Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King - Zaza Iman



Rabu, Ogos 28, 2019

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King


Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King. Assalamualaikum dan hi..minggu lalu masa cuti sekolah zaza pergi bercuti ke rumah kakak zaza dekat KL. So hari jumaat tu dia cuti, dia bawa lah zaza dan anak-anaknya berjalan sambil pergi beli barangan dapur. Macam biasa lah pasaraya berdekatan adalah pasaraya Matahari.

So masa zaza masuk pasaraya tu, dah shopping-shopping zaza pun nak keluarlah, masa nak keluar tu baru zaza terperasan ada satu lot kedai kecil yang jual bantal Das Abdul Global ( DAG ). Femes juga ya bantal ni rupanya.

So zaza pun tak lepaskan peluang juga untuk mendapatkan bantal ni juga sebabnya bantal ni sama macam bantal dekat hotel tu.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) Bantal Hotel 7 Bintang - Sleep Like A King 

Bantal Das Abdul Global ni datang dengan 3 kategori yang boleh dipilih mengikut bajet anda.Antara kategori itu adalah Polyester Helix DAG ( PhD ), H-Classic Pro dan H-Classic. Setiap darinya berbeza dari segi harga dan cirinya.

Untuk nak cuba, zaza beli dekat website DAG ni yang jenis Polyester Helix DAG ( PhD ) - 3 Bintang

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Untuk pembelian, just pilih mana-mana yang anda nak selepas tu kat setiap bahagian kategori bantal ada button "tempahan". Klik dan isi maklumat borang yang dipaparkan dan reseller yang berhampiran akan menghubungi anda dalam masa terdekat.

So macam zaza ni, alhamdulillah. Cepat dan pantas je tempahan zaza tu di proses. Pagi order, petang tu terus reseller tu buat pengeposan.

Bantal Polyester Helix DAG ( PhD )

Bantal ini berada dalam kategori 3 bintang dimana ia padat dan mampat. Sangat sesuai bagi anda yang suka tidur dengan bantal tinggi.

Hygiene yang ada tidak membuatkan bantal jenis ini berdebu dan anti alergik. Sesuai digunakan pada mereka yang punya asma. Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. Rasanya selesa dan tidak panas.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Memang mudah untuk dijaga kerana ia tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang boleh menyebabkan bantal menjadi busuk, lembab, gatal dan tekstur dalamannya menjadi lembik.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King

Untuk bantal ini, satu biji hanya RM35, tapi kalau beli 3 biji hanya RM100. Berbaloi kan kalau beli 3 biji tu terus. Tapi kalau nak cuba-cuba dulu, beli satu pun tak ada masalah.

H-Class Pro

Bantal jenis H-Class Pro ini adalah yang terbaru dari DAG. Ia merupakan inovasi teknologi dari H Class Classic.

Bantal H-Class Pro ini mempunyai ciri fiber yang lebih halus, ringan dan isian yang lebih padat. Amat sesuai untuk mereka yang suka bantal jenis lembut tetapi tinggi. Ia masih lagi berada dalam kategori polyester fiber dan masih mengekalkan cirinya yang boleh dibasuh.

H-Classic

Merupakan bantal 4 bintang. Hygiene yang ada tidak membuatkan bantal ini berdebu dan anti alergik. Ia sesuai juga digunakan pada mereka yang ada asma. Lembut dan gebu kerana ia diperbuat dari bahan yang empuk.

Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu. Bantal ini tidak panas, mudah dicuci dan dijaga. Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang boleh menyebabkan bantal jadi busuk, lembab, gatal dan tekstur dalaman lembik.

Bantal ini boleh dicuci dengan menggunakan mesin basuh.

Sedikit Info Tentang DAG

Bantal Das Abdul Global ini telah dihasilkan oleh Das Abdul Global Sdn Bhd. Pemiliknya Tuan Das Abdul adalah seorang bekas Jurutera Awam dan pernah memegang jawatan sebagai Pengurus Am di sebuah Resort di Kelantan.

Kemudian beliau mencari peluang dalam bisnes dan akhirnya timbul idea untuk menjual bantal hotel di car boot sale.

Bantal Das Abdul Global ( DAG ) - Bantal Hotel Sleep Like A King
Pemilik Encik Das Abdul

Ia diperkenalkan pada tahun 2016 dan menggunakan tagline "Ingat DAG, Ingat Bantal Hotel" Sehingga kini, jenama bantal Das Abdul Global semakin dikenali ramai  dan misi mereka adalah menjadikan Das Abdul Global ini sebagai jenama bantal no 1 di Asia yang setaraf dengan bantal hotel antarabangsa.

Mereka juga mempunyai team jualan di seluruh Malaysia. Selain perkhidmatan secara pengeposan, mereka juga menawarkan servis COD.

So kepada anda semua yang ingin mencuba dan mendapatkan bantal Das Abdul Global ( DAG ) ini, bolehlah membuat pembelian melalui laman berikut :


Cara pembelian seperti yang zaza telah terangkan di atas tadi..


8 ulasan:

  1. Tengok bantal ni lembut je sedao peluk. Tidur mesti nyenyak

    BalasPadam
  2. ni kalau nak beli kena beli 5 biji terus. kalau beli 1 ja, jenuh la berebut dengan anak2. haha

    BalasPadam
  3. Bantal ni nampak gebus sangat.. bestnye kalau peluk

    BalasPadam
  4. Nampak gebu bantal nie.. yang bestnya siap boleh basuh lagi kan..

    BalasPadam
  5. memng best..nad ada satu dekat rumah..nad punya h classic..

    BalasPadam
  6. Bestnya tgk bantal gebu2 ni.. Tidur mesti lena kan

    BalasPadam