Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar



Assalamualaikum dan hi..apa khabar semua? semoga ceria dan sihat selalu. ok, semua orang mesti pernah mengalami keadaan dimana kulit muka bermasalah macam jerawat dan parut yang teruk kan..siapa yang follow zaza dari tahun 2015 mesti tahu pasal kulit  zaza yang teruk juga dulu..

Ni la keadaan kulit zaza yang dulu. zaza ada share pasal ni dekat entri tahun 2016. Boleh baca dan tengok kat sini Ephyra Skin Nano Advanved repair Serum Bantu Pudarkan Parut.

Dalam entri tu ada gambar kulit zaza yang banyak jerawat dan parut gelap.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ni kulit muka zaza yang dulu ( 2016 ).. gambar produk tu gambar terbaru ( 2020 )

Tapi untuk tahun ni, zaza just nak share je sekali lagi..sebab sampai sekarang zaza kekal gunakan Ephyra Skin Nano Serum dan dan Ephyra Skin Bar walaupun zaza pernah skip pakai ( konon nak try produk skincare lain haha..tapi last-last beralih juga ke Ephyra )

Asalnya zaza kenal produk Ephyra berpunca dari buat review dan tak sangka produk ni berkesan untuk zaza.

Dulu-dulu banyak juga produk zaza pakai sampai kan kulit zaza terbakar..haha..siapa masih ingat zaza pernah share dulu? mungkin dah lupa kot kan..siap kena pergi klinik dan kena inject kat punggung. Masa tu muka memang habis kemerahan seluruh wajah. nasib tak kena marah dengan mak sebab pakai produk bukan-bukan..

So sekarang ni zaza memang nak fokus dan kekal guna produk-produk Ephyra je..apa yang buat zaza terus guna Ephyra sebab ia antara produk yang sangat serasi dengan kulit zaza dan yang betul-betul baiki kulit zaza dari jerawat dan parut dulu..

Tapi zaza ada cakap yang zaza ada skip kan..sebab konon-konon nak try produk skincare lain..tapi kan..sudahnya lebih suka dengan Ephyra. Mungkin sebab bau nya sama yang zaza suka.

Ephyra ni ada 3 produk skincare tapi zaza hanya guna dua je iaitu Ephyra Skin Nano Serum dengan Ephyra Skin Bar ( sabun muka ). Yang satu lagi zaza tak guna ( Ephyra Skin Snow - masa mula-mula buat review je guna )

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum


Seperti biasalah, zaza gunakan Ephyra Skin Nano Serum ni waktu malam sebelum zaza tidur. Botol dia pun sama je macam diawal keluaran cuma tempat pemicit tu dah lain sikit.

Rasa dia masa pakai tu sejuk-sejuk je.. zaza pakai dalam dua tiga titik dah cukup untuk satu muka. Hari tu masa zaza skip dan guna produk lain..kulit zaza dah jadi macam kurang sikit la cantiknya..so selepas ni  nak guna Ephyra je..nak konsisten balik..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Ephyra Skin Nano Serum

Ephyra Skin Nano Serum ni menggunakan formulasi bahan antikoksida seperti Glutathione, Arbutin, Vitamin C dan E. So bahan-bahan ni memang baik untuk membaiki kulit jerawat dan parut.

MEMULIHKAN - Ia membantu mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia juga membantu memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang dan muda.

MEMPERBAHARUI - Ia menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil yang lebih anjal, lembut dan kelihatan bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

MELINDUNGI - Membantu melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaaan dengan menjadi agen anti=oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan vitamin E kepada kulit.

Pengalaman Guna Ephyra Skin Bar ( Sabun Pencuci Wajah )

Dalam banyak-banyak sabun pencuci muka yang pernah zaza guna, sabun Ephyra Skin Bar ni la yang paling zaza suka baunya..sedap sangat..dan bila zaza guna kulit zaza memang terasa lembut dan bestlah..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar

Setiap kali bangun tidur ke memang zaza suka cuci muka.. zaza potong sabun ni kepada 4 bahagian.So jimat lah.. Satu bahagian tu tahan la dua minggu macam tu..

Pengalaman Guna Ephyra Skin Nano Serum dan Ephyra Skin Bar
Keadaan kulit muka zaza yang sekarang ( 2020 ) kulit zaza memang jenis ada parut lubang-lubang..


EPHYRA SKIN BAR  adalah sabun cucian muka yang diformulasi 100% dengan bahan semulajadi dan tanpa sebarang bahan kimia terlarang. Dengan gabungan khasiat Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolagen, Ephyra Skin Bar adalah antara “TOP PRODUCT” untuk jenama Ephyra.

KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR

 Merawat kulit berjerawat
 Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
 Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
 Mencerahkan wajah secara semulajadi 
 Menghilangkan bintik-bintik hitam 

Jadi kepada yang nak dapatkan produk Ephyra boleh beli kat Shopee


Klik Beli Ephyra Skin Bar


Boleh juga baca entri lama zaza pasal ephyra :




Zaza Iman
1 Comments

1 ulasan:

  1. Pernah try jugak skin bar Ephyra ni. Mmg best bau dia, mcm ocean gitu. Result pun best. Kulit Zaza serasi dgn Ephyra, teruskan konsisten tau. Patut lawa kulit, setia dgn Ephyra.

    BalasPadam

[name=Zaza Iman] [img=//1.bp.blogspot.com/-8j45hR6olsE/Xln24i0ROfI/AAAAAAAAUzk/ROXuH0RAwwEp4ieukCmSm4vXZla9ebEVQCLcBGAsYHQ/s1600/100profile.jpg] [description=Hi, i am zaza. I love cat..dan makan makan...I also love photography but I have no skills about it. For any review please email me at zazaiman17@yahoo.com] (facebook=https//www.facebook.com/zazaxleshsophia) (twitter=Twitter Profile Url) (instagram=Instagram Profile Url) (bloglovin=Blogvin Profile Url) (pinterest=Pinterest Profile Url) (tumblr=Tumblr Profile Url)