5 Resipi Masakan Ikan Siakap Ala Thai




Dah lama tak makan ikan siakap. Sejak2 viral kisah siakap, terus rasa craving tapi craving dekat ikan bakar petai. Sampaikan tak boleh nak tidur sebab craving punya pasal. Tapi cari-cari kat kedai makan dalam food app, tak ada pula yang jual ikan bakar petai.


Nak masak sendiri memang tak pandai sangat bab masak-masak ni. Cakap pasal ikan siakap kan, zaza ada jumpa resepi ikan siakap hasil masakan dari seorang pengguna facebook Liza Idris.


Ada 5 Resipi Ikan Siakap yang dikongsikan beliau. Antaranya :


Resipi Siakap Laprik Ala Thai
Resipi Siakap Sambal Kicap Thai
Resipi Siakap Stim Lemon
Resipi Siakap 3 Rasa Ala Thai
Resipi Siakap Sos Thai

5 Resipi Masakan Ikan Siakap Ala Thai
Foto kredit Liza Idris


Link resepi dari Liza Idris :

5 Resipi Ikan Siakap Ala Thai Dari Liza Idris


Tengok gambar hasil masakan pun dah jadi terliur. So zaza share dekat sini untuk rujukan zaza sendiri. Mana tahu nanti boleh cuba-cuba belajar masak.


Resipi boleh tengok pada setiap gambar. Harap Liza Idris izinkan ya resepi ini di share dekat blog ini. Terima kasih.



Zaza Iman
1 Comments

1 ulasan:

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)