Memaparkan catatan dengan label COSMETICS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label COSMETICS. Papar semua catatan

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta


Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta. Assalamualaikum dan hi all..zaza memang antara pengemar lipstik. Kalau ada kesempatan keluar ke bandar mesti tak lupa mencari lisptik baru. Kebiasaannnya warna-warna yang menjadi pilihan sekarang warna-warna nude atau soft.

So zaza nak share lah lipstik terbaru kali ni yang menjadi koleksi zaza iaitu EPHYRA LIPS. Jujur zaza katakan yang zaza memang suka dengan lipstik dari Ephyra ni..sebab pertama ialah warna dan senang dicuci.

Macam zaza ni adakala balik kampung jauh yang memakan masa 6 jam hingga 7 jam nak sampai. So banyak kali berhenti untuk makan dan solat apabila masuk waktu. Jadi biasa kalau time nak solat, zaza nak cari lipstik yang senang je nak bersihkan. Yang tak perlu makan masa lama..so Ephyra Lis ni memang sesuai sangat untuk dibawa.

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta

Ephyra Lips ada 10 warna menarik dan kali ni zaza tak lepaskan peluang untuk memiliki 5 warna yang menjadi kesukaan zaza termasuk warna baru iaitu


Lolly Peach - 751 ( baru )
Wrisper Nude - 750
Taffy Pink - 748 ( baru )
Summer Blaze - 755
Madly Brown - 752

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta
Lolly Peach ( warna baru ) dan Wrisper Nude
* Warna mungkin sedikit berbeza  kerana pencahayaan

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta
Taffy Pink ( warna baru ) dan Summer Blaze
* Warna mungkin sedikit berbeza  kerana pencahayaan

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta
Madly Brown dan koleksi warna lain yang memang menarik
* Warna mungkin sedikit berbeza kerana pencahayaan

Warna Epyra Lips ni pekat. Sekali dua calit kat bibir pun dah cantik sangat tau. Tengok macam zaza pakai. Lawakan warna dia..

Masa zaza calit kat bibir, tekstur ringan. Tak berat langsung dan tak berminyak serta tahan lama. Anak buah zaza pun sibuk juga dia nak try pakai Ephyra Lips ni... tapi ciksu dia ni memang kedekut sikit hahaha... bagi pakai sikit-sikit je.. sayang tau..mehmeh

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta

Ephyra Lips ni mesra wudhuk. Macam zaza cakap tadi lah senang nak bersihkan. Zaza memang bersihkan lips dengan tisu basah.  So agak mudah nak tanggalkan. Ada setengah lips kadangkala kena gosok kuat-kuat baru bersih. Adalah buat bibir zaza jadi kering.

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta
Koleksi warna dan 

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta
Puan Amiza ( kiri ) pengasas Ephyra menggunakan Ephyra Lips warna Amber Rose

Apa keistimewanya Ephyra Lips ini adalah ia mengandungi Jojoba Oil dan juga Vitamin E yang dapat melembapkan bibir sekaligus mengelakkan terjadinya bibir kering atau mengelupas. Kalau bibir kering atau mengelupas memang pedih kan rasa. Nak pakai lips pun jadi tak ada mood.

Memahami kehendak semasa dan trend pilihan warna lips terkini, Puan Amiza merealisasikan dengan mengeluarkan warna-warna yang sentiasa menjadi permintaan.

Cantik Menawan Dengan Ephyra Lips! Pasti Jatuh Cinta

Harga bagi Ephyra Lips ni hanya RM30.00 je sebatang. Memang murah kan.. jadi tak kira golongan remaja hingga dewasa pun boleh beli.

Bagi yang berminat boleh beli dengan agent Ephyra atau terus membuat pembelian di :

Whatsapp : 0146620449 ( ZAZA )


CONTINUE READING
Zaza Iman
17 Comments

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation


Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation. Hi all..ok kali ni zaza nak story tentang foundation. Zaza antara orang yang kerap tukar-tukar foundation dan kalau zaza dah suka tu mesti zaza akan repeat beli lagi..

So kali ni zaza nak review ALHA ALFA ROYAL PROPOLIS FOUNDATION keluaran ALHA ALFA COSMETICS. Mula takut juga nak beli sebab takut susah nak blend. Sebelum ni ada juga beli foundation dan agak susah nak blend kat muka even dah pakai minyak argan. Maybe zaza tak berapa pandai lagi nak blend betul-betul..kena belajar banyak lagi tentang makeup.

Tapi bila zaza baca info dan ada rakan Mua yang guna zaza pun try juga beli. Siapa tak kenal kan Alha Alfa.. tapi mungkin ada yang masih belum kenal..so zaza beritahu sedikit tentangnya. Alha Alfa adalah makeup artis yang memang popular. Kalau korang tengok Instagram Alha Alfa memang banyak artis-artis yang gunakan khidmat solekannya. Memang meletoppp

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Zaza suka makeup dan sentiasa belajar untuk perbaiki lagi solekan. So bila zaza dah try sendiri Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni..apa yang boleh zaza katakan ia memang foundation yang sangat-sangat best selain botolnya yang cute sangat.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni ringan dimuka dan paling penting ia senang nak di apply kat muka.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation ada 3 kod warna iaitu Auri ( Light ), Fervi ( Medium ) dan Mori ( Dark ). So untuk skin macam zaza yang tak terlalu cerah dan tak terlalu gelap, zaza pakai kod Fervi. Lagi pun kod Fervi memang sesuai untuk kulit-kulit orang Malaysia yang mempunyai tone warna kulit pertengahan.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Ada juga pendapat-pendapat di group makeup kalau nak hasil lebih tiptop campurkan dengan kod warna lain. Tapi zaza tak campur sebab pakai kod Fervi pun zaza dah rasa okay dan sesuai. Memang love sangat.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation sangat full coverage ( Mate Finishing Foundation ). Kalau korang yang nak cepat bersiap foundation ni memang zaza suggest la untuk korang miliki.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation
Ini hasil solekan zaza gunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation..

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Selama zaza pakai ia tak berminyak dan rasa glowing-glowing je. Selain sebagai foundation untuk muka..sebenarnya Alha Alfa Royal Propolis Foundation ni banyak kelebihan lain tau sebab ia juga mempunyai Treatment dari Air Liur Raja Lebah untuk mencantikkan kulit dan mengecilkan pori muka.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

* Amat mudah dipakai
* Senang dicuci
* Dapat merawat kulit yang kusam
* Melembapkan kulit muka
* Tahan selama 12 jam
* Dapat membantu menutup cela diwajah
seperti jerawat dan jeragat
* Kandungan Vitamin C dapat membantu memutihkan kulit
* Sesuai bagi semua jenis kulit
* Dapat membantu menutup gelap bawah mata
* Merawat jerawat dan juga jeragat

Ini pula hasil-hasil makeup pelanggan Alha Alfa..memang tip top betul solekan diorang kan..

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Harga Alha Alfa Royal Propolis Foundation hanya RM49.90 je..gila murah kan..memang harga mampu milik.

Selain Alha Alfa Royal Propolis Foundation, Alha Alfa turut mengeluarkan satu lagi foundation iaitu ALHA ALFA LUMINIOUS SILK FOUNDATION ( RM100 ) dan produk lain iaitu ALHA ALFA CUSHION GLOW BLUSHER.

Review : Alha Alfa Royal Propolis Foundation

So untuk korang yang nak try dan beli boleh dapatkan dekat agent-agent terpilih okay atau di Instagram rasmi https://www.instagram.com/alhaalfacosmetics_hq/

CONTINUE READING
Zaza Iman
12 Comments
[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)