Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea - Zaza Iman

Ahad, Disember 02, 2018

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea


Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea. Hai assalamualaikum..kali ini zaza nak share lagi satu produk baru tauu dari Althea Korea. Althea Korea ni ramai dah maklum akan kewujudan produkknya kan..kalau korang google bersepah info tentang produk-produk Althea..


Jadi kali ni zaza nak kongsi mengenai produk Milk Peel Cream Mask iaitu sejenis masker wajah hadir dalam bentuk krim yang pekat dan akan bertukar menjadi buih setelah pakai..



Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask 

Menarik kan..? first time tau zaza jumpa masker macam ni..so zaza pun dah try pakai..memang best..Milk Peel Cream Mask ni berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada muka. Bila pakai mula-mula tu rasa macam biasa je..tapi selepas beberapa saat tu baru lah bertukar menjadi macam buih-buih..masa dia nak bertukar tu lah terasa macam buih tu bergerak-gerak sikit..


Bauannya pun sedap macam susu-susu sikit..yang penting zaza suka teksturnya yang terasa ringan je kat muka.


Bahan Dalam Milk Peel Cream Mask


Istimewanya sebab kandungan bahannya yang terdiri daripada :


AHA dan BHA -  Bahan ini berfungsi dalam membantu mengeluarkan sel kulit mati secara  perlahan-lain.

⥁ Ekstrak Protein Susu - Memberikan kelembapan pada kulit muka
Kaolin - Bertindak membuang segala kotoran pada kulit

Selain dari bahan utama ini, Milk Peel Cream Mask ini juga ada beberapa kandungan bahan lain iaitu :


Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol* 

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Mask

1. Basahkan muka terlebih dahulu. Kemudian picit botol sehingga cream keluar dan letakkan di tapak tangan.

2. Sapu kat muka secara menyeluruh. Boleh urut-urut secara perlahan-lahan.
3. Biarkan seketika dalam 30 ke 60 saat sehingga ia berubah menjadi buih. Time ni lah korang akan rasa macam ada benda bergerak-gerak tau..syok oh
4. Kemudian cuci wajah dengan air yang bersih


Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Selepas zaza cuci, kulit memang terasa lembut je..selain dari memberikan kelembutan pada kulit, Milk Peel Cream Mask ini juga dapat membantu dalam :


⥁ Membuang sel kulit mati, sebum dan juga kotoran yang
tersumbat dari udara tanpa merosakkan kulit
⥁ Dapat menyegarkan kulit dan memberi kelembapan
kerana ia mengandungi vitamin yang sihat

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Review : Milk Peel Cream Mask Dari Althea

Milk Peel Cream Mask sesuai untuk semua jenis kulit. Kalau korang ada masalah kulit seperti pori-pori besar, kasar, kulit sensitif ke..pun boleh menggunakannya.

So kalau korang tercari-cari mask muka, boleh lah try pakai Milk Peel Cream Mask ni..harga pun tak mahal. Hanya RM36.00 je.. ( 50ml )


Info dan pembelian produk boleh terus ke :




8 ulasan:

  1. Best pakai..kulit rasa lembut & segar je lepas pakai kan.. Suka buih2 tu

    BalasPadam
  2. Best nyerr..nk share pakai jugak kikiki

    BalasPadam
  3. ramai review kata best ni...teringin nak cuba jugak ni...suka nmpk bebuih tuu

    BalasPadam
  4. menarik ni ramai kata best produk ni... nak try la nanti

    BalasPadam
  5. Sejenis mask and cleanser yang unik kan. Kulit pun lebih bersih, lembut, lembap dan fresh.

    BalasPadam
  6. nanti abe kie syorkan kpd anak2 utk memakainya.

    BalasPadam
  7. Menarik..rabia tak boleh tgk althea ni.Kan terjebak shopping jugak nanti.hehehe..

    BalasPadam

Labels

beauty (58) KECANTIKAN (31) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (55) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (11) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)