Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Selasa, Disember 18, 2018


Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea. Hai all..rasa happy sangat bila ini pertama kali zaza terima Birthday Gift Box istimewa dari Althea. Terima kasih Althea sebab bagi point kredit untuk zaza beli pelbagai produk di Althea. Rambang mata juga nak pilih hadiah apa yang nak di beli.

Point kredit bernilai 400 ni diberi kepada ahli Althea Angel yang terpilih..Point ni dimasukkan ke dalam account Althea mengikut bulan kelahiran ahli.

Memandangkan zaza ni minat makeup dan produk-produk rambut, apa lagi zaza pun orderlah..

Oh sebelum tu zaza nak share sikit tentang Althea..sebab maybe ada yang belum tahu kan althea tu apa...Althea adalah satu jenama dan website secara online yang menjual produk kecantikan dari Korea. Di Althea, terdapat pelbagai-bagai produk kecantikan Korea dan semestinya ia adalah 100% asli. Paling seronok buat yang gemar shopping online adalah kerana Althea memberikan perkhidmatan penghantaran secara PERCUMA ke seluruh dunia. Althea banyak menawarkan pelbagai diskaun dan pilihan kotak kecantikan yang mengikut tema dan merupakan edisi terhad.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Dalam masa hampir 2 minggu juga untuk zaza terima hadiah ni..maklumlah ia di hantar dari Korea. So bila nak sampai Malaysia ambil masa sikit..zaza dapat dalam 2 box warna pink. Jom tengok antara barang-barang yang zaza beli..ada yang zaza dah bagi mak untuk pakai..

1. Nature Republic Argan Essential Shampoo

Memandangkan rambut zaza tengah rosak..so zaza banyak beli shampoo. Senang buat stok kat rumah..Shampoo pilihan zaza dari jenama Nature Republic - Argan Essential Deep Care. Shampoo ini mengandungi ekstrak minyak argan yang dapat menyuburkan dan menguatkan rambut. menjadikan rambut sentiasa lembap.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

2. Argan Damage Hair Care Treatment & Argan Damage Shine Hair Mist

Kedua-dua produk ni pun fungsinya sama je macam shampoo argan. baik untuk menguatkan rambut, membaik pulih dan memelihara helaian rambut yang rosak. Bahan-bahan utama selain minyak argan adalah minyak bunga cendawan dan minyak kelapa sawit asai yang kaya dengan vitamin A dan E untuk menjaga rambut yang sihat.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

3. BANILA CO Prime Primer

Memandangkan zaza suka makeup dan primer adalah wajib ada untuk makeup, so zaza pilih prime prime jenama Banila co ni..Saja nak try pula primer dari luar..biasa zaza beli primer produk tempatan. Dalam ni ada beberapa bahan seperti ekstrak madu, ekstrak daun tumbuhan dan ekstrak white water lily.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

4. Etude House Double Lasting Foundation

Zaza ni memang gemar gila kumpul pelbagai jenis foundation..bila dapat birthday gift ni..zaza pilih Etude House Double Lasting Foundation pulak..Sebelum ni pun ada zaza beli kat Althea foundation dari The Face Shop

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

5.  Saemmul Smile Bebe Blusher

Tak lengkap rasanya kalau beli barang makeup tapi tak ada blusher..so zaza try pula blusher Saemmul ni..ada beberapa warna yang cantik tapi warna yang zaza berkenan tu habis..so zaza pilih lah color mango beach..okay jugak kan..saiznya pun cute je..

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

6. One Shot Eye Palette

Memandangkan eyeshadow zaza yang sedia ada saiz yang besar..so kadangkala kalau zaza pergi jalan-jalan jauh..dah leceh nak bawa..terpikat dengan saiz yang kecil dan senang letak dalam handbag, zaza pun beli lah one shit eye palette ni..lagi pula zaza memang gemar warna-warna sebegini..

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

7. Real Ampoul Color Corrector Peach Beige

Sebab dia cute..zaza tak pernah try pakai corrector color macam ni..so zaza beli untuk cuba..sesuai digunakan untuk menutup gelap bawah mata. Sebatang hanya RM26 je..

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

8.  Innisfree Camellia Essential Shampoo 

Shampoo lagi..Innisfree Camellia Essential Shampoo ni membantu untuk memberikan rambut lembapan dan menguatkan rambut. Shampoo bebas silikon ini sesuai untuk digunakan pada semua jenis rambut walaupun mempunyai helaian rambut yang rapuh. Selain ekstrak minyak Camellia, terdapat juga ekstrak teh hijau dan ekstrak orkid.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

9.  Green Tea Mint Fresh Shampoo

Zaza pernah try pakai shampoo dari green tea.. memang sedap gila bauannya.so bila kat althea pun ada shampoo dari green tea, zaza beli lah juga.. selain diformulasi dengan teh hijau, shampoo ni juga ada mint ekstrak. Shampoo ni baik untuk menghilangkan kotoran dari kulit kepala dan rambut. Ia juga bebas silikon.

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

10. My Real Skin Facial Mask

Pemakaian mask membantu melembapkan kulit wajah..So jenama My Real Skin ni ada mengeluarkan pelbagai jenis mask dari buah dan bunga.. Antara yang menjadi pilihan zaza adalah banana, coconut, avocado, tea tree, rose dan juga apple. Sekepin mask ni hanya RM2.00 je

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

Birthday Gift Box Istimewa Dari Althea

So inilah kesemua barangan yang zaza terima sempena Birthday Gift dari Althea. Thank you juga kepada Althea Angels.

Kalau korang nak dapatkan juga produk-produk Althea boleh lah membuat pembelian terus di :




15 ulasan

  1. wowww byk nya besday gift zazaaa.. best2 lak tu item2 dia.. gambo cantik lak tu

    BalasPadam
  2. Menarik semua.. I wish I have buck to shop jugak.. Hihi..

    BalasPadam
  3. Banyaknya shopping barang makeup. Foundation tu okay tak zaza? Fiza ada letak dalam wishlist :)

    BalasPadam
  4. wah byk zaza shopping ye.. hehe.. wawa tertarik nk try la shampoo innisfree tu..rmi kata best..

    BalasPadam
  5. Wahhh x merasa lg dpt besday gift dr althea tgu tahun dpn lah..k.el suka no. 5 dan 6 tu

    BalasPadam
  6. bestnya macam-macam Zaza beli.. yang shampoo green tea tu best tau.. dah guna dah...

    BalasPadam
  7. Bestnya..nampaknya semua brgn yg dlm wishlisy cik ennn

    BalasPadam
  8. Banyaknya kak Zaza shopping. Hebat .

    BalasPadam
  9. Best la dapat birthday gift.. Hehehhe.. Semua barang zaza pilih semua nampak best.. Nampak menarik.. Tertarik dengan foundation tu

    BalasPadam
  10. Zira pun suka produk ni, sesuai demean kulit zira. Banyak juga produk dia ni

    BalasPadam
  11. Alahai beruntungnya zaza dapat birthday day macam ni. Klau ayu ni melompat dah hahaha

    BalasPadam
  12. Wow! best nyer dapat special birthday gift box from Althea. I love some of your products too.

    BalasPadam
  13. no.1 is my favorite too, I am using it and loving it. No need use conditioner and hair is still smooth and shine!

    BalasPadam
  14. Dekat Althea dah ade produk SAEM eh...dulu takde...byk Zaza beli...yg Argan tu mmg Sally beli jugak dlu, tp bila guna SAEM punya lg best :)

    BalasPadam