Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature - Zaza Iman

Khamis, November 29, 2018

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature



Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature. Hai all..zaza nak share lah pasal pencuci wajah yang zaza guna sekarang ni.. siapa masih ingat zaza ada story pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebelum ni? Kalau ada yang masih ingat atau baru nak baca, boleh tengok entri zaza sebelum ni mengenai pencuci ni dekat sini Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Sehingga ke hari ini, sudah sebulan tau zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Kalau sebelum ni zaza pernah pakai pencuci muka beberapa jenama lain..ada satu dua jenama ni dalam bentuk pepejal, bila zaza pakai, kulit terasa pedih-pedih dan macam panas.. tapi masa tu zaza terus je pakai sebab dah beli dan pencuci wajah lain memang tak ada, so pakai je lah..tapi lepas tu bila zaza ada baca sharing info pasal sabun muka ni..baru lah tahu kalau bila cuci terasa pedih dan panas bermakna ia sangat lah tak sesuai dengan kulit kita..so time tu memang zaza buang terus lah…takut jugak kulit rosak sebab zaza pernah alami keadaan kulit wajah yang teruk dulu..

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

So bila zaza pakai pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, zaza jadi suka sangat.. pertama sekali yang menyebabkan zaza suka sebab ia adalah produk buatan Korea. Sememangnya produk-produk penjagaan kecantikan dari Korea kebanyakannya dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi dan bebas bahan kimia selain berkualiti tinggi.

Jenama Hansaegee ni pun memang zaza dah kenal lama. Lagi pula banyak feedback yang positif dari orang ramai yang menggunakannya…sebab tu lah zaza pun minat untuk cuba sendiri pencuci wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Zaza memang jenis seorang yang suka tukar-tukar pakai pencuci wajah. So kalau zaza pakai dan serasi, memang zaza akan repeat beli selalu…kalau tidak serasi, memang zaza akan beralih ke jenama lain.
Alhamdulillah, setelah sebulan zaza guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni, zaza rasa memang sangat serasi dan sesuai sangat dengan kulit zaza.

Kulit zaza ni sebenarnya kan ada banyak sangat jerawat pasir dekat dahi..memang tengah stress jugak lah…pastu ada sedikit kusam dan kulit tu macam nak kembali jadi kasar semula macam dulu-dulu..
So, Sepanjang zaza guna pencuci ni, kulit muka zaza memang terasa lembut sangat. Memang rasa happy jugak lah lepas cuci muka dan bilas tu..lembut je..minyak-minyak yang berlebihan kat muka pun tak berapa nak ada..Dulu kulit muka zaza ni memang jenis banyak minyak terutama dekat area Zon T. Sekarang memang dah kuranglah..

Biasa zaza akan cuci muka bila bangun tidur di waktu pagi dan sebelum tidur di waktu malam. Bila nak cuci tu, zaza akan picit bagi keluar buih ( foam ) dalam 2 atau 3 kali je..dah cukup untuk cuci muka..pastu gosok slow-slow je..kalau muka yang tengah ada makeup pula, zaza akan picit banyak sikit.

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Kalau korang baca entri zaza pasal pencuci Aloe AC Clean Bubble Cleanser sebelum ni, mesti korang tau kan bahan yang digunakan…tapi tak apalah, zaza bagi tahu sekali lagi okay… Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini dihasilkan dari bahan seperti Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.

Kedua-dua bahan ini memang bagus untuk kulit muka dimana ia dapat memelihara kulit dan membantu mengatasi kulit berjerawat dan sebagai anti radang.

Kalau untuk masalah jerawat pula, kesannya memang agak lambat ( untuk pengetahuan korang lah, kulit muka zaza memang jenis yang makan masa untuk pulih dari jerawat dan lain-lain ).. itu tak ada hal lah, yang penting kulit bersih dan pencuci ni memang best sangat.. kiranya kalau dah habis, memang akan repeat lagi lah beli.

Sebotol pencuci ni harganya hanya RM65 ( 150ml )..botol yang besar juga..pastu memang jimat lah..zaza punya pun dah hampir nak habis jugak dah ni..

Kalau korang nak tengok sharing orang lain yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat sini juga https://hansaegee.com/shop/blog/reviews.html

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh terus ke laman berikut :

Pencuci Wajah Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature



12 ulasan:

  1. wah bila tekan tu, terus macam buih. bestnya ! bahan dia aloe vera , lembut je bila kena pada wajah ni :)

    BalasPadam
  2. sure lembut urut kat muka ni. macam spa. kann

    BalasPadam
  3. Kak ana suka kalau pencuci bentuk foam ni. Lagi2 kalau dari Korea sebab kebanyakannya dr bahan2 yg selamat kan.

    BalasPadam
  4. suka tengok produk ni.. sebab ada buih tu.. mesti lembut je bila picit ke muka

    BalasPadam
  5. Alamakkkkk bestnyeeeee.. macam nk try jugak jerk zaza... 💖💖

    BalasPadam
  6. Iday paling suka pencuci muka yang jenis foam ni sebab jimat. Hehehe

    Cantiknya kulit Zaza :)

    BalasPadam
  7. Bestnya cleanser byk buih.. Kalau wawa suka buat main2 dlu..hahaha.. Ehh, dia guna aloevera ye.. Bagus ni utk skin

    BalasPadam
  8. wah! nanti putih berseri muka zaza tu. Baru naik seri pengantin gitu!

    BalasPadam
  9. Wahhh berbuih-buih tu.. Kak zaza ni tak pernah tak cantik...

    BalasPadam
  10. ramai kata aloe vera ni bagus untuk kulit kan

    BalasPadam
  11. Fiza suka produk yang ada aloe vera sebab sesuai dengan kulit muka.

    BalasPadam

Labels

beauty (58) KECANTIKAN (31) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (55) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (11) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)