Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla - Zaza Iman



Ahad, Ogos 11, 2019

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla


Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla. Assalamualaikum dan hi all, bagi wanita bertudung seperti zaza memang menitikberatkan penjagaan rambut. Penjagaan yang rapi ni penting kerana kalau tak jaga terutama mereka yang bertudung, pastinya rambut akan rasa tak selesa dan berbau.

So zaza nak share beberapa tips boleh dibuat dalam penjagaan rambut wanita bertudung ni. Antaranya :

1. Gunakan Serum dan Conditioner

Jika rambut agak panjang, seeloknya pakailah conditioner selepas syampu rambut kerana conditioner berfungsi untuk merawat hujung rambut yang kering. Tips : Jangan terlalu letak banyak sangat contioner kerana ia boleh menyebabkan rambut jadi berat dan berminyak

2. Jangan Balut/Bungkus Rambut

Sebenarnya membalut atau membungkus rambut memang rutin zaza. Tapi rupanya ia tidak berapa bagus untuk rambut kerana rambut akan menjadi kering dan bercabang.

3. Pengambilan Air dan Vitamin

Salah satu penyebab yang menjadikan rambut sihat dan segar adalah pengambilan nutrisi harian yang mencukupi. Banyakkan minum air mineral, amalkan memakan makanan yang sihat dan mengambil vitamin untuk rambut.

4. Jangan Ikat Rambut Terlalu Ketat

Elakkan dari mengikat rambut terlalu ketat. Untuk pakai anak tudung pula, cari yang selesa dan lembut bagi menutup rambut. Dengan iniia boleh mengelakkan rasa sakit kepala semasa bertudung sekaligus dapat membuatkan rambut tumbuh dalam keadaan baik.

5. Penggunaan Syampu Rambut

Bagi yang mempunyai masalah kelemumur, sesuai sekali menggunakan syampu jenis menthol. Antara salah satu jenama yang terbaik adalah SAFI SHAYLA dimana Safi telah memperkenalkan syampu dengan formulasi baru yang terdiri dari Syampu, Minyak Rambut dan Mask Anti Kelemumur

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Cara Menggunakan Syampu formulasi baru Safi Shayla :

 Step 1 - Guna Minyak Rambut Anti Kelemumur - Pertama sekali adalah menggunakan Minyak Rambut Anti Kelemumur. Ia mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda ( membantu dalam memberi kelembutan pada rambut,nutrien, anti bakteria dan  perlindungan matahari ),  Minyak Zaitun Tulen ( memelihara dan memberikan lembapan pada rambut kering, kusam dan kerinting ) dan Ejen Anti Kelemumur + Menthol ( Mengurangkan kelemumur, minyak dan gatal kulit kepala dan memberikan kesegaran pada kulit kepala.

- Goncang sebelum guna
- Kemudian urutkan minyak perlahan-lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut.
- Biarkan selama 3 hingga 5 minit

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Minyak Rambut Anti Kelemumur

 Step 2 - Pakai Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur -  Menggunakan Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda - Micro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dari cucian pertama dengan haruman 48 jam. Mengandungi Mikro Bamboo Charcoal ( bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Habbatus Sauda ( menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikkan rambut ), Mikro ZPT Complex ( Agen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur )

- Selepas pakai minyak tadi selama beberapa minit, terus pakai pula syampu anti kelemumur
( gunakan amaun syampu lebih banyak )
- Kemudian urut sebati pada kulit kepala.
- Bilas rambut sehingga bersih
- Gunakan 1-2 kali seminggu

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur

Senang dan mudah je kan? Dalam masa yang sama juga menggunakan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & ITCH Control.

⥁ Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control - ia adalah masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dnan gatal. Ia mengandungi Micro Bamboo Charcoal ( menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Minyak Organik Habbatus Sauda ( kaya dengan nutrien yang membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala ) dan Menthol ( menyegar dan menyamankan )

- Ratakan masker penyegar kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan-lahan selama 1 minit
- Kemudian bilas

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control

So bolehlah you all yang bertudung menggunakan beberapa tips ini. Oh ya... ada berita istimewa juga untuk pengguna Safi. You all boleh mendapatkan dan kumpul 4 koleksi sling beg " We Bare Bears " 

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Hanya perlu membuat pembelian mana-mana produk Safi Shayla berharga RM35 ke atas, you all akan dapat koleksi beg comel ini. Bolehlah nanti bagi pada anak-anak. Mereka pasti suka!

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla
"We Bare Bears " untuk anak buah..

You all boleh mendapatkan ia di mana-mana hypermarket yang menjualnya. So apa lagi kan, cepat dapatkannya sekarang sementara stok masih ada. Zaza pun dah dapatkan keempat koleksi beg ni tau..



Sumber tips penjagaan rambut - OhBulan


3 ulasan:

  1. Thankyou zaza for the tips! sangat membantu :)

    BalasPadam
  2. I have not try this range yet but i like these cute sling bag.

    BalasPadam
  3. Good sharing Zaza.. comel model dan beg tu.. hehehe..

    BalasPadam