Althea A'bloom - New Collection From Althea - Zaza Iman



Selasa, Jun 11, 2019

Althea A'bloom - New Collection From Althea


Althea A'bloom - New Collection From Althea. Hi guys! Setiap tahun Althea sentiasa memperkenalkan produk-produk barunya di website Althea.  Untuk yang belum mengenali tentang website ni, Althea adalah satu laman beli belah produk kecantikan dan kosmetik dari Korea. So kalau korang semua nak dapatkan produk-produk Korea yang berkualiti, sila terjah website ini okayy..

Untuk kali ini, Althea sekali lagi memperkenalkan produk baru iaitu Althea A'bloom. Apa yang menarik dalam koleksi kali ini?

Althea A'bloom - New Collection From Althea
Athea A'bloom Collection

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom memperkenalkan 4 produk baru iaitu A'bloom Mask Sheet, A'bloom Giant Meringue Puff, A'bloom Baby Meringue Puffs dan A'bloom BHA Blackhead Blaster.

Althea A'bloom - New Collection From Althea

A'Bloom Mask Sheet Pelembap Kulit Dengan 4 Jenis Variasi

Pemakaian mask sheet juga antara rutin penjagaan kulit. Mask berfungsi untuk melembapkan kulit dan memberi rasa kelembutan pada kulit.

Dalam koleksi kali ini, terdapat 4 jenis variasi mask dengan fungsi yang berbeza iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach.

Althea A'bloom - New Collection From Althea

1. A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright

Mask ini membantu untuk mencerahkan kulit kerana mengandungi Vitamin C dari Lemon dan Lime. ia juga mengandingi double dose dari ekstrak limau dan kapur untuk menghilangkan bintik gelap.

Juga mengandungi teh hijau yang dapat mencerahkan kulit dan menenangkan kulit. Bahan utama Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis

Sesuai dipakai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kombinasi.

2. A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long

Mengandungi ekstrak tembikai dan ditambah dengan lavender untuk penghidratan dan memberikan lembapan pada kulit. Buah tembikai mengandungi banyak air. Jadi ia membantu dalam menyuburkan kulit dan menenangkan kulit.

Lavender pula mempunyai bauan yang indah, memberikan kesan menenangkan dan menyegarkan kulit.

3. A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me

Mask ini kaya dengan antioksidan untuk menyuburkan dan melindungi kulit daripada faktor alam sekitar yang berbahaya dan mencegah wrinkles.

Mengandungi ekstrak avocado dan bunga raya ( Hibiscus Sabdariffa ) untuk memberikan kesan yang lembut pada kulit.

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom - New Collection From Althea

4. A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach

Mask ini pula dapat membersihkan dan melegakan kulit yang sensitif. Diadun dengan ekstrak buah peach dan tea tree oil untuk mengawal minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit serta melembutkan kulit.

Saiz : 25g
Harga : RM2.00 / sheet

A'bloom Baby Meringue Puffs

Satu set Baby Meringue Puffs mempunyai 3 biji puff yang dengan saiz mini yang sangat cute dan lembut.

Boleh digunakan kering ataupun basah. Biasa zaza suka basahkan sikit span supaya lebih senang nak ratakan foundation. 

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Dengan saiznya yang kecil, sesuai digunakan pada kawasan seperti dicelah hidung, bawah mata dan belah-belah hujung mata. Kandungan bahan dari  High density latex free foam.

Walaupun untuk guna dicelah-celah hidung, zaza gunakan je untuk sapu foundation seluruh muka.

Size : 30*28mm
Harga : RM11.00 ( 3 pieces )

A'bloom Giant Meringue Puff

Saiznya lebih besar berbanding baby meringue puffs. Digunakan untuk meratakan foundation. Boleh digunakan ketika kering dan juga basah. Dengan saiz yang besar, memudahkan untuk sapuan foundation seluruh muka.

Menggunakan material  High density latex free foam. Memang lembut sangat puff ni..Bagagian muncung tirus tu boleh sapu dekat area celah hidung dan bawah mata.

Size : 48*46mm
Harga : RM8.00 ( 1 pieces )

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom - New Collection From Althea

 A'bloom BHA Blackhead Blaster

Dekat hidung zaza ni ada whitehead sebenarnya.. tiap minggu memang dua tiga kali zaza akan picit untuk buang. Biasa zaza akan gunakan tisu. Kadang tu memang geram je kan dengan whitehead ni..Tapi mujur tak ada blackhead.

Tapi untuk yang ada masalah whitehead dan blackhead, Althea memperkenalkan A'bloom BHA Blackhead Blaster. 

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Althea A'bloom - New Collection From Althea

Didatangkan dalam bentuk stick yang memutar. Bertindak untuk menyingkirkan whitehead dan blackhead dengan Natural BHA ( White Willow Bark Extract 5,000ppm). Formula yang lembut dan sesuai untuk yang berkulit minyak dan kombinasi.

Turut mengandungi apricot seed powder bagi mengeluarkan sebum berlebihan dan tea tree oil yang dapat menenangkan kulit dan mencegah kerengsaan/kemerahan pada kulit.

Cara guna : Basahkan muka dengan air suam. kemudian keringkan muka dengan tuala. Selepas itu barulah sapukan stick ini di seluruh wajah dan di hidung. urut wajah untuk beberapa saat dan kemudian barulah dibilas dengan air bersih.

Saiz : Net 8g
Harga : RM16.00

Althea A'bloom - New Collection From Althea
Setiap produk akan diletakkan di dalam sebuah kotak pink pelbagai warna

Tonton video ringkas :

Pengalaman Menggunakan Althea A'bloom

Keempat-empat produk kali ini memang best dan syok.Kebetulan pula, zaza memang nak beli span untuk makeup sebab yang ada dah sekarang dah tak okay. Span puff dari Althea ni memang sangat-sangat lembut. Dah la harga murah RM8 yang saiz giant tu..sangat berbaloi untuk dibeli.

Mask tu memang sedap sangat pakai. Sejuk dan sangat lembut selepas tanggalkannya. 

Yang blackhead blaster tu pula syok bila gosok-gosok kat kulit muka dan hidung. Namun kesannya bergantung jugalah dengan keadaan. Maybe kena kerap pakai dan rajinkan diri guna baru blackhead dan whitehead hilang.

Kalau tanya zaza lepas ni nak beli lagi ke? yes zaza akan repeat lagi! Kalau korang nak dapatkan Althea A'bloom ni boleh order terus di website https://my.althea.kr/brands/all/abloom



16 ulasan:

  1. All these products look so good for the skin :)

    BalasPadam
  2. meringue puff tu mmg comel sgt..tp yang stick nak buang blackhead tu mmg sukalah..sng betul

    BalasPadam
  3. Comel-comel produk Altea A'Bloom ni. Harga pun mampu milik sgt.

    BalasPadam
  4. Comelnya produk baru Althea ni..
    Harga pun tak la mahal mana.
    Kita geram tengok span dia tu. Rasa nak kunyah kunyah je tau. Hehe

    BalasPadam
  5. tgh excited nak cuba yg blackhead blaster tuu...seriously nak cuba...ada lebih tak...hahahaha

    BalasPadam
  6. set lengkap ini.. nk kena cuba. produk althea mmg best dan berkualiti

    BalasPadam
  7. Ok lepas ni pakai dan review. Akak sayang nak guna.. hehehe

    BalasPadam
  8. Memg best semua prpduk althea.. Set abloom ni mmg menawan hati betul.. Ad puff comel tu.. Mask.. Buang blackhead.. Fuh

    BalasPadam
  9. produk althea semuanye best sgt... lea x try agik mask dia..

    BalasPadam
  10. Cute2 smua brg baru dr althea ni kan.. Wawa suka sponge tu.. Comel lak tu..

    BalasPadam
  11. I like their blending puff and also the face masks.

    BalasPadam
  12. Comelnya produk althea baru ni. Tak sabar nak try..

    BalasPadam
  13. TB dah try kesemuanya.. hehehehe.. semua TB suka.. terutaman yang utnuk hilangkan black head tu

    BalasPadam
  14. serious comel !!!!!! everything is just so cute !

    BalasPadam
  15. wah.. memang kena try ni..tadi ada baca jugak review daripada blogger lain

    BalasPadam