Zaza Iman : HAIRCARE
Memaparkan catatan dengan label HAIRCARE. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label HAIRCARE. Papar semua catatan

Khamis, Oktober 18, 2018

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur
Khamis, Oktober 18, 2018 3 Comments

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur. Assalamualaikum, emosi yang tidak stabil kadangkala ia boleh mendatangkan stress kepada kita. Stress pula mengakibatkan terganggunya keseimbangan harmon, selera makan dan juga cara tidur. Selain itu, ia turut menjadi punca kepada terjadinya keguguran rambut.

Bagi yang berhijab pula..dengan keadaan cuaca panas juga menjadikan rambut berbau dan gatal-gatal ditambah dengan kelemumur. Lagi lah membuatkan kita semakin stress dan rambut mengalami keguguran.

Bila dah jadi macam tu, tak boleh lah dibiarkan saja. Kenalah usaha untuk mengatasinya. Jadi buat wanita terutamanya yang berhijab boleh lah menggunakan Syampu rawatan rambut iaitu Aura Hijab Shampoo kerana ada beberapa keistimewaannya terutama dari kandungan bahan yang digunakan.

Seperti zaza sering mengalami masalah kelemumur yang banyak dan rambut gugur.. ada beberapa kali mak tegur rambut kat lantai..masa bangun tidur dan sikat rambut pun memang banyak rambut zaza jatuh.

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur

So kali ini zaza memakai Aura Hijab Shampoo pula. Aura Hijab Shampoo ini mempunyai bahan dan formula yang baik untuk merawat masalah rambut gugur kronik.

Kalau tahun-tahun sebelum ini, Aura Hijab Shampoo diperkenalkan dengan saiz botol 400ml, sekarang untuk tahun 2018, dia hadir dalam saiz botol 200ml.

Beberapa bahan aktif digunakan dalam menghasilkan Aura Hijab Shampoo ini antaranya Habbatus Sauda, Buah Keras, Daud Bidara dan Minyak Zaitun.

Kandungan Istimewa Aura Hijab Shampoo

Habbatus Sauda - ( Nigella Sativa )

Habbarus sauda ini mempunyai bahan antioksida yang kuat dan bersifat antimikrobial dapat menguatkan folikel rambut sekaligus membantu dalam mengurangkan keguguran rambut. Ia juga menghalang pertumbuhan bakteria yang menyebabkan masalah rambut gugur, berbau dan kulit kepala gatal.

Habbatus sauda juga berfungsi untuk mempercepatkan proses pertumbuhan rambut kerana mempunyai bahan pelembab semulajadi yang melindungi rambut dari rosak.

Buah Keras - ( Candlenut )

Buah keras mengandungi nutrien yang dapat menghalang rambut dari menipis dan kering dan mampu melebatkan rambut. Minyak yang terdapat dalam buah keras juga menpunyai bahan anti kulat dan dapat merawat kulit kepala.

Ia juga menjadikan rambut kelihatan lebih segar, berkilat dan harum..zaza pakai pun memang terasa wangi agak lama.

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur

Daun Bidara - ( Ziziphus Mauritana )

Daun bidara berfungsi untuk menguatkan lagi akar rambut. Di dalam daun bidara ini terdapat kandungan kalsium dan mineral yang tinggi. Oleh itu dia dapat membantu dalam memberikan nutrisi pada akar rambut.

Kandungan nutrisi herba yang terdapat dalam daun bidara juga membantu menumbuhkan dan meremajakan sel kulit baru secara maksima. Ekstrak daun ini juga menjadikan rambut lebih lebat, kuat dan mencegah dari terputus.

Minyak Zaitun 

Dalam dunia kecantikan, minyak zaitun memang sering digunakan untuk merawat masalah rambut. Selain merawat, ia juga berfungsi untuk mewangikan rambut, menebalkan dan menghitamkan rambut.

Aura Hijab Shampoo Sebagai Conditioner

Selain sebagai syampu yang membersihkan rambut, Aura Hijab Shampoo juga bertindak sebagai conditioner ( pelembap ) dan vitamin rambut.

So memang senang jugak lah sebabnya ia 3 Dalam 1. Rambut zaza pun selepas dicuci dan dibilas terasa lembut dan licin je. Zaza sikat rambut pun dah tak kusut berbanding sebelum ni rambut zaza tersimpul-simpul..

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur

Aura Hijab Shampoo Dengan Habbatus Sauda Selesaikan Masalah Rambut Gugur

Bagaimanapun untuk masalah kelemumur dan rambut gugur memerlukan penggunaan yang berterusan. Insyaallah, biasa dalam 2 minggu setelah guna tu akan nampak perubahan pada rambut.

Cara Penggunaan Aura Hijab Shampoo

⥁ Gunakan Aura Hijab Shampoo sekali sehari
⥁ Urutkan rambut dan kulit kepala dengan lembut bagi meratakan syampu dan nutrisi
⥁ Biarkan selama 5 minit untuk nutrisi menyerap ke dalam rambut dan kulit kepala
⥁ Bilas kepala sehingga bersih

Fungsi Utama Aura Hijab Shampoo

⥁ Membantu mengurangkan rambut gugur
⥁ Membersihkan kulit kepala dan liang roma untuk menjaga kesihatan rambut
⥁ Membantu mengawal kelemumur
⥁ Mengekalkan bau harum pada rambut sehingga 12 jam

Bagi you all yang menghadapi masalah sama macam zaza, boleh la mencuba Aura Hijab Shampoo ni..tak perlu risau sebab Aura Hijab Shampoo diperbuat dari kilang yang berdaftar dengan KKM dan berstatus HALAL & GMP. Syarikat juga berdaftar dengan KKM dan delivery ke rumah/pejabat.

Aura Hijab Shampoo ni sudah pun berada di pasaran beberapa tahun.

Harga Jualan

Saiz Botol : 200ml  ( Tahan 40 kali guna )
Harga : RM99.90 sahaja

Aura Hijab juga sedang mengadakan PROMOSI : RM200 untuk 3 BOTOL dan PERCUMA 90ml travel pack

Bagi yang berminat boleh mendapatkan Aura Hijab Shampoo di 

Website : www.aurahijab.my
Telefon : 017 544 4880




Reading Time:

Sabtu, Oktober 06, 2018

My Hair Care Products For Hair Loss
Sabtu, Oktober 06, 2018 21 Comments

My Hair Care Products For Hair Loss. Hai all.. bulan lalu zaza jadi stress sangat dengan keadaan masalah rambut zaza yang kerap sangat gugur.. setiap kali zaza sikat, zaza sisir dengan tangan atau bila bangun tidur, tengok di atas bantal pun banyak rambut gugur..masa mandi pun bila syampu dan bilas-bilas pun banyak juga tercabut..


So zaza share problem ni with friend..dan dia suggest zaza untuk try seborin tonic hair..memang zaza pun terfikir untuk cari tonik rambut bagi subur balik..


My Hair Care Products For Hair Loss

Then zaza cari info tentang seborin tonic hair ni..dalam masa sama juga terfikir nak beli di mana sebab zaza cuba juga cari-cari kat Guardian tapi tak ada. Jenama lain ada dalam satu dua je dan agak mahal.

So zaza pun try cari kat Shopee dan ada beberapa seller yang menjual seborin tonic hair ni.. sebelum membeli memang zaza suka bertanya dulu.. sebabnya seborin hair cair ni ada dua tau..

Satu botol biru dan satu lagi botol kuning. Jadi bila zaza share about masalah rambut gugur zaza, so si seller suggest untuk ambil botol biru sebab ia berfungsi untuk pertumbuhan rambut dan kelemumur dan mempunyai extract halia yang sesuai untuk rambut gugur.


My Hair Care Products For Hair Loss


Kalau botol kuning tu lebih more kepada untuk kelemumur sahaja. So, Setelah 3 minggu zaza pakai alhamdulillah rambut gugur zaza makin kurang.. paling best bau dia macam baru keluar dari salon je..wangi je rambut..zaza sangat-sangat suka..

Zaza akan sapu selepas mandi bila rambut dah macam nak kering sikit..dan kadangkala bila zaza rest zaza sapu-sapu kat kulit-kulit kepala.. plus zaza sapu juga di rambut sikit secara rata kat seluruh rambut


My Hair Care Products For Hair Loss


My Hair Care Products For Hair Loss

Bau dia yang sedap dan wangi tu buat zaza asyik nak cium je rambut..mehmeh. Seborin Hair Care ni sebenarnya begitu popular pada era tahun 1930-an dan banyak digunakan oleh hairdressers. 


My Hair Care Products For Hair Loss

Seborin hair care ni tak berminyak. Ia mengandungi extract root ginger dan Pro-Vitamin B5. Untuk pakai, just sapukan pada rambut kering atau rambut kering selepas dicuci, kemudian urut perlahan ke kulit kepada kira-kira dalam masa seminit.  Tak perlu basuh atau bilas tonik. Biarkan je kekal di rambut dan akar. You all nak cari boleh cari kat Shoppe dan Lazada okay..

Oh ya..selain Seborin hair tonic ni..zaza nak share tentang rawatan rambut gugur dari Toppik Malaysia.


My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Alopecia, yang biasanya dikenali sebagai kebotakan, biasanya merujuk kepada kehilangan rambut yang berlebihan dari kulit kepala. Kehilangan rambut dialami oleh lebih daripada separuh lelaki dan wanita pada satu ketika dalam hidup mereka. Hal ini agak membimbangkan apabila anda mula kehilangan penampilan semula jadi rambut kepala yang sihat.

My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Janganlah bimbang, TOPPIK sentiasa di sini untuk membantu! Kami memulihkan lebih daripada sekadar rambut anda. Kami memulihkan imej, harga diri dan keyakinan anda. Dalam hanya 30 saat, TOPPIK Hair Building Fibers boleh menyembunyikan kawasan rambut nipis serta menambah kelebatan rambut anda. Apa yang paling hebatnya ialah ia tidak memerlukan apa-apa bentuk pembedahan atau bahan kimia sama sekali! 

My Hair Care Products For Hair Loss


Bagaimanakah TOPPIK Hair Building Fibers berfungsi? Sebelum kita melihat keistimewaannya, marilah kita memahami ramuannya. Serat dalam TOPPIK diperbuat daripada protein keratin organik tulen. Keratin ialah protein yang terdapat dalam struktur rambut manusia. Protein ini merupakan salah satu komponen microfiber organik. TOPPIK Hair Building Fibers boleh digunakan dengan menuang ke atas kawasan rambut jarang pada kulit kepala untuk menambahkan kelebatan setiap helai rambut dalam beberapa saat sahaja. Ini menjadikannya kelihatan seolah-olah anda tiba-tiba tumbuh rambut yang lebat. Serat-serat ini dikenakan tenaga elektrostatik. Oleh sebab demikian, tenaga elektrostatik ini dapat membantu serat tertarik pada  rambut anda dengan kuat seperti magnet. Oleh kerana setiap serat dibuat secara unik, TOPPIK Hair Building Fibers akan memberikan anda penampilan rambut yang semula jadi. Temui teknologi di belakang TOPPIK Hair Building Fibers di http://toppikmalaysia.com/technology/.   

My Hair Care Products For Hair Loss


TOPPIK Hair Building Fibers tetap kekal pada rambut untuk sepanjang hari. Ia boleh menahan cuaca panas mahupun hujan. Serat-serat ini juga boleh menahan peluh, jadi ianya sesuai untuk aktiviti luar. Anda hanya perlu menggunakan syampu seperti biasa untuk mengeluarkan serat. Selain itu, TOPPIK Hair Building Fibers tidak mempunya risiko kesan sampingan yang berbahaya kerana seratnya adalah hypoallergenic dan tidak melibatkan penggunaan sebarang bahan kimia atau aditif yang berbahaya. Bahan-bahan organik yang digunakan adalah selamat dan tidak menyebabkan kekeringan atau gatal-gatal pada kulit kepala.

My Hair Care Products For Hair Loss, toppik malaysia

Dapatkan rambut yang lebih tebal dan tebal dengan segera dengan TOPPIK! Tunggu apa lagi? TOPPIK Hair Building Fibers boleh didapati di kedai-kedai di seluruh negara dan juga di http://toppikmalaysia.com/shop/.



Reading Time:

Sabtu, Februari 17, 2018

Suzy Honey Herbs Jadikan Rambut Sihat Dan Badan Terasa Segar
Sabtu, Februari 17, 2018 18 Comments
Suzy Honey Herbs Jadikan Rambut Sihat Dan Badan Terasa Segar. Zaza memang kerap mengalami masalah rambut seperti kelemumur. Adakala ia hilang dan adakala ia muncul kembali. So zaza pula memang suka mencuba beberapa syampu rambut untuk mengatasinya.

Kali ini zaza menggunakan produk homemade SUZY HONEY HERBS. Zaza memang suka pakai produk dari Suzy Honey Herb ni kerana ia dihasilkan dari 100% bahan semulajadi. 

Suzy Honey Herb ni mengeluarkan produk berasaskan herba alam dan pengasasnya, Kak Suzy Honey menghasilkan produk-produknya secara homemade di kilangnya sendiri.

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Antara produk-produk yang dikeluarkan adalah Organic Shampoo, Organic Conditoner, Syampu Rambut Bunga Rose, Perapi Rambut Bunga Rose, Sabun badan iaitu Sabun Daun Gelenggang, Sabun Neem ( daun semambu ), Sabun Sireh, Sabun Kunyit, Sabun Kopi Scrub, Sabun Mewangi, Sabun Daun Bidara dan Sabun Aura.


Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Dalam banyak-banyak produk Kak Suzy ni..zaza dah try dan alami sendiri Syampu Rambut Bunga Rose, Perapi Rambut Bunga Rose dan Sabun Aura. Kalau bab bau memang sangat best sampai zaza hidu banyak kali..sedap gila tau..bila mandi pun lama-lama sebab syok sangat dengan aroma bauan syampu dan sabun badan Aura ni..


Syampu Rambut Bunga Rose Dan Perapi Rambut Bunga Rose

Rambut zaza nak kata kering atau rosak tak sangat sebab kesan dari rebonding rambut dulu masih elok..cumanya seperti zaza cakap diawal tadi zaza selalu alami kelemumur dan gatal-gatal. Bila rasa gatal tu memang zaza suruh anak buah la tolong carikan kelemumur guna sikat kutu.

Jadi zaza pun cuba sendiri rasai Syampu Rambut Bunga Rose ini kerana fungsinya yang dapat mengatasi masalah kelemumur. Zaza dah try dalam seminggu lebih.. Cuci rambut biasa zaza lakukan 3 kali dalam seminggu. Memandangkan kelemumur ni bukanlah sekali dua pakai terus hilang..so zaza kena sentiasa la pakai. Moga-moga masalah kelemumur zaza nanti beransur pulih.

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Syampu Rambut Bunga Rose ni tidak mempunyai paraben dan Sodium Laureth Sulfate. Oleh itu ia tidak mempunyai kesan sampingan. Selesai syampu, zaza gunakan Perapi Rambut Bunga Rose. Memang sangat lembut selepas dibilas.


Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Syampu dan juga perapi ini dihasilkan dengan formula campuran Pati Essantial Oil Premium bagi mengekalkan kesegaran dan keharuman rambut.

Kandungan lain yang terdapat dalam Syampu dan Perapi Rambut Bunga Rose ini seperti Virgin Coconut Oil, Rosehip Oil, Peppermint Oil, Kaffirlime EO dan Rosemary EO.

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Antara keistimewaan lain kedua-dua produk ini adalah :

* Memberikan kelembutan dan kelembapan pada rambut
*Mengelakkan keguguran rambut
* Sesuai untuk mengatasi masalah kelemumur
* Membantu mengatasi kegatalan kulit kepala
* Memberi haruman bauan bunga Rose yang menyegarkan
* Mengelakkan bauan hapak pada rambut
* Sesuai untuk rambut nipis dan kering

Syampu Rambut Bunga Rose dan Perapi Rambut Bunga Rose ini dijual bersama dalam set dengan harga RM55/Set. Setiap satu botol mengandungi 100ml dan 100% natural.

Suzy Honey Herbs Sabun Aura

Untuk badan pula, zaza menggunakan Suzy Honey Herbs Sabun Aura. Baunya memang harum dan dapat menaikkan seri dan aura.

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Sabun ini dihasilkan dari 7 jenis bunga iaitu Rose, Iris, Lily, Saffron, Ylang Ylang, Melati, Jasmine dan juga kandungan Vitamin E dan Vitamin C serta Evening Primerose Oil.

Antara keistimewaan sabun ini ialah :

* Dapat memberikan aura yang menarik dan awet muda
* Dapat membersihkan diri dari anasir negatif
* Menegangkan dan mencantikkan kulit dengan khasiat Vitamin E dan Vitamin C
*  Dapat meredakan stress dan boleh memberikan perasaan emosi yang stabil dan ceria
* Gabungan antara molekul bunga dengan aura tubuh dapat memberikan rangsangan
yang istimewa dalam mengembalikan kesegaran dan kecantikan seseorang.

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Sabun ni memang sesuai lah untuk bakal-bakal pengantin atau sesiapa sahaja yang nak segar dan ceria sepanjang hari.

Bila zaza pakai sabun ni..lepas mandi melekat-lekat bau rose kat badan tau..memang maveless sangat lah rasa..

Sabun ini dijual pada harga RM25 sahaja ( 60 gram )


Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

So untuk Shampoo Organic dan sabun-sabun lain you all boleh cari maklumat di internet atau rujuk terus di facebook Suzy Honey sebab setiap sabun mempunyai bahan dan fungsi yang berbeza.

Jangan risau ok, Produk Suzy Honey Herbs ni HALAL dan TANPA BAHAN KIMIA.


Suzy Honey Herbs Buat Rambut Saya Sihat Dan Badan Terasa Segar

Berita baik untuk rakan-rakan zaza diluar sana.. SUZY HONEY HERBS sedang menawarkan peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan dengan menyertai Agent dan Dropship.

Bagi yang berminat untuk membeli dan mempunyai pertanyaan lanjut berkenaan produk serta ingin menjana pendapatan bersama Suzy Honey Herbs boleh la terus melayari :



Reading Time:

Labels

beauty (52) KECANTIKAN (24) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (44) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)