Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi



Garci Pro gel Kurangkan Rasa Kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi. Assalamualaikum, sebenarnya kan, akhir-akhir ini zaza kerap mengalami masalah kaki kebas. Benda ni dah terjadi beberapa bulan. Bila zaza duduk bersila, atau duduk atas kerusi, atau ketika bangun dari katil, kaki zaza jadi kebas. Itu menyebabkan zaza macam tak boleh nak bergerak sehinggalah rasa kebas tu hilang. Bila keadaan ini terjadi, zaza tak buat apa pun. Just biarkan ia menghilang sendiri.

Pernah juga zaza buat carian dekat google kenapa kaki kerap kebas. Risau juga sebabnya kaki kebas yang kerap boleh jadi petanda kencing manis. Takut juga kan tapi dalam sejarah keluarga zaza, tak ada pun yang mengalami sakit kencing manis.

Apa yang zaza tahu kebas ni adalah salah satu daripada kompilasi yang membabitkan saraf ( urat saraf rosak ) dan ia juga termasuk dalam kumpulan besar kompilasi neuropati diabetes.

Bila usia mencecah tiga series ni, macam-macam lah sakit yang mula muncul. Macam kebas ni pun zaza sendiri tak pasti punca bermula dari mana. Mungkin faktor pemakanan? Sebab zaza kerap sangat ambil makanan dan minuman bergula. Boleh kata setiap hari.

Sebab tu sekarang ni zaza pun tengah usaha nak kawal pemakanan. Tapi kadang tu terbabas juga makan macam-macam benda yang manis.

Disebabkan masalah yang zaza hadapi sekarang ni jugalah, zaza ada cuba pakai Garci Pro Gel.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

GARCI PRO GEL KURANGKAN RASA KEBAS , SAKIT LUTUT DAN LEGAKAN SAKIT SENDI

Sebelum zaza nak try produk ni, zaza ada buat carian dulu. Bila zaza tengok Garci Pro Gel ni baik untuk mengatasi kebas, itu yang zaza pun terus nak cuba.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

So, zaza nak share lah pengalaman zaza pakai Garci Pro Gel ni. Pada zaza Garci Pro Gel ni sejenis Massage Gel yang agak berbeza dari yang lain. Bila zaza sapu dekat kaki yang kebas, rasa macam ada satu kelegaan. Rasa sejuk dan kulit tapak kaki rasa segar.

Masa tengah terjadi kebas tu, zaza cepat-cepat sapu dekat seluruh tapak kaki sambil tu zaza urut-urut perlahan sehingga terasa kebas tu mula berkurang dan lama-lama menghilang.

Pada zaza betullah yang Garci Pro Gel ni boleh membantu mengurang dan menghilangkan kebas.

MANFAAT GARCI PRO GEL

Zaza amat sukakan baunya. Bau yang fresh dari herba-herba semulajadi. Bau yang menenangkan. Selain dari baik untuk bantu redakan masalah kebas, Garci Pro Gel ni pun dapat membantu mengatasi beberapa masalah lain antaranya :

  • Melegakan sakit urat dan sakit lutut
  • Melegakan kekejangan otot dan masalah sakit sendi
  • Melancarkan pengaliran darah dan merawat saluran badan tersumbat
  • Membantu mengelakkan risiko strok dan serangan jantung mengejut
  • Melegakan selsema dan pening kepala
  • Melegakan sakit perut dan sengugut
  • Membuang angin dalam badan

Zaza sapu hanya bila kebas tu muncul. Cuma sekali sekala, kalau kebas tak datang pun, zaza suka je sapu sikit-sikit kat kaki bagi darah lancar. Lagi best sapu sebelum tidur. Lega je rasa.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi
Tekstur Garci Pro Gel

Tekstur gel ini berwarna putih, ringan dan lembut je. Bila dah sapu tu, akan rasa sejuk-sejuk je dan berangin. Paling best ia tak melekit pun. Tidak panas dan menyerap ke dalam kulit dengan pantas.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi
Selepas di sapu seketika

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

Garci Pro Gel ni mengandungi 100% bahan semulajadi yang selamat digunakan. Ia dikeluarkan oleh syarikat MISG GLOBAL dan telah mendapat kelulusan KKM.

Garci Pro Gel ini merupakan produk yang berasaskan minyak kayu putih atau lebih dikenali sebagai Eucalyptus Oil yang mampu membantu melancarkan peredaran darah di saluran darah dan saraf. Ia amat mudah meresap ke dalam kulit kerana telah dihasilkan menggunakan teknologi nano.

Selain dari minyak kayu putih, bahan lain yang terdapat dalam Garci Pro Gel ini antaranya Argan Oil, Peppermint ( Daun Pudina ), Aloe Vera, Epal Hijau dan Menthol Crystals.

Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

CARA PENGGUNAAN GARCI PRO GEL

Cara penggunaan gel ini senang je. Just picit je sedikit gel dan sapu kat mana-mana bahagian yang rasa kebas, lenguh dan sambil tu urut secara perlahan-lahan.

Gel ini sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita yang mempunyai masalah seperti yang zaza beritahu di atas tadi. Pada yang aktif bersukan pun boleh menggunakannya.

TIPS PENGGUNAAN GARCI PRO GEL

Sedikit tips zaza nak share bila menggunakan Garci Pro Gel ni. Boleh amalkan iaitu

1. Untuk yang sakit kebas kurang dari 6 bulan – dinasihatkan guna 3 kali sehari iaitu waktu pagi, petang dan malam sebelum tidut

2. Untuk sakit kebas lebih dari setahun dan strok – dinasihatkan supaya sapu gel ini 4 jam sekali.


Garci Pro gel Kurangkan Rasa kebas, Sakit Lutut dan Legakan Sakit Sendi

So pada mana-mana rakan dan pembaca yang berminat nak cuba Garci Pro Gel ni bolehlah membuat pembelian terus melalui :

Website : https://garciprohq.com/
Instagram : https://m.facebook.com/gelsarafHq
Facebook : https://instagram.com/garcipromalaysia

Sekarang ni ada promosi yang ditawarkan. Beli 2 percuma 1 dan kos penghantaran adalah Percuma. Maklumat lanjut layari laman sesawang di atas.

Zaza Iman
6 Comments

6 ulasan:

  1. I think i need to try this Garci Pro massage gel also because i have neck and back pain.

    BalasPadam
  2. alhamdulillah Zaza kalau serasi...Sally pun lepas guna ni kurang la rasa sengal dekat bhgn sendi sbb kena PsA tu...haihhh....kalau tak mmg pagi, malam kena makan ubat tahan sakit

    BalasPadam
  3. sedap nie buat sapu lenguh kat pinggan.. kadang2 lama duk kat opis bila bangun tu alahai.. nk standby kat opis satu

    BalasPadam
  4. Banyaknya kebaikan garci pro ni. Boleh try ni.

    BalasPadam
  5. Nak kene ada jugak ni kat umah.. hadiahkan utk mak ayah sekali..

    BalasPadam
  6. best tau pakai ini.. berangin sejukkkk

    BalasPadam

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)