Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Isnin, Disember 31, 2018


Pore Purifying Serum Cleanser Althea. Hai all, selepas makeup mesti kita nak cuci wajah kan tapi tak boleh terus cuci dengan sabun pencuci sebab dia tak menanggalkan keseluruhan makeup..so kena ada sama ada tisu basah atau macam sekarang yang zaza cuba guna iaitu Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser

Pore Purifying Serum Cleanser ini dapat digunakan untuk menanggalkan kesan makeup, membuang minyak dan juga kotoran pada kulit wajah tanpa membuatkan kulit jadi kering.

Cleanser ini dapat membantu mengimbangi kadar pH kulit sekaligus ia membantu menjadikan kulit kita lebih sihat.

Ia mempunyai fungsi sebagai makeup remover dan juga sebagai pencuci wajah. Mempunyai kandungan ekstrak mint yang menjadikan kulit muka terasa sejuk dan terhidrat.

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Zaza sendiri dah try guna dan bersihkan wajah dengan makeup yang tebal, memang tanggal..kiranya memang puas hati juga guna cleanser ni..zaza cuci dengan tisu muka..so dalam 2 tisu digunakan untuk bersihkan satu muka zaza tu..


Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup
Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Pore Purifying Serum Cleanser ini adalah :

💋 Mint Leaf Extract - Menyejukkan dan dan menenangkan kerengsaan pada kulit
💋 Jojoba Seed Oil - Memberikan kelembapan pada kulit yang kering
💋 Tea Tree Leaf Extract - Membantu membersihkan kulit kerana sifatnya yang antibakteria

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Pore Purifying Serum Cleanser Althea Untuk Tanggalkan Makeup

Bagi menghilangkan kesan makeup caranya :

😉 Tuangkan dalam kuantiti yang mencukupi pada tapak tangan atau kapas muka
😉 Lakukan urutan membulat pada seluruh wajah untuk menanggalkan makeup
😉 Kemudian cuci wajah menggunakan air bersih.

Untuk mencuci wajah caranya :

😉 Basahkan wajah dan tuang dalam kuantiti yang mencukupi pada tapak tangan
😉 Kemudian urut perlahan secara membulat dalam beberapa saat dan bersihkan menggunakan air.

Bila guna Pore Purifying Serum Cleanser ni memang zaza puas hati..so kalau habis pun memang boleh repeat lagi beli..

Harga bagi cleanser ini hanya RM33 je dengan botol bersaiz 150ml. Bagi yang berminat untuk mendapatkannya dan lain-lain produk Althea boleh terus membuat pembelian di :



6 ulasan

  1. Bagus cleanser ni, boleh hilangkan kotoran

    BalasPadam
  2. Wow! this looks good, I can't wait to try it too.

    BalasPadam
  3. Best pakai bi.. Nad setiap kali makeup mesti tanggalkan guna ni.. Leps tu basuh muka terus.. Memg tanggal habis

    BalasPadam
  4. Kalau nak cuci muka makeup memang pakai ni je. Mudah je tanggal segala kesan makeup degil

    BalasPadam
  5. Suka produk2 macam ni. memang menyenangkan.. buang makeup... cuci muka.. lembapkan muka.

    BalasPadam
  6. Siyes terpikat habis dgn produk al thea ni..tunggu ayu pulak menyoping nanti kikiki

    BalasPadam