Dah lama tak makan ikan siakap. Sejak2 viral kisah siakap, terus rasa craving tapi craving dekat ikan bakar petai. Sampaikan tak boleh nak tidur sebab craving punya pasal. Tapi cari-cari kat kedai makan dalam food app, tak ada pula yang jual ikan bakar petai.


Nak masak sendiri memang tak pandai sangat bab masak-masak ni. Cakap pasal ikan siakap kan, zaza ada jumpa resepi ikan siakap hasil masakan dari seorang pengguna facebook Liza Idris.


Ada 5 Resipi Ikan Siakap yang dikongsikan beliau. Antaranya :


Resipi Siakap Laprik Ala Thai
Resipi Siakap Sambal Kicap Thai
Resipi Siakap Stim Lemon
Resipi Siakap 3 Rasa Ala Thai
Resipi Siakap Sos Thai

5 Resipi Masakan Ikan Siakap Ala Thai
Foto kredit Liza Idris


Link resepi dari Liza Idris :

5 Resipi Ikan Siakap Ala Thai Dari Liza Idris


Tengok gambar hasil masakan pun dah jadi terliur. So zaza share dekat sini untuk rujukan zaza sendiri. Mana tahu nanti boleh cuba-cuba belajar masak.


Resipi boleh tengok pada setiap gambar. Harap Liza Idris izinkan ya resepi ini di share dekat blog ini. Terima kasih.



1 Ulasan

Catat Ulasan