Resepi Smoothie Yeo’s Yeogurt Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap - Zaza Iman

Selasa, November 27, 2018

Resepi Smoothie Yeo’s Yeogurt Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap


Resepi Smoothie Yeo’s Yeogurt Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap. Hai Assalamualaikum,  sebenarnya first time tau zaza nak cuba buat smoothie ni..biasa tengok rakan-rakan je yang share. So zaza pun nak try lah jugak..nak tahu rasanya macam mana..

Untuk Smoothie ni zaza gunakan produk dari Yeo’s iaitu Yeo’s  Yeogurt. Kebetulan zaza ke Kuantan dengan seorang kawan sebab ada program..so selepas tu zaza pun ajak rakan cari bahan-bahan nak buat smoothie ni..

Zaza pilih jenama Yeo’s  sebab  memang jenama ni antara yang zaza selalu beli minumannya kat kedai-kedai..

Untuk buat smoothie ni pula, zaza guna Yeo’s Yeogurt perisa epal sebab zaza memang suka minum apa jua minuman kalau ada rasa epal.

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

Yeo’s Yeogurt ni dah tak perlu nak tambah gula..rasanya dah manis. Minum macam  tu pun sedap..Yeo’s Yeogurt ni dirumuskan khas untuk sesiapa je tak kira peringkat umur dan masyarakat yang  menitikberatkan gaya hidup yang sihat.

Istimewanya Yeo’s Yeogurt ni kan sebab kandungannya yang diperkaya dengan susu dan asid laktik. Kedua-dua bahan ni memang baik untuk perut dan  sistem penghadaman badan kita. Biasa kita ni suka bedal macam-macam bila makan..lepas tu mula lah ada masalah sembelit..Jadi Yeo’s Yeogurt inilah yang boleh membantu melawaskan semula pembuangan tu.

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

Yeo’s Yoegurt ni kalau disimpan di luar pada suhu bilik pun tak ada masalah tau..tetap segar..tapi zaza suka simpan dalam peti ais sebab sejuk..

Selain dari perisa epal hijau, Yeo’s Yeogurt  juga ada beberapa variasi rasa yang lain seperti  Asli, Oren, Mangga, Laici dan Anggur.

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

Jom zaza nak share Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap..
Bahan-bahan yang diperlukan :

1 biji pisang – dipotong
2 biji epal hijau – dipotong
Yeo’s Yeogurt perisa epal – 1/2 kotak kecil
Essence Vanila – 1 sudu kecil
Peanut Butter – 1 sudu kecil
Ais batu

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

Cara penyediaan :

Masukkan kesemua bahan-bahan ke dalam mesin pengisar. Blend dan lepas dah ke semuanya hancur, bolehlah masukkan ke dalam cawan. Nak nampak cantik hias lah sikit..

                                                                                                                                                                 
Dari segi rasa, macam zaza yang first time buat ni..memang diakui rasanya sedap..bukan puji diri sendiri tau.. zaza pun tengok resepi yang orang lain try..tapi guna perisa lain..

Bila minum tu..ada rasa-rasa pisang..rasa-rasa epal dan rasa peanut butter..sejuk-sejuk je masuk dalam tekak. Best juga..lepas ni zaza nak buat lagi lah..jadi suka pulak zaza minum.

Resepi Smoothie Yeo’s Epal Leleh Ringkas Tapi Sedap

So korang pun bolehlah  try cuba..petang-petang hari tu boleh la buat sambil lepak-lepak makan dengan pisang goreng ke..mavelessss…

Kalau korang tak nak guna ais batu pun tak apa..just guna cara dengan bekukan pisang dan epal tu seharian. Pastu kisar dengan bahan-bahan lain tu…okay! Selamat mencuba.

16 ulasan:

  1. sedapnya.. akak ada minum yang oren tu nanti boleh try ni pulak..

    BalasPadam
  2. Nampak sedappp.. Nak try la wat nanti.. Susu yeos ni mmg sedap..

    BalasPadam
  3. Nak Cuba buat lah. Nampak sedap sangat tu. Mudah pun mudah.

    BalasPadam
  4. Wah, zira nak try la dah la memang suka Air Ni

    BalasPadam
  5. Menarik tu zaza. Kita tak pernah buat macam ni tau. Risau tak terminum atau rasa pelik. Hehe
    Blh try resepi zaza ni.

    BalasPadam
  6. Sedapnya minum smoothie. resepi ringkas dan berkhasiat.

    BalasPadam
  7. Wahhh dahlah tengah rasa haus ni..boleh try ni..tq akak for share

    BalasPadam
  8. Nampak sedap.. boleh la tey nanti.. bestnya yeos dah ada minuman yogurt camni

    BalasPadam
  9. wah sedapnya Zaza.. bolehlah cuba nanti.. buat untuk breakfast, best ni:)

    BalasPadam
  10. smoothie memnag sedap..lagi pisang..boleh cuba ni..nanti nak cari yeos

    BalasPadam
  11. Oh juga, I suka minum smoothies in the morning and this is easy to make also.

    BalasPadam
  12. Senang je kan nak buat. Nampak sedap plak tu, bleh la try buat nti

    BalasPadam
  13. macam sedap je zaza..kena cuba nii

    BalasPadam

Labels

beauty (58) KECANTIKAN (31) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (55) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (11) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)