Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm


Siapa pengguna produk Cosmoderm dekat sini? Jika anda pengguna Cosmoderm tentu sudah tahu kan yang Cosmoderm baru sahaja melancarkan Cosmoderm Perfect Balanced, satu lagi produk set penjagaan wajah baru dan kali ini lebih ekslusif kerana didatangkan dalam box dan packaging berwarna pink yang begitu menyerlah sekali.

Cosmoderm Perfect Balanced

Set penjagaan Cosmoderm Perfect Balanced ini datang dengan empat produk iaitu Foaming Cleanser, Toning Lation, Soothing WOW Cream dan Sun Milk SPF25PA++.

Bahan utama yang terdapat dalam produk ini adalah Prebiotik dan Calamine.

Prebiotik - adalah sejenis bakteria baik yang membantu menyeimbangkan mikrobioma kulit untuk mengelakkan kemerahan dan meningkatkan kecerahan kulit.

Calamine - Ramuan yang terkenal kerana khasiatnya yang baik untuk mengurangkan kerengsaan kulit dan kegatalan. Ia juga mengurangkan minyak dan kemerahan pada kulit.

1. Perfect Balanced Foaming Cleaser

Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm

Merupakan pembersih wajah untuk membersihkan kulit dari segala kotoran dan membantu mengurangkan minyak berlebihan dan kemerahan pada kulit. Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit sama ada kulit normal atau sensitif. Pembersih wajah ini bebas dari sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, fragrance, SLS / SLES dan juga artifial colorant.

2. Perfect Balanced Toning Lotion

Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm


Ia mengandungi Calamine dan 20,000ppm prebiotik dimana ia baik untuk melegakan kemerahan pada kulit, ia juga membantu dalam memberikan kelembapan dan meningkatkan pertahanan semulajadi bagi mengekalkan keseimbangan mikrobioma kulit.

3. Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm

Ia merupakan pelembap untuk memberikan kelembapan pada kulit. Mengandungi Calamine dan juga 30,000ppm yang membantu untuk melegakan kulit dan membaiki daya tahan kulit. Selain itu, cream ini juga membantu mengurangkan cela di wajah.

4. Perfect Balanced Sun Milk SPF25PA++

Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm

Ia adalah sunscreen yang bertindak untuk melindungi kulit dari sinar UVA dan UVB yang berbahaya. Dengan penggunaan yang kerap, ia dapat membantu menghilangkan selaran matahari serta mengatasi masalah kulit kering.


Cosmoderm Perfect Balanced : Set Penjagaan Wajah Terbaru Dari Cosmoderm

HARGA PRODUK :

Foaming Cleanser : RM19.90
Toning Lotion : RM45.90
Soothing WOW Cream : RM65.00
Sun Milk with SPF25 PA+++  : RM60.00

Bagi yang ingin mendapatkan set rangkaian penjagaan wajah Cosmoderm Perfect Balanced ini boleh terus membuat pembelian di Watson, Guardian dan atau secara online di https://www.cosmoderm.com.my dan Shopee Cosmoderm


Facebook :
Instagram :





Zaza Iman
5 Comments

5 ulasan:

  1. Lawa packaging dia.. Bagus sangt takda sls semua ty

    BalasPadam
  2. Zira tengah tunggu sampai, tak sabar nak guna. Yang untuk lindungi sinar uv. Zira punya nak abis

    BalasPadam
  3. berkenan dengan ingredient produk cosmoderm kalini

    BalasPadam
  4. Lawa pinky.. Nanti nk pi ushar Watsons lah..

    BalasPadam
  5. Berkenan sebab packaging dia pink pinky. Tengok harga affordable. Boleh consider untuk cuba ni.

    BalasPadam

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)