5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019 - Zaza Iman

Jumaat, Oktober 26, 2018

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019



5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019. Hai..pejam celik dah nak menghampiri tahun 2019 dah..rasa sekejap je masa berlalu. Usia pun dah nak naik satu angka lagi..cepatnya terasa nak tua hehe..untuk tahun baru 2019 ni, zaza tak adalah banyak sangat buat persiapan..sebab macam tahun-tahun terdahulu tak ada prepair apa pun..yelah kalau nak prepair barang persekolahan, anak-anak tak ada sebab tak kahwin lagi..

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

Tapi untuk pesediaan tahun baru kali ni..zaza ada lah buat sikit..so zaza nak share lah kat korang..
            
1.  Azam

Seperti setiap tahun bila nak tiba tahun baru,mestilah zaza akan tanam azam dan impian apa yang nak dilaksanakan pada 2019 nanti. So azam zaza kali ni zaza nak jadi seorang yang lebih positif dan suksess. Zaza nak jadi orang yang rajin berbanding sebelum ni. Dan berusaha untuk belajar memandu kereta sampai betul-betul mahir dekat jalan raya. 

2. Dekorasi Bilik Tidur

Sempena nak sambut tahun baru ni, memang zaza bercadang nak buat dekorasi bilik tidur. Macam sekarang bilik tidur zaza warna hijau biru..so zaza nak bagi nafas baru dengan tukarkannya kepada warna putih. Cat pun dah beli cuma beberapa keperluan lain seperti bekas dan berus cat masih belum zaza beli.

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

3.  Simpanan Kewangan Untuk Masa Hadapan

Untuk tahun 2019 ni..zaza betul-betul nak buat simpanan untuk masa depan dan untuk kecemasan. Kalau sebelum ni kewangan agak tiris disebabkan beberapa perkara.. so zaza nekad mulai sekarang dan tahun 2019 nanti, zaza kena saving dan hanya membeli keperluan tertentu sahaja maklumlah zaza ni bukanlah orang yang senang.

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019


4.  Lesen Memandu

Sempena dengan tahun baru 2019  yang berbaki beberapa bulan je lagi, zaza nak mahirkan diri belajar kereta. Sebenarnya zaza pun baru ambil lesen tapi masih takut-takut lagi nak memandu sendirian. So zaza sedang mencari kawan-kawan yang boleh teman zaza duduk kat sebelah sambil tengokkan zaza memandu..hope selepas ni kalau dah mahir boleh lah memandu sendiri kalau nak kemana-mana..dah tak perlu nak harapkan orang lagi..
   
5. Buku Planner

Kalau nak tahu buku Planner ni pun salah satu persiapan yang zaza dah ada. Dengan buku planner ni boleh lah zaza guna untuk merancang apa-apa sepanjang tahun 2019 dengan lebih tersusun dan teratur.

Kat buku planner ini lah zaza boleh catat aktiviti-aktiviti kat situ..zaza ni kadangkala memang selalu terlupa..so ada buku planner ni memang amat membantu sangat untuk zaza ingat pelbagai perkara.
Buku Planner kali ini zaza dapatkan dari sebuah shop online dekat shopee. Ia dalah buku planner yang dikeluarkan oleh AQISBI

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019


Zaza tertarik nak dapatkan kat Aqisbi ni sebab design buku planner tu cantik gila!! tau..Dari design, dari kualiti kulit buku dan setiap helainya penuh dengan warna warni.

Antara yang menarik terdapat dalam Buku Planner 2019 ini :

·         Calender 2019
·         Islamic Calender 1440H-1441H
·         Important Dates In Islam 1440H-1441H
·         National Public Holiday And State Holiday
·         2019 Planning Chart
·         Quran Tracker
·         Khatam Quran Every Month
·         My Fitness Goal
·         Its Time to Travel
·         Monthly Review
·         Monthly Budget
·         Weekly Schedule
·         Ramadhan Mission
·         Sadaqah Checklist
·         30 Days Saving Challenge
·         Enjoy Time Sudoku
·         Cash Flow
·         Mutabaah Amal

Melalui buku Planner Aqisbi ni, ada 12 design yang disediakan..korang boleh pilih design mana yang korang suka. Macam zaza sangat tertarik dengan design E..lukisan vector gituu..pastu warna pula turquoise memang menjadi kesukaan zaza lah.

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

Satu lagi yang buat zaza tertarik gila sebab dalam planner 2019 ni, di dalamnya ada macam komik Islamic ringkas dan  kata-kata hikmah. Memang bagus sangat sebab kadangkala kita ni mudah lupa..

Buku Planner Aqisbi ni juga datang dalam size A5. Kiranya saiz standart lah kebanyakan buku planner yang dijual dekat pasaran.  Pada setiap buku planner ni pula dicetak dengan pelbagai warna yang menceriakan.

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

 Kulit buku dan helaian kertas juga berkualiti tinggi.. Buku Planner ni memang sesuai untuk sesiapa je..untuk pelajar, untuk yang bekerja atau ibu bapa.

Nampak Mahal Tapi Sebenarnya…

Dengan kualitinya yang terbaik, zaza sangkakan dia mahal tapi sebenarnya kan buku Planner Aqisbi ni hanya RM25 je tau..lepas tu pula kalau beli satu, dapat pula percuma dua buah buku nota bersaiz kecil yang boleh dimuatkan dalam beg tangan dan bawa kemana-mana.

Haaa yang ni mesti korang suka sebab beli satu pun dapat Free Shipping tau..syok kann..baik korang dapatkan cepat-cepat tau sebelum kehabisan..

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

5 Persiapan Untuk Sambut Tahun Baru 2019

Buku Planner ni pun sesuai juga kalau korang nak bagi hadiah kat kawan-kawan ke..
Kepada yang berminat nak dapatkan buku Planner Aqisbi ni bolehlah beli secara online atau pun terus dekat Shopee

Pertanyaan lanjut boleh menghubungi Aqisbi di :
Laman Shopee : Planner 2019 Aqisbi
Facebook Page : plannerbyaqisbi


12 ulasan:

  1. Cantiknya Planner ni zazaaaa.. teringin TB nak beli.. suka ada kartun2 ni.. warna warni.. jatuh cinta 1st time tengok

    BalasPadam
  2. Isshh berkenan plak tgk buku planner dia

    BalasPadam
  3. wahh cantik buku planner ni..hmmm..rabia umur makin menaik dah.next year 23 tahun.

    BalasPadam
  4. Oh wow! i really like the planner designs and material, so funky and colorful.

    BalasPadam
  5. cantik planner ni! kena beli jugak rasanya, senang nak catat apa apa

    BalasPadam
  6. Cantikla buku planner dia.. Macam-macam ade erk.. Rasa nak dapatkan juga

    BalasPadam
  7. Cantiknya planer tu ..boleh tak oder?

    BalasPadam
  8. Planner tu memang best..tahun lepas pun ada macam ni.

    BalasPadam
  9. I'd love to have a planner tp Ray risau x gune je sbb syang. XD

    BalasPadam
  10. Azam Lya dari dulu sampai sekarang nak lose weight tak pernah achieve hahah

    Lya baru pindah so I'm excited nak decorate my bilik hehehe

    Planner kita sama!

    BalasPadam

Labels

beauty (54) KECANTIKAN (26) KEHIDUPAN (14) KESIHATAN (33) LAIN-LAIN (75) OTHERS (49) PERCUTIAN (5) PROPERTY (2) RESEPI (10) REVIEW (44) SSPN1M (1) TEKNOLOGI (5) TELEKUNG (1) TIP (33)