Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid


 

Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid

Assalamualaikum. Lama juga zaza tak share tip blog ke apa. Kalau zaman 4-5 tahun dulu rajin juga share tip dekat blog. Sebenarnya baru ni zaza adalah nak install semula template lama blog zaza tapi puas zaza cuba install dekat bahagian restore tapi still tak boleh.  Keluar noti tertulis "could not be install" bila nak save.

So sebab tak boleh nak restore, zaza try pasang secara manual dekat html. Just copy code template dan paste dekat bahagian html pada template. Tapi keluar pula noti macam ni : the widget settings in widget with id <b>pagelist2</b> is not valid. page title is invalid. So template still tak boleh nak save.

Zaza pun carilah cara nak atasi widget PageList2 Is Not Valid ni tapi banyak yang zaza jumpa tetap tak boleh. Sampai lah zaza ternampak dekat satu youtube ni share cara atasi dan akhirnya menjadi.


Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid


So kalau korang ada hadapi masalah yang sama masa nak install template dekat blog, boleh cuba cara ini untuk atasi okayy

Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid

1. Dekat dalam html, korang cari dengan tekan Control + F , taip PageList2 so nanti akan keluar bahagian PageList2


Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid


2. Dah jumpa kan, Lepas tu korang jarakkan macam yang zaza buat dekat bawah ni

Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid

3. Ok last korang masukkan simbol macam zaza tunjukkan tu 

Cara Atasi Widget PageList2 Is Not Valid


4. Ok, selepas tu boleh save dan template blog korang dah berjaya install. 


Zaza Iman
0 Comments

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)