Tunaikan Zakat Dan Dapatkan Rebat Cukai Pendapatan - Zaza Iman



Jumaat, Disember 28, 2018

Tunaikan Zakat Dan Dapatkan Rebat Cukai Pendapatan


Tunaikan Zakat Dan Dapatkan Rebat Cukai Pendapatan. Salam Jumaat yang terindah, pantas sungguh masa berlalu kan..tinggal 3 hari je lagi nak menemui penghujung tahun 31 Disember 2018. Sikit masa lagi dah 2019..apa pun selamat tahun baru untuk semua..oh ya bagi yang berkemampuan, adakah anda dah menunaikan zakat?

Jika sudah alhamdulillah, jika belum zaza nak ajak semua untuk menunaikan zakat di Pusat Pungutan Zakat MAIWP dekat mana-mana yang berdekatan kawasan anda..

Tunaikan Zakat Dan Dapatkan Rebat Cukai Pendapatan

Berikut sedikit info mengenai zakat di Pusat Punggutan Zakat MAIWP :

❤ Tunaikan zakat sebelum 31 Disember untuk mendapatkan rebat cukai pendapatan bagi e-filinf tahun 2019
❤ Kaunter PPZ dibuka 7 hari seminggu sepanjang bulan Disember dari 8.15 pagi sehingga 4.45 petang
❤ Bermula dari 26 - 31 Disember, waktu operasi dilanjutkan dari jam 8.15 pagi sehingga 9.00 malam


Terdapat 11 kaunter yang akan dibuka iaitu : 

1. SHAMELIN
Wisma PPZ
68-1-6 Dataran Shamelin, Jalan 4/91
Taman Shamelin Perkasa, 56100 Kuala Lumpur
Tel : 1-300-885757

2. PLAZA RAH, KG BARU
Pusat Pungutan Zakat
Plaza Rahm Unit 1-4, Plaza Rah,
No.111, Jalan Raja Abdullah, Kg Baru
50300 Kuala Lumpur

3. MASJID NEGARA
Pusat Pungutan Zakat,
Kaunter Masjid Negara,Masjid Negara, Jalan Perdana,
50480 Kuala Lumpur

4. WANGSA MAJU
Pusat Pungutan Zakat
Kaunter Wangsa Maju,No 50, Wangsa Delima 6,
Pusat Bandar Wangsa Maju ( KLSC )
Seksyen 5, 53300 Kuala Lumpur

5. PUTRAJAYA PRESINT 9
Pusat Pungutan Zakat
Kaunter Putrajaya, 10, Jalan P9B/1A, Presint 9
62250 Putrajaya,
Wilayah Persekutuan

6. PUTRAJAYA PRESINT DIPLOMATIK
Pusat Pungutan Zakat
Kaunter Putrajaya, No. 3A & 3B, 5A & 5B,
Jalan 2/2, Presint 15,
62250 Putrajaya, Wilayah Persekutuan

7. MASJID AT - TAQWA TTDI
Pusat Pungutan Zakat
Kaunter Masjid At-Taqwa
Taman Tun Dr Ismail, Jalan Datuk Sulaiman,
60000 Kuala Lumpur

8. MASJID ANDUL RAHMAN BIN AUF JLN PUCHONG
Pusat Pungutan Zakat
Masjid Abdul Rahman Bin Auf
Batu 5 1/2, Jalan Puchong, Kuala Lumpur

9. MASJID IMAM AL-GHAZALI BANDAR MANJALARA KEPONG
Pusat Pungutan Zakat
Masjid Imam Al Ghazali, Bandar Manjalara
Kepong, Kuala Lumpur

10. UTC PUDU SENTRAL
Pusat Pungutan Zakat
Lot 3-4, Aras 3,
Bangunan UTC Kuala Lumpur
Jalan Pudu ( Pudu Sentral )
55100 Kuala Lumpur

11. LABUAN TIMES SQUARE
Pusat Pungutan Zakat
Lot 1-20&2-20
Labuan Times Square, Jalan Merdeka,
87000 Wilayah Persekutuan Labuan

Selain membuat pembayaran zakat di kaunter, anda juga boleh membuat pembayaran melalui laman sesawang PPZ MAIWP di http://www.zakat.com.my/ dan sebarang maklumat lanjut boleh menghubungi talian 1-300-885757


9 ulasan:

  1. mudah je kan.. online pun boleh.. jom tunaikan zakat..

    BalasPadam
  2. Yang belum menunaikan zakat ,cepat cepat tunaikan. Boleh dapat pelepasan cukai nanti .Pusat pungutan zakat pun dah banyak boleh kita pergi. Sekarang nak bauar zakat pun dah mudah .

    BalasPadam
  3. Sekarang ni tak ada alasan untuk alpa. Sebab ada banyak cara dan mudah untuk pembayar melunaskan tanggugjawab zakat

    BalasPadam
  4. Banyak cara sekrang nak bayar zakat.. Memang mudah sekarang.. So takde alasn lagi

    BalasPadam
  5. Lagi beberapa hari je nak masuk 2019 kan.. sempat lagi ni nak berzakat

    BalasPadam
  6. Ramai yg tak perasan pasal pelepasan cukai ni...tp yg dah biasa byr zakat confirm tau punya...hehehe

    BalasPadam
  7. Kolin suka ppz sbb kaunter byk n buka sampai lewat malam ui

    BalasPadam
  8. kena take note ni..bagi yang berkaitan sila tunaikan tanggungjawab anda.

    BalasPadam
  9. bagus la zakat.. Byk cre nk byr dan byk pelepasan cukai yg boleh kita lakukan.. Sblm 2019 elok bertindak skrg kan..

    BalasPadam