Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Selasa, Mac 19, 2019


Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur. Assalamualaikum. Bagi pasangan yang bercinta pastinya mahukan perhubungan tersebut menuju ke jinjang pelamin. Bagi yang sedang merancang untuk mendirikan rumahtangga, pastinya pelbagai persiapan perlu dibuat awal seperti pemilihan lokasi dimana majlis perkahwinan itu nanti akan berlangsung, pelamin, baju persalinan pengantin dan lain-lain.

Kebiasaannya jika kawasan rumah yang agak terhad keluasannya, mungkin tidak berapa sesuai untuk mengadakan majlis perkahwinan di situ. Tambahan pula, dengan kesibukan bekerja agak pening juga nak uruskan semuanya sendiri walaupun dibantu keluarga.

Jadi, eloklah sekiranya menggunakan khidmat wedding planner. Tapi untuk memilih khidmat wedding planner pun kena berhati-hati juga.

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
actress Juliana Evans semasa shooting di Cassa Detik

Untuk yang sedang mencari wedding planner dan lokasi majlis perkahwinan di sekitar Kuala Lumpur bolehlah menggunakan perkhidmatan pakej perkahwinan lengkap dan dewan eksklusif dari Cassa Detik

Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Cassa Detik

Dengan trademarknya " Capturing Memorable Moment", Cassa Detik merupakan PAKAR DALAM MENYEDIAKAN VENUE ( grand ballroom dan dewan eksklusif ) serta menyediakan keperluan lengkap majlis perkahwinan. 

Di Cassa Detik juga, mereka turut menyediakan pakej lengkap bagi pasangan pengantin yang mempunyai lokasi pilihan sendiri.

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Pakej Perkahwinan Harga Premium Mampu Milik

Cassa Detik menawarkan pakej perkahwinan premium dengan harga mampu milik. Matlamat mereka adalah untuk membantu bakal pengantin yang tidak mempunyai masa atau agak sibuk untuk membuat persediaan majlis yang diidamkan.

Dengan Cassa Detik, ia dapat memudahkan segala urusan persiapan majlis perkahwinan bakal pengantin dalam merancang dan melaksanakan keseluruhan majlis resepsi.

Di Cassa Detik juga, anda tak perlu bimbang kerana mereka menyediakan keperluan lengkap andaman, dekorasi, pelamin, katering, fotografi, videografi, emcee, khemah dan lain-lain. Malah ia menjimatkan masa bakal pengantin untuk mendapat khidmat nasihat dari vendor-vendor yang berpengalaman dan propefisonal bagi memastikan majlis yang berlangsung nanti berjalan dengan lancar.

Cassa Detik juga turut memastikan majlis yang dirancang dapat diurus dan dilaksanakan dengan lebih teratur.

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Kelebihan Mendapatkan Pakej Lengkap di Cassa Detik

1. Lokasi Venue Yang Eksklusif  dan Strategik

Cassa Detik menyediakan lokasi GRAND BALLROOM & DEWAN EKSKLUSIF di lokasi premium yang sering menjadi tumpuan ramai pelanggan. Antara lokasi yang tersebut adalah :
  • Grand Ballroom @ Bangsar
  • Glass Hall @ Cheras
  • Light Box @ T6
  • Glass Box @ Cyberjaya
  • Dewan Dahlis @ Cheras
  • Event @ Hall ( pakej lengkap di dewan pilihan pengantin )

Disediakan juga kemudahan seperti bilik persalinan pengantin, tempat solat dan ruang rehat tetamu. Ruang yang disediakan ini cukup selesa untuk sebuah keluarga yang ramai.

2. Harga yang ditawarkan mampu milik

Dari segi harga, Cassa Detik menawarkan harga yang berbaloi kerana vendor-vendor terdiri daripada mereka yang berpengalaman. Untuk membuat tempahan pula, hanya membayar sejumlah deposit sebanyak RM2500 sahaja. Cassa Detik turut menyediakan beberapa pakej pilihan mengikut kesesuaian bajet anda.

Antara pakej-pakej yang boleh dipilih adalah :

PAKEJ  GLASS HALL @ CHERAS
RM48,000 FOR 1000 PAX

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
PAKEJ GRAND BALLROOM @ BANGSAR
RM38,000 FOR 1000 PAX

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

PAKEJ LIGHT BOX @ T6
RM38,000 FOR 1000 PAX

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur


PAKEJ GLASS BOX @ CYBERJAYA
RM36,000 FOR 1000 PAX

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
EVENT AT HALL 
RM28, 000 FOR 1000 PAX

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
3. Pembekal yang berpengalaman

Di Cassa Detik, mereka mempunyai pembekal yang berpengalaman lebih dari 10 tahun malah setiap tempahan yang di tempah juga akan diuruskan oleh perancang majlis merangkap pengurus majlis di hari perkahwinan agar berjalan dengan lancar. Mereka juga akan memberikan idea-idea baru masa kini dan juga nasihat terbaik untuk bakal pngantin. Selain itu, pihak pengurusan mereka juga menyediakan penyelaras letak kereta secara percuma untuk mengawal lalulintas semasa majlis dijalankan. Setiap item yang disediakan oleh pengurusan akan dipastikan kualiti berapa pada tahap yang terbaik.

4. Pusat Sehenti Majlis Kahwin

Kebanyakkan pelanggan memilih Cassa Detik sebagai tempat untuk melangsungkan perkahwinan kerana pakej lengkap yang telah disediakan ini banyak membantu pasangan pengantin  yang menghadapi kekangan masa kerana komitmen kerja. Ada juga pelanggan yang tinggal di kawasan keluasan kecil atau kawasan pangsapuri yang terhad, jadi terpaksalah mencari lokasi yang lebih sesuai untuk melangsungkan perkahwinan.

Pengurusan Cassa Detik juga bertangungjawab dalam memastikan setiap pelanggannya tak perlu berpenat lelah untuk menguruskan perkahwinan mereka. Ibaratnya bakal pengantin hanya perlu bawa diri je.

Ramai pelanggan yang menggunakan khidmat Cassa Detik turut berpuas hati dengan layanan yang diberikan malah menganggap harga pakej lengkap yang ditawarkan Cassa Detik adalah pakej harga yang sememangnya mampu milik dan amat berbaloi. Pakej yang ditawarkan juga menarik dan banyak item percuma turut diberikan.

Memilih Cassa Detik umpama "Pusat Sehenti Perkahwinan" bagi pelanggan.

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
Antara menu hidangan Cassa Detik

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur

Cassa Detik - Pakej Perkahwinan Lengkap Dan Dewan Eksklusif Sekitar Kuala Lumpur
Dekorasi tempat makan

Disini zaza kongsikan sedikit pengalaman pelanggan yang telah pun menggunakan perkhidmatan dari Cassa Detik ni..rata-rata berpuas hati dengan khidmat dan layanan yang telah diberikan..



Jadi kepada anda yang hendak merancang untuk berkahwin, boleh la membuat servey di laman web Cassa Detik ni. Boleh juga ikuti mereka di instagram dan facebook untuk perkembangan terkini.

Contact Person : 017 680 1336


12 ulasan

  1. Kenapa cantik sgt venue dia zaza. Serius cantik sangat. Harga pun ok je tu kena dengan apa yg dia provide.

    BalasPadam
  2. Cantik sgttt tempat dia.
    Hrga pun berpatutan dgn apa yg kita dpt tu.. Sng sbb semua dah dia setelkan

    BalasPadam
  3. Cantiknyaaaa.. Beruntung ornag zaman sekarang. Banyakkkk pilihan boleh dibuat. Nak kawen tema apa. Janji sediakan duit je kan.

    BalasPadam
  4. Ingatkan ada outdoor venue je td tp byk jugak hall dia sekitar KL ni.. Harga pun agak berpatutan la utk crowd gitu..

    BalasPadam
  5. Majlis nampak gilang gemilang kalau dapat pakej macam dalam gambar tu kan.. serba lengkap dan tema pun cantik-cantik

    BalasPadam
  6. Cantiknya tempat Ni. Teringin nak ambik family photo there

    BalasPadam
  7. cantiknyaaa... mcm princess!! lawa giler

    BalasPadam
  8. Kalau macam ni punya bagus dan cantik servis yang diberikan memang luas hati sangat. Nak nak harga yang ditawarkan mampu milik

    BalasPadam
  9. Kalau ikutkan emi pun nak cari pakej all in mcm ni tau. Tapi paham jela mak ayah emi jenis nk buat style rewang & nak buat kat rumah sendiri.

    BalasPadam
  10. The decorations are so so pretty and modern, I like the table setting and also pelamin deco.

    BalasPadam