Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan MulberrySabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry. Assalamualaikum dan hi korang. Sebenarnya tak semua jenis bauan zaza boleh terima. Seperti bauan sabun, pewangi. Sebab ada setengah bauan itu buat zaza loya dan pening. Memang dari kecil lagi zaza alah dengan banyak bauan. Sebab itu kalau zaza nak cari terutamanya sabun mandian, zaza akan cuba bau dahulu sebelum membelinya.


Tapi baru-baru ini zaza ada cuba sabun krim mandian Susu Kambing jenama MuTouch dengan bauan Pearl dan Mulberry. Ini adalah pertama kali zaza gunakan sabun krim mandian dengan bauan Pearl dan Mulberry. Kebiasaannya zaza gemar memilih bauan lavender, tea tree dan bau-bau macam buah oren.

Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan MulberryKebiasaannya zaza akan mandi dua atau tiga kali sehari bergantung dengan keadaan dan cuaca. Setiap kali mandi memang wajib menggunakan sabun mandian dan zaza gemar sabun mandian jenis krim. Tidak seperti mak dan ayah yang sukakan sabun berbentuk jenis ketul.


5 Pilihan Bauan Sabun Mandian Susu Kambing MuTouchSabun krim Mandian MuTouch ini didatangkan dengan 5 pilihan bauan iaitu :

1. Krim Mandian Susu Kambing Pearl & Mulberry ( kulit cerah dan lembut )
2. Krim Mandian Susu Kambing English Lavender & Rosemary ( Relaks dan aromaterapi )
3. Krim Mandian Susu Kambing Royal Jelly & Honey ( firming dan revitalizing )
4. Krim Mandian Susu Kambing Green Tea ( kaya antioksidan dan meremajakan kulit )
5. Krim Mandian Susu Kambing Argan Oil & Walnut ( Scrub ) – kaya vitamin E dan lembutkan kulit

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry
5 jenis bauan sabun krim mandian MuTouch 


5 jenis sabun krim mandian MuTouch


Setiap sabun krim mandian MuTouch ini menggunakan formula susu kambing dan diperkaya dengan moisturizing ( pelembap ) dan nourishing ( khasiat ) seperti protein dan Vitamin A,C dan D.

Dengan penggunaan sabun krim mandian MuTouch ini, ia bukan sahaja membantu melembutkan kulit tetapi turut memberikan rasa aroma harum yang cukup mengembirakan.


Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry

Zaza telah cuba beberapa kali menggunakan Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry ini. Ia dihasilkan menggunakan buah Mulberry dan ekstrak Mutiara.

Dan baunya begitu harum sekali dan zaza amat menyukainya. Baunya amat menyenangkan dan tidak membuatkan zaza rasa loya.

Oleh itu, sabun krim mandian ini menjadi pilihan zaza dan akan beli sekiranya ia sudah habis. Mungkin zaza nak cuba beli bauan lain pula. Yang pasti zaza betul-betul suka dengan bauan pearl dan mulberry ini.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry


Teksturnya pula begitu halus, bauan yang sangat lembut dan krimnya berwarna putih-putih susu. Sekali picit rasa tak cukup..haha..mesti nak kena letak banyak sikit dekat tapak tangan sebab sedap sangat baunya.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry dapat membantu untuk memberikan kecerahan pada kulit dan membantu melembutkan kulit sekaligus dapat membutakan kulit tampak bersinar dan sentiasa awet muda.

Selepas mandi, zaza berasa sangat selesa dan aroma harumnya buatkan zaza rasa relaks dan menenangkan. Untuk mendapatkan kesan kecerahan pula, zaza perlu konsisten dahulu untuk menggunakannya.

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Selain itu, sabun krim mandian ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit, untuk kulit kering dan juga untuk anda yang mempunyai kulit yang sensitif.


Keistimewaan Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry


1. Mencerahkan dan membuat kulit tampak berseri.
2. Melawan penuaan kulit.
3. Perlindungan terhadap sinar matahari.
4. Membuat tubuh menjadi relaks.
5. Not Tested on Animals
6. No Paraben

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

abun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch dengan Bauan Pearl dan Mulberry

Jenama Personal Care Sejak 2008

Sebenarnya kan, zaza pun baru saja mengenali jenama MuTouch ini. Rupanya jenama MuTouch ini telah lama berada di pasaran sejak tahun 2008 lagi. Ia adalah jenama untuk personal care dan antara rangkaian produk yang mereka miliki adalah krim mandian ( shower cream ). Ia juga telah dikembangkan melalui gabungan dari pelbagai jenis bahan alami Barat dan Timur.

Buat masa ini produk MuTouch boleh didapati di beberapa negara seperti Malaysia, Singapore, Vietnam, Myanmar, Hongkong, Taiwan, China, dan Australia.

Adakah produk MuTouch ini HALAL?

Ya. Ia halal dan telah mendapat sertifikasi HALAL oleh dari MUI ( Majlis Ulama Malaysia ) dan bebas dari paraben. Jadinya produk krim mandian MuTouch ini selamat untuk digunakan.

Untuk Sabun Krim Mandian Susu Kambing MuTouch Pearl & Mulberry yang zaza gunakan ini, ia didatangkan dengan 2 saiz iaitu 800ml ( refill ) dan 1 Liter.


Harga dan Pembelian


Krim Mandian Susu Kambing MuTouch
1 Liter : RM22.90 / 800ml ( refill ) : RM14.90

Scrub Mandian
940ml : RM29.90

Sekiranya anda ingin mendapatkan sabun krim mandian MuTouch ini, anda boleh membelinya secara terus secara online di Watson Store Online : https://bit.ly/2SNLtgu

Untuk mendapatkan info lanjut mengenai produk MuTouch, anda boleh melayari laman website mereka di https://mu-touch.com/. Facebook https://www.facebook.com/mutouch.my dan Instagram https://www.instagram.com/mutouch_my/
3 Ulasan

  1. I m using their shower cream too, but mine is lavender. Love it so much.

    BalasPadam
  2. ade 5 pilihan ekk...Sally pun sama macam Zaza suka bau citrus...nnt nak cuba bau dekat WATSONS, mana tau ada yg sesuai

    BalasPadam

Catat Ulasan

Post a Comment

Terbaru Lebih lama