sapu cepat je meresap ke kulit. Tidak terlalu cair dan senang disapu.

Ada sesetengah tu bila pakai rasa belengas dan jadi tak selesa. Tapi dengan Petal Velvet Sunaway ni zaza jadi suka dan badan pun rasa wangi je sentiasa.

Althea Petal Velvet Sunscreen ni juga sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. So sesiapa pun boleh pakai.. tidak hanya di luar rumah..dalam rumah ketika duduk santai-santai pun boleh guna.

Cara Guna : Goncangkan dulu botol. Setelah itu barulah sapu dekat kulit muka, tangan dan badan.

HARGA : RM 43.00
ISIPADU : 55ML

ALTHEA PETAL VELVET POWDER

Tak lengkap rasanya jika keluar rumah hanya dengan mengenakan Sunsreen..jadi boleh la apply pula Althea Petal Velvet Powder. Althea Petal Velvet Powder ini merupakan bedak jenis loose powder. Ia di panggil translucent powder kerana bila pakai, ia nampak natural je dan teksturnya pun ringgan.

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Ia dihasilkan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang dapat memberikan kemasan pada muka.

Antara bahan utama Althea Petal Velvet Powder ini adalah :

Flower Seed Extract - mempunyai antioksida yang dapat melindungi kulit dan terhidrat.
Saponarin - membantu membaiki sel-sel  kulit yang rosak dan mengembalikan keanjalan pada kulit
Polyphenols -  membantu dalam memelihara kulit wajah dari sinaran UV

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder

Althea Petal Velvet Powder didatangkan dalam 3  jenis kode iaitu :

Code 0 - Translucent
Code 23 - Warm Beige
Code Pink Lavender

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Code 0 - Translucent

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Code 23 - Warm Beige

Review : Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ Dan Petal Velvet Powder
Code Pink Lavender

Ia juga sesuai untuk semua jenis kulit.Untuk kod Translucent dan lavender sesuai untuk skin tone yang cerah sikit manakala kod warna warm beige sesuai untuk kulit yang gelap sikit.

HARGA : RM 16.00
BERAT : 3g

So kepada korang yang nak dapatkan Althea Petl Velvet Sunaway dan Altea Petal Velvet Powder boleh lah terus membuat pembelian melalui wesbite althea di :



Reading Time:

Sabtu, November 17, 2018

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun
Sabtu, November 17, 2018 14 Comments

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun. Bagi wanita, menjaga kulit wajah dan penampilan diri amat penting terutamanya yang usia semakin hari semakin meningkat. Seperti zaza juga yang menghampiri usia tiga series..memang amat mementingkan penjagaan luaran dan dalaman.

Wanita mana yang tak mahu cantikkan..bagi zaza, zaza teringin nak dapatkan kulit yang bersih dan bebas dari jerawat.

Bila sebut tentang produk-produk kecantikkan ni..zaza nak share la dengan rakan-rakan zaza semua mengenai produk minuman kesihatan dan kecantikan baru keluaran pertama Nadia's Secret Sdn Bhd iaitu BE THE GLAMOROUS DRINK 


Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Rupanya ia adalah produk dari Nadia Annuar. Mesti ramai juga yang kenal siapa Nadia Annuar ni kan? Kalau dulu wajah Nadia Annuar selalu dalam tv sebagai seorang host tv kat Malaysia. memang tak asing lagi lah..orangnya memang cantik dari dulu sehingga kini.

BE THE GLAMOROUS DRINK

BE THE GLAMOROUS DRINK merupakan produk minuman kesihatan dan kecantikan dikenali sebagai Be Drink dengan menggunakan teknologi dari Jepun.


Ia sejenis produk jus minuman tambahan kesihatan dan kecantikan yang berfungsi untuk membantu dalam menurunkan berat badan dan detox, mempunyai kolagen dan membantu dalam mencerahkan kulit serta memberikan kesan awet muda.


Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun
Pengasas Nadia Annuar juga merupakan seorang host tv malaysia

KEISTIMEWAAN DAN BAHAN DALAM BE DRINK

Be Drink dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi seperti buah Strawbery Putih dari Jepun, Nanas, Ekstrak Cendawan Enokitake,Ekstrak Teh Hijau, Chicory Inulin, Konjac, Ekstrak Garcinia Cambogia, Vitamin C, Vitamin E, Guar Gum,  L-Glutathione,Kolagen dan Psyllium Husk.


Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

1. STRAWBERRY PUTIH DARI JEPUN

Mempunyai kandungan yang kaya dengan polifenol dan vitamin C. Ia bertidak sebagai anti penuaan dimana ia melambatkan proses penuaan dengan meningkatkan collagen synthesis. Media di Jepun merujuk mereka kepada sebagai " Hatsukoi no kaori" ( cinta pertama )

2. NANAS

Semenangnya nanas banyak digunakan dalam produk kesihatan kerana nanas sangat kaya dengan vitamin dan mineral. Ia mengandungi beta karotena yang meningkatkan kesihatan mata dan dapat membantu dalam pengurusan berat badan.

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

3. EKSTRAK CENDAWAN ENOKITAKE

Ia berfungsi dalam mengurangkan berat badan dan BMI. Selain itu, ia juga dapat mengurangkan lemak dan membantu mengekalkan tahap kolestrol dalam badan. Ekstrak Cendawan Enokitake juga membantu mengecilkan saiz pinggang.

4.  EKSTRAK TEH HIJAU

Mempunyai antioksidan yang kuat dalam memelihara kulit agar lebih cantik dan sihat. Berfungsi melindungi sel  daripada peroxidation lipid. Juga membantu dalam meningkatkan pembakaran lemak dan kadar metabolisma dalam badan.

5. CHICORY INULIN

Merupakan inulin iaitu serat larut dimana apabila ia dicapurkan dengan cecair, ia dapat memberikan kelegaan kepada masalah sembelit secara semulajadi. Ia baik untuk melancarkan sistem pencernaan, meningkatkan kesihatan usus dengan bertindak sebagai prebiotik dan membantu mengurangkan selera makan.

6. KONJAC

Ia adalah sejenis tumbuhan dan mempunyai keupayaan penyerapan air yang tinggi dalam badan.. Dapat mengurangkan rasa lapar dan memudahkan pergerakan usus. Selain itu, berfungsi mengurangkan edema ( pengekalan air rendah dalam badan )

7. EKSTRACK GARCINIA CAMBOGIA

Garcinia Cambodia sering digunakan dalam produk penurunan berat bedan. Ini kerana Garcinia Cambogia mengandungi asid hydroxycitric dan membantu mengurangkan selera makan serta membuatkan rasa cepat kenyang semasa makan.

8. VITAMIN C

Mengandungi anti-oksidan yang kuat dan anti penuaan. Vitamin C juga betindak dalam meningkatkan kolagen dalam kulit sekaligus dapat mencerahkan kulit

9. VITAMIN E

Juga mengandungi anti-oksidan yang kuat dan anti penuaan. Fungsinya juga memberikan kesan pemutihan kulit seperti Vitamin C. Vitamin E juga dapat meningkatkan imunisasi sistem dalam badan.

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

10. GUAR GUM

Keupayaan penyerapan air dalam badan yang tinggi. Ia dapat mengurangkan kelaparan dan memudahkan pergerakan usus sekaligus membantu dalam detoksifikasi untuk kolon.

11. L - GLUTATHIONE

Berfungsi untuk melambatkan proses anti penuaan pada kulit. Menggalakkan pemutihan pada kulit dan membantu untuk detox pada hati.

12. KOLAGEN ( Hydroxy Proline Collagen )

Dapat meningkatkan keanjalan dan ketegangan pada kulit dan mengembalikan keanjalan pada kulit.  Kolagen dalam produk minuman ini juga dapat mmnyembuhkan luka dengan segera.

13. PSYLLIUM HUSK

Merupakan serat diet yang membantu pergerakan usus dan detoksifikasi untuk kolon. Juga menyerap air berlebihan dalam badan dengan mengurangkan edema

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

KELEBIHAN DAN KEBAIKKAN BE DRINK

Be Drink merupakan produk PERTAMA di Malaysia yang menggunakan WHITE STRAWBERRY dari Jepun. Disebut sebagai "Hatsukoi no kaori" - Cinta Pertama dan adalah produk PERTAMA yang menyediakan diet pemakanan sihat secara percuma dan akan diperbaharui setiap 6 bulan.

Produk ini juga menawarkan membership fitness centre selama setahun secara PERCUMA tau.. So bagi pengguna yang bertuah, akan dapat voucher dalam kotak tersebut dan boleh dikembalikan ke HQ untuk menuntut hadiah.

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Be The Glamorous Drink Minuman Kecantikan Dengan Teknologi Dari Jepun

Bahan-bahan dalam Be Drink mempunyai 13 imported Active ingredients yang diformulasi di Jepun ini juga memiliki KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA dengan nombor KKM - 150151/04/230 dan HALAL.

⥁ Membantu meningkatkan metabolisma badan
⥁ Membantu menurunkan berat badan
⥁ Merangsang badan membakar lemak secara semulajadi
⥁ Mengurangkan lemak di perut dan membantu mengecilkan pinggang
⥁ Membanti mengawal selera makan dan tidak berasa lapar
⥁ Membantu menurunkan kadar kolestrol dan kadar gula dalam darah
⥁ Mengandungi antioksidan yang tinggi
⥁ Melambatkan proses penuaan dan meningkatkan produksi kolagen pada kulit
⥁ Membantu meningkatkan tenaga dan merangsang gaya hidup lebih sihat
⥁ Membersihkan usus dan mempercepatkan proses perkumuhan daripada badan
⥁ Meningkakan daya tahan dan sistem imunisasi badan
⥁ Menguatkan usus serta mempunyai kecekapan untuk mencegah dan merawat sembelit
⥁ Membantu meningkatkan kesihatan mata
⥁ Meningkatkan kesan pencerahan kulit danmenjadikan kulit lebih licin dan mulus
⥁ Meningkatkan ketegangan dan keanjalan pada kulit
⥁ Membantu menghilangkan jerawat dan jeragat


HARGA JUALAN BE DRINK

Harga jualan Be Drink ni sememangnya mampu dimiliki dan 

Harga Kotak 
Semenanjung Malaysia ( SM ) : RM 140.00
Sabah / Sarawak ( SS ) : RM 145.00

Harga Jualan ( PROMO )
Semenanjung Malaysia ( SM ) : RM 125.00
Sabah / Sarawak ( SS ) : RM 130.00

Bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Be Drink boleh terus melalui

Website :  http://nadiassecret.com/
Instagram : www.instagram.com/bedrink_hq
Facebook : https://www.facebook.com/bedrink.hq/



Reading Time:

Khamis, Oktober 25, 2018

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Khamis, Oktober 25, 2018 13 Comments

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Bila skin muka ada problem macam jerawat dan berminyak..kita tak boleh main pakai je sebarangan pencuci muka sebab kadangkala bahan-bahan tu tak sesuai dengan skin kita. So seeloknya baca dulu tentang bahan-bahan yang digunakan.

Kalau dah pakai dan tak ada sebarang iritasi, boleh terus gunakan. Untuk yang ada kulit wajah berjerawat dan berminyak bolehlah gunakan pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari jenama Hansaegee Nature. Istimewanya sebab ia made in Korea Product tau..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Pencuci muka dari Hansaegee Nature ni bagusnya sebab di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.

Memang dari dulu lagi daun lidah buaya dan tea tree leaf oil banyak digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu dalam memelihara kulit wajah.

Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Tea Tree leaf Oil bertindak untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kulit, memberi kelembutan pada kulit, anti fungus dan melicinkan kulit. Sebab tu lah zaza pun pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni tau..ia selamat dan bahan-bahan pun dari sumber semulajadi.

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni datang dalam botol bersaiz 150ml. Kira besar juga lah botolnya..tahan berapa lama tu tengok pada penggunaan kita juga..

Satu lagi yang menariknya dan yang zaza suka pasal Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana ia berbentuk foam. Jenis buih-buih gitu..picit-picit je keluar buih macam zaza tunjuk ni..Jarang zaza jumpa pencuci muka jenis foam ni..biasa zaza nampak bentuk cecair dan jenis ketul-ketul tu..

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Cara Guna

Nak guna senang je..apa yang perlu you all buat,

1.      Basahkan sedikit muka dan tapak tangan.
2.      Picit cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih.
3.      Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk beberapa minit
4.      Bilas wajah

Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Membantu mengatasi masalah jerawat di muka
Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
Mengawal minyak
Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Semua jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jenis pencuci : Foam
Volum: 150ml, Saiz 5.29 fl.oz.

Sesuai untuk kulit jenis condisi :
Kulit kering, kulit berminyak dan sensitif, Dead Skin Cell,
Acne skin,blackhead/whitehead

Harga RM65.00

Kesan Selepas Cuci MukaGuna Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Setakat zaza pakai tak ada lagi masalah lain macam kerengsaan kulit. Kiranya zaza rasa okay je pakai. Ada setengah sabun zaza pakai je rasa pedih-pedih dan gatal..rasa nak garu je.. Paling best lepas cuci tu kulit terasa smooth sikit dan kesan minyak berlebihan kat kulit muka pun berkurang.
Biasa zaza akan cuci muka 2 kali sehari waktu pagi dan juga malam, so minyak di muka pun memang dapat control lah..jadi suka pula zaza bila guna pencuci muka jenis buih-buih ni..syok betul.

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apa yang zaza perasan juga selepas zaza cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kan, ia tak buatkan kulit kering dan tak rasa tegang pun. Sebelum ni zaza pernah pakai sabun muka jenis ketul dan bila cuci tu kulit terasa tegang betul.

So bila zaza cari info dekat internet dan baca-baca tentang pemilihan pencuci muka yang sesuai, barulah zaza tahu kalau selepas cuci muka terasa tegang tu bermakna pencuci tu tak berapa sesuai sangat dengan kulit kita.


Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser


Pencuci muka jenis bubble ni pun best sebab tekstur buih dia yang lembut dan dapat meresap jauh ke dalam kulit sekaligus dapat membersihkan segala kotoran dan kulit mati dengan pantas.
Asalnya pencuci dalam botol ni dia bentuk cecair tapi bila di pump dia jadi buih-buih. So buih inilah yang bantu membersihkan pori-pori yang tersumbat tu..puas hati lah pakai sebab kulit rasa lembut dan segar.

Kalau muka memang tak pakai makeup, memang mudah untuk dicuci. Tapi kalau time tu korang tengah pakai makeup dan nak cuci, kena buat 2 kali cucian baru kesan-kesan makeup tu akan hilang.  Sebab zaza ada cuba juga cuci muka yang ada makeup, so memang dua kali cuci baru bersih.
Bau pencuci ni pun zaza suka..bau harum je

So kepada you all yang tengah cari pencuci dari bahan-bahan semulajadi, boleh la try Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sekali dah guna mungkin you all pun akan jatuh hati jugak.

Untuk you all yang nak dapatkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser atau lain-lain produk Hansaegee Nature boleh la melayari link di bawah :

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser



Reading Time:

Rabu, Oktober 24, 2018

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri
Rabu, Oktober 24, 2018 14 Comments

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin dan Berseri. Hai, bagi wanita terutama yang berusia mesti nak kulit yang cantik, licin dan berseri kan. Macam zaza yang dah nak 30an pun memang dah mula jaga kulit. Selain jaga kulit dari luar..penjagaan bermula dari dalam pun penting juga. Kalau penjagaan luaran mesti rakan-rakan dah tahu kan zaza pakai produk apa..Jadi untuk dalaman zaza ada cuba produk minuman kolagen untuk kulit sihat.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Siapa yang tak nak kan kulit yang sihat dan bersih. Untuk kali ini, zaza ada mengambil satu produk kolagen yang bagus untuk mencantikkan kulit iaitu Joymix Pure Collagen Powder. Zaza memang agak lama tak makan produk untuk dalaman ni sebenarnya..bila dah lama tak makan, kulit zaza pun dah mula nak problem semula macam dulu..dulu kulit muka zaza tak berseri, penuh dengan parut coklat, kulit kasar dan kering. Jadi sebelum terlambat, zaza perlu consume balik lah..

Sebab tu lah zaza try Joymix Pure Collagen Powder ni..Joymix Pure Collagen Powder ni datang dalam botol dan berat 200gram. Ia berbentuk serbuk. Kalau tengok serbuknya berwarna putih halus je. Dari segi bau pun best jugak.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

  
Perlu Mengambil Minuman Collagen

Tubuh badan kita ini memang memerlukan kolagen kerana kolagen membantu dalam melambatkan proses penuaan pada kulit. 

Bila kita tidak mengambil kolagen, terjadilah kulit kusam dan berlakulah kedutan pada kulit wajah terutama pada yang usianya semakin meningkat.

Dalam tubuh kita, terdapat sekitar 30%  daripada semua protein dalam badan adalah kolagen. Kolagen biasa ditemui dalam kulit, tulang dan tisu penghubung. Kolagen berfungsi untuk memberikan kulit kekuatan dan keanjalan sekaligus ia bertanggungjawab dalam penggantian sel kulit mati.

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Satu botol bertahan sehingga 2 bulan penggunaan

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri


Keistimewaan Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni diperbuat daripada marin kolagen. Berat molekul kecil 500-1500 Dalton ( small molecule 500-1500 dalton ) dan ia mudah diserap ke dalam kulit.

Fungsi dan keistimewaanya adalah untuk membantu dalam :

  ⥁ Mengukuhkan keanjalan kulit wajah
  ⥁ Mengurangkan kedutan kulit
  ⥁ Mengelakkan keguguran rambut dan menguatkan pada kuku
  ⥁ Menguatkan sendi dan tulang
  ⥁ Tiada sebarang pencemaran bakteria
   ⥁ Melicin dan memberikan keserian pada wajah

Untuk kuku yang lembut dan mudah pecah biasa itu tanda awal seseorang kurang kolagen. Jadi kalau kuku you all mudah patah eloklah ambil kolagen ini sekurang-kurangnya dalam 2 minggu, Insyaallah nampak kesannya.

Cara pengambilan Joymix Pure Collagen Powder

Pengambilan kolagen ini senang je tau..hanya perlu tambahkan satu sudu ( scoop disediakan di dalam botol ) Joymix Pure Collagen Powder ke dalam minuman kesukaan harian kita macam minuman kopi ke, teh, milo ataupun jus buah-buahan.


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Ambil satu scoop sahaja untuk sehari..

Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Hmmm sedappp..

Macam zaza sendiri, zaza gemar minum air oren Sunquick, so zaza campurkan satu scoop ke dalam minuman zaza tu dan kacau sampai larut. Selepas tu baru zaza minum. Nak sedap lagi kalau jus oren tu ada ais..barulah sedap dan rasa sejuk je masuk tekak.

Joymix Pure Collagen ni juga tak memberikan sebarang kemudaratan jika ditambah dengan air kosong tapi rasanya sedikit kurang.. jadi kalau nak sedap memang suggest untuk ambil bersama air buah dan lain-lain minuman.
  
Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Santai petang hari sambil menikmati jus oren bersama Joymix Pure Collagen Powder

Joymix Pure Collagen Powder ni di ambil satu scoop setiap hari pun dah cukup. Zaza minum sama ada waktu tengahari atau semasa minum petang dengan jus minuman sejuk.

Zaza dah consume nak dekat seminggu baru. Zaza consume pun sebab kulit zaza ada jerawat pasir sikit kat dahi dan dalam masa yang sama zaza nak bagi smooth kan balik kulit..dah tak sanggup nak biarkan kulit jadi kasar macam dulu-dulu...bila kasar mulalah kurang seri..pastu jadi tak yakin pulak nak hadap orang ramai.

Lagi satu kan bila kulit kita dah smooth dan lembap, bila nak makeup pun senang. Pernah tau kulit zaza kering satu muka sampai bila zaza makeup, dari jauh pun kawan boleh nampak kulit macam mengelupas..memang malu je rasa time tu.

You all pun kalau ada masalah-masalah kulit kasar ke, tak berseri ke..try la ambil Joymix Pure Collagen Powder ni..lagi pun ia adalah produk HALAL


Joymix Pure Collagen Powder Minuman Untuk Kulit Licin Dan Berseri

Untuk mendapatkan produk ini boleh buat pembelian terus di web rasmi :


Harga pun murah dan very economical.. so semua orang memang boleh beli. Untuk satu botol boleh tahan sehingga 2 bulan. Kalau 2 botol cukup untuk penggunaan selama 4 bulan.

Harga :
1 botol - RM98.00
2 botol – RM150.00

Setiap pembelian percuma penghantaran ke seluruh Malaysia.

Jom cuba!!


Reading Time:

Labels

beauty (58) KECANTIKAN (31) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (55) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (11) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)