Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens - Zaza Iman



Jumaat, Disember 21, 2018

Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens


Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air dari Amber Lens. Assalamualaikum..ingat lagi dulu-dulu bila nak pakai contact lens..memang takut giler..pernah try nak masukkan dalam mata tapi terus tak jadi bila tersentuh sikit terus rasa pedih ya amat.. sejak dari tu fobia rasa nak pakai..

Zaza pakai contact lens pun sebab zaza rabun jauh..kalau zaza tak rabun memang zaza tak pakai..so masa tu zaza berazam nak cuba juga pakai..dan akhirnya zaza berjaya juga masukkan contact lens kat mata..tak pedih pun.. cuma berair sikit je tapi lepas tu okay..Sampai la sekarang zaza akan pakai contact lens kalau nak keluar pergi event.

Pemilihan contact lens pun kena berhati-hati juga. Hari tu zaza ada beli contact lens yang murah dalam beberapa belas ringgit je yang ada power, bila nak cabut tu dia macam melekat-lekat kat mata..risau juga..terus zaza buang tak pakai dah..tanya rakan dia kata sebab kandungan air rendah. lagi pun tak berapa okay la pakai yang murah sangat..takottttt

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

So setelah usha-usha, zaza pun berkenan dekat contact lens jenama Amber Lens ni..Apa yang membuatkan zaza berkenan nak try sebab kandungan air ( water content ) nya yang tinggi sehingga 57%. So memang elok lah untuk mengelakkan mata menjadi kering dengan cepat.

Satu lagi sebab dekat Amber Lens ni, sebab mereka menyediakan juga contact lens untuk yang rabun dari power -0.50 sehingga -9.50 dan saiz diantara 14mm sehingga 16mm.

Kalau zaza, zaza suka jenis saiz standart kecil 14mm tu..kalau jenis besar memang tak sesuai dengan zaza.. terasa mata tu besar dan bulat sangat..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Zaza pakai pun tak memedihkan mata dan sangat selesa bila pakai sebabnya ia mengekalkan keselesaan dengan permukaan kanta yang sangat lembut ( kanta jensi soft lens )

Biasa kan kalau zaza beli contact lens kat kedai-kedai sebelum ni, dalam pack biasa je tapi Amber Lens ni istimewa sebab datang dalam kotak dengan design yang memang cantik. Sampaikan rasa sayang nak buang kotak dia tau..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Amber Lens juga menawarkan beberapa pilihan warna yang menarik seperti Scarlett Brown, Mariah Carey Gray, Madonna Brown, Katy Perry Brown, Beyonce Gray, Madonna Gray, Selena Gomez Brown, Ladu Blue dan Madonna Blue. Nama-nama artis gituu

Macam zaza suka pilih warna gray..so zaza ambil warna Mariah Carey Gray..warna-warna lain zaza pernah try ( jenama lain ) tapi macam tak kena pulak rasa..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Warna Mariah Carey Gray

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air

Replacement Amber Lens ni untuk 3 bulan..so memang jimat jugak lah dengan harga dia pun murah.

Dengan setiap pembelian juga akan dapat Lens Case, Travel Kit + Cermin dan Pemegang Lens. First time disediakan sekali kit macam ni..biasa kena beli asing-asing..

Amber Lens : Contact Lens Tinggi Dengan Kandungan Air
Travel Kit dan Pemegang Lens

Tip Penjagaan Contact Lens :

1. Gunakan stick atau pengepit yang disediakan untuk mengelakkan habuk atau bakteria yang merebak
2. Selepas 9 jam penggunaan, rendam contact lens ke dalam bekas berisi air solution sahaja
3. Gantikan air solution 2 kali sehari kalau tidak memakainya
4. Titiskan eyeglo atau eyemore untuk yang bermata sensitif selepas guna contact lens agar mata tak jadi kering dan merah
5. Elakkan memakai contact lens menggunakan jari yang tersentuh lada atau sambal kerana ia boleh menyebabkan mata menjadi pedih, berair dan merah

Harga Jualan Amber Lens 

Amber Lens dijual pada harga :

Plano - RM49
Power - RM55

Jadi bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Amber Lens dan ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh la terus menghubungi mereka di :

Whatsapp : +6 010 900 4712 / +6 010 217 8440


9 ulasan:

  1. harga dia ok sangat.. Kita tak pernah pakai lens.. suka tengok orang pakai..

    BalasPadam
  2. Diah penakut nak pakai lens hahhhahaha xpernah cuba tapi warna dia cantik

    BalasPadam
  3. Tak lah mahal kan. Boleh la try jugak. Dulu pernah try tapi x sesuai dgn mata jd merah.

    BalasPadam
  4. Nampak cantik la contact lens tu ..akak pun pakai jugak kadang kadang sebab rabun jauh .Selalu akak cari warna dark coklat sebab warna more pada warna anak mata .Amber lens ni murah dan yang paling penting kandungan airnya tinggi.

    BalasPadam
  5. Suka dgn lens amber.. Lembut je mcm xpakai lens..

    BalasPadam
  6. Nak cuba lens ini juga, color nyer nampak menawan and looks comfortable also.

    BalasPadam
  7. cantiknya warna lens ni, harga pon okay je. bila pakai mata nampak besar hehe

    BalasPadam
  8. cantik warna dia. tp reen tak reti pakai lens
    suka tgok orang yg pkai lens ni

    BalasPadam