Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam - Zaza Iman



Rabu, April 24, 2019

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam


Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam. Assalamualaikum, Sekali lagi kita semua bakal bertemu dengan bulan Ramadan. Pejam celik hanya tinggal beberapa minggu saja lagi. Sudahkah you all semua buat persiapan untuk menyambutnya?

Bulan Ramadan adalah bulan yang sering dirindui oleh semua yang beragama Islam. Banyak kelebihan yang ada dalam bulan ini. Tapi kan zaza bukan nak cerita tentang kelebihannya, sebaliknya zaza nak kongsikan kepada pembaca blog zaza ni tempat makan bagi yang ingin berbuka puasa di luar.

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam
Tempat makan yang zaza maksudkan adalah Laman Kayangan Shah Alam. Bagi yang teringin menikmati sajian yang menarik bolehlah singgah ke Laman Kayangan ini kerana disini terdapat pelbagai menu yang best dan cukup menarik dari Utara Semenanjung Malaysia sehingga ke Selatan Thai sesuai dengan tema yang ditampilkan kali ini iaitu Citarasa Dua Sempadan.

Pastinya sesiapa yang datang menikmati hidangan disini rambang mata kerana banyak menu-menu masakan disediakan.

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Terdapat lebih kurang 80 jenis menu yang ada di Buffet Ramadan di Laman Kayangan sepanjang Ramadan ini. Antara menu hidangan yang merupakan "signature dish" yang akan menjadi tarikan utama kepada sesiapa yang datang adalah Thai Chicken, Pattani Grilled Beef dan Laksa Ikan Sekoq.

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Pada 15 Mac 2019 bersamaan 08 Rejab 1440H yang lalu, bertempat di Laman Kayangan Shah Alam, telah diadakan satu majlis untuk memperkenalkan juadah istimewa dan lazat yang akan dihidangkan pada buffet Ramadan bagi tahun ini.

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Majlis ini telah dilancarkan dan disempurnakan oleh Tuan Haji Azhar bin Haji Baharin selaku Pengarah Urusan dan dimeriahkan lagi oleh kehadiran pengacara terkenal iaitu Adriana Adnan.

Dalam majlis ini juga, para tetamu yang hadir dianggarkan seramai 400 orang juga dihiburkan dengan alunan muzik ghazal yang merdu dan segar.

Bagi yang berbuka puasa di sini juga, ada disediakan kemudahan seperti surau, parking percuma, percuma wifi, tempat yang berhawa dingin dan muzik ghazal.

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Harga Buffet Ramadan Bagi Tahun 2019

Harga buffet yang ditawarkan oleh Laman Kayangan sememangnya harga mampu milik. Berikut adalah harga buffet Laman Kayangan :

RM 59 - Untuk Dewasa 
RM 35 - Untuk Kanak-kanak dan Warga Emas 
Early Bird ( Pembelian awal sehingga 28 April 2019 )

Harga Normal :
RM69 -  Untuk Dewasa
RM39 - Untuk Kanak-kanak dan Warga Emas 

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Senarai Harga Pakej Korporat

Laman Kayangan juga turut menawarkan buffet Ramadan untuk Pakej Korporat. Jadi jika ada company yang ingin berbuka disini, dibawah ini adalah beberapa senarai pakej dan harga,

1. BELI 50 MEJA ( RM34,500 )
 PERCUMA :-
➤5 MEJA
➤5 PAX
➤5 SETTING MEJA VIP
➤500 CENDERAHATI ISTIMEWA
➤5 HAMPER
➤1 BACKDROP 10’X10’
➤PENGGUNAAN PA SYSTEM & PROJECTOR
➤DISKAUN 15% UNTUK PEMBELIAN BERIKUTNYA.

2. BELI 40 MEJA ( RM27, 600 )
PERCUMA :-

➤ 4 MEJA
➤5 PAX 
➤4 SETTING MEJA VIP
➤400 CENDERAHATI ISTIMEWA
➤4 HAMPER
➤1 BACKDROP 10’X10’
➤PENGGUNAAN PROJECTOR DAN PA SYSTEM
➤DISKAUN 15% UNTUK PEMBELIAN BERIKUTNYA

3. BELI 30 MEJA ( RM20,700 )
PERCUMA :-

➤3 MEJA
➤5 PAX
➤3 SETTING MEJA VIP
➤3 HAMPER RAYA
➤1 BACKDROP 10’X10’
➤PENGGUNAAN PROJECTOR DAN PA SYSTEM
➤DISKAUN 15% UNTUK PEMBELIAN BERIKUTNYA

4. BELI 20 MEJA ( RM13,800)
PERCUMA :-

➤2 MEJA
➤5 PAX
➤2 SETTING MEJA VIP
➤PENGGUNAAN PROJECTOR DAN PA SYSTEM
➤DISKAUN 15% UNTUK PEMBELIAN BERIKUTNYA


5. BELI 10 MEJA ( RM6,900 )
PERCUMA :-

➤1 MEJA
➤5 PAX
➤DISKAUN 15% UNTUK PEMBELIAN BERIKUTNYA 

Nikmati Buffet Ramadan Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan Shah Alam

Jika ada yang berminat dan ingin membuat tempahan serta mengetahui maklumat lanjut, boleh la terus menghubungi Laman Kayangan di :

En Azahari  : 019-233135
  Pn Hasmal  : 019-2503090 / 012-2533973
Boleh juga mengikuti mereka di : 

#bufetramadan #Ramadanbuffet #bufetramadanshahalam #lamankayanganshahalam #ramadan2019

8 ulasan:

  1. Nampak menarik tempat dia.. Nanti nak berbuka dekat sini la

    BalasPadam
  2. Banyak makanan fav kak ana tu. Harga pun not bad. Boleh rekomen pada kawan2 ni.

    BalasPadam
  3. Banyak gile pilihan zaza.. bestnye.. leh la rekomen kat kengkwn berdekatan..

    BalasPadam
  4. wah banyaknya menuuu.. sedap2.. o.. harga asal rm69 untuk dewasa.. kena booking awal la kalau nak harga rm59 tu ye

    BalasPadam
  5. menariknyaaa..
    banyak pilihan dia macam2 ada..
    kena booking nie.. =D

    BalasPadam
  6. Ok kan tempat ni untuk buat majlis kahwin or functions pun bagus juga.

    BalasPadam
  7. pelbagai pilihan menu ada. menarik.. harga pun ok tu.

    BalasPadam
  8. meriah semua menu tu.. nmpk sedap2 belaka. harga pun ok

    BalasPadam