Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour

Isnin, Oktober 14, 2019


Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour. Hi Assalamualaikum, sejak dari zaman kerja dulu zaza memang suka makan oat sebab ia antara sarapan yang sesuai diambil diwaktu pagi kerana mudah untuk disediakan.

Semua sedia maklum yang oat adalah makanan sihat yang mempunyai khasiat yang baik untuk tubuh dan juga kebanyakan mereka yang suka berdiet gemar mengamalkan pemakanan oat. Ini kerana oat mengandungi serat yang baik untuk penghadaman dan membantu mengurangkan kadar kolestrol tubuh.

Memandangkan zaza seorang pengemar oat, jadi zaza pun tak lepaskan peluang untuk mendapatkan minuman oat terbaru iaitu OATLICIOUS keluaran dari syarikat HERITAGE INFINITEBIZ.



HERITAGE INFINITEBIZ adalah pembekal makanan pemakanan di Malaysia yang membekalkan makanan kesihatan dan produk organik.Sebagai sebuah syarikat pembekal makanan pemakanan, mereka sentiasa memastikan produk yang dikeluarkan adalah berkualiti, bersih dan selamat untuk pengguna.

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour! Saya Dah Cuba..

Zaza dah pun minum oatlicious ni dalam beberapa sachet. Zaza minum sewaktu hendak sarapan dan pada waktu makan malam sekitar jam 8 malam.



Serius zaza cakap tau yang rasa minuman oatlicious ni tersangatlah sedap. Tidak terlampau manis dan sesuai sangat untuk yang vegetarian.

Sekali ambil satu sachet rasa nak tambah lagi satu sachet tau..Oatlicious ini adalah  jenis Premium Bran Oat iaitu Serbuk Bran Oat dengan Beta Glukan Tinggi dan mempunyai campuran Honey flavour.

Keistimewaan Dan Kebaikan Oatlicious

Oat memang banyak khasiatnya dan bagus jika mengamalkan pengambilannya secara berterusan. Ini kerana ia dapat membantu mengatasi beberapa masalah seperti :

1. Mengurangkan Kolestrol

Dengan pengambilan Oatlicous secara harian, ia membantu dalam menurunkan kolestrol kerana mengandungi Beta-Glukan ( sejenis serat yang menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh )

2. Mengurangkan Risiko Serangan Jantung

Pengambilan Oatlicous ini juga membantu dalam mengurangkan pengerasan arteri di dalam salur darah yang menyumbang kepada serangan jantung.

Keistimewaan Oatlicious :

⏩ Mengurangkan Kolestrol
⏩ Mengurangkan Risiko Serangan Jantung
⏩ Dengan Fibre
⏩ Membantu menurunkan berat badan
⏩ Mencegah Kanser Kolon
⏩ Menstabilkan paras gula dalam badan
⏩ Sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh diminum oleh wanita hamil
⏩ Kaya dengan antioksidan
⏩ Meningkatkan tahan imuniti badan

Oatlicious juga kaya dengan fibre yang mana ia mengandungi serat yang dapat membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan.  Oleh itu fibre tersebut bertindak untuk memastikan semua nutrien dalam makanan digunakan oleh badan serta mencegah masalah ketidakselesaan pertu seperti masalah sembelit dan juga buasir.


Kandungan Bahan Dalam Oatlicious

Dihasilkan dari Oat yang asli dan ia mengandungi banyak nutrien tambahan seperti Beta Glucan + Whey Protein, Isolated Soy Protein, Mixed Grain & Bean (Organic Brown Rice, Organic Black Rice, Organic Black Millet, Organic Green Millet, Organic Oat, Organic Gem, Organic Buckwheat, Organic Black Buckwheat, Barley, Calrose Rice, Organic Wheat Grains, Organic Red Brown Rice, Japanese Pearl Brown Rice, Oat Gem, Sorghum Rice, Organic Calcium Rice, Glutinous Rice, Black Glutinous Rice, Organic Wild Purple Rice, Gordon)

Juga mempunyai campuran :

+ Sucralose, Vanillian, Pea Protein, Arabic Gum, Calcium
+ Honey powder
+ Whey powder
+ Soy Lecithin

Vitamin & Mineral Premixed (Thiamine, Vitamin A, Vitamin D3, Biotin, Folic Acid, Niacin, Pantothenic Acid, Vitamin B12, B2, B6, Vitamin C, Calcium, Iodine, Iron, Magnesium, Selenium,
Phosphorous & Zinc).

Memang banyak bahan yang digunakan. Setiap bahan memang ada fungsi-fungsinya tersendiri dan sebab itulah ia sesuai diambil sebagai sarapan pagi kerana dapat memberikan tenaga serta dapat memberikan rasa kenyang.


Cara Pengambilan Oatlicious Cukup Mudah..

Seperti yang telah disarankan, untuk membancuh mudah saja iaitu dengan cara :

Cara Bancuhan :
1. Ambil 1 sachet ( 19gm ) Oatlicious dan campurkan dalam 200ml air sejuk atau air suam
( JANGAN BANCUH SERBUK DALAM AIR PANAS )
2. Selain dari air biasa, boleh juga dicampurkan ke dalam jus buah-buahan, susu soya atau pun boleh ditaburkan ke dalam salad, yoghurt dan sup.






Boleh diambil 2-3 sachet sehari sebelum makan ( 1-2 sachet sebelum sarapan pagi ) dan 1 sachet sebelum makan malam atau bila-bila masa yang diperlukan. Setiap pengambilan 2 sachet oatlicious bersamaan 38gm memberikan 3g oat beta-glutan.

Penyimpanan Oatlicious :
Disimpan dalam keadaan kering pada suhu bilik

Siapa Yang Boleh Ambil :
Oatlicious ini sesuai diambil oleh semua peringkat umur dari kanak-kanak sehinggalah ke orang tua.



Pelbagai Resipi Oatlicious Yang Boleh Dibuat 

Selain dari pengambilan biasa, Oatlicious ini boleh juga dipelbagaikan cara pemgambilannya. Kalau you all kreatif, boleh dibuat overnight oatmeal.

1. Overnight Oats dengan Banana dan Blueberry

👉 1 Paket OATLICIOUS
👉 100ml susu segar rendah lemak
👉 Banana ( Pisang ) - potong bulat-bulat 
👉 Blueberry ( Beri Biru )

Campurkan kesemua bahan ke dalam bekas. Biarkan ia didalam petik sejuk dalam 4 jam atau semalaman.

2. Overnight Oats Dengan Kekacang

👉  1 Paket OATLICIOUS
👉  100ml susu segar rendah lemak
👉  1 sudu besar pumpkin seeds
👉  1 sudu besar yogurt
👉  1 sudu besar hazelnut
👉  beberapa biji kismis

Campurkan kesemua bahan ke dalam bekas. Biarkan ia didalam petik sejuk dalam 4 jam atau semalaman.

3. OATLICIOUS + Kopi/ Nescafe/ Teh

Bancuh 1/4 cawan atau 50ml air kopi/ nescafe/ teh TANPA gula dan  susu + air panas.
Tambahkan 3/4 cawan atau 150ml air suam & campurkan OATLICIOUS.

So You all akan dapat minum secawan OATLICIOUS yang berkhasiat disamping itu juga ia dapat mengekalkan rasa kopi/nescafe/teh kegemaran.

4. OATLICIOUS Smoothies / Shake dan Buah-buahan

Blend OATLICIOUS bersama dengan buah kegemaran seperti strawberi/ berries/ epal/ pisang + air atau ice secukup kepekatannya  ( TANPA perlu tambahan gula )

Dan banyak lagi resepi oatmeal yang boleh dicuba mengikut kesukaan dan kreativiti masing-masing.

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour
Kepelbagaian pemgambilan oatmeal yang boleh dicuba

Oatlicious merupakan salah satu produk minuman instant ( segera ) yang berkhasiat  dan mempunyai tinggi serat, vitamin, mineral dan juga ia dapat mengekalkan rasa lemak dan manis tanpa penggunaan gula tetapi madu.

Pembukaan Booth Oatlicious Di Hospital Shah Alam

Walaupun produk Oatlicious ini masih baru tetapi sudah ramai yang telah mencuba dan mendapatkatnya.

Terbaru pihak Heritage Infinite Biz telah pun membuka booth di Hospital Shah Alam dan mengadakan Oatlicious Roadshow di Aeon Mall Seremban.

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour
Booth di Hospital Shah Alam

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour
Oatlicious Roadshow di Aeon Mall Seremban

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour

Harga Oatlicious Dan Bagaimana Nak Dapatkannya

Setiap kotak Oatlicious ini mengandungi 30 sachet ( 19g per sachet ). Harganya adalah :

Harga sekotak : RM98.00
Tetapi di Shopee dan Lazada ada Harga Promosi!
HANYA RM88 SEKOTAK

Sedapnya Sarapan Pagi Bersama Oatlicious Dengan Honey Flavour

Jadi kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan oatlicious ini, boleh la membuat pembelian terus di :

Official Shopee Store  : https://shopee.com.my/heritageinfinitebiz
Official Lazada Store  :  Heritage Infinite Biz

Untuk sebarang info terkini juga boleh mengikuti Heritage Infinite Biz di :




9 ulasan

  1. Bila ada sachet macam tu sng sikit kan. Tinggal tambah air je. Nampak sedap tu zaza.. Kandungan bahan dia pun terbaik. Nanti nak try

    BalasPadam
  2. Dah lama tak makan oat. Dulu masa study je rajin breakfast oat. Skrg kat rumah maals nak breakfast huhu teruk betul

    BalasPadam
  3. Sedapnya zaza! Cx dahlah suka minum benda² gini. Nak carilah nanti! Tq zaza share !

    BalasPadam
  4. oat bagus untuk kesihatan.. dah de pelbagai perisa ini.. mmg ramai yg akan suka.. sedap dan boleh jaga kesihatan kita

    BalasPadam
  5. waaaa nampak sedap ni. kalau makan ni mesti rasa kenyangkan.. leh diet dgn sihat namanya ni.

    BalasPadam
  6. Dulu masa diet pernah juga cuba oat ni. Sangat bagus

    BalasPadam
  7. Mcm terasa dekat lidah madu dgn oats...boleh kan buat menu diet...xyah makan benda lain masa sarapan

    BalasPadam
  8. Produk ada honey mesti best dan sedap zaza :)

    BalasPadam
  9. Nampak sedap Zaza.. nanti nak cari juga lah..

    BalasPadam