Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Selasa, Februari 12, 2019


Simple Makeup Using Althea Makeup Product. Hai, today sekali lagi zaza nak share makeup pilihan zaza kali ini dari Althea Korea. Kalau sebelum ni zaza ada menggunakan beberapa barangan lain dari Althea seperti shampoo, cleanser, spray badan dan sunscreen tapi untuk kali ini, zaza nak try barangan makeup pula.

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Barangan makeup ini datang dalam kotak Happy Lunar  New Year... Ada 5 jenis item iaitu Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A, Althea Creamy Concealer ( 4 shades ), Althea Watercolor Cream Tint ( 4 shades ),  Althea Spotlight Eye Glitter ( 2 shades ) dan Althea Skin Relief.

1. Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A 

Eyeshadow ini diperbuat dengan kerjasama dari atress Indonesia yang terkenal, Bunga Cinta Lestari yang juga merupakan ikon kecantikan dan fesyen. Mempunyai 8 pilihan warna yang cukup menyerlahkan si pemakai. Mempunyai shimmers, mattes dan glitters, sangat pigment dan mudah disapu pada kelopak mata.

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Warna shades nya memang cantik dan zaza suka dengan warna sebegini. Sesuai sangat untuk makeup-makeup natural. Saiznya pun sesuai untuk dibawa travel.

Harga RM 140.00

2. Althea Watercolor Cream Tint 4.5ML

Mempunyai empat pilihan warna kemerahan yang sangat menarik. Apabila mengenakan ia dekat bibir, warnanya pekat walaupun hanya dengan sekali dua sapuan. Mampu kekal lama dan tak mudah luntur. Juga mempunyai moisturizing formula of a gloss, bold dan berpigment.

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

4 Warna tersebut terdiri daripada :

01 Plum Cream
02 Strawberry Cream
03 Peach Cream
04 Marron Cream

Ia mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk mengelakkan bibir dari menjadi kering dan mengelupas.

Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan kulit
Squalene - Kondisi dan meningkatkan kelembutan bibir

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Ia diperbuat di Korea dan formulated with both water dan oil. Tekstur yang berkrim onto the lips for a plump and kissable pout.

- Sebagai pigmen pada bibir seperti dalam botol
- Menghancurkan garis-garis halus untuk pout yang halus
- Meluncur dengan mudah ke bibir tanpa merasa lengket dan berat
- Kesan penghidratan kuat dengan lima lapisan asid hyaluronik
- Menguatkan pancaindera dengan bau yang manis dan manis

Harga : RM20.00

3. Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ML

Mempunyai 2 jenis warna iaitu #01 Gold Light dan #02 Pink Light. Juga dibuat dari Korea. Ia dijadikan sebagai pelapik selepas memakai eyeshadow. Kiranya memberikan kelopak mata bersinar

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Mengandungi beberapa utama iaitu :

Squalene - Kondisi dan meningkatkan kemanjuran kulit
Finely milled shimmer pigments ( Pudina berkilat yang halus ) - Untuk cahaya reflektif

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Spotlight eye ni mudah dicampur untuk digunakan sebagai eyeshadow, datang dengan berus untuk eyeliner dan memudahkan sapuan.
Cara Menggunakannya : 

Sapukan pada penutup menggunakan aplikator
Sapu perlahan-lahan dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering
Sapukan ke bawah garisan lash untuk solek gaya Aegyosal
Campurkan dengan jari atau tunas kapas dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering

Harga : RM 24.00


4. Althea Flawless Creamy Concealer

Didatangkan dengan 4 pilihan shades. Concealer ni digunakan untuk menutup cela pada wajah atau pun mata panda sebelum mengenakan sebarang foundation.

Mengandungi Aquaxyl iaitu Derived from birch tree sap. Ekstrak ini menghasilkan halangan kelembapan pada kulit dan menghalang dehidrasi.

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

A pigmented concealer with buildable coverage. 4 Shades iaitu :
#01 Vanilla 
#02 Ginger
#03 Honey
#04 Mocha

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Cara Menggunakannya : 

LANGKAH 1 - Letakkan ke kawasan yang hendak ditutup seperti di bawah mata, di sekitar hidung atau di mana sahaja kawasan yang ada cela di muka. Kemudian ratakan dengan jari atau span

LANGKAH 2 - Gunakan warna yang lebih cerah untuk di bahadian mata dan kontur dengan warna yang lebih gelap untuk membentukkan wajah.
( part ni korang faham kan )

LANGKAH 3 - Gunakan berus halus untuk meratakan kawasan yang sukar seperti sudut mata, bibir dan cela kecil

Harga : RM 15.00

5. Althea Skin Relief Spot Film Gel

Skin Relief Spot Film Gel digunakan untuk merawat tempat jerawat yang kering. Mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus.

Cecair rawatan gel ini melegakan dan merawat sambil melindunginya daripada pencemaran luaran

Minyak pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica - Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine - Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan

Sesuai digunakan pada semua jenis kulit. * Dermatologically tested

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Cara Menggunakannya : 

Sapukan lapisan nipis ke kawasan yang disasarkan dan biarkan kering selama kira-kira 5 minit.
Pastikan patch benar-benar kering sebelum mengenakan sebarang solekan pada wajah

Tip Menggunakannya : 

Untuk rawatan yang lebih intensif, sapukan lapisan nipis ke kawasan sebelum tidur
Pastikan lapisan itu nipis untuk masa memakai yang lebih lama

Ini adalah rawatan tempat yang hanya perlu diterapkan ke kawasan sasaran untuk hasil terbaik

Harga : RM 19.00

My Simple Makeup Look 

Simple Makeup Using Althea Makeup Product

Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk Althea dan jenama-jenama lain di Althea, boleh terus ke laman berikut :


Ikuti juga mereka di :


14 ulasan

  1. cantik... sweet sgt zaza ni.

    BalasPadam
  2. jelesnye tgk kak zaza pndi make up

    BalasPadam
  3. Cantikkk. Suka liptint dia tu..
    Nti nk usha2

    BalasPadam
  4. Semua brg makeup ni best kut..nti nk beli kt althea..berjenan eye pallette tu

    BalasPadam
  5. Pandainya zaza Bab makeup ni. Comelnya btul

    BalasPadam
  6. cantiknya semua Althea Makeup. Tengok zaza makeup pun cantiklah. gambar pun lawaaaa

    BalasPadam
  7. Suka sgt tgk kaler tint tuu... Dia tak mcm matte tapi warna dia menarik... Sally pulak mmg sejenis suka warna merah gituu

    BalasPadam
  8. Cantik yer zaza..pandai make up

    BalasPadam
  9. Memang simple dan cantik.. Suka concealer dia.. Coverage habis

    BalasPadam
  10. orang cantik makeup camne pun tetap cantik.. =)

    BalasPadam
  11. cantilah.. tahan lama x lipstik dia?

    BalasPadam